UUTISET 1999/LOKAKUU

Atlantis uutisarkisto | Liiganet uutiset
Palloliiton uutiset | Soccernet uutiset

Mikin muistotilaisuus

Miki saattaminen matkalle alkaa torstaina 4.11.1999 kello 14.00 Helsingin Tuomiokirkossa, Unioninkatu 37.

Mikin muistotilaisuus ravintola Pörssissä, Fabianinkatu 14.


Miki on poissa

03.03.1976-
22.10.1999

Olet aina mielessämme.


991022 - Atlantis-ilta peruuntuu

Suru-uutisen johdosta peruutamme lauantaiksi 30.10. suunnitellun päättäjäisjuhlan.

991021 - Lähellä käytiin

Atlantiksen viimeinenkin oljenkorsi ensi kauden Veikkausliiga-paikkaan mureni, kun VPS osoittautui kotiareenallaan liian kovaksi vastustajaksi. Yli 4000-päinen yleisö piiskasi vaasalaiset 2-0 voittoon ja piti VPS:n liigassa yhteismaalein 4-3. Näin loppuivat Atlantiksen pelit tältä kaudelta. Vaasasta palattiin aamuyöllä apeilla mielin, mutta saman tien siirrettiin ajatukset jo tulevaan kauteen. Atlantiksen vuosi oli kaikesta huolimatta unohtumaton ja varmasti koko joukkueelle jäi palava halu saavuttaa ensi vuonna se unelma, mikä vielä tällä kertaa jäi kaukaiseksi haaveeksi.

991020 - Zärre mukaan Vaasaan

Jarkko Laine vapautuu pelikiellostaan toiseen VPS-otteluun ja näin Zärre pääsee mukaan keskiviikon ratkaisupeliin Vaasaan. Muuten Jari Europaeuksella on käytössään sama miehistö kuin sunnuntain ensimmäisessä pelissä.

991019 - Suosikkipelaaja-kilpailu alkaa

Valitse oma suosikkipelaajasi ja voita upeita palkintoja. Osallistu kilpailuun kohdassa "Kilpailu - Osallistu". Kilpailu päättyy 30. marraskuuta 1999.

991018 - VPS nöyrtyi Pukinmäessä

Vaasan Palloseuran liigamiehistön Pukinmäen vierailu ei mennyt suunnitelmien mukaan, kun isäntäjoukkue Atlantis kaatoi vaasalaiset 2-1 (1-1). Tomas Nygård vei 14. minuutilla vierailijat 0-1 johtoon, mutta tämän jälkeen helsinkiläiset pääsivät peliin mukaan. 35. minuutilla Sampo Koskinen vapautti oikealla Mikko Simulan, jonka syöttö tavoitti Sauli Kouvan ja Sale nosti näyttävästi tasoitusmaalin VPS-veskari Henri Sillanpään ylitse. Toisella jaksolla Atlantis hallitsi pelitapahtumia, ja 63. minuutilla Tero Pilvi iski rajun väännön päätteeksi 2-1 voittomaalin. Näin helsinkiläiset lähtevät maalin etumatkan turvin karsinnan toiseen osaotteluun, joka pelataan Vaasassa ensi keskiviikkona alkaen klo 19.00.

991017 - Yli 2000 katsojaa ?

Atlantiksen ja VPS:n tämänpäiväinen liigakarsintaottelu on herättänyt niin laajaa mielenkiintoa, että Pukinmäkeen odotetaan yli 2000 katsojaa. Toivommekin katsojien saapuvan mahdollisimman hyvissä ajoin, jotta pahin ruuhka portilla vältettäisiin. Koulun pysäköintialueen täytyttyä lisää pysäköintitilaa on runsaasti mm. tenniskenttien takana. Tervetuloa Atlantiksen tämän kauden viimeiseen kotiotteluun !

991016 - Atlantis FC '90 / Pihlis aloitti

Atlantis FC:n uusin juniorijoukkue on Atlantis FC '90 / Pihlis. Joukkuetta valmentavat Kalle Lindholm ja Harri Arima p. 040-5325354. Joukkueenjohtajana toimii Mervi Arima p. 040-5926488. Lisää tietoa joukkueesta kohdassa juniorit.

991015 - Päättäjäiset 30.10.

Atlantis FC ja sen edustusjoukkue on tarjonnut tällä kaudelle todella suuria tunteita ja paljon upeita otteluita, siksi onkin paikallaan päättää kausi muistellen ja juhlien. Atlantis-iltaa vietämme Ravintola Avionissa 30.10.1999. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki Atlantis-henkiset yli 20 vuotiaat. Tervetuloa suurten tunteiden iltaan !

