Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-30.9.2023

230930 - Akatemia sunnuntaina Tikkurilaan
Atlantis Akatemia suuntaa sunnuntaina Itä-Vantaalle, missä helsinkiläiset haastavat isäntäjoukkue Tikkurilan Palloseuran. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Tikkurilan urheilupuiston nurmella klo 14.00.

TiPS:n kausi ei ole sujunut suotuisten tähtien alla. Joukkue on sarjataulukossa viimeisenä, ja edessä on paluu Kolmoseen. Vantaalaiset haluavat kuitenkin varmasti viimeisessä kotiottelussaan esittää parasta osaamistaan.

Akatemian sijoitus on tällä hetkellä yhdeksäs, mutta ero viidenteen sijaan on ainoastaan kaksi pinnaa, joten Tom Weckströmin suojateilla on vielä ohkaiset saumat jopa nousukarsintoihin.


230930 - Beibit kaatoivat Granin
Atlantis otti riemukkaan voiton A-nuorten SM-sarjassa, kun Grankulla IFK kaatui Talin hallissa Alpha Samailan viime hetken osumalla maalein 2-1 (1-0).

Atlantis-beibit aloittivat pirteästi, ja Mohamed Lassoued vei kotijoukkueen johtoon jo 10. minuutilla. Paikkoja oli lisäosumiinkin, mutta kun ei uponnut, vieraat pääsivät mukaan peliin, ja Anwar Abdi sai muutamaan otteeseen venyä parhaimpaansa pitääkseen maalinsa puhtaana. Toisen jakson alussa Roope Kähärä pääsi kuitenkin iskemään numerot tasoihin (51'). Loppua kohden ote siirtyi jälleen kotijoukkueelle, ja vaihtobeibi Alpha Samaila tykitti pallon voimalla verkkoon 86. minuutilla.

Atlantis nousi voitolla 22 pisteeseen ja sarjataulukossa jo toiseksi. Ilves on viemässä mestaruuspystin Tampereelle, mutta himmeämmistä mitaleista käydään viimeisellä kierroksella vielä tiukka vääntö. Mukana mitalitaistossa ovat: Ilves 23, Atlantis FC 22, Honka 20, HJK 20, Pori Akatemia 19 ja GrIFK 18.

A-nuorten SM-sarjan päätöskierros pelataan lauantaina 7. lokakuuta, jolloin Atlantis-beibit matkaavat Vaasaan haastamaan isäntäjoukkue Vaasan Palloseuraa.


230929 - Beibeillä vastassa GrIFK
Atlantis kohtaa lauantaina A-nuorten SM-sarjassa Grankulla IFK:n. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Talin hallissa klo 16.00.

Molemmat joukkueet ovat vielä tiukasti mukana mitalikahinoissa. GrIFK on kerännyt yhdeksästä ottelusta 18 pistettä, mikä taulukossa oikeuttaa viidenteen sijaan. Atlantiksella pinnoja on koossa 19 ja sijoitus kolmas, kun kaksi kierrosta on pelaamatta.


230929 - EPS oli vahvempi
Atlantis FC ja Espoon Palloseura kävivät rajun väännön Kakkosen sarjapisteistä Myllypuron Pallomyllyssä perjantai-iltana. Koitos ratkesi lopulta espoolaisten eduksi vain hetki ennen päätösvihellystä. Loppunumerot olivat vieraille 0-1 (0-0).

Isännät hallitsivat hienokseltaan avausjaksoa, mutta espoolaisten puolustusmuuri oli tiivis, eikä kotijoukkue päässyt tekopaikoille. Sen enempää paikkoja ei ollut vieraillakaan, joten tauolle lähdettiin maalittomissa tasalukemissa.

Tarkka peli jatkui toisella jaksolla, mutta vähän kerrassaan ote alkoi yhä enemmän siirtyä EPS:lle. Viimeiset 20 minuuttia olivat espoolaisten selkeää hallintaa. Atlantis näytti jo selviävän vieraiden rynnistyksestä, mutta 90. minuutilla rike puolustuspäässä, ja Ayuub Ahmed-Nur pamautti vapaapotkun vajaasta 20 metristä Besart Mustafan selän taakse. Espoolaisten juhlat saattoivat alkaa.

Atlantiksen edustusmiehistö matkaa Kakkosen päätöskierroksella 7. lokakuuta Tampereelle. Helsinkiläiset haastavat Kaupin urheilupuistossa Ilveksen kakkosjoukkueen.


230928 - Perjantaina vastassa EPS
Atlantiksen edustusmiehistö saa perjantaina vieraita Espoosta, kun Espoon Palloseura saapuu Helsinkiin. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Pallomyllyssä klo 20.00.

