Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.7.2023

230731 - Beibit tasapeliin PPJ:n kanssa
PPJ ja Atlantis kävivät tiukan väännön A-nuorten SM-sarjassa, kun joukkueet kohtasivat maanantaina Jätkäsaaressa. Hyvätasoinen koitos päättyi lopulta maalittomiin tasanumeroihin 0-0.

Atlantis-beibit aloittivat pirteästi, ja tilanteita syntyi isäntien maalille. Viimeistely oli kuitenkin kovin nuhaista. Vähitellen myös PPJ pääsi mukaan peliin, ja kotijoukkueen nopeat vastaiskut olivat alati vaarallisia. Sama juoni jatkui täydet 97 minuuttia. Molemmilla oli paikat ratkaista taisto edukseen, ja varsinkin viimeinen vartti kentällä painettiin päästä päähän. Verkkoon asti kumpikaan joukkue ei kuitenkaan palloa saanut, ja näin Jätkäsaaressa päädyttiin pistejakoon.

Moshood Bola harmitteli pelin jälkeen hukattuja maalipaikkoja. - Kyllä näistä muutama pallo olisi pitänyt survoa sisään. Toisaalta täytyy olla tyytyväinen, ettei PPJ onnistunut omissa paikoissaan. Masi ja Miro pelasivat eilen täydet minuuttia Nollanelosta vastaan, mutta topparikaksikko oli silti meidän ehdotonta parhaimmistoa tänäänkin.

Atlantiksen seuraava koitos A-nuorten SM-sarjassa on ensi lauantaina 5. elokuuta, jolloin Bolan beibit matkaavat HJS:n vieraaksi Hämeenlinnaan.


230730 - Beibit maanantaina Jätkäsaareen
Atlantis-beibit suuntaavat maanantaina Jätkäsaareen haastamaan isäntäjoukkue PPJ:tä. Taisto A-nuorten SM-sarjapisteistä käynnistyy Jätkäsaaren tekonurmella klo 18.45.

PPJ on Bolan beibeille tuttu vastus, sillä joukkueet pelasivat samassa karsintalohkossa. Helmikuussa Atlantis oli Bolliksella vahvempi maalein 4-0, mutta huhtikuussa PPJ vei kotiareenallaan pisteet lukemin 3-1. Nyt joukkueet iskevät yhteen kolmannen kerran.


230730 - Akatemia taisteli tasapelin Töölössä
HJK:n ja Atlantiksen reservijoukkueet iskivät yhteen Töölön Bolt Areenalla sunnuntai-iltana. Klubi 04 painoi päälle, mutta Atlantis Akatemia ei taipunut. Vauhdikas Kakkosen koitos päättyi lopulta pistejakoon maalein 1-1 (0-1).

Klubi otti pallonhallinnan heti alusta, mutta Atlantis-miehistö puolusti kurinalaisesti ja isäntien vaaralliset maalipaikat jäivät avausjaksolla vähiin. Akatemia sen sijaan käytti omansa, kun powerstriker Daniel Åkerlund puski kulman jälkitilanteesta pallon Regueron selän taakse (20'). Näin tauolle mentiin vierasjohdossa 0-1.

Toisella jaksolla jatkettiin samalla käsikirjoituksella. Klubin suurin into näytti jo hiukan hellittävän, kunnes Atlantis-puolustukselle sattui pieni herpaantuminen, eikä David Ezeh enempää tarvinnut - 1-1 (62'). Nyt paine Atlantis-maalilla kasvoi, kun kotijoukkue haki voitto-osumaa. Vieraat taistelivat kuitenkin suurella sydämellä. Vedot blokattiin ja Besart Mustafa poimi loput. Viime minuuteilla nähtiin vielä muutama kunnon myllytys Klubin maalilla, mutta nyt oli puolestaan Reguero mies paikallaan. Näin Töölön illassa päädyttiin pistejakoon.

Atlantis Akatemian seuraava Kakkosen koitos on jo ensi perjantaina 4. elokuuta, jolloin Lahden Reipas saapuu vieraaksi Helsinkiin.


