Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.10.2023

231029 - Pelipaitojen kertomaa 1
Atlantiksen toimiston seinällä roikkuu edustava kokoelma pelipaitoja vuosien varrelta. Kuvassa on perustamisvuoden 1980 pelipaita numero 8, jota ylpeänä kantoi pallovirtuoosi Timo "Diego" Seppälä. Tuolloin pelattiin vielä FC Norssin nimellä. Nykyinen Gösta Sundqvistin ideoima Atlantis FC on ollut käytössä vuodesta 1996.

Tuolla kasipaidalla ammuttiin myös seurahistorian ensimmäinen maali, kun FC Norssi kohtasi ensimmäisessä sarjapelissään 25. huhtikuuta 1980 Meilahden Ketut. Kun Seppälän lisäksi myös alkuvuosien maalitykki Kari "Nekku" Nevala osui kertaalleen Kettujen verkkoon , punapaidat nappasivat Käpylän hiekalla riemastuttavan 2-1 voiton. Siitä käynnistyi Atlantiksen taru.


231026 - AtlantisTV kerää katsojia
AtlantisTV kerää kovia katsojalukuja. Mauro Severinon video pelimatkasta Kuopioon on koonnut reilussa viikossa lähes 3.500 katselukertaa. Vuoden vanha Atlantis Akatemian esittelyvideo on sekin kerännyt 2.300 katsojaa.

Severinon seuraava video viime sunnuntain kotiottelusta on jo leikkauspöydällä ja ilmestynee AtlantisTV:n tarjontaan tulevalla viikolla. Pysy kanavalla!


231024 - Akatemian avoimet alkavat
Atlantis Akatemian avoimet harjoitukset alkavat Pallomyllyssä tiistaina 24. lokakuuta. Loka-marraskuussa avoimia harjoituksia on 2-3 kertaa viikossa. Varsinainen pre-season käynnistyy joulukuun alusta.

Haemme mukaan ryhmään kovan motivaatiotason omaavia, 2004-2008 -syntyneitä tulevaisuuden pelimiehiä, joille sitoutuminen 5-7 tapahtumaan viikossa ei tuota ongelmia ja joilla on jo kokemusta tavoitteellisesta harjoittelusta.

Tulevalla kaudella Akatemia-pelaajat osallistuvat Akatemia-joukkueen otteluihin miesten Kakkosessa, Pelimiehet-joukkueen otteluihin miesten Kolmosessa sekä U20-joukkueen otteluihin A-nuorten SM-sarjassa. Toki peliaikaa voi tulla myös miesten edustusjoukkueessa, jos eväät sinne riittävät.

Atlantis Akatemia toimii muutenkin tiiviissä yhteistyössä seuran edustusjoukkueen kanssa, joten tarjolla on varmasti pätevää oppia. Voit tutustua Akatemian toimintaan täällä.


231022 - Ykköseen!
Atlantiksen edustusmiehistö ei ollut aivan terävimmillään kauden päätöskoitoksessa. KuPS Akatemia pisti isännät tiukoille avausjaksolla, mutta kotijoukkueen kaksi osumaa juuri ennen taukovihellystä tekivät pelin selväksi, ja toinen jakso meni jo enemmän pelailuksi. Loppunumerot Algeco Areenalla olivat Atlantiksen eduksi 3-1 (2-1). Näin Kakkosen lohkonelosten tasonmittaus päättyi helsinkiläisten voittoon yhteismaalein 6-1.

Atlantis-pelurit keskittyivät ennen peliä suunnittelemaan illan päättäjäisohjelmaa, ja tämä näkyi avausjaksolla myös kentällä. Maalipaikkoihin päästiin, mutta viimeistely oli huolimatonta. Kun aivan priimaa ei ollut toiminta alakerrassakaan, Niko Kivijärvi karkasi läpiajoon ja vei kuopiolaiset johtoon 27. minuutilla. Tämä toi vähän ryhtiä kotijoukkueen peliin, ja vihdoin 44. minuutilla Chijioke Ibekwe puski pallon vieraiden verkkoon. Minuutti tästä ja Charles Katashira pamautti kuudentoista takaa taukonumeroiksi 2-1.

