UUTISET 1999/SYYSKUU

Atlantis uutisarkisto | Liiganet uutiset
Palloliiton uutiset | Soccernet uutiset

990929 - Bussilla Tampereelle

Sunnuntaina 10.10. klo 15.00 alkaa Tampereella Ykkösen yläloppusarjan viimeisen kierroksen ottelu Tampere United - Atlantis FC. Olemme järjestämässä tuohon otteluun Atlantis-kannattajille kuljetusta. Bussikuljetuksen hinta riippuu lähtijöiden määrästä, mutta sijoittunee 50 mk - 70 mk / henkilö. Alustava lähtöaikataulu olisi seuraavanlainen: 12:00 Paavo Nurmen patsaalta ja 12:15 Pukinmäen McDonald'silta. Jos olet kiinnostunut lähtemään Tampereelle niin lähetä sähköpostia osoitteeseen atlantis@co.inet.fi, soita numeroon 6821166 tai ilmoita halukkuudestasi sunnuntaina 3.10. Atlantis FC - HIK ottelussa.

990926 - Tampere Utd - HIK 1-2

Tampere ja Hanko kävivät tiukan taiston ykkösen yläloppusarjassa. Dionisio vei ensi jaksolla isännät rankkarista 1-0 johtoon, mutta kentän parhaana palkittu Niclas Grönholm tasoitti pelin toisen jakson aluksi. Molemmat joukkueet hakivat tämän jälkeen innokkaasti voittomaalia, sillä tasatulos ei kumpaakaan tyydyttänyt. Tampere painosti loppuhetket, mutta 90. minuutilla HIK pääsi nopeaan vastaiskuun, jonka päättäneeksi tamperelaispuolustus lopulta sohi pallon omaan maaliin. Kaksi kierrosta ennen loppua sarjakärjessä ovat:

1. Atlantis 7 6 0 1  22-5  21
-----------------------------
2. FF Jaro  7 5 1 1  14-8  19
3. Tre Utd  7 4 1 2  14-7  18
4. HIK      7 2 4 1  11-10 15

Ensi sunnuntaina klo 15.00 kohtaavat Pukinmäessä Atlantis - HIK ja Pietarsaaressa Jaro - Tre Utd.

990926 - Jaro nurin!!!

Atlantis jatkoi mainioita esityksiä Pukinmäen kotinurmella. Sarjajohtaja FF Jaron Helsingin vierailu päättyi tuloksettomana, sillä joukkue sai lähteä pitkälle kotimatkalle 4-0 tappion siivittämänä. Atlantis-osumat viimeistelivät Tommi Uusitalo, Mikko Simula, Tuomas Brinck ja Justus Vajanne. Kotijoukkueesta Taistelijan Tuopilla palkittiin Miki Lehtonen, joka piti Atlantista pystystä Jaron painostuskauden aikana. Voiton myötä Atlantis siirtyi ykkösen yläloppusarjan kärkeen ennen huomista Tampere Utd - HIK -peliä, jossa Tampere voi voitolla nousta tasapisteisiin helsinkiläisten kanssa. Atlantis on seuraavan kerran tulessa ensi sunnuntaina, jolloin Pukinmäkeen saapuu Hangö IK.

Miki Lehtoselle
taas nollapeli

990924 - FF Jaro Pukinmäkeen

Ykkösen yläloppusarjan kärkimiehistö FF Jaro saapuu lauantaina Atlantiksen vieraaksi Pukinmäkeen. Peräti 4 miljoonan markan budjetilla operoiva Jaro halajaa vahvasti takaisin Veikkausliigaan, ja joukkue koostuukin nimekkäistä pelimiehistä. Suomalaispelureista kokeneita liigajyriä ovat mm. Timo Kivilompolo, Paul Lindholm, Tero Suominen ja Niklas Widjeskog. Miika Koppinen puolestaan on olympiajoukkueen lupauksia. Ulkomaanavuista Vitali Varivontchik on Valko-Venäjän maajoukkuemaalivahti, puolustaja Mladen Milinkovic nousee innokkaasti myös hyökkäyksiin, keskikentän taituria Andrei Borissovia kutsutaan Pietarsaaressa jo uudeksi Jeremenkoksi ja hyökkäyskaksikko Robert Bell & Ridvan Zeneli kantaa päävastuun maalinteosta. Jarolla on kolme kierrosta ennen loppua pisteen etumatka Atlantikseen ja Tampere Unitediin. Joukkueella on Atlantiksen ohella vastassa vielä Tampere kotonaan sekä Hanko vieraissa. Ottelu Atlantis FC - FF Jaro alkaa Pukinmäen stadionilla kello 15:00 - Tervetuloa !

990919 - Katkera tappio Tapiolassa

Atlantis ja Honka kohtasivat tällä kaudella kolmesti, ja aina isäntäjoukkue vei voiton maalein 2-1. Näin kävi tälläkin kertaa, vaikka Atlantis hallitsi tapahtumia varsinkin ensi jaksolla lähes näytöstyyliin. Pasi Pihamaa käytti kuitenkin heti toisen jakson alussa helsinkiläisten nukahduksen hyväkseen ja vei Hongan 1-0 johtoon. Mikko Simula karkasi 79. minuutilla oikealta läpi ja tasoitti pelin, mutta pari minuuttia ennen loppuvihellystä Atlantis-puolustus haparoi jälleen. Pihamaa riisti pallon, ja Juha Kupulisoja iski isäntien voittomaalin. Atlantiksella oli paikkoja aina hukattuun rangaistuspotkuun saakka, mutta tällä kerralla taito, onni ja erotuomari eivät olleet helsinkiläisille suosiollisia. Seuraava taisto on ensi lauantaina, jolloin Pukinmäkeen saapuu sarjajohtoon siirtynyt FF Jaro.