991014 - Sunnuntaina vastassa VPS

Atlantiksen kausi jatkuu kaksiosaisella karsintapelillä Vaasan Palloseuraa vastaan. Pukinmäessä pelataan jo ensi sunnuntaina klo 15.00 ja toinen taisto on keskiviikkona 20.10. Vaasassa klo 19.00. Karsinta pelataan eurocup-säännöilla ja otteluparin voittaja pelaa kaudella 2000 Veikkausliigassa. VPS on kokenut liigaryhmä, josta keväällä puhuttiin jopa mestarikanditaattina. Pelit eivät kuitenkaan sujuneet odotusten mukaisesti, ja vaasalaiset vaihtoivat kesällä Kimmo Lipposen joukkueen vastuuvalmentajaksi. VPS on saanut valmistautua karsintapeleihin jo useita viikkoja ja päässyt rauhassa nollaamaan pelaajiensa varoitustilit. Atlantis joutuu lähtemään ensimmäiseen karsintapeliin ilman Jarkko Lainetta, joka sai kolmannen varoituksensa Tamperetta vastaan.

991014 - Tampere oli parempi

Atlantis ei pystynyt parhaimpaansa uusintaottelussa Tampere Unitedia vastaan, vaan tamperelaiset veivät selvän 0-2 voiton ja nappasivat samalla paikan Veikkausliigaan ensi kaudeksi. Ensimmäisellä jaksolla peli vielä oli helsinkiläisten hallussa, mutta halpa virhe omassa päässä kostautui ja tamperelaisten Iban Parra Lopez pääsi siirtämään 0-1 lukemat tyhjään maaliin 25. minuutilla. Atlantiksen tilanteet jäivät hallinnasta huolimatta muutamaan terävään kaukolaukaukseen, jotka eivät kuitenkaan suuntautuneet puiden väliin. Toisella jaksolla Tampere sai myötätuulen taakseen ja pääsi helsinkiläisten hakiessa tasoitusta iskemään vaarallisia vastahyökkäyksiä. Ratkaisun makua oli jo 60. minuutilla, kun Dionisio asettui ampumaan rankkaria V-P Virtasen kaadettua manselaishyökkääjän. Miki Lehtonen kuitenkin nappasi pallon alakulmasta ja piti Atlantiksen vielä taistossa mukana. 74. minuutilla Dionisio ei kuitenkaan enää erehtynyt, vaan karkasi Lopezin syötöstä ja nosti pallon verkkoon. Tämän jälkeen Atlantis oli lyöty. Aikaisesta alkamisajankohdasta huolimatta Pukinmäen stadionilla kirjattiin isäntien uusi yleisöennätys: 1.243 katsojaa.

991013 - Pelatut ottelut ja tehdyt maalit

Ennen Liiga-karsintaotteluita Vaasan Pallo Seuraa vastaan on Atlantis FC:sta useimmissa otteluissa kentälle olleet seuraavat pelaajat: Tero Pilvi (30 ottelua), Tommi Uusitalo (27), Miki Lehtonen (27), Tuomas Brinck (26), Kimmo Tauriainen (26), Sauli Kouva (26) ja Tapio Tamminen (24). Eniten maaleja ovat tehneet seuraavat pelaajat: Tero Pilvi (8 maalia), Tero Lönnblad (8), Tommi Uusitalo (6), Kimmo Tuomi (5), Justus Vajanne (5) ja Kimmo Tauriainen (4).

Tero Pilvi eniten
pelattuja otteluita
ja tehtyjä maaleja

991013 - Lukijakilpailu "Liigaan" ratkesi

Www-sivuillamme kaksi kuukautta sitten alkanut "Liigaan"-kilpailu ratkesi tänään Ykkösen yläloppusarjan päätyttyä. Kilpailussa veikkaajien tehtävä oli arvata Ykkösen yläloppusarjan voittaja eli Veikkausliigaan nousija sekä kakkonen ja kolmonen eli liigakarsintoihin pääsevät joukkueet. Kaikkiaan 14 kilpailijaa (Nimimerkit: Rilli L, Prinssi, JII, Kespoo, Mariv, Pedo, Mikko, J-P, Määä, Pena, TripleK, Anna, Hjallis H. ja Poika) oli veikannut täysin oikean rivin. Palkinnot tullaan arpomaan vielä tämän viikon kuluessa. Palkintojen postitus tapahtuu ensi viikolla. Kilpailun lopputilanne kohdassa "Kilpailu - Osallistu".