Toisella jaksolla kuopiolaistenkin kovin into rupesi hiipumaan, ja kun Ibekwe vielä 56. minuutilla iski numeroiksi 3-1, ottelu alkoi olla taputeltu. Nyt odoteltiin enää erotuomari Pouria Notashin päätösvihellystä, ja kun tämä vihdoin kajahti, Atlantis-pelurit pääsivät lopulta keskittymään illan päättäjäisohjelmaan.

Ykkönen jaetaan tulevalla kaudella kahteen sarjaan, ja Atlantis FC pääsee KuPS-voiton myötä hakemaan paikkaa alempaan Ykköseen. Sarjan viimeiset joukkueet selviävät vasta viikon päästä, mutta mukana ovat ainakin hiukan etäisemmät Jazz, JJK, KPV, OLS, RoPS ja VIFK. Eteläisempää Suomea edustavat Atlantiksen lisäksi EPS ja KäPa, mutta tarjolla ovat vielä myös Klubi 04, PK-35 sekä PKKU. Toki vaihtoehtoina näille ovat TamU, JIPPO ja Vaajakoski.


231020 - Sunnuntaina viimeinen taisto
Sunnuntaina on edessä kauden 2023 viimeinen taisto, kun Atlantiksen edustusmiehistö saa Pihlajamäkeen vieraita Kuopiosta. Ykkösen nousukarsinta Atlantis FC - KuPS Akatemia käynnistyy Pihliksen Algeco Areenalla klo 15.00.

Joukkueet kohtasivat viime sunnuntaina Väre Areenalla Kuopiossa. Tuolloin helsinkiläiset olivat vahvempia maalein 0-3, mutta nyt edessä on uusi koitos ja KuPS saapuu Stadiin hakemaan revanssia. Tarjolla on kauden päätteeksi varmasti kelpo futisviihdettä.


231019 - Akatemian avoimet alkavat tiistaina
Atlantis Akatemian avoimet harjoitukset alkavat Pallomyllyssä ensi tiistaina 24. lokakuuta. Loka-marraskuussa avoimia harjoituksia on 2-3 kertaa viikossa. Varsinainen pre-season käynnistyy joulukuun alusta.

Haemme mukaan ryhmään kovan motivaatiotason omaavia, 2004-2008 -syntyneitä tulevaisuuden pelimiehiä, joille sitoutuminen 5-7 tapahtumaan viikossa ei tuota ongelmia ja joilla on jo kokemusta tavoitteellisesta harjoittelusta.

Tulevalla kaudella Akatemia-pelaajat osallistuvat Akatemia-joukkueen otteluihin miesten Kakkosessa, Pelimiehet-joukkueen otteluihin miesten Kolmosessa sekä U20-joukkueen otteluihin A-nuorten SM-sarjassa. Toki peliaikaa voi tulla myös miesten edustusjoukkueessa, jos eväät sinne riittävät.

Atlantis Akatemia toimii muutenkin tiiviissä yhteistyössä seuran edustusjoukkueen kanssa, joten tarjolla on varmasti pätevää oppia. Voit tutustua Akatemian toimintaan täällä.


231018 - Mauron matkavideo valmistui
Mauro Severino on melkoinen virtuoosi paitsi futisviheriöllä myös mm. kameran varressa. Miehen tuorein luomus Meininkiiiii kertoo Atlantis-miehistön viime viikonlopun Kuopion vierailusta.

Suuren taiteilijan kameranjälkeen pääset tutustumaan AtlantisTV:n kanavalla.


231015 - Kuopio tanssii ja soi
Atlantiksen edustusmiehistön Kuopion vierailu huipentui riehakkaaseen voitonjuhlaan pukukopissa. Helsinkiläiset olivat pelipäällä ja nuori isäntäjoukkue KuPS Akatemia jäi kotiareenallaan jalkoihin maalein 0-3 (0-1).

