Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-30.11.2023

231128 - Lunta!
Lumi - tarkoittaen nyt taivaalta satavaa jääkiteiden ja ilman muodostamaa kuohkeaa ainetta - saapui Helsinkiin alkuviikosta tuoden jälleen iloa ja nautintoa paitsi lapsille myös meille atlantislaisille. Kerros on toki ohut, mutta maa valkea. Joskus muinoin lumipeite säilyi maassa kuukausia, nykyisin saamme olla iloisia pienistäkin pyryistä.

231124 - Akatemian harjoitusrinki muotoutumassa
Atlantis Akatemian tulevan kauden harjoitusrinki rupeaa vähitellen selkenemään. Pelaajat ovat marraskuun ajan antaneet näyttöjä avoimissa harjoituksissa, ja perjantain keskinäinen testipeli antoi lisää osviittaa. Pelin jälkeen valmennusjohto karsi ryhmästä vielä melkein kymmenkunta kokelasta, ja nyt koossa on hiukan yli 20 pelaajan joukko, joka aloittaa valmistautumisen tammikuun lopulla alkaviin A-nuorten SM-sarjan karsintoihin.

Moshood Bola on tyytyväinen Akatemian uuden tuotantokauden pelaajarinkiinsä. - Tässä on hyvä pohja lähteä rakentamaan uutta joukkuetta. Hyviä pelaajia jäi vielä ulkopuolellekin, mutta kilpailu on kovaa. Tiedämme myös, että ryhmään on tulossa vielä muutama kaveri lisää, joten uskon meidän saavan varmasti kilpailukyisen joukkueen SM-karsintoihin.


231123 - Maanantaina se alkaa
Tiago Santos ja Moshood Bola keräävät maanantaina ensimmäistä kertaa suojattinsa yhteisharjoituksiin. Tiago ottaa hoitoonsa kokeneemmat pelimiehet ja Bola U20-pelurit. Molemmissa ryhmissä on koko joukko viime kaudelta tuttuja pelaajia, mutta myös runsaasti uusia yrittäjiä, jotka hakevat paikkaa Atlantis-miehistöistä.

Joulukuussa ryhmät harjoittelevat 3-4 kertaa viikossa ja rakentavat näin pohjaa tulevaa pre-seasonia varten. Lisäksi ohjelmassa on muutama testipeli, joissa varsinkin uudet yrittäjät pääsevät antamaan näyttöjä valmennusjohdolle.


231120 - Tiago Santos Atlantikseen
Tiago Santos liittyy Atlantiksen valmennustiimiin. Portugalilaisluotsi saa vastuulleen seuran edustusjoukkueen, joka tänä syksynä nousi uuteen Ykköseen.

Tiago Santos suorittaa parhaillaan UEFA A -tutkintoa, ja hän on valmentanut Suomessa jo useamman vuoden: ensin kolme kautta Peimari Unitedissa, minkä jälkeen kaksi kautta Espoon Palloseurassa. Tänä vuonna Santos toimi EPS:n edustusjoukkueen päävalmentajana johtaen espoolaisryhmän upeasti aina Ykkösliigan nousukarsintoihin.

Atlantiksen puheenjohtaja Tino Kinnunen toivottaa Santoksen lämpimästi tervetulleeksi Pohjois-Helsinkiin.

- Tiago antoi vahvat näytöt, kun pelasimme heitä vastaan viime kaudella. EPS:n joukkue oli hyvin organisoitu ja todella kurinalainen. Espoonlahdessa pelasimme tasan ja kotona hävisimme 0-1 viime hetken maalilla.

- Useampi seura oli Tiagon perässä kauden jälkeen, ja olemme todella tyytyväisiä, että hän päätyi valitsemaan Atlantiksen. Olen vakuuttunut, että hän pystyy kehittämään merkittävästi koko seuran toimintaa.


231118 - Bolasta valmennuspäällikkö
Atlantis-ikoni Moshood Bola aloittaa seuran tuoreena valmennuspäällikkönä. Bolan vastuulle kuuluvat jatkossa miesten kilpajoukkueet sekä vanhemmat poikajuniorit. Lisäksi hän toimii ASM-karsintoihin osallistuvan P20-joukkueen päävalmentajana.

Moshood Bola on toiminut Atlantiksessa vuodesta 2010 eri tehtävissä. Menestys on seurannut valmentajavelhoa. Meriittilistalta löytyvät mm. Edustusjoukkueen nostaminen Ykköseen 2023, Akatemia-joukkueen nostaminen Kakkoseen 2022, A-nuorten Suomen mestaruus 2022, A-nuorten SM-hopea 2019 ja 2020 sekä A-nuorten SM-pronssi 2021.


