Uutisarkisto Uutiset
240410 - Torstaina pelataan pisteistä!
Kakkosen lohko A eli niin sanottu itälohko pyörähtää käyntiin torstaina, kun JäPS-47 saapuu Atlantis Akatemian vieraaksi Myllypuron Pallomyllyyn. Taisto Kakkosen sarjapisteistä alkaa klo 19.00.

Sarjanousija JäPS-47 on Atlantikselle tuttu vastus kevään harjoituspeleistä. Tuolloin järvenpääläiset olivat parempia maalein 2-1, joten kelpo haaste odottaa Akatemiaa heti alkajaisiksi.

Kakkosessa pelataan tälla kaudella ensin kaksinkertainen runkosarja (18 kierrosta), minkä jälkeen kuusi parasta jatkavat ylempään jatkosarjaan ja neljä heikointa alempaan jatkosarjaan. Ylemmästä sarjasta seulotaan 2 tai 3 joukkuetta nousukarsintoihin ja alemmasta kaksi heikointa saavat passituksen Kolmoseen.


240411 - Akatemia nousi väkisin voittoon
Atlantis Akatemia ja JäPS-47 kohtasivat torstaina Kakkosen sarja-avauksessa Pallomyllyssä. Tiukka vääntö päättyi lopulta kotijoukkueen juhliin maalein 2-1 (0-0), mutta täyden päivätyön Akatemia sai tehdä, ennen kuin järvenpääläiset suostuivat taipumaan.

Avausjakso oli isänniltä hiukan tahmeaa paliä. Pallo liikkui hitaasti, ja punasinisten hyökkäykset kilpistyivät viimeistään vieraiden puolustusmuuriin kuudentoista rajalla. JäPS haki vastaiskuja pitkillä palloilla, mutta myös punasinisten alakerta pelasi varmasti. Näin tauolle lähdettiin maalittomissa tasalukemissa.

Toisella jaksolla paine järvenpääläisten maalilla kasvoi, mutta kesken isäntien vyörytyksen juuri vaihdosta tullut Akseli Pohjantähti pääsi vetopaikkaan, tarkka laukaus takakulmaan ja 0-1 (74'). Akatemia ei kuitenkaan lannistunut. Vain hetkeä myöhemmin Chidera Ajunwoko keskitti oikealta, ja ja Med Bekhedda puski voimalla tasoituksen (77'). Jatkoa seurasi samantien. Nyt Leevi Lehtovuori tarjoili vasemmalta, ja Med jatkoi numeroiksi 2-1 (79'). Loppuminuutit JäPS haki tasoitusta raivoisasti, mutta punasiniset taistelivat suurella sydämellä ja Victor Shevchenkon & Daniel Åkerlundin johdolla vieraiden isot pallot siivottiin varmasti. Näin isännille maukas voitto ja kolme pistettä sarja-avauksesta.

Atlantis Akatemian seuraava Kakkosen koitos on lauantaina 20. huhtikuuta, jolloin joukkue suuntaa Töölön Pallokentälle haastamaan FC Kiffeniä.