Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.5.2020

200530 - A-junnujen karsinnat jatkuvat 14. kesäkuuta
Suomen Palloliitto A-nuorten SM-karsinnat jatkuvat Atlantiksen osalta sunnuntaina 14. kesäkuuta, jolloin Akatemia-beibit matkustavat Kuopioon KuPS:n vieraaksi. Keskiviikkona 24.6. kohdataan MPS Tapanilan tekonurmella, ja päätöskierroksella sunnuntaina 28. kesäkuuta Mikkelin Palloilijat saapuu Pukinmäen sametille.

Karsintapelien ajankohdat löytyvät tuttuun tapaan Tulevat Atlantis-ottelut -valikosta.


200528 - Kolmosen ohjelma valmis
Suomen Palloliitto Palloliitto on saanut aseteltua Kolmosen pelit nyt uudemman kerran lähes lopulliseen formaattiinsa. Atlantis Akatemian kausi käynnistyy lauantaina 13. kesäkuuta, kun punapaidat suuntaavat Matinkylään Etelä-Espoon Pallon vieraaksi. Viimeinen kierros pelataan lauantaina 10. lokakuuta, jolloin BK-46 saapuu Helsinkiin.

Atlantis pelaa Kolmosen kotiottelunsa Pukinmäen nurmella. Syksyn kaksi viimeistä kotipeliä väännetään halleissa. Atlantis Akatemian otteluohjelma löytyy kokonaisuudessaan Tulevat Atlantis-ottelut -valikosta.


200527 - R.I.P. Atlantis Bussi
Kohtalo koettelee Atlantista nyt kovalla kädellä, sillä seuran bussi irtisanoi yhteistyösopimuksen tiistaina. Rakas ajopelimme hinattiin Sunnyn toimesta tutulle Tenkasen korjaamolle, mutta täällä tuomio oli tyly.

- Korjaaminen olisi vaatinut kansiremonttia, ja tämä maksaa enemmän kuin mitä on itse auton arvo. Jouduimme näin jättämään haikeat jäähyväiset meitä pitkään palvelleelle bussillemme, seuran autovastaava Mika Laine kertoo liikuttuneena.


200526 - Mainiot treeniolosuhteet
Atlantis-miehistön kauden toinen pre-season on hyvässä vauhdissa. Joukkue harjoittelee nyt pienryhmissä viidesti viikossa Koillis-Helsingin loistokuntoisilla kentillä.

- Olimme tänään aamuryhmän kanssa Tapulissa ja iltaryhmän kanssa Pukinmäessä. Tapulin nurmi on jo hyvässä kunnossa, mutta Puksun kenttä on aivan samettia, Adi kertoo.

- Ensi viikolla kokoontumisrajoitukset helpottuvat, ja voimme alkaa treenata yhdessä ryhmässä. Samalla pääsemme aloittamaan uudelleen harjoituspelit. Toivottavasti korona pysyy aisoissa, ja tästä saataisiin vielä futiskausi aikaiseksi.


200524 - Ei valoa näkyvissä
Atlantiksen taustaryhmä kokoontui viikonloppuna pohtimaan seuran taloustilannetta. Erityisesti Atlantis Palveluiden myynnin lähes totaalinen hyytyminen veti ilmeet vakaviksi.

Jopa manageri Aarne Tenkanen oli kokouksen jälkeen tavallista hiljaisempi. - Tino esitteli sen verran synkät luvut, ettei paljon naurata. Jos joku näkee valoa tunnelin päässä, se on kyllä vastaantulevan junan valo. Ellei pian keksitä jotain, meille käy kuin Irwinin Ryysyrannalle.


200522 - Kolme harjoituspeliä
Atlantis-miehistö pelaa kolme harjoitusottelua ennen sarjapelien alkua. A-juniorit kohtaavat PK-35:n vastaavan nipun tiistaina 2. kesäkuuta. Kaksi päivää myöhemmin vastakkain asettuvat samojen seurojen edustusmiehistöt. Lauantaina 6. päivä ohjelmassa on vielä Porvoon vierailu, kun edustuksen ja Akatemian yhdistelmäjoukkue saa Porvoon keskuskentällä vastaansa isäntäjoukkue FC Futuran.

200521 - Martinho uusi Akatemia-pelaaja
Aroni Martinho (s. 2001) on liittynyt Atlantiksen Akatemia-ryhmään. Laitapakki siirtyy punapaitoihin HJK:n A-junioreista saatuaan pitkällisen väännön jälkeen peliluvan vanhalta seuraltaan.

