Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.8.2023

230831 - Maran Baari perjantain otteluisäntä
Perjantain paikallistaiston otteluisäntänä toimii Salon kuumin viihdekeskus Maran Baari. Aivan kaupungin ytimessä sijaitseva janoisten keidas tarjoaa leppoisan ympäristön rentoutua työpäivän päätteeksi viinilasin tai viileän tuopin ääressä. Viikonloppuisin ravintola muuntautuu tyylikkääksi musiikkibaariksi, jossa esiintyvät myös Suomen artistitaivaan kirkkaimmat tähdet aina Aarne Tenkasesta lähtien.

230830 - Perjantaina vastassa PK-35
Atlantis Akatemia kohtaa perjantaina rakkaan paikallisvastustajan PK-35:n. Kakkosen itälohkon paikallistaisto pelataan Pihlajamäen Algeco Areenalla alkaen klo 18.30.

PK-35 kisaa tiukasti itälohkon kärkipaikoista yhdessä Jipon ja Klubi 04:n kanssa. Kolmikko on jo selvästi karussa muuta ryhmää ja ratkaisee keskenään, mikä tai mitkä joukkueet lohkosta menevät uuden Ykkösliigan karsintoihin.

Kevätkierroksella Akatemia taipui PK-35:lle maalein 0-1. Nyt Tom Weckströmin suojatit pääsevät uudemman kerran haastamaan Pihlajamäen ylpeyttä.


230828 - Perjantain PK-peli Pihliksessä
Ensi perjantain Kakkosen paikallistaisto Atlantis Akatemia - PK-35 pelataan Pihlajamäen Algeco Areenalla alkaen klo 18.30. Jatkuvat sateet ovat pehmittämeet Pukinmäen samettinurmen sen verran heikkoon kuntoon, että molemmat joukkueet näkivät paremmaksi siirtyä Pihliksen futispyhätön mainiolle tekonurmelle.

230827 - VJS haki pisteet Puksusta
Atlantis ja VJS kohtasivat sunnuntaina A-nuorten SM-sarjan mittelössä Pukinmäen nurmella. Sateen liukastama kenttä karsi pelistä suurimmat hienoudet, mutta tiukkaa vääntöä nähtiin täydet 90 minuuttia. Vantaalaiset olivat siinä tällä kertaa vahvempia ja veivät sarjapisteet mukanaan maalein 1-2 (1-1).

Elias Leppä vei vieraat ensin johtoon 25. minuutilla. Jean iski numerot tasoihin 36. minuutilla, mutta Mikko Koivumäki ratkaisi toisella jaksolla koitoksen vantaalaisten eduksi upottomalla pallon toistamiseen Noel Heibin selän taakse (55').

Atlantiksen seuraava koitos A-nuorten SM-sarjassa on sunnuntaina 10. syyskuuta, jolloin helsinkiläiset matkustavat Tampereelle haastamaan kärkijoukkue Ilveksen.


230826 - Beibeillä vastassa VJS
Atlantis-beibit saavat sunnuntaina vieraita Myyrmäestä, kun Vantaan Jalkapalloseura saapuu Pukinmäkeen. Taisto A-nuorten SM-sarjapisteistä käynnistyy Puksun sametilla klo 14.00.

Joukkueet pelasivat karsintasarjassa samassa lohkossa. Helmikuussa VJS oli vahvempi Myrtsissä, mutta huhtikuussa Atlantis nappasi revanssin Talissa. Kumman vuoro on elokuussa?


230826 - Tuomari aika!
Atlantis Akatemian Joensuun vierailu jäi opintomatkaksi. Akatemian maalilla ensimmäisen täyden Kakkosen ottelun pelanneen Noel Heibin epätoivoinen huuto "Tuomari aika!" pelikellon näyttäessä 90 minuuttia kuvastaa osuvasti joukkueen tunnelmia isäntien myllytyksessä. Kotijoukkue oli tällä kertaa kaikessa edellä, tarjosi helsinkiläisille oivan oppitunnin miesten peleistä ja latoi siinä sivussa tulostaululle tylyt lukemat 5-0 (3-0).

Arvokkaan opin lisäksi Joensuu tarjosi muutoinkin parastaan. Loppukesän aurinko helli Pohjois-Karjalan helmeä. Ihmiset olivat iloisia ja ystävällisiä. Ja urheilukaupungista löytyy mainiot puitteet lajiin kuin lajiin. Ainoastaan paluumatka takaisin Stadiin oli hiukan pitkä.

Atlantis Akatemian seuraava Kakkosen koitos on perjantaina 1. syyskuuta, jolloin joukkue pääsee haastamaan tuttua paikallisvastustajaa PK-35:tä.


