Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.1.2024

240131 - Edustukselle lisenssi Ykköseen
Palloliiton Valtakunnallisten sarjojen lisenssikomitea on myöntänyt Atlantis FC Edustukselle lisenssin Ykköseen kaudelle 2024. Sarja pyörähtää käyntiin 13. huhtikuuta, ja mukana ovat:
 • Atlantis FC (Helsinki)
 • EPS (Espoo)
 • FC Jazz (Pori)
 • FC Vaajakoski (Vaajakoski)
 • HJK Klubi 04 (Helsinki)
 • JJK (Jyväskylä)
 • KPV (Kokkola)
 • KuPS Akatemia (Kuopio)
 • OLS (Oulu)
 • PKKU (Kerava)
 • RoPS (Rovaniemi)
 • VIFK (Vaasa)
240131 - Pelimiehille cupissa vastaan HerTo
Suomen Cupin ensimmäinen kierros arvottiin keskiviikkona Palloliiton toimistolla. Atlantis Pelimiehille arpa heitti vastustajaksi Herttoniemen Toverit. HerTo on rutinoitunut Kolmosen ryhmä, joten Pelimiehet pääsevät heti testaamaan, mihin eväät riittävät uudella sarjatasolla. Ensimmäisen kierroksen ottelut tulee pelata 17. maaliskuuta mennessä.

Atlantiksen edustusmiehistö tulee mukaan Cupin kolmannelle kierrokselle, mikä pelataan huhtikuun lopulla.


230130 - Maurolle jatkosopimus
Mauro Severino (s. 1999) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2024 kattavan jatkosopimuksen. Pikakiitäjä aloittaa nyt kolmannen kautensa Atlantis-paidassa. Toissa kaudella Severino oli Atlantiksen tehokkain maalintekijä iskettyään Kakkosessa 19 ottelussa 10 osumaa. Viime kaudella maaleja tuli sarjassa kolme ja cupissa neljä.

Tom Weckström on mielissään Severinon jatkosopimukseen. - Mauro on nopea, taitava pelaaja, joka sopii mainiosti meidän pelityyliin. Hän tekee myös kentän ulkopuolella paljon arvokasta työtä seuran eteen.


240129 - Domille jatkosopimus
Dominik Rudenko (s. 2001) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2024 kattavan jatkosopimuksen. Pallotaituri aloittaa nyt kuudennen kautensa Atlantis-paidassa.

Tom Weckström odottaa mielenkiinnolla Rudenkon panosta tulevalla kaudella. - Domi on vielä nuori pelaaja, mutta hänellä on jo Kakkosesta melkoisesti kokemusta. Hän on erittäin tavoitteellinen urheilija, ja nyt on mahdollisuus ottaa askel seuraavalle tasolle.


240127 - Honka nurin testipelissä
Atlantis-miehistön testipelit jatkuivat lauantaina, kun FC Honka saapui vieraaksi Pallomyllyyn. Tällä kertaa ottelun tempo ei noussut ihan edellispäivän tasolle, eikä punasinisten pelikään sujunut aivan yhtä jouhevasti kuin PK:ta vastaan. Vaikka esitys jättikin toivomisen varaa, isännät iskivät kuitenkin taululle voittolukemat 3-1 (3-1). Viimeistelyssä onnistuivat tällä kertaa Chijioke Ibekwe, Matteo ja Med Bekhedda.

Seuraava Atlantis-peli on ohjelmassa jälleen ensi lauantaina, jolloin Pallomyllyssä väännetään Atlantis-joukkueiden keskinäinen koitos.


240126 - PK-35 nurin testipelissä
Atlantis ja PK-35 kohtasivat Pallomyllyssä perjantaina. Tiago Santos oli jälleen ottanut peliin kaksi täyttä kentällistä antaen näin mahdollisimman monelle tilaisuuden näyttää osaamistaan. Kentällä nähtiinkin varsin pirteitä esityksiä erityisesti hyökkäyspäässä, ja useampi kaveri varmasti paranteli asemiaan sopimusneuvotteluissa. Siinä sivussa punasiniset latoivat taululle lukemat 3-0 (1-0).