991013 - Yleisöryntäys luvassa

Atlantiksen ja Tampereen tämänpäiväinen uusintaottelu on herättänyt niin laajaa mielenkiintoa, että aikaisesta alkamisajankohdasta huolimatta Pukinmäkeen on luvassa melkoinen yleisömäärä. Toivommekin katsojien saapuvan mahdollisimman hyvissä ajoin, jotta pahin ruuhka portilla vältettäisiin. Koulun pysäköintialueen täytyttyä lisää pysäköintitilaa on runsaasti mm. tenniskenttien takana.

991012 - Juhlaan on aihetta

Atlantis FC ja sen edustusjoukkue on tarjonnut tällä kaudelle todella suuria tunteita ja paljon upeita otteluita, siksi onkin paikallaan päättää kausi muistellen ja juhlien. Atlantis-iltaa vietämme Ravintola Avionissa 29.10.1999 tai 30.10.1999. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki Atlantis-henkiset. 40 mk hintaisia illalliskortteja myyvät Atlantis FC:n toimisto, Atlantis-otteluiden lippukassat ja juniorijoukkueet. Tervetuloa suurten tunteiden iltaan !

991012 - Kari tuomitsee

Atlantiksen ja Tampereen keskiviikkoisen uusintaottelun viheltää kokenut liigatuomari Petteri Kari apunaan Esa Vehviläinen ja Heikki Virtanen. Koko kolmikko saapuu Pukinmäkeen Turusta.

991011 - Brinck mukaan

Atlantis saa keskiviikon uusintapeliin mukaan luottotopparinsa Tuomas Brinckin. Tuoppi oli sunnuntaina Tampereella katsomossa korttitilin täyttymisen vuoksi, mutta Pukinmäessä mies on jälleen kehissä ja lupaa ottaa hellään huomaansa tamperelaisten kärkimiehet.

Tuoppi - ykkösen
paras pääpelaaja ?

991011 - Uusinta Pukinmäessä keskiviikkona klo 15.30

Atlantis ja Tampere Utd pelaavat uusintaottelun liigapaikasta Pukinmäen stadionilla keskiviikkona 13.10 alkaen klo 15.30. Tamperelaiset yrittivät Harri Kampmanin johdolla viimeiseen saakka viedä ottelun puolueettomalle kentälle, mutta Atlantiksen onneksi Palloliitto pysyi sääntöjensä takana. Uusintaottelun voittaja nousee Veikkausliigaan ja hävinnyt karsii liigapaikasta VPS:n kanssa.

Riisuuko Kimmo
keskiviikkona ?

991010 - Ei riittänyt

Kolme kaunista Atlantis-osumaa ei riittänyt Tampere Unitedin kukistamiseen tämän kotiareenalla. Janne Suokonaution, Tero Lönnbladin ja Kimmo Tauriaisen maalit veivät helsinkiläiset jo 1-3 johtoon, mutta Harri Kampman heitti kentälle lisää hyökkäysvoimaa ja väkisin manselaiset alkoivat kuroa eroa kiinni. Kun vielä tuomari Vesa Saarinen vihelsi isännille kaksi rankkaria, pääsi Miikka Kajander viimeistelemään pilkulta 4-3 voittolukemat 85. minuutilla. Joukkueet ovat vastakkain uudestaan ensi keskiviikkona, kun Pukinmäessä pelataan uusintaottelu suorasta noususta.

991008 - Fanibussi Tampereelle

Sunnuntain peli on herättänyt sen verran mielenkiintoa, että ensimmäisen kerran seuran historiassa keräämme fanibussin mukaan vieraspeliin. Lähtö klo 12.00 Nurmen patsaalta tai klo 12.15 Pukinmäen McDonald´silta. Bussimatkan hinta 50 mk ja pääsylippu 30 mk. Toivotaan mahdollisimman runsasta osaanottoa. Mukaan voi lähteä ilman ennakkoilmoittautumistakin.

991007 - Jatko-ohjelma päätetty

Viikonlopun pelit selkiyttivät sarjatilanteita sen verran, että Palloliitto ilmoitti tänään jatkopelien alustavan aikataulun. Atlantiksen osalta pelipäivät näyttäisivät seuraavilta:
  • su 10.10. 15:00 Tampere Utd - Atlantis, yläloppusarjan viimeinen kierros
  • ke 13.10. 15:30 Atlantis - Tampere Utd, uusintaottelu liigapaikasta
  • su 17.10. 15:00 Atlantis - VPS, mahdollinen 1. karsintapeli
  • ke 20.10. 19:00 VPS - Atlantis, mahdollinen 2. karsintapeli
Mikäli Tampere voittaisi ensi sunnuntain pelin, seuraisi uusintaottelu Pukinmäessä. Mahdolliset karsintapelit aloitettaisiin myös Pukinmäessä ja toinen osa pelattaisiin Vaasassa.