Kevätkierroksella joukkueet päätyivät Espoonlahdessa tasanumeroihin 1-1, mutta syksyn myötä EPS on yltynyt hurjaan vireeseen. Viime viikonloppuna Espoonlahden ylpeys möyhensi sarjanelosen Ilves-Kissat peräti 6-0.


230927 - Pelimiehet tasapeliin Puotilassa
Atlantis Pelimiehet haastoi Valtin reservimiehistön Puotilan uusitulla tekonurmella keskiviikkona. Myöhäisillan vääntö päättyi lopulta tasanumeroihin 2-2 (0-1). Punasinisillä oli paikkoja useampaankin osumaan, mutta ainoastaan vanhat herrat Eero Kilpinen ja Sergio onnistuivat saamaan pallon isäntäjoukkueen verkkoon.

Pelimiesten kauden viimeinen Nelosen koitos on torstaina 5. lokakuuta, jolloin joukkue kohtaa Kartanon tekonurmella HJK Laajasalon.


230926 - Miraculos jatkaa yhteistyökumppanina
Atlantiksen pitkäaikainen yhteistyökumppani Miraculos Oy jatkaa seuran tukena ja turvana myös jatkossa. Monipuolinen yhteistyökuvio on nostanut yhtiön yhdeksi seuran pääyhteistyökumppaneista.

Miraculos Oy on kotimainen hiustuotevalmistaja, joka tarjoaa laadukkaat ja modernit hiustenhoitotuotteet sekä ammattikäyttöön että jälleenmyyntiin.


230924 - Beibit hakivat pinnat Nokialta
Atlantis otti tärkeän voiton A-nuorten SM-sarjassa, kun Nokian Palloseura kaatui kotiareenallaan Menkalassa maalein 1-3 (1-2).

Mohammed Bakkar ampui vapaapotkusta helsinkiläiset johtoon 23. minuutilla, ja vain minuuttia myöhemmin Jean lisäsi numeroiksi jo 0-2. Isäntien Krister Salonen puski sivuvaparista kotijoukkueen kavennuksen 38. minuutilla, mutta Bakkarin vasuri puhui uudemman kerran 54. minuutilla. Näin taululla lukemat 1-3, ja kun enempää osumia ei enää nähty, pisteet matkasivat Helsinkiin. Toki ensin koukattiin Tampereen kautta nauttimassa voittoillallinen Pizza & Kebab 14:ssa.

Atlantis nousi voitolla 19 pisteeseen ja sarjataulukossa jo kolmanneksi. Kuusi kärkijoukkuetta ovat kuitenkin muutaman pisteen sisällä, joten mitaleista tullaan käymään vielä todella raju vääntö.

Bolan beibien seuraava koitos A-nuorten SM-sarjassa on lauantaina 30. syyskuuta, jolloin taulukossa viidentenä majaileva GrIFK saapuu vieraaksi Talin halliin.


230923 - Beibit sunnuntaina Nokialle
Atlantis-beibit matkustavat sunnuntaina Nokialle, kun helsinkiläiset haastavat isäntäjoukkue Nokian Palloseuran. Taisto A-nuorten SM-sarjapisteistä käynnistyy Menkalan tekonurmella klo 14.00.

NoPS on kerännyt SM-sarjassa kahdeksasta ottelusta kahdeksan pistettä, mikä taulukossa oikeuttaa yhdeksänteen sijaan. Atlantiksella pinnoja on koossa 16 ja sijoitus viides, kun kolme kierrosta on pelaamatta.


230923 - Minuuttia vaille
FC Jazz ja Atlantis FC kävivät rajun väännön Kakkosen sarjapisteistä Porin stadionilla lauantaina. Reilun tunnin vajaalla pelanneet helsinkiläiset pistivät kampoihin tiukasti, mutta minuutti ennen päätösvihellystä kotijoukkue iski voittomaalin. Loppunumerot Porissa näin 2-1 (0-0).

Atlantis hallitsi hienokseltaan avausjaksoa, loi paikkoja ja Omar Toure iski kerran pallon maaliinkin, mutta avustava erotuomari liputti tilanteesta paitsion. VAR olisi saattanut olla eri mieltä. Helsinkiläisten taivas kuitenkin synkkeni 38. minuutilla, kun Ifeanyi Ani hölmöili itselleen toisen varoituksen ja samalla komennuksen suihkuun. Ote siirtyi isännille, mutta tauolle lähdettiin maalittomissa tasanumeroissa.

Toisella jaksolla Jazz painosti miesylivoimalla ja väistämätön tapahtui 65. minuutilla, kun Waltteri Riihimäki pääsi ampumaan kotijoukkueen johto-osuman. Atlantis ei kuitenkaan luovuttanut, vaan Mauro Severino iski tasoituksen nopean vastahyökkäyksen päätteeksi 85. minuutilla. Molemmat joukkueet hakivat vielä voitto-osumaa, ja lopulta porilaisten Kalombo tässä onnistui ajassa 90+5'. Helsinkiläisten paluumatka takaisin Stadiin oli pitkä.

