Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.3.2024

240331 - Edustus voittoon Kuopiossa
Atlantiksen edustusmiehistö kävi sunnuntaina pääsiäisvierailulla Kuopiossa, missä helsinkiläiset kohtasivat Väre Areenalla KuPS Akatemian. Maalirikas koitos päättyi lopulta punasinisten eduksi lukemin 2-5 (1-4). Jean iski pallon kolmesti kuopiolaisten verkkoon ja Arash Singh sekä Yugo Arakaki säestivät kumpikin yhdellä osumalla.

Tiago Santos oli kohtuullisen tyytyväinen päivän antiin. - Kaksi maalia omiin on luonnollisesti liikaa, mutta muuten peli oli hyvin meidän hallussa. Pääsimme kokeilemaan tiettyjä asioita, ja näimme missä on vielä eniten harjoiteltavaa. Tästä on kuitenkin hyvä lähteä haastamaan Kotkaa ensi lauantaina.


240330 - Viimeiset harjoituspelit
Atlantis-miehistöt pelaavat vielä muutaman harjoituspelin ennen sarjojen käynnistymistä. Edustus matkaa sunnuntaina 31.3. Kuopioon haastamaan KuPS Akatemiaa ja viikkoa myöhemmin lauantaina 6.4. suunnataan Kotkaan KTP:n vieraaksi. Akatemia kohtaa tiistaina 2.4. Keski-Espoossa EBK:n ja perjantaina 5.4. Jätkäsaaressa PPJ:n.

Ykkönen käynnistyy perjantaina 12. huhtikuuta, jolloin FC Vaajakoski saapuu vieraaksi Atlantiksen kotiareenalle Pihlajamäkeen. Akatemia aloittaa Kakkosen pelit jo päivää aikaisemmin eli torstaina 11. huhtikuuta, kun Pallomyllyssä vastaan asettuu JäPS-47.


240328 - Pelimiehet jatkoon Cupissa
Atlantis Pelimiehet kohtasi torstaina Suomen Cupin toisella kierroksella Valtin reservimiehistön. Cup-vääntö Puotilassa päättyi Pelimiesten eduksi lopulta selvin numeroin 0-7 (0-3). Viimeistelijöitä löytyi tällä kertaa laajalla rintamalla: 9. Phillip Brown, 31. Impton Söderlund, 38. Kosuko Masuko, 50. Adonis Sfishta, 77. Sergio, 82. Chongyal Simon ja 89. Chidera Ajunwoko.

Suomen Cupin kolmas kierros arvotaan keskiviikkona 3. huhtikuuta. Mukana arvonnassa on nyt kaksi Atlantis-joukkuetta: Edustus ja Pelimiehet.


240323 - Lahti jäi valloittamatta
Atlantis-miehistö matkasi torstaina Lahteen, missä vastaan asettui isäntäjoukkue Reipas. Helsinkiläiset hallitsivat hienokseltaan pelitapahtumia, mutta kotijoukkue käytti paikkansa tehokkaammin ja nappasi voiton maalein 3-1 (1-1). Punasinisten ainokaisen viimeisteli Keita Miyakoshi.

Atlantiksella oli Lahdessa mukana muutama testipelaaja, joista Hristijan Denkovski ja Jason Madingu saivat lähtöpassit Reipas-pelin jälkeen. Loppujen testipelaajien osalta päätöksiä tehdään alkuviikosta.


240327 - Huska uusi Atlantis-pelaaja
Hussein Mohamed (s. 1997) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2024 kattavan pelaajasopimuksen. Mohamed siirtyy Atlantis-miehistöön Järvenpään Palloseuran riveistä. Miehen CV:stä löytyy mm. toistakymmentä Veikkausliiga-ottelua sekä yli 80 peliä Ykkösessä. Lisäksi pallotaituri on esiintynyt synnyinmaansa Somalian maajoukkueessa.