Avausjakso oli vauhdikasta vääntöä. Atlantis hallitsi hienokseltaan ensimmäistä 30 minuuttia, mutta loppua kohden myös PK sai paremmin otetta pelistä. Jakson ainokainen nähtiin jo 14. minuutilla, kun Samuel Salau lähetti vasurillaan kierteisen sivuvaparin. Joni Niemi PK:n maalilla ei saanut vangittua pelivälinettä, ja lopulta Haruna Abubakar suti irtopallon verkkoon.

Toisella jaksolla peli rupesi jälleen kääntymään Atlantikselle. Hussein Mohamed petasi 53. minuutilla itselleen vetopaikan 16 metrin rajalle, ja tarkka laukaus upposi aivan vasempaan alakulmaan. Huska oli asialla myös 75. minuutilla, kun hän onnistuneen prässin päätteeksi nappasi pallon ja tyylitteli sen PK:n verkkoon.

Atlantiksen testipelit jatkuvat heti lauantaina, kun FC Honka saapuu vieraaksi Pallomyllyyn.


240125 - Veetille jatkosopimus
Veeti Kekkonen (s. 2006) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2024 kattavan Akatemia-sopimuksen. Keskikentän työmyyrä aloittaa nyt toisen kautensa Akatemian mukana.

Moshood Bola odottaa mielenkiinnolla Kekkosen panosta tulevalla kaudella. - Veetillä olisi eväät aivan kelpo pelimieheksi, kunhan poika oppisi liikuttamaan palloa nopeammin. Treenipelit ovat antaneet hiukan toivoa paremmasta, mutta vielä tässä riittää haastetta.


240123 - Medille jatkosopimus
Med Bekhedda (s. 1989) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2024 kattavan jatkosopimuksen. Algeriasta kotoisin oleva pallotaituri aloittaa nyt seitsemännen kautensa punasinisissä väreissä.

Viime kaudella kapteeninnauhaa kantanut Bekhedda on viihtynyt seurassa mainiosti. - Atlantis on minun seurani Suomessa ja haluan joku päivä päättää peliurani täällä. Voin pelata Edustuksessa, Akatemiassa tai Pelimiehissä. Missä vaan tarvitaan ja missä voin olla avuksi.


240122 - Pizza & Kebab 14 jatkaa yhteistyökumppanina
Tampereen johtava ravitsemusliike, Sammonkadun helmi Pizza & Kebab 14 jatkaa Atlantiksen yhteistyökumppanina myös kuluvana vuonna. Atlantis-joukkueet pääsevät näin jatkossakin Mansen matkoillaan nauttimaan maukkaista, lihaisista kebab-annoksista ja käynnistämään samalla mahdollisimman pikaisesti palautumisen ottelun rasituksista. Tämä ravintokeidas löytyy osoitteesta Sammonkatu 14. Suosittelemme!

240121 - Beibeillä voitokas kenraali
Atlantiksen A-juniorit eli U20-joukkue pelasi sunnuntaina viimeisen harjoituspelinsä ennen SM-karsintojen alkua. Bolan beibit kohtasivat Tampereen Pirkka-hallissa isäntäjoukkue Ilveksen. Helsinkiläiset esittivät ajoittain varsin pirteää hyökkäyspeliä ja veivät ottelun lopulta nimiinsä maalein 3-6 (2-3). Jefferson iski hattutempun, ja Arata Etou, Kosuke Masuko sekä Jooa Saukkonen osuivat kukin kertaalleen.