230729 - Akatemia sunnuntaina Töölöön
Atlantis Akatemia suuntaa sunnuntai-iltana Töölöön, missä joukkue haastaa sarjakärki Klubi 04:n. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Bolt Areenalla klo 20.00.

Klubi 04 on kerännyt 12 ottelusta 9 voittoa ja 3 tasapeliä. Pisteitä on näin koossa 30, millä joukkue majailee ansaitusti itälohkon ykköspaikalla. Atlantis Akatemian sijoitus on tällä hetkellä viides, ja pisteitä on kerättynä 16. Toukokuussa Nollanelonen haki Pihliksestä vierasvoiton maalein 0-2. Akatemia pääsee nyt toistamiseen haastamaan Kakkosen kovinta nippua.


230729 - Atlantis haki pinnat Paraisilta
Atlantiksen edustusmiehistö haki sarjapisteet Paraisilta, kun isäntäjoukkue Pargas IF joutui antautumaan Pajbackan stadionilla maalein 0-3 (0-0).

Atlantis otti pallonhallinnan heti alusta alkaen, mutta isännät puolustivat kurinalaisesti, ja helsinkiläisten maalintekoyritykset jäivät korkeiden keskitysten ja hiukan epätoivoistenkin kaukolaukausten varaan. PIF tuli muutamaan otteeseen terävästi, ja kertaalleen isännät saivat pallon tolppaankin, mutta muutoin Anwar Abdi pääsi Atlantis-maalilla suht helpolla. Näin tauolle lähdettiin maalittomissa tasanumeroissa.

Toiselle jaksolle helsinkiläiset olivat löytäneet monipuolisempia hyökkäyskuviota. Ensin pelattiin Konan Kouakou läpiajoon, ja pallovirtuoosi sijoitti varmasti takanurkkaan - 0-1 (54'). Tämän jälkeen Chijioke Ibekwe tarjosi yleisölle harvinaista herkkua - saksipotku 12 metristä upposi aivan tolpan juureen (62'). Kolmannen viimeisteli Mauro Severino Med Bekheddan vahvan esityön jälkeen (79'). Peli oli näin taputeltu. Pisteet mukaan, joukkue illalliselle ja bussi takaisin Stadiin.

Kakkosen länsilohkossa kisa nousukarsintapaikoista jatkuu tiukkana. Ainakin 7-8 joukkuetta havittelevat vielä paikkaa viiden joukkoon ja mukaan lokakuun karsintapeleihin. Atlantis on 13 pelistä kerännyt kahdeksan voittoa, kaksi tasuria ja kolme tappiota. Sijoitus on tällä hetkellä kolmas, mutta tasaisessa lohkossa erot suuntaan jos toiseen ovat edelleen vain muutaman pinnan luokkaa.

Atlantiksen edustusmiehistön seuraava Kakkosen koitos on perjantaina 11. elokuuta, jolloin Laaksolahden ylpeys SexyPöxyt saapuu vieraaksi Helsinkiin.


230727 - Edustus lauantaina Paraisille
Atlantiksen edustusmiehistö matkustaa lauantaina Paraisille haastamaan isäntäjoukkue Pargas IF:ää. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Pajbackan stadionilla klo 16.00.

Toukuussa Atlantis kukisti PIF:n Bolliksella maalein 4-1. Avausjakso oli kuitenkin tasaista vääntöä, ja ottelu ratkesi vasta toisella jaksolla Jeanin iskettyä hattutempun Kakkosen debyytissään. Kotiareenallaan PIF on varmasti vaikea vastus, ja helsinkiläiset saavatkin esittää parastaan, mikäli havittelevat pisteitä mukaansa Stadiin.


220725 - Helsinki tukee Atlantista
Helsingin kaupunki on myöntänyt Atlantikselle 2000 euron avustuksen seuran harjoittaman matalan kynnyksen nuorisotyön tukemiseen. Kiitämme nöyrästi tuesta. Erilaiset avustukset ovat aivan ratkaisevan tärkeitä tämänkaltaisen toiminnan mahdollistamiseksi.