230825 - Akatemia lauantaina Joensuuhun
Atlantis Akatemia matkustaa lauantaina Joensuuhun, missä helsinkiläisiä vastaan asettuu sarjakakkonen JIPPO. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Mehtimäen tekonurmella klo 16.00.

JIPPO on yksi tämänvuotisen Kakkosen ehdottomista kärkinipuista. Joensuulaiset hakivat kevätkierroksella Pihlajamäestä täyden pistepotin maalein 0-3, ja melkoisen haasteen edessä nuori Akatemia-joukkue on tälläkin kertaa.


230825 - Onnettaren suosiossa
Atlantiksen edustusmiehistö kohtasi Ilves-Kissat Kakkosen länsilohkon kärkikamppailussa Pukinmäessä. Vauhdikas vääntö sisälti rutkasti tunnetta ja dramatiikkaa. Molemmilla joukkueilla oli pelissä etsikkoaikansa, mutta tällä kertaa rouva Fortunakin oli kotijoukkueen puolella, ja pisteet jäivät Pukinmäkeen maalein 3-2 (1-0).

Atlantis aloitti pelin kovalla sykkeellä, ja paine pysyi tasaisesti tamperelaisten maalilla. Kertaalleen tuli myös tulosta, kun Chijioke Ibekwe iski 18. minuutilla pallon tamperelaisten verkkoon. Paikkoja oli lisäosumiinkin, mutta kun ei maistunut, vieraat pääsivät vähitellen mukaan peliin. Tilanteita syntyi nyt myös kotijoukkueen päädyssä, mutta tauolle lähdettiin kuitenkin lukemissa 1-0.

Toisella jaksolla Atlantis iski heti alussa, kun Konan Kouakoun kaukolaukaus yllätti maalivahti Roope Järvisen (47'). Marcelon loukkaantuminen sotki kuitenkin helsinkiläisten puolustuskuviot, ja Ilves-Kissat huomasi tilaisuutensa. Numerot olivat hetkessä tasan 2-2 (Niklas Lindholm 61' ja Erkka Helminen 62'). Konan huudatti kuitenkin uudelleen kotijoukkueen fanikatsomoa, kun kaukolaukaus otti kimmokkeen tamperelaispuolustajasta ja upposi toistamiseen Järvisen selän taakse (68'). Vieraat hakivat nyt raivoisasti tasoitusta, ja kun isäntien puolustuspeli ei ollut aivan parasta A-luokkaa, edustuksen maalilla debytoinut Besart Mustafa sai useampaan otteeseen venyä parhaimpaansa. Taidolla ja tuurilla tilanteet kuitenkin selvitettiin, ja enempää osumia Puksun illassa ei enää nähty. Näin taisto päättyi Atlantis-juhliin.

Atlantiksen edustusmiehistön seuraava Kakkosen koitos on ensi lauantaina 2. syyskuuta, jolloin helsinkiläiset matkaavat Hämeenlinnaan haastamaan isäntäjoukkue Hämeenlinnan Jalkapalloseuraa.


230824 - Team Rogilahti perjantain otteluisäntä
Perjantain Ilves-Kissat väännön otteluisäntänä toimii Kustavin kovin kalakerho Team Rogilahti. Kerhossa uittelee omaa rogilahteansa myös Atlantiksen lentävä manageri Aarne Tenkanen.

Team Rogilahti toimi jo toukokuussa yhden Atlantis-pelin otteluisäntänä, mutta kesän mittaan saalista on tullut sen verran mukavasti, että sitä on riittänyt myytäväksi Porvoon torillakin. Myyntituotot kerho investoi nyt uuteen otteluisännyyteen. Toivokaamme Rogilahden kalamiehille runsaita saaliita jatkossakin.


230823 - Perjantaina vieraita Tampereelta
Atlantiksen edustusmiehistön rajut haasteet jatkuvat perjantaina, kun sarjakärki Ilves-Kissat saapuu vieraaksi Pukinmäkeen. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Puksun sametilla klo 19.00.

Kevätkierroksella Ilves-Kissat oli Tampereella vahvempi maalein 3-2 isäntien iskiessä voittomaalin lisäajalla. Helsinkiläisille on nyt tarjolla revanssin paikka, mutta helpolla ei Kissoilta varmasti pisteitä irtoa.


230821 - Pelimiehet voittoon Tapulissa
Atlantis Pelimiehet kohtasi Käpylän Pallon reservimiehistön Tapulin tekonurmella maanantaina. Hyvätasoinen Nelosen taisto kääntyi isännille avausjakson lopulla, kun kotijoukkue iski nopeaan tahtiin kolme osumaa. Loppunumerot olivat Pelimiesten eduksi 4-1 (3-0). Chidera Ajunwoko (36' ja 42') ja Erik Virolainen (38' ja 71') maalasivat kumpikin kahdesti.