Moshood Bola oli kohtuullisen tyytyväinen suojattiensa esitykseen. - Katsastimme viimeisiä testipelaajia, mikä hiukan näkyi varsinkin puolustuspelissä. Toisella jaksolla meidän peli hiukan parani, mutta yhä pallo pitää vaan saada nopeammin liikkeelle.

A-junnujen seuraava koitos on sunnuntaina 4. helmikuuta, jolloin Bolan beibit kohtaavat SM-karsintojen avauksessa SexyPöxyt Laaksolahden tekonurmella.


240120 - Vauhdikas testi
Atlantis ja VJS kävivät hyvävauhtisen väännön Pallomyllyssä lauantai-iltana. Punasinisten peli pyöri ajoittain varsin näppärästi, mutta vantaalaiset puolustivat kurinalaisesti ja hakivat nopeita vastaiskuja. Molemmat osuivat lopulta kertaalleen, joten Myllypurossa päädyttiin pistejakoon 1-1 (0-1). Isäntien ainokaisen viimeisteli Dominik Rudenkon tarjoilusta Mauro Severino.

Tiago Santos oli ottanut peliin kaksi kentällistä, joten melkoinen joukko pelaajia pääsi esittelemään osaamistaan valmennusjohdolle. Moni antoi varsin hyviä näyttöjä, joidenkin panos jäi hiukan vaatimattomammaksi.

Atlantiksen testipelit jatkuvat tulevana viikonloppuna. Perjantaina kohdataan Pallomyllyssä PK-35 ja lauantaina samassa paikassa FC Honka.


240119 - Tammikuun eka testipeli
Atlantis-miehistö pelaa pre-seasonin ensimmäisen testipelin lauantaina, kun Vantaan Jalkapalloseura saapuu vieraaksi Pallomyllyyn. Koitos käynnistyy klo 19.00.

Tiago Santos ottaa peliin täydet kaksi kentällistä, joten koko joukko pelaajia pääsee jälleen esittelemään osaamistaan valmennusjohdolle.


240118 - Carlos palaa Atlantis-paitaan
Carlos Luht (s. 2005) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2024 kattavan Akatemia-sopimuksen. Puolustaja palaa Atlantiksen riveihin yhden kauden VJS-vierailun jälkeen.

Moshood Bola on tyytyväinen luottopakkinsa paluupäätökseen. - Kake on todellinen asennepelaaja, joka osoitti SexyPöxyjä vastaan pärjäävänsä mainiosti myös miesten peleissä. Kunhan saamme vielä hiottua pallollista peliä, uskon vahvasti, että poika tulee tappelemaan peliajasta Kakkosen Akatemia-miehistössäkin.


240116 - Abulle jatkosopimus
Haruna Abubakar (s. 2000) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2024 kattavan pelaajasopimuksen. Aikaisemmin Klubi 04:n ja MP:n riveissä esiintynyt toppari aloittaa nyt toisen kautensa punasinisessä paidassa.

Tom Weckström odottaa Abubakarilta vahvaa panosta tulevalla kaudella. - Abu missasi koko viime kauden polven ristisidevamman vuoksi, ja on nyt todella motivoitunut palaamaan kentille. Poika on tehnyt tosissaan töitä kuntoutumisen eteen ja tulee varmasti tappelemaan tiukasti peliajasta niin Ykkösessä kuin Kakkosessa.


240114 - Jooa uusi Akatemia-pelaaja
Jooa Saukkonen (s. 2005) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2024 kattavan Akatemia-sopimuksen. Keskikentän työmyyrä siirtyy punasinisiin väreihin HIFK:n organisaatiosta, missä peliaikaa tuli viime kaudella A-nuorissa ja Kolmosen reservijoukkueessa.

Moshood Bola ottaa Saukkosen mielellään ryhmäänsä. - Jooa treenaa hyvällä asenteella ja on peleissä osoittanut, että on valmis ottamaan isoa roolia vähintäinkin A-junnuissa ja Kolmosessa, mutta poika tulee varmasti saamaan vastuuta myös Kakkosen peleissä.