Tiago Santos toivottaa Mohamedin lämpimästi tervetulleeksi Atlantikseen. - Meillä vapautui juuri paikka vasemmalla laidalla, joten Huska tulee mukaan todella sopivasti. Hän on ehtinyt näyttää osaamisensa jo harjoituspeleissä ja on varmasti tervetullut vahvistus ryhmään.


240326 - Azhar palaa Espoonlahteen
Tammikuussa Atlantikseen siirtynyt Laith Azhar ei lopulta pitkään Helsingin puolella viihtynyt, sillä laitahyökkääjä palaa takaisin Espoon Palloseuran vahvuuteen. Seurat ovat päässeet sopuun siirtoehdoista, ja Azhar on edustuskelpoinen EPS:ssa välittömästi.

240324 - Beibit vaikeuksien kautta voittoon
Myyrmäen stadion on perinteisesti Atlantikselle haasteellinen paikka valloittaa. Tuskainen oli taival tälläkin kertaa, kun Bolan beibit kohtasivat Vantaan Jalkapalloseuran A-nuorten SM-karsinnoissa sunnuntaina. Tiukka vääntö päättyi kuitenkin lopulta helsinkiläisten eduksi 0-1 (0-0).

Punasinisten esitys ei sunnuntaina ollut aivan parasta A-luokkaa. Prässi oli heppoista, pelinrakentelu kangerteli ja pallonmenetyksiä tuli vaarallisissa paikoissa. Isännät myös panivat parastaan ja veivät kaksinkamppailuja kovalla prosentilla. Atlantiksen pelastukseksi koitui Aleksi Tarkiaisen 47. minuutilla iskemä osuma, joka lopulta jäikin voittomaaliksi. Kotijoukkueen painostus kasvoi loppua kohden, ja helsinkiläiset saavat olla todella tyytyväisiä, ettei VJS onnistunut saamaan palloa jälleen vahvan ottelun pelanneen Noel Heibin selän taakse.

Bolan beibien seuraava karsintapeli on sunnuntaina 7. huhtikuuta, jolloin PPJ saapuu vieraaksi Talin halliin.


240323 - Järvenpää jäi valloittamatta
Atlantis-miehistö matkasi lauantaina Järvenpäähän, missä vastaan asettui isäntäjoukkue JäPS-47. Helsinkiläiset olivat liikenteessä vahvalla nipulla, ja tavoitteena napata voitto Stadiin. Isännät olivat kuitenkin toista mieltä, ja kun punasinisiltä ei löytynyt eväitä murtaa järvenpääläisten puolustusmuuria, loppunumerot olivat kotijoukkueen eduksi 2-1 (1-1). Atlantiksen ainokaisen viimeisteli Jean.

Tiago Santos ei pelin jälkeen silitellyt suojattejaan. Varsinkin toisen jakson esitys kirvoitti kipakkaa palautetta. - Tämä ei ollut sitä jalkapalloa, mitä haluan meidän pelaavan. Käymme maanantain videopalaverissa lävitse pelitapahtumat, ja sen jälkeen päätämme toimenpiteistä.


240321 - Samu uusi Atlantis-pelaaja
Ngabo Ndaziramiye (s. 2003) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2024 kattavan pelaajasopimuksen. Kutsumanimeä Samu totteleva keskikentän työmyyrä vaihtaa punasinisiin väreihin PK-35:n punamustasta asusta.

Tiago Santos on ollut tyytyväinen uuden tulokkaansa panokseen pre-seasonilla.

- Samu tekee töitä hyvällä asenteella. Hän on ollut U20-joukkueen ehdottomia avainpelaajia kevään karsinnoissa ja tulee niillä näytöillä saamaan varmasti vastuuta myös miesten peleissä.


240320 - Nikke palaa Atlantikseen
Niklas Jokiniemi (s. 2003) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2024 kattavan pelaajasopimuksen. Pallotaituri palaa Atlantikseen vietettyään yhden vuoden PK-35:n organisaatiossa.

Tiago Santos on noteerannut Jokiniemen positiiviset esitykset harjoituskaudella.

- Nikke on kehittynyt paljon vain parissa kuukaudessa. Hän on fiksu ja monipuolinen pelaaja, jota voi peluuttaa monessa eri roolissa. KäPa-pelissä hänet nähtiin jo vasempana pakkinakin.