Pelimiesten seuraava Nelosen koitos on ensi viikon perjantaina 1. syyskuuta, jolloin Sapan sällit haastavat Lassilan tekonurmella isäntäjoukkue FC POHUn.


230821 - Atlantis haki pinnat Tapiolasta
Atlantiksen edustusmiehistö kohtasi FC Honka Akatemian maanantai-iltana Tapiolan Urheilupuistossa. Ottelussa riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita täydet 90 minuuttia, mutta sen verran edellä helsinkiläiset olivat, että pisteet lähtivät lopulta ansaitusti vieraiden matkaan maalein 0-2 (0-1).

Avausjakso oli tasaista vääntöä reilut puoli tuntia, kunnes Atlantis-kippari Med Bekhedda näytti nuoremmilleen mallia ja tykitti paristakympistä pallon vasurillaan aivan vasempaan yläkulmaan (38'). Molemmilla oli paikkoja lisäosumiinkin, mutta tauolle lähdettiin vierasjohdossa 0-1.

Toisella jaksolla helsinkiläisten lievä hallinta jatkui, ja tämä näkyi pian myös tulostaululla, kun Bekhedda kulman jälkitilanteesta upotti pallon toistamiseen Hongan Mathias Ahlbladin selän taakse (53'). Isännät hakivat tasoitusta raivoisasti, mutta helsinkiläisten alakerta Marcelon ja Richard Tiberin johdolla selvitti kotijoukkueen lähentelyt. Samalla avautui myös tilaisuuksia nopeisiin vastaiskuihin, mutta enempää osumia ei kokovalkeassa vierasasussa esiintynyt Atlantis-miehistökään enää onnistunut upottamaan. Loppunumerot kuitenkin vieraiden eduksi 0-2, ja shalalaa kaikui pitkin Tapiolaa.

Kakkosen länsilohkossa kolmen kärki on nykäissyt nyt pienen kaulan seuraavaan ryhmään. Kolmikko Jazz (33), Ilves-Kissat (33) ja Atlantis (32) on pelannut viime kierrokset vakuuttavasti, mutta EPS (27), TamU (26), Honka Akatemia (25) ja GrIFK (24) ovat vielä aivan iskuetäisyydellä. Lohkon viisi parasta joukkuetta etenevät lokakuun karsintapeleihin.

Atlantiksen edustusmiehistön seuraava Kakkosen koitos on jo ensi perjantaina 25. elokuuta, jolloin lohkon toinen kärkijoukkue Ilves-Kissat saapuu vieraaksi Pukinmäkeen.


230820 - Maanantaina Espooseen
Atlantiksen edustusmiehistö suuntaa maanantaina Tapiolaan, missä helsinkiläiset haastavat isäntäjoukkue FC Honka Akatemian. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Tapiolan Urheilupuiston tekonurmella klo 18.30.

Kevätkierroksella joukkueet päätyivät pistejakoon. Loppunumerot Pihlajamäessä olivat 2-2. Tiukka vääntö on luvassa tälläkin kertaa.


230820 - Beibit kaatoivat Klubin
HJK ja Atlantis kohtasivat sunnuntaina A-nuorten SM-sarjan kärkikamppailussa. Tiukka vääntö Talin nurmella päättyi lopulta Atlantiksen eduksi maalein 1-2 (1-2).

Avausjakso oli fyysistä vääntöä, jossa molemmilla joukkueilla oli omat etsikkoaikansa. Jean vei vieraat johtoon mainiolla kääntölaukauksella 20. minuutilla, ja Masiholla Fazli puski kulmasta numeroiksi jo 0-2 (42'). HJK kuitenkin kavensi vain minuuttia myöhemmin (43' Riihilahti), joten tauolle mentiin lukemissa 1-2.

Toisella jaksolla ote alkoi siirtyä selvemmin punasinisille, mutta vapauttavaa kolmatta osumaa Bolan beibit eivät saaneet upotettua Klubin verkkoon. Kun maalinteossa eivät onnistuneet enää isännätkään, pisteet matkasivat kuitenkin laitakaupungin hämyyn.

Atlantiksen voiton myötä sarjakärki tasoittui entisestään. Neljä kärkiryhmää ovat taulukossa kolmen pisteen sisällä (Ilves 15, Atlantis 13, Pori 13 ja HJK 12). Klubilla on kuitenkin ottelu vähemmän pelattuna kuin muilla joukkueilla.

Atlantiksen seuraava koitos A-nuorten SM-sarjassa on sunnuntaina 27. elokuuta, jolloin VJS saapuu vieraaksi Pukinmäkeen.


