Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.1.2022

220112 - Uusia junnubeibejä
Atlantis Akatemian harjoitusrinki on täydentynyt neljällä junioripelaajalla, kun mukaan ryhmään ovat liittyneet seuraavat tulevaisuuden pelimiehet:
  • Carlos Luht (s. 2005, HIFK)
  • Elis Meswani (s. 2004, HPS)
  • Joona Nevala (s. 2004, FC Kirkkonummi)
  • Petri Tarvainen (s. 2005, HJK)

Tuoreet junnubeibit hakevat peliaikaa A-junnujen lisäksi myös seuran B-juniorijoukkueesta.


220111 - Amin uusi Akatemia-pelaaja
Amin Omar (s. 2003) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2022 kattavan Akatemia-sopimuksen. Kärkipelaaja siirtyy punapaitoihin Puotinkylän Valtista, missä hän viime kaudella kirjasi tilastoihin 15 peliä ja 3 maalia Kolmosessa.

Moshood Bola on mielissään uudesta kärkipelaajasta. - Olen seurannut Aminia jo pidempään. Hänellä on kaikki eväät futaajaksi, ja hän on osoittanut maalintekotaitonsa jo harjoituspeleissä. Nyt tarvitaan vain kovaa treeniä ja paljon pelejä, niin hyvä tulee.


220111 - Oi Outo on!
Outokumpu Oyj Atlantiksen sielunkumppani Outokumpu jatkaa hurjaa lentoaan. Koko terästeollisuus on koronapandemian jäljiltä rajussa nosteessa. Varsinkin ruostumattoman teräksen hinnat ovat kivunneet taivaisiin, mikä näkyy suoraan Tornion teräsjätin tuloksessa.

Outokummun menestys heruttaa aina jonkun lantin myös Atlantiksen kassaan, ja tämä jo kolmatta vuotta jatkunut yhteistyö on muodostunut merkittäväksi osaksi seuran varainhankintaa.


220109 - Kylmää kyytiä Tampereella
Atlantis-miehistö kohtasi sunnuntaina Pirkka-hallissa Tampere Unitedin. Valmennuskolmikko Tupla-Ekmark & Bola oli pakannut matkaan rutkasti nuoruuden energiaa, mutta TamU:n kokenut miehistö osoitti, että Akatemia-beibeillä riittää vielä matkaa Kakkosen tasolle. Isännät tekivät tasoeron selväksi ja latoivat taululle tylyt loppunumerot 4-0 (2-0).

Tommi Ekmark oli pelin jälkeen kallella kypärin. - Tänään olimme pahasti perässä. Töitä on edessä paljon, mutta tiistaina treeneissä jatketaan.


220109 - B-junnujen hyvä vire jatkuu
Atlantiksen B-juniorien pirteät esitykset harjoituspeleissä saivat jatkoa sunnuntaina, kun HJK/West kaatui Talin hallissa maalein 1-0 (0-0). Tasainen vääntö ratkesi toisella jaksolla, kun Eemu Kalsi viimeisteli ottelun ainokaisen osuman.

Joukkueenjohtaja Mika Laine on erittäin tyytyväinen seuran uuden B-junnujoukkueen aloitukseen. - Toiminta on lähtenyt todella hyvin käyntiin, ja pelit ovat parantuneet koko ajan. Treeneissä on hyvä meininki, ja kun osa pojista pääsee vielä harjoittelemaan osin Akatemian mukana, moni kaveri on lyhyessä ajassa mennyt paljon eteenpäin.


220108 - A-junnujen karsintaohjelma valmistumassa
A-nuorten SM-karsintojen otteluohjelma on valmistumassa, ja kevätkierroksen ottelut on jo aseteltu paikoilleen. Atlantis-beibien karsintaurakka alkaa lauantaina 12. helmikuuta, jolloin helsinkiläiset haastavat Myyrmäki-hallissa isäntäjoukkue Koivukylän Palloseuran. Karsinnat päättyvät 2. heinäkuuta Vallilanlaaksossa Käpylän Pallon vieraana.

Molempien karsintalohkojen viisi parasta joukkuetta selviävät varsinaiseen SM-sarjaan. Lisäksi lohkokutoset karsivat viimeisistä paikoista Ykkösen lohkovoittajien kanssa.


220107 - Atlantis sai kustannustukea
Atlantis FC:lle on myönnetty koronapandemian takia jaettavaa kustannustukea 4.807,31 euroa. Kyseessä on kustannustuki 5 eli päätös perustuu vertailukauden 1.6.-30.9.2021 tulojen supistumiseen verrattuna vuoden 2019 vastaavaan ajanjaksoon.