Moshood Bola on tyytyväinen Martinhon siirron ratkeamiseen. - Poika on todella innokas ja valmis tekemään nöyrästi töitä kehittyäkseen paremmaksi pelaajaksi. Hienoa että hän pääsee nyt täysillä mukaan.


200519 - Atlantis haki korona-avustusta
Atlantis on muiden mukana hakenut Opetus- ja kulttuuriministeriöltä urheiluseuroille tarkoitettua korona-avusta. Hakemuksen laatiminen annettiin armoitettuna kynämiehenä tunnetulle manageri Tenkaselle.

- Laitoin vaan, että meni rahahommat pieleen. Tarvitaan jeesiä.

Toivottavasti Tenkanen onnistuu.


200518 - Kesä alkoi?
Nurmikentät aukesivat Helsingissä, aurinko paistoi ja hymy kareili Atlantis-pelaajien huulilla, kun joukkue saapui treeneihin maanantaina. Puoli tuntia myöhemmin taivas aukesi, ja raekuuro piiskasi Tapulin nurmea. Hymytkin olivat jo hyytyneet. Tästä taas puoli tuntia, ja aurinko paistoi jälleen. Märät ja väsyneet pelaajatkin jopa hymyilivät hiukan.

200515 - Kakkonen pelataan hybrimallilla
Suomen Palloliitto ilmoitti tänään, että Kakkonen pelataan alkavalla kaudella ns. hybridimallilla. Siinä pelataan yksinkertaisen sarjan lisäksi liiton sarjapäällikön Peter Lundströmin ideoima hybridiminisarja, jolloin otteluita tulisi yhteensä 17. Minisarjassa Atlantiksen kanssa samassa lohkossa pelaavat FC Espoo, GrIFK ja Klubi 04. Tämä kolmikko kohdataan kauden aikana kolmesti ja muut joukkueet kertaalleen. Sarja alkaa 13. kesäkuuta, ja se pyritään saamaan päätökseen 31. lokakuuta.

200514 - Kakkonen käynnistyy 13. kesäkuuta
Suomen Palloliitto vahvisti tänään Kakkosen seuroille, että sarja tullaan käynnistämään viikonloppuna 13.-14. kesäkuuta. Päätöskierros on tarkoitus pelata 31. lokakuuta.

Palloliitto miettii vielä yön yli lopullista sarjajärjestelmää - vaihtoehtoina ovat 17 ottelun ns. hybridimalli ja 22 ottelun kaksinkertainen sarja. Lopullinen sarjamalli on tarkoitus julkistaa huomenna.


200512 - Vielä kerran - iso kiitos tuesta!
Koronavirusepidemian käynnistyttyä moni yritys ja yksityishenkilö on ojentanut auttavan kätensä ja tukenut eri tavoin Atlantiksen toimintaa. Haluamme kiittää lämpimästi kaikkia tukijoitamme, ja yritämme hoitaa vastuullisesti omat sitoumuksemme ja omat tehtävämme tässä vaikeassa tilanteessa. Yhdessä tästä selvitään.

200511 - Lehtisen Raikka palaa riviin
Keskikenttätaituri Raimo Lehtinen palaa Atlantiksen riveihin. Vihreällä veralla Aamuyön pallovirtuoosia tuskin enää nähdään, mutta taustajoukkoihin mies tuo rutkasti lisää graafisen alan osaamista. Tuore Atlantis-graafikko suunnitteli aikoinaan mm. seuran perinteikkään logon.

Niin se Aamuyö.


200509 - Hiki virtaa taas
Hiki virtaa ja Tapuli raikaa, kun Atlantiksen pienryhmät harjoittelevat lauantaina Tapulin liikuntapuistossa. Tekniikkadrillit ja pienpelit seuraavat toisiaan, kunnes Bola vihdoin armahtaa ja laskee väsyneet mutta tyytyväiset suojattinsa viikonlopun viettoon.

- Tämä oli ensimmäinen vähän kovempi harjoitusviikko, mutta meidän täytyy tehdä vielä paljon töitä, jotta olisimme valmiita, kun pelit kuukauden päästä alkavat, valmentajavelho miettii.

- Meillä on hyviä pelaajia, mutta kaikki eivät ole vielä siinä kunnossa, mitä sarjapeleissä vaaditaan. Jos me haluamme pärjätä, töitä täytyy tehdä nyt tosissaan.