230819 - Beibeillä vastassa HJK
Atlantis-beibit pääsevät sunnuntaina haastamaan sarjakärki HJK:n. Taisto A-nuorten SM-sarjapisteistä käynnistyy Talin nurmella klo 15.00.

Karsintasarjassa Atlantis-beibit kukistivat Klubin kahdesti, mutta sinivalkoiset nappasivat silti lohkon ykkössijan ja kolme lähtöpistettä. Nyt Klubilla on kolmesta pelistä kolme voittoa, ja joukkue on sarjan kärjessä 12 pinnalla. Atlantis on taulukossa kolmantena. Pelejä on takana neljä ja pinnoja koossa 10.


230818 - Akatemia nousi tasoihin
Atlantis Akatemia ja FC Futura kävivät tiukan väännön Kakkosen sarjapisteistä Pukinmäen nurmella perjantai-iltana. Futura näytti jo vievän pisteet mukanaan Porvooseen, mutta niin vain Akatemia jälleen kerran nousi toisella jaksolla tasoihin. Loppunumerot Puksussa olivat 2-2 (0-2).

Avausjakso oli Akatemialta vaisu esitys. Alakerta lahjoitti vieraille pari oivaa tekopaikkaa. Porvoolaiset kiittivät ja iskivät pallon kahdesti Besart Mustafan selän taakse (14' Lindholm ja 32' Desalegen). Isäntien omat hyökkäykset sen sijaan jäivät hampaattomiksi. Niinpä tauolle lähdettiin vierasjohdossa 0-2.

Toiselle jaksolle tuli sisuuntunut kotijoukkue. Peli painettiin porvoolaisten päätyyn, ja pian syntyi myös tulosta. Ensin Masiholla Fazli puski kavennuksen Mahamadou Samajarin mainiosta kulmasta 55. minuutilla. Kaivattu tasoitus antoi odottaa itseään, kunnes ensimmäistä kertaa Akatemian mukana esiintynyt Mohamed Lassoued murtautui väkisin vetopaikkaan, ja vasen jalka puhui: 2-2 (82'). Tämän jälkeen molemmat joukkueet hakivat vielä raivoisasti voittomaalia, mutta enempää osumia Puksun illassa ei enää nähty.

Tom Weckström kiitteli toisen jakson ryhtiliikettä. - Ensimmäinen jakso oli meiltä huono. Pojat olivat kai tuijottaneet liikaa sarjataulukkoa ja kuvittelivat, että peli hoituu itsestään. Onneksi toiselle jaksolle löytyi eri asenne. Muhis Lassoued on tervetullut vahvistus. Hän toi selvästi lisää vaarallisuutta meidän hyökkäyspeliin.

Atlantis Akatemian seuraava Kakkosen koitos on lauantaina 26. elokuuta, jolloin helsinkiläiset matkaavat Joensuuhun haastamaan isäntäjoukkue JIPPOa.


230818 - Sportcorner Lassila illan otteluisäntä
Sportcorner Lassila toimii Atlantis Akatemia - FC Futura -ottelun otteluisäntänä. Kaupintien helmi tarjoaa maukasta ruokaa ja kylmiä juomia sekä nyt myös mainiot saunatilat vaikkapa futisjoukkueelle. Käy tsekkaamassa!

230817 - Perjantaina vieraita Porvoosta
Atlantis Akatemia saa perjantaina vieraita Porvoosta, kun FC Futura saapuu Pukinmäkeen. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Puksun sametilla klo 19.00.

Kevätkierroksella Akatemia haki tiukan väännön jälkeen Porvoosta täyden pistepotin maalein 1-2, mutta Futura taistelee nyt raivoisasti sarjapaikastaan ja pistää perjantaina varmasti kaiken peliin. Kelpo Kakkosen taisto luvassa jälleen kerran.


230816 - Kapteeninkadun Ajatollah
Atlantiksen alkutaipaleella seuran johtoryhmä kokoontui perinteisesti Gösta Sundqvistin luokse. Gösta asui Kapteeninkadulla vajaan kilometrin päässä perinteikkäästä Johanneksen kentästä, missä aikoinaan sekä FC Norssin että Johanneksen Dynamon historia sai alkunsa. Isännän johdolla juttua riitti niin asiasta kuin asian vierestä, mutta myös hyviä päätöksiä saatiin aikaiseksi. Valmentajaksi houkuteltiin heti ensimmäiselle Kakkosen kaudelle kokenut liigapelaaja Jari Europaeus, joka luotsasikin Atlantis-miehistön aina Veikkausliigan portille saakka. Olisi varmaan luotsannut liigaankin, jos seuran pääsponsoriksi tulleen Finnforestin pomo Ari Martonen ei olisi menettänyt luottamusta Europaeukseen. Nyt kunnian saavutuksesta korjasivat juuri ennen karsintapelejä Euffan korvanneet Markku Palmroos ja Ari Tiittanen.