230724 - Pelimiehille avaustappio
Atlantis Pelimiesten tappioton putki katkesi heti syksyn avauskierroksella, kun HPS:n reservimiehistö haki Tapulista sarjapisteet maalein 0-1 (0-0). Pelimiehet dominoi ottelutapahtumia, mutta vieraat puolustivat kurinalaisesti ja kyttäsivät tilaisuuksia vaarallisille vastaiskuille. Kotijoukkueen puolustuspeli ei ollut aivan yhtä kurinalaista, ja Noel Heib joutui Atlantis-maalilla venymään useampaan loistopelastukseen, ennen kuin 79. minuutilla pallo vihdoin upposi isäntien verkkoon. Pelimiehet haki loppuun saakka tasoitusta, mutta HPS-muuri ja mainion ottelun pelannut maalivahti Juho Pitkänen olivat ohittamattomia.

Pelimiesten seuraava Nelosen koitos on torstaina 3. elokuuta, jolloin joukkue kohtaa Vuosaaressa Viikingit.


230723 - Beibit aloittivat murskavoitolla
Atlantis oli melkoisen tyly isäntä A-nuorten SM-sarjan avauskierroksella, kun Kuopion Palloseura saapui vierailulle Helsinkiin. Bolan beibit nuijivat kuopiolaiset Kontulan tekonurmella peräti 9-1 (3-0).

Viimeistelijöitä löytyi tällä kertaa laajalla rintamalla. Mohamed Lassoued osui kolmesti (19', 53' ja 71'), Jean (77' ja 81') ja Miro Marin (49' ja 59') kahdesti sekä Arash Singh (6') ja Mohammed Bakkar (36') kumpikin kertaalleen.

Moshood Bola kiitteli suojattejaan taiston tauottua. - Pojat tekivät töitä kovalla asenteella ja moni antoi hyviä näyttöjä Kakkosen pelejä varten. Prässipeli toimi ja hyökkäysten rakentelu oli tehokasta. Tämä oli hyvä startti sarjaan.

Atlantiksen seuraava koitos A-nuorten SM-sarjassa on maanantaina 31. heinäkuuta, jolloin Bolan beibit matkaavat PPJ:n vieraaksi Jätkäsaareen.


230722 - A-nuorten SM-sarja alkaa sunnuntaina
A-nuorten SM-sarja käynnistyy tänä viikonloppuna. Atlantis-beibit kohtaavat avauskierroksella kotonaan Kuopion Palloseuran. Ottelu pelataan Kontulan uudella tekonurmella, sillä Pukinmäen nurmi on vielä Hesa Cupin jäljiltä suljettu. Taisto sarjapisteistä alkaa Kontulassa sunnuntaina klo 15.00.

KuPS on Bolan beibeille tuttu vastus, sillä joukkueet pelasivat samassa karsintalohkossa. Helmikuussa kuopiolaiset hakivat Talista täyden pistepotin, ja toukokuussa päädyttiin Väre Areenalla pistejakoon. Nyt helsinkiläiset hakevat avausvoittoa keltapaidoista.


230722 - Akatemia haki pinnat Klaukkalasta
Nurmijärven Jalkapalloseura ja Atlantis Akatemia kävivät tiukan Kakkosen väännön Klaukkalan urheilupuiston nurmella. Tasainen taisto kääntyi lopulta helsinkiläisten eduksi maalein 0-1 (0-0), ja näin joukkue nappasi täyden pistepotin mukanaan Stadiin.

Ottelun käsikirjoitus oli selvä alusta alkaen. Kokovalkoisessa vierasasussa pelannut Atlantis-miehistö hallitsi enemmän palloa, mutta isännät puolustivat kurinlaisesti ja hakivat nopeita vastaiskuja. Molemmilla joukkueilla oli avausjaksolla muutama tekopaikka - mutta heikolla menestyksellä.

Toisella jaksolla pelin juoni jatkui samanlaisena, kunnes 54. minuutilla Joao kaadettiin rangaistusalueella, ja erotuomari Remi Rantakaulio määräsi pallon pilkulle. Powerhyökkääjä Daniel Åkerlund ampui pallon varmasti alakulmaan ja 0-1. Nyt isännät alkoivat vähitellen nostaa ryhmitystään, mutta Atlantis-alakerta Masiholla Fazlin ja Miro Marinin johdolla pelasi tarkasti. Kun enempää osumia ei enää nähty, Sha-la-laa kaikui nyt Klaukkalassakin.