240319 - Pelimiehet kohtaa cupissa Valtin reservit
Atlantis Pelimiehet kohtaa Suomen Cupin toisella kierroksella Valtin reservijoukkueen. Cup-taisto käynnistyy Puotilan tekonurmella torstaina 28. maaliskuuta klo 20.10.

Otteluparin voittaja etenee Suomen Cupin kolmannelle kierrokselle, missä mukaan kisaan liittyy myös Atlantiksen edustusmiehistö.


240318 - Julius Salo uusi Atlantis-pelaaja
Julius Salo (s. 2003) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2024 kattavan pelaajasopimuksen. Toppari siirtyy Atlantis-miehistöön Grankulla IFK:n riveistä.

Tiago Santos on ollut tyytyväinen Salon esityksiin harjoituskaudella.

- Julle on ollut meille positiivinen yllätys. Hän pelaa varmasti, eikä ota turhia riskejä. Näillä otteilla tapellaan vielä tiukasti peliajasta Ykkösessäkin.


240317 - Tasuri Laaksolahdessa
Atlantis Akatemia suuntasi sunnuntaina Laaksolahteen, missä vastaan asettui isäntäjoukkue SexyPöxyt. Avausjaksolla helsinkiläisten peli oli hyytävässä kevätillassa melkoisen kohmeessa, ja tauolle lähdettiin kotijohdossa 1-0. Tiago Santosin puoliaikapalaute lämmitti kuitenkin kummasti, ja kun vielä kippari Med Bekhedda tuli vaihdosta mukaan hyökkäyspelin kapellimestariksi, tilanteita alkoi syntyä isäntien maalille. Keita Miyakoshi iski numerot tasoihin, ja voittomaalia haettiin päätösvihellykseen saakka, mutta tällä kertaa se jäi näkemättä. Näin loppulukemat Laaksolahdessa 1-1 (1-0).

Atlantis Akatemian seuraava harjoituspeli on ensi lauantaina, jolloin joukkue matkaa vuorostaan Järvenpäähän ottamaan mittaa JäPS-47:stä.


240316 - Beibit kaatoivat Hongan
Atlantis ja Honka kohtasivat lauantaina A-nuorten SM-karsintojen kärkiottelussa. Kahden tappiottoman joukkueen vauhdikas vääntö Talin hallissa tarjosi kunnon trillerin, joka lopulta päättyi kotijoukkueen eduksi 2-1 (1-1).

Avausjaksolla nähtiin tasokasta junnufutista. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa, ja kumpikin myös onnistui kertaalleen viimeistelyssä. Ensin Nuutti Norhomaa vei espoolaiset johtoon 28. minuutilla, mutta Jefferson kuittasi vain kaksi minuuttia myöhemmin puskemalla Viljami Unikkolinnan keskityksestä pallon verkkoon.

Toisella jaksolla ote rupesi siirtymään kotijoukkueelle. Arata Etou iski Jooa Saukkonen tarjoilusta 2-1 jo 47. minuutilla, ja punasinisillä oli useampikin mainio paikka tehdä kolmas osuma. Mutta ei uponnut, ja Honka huomasi tilaisuutensa. Viimeinen kymppi oli melkoista myllytystä helsinkiläisten maalilla. Taidolla ja tuurilla tästä kuitenkin selvittiin, eikä Talissa enempää osumia nähty.

Bolan beibien seuraava karsintapeli on ensi viikon sunnuntaina 24. maaliskuuta, jolloin helsinkiläiset suuntaavat Myyrmäkeen haastamaan Vantaan Jalkapalloseuraa.


240316 - Tasuri Bolliksella
Atlantiksen edustusmiehistö kohtasi Käpylän Pallon lauantaina Töölön Pallokentällä. Punasiniset hallitsivat avausjaksoa, mutta mustapaidat olivat vahvempia toisella puolikkaalla. Näin koitos päättyikin tasanumeroihin 1-1 (0-1).