Atlantiksen edustusmiehistön seuraava Kakkosen koitos on perjantaina 29. syyskuuta, jolloin lohkon toinen kärkiryhmä EPS saapuu vieraaksi Pallomyllyyn.


230922 - Lauantaina Poriin
Atlantiksen edustusmiehistö matkustaa lauantaina Poriin, missä helsinkiläiset pääsevät haastamaan sarjakärki FC Jazzin. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Porin stadionilla klo 15.00.

Kakkosen länsilohkon neljän kärki on ainoastaan kahden pisteen sisällä. Jazz ja EPS ovat keränneet 39 pinnaa, Atlantis 38 ja Ilves-Kissat 37. Lauantaina iskevät yhteen Jazz ja Atlantis sekä EPS ja Ilves-Kissat, joten luvassa on todella mielenkiintoisia vääntöjä.

Jazz antaa lauantaina hiukan tasoitusta, kun joukkueen tähtihyökkääjä Impton Söderlund on loukkaantuneena sivussa. Mutta joukkueesta löytyy niin paljon laatua ja leveyttä, että raju haaste odottaa Atlantista Porin Stadionilla.


230922 - Akatemia taisteli tasoihin
Atlantis Akatemia ja Kiffen kävivät tiukan väännön Kakkosen sarjapisteistä Myllypuron Pallomyllyssä perjantai-iltana. Atlantis-miehistö oli avausjaksolla kohmeessa, mutta virkosi toisella taistelemaan ja nousi lopulta väkisin tasanumeroihin 2-2 (0-2).

Ensimmäiset 45 minuuttia kentällä nähtiin tehoton isäntäjoukkue. Prässipeli oli vaisua, hyökkäyksiin lähtö hidasta ja oma puolustuspeli epätarkkaa. Kiffen kiitti ja iski pallon kahdesti Anwar Abdin selän taakse: Emil Lehtinen 0-1 (21') ja Muslim Markhiyev 0-2 (39').

Toiselle jaksolle tuli sisuuntunut isäntäjoukkue. Peli painettiin Kiffen-päätyyn, powerstriker Daniel Åkerlund nostettiin ylös, ja pian tuli myös tulosta. Leevi Lehtovuori vapautti Demba Camaran vasemmalla, tämä tarjoili ja Iso-D viimeisteli varmasti 1-2 (63'). Takaa-ajo jatkui, ja lisäajan ensimmäisellä minuutilla Demba oli jälleen asialla. Matala keskitys kimpoili Kiffen-pelaajan ja tolpan kautta verkkoon. Kun enempää osumia ei enää nähty, Pallomyllyssä päädyttiin pistejakoon maalein 2-2.

Tom Weckström kiitteli suojattejaan toisen jakson ryhtiliikkeestä. - Avausjakso oli meiltä munaton esitys. Toisella löytyi jo asennetta, ja ehkä meillä oli vähän onneakin tasoitusmaalissa, mutta jälleen kerran tämä joukkue osoitti venymiskykynsä.

Atlantis Akatemian seuraava Kakkosen koitos on sunnuntaina 1. lokakuuta, jolloin ryhmä suuntaa Kehä III:n pohjoispuolelle Tikkurilaan haastamaan isäntäjoukkue Tikkurilan Palloseuraa.


230921 - Akatemialla perjantaina paikallistaisto Pallomyllyssä
Atlantis Akatemia kohtaa perjantai-iltana Myllypuron Pallomyllyssä FC Kiffenin. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy klo 20.00.

Kevätkierroksella joukkueet kohtasivat Pallokentällä. Tuolloin Akatemia haki vierasvoiton maalein 0-2.

Kiffen on sarjataulukossa seitsemäntenä 24 pisteellä. Akatemialla koossa on pinna vähemmän, ja sijoitus tällä hetkellä yhdeksäs. Molemmilla joukkueilla on vielä täydet saumat mukaan nousukarsintoihin, joten Myllypurossa on varmasti luvassa tiukka paikallisvääntö.


230920 - Logitri jatkaa yhteistyökumppanina
Atlantiksen pitkäaikainen yhteistyökumppani Logitri pysyy seuran tukena jatkossakin. Monipuolinen yhteistyöpaketti mahdollistaa tulevallakin kaudella aktiivisen ja molempia osapuolia hyödyttävän kumppanuuden.

Logitri on varastointi-, pakkaus- ja kuljetuspalveluiden moniosaaja, josta on reilussa kymmenessä vuodessa kehittynyt kovan luokan ammattilainen omalla toimialallaan.