Atlantis hallitsi jo avausjaksoa, ja varsinkin punasinisten prässipeli tuotti ongelmia kuopiolaisille. Tämä aiheutti paljon erikoistilanteita, ja yksi niistä toi myös tulosta, kun Med Bekhedda upotti 30. minuutilla avausmaalin kulman jälkitilanteesta. Kotijoukkue haki nopeita vastaiskuja, mutta sen vaarallisempaa niistä ei vielä syntynyt.

Toisella jaksolla paine kuopiolaisten maalilla jatkui. Ayyub Achenchab kaadettiin rangaistusalueella, ja Marcelo viimeisteli pilkulta varmasti numeroiksi 0-2, kun pelikello näytti 52. minuuttia. Nyt isännätkin lähtivät hyökkäämään rohkeammin, ja tilanteita alkoi syntyä myös Atlantiksen maalille. Vieraiden alakerta pelasi kuitenkin varmasti, ja kun Konan Kouakou tykitti riiston jälkeen pallon voimalla vasempaan yläkulmaan 84. minuutilla, pelissä oli jo ratkaisun makua. KuPS ei kuitenkaan luovuttanut. Juuri ennen päätösvihellystä läpiajo, Richard Tiberin kurotus takaapäin ja pallo pilkulle. Besart Mustafa nollasi kuitenkin kuopiolaisampujan, ja Saif Joseph täräytti pallon voimalla päätykatsomoon.

Tasonmittauksen toinen osaottelu pelataan Pihlajamäessä ensi sunnuntaina 22. lokakuuta klo 15.00. Helsinkiläiset lähtevät taistoon kolmen maalin etumatkalta, mutta lopullinen voittaja selviää vasta, kun erotuomarin päätösvihellys kajahtaa Pihliksessä.


231013 - Sunnuntaina Kuopioon
Atlantiksen edustusmiehistö matkaa sunnuntaina Kuopioon. Helsinkiläiset haastavat Väre Areenalla isäntäjoukkue KuPS Akatemian. Koitos käynnistyy klo 17.00.

KuPS Akatemia keräsi tällä kaudella sarjassa 37 pistettä, millä joukkue sijoittui Kakkosen pohjoislohkossa neljänneksi. Atlantis FC puolestaan oli 41 pinnalla länsilohkon nelonen.

Joukkueet olivat vastakkain viimeksi kaudella 2022, jolloin molemmat pelasivat Kakkosen itälohkossa. Tuolloin kumpikin ottelu päättyi tiukan väännön jälkeen helsinkiläisten eduksi. Nyt kumpikin on kuitenkin liikkeellä uusiutunein miehistöin, ja Kuopiossa onkin luvassa varmasti mielenkiintoinen tasonmittaus lohkonelosten välillä.


221024 - Avoimet harjoitukset
Akatemian lisäksi myös muut Atlantis-joukkueet pitävät avoimia harjoituksia loka-marraskuussa. B-juniorien (s. 2007-2009) sekä A-juniorien harrastejoukkueiden (s. 2004-2006) ensimmäiset avoimet treenit pidetään Myllypuron Pallomyllyssä lauantaina 28. lokakuuta klo 13.00. Akatemian (s. 2004-2008) avoimet harjoitukset alkavat Pallomyllyssä tiistaina 24. lokakuuta klo 18.30.

Eri joukkueiden avoimet harjoitukset löydät täältä. Tervetuloa mukaan tutustumaan joukkueiden toimintaan!


231010 - Akatemian avoimet alkavat 24. lokakuuta
Atlantis Akatemian valmistautuminen tulevaan kauteen alkaa heti lokakuussa. Ensimmäiset Akatemian avoimet harjoitukset pidetään Pallomyllyssä tiistaina 24. lokakuuta. Loka-marraskuussa avoimia harjoituksia on 2-3 kertaa viikossa. Varsinainen pre-season käynnistyy joulukuun alusta.

Haemme mukaan ryhmään kovan motivaatiotason omaavia, 2004-2008 -syntyneitä tulevaisuuden pelimiehiä, joille sitoutuminen 5-7 tapahtumaan viikossa ei tuota ongelmia. Tulevalla kaudella Akatemia-pelaajat osallistuvat Akatemia-joukkueen otteluihin miesten Kakkosessa, Pelimiehet-joukkueen otteluihin miesten Kolmosessa sekä U20-joukkueen otteluihin A-nuorten SM-sarjassa. Toki peliaikaa voi tulla myös miesten edustusjoukkueessa, jos eväät sinne riittävät.