Atlantis iski avausosuman puolen tunnin kohdalla, kun Marcelo puski onnistuneen kulmapotkukuvion päätteeksi lukemiksi 0-1. KäPa kuitenkin otti komennon toisella jaksolla, ja Miika Kauppila pääsi viimeistelemään ansaitun tasoituksen Besart Mustafan selän taakse.

Tiago Santos oli erityisen tyytyväinen avausjakson esitykseen. - Ensimmäiset 45 minuuttia olivat meiltä ehkä kauden parasta tähän mennessä, mutta toisella jaksolla hyvä ote hiipui. Osasyynä oli varmasti lukuisat vaihdot, sillä vaihtopelaajat eivät tänään pystyneet tuomaan kaivattua lisävirtaa kentälle.


240315 - Urlus tukee Atlantista
Urlus-Säätiö tukee Atlantiksen harjoittamaa nuorisotyötä. Säätiön hallitus on myöntänyt Atlantiksen Pohjois- ja Itä-Helsingissä tekemälle matalan kynnyksen nuorisotyölle 6.000 euron avustuksen vuodelle 2024. Kiitämme nöyrästi tuesta ja teemme varmasti kaikkemme ollaksemme luottamuksen arvoisia.

Urlus-Säätiö tukee tänä vuonna 153 eri yhteisöä yhteensä 2,7 miljoonalla eurolla. Säätiön tuki kohdistuu erityisesti pääkaupunkiseudun liikuntakasvatus- ja maanpuolustustoimintaan.


240313 - Charlesille jatkosopimus
Charlea Katashira (s. 2001) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2024 kattavan jatkosopimuksen. Pikakiitäjä aloittaa nyt kolmannen kautensa Atlantis-paidassa.

Tiago Santos on innoissaan Katashiran jatkosopimuksesta.

- Muistan Katashiran jo useamman vuoden takaa. Olen aina halunnut hänet joukkueeseeni. Nyt se vihdoin toteutui. Charlesilla on valtava potentiaali, ja meidän tehtävä on saada puristettua se ulos.


240312 - Daniel Bibiano Atlantikseen
Atlantiksen toimisto on saanut kovan vahvistuksen, kun pitkään Suomessa asunut brasilialainen Daniel Bibiano on liittynyt mukaan seuran taustavoimiin. Bibiano tuo vankan panoksensa erityisesti seuran markkinointiin, myyntiin ja yritysyhteistyöhön.

Daniel Bibiano saapui Suomeen kymmenisen vuotta takaperin. Tänä päivänä entisellä ammattipelaajalla on tutkinnot sekä urheilujohtamisessa että digitaalisessa markkinoinnissa. Käytännön kokemusta on kertynyt mm. tuoreen liigajoukkueen IF Gnistanin markkinointitiimistä.


240310 - Turku jäi valloittamatta
Atlantis-miehistö matkasi sunnuntaina Turkuun, missä helsinkiläiset haastoivat Veritas Stadionilla isäntäjoukkue FC Interin reservit. Kotijoukkue hyödynsi helsinkiläisten virheet ja iski tulostaululle loppunumerot 3-1 (1-0). Vieraiden ainokaisen viimeisteli Impton Söderlund juuri ennen päätösvihellystä.

Tiago Santos ei silitellyt suojattejaan pelin jälkeen. - Emme pelanneet tänään joukkueena. Sekä puolustettaessa että hyökättäessä olimme lauma yksilöitä sen sijaan, että olisimme tehneet töitä yhtenä joukkueena.

Atlantiksen edustusmiehistön seuraava harjoituspeli on tulevana lauantaina 16. maaliskuuta, jolloin punasiniset kohtaavat Bolliksen tekonurmella Käpylän Pallon.


240309 - Vantaankoski jäi valloittamatta
Atlantis-miehistö suuntasi lauantai-iltana Vantaankoskelle, missä helsinkiläiset yrittivät haastaa isäntäjoukkue Vantaan Jalkapalloseuraa. Yritykseksi homma jäi, sillä kotijoukkue latoi taululle tylyt lukemat 5-0 (1-0). VJS:n urakkaa helpotti osaltaan Chidera Ajunwokon hölmöilemä punakortti 30 minuutin pelin jälkeen.