230918 - Pelimiehet taipui SUMUlle
Atlantis Pelimiehet kohtasi SUMUn tiukassa paikallisväännössä maanantai-iltana. Sergio ja Samuel Salau veivät Pelimiehet johtoon avausjaksolla, mutta Albinot Bekajn johdolla SUMU iski toisella puolikkaalla pallon kolmesti Noel Heibin selän taakse ja vei sarjapisteet maalein 2-3 (2-0). SUMU kisaa vielä Ponnistuksen kanssa lohkon kakkossijasta ja samalla paikasta Kolmosen nousukarsintoihin.

Pelimiesten seuraava Nelosen koitos on keskiviikkona 27. syyskuuta, jolloin joukkue kohtaa Puotilan tekonurmella Valtin reservimiehistön.


230917 - Suurella sydämellä
Atlantis otti maukkaan voiton A-nuorten SM-sarjassa, kun sarjakakkonen Pori Akatemia kaatui Pukinmäessä 3-0 (1-0). Voitolla Bolan beibit nousivat vielä mukaan mitalikahinoihin.

Pehmeä ja liukas nurmi karsi pelistä suurimmat hienoudet, mutta sitäkin enemmän nähtiin kovaa taistelua. Kotijoukkue oli tässä sen verran niskan päällä, että pallo iskettiin kolmesti porilaisten verkkoon - Jean osui kahdesti (44' ja 84') sekä Roope Sipi (73') kerran.

Moshood Bola kiitteli suojattejaan taiston tauottua. - Tänään ei haettu tyylipisteitä, vaan nyt kelpasi ainoastaan voitto. Se myös otettiin. Nyt meillä riittää panosta sarjassa loppuun saakka.

Atlantiksen seuraava koitos A-nuorten SM-sarjassa on sunnuntaina 24. syyskuuta, jolloin beibit matkustavat Nokialle haastamaan isäntäjoukkue Nokian Palloseuraa.


230916 - Beibeillä vastassa Pori Akatemia
Atlantis-beibien haasteet jatkuvat sunnuntaina, kun sarjakakkonen Pori Akatemia saapuu vieraaksi Pukinmäkeen. Taisto A-nuorten SM-sarjapisteistä käynnistyy Puksun sametilla klo 16.00.

Pori Akatemia on aloittanut SM-sarjan todella vahvasti. Porilaiset ovat keränneet seitsemästä pelistä kuusi voittoa ja yhden tappion. Pisteitä on koossa 19, mikä oikeuttaa kakkossijaan Ilveksen perässä. Atlantiksella pisteitä on 13 ja sijoitus tällä haavaa kuudes.


230916 - Akatemia haki pinnat Jätkäsaaresta
PPJ ja Atlantis Akatemia kävivät tiukan väännön Kakkosen sarjapisteistä Jätkäsaaren tekonurmella lauantaina. Tasainen taisto kääntyi lopulta Atlantiksen eduksi maalein 0-1 (0-1), ja samalla Akatemia-joukkue käytännössä varmisti Kakkosen sarjapaikan myös tulevalle kaudelle.

Molemmat joukkueet puolustivat todella tarkasti, ja Jätkäsaaressa nähtiinkin 90 minuuttia tiukkaa keskialueen vääntöä. Vieraiden kolmikko Misael Rearte - Leevi Lehtovuori - Joao pärjäsi tässä kisassa mainiosti, ja ote olikin hienokseltaan punasinisillä.

Maalipaikoilla pelissä ei liiemmälti herkuteltu. Isäntien vaarallisimmat tilanteet syntyivät erikoistilanteista, mutta tällä kertaa topparina luutineen Daniel Åkerlundin johdolla Atlantiksen alakerta selvitti ne kaikki. Vieraat saivat tukun hyviä riistoja, joista pyrittiin nopeisiin vastaiskuihin. Yksi niistä tuotti myös tulosta, kun Misael Rearte kumautti pallon paristakympistä pystypuuhun, ja Mohamed Lassoued ohjasi reboundin verkkoon jo 12. minuutilla. Tämä jäi lopulta ottelun ainokaiseksi, ja näin sarjapisteet matkasivat etelän auringosta laitakaupungin hämyyn, missä voittoa juhlittiin pitkälle yöhön.

Atlantis Akatemia nousi voitolla 23 pisteeseen, mikä samalla varmisti joukkueen sarjapaikan myös tulevalle kaudelle. Toisaalta eroa nousukarsintoihin oikeuttavaan viidenteen sijaan on ainoastaan yksi pinna. Itälohkon kärkikolmikko Klubi 04, JIPPO ja PK-35 on selvästi karussa, mutta lopuista kahdesta karsintapaikasta kisaa vielä seitsemän joukkuetta.