990916 - Onko Mikkeliin menijöitä...

Atlantis jatkoi hyviä esityksiään ykkösen yläloppusarjassa. FC Mikkeli ei pysynyt Pukinmäessä kotijoukkueen vauhdissa, vaan 90 minuutin saldo oli isännille 3 maalia ja vieraille 3 punaista korttia. Atlantiksen maalit viimeistelivät Kimmo Tauriainen, Tero Pilvi ja Justus Vajanne. Kun Miki Lehtonen piti oman maalinsa puhtaana, komeilivat tulostaululla loppulukemat 3-0. Atlantis nousi voitolla yläloppusarjan kärkeen ennen ensi sunnuntain kierrosta. Atlantiksella on tällöin ohjelmassa vierailu Tapiolaan, jossa kohdataan rakas paikallisvastustaja FC Honka. Ottelu Tapiolan urheilupuistossa alkaa kello 15.00.

Tero Pilvi
liian taitava
FC Mikkelille

990916 - Mikkeli Pukinmäkeen

FC Mikkeli saapuu torstai-iltana Pukinmäkeen haastamaan Atlantis-miehistöä. Mikkelillä on neljän ottelun jälkeen 6 pistettä, joten joukkueelle riittää ainoastaan voitto pitämään nousutoiveita yllä. Mikkeli hankki ennen siirtoajan umpeutumista riveihinsä nimekkään kärkikaksikon Jokke Kangaskorpi - Kimmo Tarkkio ja nämä miehet Atlantis-puolustuksen olisi tänään pidettävä aisoissa. Taisto Pukinmäen stadionilla alkaa kello 17.30.

990913 - Taisteluvoitto

KuPS pisti Atlantiksen koville Väinölänniemellä. Fanaattisen kotiyleisön kannustama isäntäjoukkue meni 20. minuutilla johtoon serbikärki Stevan Jakoban osumalla. Tämän jälkeen kuumana käyneen kuopiolaisryhmän Markku Raatikainen ja Esa Sederholm saivat molemmat katsella punaista korttia: Raatikainen telottuaan Janne Suokonaution ja Sederholm torjuttuaan pallon kädellä maaliviivalta. Tommi Uusitalo tasoitti pelin jälkimmäisestä tilanteesta seuranneesta rankkarista. KuPS haki vielä vimmatusti voittomaalia, sillä ainoastaan voitto olisi pitänyt isännät mukana nousutaistossa. Vähitellen Atlantiksen miesylivoima alkoi kuitenkin näkyä, ja 81. minuutilla Mikko Simula puski (!) Kimmo Tauriaisen keskityksestä voittomaalin. Arvokkaat kolme pistettä matkasivat näin Helsinkiin.

Veikkausraatien
suursuosikki
Kimmo Tauriainen

990911 - Sunnuntaina KuPS

Atlantis kohtaa sunnuntaina kello 18.30 Väinölänniemen iltavaloissa isäntäjoukkue Kuopion Palloseuran. Joukkueet ovat olleet vastakkain jo kahdesti kauden aikana: keväällä KuPS voitti kotonaan 1-0 ja kesällä Atlantis oli Pukinmäessä parempi 3-2. Atlantis pääsee nyt iskukykyisellä ryhmällä savolaisten kimppuun. Sauli Kouva nollasi varoitustilinsä MuSa-pelissä ja Janne Suokonautio on toipunut nivusvammastaan. Myös Justus Vajanne on taas terveiden kirjoissa ja lähtee mukaan Kuopioon.

990908 - Atlantis/3 varmisti nousun

Atlantiksen junioripitoinen kolmosjoukkue pelasi viimeisessä ottelussaan 1-1 tasapelin FC Ballsin kanssa ja varmisti samalla nousun VI divisioonaan ensi kaudeksi. Sipi Poutiaisen luotsaama Atlantis/3 onnistui näin heti ensimmäisellä kaudellaan harppaamaan pykälän ylöspäin piirin hierarkiassa.

990905 - Atlantis sarjakärkeen

Musan Salama ei kyennyt tarjoamaan kunnon vastusta sarjakärkeen siirtyneelle Atlantis FC:lle. Hyvään syysvireeseen päässyt Atlantis FC voitti ottelun 4-2 (2-0). Ottelun maalintekijöinä kunnostautuivat Atlantiksesta Tommi Uusitalo, Tero Pilvi ja Jarkko Laine (2) ja MuSasta Oksanen, sekä Leivo-Jokimäki.

Jarkko Laine

990905 - Atlantis FC '92 turnausvoittoon

Atlantis FC:n '92 joukkue osallistui viikonloppuna pelattuun Viikingit-turnaukseen. Hyvin järjestetyn turnauksen onnistumisen takasi upea auringonpaiste. Atlantis FC '92 eteni alkuvaikeuksien jälkeen aina loppuotteluun asti, jossa se kohtasi rakkaan paikallisvastustajansa MPS/Tottenhamin. Kahden ikäluokkansan parhaimmistoon kuuluvan joukkueen kohdataamisen voitti tällä kertaa Atlantis FC '92 luvuin 2-0. Turnauksen voitto meni siis Atlantis FC '92:lle, toiseksi tuli MPS/Tottenham ja kolmanneksi KontU.