Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-29.2.2024

240228 - Leeville jatkosopimus
Leevi Lehtovuori (s. 1998) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2024 kattavan jatkosopimuksen. Keskikentän ikitaistelija aloittaa nyt toisen kautensa Atlantis-paidassa.

Tom Weckström tuntee hyvin Lehtovuoren vahvuudet.

- Leevi oli viime kaudella yksi Akatemian avainpelaajia Kakkosessa. Hän toi sopivasti kovuutta ja johtajuutta nuoreen ryhmään. Fiksu pelaaja, joka vääntää kovalla asenteella. Jos vielä saisimme liikkeen paremmaksi, peliaikaa voisi tulla Ykkösessäkin.

- Sitä paitsi täytyyhän Atlantiksessa aina yksi Leevi olla.


240227 - Tonni rikki
Atlantiksen edustusmiehistön Instagram-tilin seuraajamäärä rikkoi viikonloppuna tuhannen seuraajan rajan. Instagram on kotisivujen ohella kehittynyt seuran päätiedotuskanavaksi. Uutta aineistoa tilille tulee säännöllisin väliajoin, ja seuraajamäärät ovat olleet tasaisessa kasvussa viime keväästä lähtien.

Atlantiksen mediatiimiin kuuluvaa Mauro Severinoa suosion kasvu ei yllätä. - Tämä oli vasta ensimmäinen tonni. Jatkoa seuraa. Pysy kanavalla.

Kotisivujen ja Instagramin ohella voit seurata Atlantis-uutisia Facebookista ja Atlantis TV:stä.


240226 - Laith Azhar uusi Atlantis-pelaaja
Laith Azhar (s. 2001) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2024 kattavan pelaajasopimuksen. Irakilaislähtöinen pallotaituri pelasi juniorina TPV:n riveissä Tampereella. Muutettuaan pääkaupunkiseudulle Azhar päätyi VJS:n kautta viime kaudeksi Espoon Palloseuran riveihin.

Azhar on Tiago Santosille tuttu pelaaja. - Laith on hyvin tavoitteellinen urheilija, ja hän on myös valmis tekemään töitä päästäkseen tavoitteisiinsa. Kun kuulin hänen etsivän seuraa tulevalle kaudelle, olin samantien valmis tarjoamaan hänelle sopimusta. Uskon, että hänestä on meille vielä paljon iloa.


240224 - JäPS vahvempi Pallomyllyssä
Atlantiksen edustusmiehistö kohtasi lauantai-iltana Järvenpään Palloseuran Pallomyllyssä. Vauhdikas vääntö päättyi lopulta vieraiden eduksi maalein 0-2 (0-2). Järvenpääläisistä osuivat Sadik kulman jälkitilanteesta (3') ja Kaijasilta nopean vastaiskun päätteeksi (38').

Tiago Santos oli kutsunut otteluun jälleen kaksi kentällistä pelaajia, ja kotijoukkue pystyikin pitämään hyvää tempoa täydet 90 minuuttia. Tämä toi hallintaa varsinkin toisella jaksolla, mutta todellisia huippupaikkoja isännillä ei ollut. JäPS puolestaan haki teräviä vastaiskuja, ja muutamaan otteeseen näistä syntyikin vaarallisia tilanteita Atlantis-maalille.

- Käymme peliä tarkemmin läpi maanantain videopalaverissa, mutta tänään molemmat maalit olivat sellaisia, joita ei yksinkertaisesti saa tulla. Erikoistilanteet täytyy puolustaa niin hyvin, että niistä maaleja ei meitä vastaan tehdä. Myös toinen maali oli meiltä todella huonosti puolustettu, Santos kertasi illan antia taiston tauottua.


240224 - Beibeille taisteluvoitto
HJK ja Atlantis kävivät tiukan väännön sarjapisteistä A-nuorten SM-karsinnoissa, kun joukkueet iskivät yhteen Talin hallissa lauantaina. Vauhdikas koitos eteni hienokseltaan punasinisten komennossa, kun ensin Jefferson iski avausosuman 18. minuutilla ja heti toisen jakson alkuun Ngabo Ndaziramiye täräytti kulmapotkun suoraan HJK:n verkkoon (47'). Tämän jälkeen ote alkoi kuitenkin siirtyä sinivalkoisille, ja ainoastaan Noel Heibin mainiot torjunnat pitivät Atlantis-maalin puhtaana. Vihdoin 85. minuutilla Lenny Sopanen onnistui viimeistelemään isäntien kavennusosuman. HJK haki loppuun saakka raivoisasti tasoitusta, mutta Bolan beibit taistelivat suurella sydämellä, eikä Heibiä enää toistamiseen yllätetty. Näin loppunumerot Talissa olivat Atlantiksen eduksi 1-2 (0-1).