Atlantis Akatemian seuraava Kakkosen koitos on perjantaina 22. syyskuuta, jolloin joukkue kohtaa Myllypuron Pallomyllyssä FC Kiffenin.


230915 - Akatemia lauantaina Jätkäsaareen
Atlantis Akatemia suuntaa lauantaina Etelä-Helsinkiin, missä Tom Weckströmin suojatit pääsevät haastamaan isäntäjoukkue PPJ:n. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Jätkäsaaren tekonurmella klo 16.00.

Kevätkierroksella joukkueet kohtasivat Pihlajamäessä. Tuolloin päädyttiin tiukan väännön jälkeen tasanumeroihin 1-1. Sarjataulukossa PPJ on kahdeksantena 22 pisteellä. Akatemialla pinnoja on koossa kaksi vähemmän, ja sijoitus tällä hetkellä kymmenes.


230915 - Turpiin tuli
Grankulla IFK oli pelätyn paha vastus Atlantiksen edustusmiehistölle perjantai-iltana. Fyysinen vierasjoukkue panosti erikoistilanteisiin ja nopeisiin vastahyökkäyksiin, iski pallon kahdesti Besart Mustafan selän taakse ja kun isännät eivät saaneet palloa verkkoon edes 11 metristä, pisteet matkasivat Kauniaisiin maalein 1-2 (0-1).

GrIFK puolusti todella kurinalaisesti. Menetettyään pallon joukkue putosi nopeasti omalle kuudelletoista. Isäntien hyökkäysten rakentelu puuroutui kerta toisensa jälkeen vihreään muuriin, ja ratkaisuja haettiin korkeilla keskityksillä tai kaukolaukauksilla. Tulokseksi saatiin ainoastaan kaksi rangaistuspotkua. Avausjaksolla Dominik Rudenko pääsi yrittämään pilkulta heikolla menestyksellä, ja toisella jaksolla Jean koki saman kohtalon. Grani hyödynsi omat tilaisuutensa paremmin. Julius Salo puski avausmaalin sivuvaparista (33'), ja Hamza Assehnoun ampui läpimurron päätteeksi numeroiksi jo 0-2 (59'). Isäntien ainokainen syntyi vasta lisäajalla, kun Omar Toure ohjasi Victor Shevchenkon tarjoilusta pallon verkkoon (90+2'). Tämä ei kuitenkaan kotijoukkuetta paljon lohduttanut.

Atlantiksen edustusmiehistön seuraava Kakkosen koitos on lauantaina 23. syyskuuta, jolloin helsinkiläiset matkustavat Poriin haastamaan sarjakärki FC Jazzia.


230914 - Pelimiehet varmisti nousun Kolmoseen
Atlantis Pelimiehet kohtasi torstaina FC Hiehon Käpylän uudenkarhealla hybridinurmella. Pelimiehet nautiskeli mainioista olosuhteista kauniissa syyssäässä ja latoi siinä sivussa tulostaululle selkeät lukemat 1-12 (1-7). Maalinteossa onnistuivat tällä kertaa: Sergio (4', 47' ja 88'), Chongual Simon (7'), Santeri Hirvonen (10', 20' ja 32'), Mohamed Bakkar (34' ja 38'), Joona Nevala (53'), Santeri Saarenpää (61') ja Noel Heib (81' rp.).

Pelimiehet varmisti voitolla lohkon ykkössijan ja samalla nousun Kolmoseen ensi kaudeksi. Santeri Saarenpään ja Sergion luotsaama joukkue on kerännyt tähän mennessä 19 pelistä 17 voittoa, yhden tasurin ja yhden tappion. Ero kakkosena olevaan Ponnistukseen on 11 pistettä, kun kierroksia on jäljellä kolme.

Pelimiesten seuraava koitos on ensi maanantaina 18. syyskuuta, jolloin taulukossa kolmantena oleva SUMU saapuu vieraaksi Tapuliin.


230913 - Perjantaina vieraita Kauniaisista
Atlantiksen edustusmiehistö saa perjantaina vieraita Kauniaisista, kun GrIFK saapuu Pukinmäkeen. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Puksun sametilla klo 18.00.

Kevätkierroksella GrIFK oli Kauniaisissa vahvempi maalein 4-2. Helsinkiläiset johtivat peliä jo 1-2, mutta Grani iski viimeisen vartin aikana pallon kolmesti Sammy Ndjockin selän taakse. Tähän loppuivat Ndjockin pelit Atlantiksessa.


230912 - Pizza&Kebab 14 uusi yhteistyökumppani
Tampereen Sammonkadun helmi Pizza & Kebab 14 on liittynyt mukaan Atlantiksen yhteistyökumppanien joukkoon. Atlantis-joukkueet pääsevät nyt Mansen matkoillaan nauttimaan maukkaista, lihaisista kebab-annoksista ja käynnistämään näin mahdollisimman pikaisesti palautumisen ottelun rasituksista. Tämä ravintokeidas löytyy osoitteesta Sammonkatu 14. Suosittelemme!