Atlantis Akatemian seuraava Kakkosen koitos on sunnuntaina 30. heinäkuuta, jolloin Töölön Bolt Areenalla vastaan asettuu sarjakärki Klubi 04.


230721 - Akatemia lauantaina Klaukkalaan
Atlantis Akatemia matkaa lauantaina Klaukkalaan, missä helsinkiläiset haastavat isäntäjoukkue Nurmijärven Jalkapalloseuran. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Urheilupuiston nurmella klo 17.00.

Joukkueet ovat ennen lauantain koitosta sarjataulukossa tasapisteissä. Molemmat ovat keränneet kymmenestä ottelusta 13 pinnaa. NJS on paremmalla maalierolla viidentenä ja Akatemia kuudentena. Luvassa jälleen kerran tiukka Kakkosen vääntö.


230721 - Maukas revanssi
Atlantis FC nappasi maukkaan revanssin, kun Rauman Pallo-Iirot joutui antautumaan Pihlajamäen Algeco Areenalla perjantai-iltana. Tiukka vääntö päättyi lopulta isäntien eduksi Konan Kouakoun viime hetken maalilla numeroin 2-1 (0-0).

Pallo-Iirot aloitti terävästi, ja kotijoukkue joutui alussa vastaanottajan asemaan. Kulmapotkuset seurasivat toisiaan, mutta tuloksetta. Vähitellen peli tasaantui ja kääntyi jakson loppua kohden jo isäntien hallinnaksi. Tauolle mentiin kuitenkin maalittomissa tasanumeroissa.

Toisella jaksolla rupesi tapahtumaan. Tauolla sisään vaihdettu supersub Charles Katashira murtautui oikealta läpi ja tarjoili Med Bekheddalle avopaikan, eikä kippari erehtynyt - 1-0 (50'). Isännillä oli paikkoja liusäosumiinkin, mutta kun ei maistunut, kaverille maistui. Hastasyöttö alakerrassa, Elias Ahde läpimurtoon ja 1-1 (68'). Tämän jälkeen kummallakin oli paikkoja ratkaista koitos edukseen, mutta vasta 87. minuutilla Konanin vasemman jalan volley upposi verkkoon. Kun enempää osumia ei enää nähty, Pihliksessä vietettiin Atlantis-juhlia.

Atlantiksen edustusmiehistön seuraava Kakkosen koitos on ensi lauantaina 29. heinäkuuta, jolloin helsinkiläiset matkaavat Paraisille haastamaan isäntäjoukkue Pargas IF:ää.


230720 - Perjantaina vieraita Raumalta
Atlantiksen edustusmiehistö saa lauantaina vieraita Raumalta, kun Pallo-Iirot saapuu Pihlajamäkeen. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Pihliksen Algeco Areenalla klo 20.00.

Toukuussa Pallo-Iirot murskasi Atlantis-miehistön Äijänsuolla maalein 4-0. Helsinkiläiset olivat tuolloin täysin vastaantulijoita isäntien käsittelyssä. Nyt joukkueelle tarjoutuu kaivattu mahdollisuus revanssiin, mutta helpolla raumalaiset eivät varmasti tule antautumaan.


230719 - Rane aloittaa urheilujohtajana
Anton "Rane" Amokrane on aloittanut Atlantiksen urheilujohtajana. Pitkään suomifutiksessa vaikuttanut porvoolainen on aikaisemmin toiminut mm. pelaajien ja seurojen konsulttina sekä harjoitusleirien järjestäjänä. Lisäksi hän on myös valmentanut Atlantiksen Akatemia -joukkuetta A-nuorten SM-sarjassa sekä slovakialaista MFK Topolzanyn II divisioonan miehistöä. Viimeksi Amokrane on vaikuttanut Liedon Pallon valmennuspäällikkönä.

Uusi urheilujohtaja aloittaa työnsä intoa täynnä. - Tämä on minulle mainio tilaisuus hyödyntää vuosien varrella rakentamaani kontaktiverkostoa. Uskon vahvasti, että minulla on seuralle paljon annettavaa, ja olen mielelläni mukana projektissa nostamassa Atlantista takaisin pääsarjoihin.