Gösta Sundqvist oli Dynamon aikana tottunut tekemään päätökset itsenäisesti ja myös maksamaan kaikki kulut omasta lompakostaan. Kakkosessa kuitenkin budjetti kasvoi ja tekijöitä tarvittiin enemmän. Tällainen ryhmätyö ei Göstalle ollut luontaista, ja vähän kerrassaan hän jättäytyikin yhä enemmän taustalle. Enää ei sankka tupakansavu tuprunnut entiseen malliin Kapteeninkadun kaksiosta, mutta loppuun saakka Gösta seurasi Atlantiksen taivalta tarkasti ja kommentoi myös kärkkäästi, jos joukkueen peliesitykset eivät häntä tyydyttäneet. Voi kunpa olisimme saaneet kuulla näitä kommentteja pidempään.


230816 - Gösta in Memoriam
Atlantiksen perustajiin kuuluneen muusikko Gösta Sundqvistin poismenosta tulee keskiviikkona kuluneeksi 20 vuotta. Legendaarinen sanoittajavirtuoosi ehti julkaista yli 20 levyä. Lisäksi hän oli erittäin tuottelias radio-ohjelmien tekijä.

Musiikin ohella jalkapallo oli Göstan suuri rakkaus. Hänen 1985 perustamansa Johanneksen Dynamo yhdistyi kymmenen vuotta myöhemmin FC Norssiin, joka oli juuri noussut Kakkoseen. Uudelle sarjatasolle lähdettiin yhteisvoimin Atlantiksen nimen alla. Tämä nimi oli luonnollisesti Göstan luomus.

Atlantiksessa Gösta toimi ensin seuran johtoryhmässä yhdessä Markku Ritalan ja Aarne Tenkasen kanssa. Vähitellen hän jäi pois aktiivitoiminnasta, mutta seurasi Atlantiksen taivalta erittäin tarkasti ja kuten itse ilmaisi - oli "vahvasti hengessä mukana" suunnitellen jopa hyväntekeväisyyskonserttia, jonka tuoton hän olisi luovuttanut seuralle.


230814 - Pelimiehillä maalijuhla
Atlantis Pelimiehet kohtasi FC Fortunan Tapulin tekonurmella maanantaina. Sapan sällit olivat pelipäällä ja latoivat taululle selkeät lukemat 7-1 (4-0). Omar Toure osui kolmesti, Kimi Korhonen kahdesti sekä Samuel Salau ja ahkerasti onneaan koittanut Joona Nevala kumpikin kertaalleen. Vahvan näytön antoi myös tolppien välissä vakuuttavasti esiintynyt Eero Kilpinen.

Venäläisjoukkue FC Fortuna taas... No, joukkue ei ainakaan uusia ystäviä kerännyt maanantaisella esityksellään.

Pelimiesten seuraava Nelosen koitos on ensi maanantaina 21. elokuuta, jolloin Käpylän Pallon reservijoukkue saapuu vieraaksi Tapuliin.


230813 - Akatemian taistelu ei riittänyt
PEPO ja Atlantis Akatemia kävivät tiukan väännön Kakkosen sarjapisteistä Kimpisen stadionilla sunnuntaina. Helsinkiläiset pistivät isännät todella ahtaalle, mutta kertaalleen kotijoukkueen nopea hyökkäys onnistui, ja tällä kertaa se riitti. Loppunumerot olivat PEPOn hyväksi 1-0 (1-0).

Atlantis otti hienokseltaan hallinnan alusta lähtien, mutta PEPOn alakerta viimeisenä lukkona mainion ottelun pelannut maalivahti Jirko Sorsa oli vaikea murtaa. Lappeenrantalaiset sen sijaan onnistuivat iskussaan heti 7. minuutilla. Arttu Kotanen nousi pitkin vasenta laitaa ja lähetti nappikeskityksen, jonka Pablo Stupinski puski voimalla verkkoon. Loput isäntien yritykset helsinkiläisten topparipari Masiholla Fazli - Mahamadou Samajari hoiti varmasti, ja maalivahti Besart Mustafa pääsi keskittymään pelinrakenteluun. Akatemian hyökkäyspeli oli kuitenkin kovin tehotonta. Paikkoja saatiin luotua kohtuullisesti, mutta palloa Sorsan taakse ei sitten millään.