Atlantis Akatemian seuraava harjoituspeli on ensi viikon sunnuntaina 17. maaliskuuta, jolloin punasiniset suuntaavat vuorostaan Espooseen, missä joukkue saa Laaksolahden tekonurmella vastaansa SexyPöxyt.


240309 - Beibit hakivat pinnat Mikkelistä
Mikkelin Palloilijat ja Atlantis iskivät yhteen A-nuorten SM-karsinnoissa lauantaina. Vauhdikas ja fyysinen vääntö uudessa Mikkeli-hallissa päättyi lopulta helsinkiläisten eduksi 1-3 (1-1).

Avausjaksolla molemmilla joukkueilla oli omat etsikkoaikansa. Atlantis hyödynsi omansa, kun Jooa Saukkonen viimeisteli Kosuke Masukon tarjoilusta jo 13. minuutilla. MP kuitenkin vastasi, kun Ville Laiho puski sivuvaparista numerot tasoihin (25'). Toisella jaksolla isäntien askel alkoi painaa, ja ote siirtyi vähitellen punasinisille. Tämä näkyi myös tulostaululla, kun Jefferson 66. minuutilla tuikkasi pallon toistamiseen mikkeliläisten verkkoon. Loppunumerot 1-3 viimeisteli nopeasta vastaiskusta Aleksi Tarkiainen (82').

Bolan beibien seuraava karsintapeli on ensi lauantaina 16. maaliskuuta, jolloin FC Honka saapuu vieraaksi Talin halliin.


240307 - Arashille jatkosopimus
Arash Singh (s. 2003) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2024 kattavan jatkosopimuksen. Pallotaituri aloittaa nyt kolmannen kautensa Atlantis-paidassa.

Moshood Bola on seurannut läheltä Singhin Atlantis-taivalta.

- Arash oli aluksi A-junnujen vaihtopelaajia, mutta nappasi pian paikan avauksessa. Viime kaudella hän sai jo hyvin vastuuta Kakkosessakin. Vieläkin hän on välistä kuin unessa kentällä, mutta herää sitten yhtäkkiä ja tekee häikäiseviä suorituksia. Kunhan saamme pojan pysymään hereillä täydet 90 minuuttia, hänestä tulee vielä pelimies.


240306 - Ykköstykki liikenteessä
Atlantiksen ykkösmyyntitykki Aarne Tenkanen vieraili toimistolla ja nappasi samalla myyntiin parinkymmenen kausikortin nipun.

- Nää menee nopeesti. Tsetin hinta on viis kybää, lippiksen ja kaulaliinan kanssa kaheksan kybää. Ja jos on oikein hyvännäköinen bööna hinnasta voidaan aina neuvotella.


240305 - Pelimiehille cupissa vastaan HePu tai Valtti/2
Suomen Cupin toinen kierros arvottiin tiistaina Palloliiton toimistolla. Atlantis Pelimiehille arpa heitti vastustajaksi voittajan ottelusta Helsingin Pumppu - Valtti/2. Nämä joukkueet kohtaavat toisensa sunnuntaina 17. maaliskuuta.

Suomen Cupin toisen kierroksen ottelut tulee pelata 1. huhtikuuta mennessä. Atlantiksen edustusmiehistö tulee mukaan kisaan Cupin kolmannella kierroksella.


240304 - Shevalle jatkosopimus
Victor Shevchenko (s. 1991) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2024 kattavan jatkosopimuksen. Topparijärkäle aloittaa jo viidennen kautensa Atlantis-paidassa.

Tiago Santos on ollut todella tyytyväinen Shevchenkon esityksiin harjoituskaudella.

- Victor on kokenut pelaaja, joka on yhä kova luu niin Ykköseen kuin Kakkoseen. Eikä hänen panoksensa seuran hyväksi rajoitu pelkästään pelikentälle. Hän auttaa meitä paljon myös kentän ulkopuolella.


