UUTISET 1999/KESÄKUU


990629 - Mikkeli kaatui Pukinmäessä

Atlantis jatkoi hyvien kotiotteluidensa sarjaa kukistamalla sarjakakkosen FC Mikkelin sateisella Pukinmäen stadionilla 2-0 (1-0). Kimmo Tauriainen laukoi Tapio Tammisen keskityksestä isäntien johto-osuman 21. minuutin kohdalla. Tämän jälkeenkin Atlantis kontrolloi pelitapahtumia, vaikka kippari Jukka Kaplas sai 77. minuutilla toisen keltaisen korttinsa. Viitisen minuuttia ennen loppuvihellystä vaihtomies Antti Salo karkasi puolirajalta läpi ja sijoitti pallon hallitusti alakulmaan. Atlantiksen kotiottelut jatkuvat jo ensi lauantaina, kun Pukinmäkeen saapuu toinen kova savolaismiehistö KuPS.

Jari Europaeus
lähes tyytyväisenä

990629 - Lönnblad sivussa

Atlantiksen alkukauden maalitykki Tero Lönnblad joutuu jättämään tämänpäiväisen Mikkeli-pelin väliin RiPS-ottelussa tulleen polvivamman vuoksi. Myös Jarkko Laine ja Mikko Simula ovat vielä loukkaantuneiden kirjoissa. Sen sijaan Riihimäellä huilannut Tommi Toivonen on jälleen täydessä iskussa samoin kuin pelikiellosta vapautunut Tuomas Brinck. Mikkeliltä on varmuudella poissa pelikiellossa oleva brittivahvistus David Hunter. Myös kapteeni Tommi Sallinen lienee loukkaantuneena sivussa.

Tero Lönnbad

990628 - Atlantis/3 kärjessä sarjatauolle

Atlantiksen VII divarissa pelaava kolmosmiehistö lähti sarjatauolle ykkösenä. Nuorista pelimiehenaluista koostuva ryhmä keräsi kevätkierroksen seitsemästä pelistä kuusi voittoa ja yhden tasurin. Joukkueen maaliero oli vakuuttava 32-4.

990624 - Fanipaitavalikoima täydentyi

Saimme uuden erän suosittuja Atlantiksen fanipaitoja. Nyt on jälleen saatavilla kaikkia kokoja sekä Fruit of the Loomin sinistä Atlantis-paitaa (hintaan 50 mk) että Adidaksen puna-sinistä Atlantis-paitaa (hintaan 100 mk). Paitoja on myynnissä Atlantiksen kotiotteluissa ja niitä voi kysellä myös esim. joukkueiden yhdyshenkilöiltä tai suoraan seuran toimistosta.


990624 - Rajua vääntöä Riihimäellä

RiPS - Atlantis ei Riihimäen muhkuraisella nurmella tarjonnut liiemmälti jalkapallollisia hienouksia, mutta sitäkin enemmän kovaa taistelua sarjapisteistä. Marko Nieminen vei isännät 1-0 johtoon jo seitsemän minuutin kohdalla, mutta Atlantiksen Justus Vajanne iski tasoituksen minuuttia ennen taukovihellystä. 63. minuutilla Tero Pilvi kaadettiin rangaistusalueella, ja Kimmo Tuomi ampui pilkulta Kari Laukkasen käsien kautta 1-2. Loppuhetket olivat RiPS:n painostusta, mutta mainiosti torjuneen Miki Lehtosen johdolla Atlantis-puolustus kesti. Pohjevammastaan toipunut Kimmo Tauriainen raatoi laajalla säteellä ja oli tervetullut vahvistus Atlantiksen keskikentälle.

Kimmo Tuomi

990623 - Toipilaat kuntoutumassa

Mikko Simulan sitkeä nilkkavamma on vihdoinkin hellittämässä. Simi on perjantaista lähtien kyennyt juoksemaan pitkää lenkkiä ja liittynee juhannuksen jälkeen mukaan harjoitusrinkiin. Ainakin RiPS- ja Mikkeli-pelit jäävät kuitenkin vielä väliin. Myös Kimmo Tauriaisen pohjevamma on paranemassa. Kimmo lähtee jo mukaan Riihimäelle. Sen sijaan Jarkko Laineen nivunen kipeytyi perjantain harjoituksissa uudelleen, eikä Zärreä nähdä ainakaan keskiviikon pelissä.