Atlantis Akatemia toimii muutenkin tiiviissä yhteistyössä seuran edustusjoukkueen kanssa, joten tarjolla on varmasti pätevää oppia. Voit tutustua Akatemian toimintaan täällä.


231009 - Karsintapelit 15. ja 22. lokakuuta
Atlantis FC kohtaa Ykkösen nousukarsinnoissa KuPS Akatemian. Ensimmäinen osaottelu pelataan sunnuntaina 15. lokakuuta klo 17.00 Väre Areenalla Kuopiossa ja toinen osaottelu sunnuntaina 22. lokakuuta klo 15.00 Pihlajamäen Algeco Areenalla. Otteluparin voittaja ratkeaa yhteismaaleilla.

231009 - Atlantiksen karsintavastustaja on KuPS Akatemia
Atlantis FC saa Ykkösen nousukarsinnoissa vastaansa KuPS Akatemian. Ensimmäinen osaottelu pelataan sunnuntaina 15. lokakuuta Kuopiossa ja toinen osaottelu viikonloppuna 21.-22. lokakuuta Helsingissä.

KuPS Akatemia sijoittui Kakkosen pohjoislohkossa neljänneksi. Atlantis FC puolestaan oli länsilohkon nelonen, joten luvassa on varmasti mielenkiintoinen tasonmittaus.


231007 - Edustus päätti voitokkaasti
Atlantiksen edustusmiehistö kohtasi Kakkosen päätöskierroksella Kaupin urheilupuistossa Ilveksen kakkosjoukkueen. Myrskytuuli teki olosuhteista haastavia, mutta helsinkiläiset olivat pelipäällä ja ratkaisivat koitoksen edukseen toisella jaksolla. Loppunumerot Kaupissa olivat 1-4 (1-1).

Atlantis hallitsi jo avausjaksoa, ja Ayyub Achenchab iski Konan Kouakoun tarjoilusta punasiniset johtoon 25. minuutilla. Ilves kuitenkin kuittasi nopeasta vastahyökkäyksestä numerot tasoihin juuri ennen taukovihellystä (Ojanen 43').

Moshood Bola otti tauolla kentälle supersub Charles Katashiran, ja tämä kiitti luottamuksesta. Korson kultakenkä upotti pallon kahdesti isäntien verkkoon (49' ja 83'), ja kun Chijioke Ibekwe onnistui myös kertaalleen (73'), pisteet matkasivat Helsinkiin maalein 1-4.

Atlantis FC keräsi sarjassa 41 pistettä, mikä riitti neljänteen sijaan. Lohkovoittaja EPS menee ansaitusti Ykkösliigan karsintoihin. Kakkonen Jazz nousee suoraan Ykköseen, ja Ilves-Kissat, Atlantis sekä Tampere United pääsevät karsimaan noususta Ykköseen. Atlantiksen karsintavastustaja selviää maanantaina, mutta se löytynee kaksikosta KuPS Akatemia - Rovaniemen Palloseura.


231007 - Akatemian kausi päättyi tappioon
Atlantis Akatemia sai Kakkosen päätöskierroksella Pallomyllyssä vastaansa Nurmijärven Jalkapalloseuran. Isänniltä ei enää löytynyt joukkuetta koko kauden kannatellutta raivoisaa taistelutahtoa, vaan NJS haki sarjapisteet lopulta helpohkosti maalein 0-3 (0-2).

Vieraat olivat liikkeellä kovemmalla asenteella ja iskivät heti alkuun pallon kahdesti Anwar Abdin selän taakse (Lehtojuuri 14' ja Salminen V 23'). Tästä ei Akatemia enää noussut, ja Arash Singhin toinen keltainen 57. minuutilla oli viimeinen niitti. NJS:n Lehtojuuri osui vielä kertaalleen (62'), ja loppu meni jo pelailuksi.