Akatemia on 14 Kakkosen pelissä onnistunut maalinteossa ainoastaan 12 kertaa, joten hyökkäyspeliin kaivattaisiin kovasti lisätehoja, ja tässä riittääkin valmennusjohdolla miettimistä tulevia koitoksia varten. Toisaalta omiinkaan ei ole mennyt kuin 14 palloa eli puolustuspelin joukkue on hoitanut mallikkaasti. Vertailun vuoksi Atlantiksen edustusmiehistön maaliero länsilohkossa on 14 pelin jälkeen 41-21. Valmentajavelhot Bola & Weckström varmasti pähkäilevätkin, miten Akatemian hyökkäykseen saataisiin lisää vaarallisuutta ja miten Edustuksen puolustuspelistä tulisi tiiviimpää.

Atlantis Akatemian seuraava Kakkosen koitos on jo ensi perjantaina 18. elokuuta, jolloin FC Futura saapuu vieraaksi Pukinmäkeen.


230812 - Akatemia sunnuntaina Lappeenrantaan
Atlantis Akatemia matkustaa sunnuntaina Lappeenrantaan, missä helsinkiläiset haastavat isäntäjoukkue PEPOn. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Kimpisen stadionilla klo 17.00.

Joukkueet kohtasivat toukokuussa Pihlajamäessä. Tuolloin päädyttiin tiukan väännön jälkeen pistejakoon maalein 2-2. Tämän jälkeen lappeenrantalaiset ovat pistäneet valmennustaan ja hiukan myös pelaajistoaan uuteen uskoon. Varmaa kuitenkin on, että melkoinen haaste odottaa Akatemiaa sunnuntaina.


230812 - Honka ei kaatunut
Atlantis-beibit kohtasivat lauantaina A-nuorten SM-sarjassa FC Hongan. Tiukka vääntö Pukinmäessä päättyi lopulta tasanumeroihin 3-3 (1-2).

Espoolaiset iskivät heti alussa kahdella nopealla hyökkäyksellä numeroiksi 0-2 (Mahamud 11' ja Pinomaa 27'). Isännillä oli paikkoja useampaankin osumaan, mutta vasta 33. minuutilla Arash Singh tykitti pallon Hongan verkkoon. Toisella jaksolla Atlantiksen kiri jatkui, ja Mohamed Lassoued iski numerot tasoihin (55'). Hetkeä myöhemmin Arash puski kotijoukkueen jo johtoon 3-2 (55'). Tämän jälkeen erotuomari Adrijan Demirovic näytti Miro Marinille toistamiseen keltaista korttia, ja vieraat pääsivät hakemaan tasoitusta miesylivoimalla. Lopulta he tässä myös onnistuivat, kun Kaius Laitinen pääsi lisäajalla jatkamaan reboundin verkkoon (90+2'). Näin tapahtumarikas taisto päättyi pistejakoon.

Atlantiksen seuraava koitos A-nuorten SM-sarjassa on sunnuntaina 20. elokuuta, jolloin Bolan heibit haastavat Talin nurmella sarjakärki HJK:n.


230811 - Beibeillä lauantaina vastassa Honka
Atlantis-beibit saavat lauantaina vieraita Espoosta, kun FC Honka saapuu Pukinmäkeen. Taisto A-nuorten SM-sarjapisteistä käynnistyy Puksun sametilla klo 17.00.

Honka on Bolan beibeille tuttu vastus, sillä joukkueet pelasivat samassa karsintalohkossa. Helmikuussa Honka oli Tapiolassa vahvempi maalein 3-0, mutta toukokuussa Atlantis kuittasi latomalla Tapulissa taululle lukemat 7-2. Nyt joukkueet iskevät yhteen kolmannen kerran.


230811 - Pelimiehet kaatoi Ponnistuksen
Helsingin Ponnistus ja Atlantis Pelimiehet tarjosivat hyvätasoisen Nelosen koitoksen Töölön Pallokentällä perjantai-iltana. Lohkon kärkikaksikko esitti vauhdikasta peliä, ja molemmat joukkueet osoittivat, että eväitä saattaisi olla ylemmällekin sarjatasolle. Atlantis-miehistö vei tällä kertaa taistossa pidemmän korren napaten sarjapisteet maalein 1-3 (0-1). Punasinisten osumista vastasivat Santeri Hirvonen (38'), Mahamadou Samajari (68') sekä Chongyal Simon (81').

Pelimiesten seuraava Nelosen koitos on heti maanantaina 14. elokuuta, jolloin FC Fortuna saapuu vieraaksi Tapulin tekonurmelle. Kevätkierroksella joukkueet päätyivät pistejakoon Vuosaaressa.


230811 - Vaikeuksien kautta voittoon
Atlantiksen edustusmiehistö kohtasi SexyPöxyt perjantai-iltana Pukinmäessä. Avausjakso oli kotijoukkueelta nihkeää peliä, mutta toisella jaksolla espoolaiset jäivät jalkoihin. Loppunumerot olivat kotijoukkueen eduksi 4-1 (0-1).