Atlantiksen seuraava peli A-nuorten SM-karsinnoissa on ensi lauantaina 2. maaliskuuta, jolloin Pallokentällä vastaan asettuu PK-35.


240224 - Lauantaina tuplapeli
Lauantaina ohjelmassa on kaksi Atlantis-ottelua. Ensin Bolan beibit kohtaavat HJK:n A-nuorten SM-karsintojen kärkiottelussa Talin hallissa klo 17.10. Hetkeä myöhemmin Edustus saa harjoitusottelussa vastaansa Järvenpään Palloseuran. Tämä koitos käynnistyy Myllypuron Pallomyllyssä klo 19.00.

240223 - Mirko mukaan valmennustiimiin
Mirwais Nasiry täydentää Atlantiksen valmennustiimiä. Nasiry toimii Tiago Santosin apuna edustusmiehistön mukana.

Valmentamisen ohella energiapakkaus vahvistaa jatkossa myös seuran sometiimiä. Luvassa onkin entistä enemmän ja entistä laadukkaampaa aineistoa Atlantiksen somekanaville. Lähde mukaan seuraamaan!


240222 - Rekalle jatkosopimus
Richard Tiberi (s. 1995) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2024 kattavan jatkosopimuksen. Topparijärkäle aloittaa nyt toisen kautensa Atlantis-paidassa.

Tiago Santos on mielissään Tiberin jatkosopimuksesta. - Richard on kova ja kokenut alakerran päällikkö, joka on todella vahva ilmapalloissa. Hän on myös fiksu pelaaja, joka lukee peliä mainiosti.


240221 - Physical training
Atlantis-pelaajilla on erilaisia ohjelmia fysiikkaharjoittelua varten. Parhaimmillaan mukaan on liitetty onnistuneesti myös hyötyliikuntaa. Ohessa Victor Shevchenkon ja Marcelon aamutreeni ennen iltapäivän palloharjoituksia.

240219 - Obinna Nzeh uusi Atlantis-fysio
Obinna Nzeh on aloittanut Atlantiksen fysioterapeuttina. Tuore Atlantis-fysio saa vastuulleen Edustuksen ja Akatemian pelaajien hoidon ja kuntoutuksen. Atlantis-pestin ohella Nzeh toimii siviilissä fysioterapeuttina Mehiläisessä.

240218 - Beibit jatkoivat voitokkaasti
Atlantis otti kolmannen voittonsa A-nuorten SM-karsinnoissa, kun yhdistelmäjoukkue KOPSE/I-HK kukistui Talin hallissa sunnuntai-iltana. Loppunumerot olivat helsinkiläisten eduksi 4-1 (2-1).

Kotijoukkue aloitti pirteästi, ja Masihollah Fazli puski kulmasta avausosuman jo 10. minuutilla. Vantaalaiset kuitenkin kuittasivat vapaapotkusta vain neljä minuuttia myöhemmin. Atlantiksen hallinta jatkui, mutta vasta 38. minuutilla Jooa Saukkonen onnistui iskemään pallon toistamiseen vieraiden verkkoon. Toisella jaksolla Jefferson (rp 52') ja Kosuke Masuko (74') pääsivät vielä kaunistelemaan numeroita.

Moshood Bola kiitteli beibejä pelin jälkeen. - Ei ollut meiltä parasta peliä tänään, mutta nyt pelattiin vain tuloksesta. Seuraavalla kierroksella vastus kuitenkin kovenee, ja meidänkin pitää olla valmiita nostamaan omaa tasoamme.

Atlantiksen seuraava peli A-nuorten SM-karsinnoissa on ensi lauantaina 24. helmikuuta, jolloin Talin hallissa vastaan asettuu sarjan myös kolmella voitolla aloittanut HJK.


240217 - Kylmää kyytiä Espoonlahdessa
Atlantis-miehistö suuntasi lauantaina Espoonlahteen haastamaan isäntäjoukkue Espoon Palloseuraa. Tällä kertaa helsinkiläisten kuviot olivat kuitenkin melkoisen kohmeessa, ja kotijoukkue nappasi helpon voiton maalein 2-0 (1-0).

Tiago Santos oli ottanut jälleen kaksi kentällistä pelaajia antamaan näyttöjä osaamisestaan, mutta melkoisen kevyiksi jäivät näytöt useimpien kohdalla.

- Meillä oli mukana useita pelaajia, jotka havittelevat peliaikaa Ykkösestä tai vähintäinkin Kakkosesta, mutta juurikaan uusia nimiä ei tänään noussut esiin, Santos summasi päivän antia.