Atlantis Akatemia keräsi lopulta 27 pistettä, mikä kovassa lohkossa oikeuttaa kahdeksanteen sijaan. JIPPO ja PK-35 menevät uuden Ykkösliigan karsintoihin ja Klubi 04, Reipas sekä PKKU pääsevät karsimaan paikasta Ykköseen. Futura ja TiPS joutuvat hakemaan vauhtia Kolmosesta.


231007 - Beibien mitalit karkasivat lisäajalla
Atlantis kohtasi Vaasan Palloseuran A-nuorten SM-sarjan päätöskierroksella. Helsinkiläiset olisivat tarvinneet ottelusta voiton pitääkseen kakkospaikkansa sarjataulukossa, mutta isäntäjoukkue puolusti kurinalaisesti ja taisto eteni maalittomana aivan päätösminuuteille. Vihdoin 86. minuutilla pallo pilkulle ja Jean iskee numeroiksi 0-1. Helsinkiläisten ilo ei kuitenkaan jää pitkäaikaiseksi, sillä 93. minuutilla kotijoukkueen sivuvapari, vieraat eivät saa purettua tilannetta, ja lopulta Lucas Häggback ampuu loppulukemiksi 1-1.

Ilves vei ansaitusti A-nuorten Suomen mestaruuden 26 pisteellä. Pääkaupunkiseudun kova kolmikko Honka, HJK ja Atlantis olivat kaikki 23 pisteessä, mutta maalierolla hopeat matkasivat Espooseen ja pronssit Töölöön. Atlantikselle jäi tällä kertaa luu käteen ja neljäs sija.


231006 - Akatemia lauantaina Pallomyllyyn
Atlantis Akatemia suuntaa lauantaina Myllypuron Pallomyllyyn, missä helsinkiläiset saavat vieraakseen Nurmijärven Jalkapalloseuran. Vääntö Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Pallomyllyssä klo 14.00.

NJS ja Atlantis Akatemia ovat ennen lauantain päätöskierrosta tasapisteissä. Molemmilla on koossa 27 pinnaa. NJS on paremman maalieron omaavana taulukossa kuudentena ja Akatemia kahdeksantena. Molemmilla on yhä myös ainakin teoreettinen mahdollisuus päästä mukaan Ykkösen karsintoihin, joten panosta riittää vielä viimeiseenkin peliin.


231006 - Edustus lauantaina Tampereelle
Atlantiksen edustusmiehistö matkaa lauantaina Tampereelle, missä helsinkiläiset haastavat Kakkosen päätöskierroksella isäntäjoukkue Ilveksen reservimiehistön. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Kaupin tekonurmella klo 14.00.

Atlantis on ennen lauantain kierrosta sarjataulukossa neljäntenä ja Ilves yhdeksäntenä. Helsinkiläiset ovat käytännössä jo varmistaneet paikan Ykkösen karsintoihin ja tamperelaiset puolestaan Kakkosen sarjapaikan tulevalle kaudelle. Molemmilla joukkueilla riittää varmasti kuitenkin voitontahtoa lauantain päätöskamppailuunkin.


231006 - Beibit lauantaina Vaasaan
Atlantis-beibit matkaavat lauantaina Vaasaan. Helsinkiläiset kohtaavat A-nuorten SM-sarjan päätöskierroksella Vaasan Palloseuran. Taisto sarjapisteistä käynnistyy NYA Ehnvallenin tekonurmella klo 13.00.

Atlantis on ennen päätöskierrosta sarjataulukossa toisena, mutta Honka ja HJK väijyvät ainoastaan kahden pisteen päässä. Helsinkiläisiltä vaadittaneenkin täyttä pistepottia Vaasasta, jotta joukkueen mitaliputki saisi jatkoa.


231005 - Pelimiehet päätti maalijuhlaan
Atlantis Pelimiehet päätti kautensa Nelosessa murskaamalla HJK Laajasalon Kartanon tekonurmella maalein 9-1 (6-0). Hyisessä syysillassa kuumin Atlantis-peluri oli neljä osumaa iskenyt Samuel Salau. Sergio osui kahdesti sekä Santeri Hirvonen, Veeti Kekkonen ja Joona Nevala kukin kertaalleen.