Puheenjohtaja Tino Kinnunen on tyytyväinen tukipäätökseen. - Meidän liikevaihto on tippunut kolmanneksen koronaa edeltävästa ajasta. Ilman koronaa se todennäköisesti olisi kasvanut 10-20 prosenttia. Kustannustuki kattaa tietysti vain osan menetyksistä, mutta ainakin meille se on ollut tuntuva apu.


220106 - Nikke uusi Akatemia-pelaaja
Niklas Jokiniemi (s. 2003) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2022 kattavan Akatemia-sopimuksen. Keskikenttäpelaaja siirtyy punapaitoihin PK-35:n organisaatiosta, missä hän viime kaudella kuului edustusjoukkueen harjoitusryhmään. Kaudella 2020 Jokiniemi valittiin PK:n Vuoden poikapelaajaksi.

Moshood Bola toivottaa Jokiniemen tervetulleeksi Atlantikseen. - Nikke on fiksu pelaaja, jolla on kaikki edellytykset tapella peliajasta miesten otteluissakin. Poika tarvitsee kovia pelejä, ja jos han on valmis painamaan duunia, vastuuta varmasti myös tulee.


220104 - Taas mennään!
Atlantis-miehistö palasi maanantaina jälleen yhteisharjoituksiin. Ensimmäinen treeni oli vielä hakemista, mutta tiistaina kentällä rupesi näkymään jo tuttua sähinää.

Tammikuussa treenikertoja on 4-5 viikossa. Lisäksi jokaiselle viikonlopulle pyritään ohjelmaan saamaan ainakin yksi harjoitusottelu.


220103 - Alokas Ajunwoko
Akatemia-pelaaja Chidera Ajunwoko liittyi maanantaina Suomen Puolustusvoimien miesvahvuuteen. Pelikenttien herrasmies, moninkertainen vihreän kortin ritari havittelee armeijan harmaista kuuden kuukauden pestiä. Siviiliauringon joku aamu vihdoin kajastaessa nuorukaisen haaveissa siintää jalkapalloammattilaisen ura.

211231 - Hyvää uutta vuotta!
Uusi vuosi, uudet kujeet. Atlantis-joukkueet pelaavat tulevalla kaudella Kakkosessa, Kolmosessa, Vitosessa sekä A-poikien SM-karsinnoissa ja B-poikien Kakkosessa. Tervetuloa mukaan!

Atlantis toivottaa kaikille futisihmisille hyvää, rauhallista ja menestyksekästä vuotta 2022!


211230 - Puheenjohtajan mietteitä
Atlantis käynnisti helmikuussa 2018 "Make Atlantis Great Again" -projektin. Tavoitteeksi asetettiin mm. paluu ylempiin sarjoihin, pelaajamäärän kasvattaminen, varainhankinnan monipuolistaminen ja yleensä toiminnan kehittäminen kaikilla osa-alueilla.

Puheenjohtaja Tino Kinnunen summailee neljän vuoden saavutuksia kohtuullisen tyytyväisenä.

- Olemme saaneet paljon hyvää aikaiseksi. Urheilullisesti olemme menneet selvästi eteenpäin. Edustus on noussut Kakkoseen ja vakiinnuttanut asemansa Kakkosen kärkipäässä. Akatemia on noussut Kolmoseen ja ollut nyt kahdesti lohkokakkonen. A-junnut ovat napanneet kolmesti peräkkäin SM-mitalin.

- Toiminnan taso joukkueissa on noussut selkeästi, ja ensi kaudella se tulee kehittymään edelleen. Samalla haemme jälleen pykälää parempaa kilpailullista menestystä. Akatemia tulee jatkossakin olemaan keskeisessä osassa meidän toiminnassa. Sitä kautta pystymme kehittämään hyviä nuoria, motivoituneita pelimiehiä Edustukseen ja toivottavasti joku päivä taas eteenpäin kansainvälisillekin kentille.

- Toiminta on kehittynyt merkittävästi myös taustalla. Varainhankinta on monipuolistunut olennaisesti. Taloudellisesti vuodet 2018 ja 2019 olivat erittäin hyviä. Viime vuonna korona kuritti meitä pahasti, mutta tämä vuosi tulee jälleen olemaan voitollinen. Tähän meidän on pyrittävä jatkossakin, mutta se ei tule helpolla, sillä jokaisen euron eteen on tehtävä tosissaan duunia.

- Tärkeä saavutus on ehdottomasti myös, että onnistuimme tänä vuonna käynnistämään kaksi uutta Atlantis-joukkuetta - Pelimiehet ja B-junnut. Haluamme pitää hyvää huolta harrastejoukkueistakin, sillä pelaaja- ja joukkuemäärän kasvattaminen on ehdottomasti meidän tavoitteena jatkossakin. Samalla haemme lisää innokkaita ihmisiä mukaan seuran muuhunkin toimintaan.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)