200508 - Markkinointipäällikkö haussa
Pahimpien koronapelkojen jo hiukan hellittäessä ja jalkapallokauden avauksen vihdoin lähestyessä lähdemme uudemman kerran hakemaan Atlantikseen energistä markkinointipäällikköä hoitamaan mm. seuran markkinointia ja myyntiä sekä ottelutapahtumien järjestelyjä. Oiva tilaisuus tutustua urheilumarkkinoinnin maailmaan. Tehtävä olisi aluksi osa-aikainen esim. opiskelujen ohella, mutta muokattavissa joustavasti henkilön kykyjen ja mahdollisuuksien mukaan. Soveltuu hyvin myös TE-toimiston tarjoamaan työkokeiluun ja/tai palkkatukimahdollisuuden hyödyntämiseen. Lisätietoa pestistä seuran toimistosta.

Kaikki avoimet tehtävät seurassa löydät oheisesta Työpaikat -valikosta.


200507 - Kapteenisto valittu
Atlantis-miehistön kapteenisto tulevalle kaudelle on valittu. Kokeneemmasta kaartista nauhaa Atlantis-joukkueissa tulevat kauden aikana kantamaan Obi Metzger, Victor Shevchenko, Med Bekhedda, Aboubacar Diakite, Miika Ekmark sekä Eero Kilpinen. Akatemia-beibeistä vastuuta on tarjolla Daniel Åkerlundille ja Fahad Mohamedille.

200506 - Kusessa ollaan!
Valtion liikuntaneuvosto lähetti urheiluseuroille kyselyn koronapandemian vaikutuksista seurojen taloudelle ja toiminnalle. Manageri Aarne Tenkanen oli sattumalta juuri käväisemässä toimistolla ja lupasi hoitaa kyselyyn vastaamisen.

Kun managerilta sitten kysyttiin, mitä hän oli vastannut, tämä totesi: - Laitoin vaan, että kusessa ollaan.


200506 - A-junnuille kaavaillaan 12 joukkueen SM-sarjaa
Suomen Palloliitolla on valmiit suunnitelmat myös A- ja B-nuorten SM-sarjojen jatkamiseksi.

- Pelaamme ensin karsinnat loppuun, ja tämän jälkeen todennaköisesti tullaan pelaamaan 12 joukkueen yksinkertainen SM-sarja. Molemmista karsintalohkoista sarjaan pääsisi kuusi parasta eli lisäkarsinnat jäisivät pois, liiton kilpailutoiminnan johtaja Pekka Soini kertoi tiistaina.


200505 - Kausi pyritään käynnistämään 13. kesäkuuta
Suomen Palloliitto pyrkii käynnistämään jalkapallosarjat Suomessa 13. kesäkuuta. Atlantiksen osalta ainakin Kolmonen ja A-nuorten SM-karsinta alkaisivat noihin aikoihin. Liiton toiveissa olisi startata myös Kakkonen samana viikonloppuna, mutta tässä odotetaan vielä lisäohjeita Aluehallintovirastolta. Mikäli ottelutapahtumaan on erikoisjärjestelyin mahdollista ottaa max 500 henkilöä, seurat ovat valmiita aloittamaan sarjan tuolloin.

Palloliitto järjestää Kakkosen seuroille seuraavan tilannepäivityksen ensi viikon torstaina 14. toukokuuta.


200503 - Leo uusi Atlantis-pelaaja
Leonard Chijioke Ibekwe (s. 1991) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2020 kattavan pelaajasopimuksen. Keskikentän pallotaituri siirtyy punapaitoihin FC FINNKURDista, missä hän on pelaillut viime vuodet. Meriittilistalta löytyy kuitenkin aikaisemmilta vuosilta mm. Aalborg BK Tanskan pääsarjasta ja Burinam United Thaimaan pääsarjasta sekä neljä peliä Kamerunin U20-maajoukkueessa.

Adi odottaa innolla miehen panosta tulevalla kaudella. - Leo on todella mielenkiintoinen pelaaja. Hänellä on pitkä tauko systemaattisesta harjoittelusta, mutta jos saamme kaverin kuntoon, hänellä on varmasti paljon annettavaa.


200502 - Lucas liittyi harjoitusrinkiin
Lucas Mekonen (s. 1999) on palannut Atlantiksen harjoitusrinkiin. Vuoden päivät kateissa ollut seuran oma kasvatti yrittää tosissaan paluuta futisviheriöille ja hakee jälleen paikkaa Atlantis-miehistöstä.

Tom Weckström toivottaa Mekoselle vilpittömästi onnea yrityksessään. - Löysimme Lucaksen Tapulin ostarilta ja saimme uudelleen innostumaan futiksesta. Toivottavasti poika jaksaa laittaa itsensä vielä kuntoon, jotta pääsisimme vihdoin näkemään, miten pitkälle hänen lahjansa oikein riittävät.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)