230911 - Veskarilla on väliä
Sammy Ndjock pelasi Atlantiksen edustusmiehistön maalilla kymmenen ensimmäistä sarjapeliä. Joukkue keräsi näistä otteluista viisi voittoa, kaksi tasuria ja kolme tappiota.

Ndjockin pelit loppuivat heinäkuun alun GrIFK-tappioon. Tämän jälkeen tolppien välissä ovat esiintyneet Anwar Abdi ja Besart Mustafa. Kaksikon saldo kahdeksasta pelistä on seitsemän voittoa ja yksi tappio.

Ndjock päästi keskimäärin 1,90 maalia per peli. Abdin vastaava lukema on 0,40 ja Mustafan 1,00.


230910 - Turpiin tuli
Atlantis-beibien Tampereen vierailu ei sujunut onnellisten tähtien alla. Ilves otti komennon heti alusta alkaen ja iski nopeaan tahtiin pallon kahdesti Anwar Abdin selän taakse (Ojanen 6' ja Paavola 22'). Helsinkiläiset heräsivät taistelamaan vasta toisella jaksolla, ja peli painettiin isäntien maalille. Mutta kun kaivattua kavennusta ei saatu aikaiseksi, Ilves tuli ja käytti heti ensimmäisen paikkansa - Korsunov 3-0 (59'). Tämän jälkeen peli oli taputeltu, ja tamperelaisten neljäs osuma (Ojanen 78') oli kosmetiikkaa. Loppunumerot 4-0 (2-0) Ilvekselle, ja samalla helsinkiläiset tipahtivat ulos mestaruustaistosta.

Atlantiksen seuraava koitos A-nuorten SM-sarjassa on sunnuntaina 17. syyskuuta, jolloin sarjakakkonen Pori Akatemia saapuu vieraaksi Pukinmäkeen.


230909 - Beibit sunnuntaina Tampereelle
Atlantis-beibit matkustavat vuorostaan sunnuntaina Tampereelle, missä joukkue pääsee haastamaan sarjakärki Ilveksen. Taisto A-nuorten SM-sarjapisteistä käynnistyy Kaupin urheilupuistossa klo 16.00.

Ilves on aloittanut SM-sarjan todella vakuuttavasti. Tamperelaiset ovat keränneet kuudesta pelistä viisi voittoa ja yhden tappion. Pisteitä on koossa 18 ja eroa toisena olevaan Poriin kaksi pinnaa. Atlantiksella pisteitä on 13, ja sijoitus tällä haavaa viides.


230908 - Atlantis haki pinnat Tampereelta
Atlantiksen edustusmiehistö kohtasi perjantai-iltana Tampere Unitedin Kaupin urheilupuistossa. Tiukka, fyysinen vääntö päättyi lopulta helsinkiläisten eduksi maalein 0-2 (0-1).

Moshood Bola oli viilannut Atlantiksen puolustuspeliä hiukan uuteen uskoon, ja avausjaksolla sinipaitojen hyökkäykset tyrehtyivätkin vieraiden kurinalaiseen puolustuspeliin. Helsinkiläiset sen sijaan pääsivät muutamaan otteeseen vaarallisiin läpimurtoihin. Charles Katashiran yritys johti kulmapotkuun 23. minuutilla. Dominik Rudenkon keskitys ja raju hässäkkä, jonka päätteeksi Chijioke Ibekwe survoi pallon verkkoon. Tauolle mentiin vierasjohdossa 0-1.

Toiselle jaksolle TamU tuli kovalla asenteella. Sinikaartin upeasti kannustaessa kotijoukkue haki raivoisasti tasoitusta. Isännät saivat puolisen tusinaa vaarallista erikoistilannetta, jotka Atlantis kuitenkin selvitti. Muuten helsinkiläisten kurinalainen puolustuspeli keskikentän pohjalla rajusti raataneen Ifeanyi Anin johdolla piti sinipaitojen lähentelyt tarkasti kurissa. Tilaisuuden tullen vieraat lähtivät teräviin vastaiskuihin, joista yksi toikin tulosta lisäajalla, kun Omar Toure säntäsi 70 metrin spurttiin ja sijoitti pallon mainiosti torjuneen Antti Kuusisen selän taakse (90+3'). Näin loppunumerot Kaupissa 0-2, ja Atlantis-miehistö pääsi hyvin ansaitulle illalliselle.

Atlantiksen edustusmiehistön seuraava Kakkosen koitos on ensi perjantaina 15. syyskuuta, jolloin Grankulla IFK saapuu vieraaksi Pukinmäkeen. Helsinkiläisillä lienee hiukan hampaankolossa kevätkierroksen pelistä.