230715 - Edustuksella maalijuhla Pihliksessä
Atlantis FC ja Ilves/2 kohtasivat Pihlajamäen Algeco Areenalla lauantai-iltana. Sinipunaiset olivat vaihteeksi pelipäällä ja latoivat taululle selkeät loppunumerot 5-0 (1-0).

Avausjakso oli isäntien hienoista hallintaa, mutta Ilves puolusti kurinalaisesti ja maalipaikat olivat kortilla. Loppua kohden paine tamperelaisten maalilla kuitenkin kasvoi, ja vihdoin 42. minuutilla Med Bekhedda riisti pallon Ilves-topparilta ja Charles Katashira ohjasi irtopallon verkkoon. Näin tauolle lähdettiin kotijohdossa 1-0.

Toisella jaksolla Atlantis-kone pääsi vauhtiin toden teolla. Tauolla kärkeen nostettu Bekhedda iski hattutempun (49', 58' ja 75') ja Katashirakin osui vielä toistamiseen (64'). Pihliksen illassa koko joukkue pursui peli-iloa, ja matsin jälkeen Sha-la-laa kaikui komeasti.

Atlantiksen edustusmiehistön seuraava Kakkosen koitos on ensi perjantaina 21. heinäkuuta, jolloin Pallo-Iirot Raumalta saapuu vieraaksi Pihlikseen. Helsinkiläisillä lienee hiukan kalavelkoja maksettavana.


230714 - Lauantaina vieraita Tampereelta
Atlantiksen edustusmiehistö saa lauantaina vieraita Tampereelta, kun Ilveksen reservimiehistö saapuu Pihlajamäkeen. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Pihliksen Algeco Areenalla klo 19.00.

Molemmilla joukkueilla on tappio alla. Ilves/2 hävisi viime viikonloppuna tiukan paikallistaiston Ilves-Kissoille maalein 1-3, mutta ottelu ratkesi vasta aivan viime minuuteilla. Samoin kävi Atlantikselle kaksi viikkoa sitten Kauniaisissa, jossa helsinkiläiset romahtivat värikkäiden vaiheiden jälkeen lisäajalla, ja GrIFK vei sarjapisteet lukemin 4-2. Pihlajamäessä nähdäänkin lauantai-iltana varmasti kaksi nälkäistä joukkuetta.


230714 - Akatemia voittoon Pihliksessä
Atlantis Akatemia ja TiPS kävivät tiukan Kakkosen väännön Pihlajamäen Algeco Areenalla perjantai-iltana. Akatemia oli lopulta parempi maalein 1-0 (1-0), mutta päätösvihellykseen saakka joutui kotiyleisö jännittämään, kestääkö isäntien johtoasema.

Akatemia aloitti pirteästi. Alkurynnistys myös palkittiin, kun Joaon kanuuna upposi jo 11. minuutilla Aaro Reiniluodon selän taakse. Toista kertaa isännät eivät kuitenkaan Reiniluotoa onnistuneet ohittamaan. Ex-Atlantis maalivahti poimi loput punasinisten yritykset, ja samantien tilanteita alkoi syntyä myös Besart Mustafan maalille. Kerran pallo kävi ylärimassa, mutta loput vantaalaisten yritykset kilpistyivät Besartin torjuntoihin. Näin tauolle kotijohdossa 1-0.

Toisen jakson alku oli jälleen Akatemian vyörytystä, mutta Reiniluoto oli ohittamaton. Vähitellen peli taas tasoittui, ja vaarallisia tilanteita nähtiin molemmissa päissä kenttää. Mainiot maalivahdit sekä kummankin joukkueen ontuva viimeistely estivät kuitenkin lisäosumien synnyn. Näin Atlantis Akatemialle kauden kolmas täysi pistepotti.

Atlantis Akatemian seuraava Kakkosen koitos on lauantaina 22. heinäkuuta, jolloin ryhmä suuntaa Klaukkalaan haastamaan isäntäjoukkue Nurmijärven Jalkapalloseuraa.