240302 - Beibeillä maalijuhla Bolliksella
Atlantis ja PK-35 kohtasivat A-nuorten SM-karsinnoissa Pallokentän tekonurmella lauantai-iltana. Bolan beibit iskivät vartissa kolme osumaa, ja peli oli sillä taputeltu. Loppunumerot Bolliksella olivat punasinisten eduksi 9-0 (5-0). Maalinteossa onnistuivat tällä kertaa: Jefferson (3'), Hamza Assehnoun (11'), Arata Etou (14' ja 49'), Kosuke Masuko (27'), Jooa Saukkonen (33' ja 50'), Masihollah Fazli (48') sekä Ngabo Ndaziramiye (55').

Atlantis on kerännyt karsintalohkossa viidestä pelistä täydet 15 pistettä, ja joukkue on hyvää vauhtia matkalla syksyn SM-sarjaan. Seuraavaksi Bolan beibit matkaavat ensi lauantaina Mikkeliin, missä vastaan asettuu isäntäjoukkue Mikkelin Palloilijat.


240302 - Tasuri Klaukkalassa
Atlantis-miehistö suuntasi lauantaina Klaukkalaan haastamaan isäntäjoukkue Nurmijärven Jalkapalloseuraa. Tiago Santos oli ottanut matkaan jälleen täydet kaksi kentällistä, joten koko joukko pelaajia pääsi esittelemään osaamistaan valmennusjohdolle.

Valkoisissa vietraspaidoissa esiintynyt Atlantis hallitsi alkua, ja Keita Miyakoshi viimeisteli avausmaalin parinkympin kohdalla. Tähän helsinkiläisten hyvä ote kuitenkin hiipui. Isännät pääsivät mukaan peliin ja iskivät numerot tasoihin ennen taukoa.

Toinen jakso oli Atlantikselta tasaisempi esitys, vaikka heikosti puolustettu erikoistilanne avittikin kotijoukkueen johtoon heti alkuminuuteilla. Vieraat hakivat powerhyökkääjä Daniel Åkerlundin johdolla tasoitusta, ja kahdeksankympin kohdalla Benjamin Thurlingin vaparimaali toikin numerot tasoihin. Loppulukemat Klaukkalassa näin 2-2 (1-1).


240301 - Pelimiehet jatkoon cupissa
Atlantis Pelimiehet kohtasi Herttoniemen Toverit Töölön Palokentällä perjantai-iltana. Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen vääntö päättyi Pelimiesten eduksi lopulta selkein lukemin 6-0 (4-0). Impton Söderlund osui kahdesti (20' ja 28'), samoin tauolla kentälle vaihdettu Aleksi Tarkiainen (46' ja 82'). Loput maalit menivät Daniel Åkerlundin (6') ja Masihollah Fazlin (42') nimiin.

Suomen Cupin toinen kierros arvotaan keskiviikkona 5. maaliskuuta, jolloin selviää myös Pelimiesten tuleva vastustaja. Atlantiksen edustusmiehistö tulee mukaan kisaan Cupin kolmannella kierroksella.


240301 - Atlantis kaatoi brassijoukkueen
Atlantis-miehistö kohtasi brasilialaisen Albalonga Calcion Pallomyllyssä perjantaina. Italialaisen emoseuransa satelliittijoukkue koostui nuorista brasilialaispojista, jotka havittelevat pelipaikkaa Euroopasta. Joukkue kiertää Suomessa kuukauden päivät pelaten yhteensä kahdeksan harjoitusottelua.

Kotijoukkue hallitsi tapahtumia täydet 90 minuuttia. Avausjaksolla numerot pysyivät vielä tasaisina, mutta toisella ero repsahti jo selväksi. Loppulukemat olivat isäntien eduksi 7-0 (1-0). Tauolla kentälle vaihdettu Brian Mansaray iski puhtaan hattutempun. Jean, Reza Heidari, Niklas Jokiniemi ja Victor Shevchenko osuivat kukin kertaalleen.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)