Atlantis piti palloa avausjaksolla, mutta hyökkäysten rakentelu oli kovin verkkaista, eikä kunnon maalipaikkoja montaa syntynyt. Vieraat panostivat erikoistilanteisiin, ja yksi niistä tuottikin tulosta, kun Jonas Zaknoun ampui juuri ennen taukovihellystä vapaapotkun 20 metristä Anwar Abdin selän taakse (45'). Näin tauolle lähdettiin espoolaisten johtaessa 0-1.

Toisella jaksolla Atlantis-miehistö sai hiukan lisäkierroksia moottoriinsa. Kun vieraiden liike alkoi samalla hiipua, ja Moshood Bola otti penkiltä muutaman parin tuoreita jalkoja, ottelu alkoi kääntyä kotijoukkueelle. Ensin Charles Katashira puski tasoituksen Konan Kouakoun nappikeskityksestä (58'). Hetkeä myähemmin Jean vei isännät jo johtoon nopean vastaiskun päätteeksi (66'). Seuraavan harppuunan päätti tuloksekkaasti Mohamed Lassoued (83'), ja lisäajalla vielä illan maestro Konan kaunisteli loppunumeroiksi 1-4 (90+1').

Moshood Bola oli tyytyväinen kolmeen sarjapisteeseen, mutta peliesitys ei valmentajavelhoa tyydyttänyt. - Avausjaksolla liikutimme palloa aivan liian hitaasti, ja hyökkäyksiin lähtö kesti turhan kauan. Toisella jaksolla peli hiukan parani, mutta meidän täytyy jatkossa pystyä vielä parempaan, kun seuraavaksi lohkon kärkijoukkueet tulevat vastaan.

Atlantiksen edustusmiehistön seuraava Kakkosen koitos on maanantaina 21. elokuuta, jolloin helsinkiläiset matkaavat Tapiolaan FC Honka Akatemian vieraaksi.


230810 - Aarne Tenkanen & Tempuntekijät perjantain otteluisäntä
Viihdemaailman kuumimpiin nimiin lukeutuva Aarne Tenkanen & Tempuntekijät toimii perjantain Atlantis FC - SexyPöxyt -taiston otteluisäntänä.

Aarne Tenkanen on oppi-isänsä Gösta Sundqvistin luomus, josta vuosien varrella on kehkeytynyt ympäri Suomen suuresti rakastettu laulava ratikkakuski. Miehen tunnetuimpia kappaleita ovat mm. ikivihreät Edestä ja takaa sekä Hemaisevan seksikäs Pörröpää. Raspikurkun tuotantoa on luonnollisesti myös tuttu Atlantis-biisi.


230809 - Perjantaina vieraita Espoosta
Atlantiksen edustusmiehistö saa perjantaina vieraita Espoosta, kun Laaksolahden ylpeys SexyPöxyt saapuu Pukinmäkeen. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Puksun sametilla klo 19.00.

Kevätkierroksella Atlantis haki Laaksolahdesta täyden pistepotin, mutta sittemmin SexyPöxyt on herännyt taistelemaan tiukasti sarjapaikastaan. Joukkue on taulukossa pisteen verran putoamisviivan paremmalla puolella ja tekee varmasti perjantainakin kaikkensa saadakseen täydennystä pistepussiinsa.


230805 - Beibit hakivat pinnat Hämeenlinnasta
Atlantis-beibit vierailivat lauantaina Hämeenlinnassa, missä helsinkiläiset kohtasivat A-nuorten SM-sarjassa isäntäjoukkue Hämeenlinnan Jalkapalloseuran. Alun vaikeuksien jälkeen vieraat tekivät pelin selväksi ja nappasivat sarjapisteet mukanaan Stadiin maalein 1-6 (1-3).

Helsinkiläisten alku ei luvannut hyvää. Pallo liikkui verkkaisesti ja beibit vielä verkkaisemmin. Väinö Hyökyvaara veikin kotijoukkueen johtoon 24. minuutilla. Tämä herätti vihdoin Atlantis-miehistön. Jean käänsi kahdella pikamaalilla (33' ja 34') pelin vieraille, ja Miro Marin puski hetkeä myöhemmin taukonumeroiksi 1-3 (42'). Toisella jaksolla joukkueiden ero alkoi näkyä. Arash Singh (56'), Jean (73') ja Mohamed Lassoued (82') pääsivät vielä kaunistelemaan numeroita, joten loppulukemat Pullerin tekonurmella olivat 1-6.

Moshood Bola ei katsonut hyvällä alun lepsuilua. - Olimme ylimielisiä, emmekä valmiita taistelemaan. Onneksi heräsimme HJS:n maalin jälkeen ja onnistuimme pian itsekin maalinteossa. Jatkossa meidän täytyy kuitenkin olla valmiita heti alusta alkaen.