231115 - Pelipaitojen kertomaa osa 6
Vuotta myöhemmin unelma Veikkausliigasta toteutui. Atlantis FC sijoittui Ykkösessä Kuopion Palloseuran jälkeen toiseksi ja kohtasi nousukarsinnoissa Turun Palloseuran. Punapaidat kaatoivat turkulaiset ensin Myyrmäessä maalein 4-1 ja viikkoa myöhemmin päädyttiin Kupittaalla tasanumeroihin 1-1. Näin Atlantis nousi Veikkausliigaan kaudelle 2001. Liigataival kesti vain yhden vuoden, mutta se on jo oma tarinansa.

Toimiston seinällä roikkuu kauden 2000 pelipaita, josta löytyvät nousijajoukkueen pelaajien allekirjoitukset.


231112 - Akatemian avoimet jatkuvat marraskuun loppuun
Atlantis Akatemian avoimet harjoitukset Pallomyllyssä ja Talin hallissa jatkuvat marraskuun loppuun kolmesti viikossa. Joulukuussa sekä seuran senioripelaajat että Akatemia-pelaajat aloittavat valmistautumisen tulevaan pre-seasoniin. Tuolloin harjoituksia on neljästi viikossa. Lisäksi ohjelmassa on muutama testipeli.

Haemme Akatemia-ryhmään kovan motivaatiotason omaavia, 2004-2009 -syntyneitä tulevaisuuden pelimiehiä, joille sitoutuminen 5-7 tapahtumaan viikossa ei tuota ongelmia. Tulevalla kaudella Akatemia-pelaajat osallistuvat Akatemia-joukkueen otteluihin miesten Kakkosessa, Pelimiehet-joukkueen otteluihin miesten Kolmosessa sekä U20-joukkueen otteluihin A-nuorten SM-sarjassa. Toki peliaikaa voi tulla myös miesten edustusjoukkueessa, jos eväät sinne riittävät.

Atlantis Akatemia toimii muutenkin tiiviissä yhteistyössä seuran edustusjoukkueen kanssa, joten tarjolla on varmasti pätevää oppia. Voit tutustua Akatemian toimintaan täällä.


231111 - Pelipaitojen kertomaa osa 5
FC Norssi nousi Kakkoseen kaudelle 1996, ja samalla nimeksi muutettiin Gösta Sundqvistin ideoima Atlantis FC. Jari Europaeuksen valmennuksessa joukkue nousi kahdessa vuodessa Ykköseen ja kolkutteli Veikkausliigan portteja heti toisella Ykkösen kaudellaan 1999. Kausi kuitenkin päättyi nousukarsinnoissa katkeraan tappioon Vaasan Palloseuraa vastaan. Pysäyttävän lopun kaikelle toi maalivahti Miki Lehtosen menehtyminen hänen pudottuaan kotitalonsa parvekkeelta viimeisen karsintapelin jälkeen. Mikin jälkeen joukkueessa ei ole käytetty paitaa numero 1.

Toimiston seinältä löytyy kauden 1999 pelipaita numero 6, jota kantoi joukkueen luottotoppari Tommi Toivonen.


231110 - Pallomyllyssä treenataan
Liikuntavirasto on jakanut kaupungin kenttien harjoitusvuorot tulevalle talvelle. Atlantis-joukkueet harjoittelevat entiseen tapaan Myllypuron Pallomyllyssä, missä seuralla on vuoroja kuutena päivänä viikossa. Lisäksi käytettävissä ovat Töölön Pallokentän ja Vuosaaren Kartanon lämmitettävät tekonurmet.

231110 - Pelipaitojen kertomaa osa 4
FC Norssi pelasi kaudella 1993 Suomen Cupin pikkufinaalissa Porin stadionilla. Helsinkiläisten maalilla pelasi Savon lahja Stadin futikselle Mika "Köpö" Markkanen. Köpö oli loukannut kylkensä muutama viikko aikaisemmin, ja parissa kylkiluussa oli havaittu murtuma. Mies halusi kuitenkin ehdottomasti pelata finaalissa, joten teipillä ja Buranalla hänet parsittiin pelikuntoon. Tämäkään ei kuitenkaan auttanut, sillä Hyvinkään Palloseura oli vahvempi ja nappasi Cup-pystin maalein 0-1.