240216 - Kakkosen sarjaohjelma julkistettu
Palloliitto julkisti perjantaina Kakkosen tulevan kauden sarjaohjelman. Atlantis Akatemia aloittaa pelit kotona torstaina 11. huhtikuuta, jolloin sarjanousija JäPS-47 saapuu vieraaksi Helsinkiin.

Runkosarjan päätöskierros pelataan lauantaina 10. elokuuta, minkä jälkeen sarja jakautuu ylempään ja alempaan jatkosarjaan. Kuusi parasta jatkavat ylemmässä ja neljä heikointa alemmassa. Ylemmän jatkosarjan 2 tai 3 parasta etenevät Ykkösen nousukarsintoihin. Alemman jatkosarjan kaksi viimeistä tippuvat Kolmoseen.


240216 - Ayyubille jatkosopimus
Ayyub Achenchab (s. 2001) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2024 kattavan jatkosopimuksen. Keskikentän pallotaituri aloittaa nyt toisen kautensa Atlantis-paidassa.

Tiago Santos on erittäin tyytyväinen Achenchabin jatkosopimukseen. - Ayyub on todella taitava pelaaja, joka omaa monipuolisen syöttövalikoiman. Hän pystyy hyvin rakentamaan ja rytmittämään peliä. Uskon myös, että Ayyubilla on kapasiteettia nostaa tasoaan vieläkin korkeammalle, ja tähän me hänen kanssa pyrimme.


240215 - Happy birthday!
Harjoituksissa vietettiin torstaina päävalmentaja Tiago Santosin syntymäpäivää. Tarjolla oli tietty kakkua, ja valmentajavelhoa muistettiin myös Suomen maajoukkueen pelipaidalla.

240213 - Matias Sorvali uusi Atlantis-pelaaja
Matias Sorvali (s. 2000) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2024 kattavan pelaajasopimuksen. Oikean laidan pikajuna siirtyy Atlantikseen Grankulla IFK:n miehistöstä.

Tiago Santos on seurannut Sorvalia jo pidemmän aikaa. - Matias herätti mielenkiintoni jo viime kesänä. Hän on nopea ja vahva laitapelaaja, joka pystyy hyvin pelaamaan niin laitapakkina kuin wingerinäkin. Pojalla on kaikki eväät pelata joku päivä vaikka Veikkausliigassa.


240211 - Akatemian kiri ei riittänyt
Atlantiksen Akatemia-joukkue matkasi sunnuntaina Itä-Suomeen, missä helsinkiläiset haastoivat Imatran Ukonniemi-areenalla isäntäjoukkue PEPOn. Atlantiksen peli oli varsinkin avausjaksolla melkoisen kohmeessa, ja punakone hyrähti kunnolla käyntiin vasta vartti ennen päätösvihellystä. Tässä vaiheessa isännät johtivat kuitenkin jo 3-1. Loppurynnistys toi Daniel Åkerlundin viimeistelemän kavennusosuman ja tukun mainioita tasoituspaikkoja, mutta aivan ei kiri riittänyt. Näin loppunumerot Imatralla olivat 3-2 (1-0). Helsinkiläisten ensimmäisen oli viimeistellyt Benjamin Thurling.

Tiago Santos ihmetteli avausjakson vaisua menoa. - Tarkoituksemme oli pitää yllä kovaa tempoa, mutta tässä emme valitettavasti onnistuneet. Vasta viimeiset 15-20 minuuttia saimme luotua sellaista painetta, mitä halusimmekin. Tällä kertaa se ei kuitenkaan riittänyt.


240210 - Kotka taipui toisella jaksolla
Atlantis-miehistö kohtasi KTP:n Pallomyllyssä lauantai-iltana. Avausjaksolla molemmat joukkueet prässäsivät aggressiivisesti, ja pelissä oli melkoinen tempo. Kotkalaiset olivat tässä sen verran edellä, että Santeri Stenius pääsi kertaalleen iskemään pallon isäntien verkkoon.

Toiselle jaksolle kotijoukkue juoksutti jälleen melkein kentällisen tuoreita jalkoja, ja kun vieraiden askel alkoi painaa, peli kääntyi Atlantikselle. Paine siirtyi kotkalaisten maalille, ja erotuomari Jan-Peter Aravirta joutui kahdesti viemään pallon rangaistuspisteelle. Ensimmäisen yrityksen Sam Jammeh torjui, mutta hetkeä myöhemmin Ayyub Achenchab pääsi yrittämään, ja pallo varmasti Jammehin selän taakse. Kymmenisen minuuttia ennen päätösvihellystä Dominik Rudenkon pyssy puhui kuudentoista rajalta - ja isännät johtoon. Kun enempää osumia ei nähty, loppunumerot olivat Atlantiksen eduksi 2-1 (0-1).