230714 - Noin yhdeksän veljestä viikonlopun otteluisäntä
Herrasmieskerho Noin yhdeksän veljestä toimii perjantain ja lauantain Atlantis-pelien otteluisäntänä.

Noin yhdeksän veljestä on puheenjohtajansa Aarne Tenkasen vetämä rahamiesten suljettu klubi, joka säännönmukaisesti lahjoittaa varoja hyviin tarkoituksiin. Tällä kertaa kohteeksi valikoitui Tenkasen oma lempilapsi Atlantis FC, joka nyt sai tukea otteluisännyyksien muodossa. Atlantis kiittää lämpimästi veljeksiä.


230713 - Akatemialle vieraita Vantaalta
Atlantis Akatemia saa perjantai-iltana vieraita Vantaalta, kun Tikkurilan Palloseura saapuu Pihlajamäkeen. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Pihliksen Algeco Areenalla klo 20.00.

Atlantis Akatemia on kerännyt yhdeksästä ottelusta 10 pistettä. Vantaalaisilla takana on myös yhdeksän peliä, joista saldona neljä tasuria ja viisi tappiota eli pinnoja on koossa vasta neljä. TiPS:n häviöt ovat kuitenkin järjestäen tulleet lohkon kärkinipuille. Keskikastin ryhmien kanssa joukkue on käynyt tiukkoja vääntöjä. Kelpo haaste odottaa varmasti Akatemiaakin.


230712 - Back to Business
Atlantis-miehistön neljän päivän kesäloma on ohitse, ja päävalmentaja Moshood Bola kokosi suojattinsa jälleen yhteisharjoituksiin keskiviikkona. Kakkosen joukkueet pääsevät tositoimiin heti tulevana viikonloppuna, kun TiPS saapuu Akatemian vieraaksi Pihlajamäkeen perjantaina ja Ilveksen reservit Edustuksen vieraaksi lauantaina. A-nuorten SM-sarja starttaa viikkoa myöhemmin, ja samoihin aikoihin käynnistyy myös Nelosen syyskierros.

Bola on kohtuullisen tyytyväinen Atlantis-joukkueiden asemiin lähdettäessä kohti syksyä. - Kakkosen joukkueet ovat pelanneet tavoitteiden mukaisesti, mutta itse odotan varsinkin Edustuksen pystyvän vielä parempaan. A-junnut ja Nelonen sen sijaan ovat hoitaneet omat ruutunsa tyylikkäästi ja lähtevät hyvissä asemissa syksyyn. Lisäksi meillä on nyt kaksi harrastejoukkuetta A-junnuissa. A/2 pelaa Kakkosta ja A/3 Kolmosta.


230711 - Bagayoko palaa Atlantikseen
Harry Kossigbo (s. 1998) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2023 kattavan pelaajasopimuksen. Kossigbo siirtyy Atlantikseen Lahden Reippaasta, missä hän pelasi alkukauden aikana Kakkosessa kuusi ottelua onnistuen maalinteossa kahdesti.

Harry Kossigbo pelasi Atlantiksen A-junioreissa kaudella 2018 ollen mukana nostamassa joukkuetta SM-sarjaan. Tuolloin Goalmachine nähtiin vielä enimmäkseen hyökkääjänä, mutta nykyisin pelipaikka löytyy keskikentän pohjalta.

Moshood Bola toivottaa Kossigbon tervetulleeksi takaisin Atlantis-paitaan. - Bagayoko tuo kaivattua fyysisyyttä meidän keskikentälle. Hän ei ole joukkueen taitavimpia, mutta pelaa omilla vahvuuksillaan ja pystyy niillä auttamaan joukkuetta.


230707 - Akatemia nousi jälleen tasoihin
Atlantis Akatemia ja PPJ kävivät tiukan Kakkosen väännön Pihlajamäen Algeco Areenalla perjantai-iltana. Vieraat ottivat johdon avausjaksolla, mutta jälleen kerran Akatemia nousi kovalla asenteella tasoihin toisella puolikkaalla. Loppulukemat olivat tällä kertaa 1-1 (0-1).