Kimmo Tauriainen

990623 - Atlantis/2 - EBK 2-2

EBK tasoitti viime minuuteilla Atlantiksen reservimiehistön 2-0 johdon kolmosen taistossa Pirkkolassa. Maalittoman ensijakson jälkeen Kaj Grahnin nousut sekoittivat täysin espoolaispuolustuksen ja johtivat kahteen osumaan. Viimeistelijöinä Jim Vainio (rp) ja Juuso Oilinki. Paikkoja lisäosumiinkin oli rutkasti, mutta viimeminuuttien virheet omassa päässä koituivat kohtalokkaiksi ja näin pisteet jaettiin.

990620 - Atlantis ja HIK tasan

Atlantis ei onnistunut murtamaan Hangon puolustusmuuria Pukinmäessä. Isännät hallitsivat peliä hienokseltaan, mutta Hickenin maalivahti Jukka-Pekka Masalin oli tällä kertaa ohittamaton. Tuomas Brinck sai kymmenisen minuuttia ennen loppua toisen keltaisen kortin, minkä jälkeen Hanko sai pelin haltuunsa loppuminuuteiksi. Vieraidenkin maalintekoyritykset jäivät kuitenkin tuloksettomiksi. Näin HIK jatkaa sarjakärjessä, ja Atlantis pysyy 12 pisteellään edellään yläloppusarjaviivan alapuolella. Pistetiliä on seuraavan kerran mahdollisuus kasvattaa ensi keskiviikkona Riihimäellä RiPS:n kustannuksella.

990620 - PK-35 - Atlantis/2 2-1

Ari Pöyryn johtomaali ei riittänyt Ala-Malmilla, sillä isäntäjoukkue PK-35 iski toisella jaksolla myötätuulen turvin pallon kahdesti Atlantiksen reservimiehistön verkkoon ja vei sarjapisteet maalein 2-1 (0-1). Atlantis-ryhmä oli loukkaantumisten ja lomamatkojen vuoksi melkoisen vajaamiehinen, eikä peliä saatu missään vaiheessa kulkemaan normaaliin tyyliin.

990617 - Cupissa vastassa Rakuunat

Atlantis kohtaa Suomen cupin 6. kierroksella kakkosen itälohkon kärkiryhmän Rakuunat. Ottelu pelataan Lappeenrannassa Kimpisen urheilupuistossa torstaina 22. heinäkuuta klo 18.30. Taiston voittaja saa 7. kierroksella kotiareenallaan vastaansa FC Jokerit.

990617 - Katkera tappio Tapiolassa

Tommi Uuusitalon johtomaali ei riittänyt, sillä Hongan kärkikaksikko Heikki Ritvanen - Paulus Roiha hyödynsi helsinkiläisvieraiden virheet ja ampui taukonumeroiksi 2-1. Pekka Onttonen tuli puoliajalla kentälle kauden ensimmäiseen ykkösen otteluunsa. Pekka toikin lisää kurinalaisuutta Atlantiksen peliin. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä vahvemmaksi kävi helsinkiläisten painostus, mutta ylärimaa lähemmäksi Hongan maalia ei enää päästy. Näin riemukas voitto espoolaisille, ja Honkakin on jälleen tiukasti mukana kamppailemassa yläloppusarjan paikoista. Atlantiksen seuraava taisto on jo lauantaina, jolloin sarjajohtaja Hangö IK saapuu Pukinmäkeen. Tervetuloa kannustamaan!