230908 - Akatemia romahti lopussa
Atlantis Akatemia ja PKKU kohtasivat Pukinmäen nurmella perjantaina. Pitkään väännettiin tasaisesti, mutta keravalaiset tekivät pelin selväksi viimeisen vartin aikana ja latoivat taululle tylyt lukemat 0-4 (0-1).

Molemmilla joukkueilla oli ottelussa etsikkoaikansa. PKKU käytti omansa, kun Noah Kaijasilta iski avausjakson ainokaisen 28. minuutilla. Isännillä oli myös omat paikkansa, mutta sihti ei ollut kohdallaan.

Sama käsikirjoitus jatkui toisella jaksolla. Kotijoukkueen kiri kuitenkin hyytyi 75. minuutilla, kun Miro Marin hölmöili itselleen punakortin ja ulosajon. Tämän jälkeen voittajasta ei ollut epäselvyyttä: 82. Kaijasilta 0-2, 84. Deng 0-3 ja 90. Camara 0-4. Näin pisteet matkasivat Keravalle, ja PKKU nousi mukaan taistelamaan paikasta nousukarsintoihin. Akatemia sen sijaan joutuu vääntämään vielä tiukasti, ettei Futura pääse takaa ohittamaan.

Atlantis Akatemian seuraava Kakkosen koitos on lauantaina 16. syyskuuta, jolloin Tom Weckströmin suojatit suuntaavat Jätkäsaareen haastamaan isäntäjoukkue PPJ:tä.


230907 - Edustus perjantaina Tampereelle
Atlantiksen edustusmiehistö matkaa perjantaina Tampereelle, missä helsinkiläiset haastavat Kaupin urheilupuiston tekonurmella isäntäjoukkue Tampere Unitedin. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Kaupissa klo 19.00.

Kevätkierroksella Atlantis oli Pihlajamäessä vahvempi maalein 3-2, mutta helpolla pisteet eivät tuolloin irronneet. Tamperelaiset johtivat avausjakson jälkeen jo 0-2, mutta niin vain kotijoukkue nousi toisella puolikkaalla väkisin voittoon. Tiukka vääntö on varmasti luvassa tälläkin kertaa.


230907 - Perjantaina vieraita Keravalta
Atlantis Akatemia saa perjantaina vieraita Keravalta, kun Pallokerho Keski-Uusimaa saapuu Pukinmäkeen. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Puksun sametilla klo 18.00.

Kevätkierroksella joukkueet kohtasivat Kalevan urheilupuiston tekonurmella. Tuolloin päädyttiin tiukan väännön jälkeen tasanumeroihin 2-2. Myös sarjataulukossa joukkueet ovat tasapisteissä sijoilla 9 ja 10. Paikka nousukarsintoihin on kummallakin ainoastaan kolmen pisteen päässä. Toisaalta putoamisviivaan on matkaa seitsemän pinnaa, mutta viivan alapuolella majaileva Futura on yltynyt vahvaan syysvireeseen.


230906 - Hanasaari-yhteistyö jatkuu
Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus jatkaa Atlantiksen yhteistyökumppanina.

Hanasaaren kulttuurikeskus on Suomen valtion omistama ja Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston ylläpitämä kulttuurikeskus Espoon Hanasaaressa. Kulttuurikeskuksen lisäksi Hanasaaren merellisissä maisemissa on hotelli, kokoustiloja ja ravintola.


230904 - Pelimiehillä maalijuhla Tapulissa
Atlantis Pelimiehet kohtasi maanantai-iltana Chicken Wingsin Tapulin tekonurmella. Tällä kertaa Pelimiehet selvisi kohtuullisen helpolla ja latoi taululle selkeät lukemat 8-1 (4-0). Nimensä maalintekijätilastoon kirjasivat: Mohamed Bakkar (12'), Chongual Simon (14'), Shadrak Makengo (21'), Arash Singh (35'), Mohamed Lassoued (47'), terhakka vaihtomies Juuso Lehmuskallio (64'), pitkältä sairaslomalta palannut Haruna Abubakar (88') sekä myös itse vanha herra Sergio (90+3').

Pelimiehillä on tänä syksynä jäljellä vielä neljä Nelosen koitosta. Seuraava haaste on ensi viikon torstaina 14. syyskuuta, jolloin Sapan sällit kohtaavat Käpylän uudella hybridinurmella isäntäjoukkue FC Hiehon.


230902 - Ei uponnut ei
Atlantiksen edustusmiehistö kohtasi lauantaina Hämeenlinnan Jalkapalloseuran Kaurialan nurmella. Helsinkiläisten pistepussi ei tällä kertaa Kaurialassa karttunut, sillä HJS oli kotiareenallaan vahvempi maalein 1-0 (1-0).