Atlantis Pelimiehet keräsi 22 ottelusta 56 pistettä, mikä riitti lohkovoittoon kuuden pinnan erolla ennen toiseksi sijoittunutta Helsingin Ponnistusta. Näin Pelimiehet nousee ensi kaudeksi Kolmoseen ja Ponnarit pääsee karsimaan Kolmosen paikasta.

Pelimies-luotsi Santeri Saarenpää kiittelee suojattejaan vahvasta kaudesta. - Ryhmässä oli 5-6 vanhempaa pelimiestä, jotka saivat hieman vapauksia harjoituksista, mutta nuoremmat kaverit harjoittelivat Akatemian mukana lähes päivittäin. Olimmekin liikkeessä ja taitotasossa selkeästi edellä lohkon muita joukkueita. Kolmosessa haasteet kuitenkin kasvavat selvästi, joten meidänkin pitää pystyä nostamaan tasoa entisestään.


231003 - Viimeinen viikko
Kausi 2023 lähestyy loppuaan. Kaikkien Atlantis-joukkueiden runkosarjat päättyvät tällä viikolla.

Edustusmiehistö on ennen päätöskierrosta omassa Kakkosen lohkossaan neljäntenä, ja joukkue päässee mukaan Ykkösen nousukarsintoihin. Akatemia puolestaan on itälohkossa kahdeksantena ja omaa myös vielä teoreettiset mahdollisuudet karsintapeleihin. Tämä kuitenkin vaatisi paitsi voittoa lauantain NJS-pelistä myös apuja useammalta taholta.

Nelosessa Pelimiesten kausi päättyy torstaina HJK Laajasaloa vastaan. Santeri Saarenpään suojatit ovat jo varmistaneet lohkovoiton ja nousun Kolmoseen ensi vuodeksi.

A-nuorten SM-sarjassa Bolan beibit ovat ennen viimeistä kierrosta toisena. Lauantaina odottaa vaikea Vaasan vierailu, mutta joukkueella on kaikki mahdollisuudet jatkaa pitkää mitaliputkeaan. A-junnujen kakkos- ja kolmosjoukkueet saavat myös urakkansa päätökseen kuluvalla viikolla, ja nämä enemmän harrastepohjalla toimivat ryhmät ovat täyttäneet tehtävänsä Atlantis-perheessä mainiosti.


231001 - Akatemia haki pinnat Tiksistä
Atlantis Akatemia haki täyden pistepotin Tikkurilasta, mutta helpolla eivät pinnat tälläkään kertaa irronneet. TiPS pisti kampoihin parhaansa mukaan, ja Akatemian heikko viimeistely piti pelin tasaisena. Punasinisten onneksi syksyn kuumin Akatemia-peluri Mohamed Lassoued osui kahdesti, ja niin pinnat matkasivat Kehä kolmosen eteläpuolelle maalein 1-2 (1-1).

Lassoued vimeisteli ensimmäisensä jo avausminuutilla riiston ja nopean vastaiskun päätteeksi. Tämän jälkeen stadilaisten ruuti ei ollutkaan enää kuivaa. TiPS sen sijaan käytti paikkansa, kun Kim Lundgren iski kulman jälkitilanteesta numerot tasoihin juuri ennen taukovihellystä (43').

Toiselle jaksolle Akatemia tuli taas täynnä tarmoa. Isäntien Adel Jrad nappasi toisen kortin ja ulosajon 54. minuutilla. Tämä jälkeen paine TiPS-maalilla kasvoi, ja hetkeä myöhemmin Lassoued ohjasi illan toisen osumansa (63'). Heppoinen viimeistely kariutti stadilaisten haaveet lisäosumista, mutta tällä kertaa tämäkin riitti.

Kakkosen päätöskierros pelataan lauantaina 7. lokakuuta, jolloin Nurmijärven Jalkapalloseura saapuu Akatemian vieraaksi Pallomyllyyn.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)