990616 - Loukkaantumiset vaivaavat

Atlantis-miehistö joutuu Honka-peliin siipirikkoisena. Mikko Simulan nilkkavamma paranee hitaasti, eikä pelaaminen ole vielä mahdollista edes nilkka puudutettuna. Kimmo Tauriaisen FinnPa-ottelussa saama tälli ei myöskään ole parantunut. Jarkko Laineen pelikunto selviää vasta ottelupäivänä. Lisäksi Sauli Kouva kärsii vielä pelikieltoaan.

Jarkko Laine

990614 - Atlantis/2 voitti Kirkkonummen

Atlantiksen reservimiehistö kaatoi hyvätasoisessa kolmosen kärkitaistossa FC Kirkkonummen 2-0 (0-0). Ottelun ratkaisu nähtiin heti toisen jakson ensi minuutilla, kun FCK:n puolustaja ohjasi Petri Junttilan keskityksen omaan verkkoon. Toisen Atlantis-osuman ampui paluun viheriölle tehnyt Kaj Grahn. Tappiosta huolimatta Kirkkonummi osoittautui vahvaksi ryhmäksi, joka varmasti taistelee syksyllä lohkon kärkisijoista.

990612 - Toinen voitto Myyrmäessä

Atlantiksen toinenkin Myyrmäen vierailu tällä viikolla oli tuloksekas, kun AC Vantaa kaatui maalein 1-3 (0-1). Peli oli helsinkiläisvieraiden hallussa toisen jakson alkuhetkiä lukuunottamatta. Kärkikaksikko Tero Lönnblad - Justus Vajanne oli isännille vaikeasti pideltävissä, ja molemmat iskivät yhden osuman. Kolmannen Atlantis-maalin viimeisteli Tero Pilvi ottelun viime minuuteilla. Seuraavan kerran Atlantiksen edustusmiehistö on tulessa jo ensi keskiviikkona, kun vuorossa on visiitti FC Hongan kotiareenalle Tapiolan urheilupuistoon.

Tero Lönnbad

990611 - Vuolio Malmille

Atlantiksen monivuotinen luottopelaaja Jukka Vuolio siirtyy kakkosen MPS:n riveihin. Työkiireet ovat kevään aikana verottaneet Jukin panostamista futikseen, eikä peliaikaa ykkösjoukkueesta ole tahtonut löytyä. Juki nähdään kuitenkin jatkossakin Atlantiksen treeneissä pitämässä yllä tuntumaa divarivauhtiin, ja tarvittaessa hän on valmis palaamaan riveihin, mikäli Euffa kaipaa keskikentälle armotonta taistelijaa.

Jukka Vuolio

990610 - Kouvalle kahden ottelun huili

Atlantis-terrieri Sauli Kouva sai kahden ottelun pelikiellon toukokuisen KuPS-ottelun jälkeisistä kommenteistaan erotuomari Herkko Holopaiselle. Kouva huilaa näin Vantaa- ja Honka-pelit.

990610 - Atlantis jatkoon cupissa

Atlantiksen ensi jakson näyttävä peli tuotti isäntäjoukkue VJS:lle kaksi ulosajoa, mutta helsinkiläisille ainoastaan 0-1 puoliaikajohdon (32 min. Tuomi rp.). Toisella jaksolla Atlantis-miehistön liike loppui ja teho katosi pelistä tyystin. Siihen vielä Sampo Koskisen käsivirhe rangaistusalueella, ja Jami Pelli tasoitti pilkulta varsinaisen peliajan loppunumeroiksi 1-1. Jatkoajalla Atlantiksen miesylivoima toi vihdoin tulosta (92 min. Tuomi 1-2, 104 min. Lönnblad 1-3 ja 111 min. Nylund 1-4). Jami Pelli kavensi vielä loppunumeroiksi 2-4. Näin Atlantis jatkaa cupissa ja kohtaa 6. kierroksella vieraskentällä voittajan ottelusta Rakuunat - Nilsiän Pallo-Haukat. Tämän ottelun voittaja saa vastaansa Jokerien liigaryhmän.