Atlantis piti palloa avausjaksolla, mutta hallinta oli näennäistä ja tehotonta. Peliväline liikkui hitaasti, eikä maalipaikkoja liukkaalla nurmella syntynyt. Isännät sen sijaan hakivat nopeita vastaiskuja, ja tämä toi myös tulosta, kun Jami Kyöstilä ohjasi avausmaalin 14. minuutilla. HJS:n toinenkin osuma oli lähempänä kuin vieraiden tasoitus. Tauolle lähdettiin kuitenkin lukemissa 1-0.

Toiselle jaksolle helsinkiläiset tulivat uudella asenteella. Nyt peli painettiin väkisin kotijoukkueen maalille. Maukkaita maalipaikkoja syntyi kymmenkunta, mutta se ei Atlantis-pelureita juurikaan lohduttanut, kun verkkoon saakka palloa ei kertaakaan saatu. Näin HJS nappasi ottelusta täyden pistepotin ja jatkaa tiukasti taistelua sarjapaikasta.

Atlantiksen edustusmiehistön seuraava Kakkosen koitos on ensi perjantaina 8. syyskuuta, jolloin helsinkiläiset matkaavat vaihteeksi Tampereelle haastamaan isäntäjoukkue Tampere Unitedia.


230901 - Lauantaina Hämeenlinnaan
Atlantiksen edustusmiehistö matkaa lauantaina Hämeenlinnaan, missä helsinkiläiset haastavat Kaurialan nurmella isäntäjoukkue Hämeenlinnan Jalkapalloseuran. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Kaurialassa klo 16.00.

Kevätkierroksella Atlantis oli Pihlajamäessä vahvempi maalein 1-0, mutta helpolla pisteet eivät tuolloin irronneet. Kotiareenallaan sarjapaikasta taisteleva HJS on uuden valmentajansa Mikko Mannisen johdolla varmasti entistä vaarallisempi vastus. Tiukka vääntö odottaa helsinkiläisiä jälleen kerran.


230901 - Pelimiehet haki pinnat Lassilasta
Atlantis Pelimiehet kohtasi FC POHUn Lassilan tekonurmella perjantai-iltana. Avausjakso oli Pelimiehiltä nihkeä esitys, eikä isäntien tiivistä puolustusmuuria onnistuttu murtamaan. Toiselle jaksolle joukkue lisäsi kierroksia moottoriinsa, ja nyt alkoi tilanteita syntyä. Erik Virolainen iski vapauttavan avausmaalin (60'), ja Omar Toure (79') sekä Chongual Simon (80') säestivät hetkeä myöhemmin. Näin loppunumerot Lassilan illassa olivat Atlantiksen eduksi 0-3 (0-0).

Pelimiesten seuraava Nelosen koitos on jo ensi maanantaina 4. syyskuuta, jolloin Chicken Wings saapuu vieraaksi Tapulin tekonurmelle.


230901 - Paikallistaisto päättyi tasan
Atlantis Akatemia ja PK-35 kohtasivat Pihlajamäen Algeco Areenalla perjantaina. Tiukka Kakkosen paikallisvääntö päättyi lopulta tasanumeroihin 1-1 (1-0).

Valkoisessa vierasasussaan esiintynyt PK-35 aloitti vahvasti, ja Anwar Abdilla riitti töitä Atlantis-maalilla. Vähitellen ottelu kuitenkin tasaantui, ja Akatemia pääsi mukaan peliin. Juuri ennen taukovihellystä pallo osui kuudentoista sisällä PK:n topparin käteen. Erotuomari Abdirahman Sugulle näytti epäröimättä rangaistuspotkua, ja Leevi Lehtovuori ampui varmasti taukonumeroiksi 1-0 (42').

Toiselle jaksolle PK-35 tuli kovalla sykkeellä, ja paine Atlantis-maalilla kasvoi. Mostagh Yaghoubi rakensi valkopaitojen hyökkäyksiä, ja Anwar sai venyä parhaimpaansa. Ansaittu tasoitus nähtiin vihdoin 59. minuutilla, kun Mustafa Beyai pääsi ohjaamaan numerot tasoihin. Vähitellen kuitenkin PK:n kokeneen kaartin jalka alkoi painaa, ja Akatemia pääsi vuorostaan testaamaan Joni Niemen reaktioita. Enempää osumia Pihlajamäen futispyhätössä ei kuitenkaan enää nähty, ja näin koillisen derby päättyi pistejakoon.

Atlantis Akatemian seuraava Kakkosen koitos on perjantaina 8. syyskuuta, jolloin PK Keski-Uusimaa saapuu vieraaksi Pukinmäkeen.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)