Atlantiksen seuraava koitos A-nuorten SM-sarjassa on ensi lauantaina 12. elokuuta, jolloin FC Honka saapuu vieraaksi Pukinmäkeen.


230804 - Beibit lauantaina Hämeenlinnaan
Atlantis-beibit matkaavat lauantaina Hämeenlinnaan haastamaan isäntäjoukkue HJS:ää. Taisto A-nuorten SM-sarjapisteistä käynnistyy Pullerin tekonurmella klo 16.30.

HJS pelasi karsinnoissa länsilohkossa, missä joukkue sijoittui lopulta viidenneksi. Joukkueen iskukyky kuitenkin vaihteli melkoisesti sen mukaan, kuinka paljon edustuksen mukana harjoittelevia pelaajia oli mukana. Nyt lauantaina isännillä lienee tulessa vahva nippu, sillä Kakkosen B-lohkossa vietetään vapaata viikonloppua.


230804 - Akatemia tasapeliin Puksussa
Atlantis Akatemia ja Lahden Reipas pelasivat toukokuussa maalittoman tasapelin Lahden Kisapuistossa. Samoihin numeroihin päädyttiin nyt, kun joukkueet kohtasivat uudemman kerran perjantaina Pukinmäessä.

Avausjakso oli ehkä hienokseltaan myötätuuleen pelanneen kotijoukkueen hallintaa, ja toinen puolikas taas mentiin vähän enemmän vieraiden komennossa. Syyssateen kastelemalla nurmella pelinrakentelu oli kuitenkin haastavaa, ja kun sekä isäntien Tom Weckström että vieraiden Tommi Kautonen vannovat tarkan puolustuspelin nimeen, maalipaikat olivat ottelussa todella kortilla. Isännillä niitä oli muutama, vierailla kenties vielä vähemmän. Tiukkaa taistelua kentällä kuitenkin nähtiin sitäkin enemmän, ja loppuun saakka molemmat joukkueet hakivat voitto-osumaa. Tällä kertaa kuitenkin tuloksetta.

Atlantis Akatemian seuraava Kakkosen koitos on ensi viikon sunnuntaina 13. elokuuta, jolloin helsinkiläiset matkaavat Lappeenrantaan PEPO:n vieraaksi.


230803 - Perjantaina pelataan Puksussa - isäntänä Verhoomo Pena
Pukinmäen samettinurmi on jälleen seurojen käytössä, ja Atlantis-joukkueetkin pelaavat elo-syyskuun kotiottelut tuossa perinteikkäässä futispyhätössä. Pyrimme rakentamaan Puksun peleihinkin kohtuulliset oheispalvelut ja lähetämme myös kainon pyynnön säänhaltijoille, jotta pahimmat kaatosateet kiertäisivät Pukinmäen suunnan ja kenttä säilyisi pelikunnossa loppukauden.

Perjantain Reipas-väännön otteluisäntänä toimii Verhoomo Pena - tiedättehän tuon Stadin parhaan verhoomon? Tavoitat ammattimiehen osoitteesta referenssipena40@suomi24.fi.


230803 - Pelimiehillä maalijuhla
Atlantis Pelimiehet kohtasi FC Viikingit scp:n Kartanon tekonurmella torstaina. Vettä satoi kaatamalla täydet 90 minuuttia, mutta se ei Sapan sällejä haitannut. Pelimiehet haki sarjapisteet Vuosaaresta maalein 0-8 (0-7). Mohamed Lassoued oli vaihteeksi pelipäällä ja iski hattutempun. Ensiesiintymisen Atlantis-paidassa tehnyt Omar Toure sekä keskikentän työmyyrä Chongyal Simon osuivat kumpikin kahdesti. Kahdeksannen osuman viimeisteli Alpha Samaila.

Pelimiesten seuraava Nelosen koitos on perjantaina 11. elokuuta, jolloin joukkue kohtaa Töölön Pallokentällä sarjakakkosen Ponnistuksen.


230803 - Akatemialle perjantaina vieraita Lahdesta
Atlantis Akatemia saa perjantaina vieraita Lahdesta, kun perinteikäs Lahden Reipas saapuu Pukinmäkeen. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Puksun sametilla klo 19.00.

Reipas on kerännyt 12 ottelusta 18 pistettä, mikä sarjataulukossa oikeuttaa neljänteen sijaan. Atlantis Akatemialla pinnoja on koossa 17 ja sijoitus tällä hetkellä kuudes.

Joukkueet kohtasivat toukokuussa Lahden Kisapuistossa. Tuolloin päädyttiin maalittomaan pistejakoon, ja tiukka vääntö on varmasti edessä tälläkin kertaa.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)