Akatemia ei avausjaksolla saanut irti parastaan. Jalat ei liikkuneet riittävän sähäkästi, ja kaksinkamppailuista puuttui se viimeinen puristus. PPJ hyödynsi tämän 20. minuutilla, kun vanha konna Tuomas Mustonen jatkoi matalan keskityksen isäntien verkkoon. Näin tauolle vierasjohdossa 0-1.

Tom Weckström vaihtoi tauolla Arash Singhin ja Roope Sipin kentälle tuomaan lisää juoksuvoimaa. Tulosta tulikin samantien, kun supersub Arash karisti 60 metrin spurtillaan parikin vastustajaa kyydistä ja tarjoili takaviistoon Chico Tourelle tekopaikan, eikä kokenut maaliruisku erehtynyt - 1-1 (49'). Punasiniset saivat tasoituksesta entisestään lisää virtaa, ja kotijoukkue voitti nyt irtopallot kovalla prosentilla. Varsinkin keskikentän duunariosasto Joao - Misael Rearte oli tässä elementissään. Isännillä olikin muutama maukas paikka iskeä voitto-osuma, mutta toistamiseen palloa ei vieraiden verkkoon saatu. Näin pisteet jakoon maalein 1-1.

Kakkosen itälohkon sarjataulukko on mielenkiintoinen, sillä lohkossa on pelattu jo 19 tasapeliä, eikä kausi ole vielä puolivälissäkään. Kärkikolmikko Klubi 04, JIPPO ja PK-35 on hiukan karussa, mutta melkein koko muu ryhmä on taulukossa ainoastaan muutaman pisteen sisällä. Atlantis Akatemian seuraava koitos on ensi perjantaina 14. heinäkuuta, jolloin Tikkurilan Palloseura saapuu vieraaksi Pihlajamäkeen.


230706 - Pohjola Vakuutus perjantain otteluisäntä
Pohjola Vakuutus Oy toimii perjantain Atlantis Akatemia - PPJ -taiston otteluisäntänä.

Pohjola Vakuutus on vuonna 1891 perustettu vakuutusyhtiö, joka nykyisin kuuluu OP-ryhmään. Yhtiö on markkinajohtaja Suomessa ja tarjoaa kattavan valikoiman vakuutuksia sekä henkilö- että yritysasiakkaille.


230706 - Akatemialla vastassa PPJ
Atlantis Akatemia saa perjantai-iltana vieraita Etelä-Helsingistä, kun PPJ saapuu Pihlajamäkeen. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Pihliksen Algeco Areenalla klo 20.00.

Atlantis Akatemia on kerännyt kahdeksasta ottelusta 9 pistettä. PPJ:llä pelejä on takana vasta seitsemän ja pinnoja koossa viisi. Molemmat ryhmät janoavat kipeästi lisäpisteitä, sillä tasainen keskiryhmä on sarjataulukossa ainoastaan muutaman pinnan sisällä.

Kalle Vassen luotsaama Jätkäsaaren ylpeys on nuori ryhmä, jonka riveistä löytyy myös muutama todella kokenut pelimies. Tommi Kari, Pyry Kärkkäinen ja Tuomas Mustonen ovat kaikki urallaan pelanneet hiukan isommillakin areenoilla.


230705 - Pelimiehet päätti kevätkierroksen voitokkaasti
Atlantis Pelimiehet päätti Nelosen kevätkierroksen voitokkaasti, kun isäntäjoukkue HJK Laajasalo joutui taipumaan Töölön Pallokentällä maalein 2-8 (0-5). Roope Sipi (13' ja 40') ja Erik Virolainen (75' ja 85') osuivat kahdesti sekä Santeri Hirvonen (28'), Kamwira Kakule (16'), Sergio (49') ja Adonis Sfishta (88') kukin kertaalleen.

Nelosen sarjakausi on nyt puolivälissä. Atlantis Pelimiehet keräsi kevätkierroksella 11 pelistä 10 voittoa ja yhden tasapelin. Eroa sarjakakkoseen on viisi pistettä. Syyskierros käynnistyy maanantaina 24. heinäkuuta, jolloin HPS:n reservimiehistö saapuu Pelimiesten vieraaksi Tapuliin.