Toimiston seinältä löytyy Mika Markkasen finaalissa käyttämä pelipaita selässään numero 1.


231108 - Pelipaitojen kertomaa osa 3
Gösta Sundqvist hankki myöhemmin Johanneksen Dynamolle uudet pelipaidat, joiden rintaa koristi Radiomafian mainos. Paidat olivat luonnollisesti Adidakselta, kuten Dynamon muutkin varusteet.

Toimiston seinältä löytyy paita numero 14. Atlantis-manageri Aarne Tenkanen muisti samantien, kuka pelasi tuolla numerolla.

- Broidi käytti neljäätoista!

Eli Johanneksen Dynamon Radiomafia-paitaa numero 14 kantoi ylpeänä Tilli Tenkanen.

Myös toimistolla olevan vanhemman Dynamo-paidan omistaja on selvinnyt. Trabant-paitaa numero 2 kantoi joukkueen luottopakki Tomi Peltonen.


231106 - Palloliitto vahvisti sarjajärjestelmät
Suomen Palloliitto vahvisti maanantaina Ykkösen ja Kakkosen sarjajärjestelmät tulevalle kaudelle.

Ykkösessä pelataan ensin kaksinkertainen runkosarja. Tämän jälkeen kuusi parasta jatkavat ylempään jatkosarjaan ja kuusi heikointa alempaan jatkosarjaan. Pelejä tulee näin 22 + 5 eli yhteensä 27. Ykkösen voittaja nousee Ykkösliigaan ja kakkonen karsii Ykkösliigan toiseksi viimeistä vastaan. Kaksi viimeistä putoavat Kakkoseen.

Kakkosessa on kolme kymmenen joukkueen lohkoa. Myös täällä pelataan aluksi kaksinkertainen runkosarja. Kuusi parasta jatkavat ylempään jatkosarjaan ja sijoille 7.-10. sijoittuneet alempaan. Kolmesta lohkosta pääsee yhteensä kahdeksan joukkuetta nousukarsintoihin, joista lopulta kaksi nousee Ykköseen. Alemman loppusarjan kaksi heikointa tippuvat Kolmoseen.


231105 - Toimistolla riittää kiirettä
Atlantis-pelurit vetävät marraskuussa hiukan henkeä, mutta seuran toimistolla riittää kiirettä.

- Pyrimme marraskuun aikana saamaan valmiiksi joukkueiden taustaryhmän. Nyt on useampia mielenkiintoisia valmentajaehdokkaita ja uskon, että saamme todella kovan valmennustiimin. Mutta muihin tehtäviin haemme yhä lisää innokkaita kavereita, puheenjohtaja Tino Kinnunen kertoo.

- Marraskuun aikana tulee myös jättää lisenssihakemus Ykköseen, ja sekin työllistää meitä jonkun verran. Onneksi olemme osanneet valmistautua tähän jo kauden aikana.

- Lisäksi meidän pitää saada talous sellaiseen kuntoon, että voimme vastata uusiin haasteisiin. Tänä vuonna meidän varainhankinta ei päässyt asetettuihin tavoitteisiin, ja tilikaudesta tulee selkeästi tappiollinen. Onneksi alla on useampi hyvä tilikausi, mutta ensi vuodelle varainhankintaan tarvitaan uusia tuulia.


231103 - Pelipaitojen kertomaa osa 2
Johanneksen Dynamo käytti alkuvuosina pelipaitoja, joiden rintaa koristi Trabantin mainos. Selkäpuolelta löytyi puolestaan Videotehnika.

Toimiston paidan selässä on numero 2. Emme sinnikkäistä yrityksistä huolimatta ole onnistuneet vielä selvittämään, kuka kantoi kakkospaitaa Dynamon alkutaipaleella. Mutta etsintä jatkuu.

Gösta Sundqvist perusti Johanneksen Dynamon vuonna 1985. Kymmenen vuoden jälkeen Dynamo yhdistyi rakkaaseen kilpakumppaniin FC Norssiin, ja seuran nimeksi vaihtui Göden ideoima Atlantis FC. Loppu onkin historiaa.


231101 - Atlantikselle futsal-joukkue
Atlantis käynnistää uuden harrastetason futsal-joukkueen. Lähinnä A-poikien kakkosjoukkueen pallotaitureista koostuva ryhmä osallistuu alkavalla kaudella eteläisen alueen Vitoseen. Joukkueen vetäjänä toimii Teemu Otsavaara ja jojona Mika Laine.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)