Tiago Santos kiitteli suojattejaan taiston tauottua. - Avausjaksolla olimme ajoittain vaikeuksissa KTP:n aggressiivisen prässin kanssa, mutta toinen jakso oli selvästi meidän. Tänään moni pelaaja antoi vahvan näytön osaamisestaan, ja tietyillä pelipaikoilla meillä alkaa olla jo positiivinen ongelma, kun hyviä vaihtoehtoja löytyy useita.


240210 - KuPS nurin Talissa
Atlantis kohtasi Kuopion Palloseuran A-nuorten SM-karsinnoissa lauantaina. Bolan beibit ottivat Talin hallissa karsintojen toisen voittonsa, kun kuopiolaiset joutuivat antautumaan maalein 3-0 (2-0).

Kotijoukkue lähti peliin vahvalla sykkeellä, ja tämä näkyi pian myös tulostaululla. Ensin Jefferson puski sivuvaparista avausmaalin (4'), ja hetkeä myöhemmin Veeti Kekkonen karkasi läpiajoon - 2-0 (18').

Toiselle jaksolle KuPS tuli vahvasti, ja helsinkiläiset olivat ensimmäisen vartin altavastaajia. Vähitellen vieraiden rynnistys kuitenkin hiipui, ja kun Arata Etou iski pallon kolmannen kerran kuopiolaisten verkkoon (78'), peli oli selvä.

Moshood Bola kiitteli beibejä vahvasta työmoraalista. - Tämä oli meiltä jo selvästi tasapainoisempi esitys kuin Laaksolahdessa. Parannettavaa on vielä monessa asiassa, mutta oikeaan suuntaan ollaan menossa ja tuolla asenteella pisteitä tulee varmasti jatkossakin.

Atlantiksen seuraava peli A-nuorten SM-karsinnoissa on ensi sunnuntaina 18. helmikuuta, jolloin vuorostaan KOPSE saapuu vieraaksi Talin halliin.


240209 - Ykkösen sarjaohjelma julkistettu
Palloliitto julkisti torstaina Ykkösen tulevan kauden sarjaohjelman. Atlantis aloittaa pelit kotona 12. huhtikuuta, jolloin FC Vaajakoski saapuu vieraaksi Pihlajamäen Algeco Areenalle. Atlantis pelaa tällä kaudella kaikki Ykkösen kotiottelunsa Pihliksessä.

Runkosarjan päätöskierros pelataan lauantaina 31. elokuuta, minkä jälkeen sarja jakautuu ylempään ja alempaan jatkosarjaan. Kuusi parasta jatkavat ylemmässä ja kuusi heikointa alemmassa. Ylemmän jatkosarjan voittaja nousee Ykkösliigaan ja kakkonen pääsee karsimaan noususta. Alemman jatkosarjan kaksi viimeistä tippuvat Kakkoseen.


240208 - Impton palaa Atlantikseen
Impton Söderlund (s. 2000) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2024 kattavan pelaajasopimuksen. Atlantiksen legendaarisen 00-joukkueen kasvatti palaa kasvattajaseuraansa kahden länsirannikolla vietetyn kauden jälkeen.

Tom Weckströmille Söderlund on luonnollisesti hyvinkin tuttu pelaaja. - Me tunnemme hyvin Imptonin hyvät ja huonot puolet. Tiedämme hänen viimeistelytaitonsa ja toisaalta muistamme, että prässipeli ei välttämättä ole hänen suurimpia vahvuuksiaan. Mutta on mielenkiintoista nähdä, minkälainen pelimies hänestä Tiagon valmennuksessa kuoriutuu.


240206 - Adolle jatkosopimus
Adonis Sfishta (s. 2003) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2024 kattavan jatkosopimuksen. Laitapakki aloittaa nyt neljännen kautensa Atlantis-paidassa.

Tom Weckström on seurannut Sfishtan urakehitystä Atlantiksessa. - Ado selvitti aikoinaan Akatemian valintakokeen rimaa hipoen. Sitä seurasi kuitenkin nopea loikka mukaan miesten peleihin. Viime kaudella kehitys polki taas vähän paikoillaan, ja nyt olisi aika ottaa uusi loikka eteenpäin.

- Pitää myös muistaa, että Ado tekee paljon muuta hyvää seuran eteen. Hän kipparoi vapaaehtoisena A-junnujoukkuetta, käynnistää nuorempien junnujen harrastejoukkuetta, auttaa pelaajascouttauksessa jne.