240113 - Beibeillä voitokas harjoituspeli
Atlantiksen A-juniorit eli U20-joukkue pelasi lauantaina kauden kolmannen harjoituspelinsä, kun Bolan beibit kohtasivat Talin hallissa SexyPöxyjen edustusmiehistön. Puolisen tuntia mentiin vieraiden komennossa, ja parinkymmenen minuutin kohdalla Pöxyt iskivätkin johto-osuman. Vähitellen espoolaisten vauhti alkoi hiipua ja samalla Atlantis-beibeiltä karista turha vastustajien kunnioitus. Ote siirtyi hienokseltaan punasinisille, mikä näkyi pian myös tulostaululla. Ensin Aleksi Tarkiainen ohjasi kulmapotkun jälkitilanteesta numerot tasoihin, ja kymppi ennen loppua Santeri Hirvonen puski loppulukemiksi 2-1.

A-junnujen seuraava harjoituspeli on viikon päästä sunnuntaina 21. tammikuuta, jolloin beibit matkaavat Tampereelle haastamaan viime kauden Suomen mestarin Ilveksen.


240111 - Kausikortit myynnissä!
Atlantiksen tulevan kauden kausikortit ovat nyt myynnissä. Kausikortin hinta on edelleen ainoastaan 50 euroa, ja kortti oikeuttaa yhden henkilön sisäänpääsyyn Edustuksen, Akatemian, Pelimiesten ja A-junnujen kotiotteluihin sarjassa ja Suomen Cupissa. Tarjolla on siis viitisenkymmentä peliä viidelläkympillä.

Hanki oma korttisi ennakkoon seuran toimistolta tai pelien yhteydessä lippukassalta. Kortin voit hankkia myös kiertäviltä myyntimiehiltämme.


240110 - Tammikuun hyödyke - kontti
Kontti on tavarankuljetussäiliö, jota voidaan siirtää kuljetusvälineestä toiseen ilman sisällön uudelleenlastausta. Kontit valmistetaan useimmiten teräksestä tai alumiinista. Kontteja käytetään maantie-, rautatie-, lento- ja merikuljetuksissa. Ne on suunniteltu pinottaviksi, helposti siirreltäviksi ja helposti kuljetusvälineeseen kiinnitettäviksi.

Kontti on yksi merkittävimmistä logistisista innovaatioista, ja sitä voidaan pitää yhtenä tärkeimmistä 1900-luvun keksinnöistä. Kontti otettiin käyttöön vuonna 1956, ja vuonna 2015 merikuljetuksissa jo 90 prosenttia irtotavaralasteista kuljetettiin konteissa. Nyt tammikuussa kontit ovat tuoneet paljon iloa ja elinvoimaa myös meille atlantislaisille.


240109 - Masille jatkosopimus
Masihollah Fazli (s. 2004) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2024 kattavan Akatemia-sopimuksen. Topparilupaus aloittaa nyt toisen kautensa punasinisissä väreissä.

Tom Weckström on mielissään viime kauden luottotopparinsa jatkosopimuksesta. - Masi tuli talvella mukaan ryhmään, valtasi ensin avauksen paikan A-junnuissa, sai sen jälkeen mahdollisuuden Akatemian riveissä Kakkosessa, eikä tämän jälkeen paikastaan enää luopunut. Lopulta hän oli ehkä eniten kauden aikana kehittynyt Akatemia-pelaaja.

- Tällä kaudella Masi tulee olemaan isossa roolissa A-junnuissa ja Akatemiassa, mutta hän tulee varmasti haastamaan tiukasti myös Edustuksen kokeneemmat topparit.


240108 - Marcelolle jatkosopimus
Atlantiksen edustusmiehistö palaa yhteisharjoituksiin viikon päästä maanantaina. Mukana harjoitusringissä on sekä vanhoja tuttuja Atlantis-kasvoja että koko joukko uusia yrittäjiä. Myös pelaajaneuvotteluja on jo käyty, ja toimiston kassakaapista löytyykin nippu julkaisemista odottavia pelaajasopimuksia.