991004 - Vieraskirja takkuilee

Uudistuneissa Freebok-vieraskirjoissa on viimeisen parin viikon ajan ilmennyt käyttökatkoksia. Pahoittelemme palvelun takkuisuutta.

991004 - Bussilla Tampereelle

Sunnuntaina 10.10. klo 15.00 alkaa Tampereella Ykkösen yläloppusarjan viimeisen kierroksen ottelu Tampere United - Atlantis FC. Olemme järjestämässä tuohon otteluun Atlantis-kannattajille kuljetusta. Bussikuljetuksen hinta riippuu lähtijöiden määrästä, mutta sijoittunee 50 mk - 70 mk / henkilö. Alustava lähtöaikataulu olisi seuraavanlainen: 12:00 Paavo Nurmen patsaalta ja 12:15 Pukinmäen McDonald'silta. Jos olet kiinnostunut lähtemään Tampereelle niin lähetä sähköpostia osoitteeseen atlantis@co.inet.fi tai soita numeroon 6821166. Ilmoita halukkuudestasi lähteä mukaan viimeistään 5.10. kello 13:00 mennessä.

991004 - Lukijakilpailu "Liigaan" ratkeaa

Www-sivuillamme kaksi kuukautta sitten alkanut "Liigaan"-kilpailu ratkeaa Ykkösen yläloppusarjan päätyttyä. Tällä hetkellä palkinnoille on mahdollisuus vielä 144 kilpailijalla. Kilpailussa veikkaajien tehtävä oli arvata Ykkösen yläloppusarjan voittaja eli Veikkausliigaan nousija sekä kakkonen ja kolmonen eli liigakarsintoihin pääsevät joukkueet. Jännitä kilpailun loppuhetkiä reaaliajassa kohdassa "Kilpailu - Osallistu".


991003 - Nitrovoitto Hangosta

Atlantis vankisti asemiaan Ykkösen kärkikahinoissa, kun Hangö IK kaatui värikkäiden vaiheiden jälkeen Pukinmäessä kauden ennätysyleisön edessä 2-1 (1-0). Tommi Uuusitalo puski 13. minuutilla avausosuman Mikko Simulan keskityksestä ja Simula itse ampui 2-0 lukemat heti toisen jakson aluksi. Tässä vaiheessa peli näytti kääntyvän isännille, kun vielä HIK:n tähtipelaaja Niclas Grönholm oli avausjakson päätteeksi ottanut punaisen kortin telottuaan Sauli Kouvan. Enempää osumia Atlantis ei kuitenkaan onnistunut tekemään, vaikka namupaikkoja olikin ruhtinaallisesti. Hanko sen sijaan kavensi 81. minuutilla Veli-Pekka Kilpalan puskulla ja viime minuuteilla tilanteita oli tiheään myös helsinkiläisten maalilla. Lopputulos 2-1 ja pisteet Atlantikselle. Taistelijan Tuopin vei molemmissa maaleissa mukana ollut Simula.

Sauli Kouva
taisteli
urhoollisesti

991001 - Media herää

Tiedotusvälineetkin ovat vähitellen huomanneet, että Helsingissä on Atlantis-niminen jalkapalloseura, joka pelaa hyvää futista ja välistä jopa voittaa pelinsä. Keskiviikon harjoituksissa oli parinkin lehden valokuvaajat näpsimässä kuvia Atlantis-tähdistä. Torstaina paikalla oli jo tv:n kuvausryhmä. (Pätkä tulee lauantain Futis-Foorumissa.) Ja Europaeus kiroilee, kun pelaajien mielessä pyörii päällimmäisenä, ovatko hiukset hyvin ja ilme vakuuttava. Tauriaisen Kimmo joutuu nykyisin tulemaan treeneihin 15 minuuttia normaalia aikaisemmin, jotta kampauksen varmasti ehtii saamaan edustuskuntoon. Nuoremmilta pelimiehiltä salamavalojen välke ja tv-kameroiden loiste tahtovat viedä yöunet. Koskisen Sampo joutui hädissään jopa palaamaan äidin luokse nukkumaan.

Hymypoika
Kimmo Tauriainen