240205 - Samuelille jatkosopimus
Samuel Salau (s. 2000) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2024 kattavan jatkosopimuksen. Keskikentän työmyyrä aloittaa nyt toisen kautensa Atlantis-paidassa.

Tiago Santos on seurannut tyytyväisenä Salaun esityksiä harjoituskaudella. - Samuel on parantanut koko ajan. Hän tekee nöyrästi töitä ja kerää peleissä aina isoimmat kilometrit. Tämän kaltainen pelaaja on joukkueelle todella arvokas.


240204 - Beibit aloittivat voitolla
Atlantis aloitti voitokkaasti A-nuorten SM-karsinnat. Isäntäjoukkue SexyPöxyt kaatui Laaksolahden tekonurmella 0-2 (0-0).

Kauden avauspeli ei suuria pelillisiä hienouksia tarjonnut, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän ote siirtyi helsinkiläisille. Kun kippari Adonis Sfishta ja luotsi Moshood Bola piiskasivat tauolla beibeihin hiukan lisää kierroksia, myös tulosta rupesi tulemaan. Ensin Arata Etou liukui Viljami Unikkolinnan tarjoilusta pallon verkkoon (69'). Hetkeä myöhemmin Jefferson kaadettiin kuudentoista sisällä, ja mies itse viimeisteli pilkulta numeroiksi 0-2 (73'). Kun Laaksolahdessa ei enempää osumia nähty, sarjapisteet matkasivat Stadiin.

Moshood Bola oli tyytyväinen avausvoittoon. - Ensimmäinen peli ja vielä ulkona oli selvästi vaikea meille. Onneksi toisella jaksolla saimme pallon liikkumaan hiukan nopeammin, ja lopulta tämä toi myös onnistumisia. Mutta tästä on hyvä jatkaa.

Atlantiksen seuraava peli A-nuorten SM-karsinnoissa on ensi lauantaina 10. helmikuuta, jolloin Kuopion Palloseura saapuu vieraaksi Talin halliin.


240203 - Keskinäinen päättyi tasan
Atlantis-joukkueiden keskinäinen vääntö oli ohjelmassa lauantai-iltana. Valmennusjohto oli jakanut Edustuksen harjoitusringin kahteen ryhmään, jotka iskivät yhteen Pallomyllyssä. Vauhdikas vääntö päättyi lopulta tasanumeroihin 3-3 (3-3).

Tiago Santos oli kohtuullisen tyytyväinen näkemäänsä. - Pelissä oli paljon hyvää, mutta kehitettävääkin löytyy vielä melkoisesti. Toisella jaksolla tempo laski, vaikka vaihdoimme lähes koko kentälliset. Meidän täytyy pystyä pitämään peleissä vauhtia täydet 90 minuuttia. Jos katsoo mitä tahansa Euroopan isoa sarjaa, kaikissa kärkijoukkueet prässäävät todella aggressiivisesti. Manchester City taitaa olla tästä ainoa poikkeus.


240202 - SM-karsinnat alkavat sunnuntaina
A-nuorten SM-karsintasarja alkaa viikonloppuna. Atlantis-beibit suuntaavat avauskierroksella Espooseen, missä Laaksolahden tekonurmella vastaan asettuu isäntäjoukkue SexyPöxyt. Taisto sarjapisteistä käynnistyy klo 17.00.

A-nuorten SM-karsinnat pelataan kahdessa kymmenen joukkueen lohkossa. Molemmista lohkoista viisi parasta joukkuetta selviää syksyn SM-sarjaan. Jatkokarsinnoista mukaan tulee vielä kaksi ryhmää.

Moshood Bola lähtee luottavaisena karsintapeleihin. - Olemme harjoitelleet hyvin, ja lähdemme ilman muuta hakemaan paikkaa SM-sarjaan. Haluamme menestyä tässä kilpailussa, ja se on varmasti myös paras tapa kehittää pelaajia miesten peleihin.


240201 - Chidulle jatkosopimus
Chidera Ajunwoko (s. 2002) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2024 kattavan jatkosopimuksen. Atlantis Akatemian kasvatti aloittaa nyt neljännen kautensa Atlantis-paidassa.

Moshood Bola on seurannut läheltä Ajunwokon Akatemia-taivalta. - Chidu oli useamman vuoden Akatemian väriläiskä - niin hyvässä kuin pahassa. Nyt olisi aika ottaa seuraava askel ja vakiinnuttaa pelipaikka miesten sarjoissa. Eväät siihen kyllä on.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)