Ensimmäisenä jatkosopimukseen pisti nimensä joukkueen luottotoppari Marcelo (s. 2001), joka aloittaa nyt viidennen kautensa Atlantiksen riveissä.

Tom Weckström on seurannut Marcelon kehitystä koko tämän Atlantis-uran ajan. - Marcelo oli joukkueen avainpelaajia jo junnuissa, ja nyt hän on noussut samaan rooliin myös edustuksessa. Pojalla olisi ollut ottajia ylempänäkin, mutta hienoa että hän halusi jatkaa meillä.


240106 - Beibeillä toinen treenipeli
Atlantiksen A-juniorit eli U20-joukkue pelasi lauantaina kauden toisen harjoituspelin, kun Bolan beibit kohtasivat Talin hallissa SexyPöxyjen vastaavan nipun. Punasinisten esitys oli jo astetta valmiimpaa kuin joulukuussa, mutta vielä riittää töitä, ennen kuin joukkue on valmis SM-karsintoihin. Loppunumerot olivat kuitenkin isäntien eduksi 2-0 (2-0). Viimeistelyssä onnistuivat tällä kertaa Luka Heiskanen ja Veeti Kekkonen.

Moshood Bola antoi taiston tauottua palautetta suojateilleen. - Ensimmäiset 15-20 minuuttia olivat meiltä hyvää peliä, mutta sen jälkeen menimme mukaan vastustajan vauhtiin. Liike väheni ja pallo liikkui liian hitaasti. Muutama kaveri antoi jälleen hyvän näytön osaamisestaan, mutta monella on vielä paljon parannettavaa. Seuraava matsi onkin jo luokkaa kovempi, ja se varmasti kertoo enemmän, miten kukin pärjää tiukoissa peleissä.

A-junnujen seuraava harjoituspeli on ensi lauantaina 13. tammikuuta, jolloin SexyPöxyjen edustusmiehistö saapuu vieraaksi Taliin.


240102 - Taas mennään!
Atlantis-pelurit palaavat jälleen harjoitusvahvuuteen pienen joulutauon jälkeen. Moshood Bolan vetämä Akatemia-ryhmä aloitti jo tiistaina, ja Tiago Santosin luotsaama edustusryhmä käynnistää yhteisharjoitukset 15. tammikuuta.

Moshood Bola odottaa innolla tammikuun pre-seasonia. - Meillä on vain kuukausi aikaa, ennen kuin A-junnuilla alkaa tosipelit. U20 SM-karsinnat käynnistyy 4. helmikuuta. Sitä ennen joukkue pelaa 2-3 treenimatsia. Näytille on tulossa vielä joukko testipelaajiakin, joten töitä varmasti riittää, ennen kuin olemme valmiita karsintapeleihin.

- Kokeneemmilla pelaajilla valmistautumisaikaa on enemmän. Suomen Cupin pelit käynnistyvät maalis-huhtikuussa. Ykkönen, Kakkonen ja Kolmonen starttaavat kaikki huhtikuun puolivälissä.


240101 - Pelimiehet mukaan Suomen Cupiin
Atlantiksen Kolmosessa pelaava Pelimiehet-joukkue on ilmoittautunut mukaan Suomen Cupiin kaudelle 2024. Pelimiehet aloittaa cup-taipaleen maaliskuussa pelattavalla ykköskierroksella, jolloin kisaan liittyvät kaikki Kolmosen ja ja sitä alempien sarjatasojen joukkueet.

Atlantiksen edustusmiehistö on myös mukana Suomen Cupissa tulevalla kaudella, joten kisassa nähdään jälleen kaksi punasinistä helsinkiläisjoukkuetta.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)