230703 - A-nuorten SM-sarjan otteluohjelma valmistui
A-nuorten SM-sarjan otteluohjelma julkaistiin tänään. Sarja käynnistyy 22.-23. heinäkuuta, ja viimeinen kierros pelataan lauantaina 7. lokakuuta. Atlantis kohtaa avauskierroksella sunnuntaina 23.7. kotonaan Kuopion Palloseuran. Päätöskierroksella lauantaina 7.10. Bolan beibit matkaavat VPS:n vieraaksi Vaasaan.

230702 - Sammy Ndjockin sopimus purettu
Atlantis FC Edustus on purkanut maalivahti Sammy Ndjockin kanssa voimassa olleen pelaajasopimuksen. Seuran hallitus päätti asiasta puhelinkokouksessa sunnuntai-iltana.

Puheenjohtaja Tino Kinnunen kommentoi päätöstä lyhyesti. - Nämä ovat ikäviä asioita, mutta kun luottamus menee, edellytyksiä yhteistyön jatkamiselle ei ole.


230702 - 10 vs 12
Grankulla IFK ja Atlantis FC kohtasivat Kauniaisten Keskuskentällä sunnuntai-iltana. Ottelussa sattui ja tapahtui erikoisia asioita, mutta lopputulema oli, että kotijoukkue vei sarjapisteet maalein 4-2 (1-1).

Ottelu alkoi Atlantiksen hienoisella hallinnalla. Isännät kuitenkin iskivät avausmaalin 12. minuutilla, kun Reko Ruokokosken laukaus kuudentoista rajalta upposi Sammy Ndjockin selän taakse. Helsinkiläiset eivät tästä lannistuneet. Chijioke Ibekwe puski numerot tasoihin 20. minuutilla. Näissä lukemissa mentiin myös tauolle.

Atlantis lähti toiselle jaksolle hakemaan voittomaalia, ja hallinta palkittiinkin 78. minuutilla, kun kipparin nauhaa kantanut Marcelo puski kulmasta numeroiksi 1-2. Helsinkiläisten iloa ei kuitenkaan kestänyt pitkään, sillä vain minuutti tästä Victor Shevchenko palautti pallon Ndjockille. Tämä kuitenkin potkaisi hudin, ja Daniel Langhofilla oli helppo työ siirtää peliväline verkkoon. Punasiniset lähtivät uudemman kerran hakemaan johto-osumaa. Yritys sai nolon lopun, kun Grani-puolustus lähetti pitkän pallon kohti Atlantiksen maalia. Ndjock tuli vastaan, mutta tälläkään kertaa purku ei onnistunut. Niko Pulkkinen nappasi irtopallon ja ohjasi sen tyhjään verkkoon (90+1'). Minuuttia myöhemmin isännät tulivat uudelleen. Tällä kertaa pallo karkasi Ndjockin hanskoista. Hamza Assehnoun kiitti ja ohjasi loppunumeroiksi 4-2 (90+2'). Ottelun jälkeen vierasjoukkueen pukukopissa muutama ystävyyssuhde pistettiin poikki.

Atlantiksen edustusmiehistö ehtii sulattelemaan Kauniaisten kommelluksia pari viikkoa, sillä seuraava Kakkosen koitos on lauantaina 15. heinäkuuta, jolloin Ilveksen reservijoukkue saapuu vieraaksi Pihlajamäkeen.


230701 - Sunnuntaina Kauniaisiin
Atlantiksen edustusmiehistö suuntaa sunnuntaina Kauniaisiin, missä helsinkiläiset haastavat isäntäjoukkue Grankulla IFK:n. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Kauniaisten Keskuskentällä klo 18.00.

Molemmat joukkueet ovat tiukasti mukana länsilohkon kärkikahinoissa. Atlantis on kerännyt yhdeksästä ottelusta 17 pistettä ja Granilla koossa on kahdeksasta pelistä 14 pinnaa. Kauniaisten ylpeys on Jens Mattfolkin komennossa saanut lisää tasaisuutta otteisiinsa, ja joukkue taisteleekin nyt tosissaan paikoista syksyn Ykkösen karsintoihin.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)