990609 - Justus taas vaihdosta kentälle

Justus Vajanne tuli 64. minuutin kohdalla vaihdosta kärkeen olympiajoukkueen karsintapelissä Moldovaa vastaa. Justus pääsi pian kentälle tulonsa jälkeen alustamaan Suomen 1-1 tasoitusmaalia, jonka puski TPV:n Toni Kallio.
PALLOLIITTO

990608 - Atlantis Suomen cupissa

Atlantis kohtaa keskiviikkona Suomen cupin 5. kierroksella VJS:n Myyrmäessä. Tänään arvottiin myös seuraavien kierrosten otteluparit. Myyrmäen ottelun voittaja kohtaa kuudennella kierroksella voittajan ottelusta Rakuunat - Nilsiän Pallo-Haukat. Tämän ottelun voittaja puolestaan saa 7. kierroksella vastaansa FC Jokerit. Atlantikselle on keskiviikkona luvassa tiukka taisto. VJS pelasi viikonloppuna vieraissa tasan lohkon suursuosikin Rakuunoiden kanssa. Atlantis puolestaan joutuu peliin ilman olympiajoukkueen mukana olevaa Justus Vajannetta ja nilkkavammasta kärsivää Mikko Simulaa. Lisäksi Juho Rantala on yhä pelikiellossa.

990607 - Atlantis/2 - NuPS 1-0

Atlantiksen reservimiehistö kaatoi tiukan väännön jälkeen Nummelan Palloseuran 1-0 kotinurmellaan Pirkkolassa. Ottelun ainoan maalin ampui ensi jakson viimeisellä minuutilla rankkarista Jouni Kukkamäki. Isännillä oli alussa melkoisia ongelmia karpaasi Jari Isometsän johdolla rajusti töitä tehneen nummelalaisryhmän kanssa, mutta toisella jaksolla Atlantis otti pelin haltuunsa. Ottelun Atlantis-sankareita olivat varma maalivahti Jim Vainio sekä kärjessä aloittanut ja toisella jaksolla alakerrassa mahtavasti luutinut Ari Pöyry.

990607 - Atlantis/3 lohkojohdossa

Atlantiksen kolmosmiehistö, vuosina 1978-86 syntyneistä pelimiehenaluista koottu ryhmä, on aloittanut vahvasti seiskadivarissa. Joukkueella on viidestä pelistä neljä voittoa ja yksi tasapeli, mikä tietää lohkon kärkipaikkaa.

990605 - Justus vaihdosta kentälle

Atlantis-hyökkääjä Justus Vajanne pääsi 57. minuutin kohdalla vaihdosta kentälle olympiajoukkueen EM-karsintapelissä Turkkia vastaan. Tämäkään ei kuitenkaan Suomea auttanut, vaan ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin. Käytännössä tämä merkitsi, että karsintalohkosta jatkanevat Turkki ja Saksa.
PALLOLIITTO

990604 - Futis ´99 ilmestyi

Atlantiksen julkaiseman Futis ´99:n kevätnumero ilmestyi tänään. Tasokas jalkapallolehti on jaossa seuraavan kuukauden ajan mm. otteluissa, jalkapallokentillä, urheiluravintoloissa, urheiluliikkeissä, Hesa Cupissa... Futis ´99:n syysnumero ilmestyy 30. syyskuuta.

990601 - FinnPa taipui paikallistaistossa

Atlantis ja FinnPa tarjosivat vauhdikkaan paikallispelin Pukinmäen mainiolla nurmella. Paikalla nelisensataa katsojaa ja stadilaisittain poikkeuksellinen tunnelma. Isännät saivat pelin toisella jaksolla haltuunsa ja veivät Tero Lönnbladin puskumaalilla 2-1 (1-1) voiton. Ensi jakson osumat kirjattiin Ville Kaipaisen (oma maali) ja Thomas Granlundin (FinnPan tasoitusmaali) nimiin. Atlantiksen riveistä puuttuivat pelikiellossa olleet Jukka Kaplas ja Juho Rantala sekä nilkkaansa poteva Mikko Simula. Sen sijaan loukkaantumisista toipuneet Tapio Tamminen ja Tommi Toivonen olivat jo kentällä.