Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.5.2023

230531 - Ei riittänyt
Atlantis FC ja Kokkolan Pallo-Veikot kävivät tiukan Cup-väännön Pihlajamäessä keskiviikkoiltana. Vieraat iskivät johto-osuman heti alussa, kun Venancio Gomes jatkoi reboundin verkkoon 13. minuutilla. Tämän jälkeen ote alkoi siirtyä kotijoukkueelle, ja toinen jakso oli jo sinipunaisten dominointia, mutta KPV puolusti kurinalaisesti, peitti laukaukset ja loput pallot poimi mainiosti torjunut Sergey Lazarev. Näin loppunumerot vieraiden eduksi 0-1 (0-1), ja Atlantiksen Cup-taival päättyi tänä vuonna viidennelle kierrokselle.

Moshood Bola antoi tappiosta huolimatta kiitosta suojattiensa työmoraalille. - Teimme hurjan määrän töitä, mutta tällä kertaa siitä ei tullut palkintoa. Meillä oli varsinkin toisella jaksolla ihan riittävästi paikkoja tehdä tarvittavat maalit, mutta nyt ei vaan uponnut. Täytyy kyllä antaa tunnustusta myös KPV:n puolustuspelille. He puolustivat todella hyvin ja blokkasivat meidän vedot. Mutta turha tätä on enää itkeä. Nyt vaan uudella innolla Ilves-Kissojen kimppuun maanantaina.


230531 - Pelimiehet voittoon Myllypurossa
Chicken Wings oli pelkkä suupala Atlantis Pelimiehille, kun Sapan sällit hakivat sarjapisteet Myllypurosta keskiviikkoiltana. Loppunumerot olivat sinipunaisten eduksi 1-6 (0-2). Pelimiesten tehokkain oli tällä kertaa tehot 2+2 kerännyt Moursali Abdou, mutta myös Akatemian junioriosastoon kuuluvat Santeri Hirvonen ja Ahura Yusefi pääsivät avaamaan maalitilinsä Nelosessa.

Pelimiesten seuraava koitos on ensi viikon maanantaina 5. kesäkuuta, jolloin FC Hieho saapuu vieraaksi Tapuliin.


230529 - Kiteen Karhu keskiviikon otteluisäntä
Ravintola Kiteen Karhu toimii keskiviikon Atlantis - KPV -taiston otteluisäntänä. Kiteen helmi tarjoaa oivat puitteet rentoutumiseen. Alkuillasta paikka toimii olohuoneenasi, myöhemmin illalla siitä kehkeytyy kunnon menomesta. Viikonloppuisin meno on villeintä, kun vierailevat huippuartistit ja tähtidj:t pistävät parastaan. Kun eksyt Pohjois-Karjalaan, käy ihmeessä tsekkaamassa!

230529 - Cup-vääntö keskiviikkona Pihliksessä
Suomen Cupin viidennen kierroksen ottelu Atlantis FC - Kokkolan Pallo-Veikot pelataan Pihlajamäen Algeco Areenalla keskiviikkona 31. toukokuuta klo 20.15.

KPV on perinteikäs cup-joukkue. Kokkolalaiset olivat viimeksi vuonna 2006 Suomen Cupin finaalissa. Tänä vuonna joukkue tiputti ensin kolmannella kierroksella vieraskentällä FF Jaron maalein 1-2 ja tämän jälkeen myös vieraissa Kemin Palloseuran samoin lukemin. Nyt edessä on kolmas vierasreissu ja tällä kertaa suuntana Helsinki.

Atlantiksen cup-historiasta löytyy Suomen Cupin voitto vuodelta 2001. Tänä vuonna sinipunaiset pudottivat ensin Espoossa Polin Pallon 0-12 ja sen jälkeen Paloheinässä Helsingin Palloseuran 0-6. Nyt haaste kovenee ja panokset kasvavat.


230528 - Beibit taistelivat pinnan Kuopiosta
Atlantis kohtasi A-nuorten SM-karsinnoissa isäntäjoukkue Kuopion Palloseuran Väre Areenalla sunnuntaina. Beibit olivat liikkeellä kapealla ryhmällä, mutta suurella sydämellä. Isännät karkasivat helsinkiläisten virheistä jo 2-0 johtoon, mutta Moshood Bola piiskasi suojattinsa toisella jaksolla sellaiseen hurmokseen, että maalipaikat seurasivat toisiaan. Kaksi niistä onnistuttiin lopulta hyödyntämään (ensin Kamwira Kakule Jeanin esityöstä 58. minuutilla ja vihdoin Adonis Sfishtan mainiosta tarjoilusta Moursali Abdou 82. minuutilla). Näin Kuopiossa päädyttiin tasalukemiin 2-2 (1-0), joten ihan tyhjin käsin beibien ei tarvinnut Stadiin palata.

Atlantiksen seuraava karsintapeli on sunnuntaina 11. kesäkuuta, jolloin Futura Porvoosta saapuu vieraaksi Pukinmäkeen.


230527 - Beibit sunnuntaina Kuopioon
Sunnuntaina pelataan jälleen A-nuorten SM-karsintoja. Atlantis-beibit matkaavat Kuopioon haastamaan isäntäjoukkue Kuopion Palloseuraa. Ottelu käynnistyy Väre Areenalla klo 15.00.

Kevätkierroksella KuPS haki Talista pisteet Kuopioon maalein 1-2, joten Bolan beibeille olisi nyt tarjolla revanssin paikka.


230527 - Akatemia väkisin voittoon
Futura ja Atlantis Akatemia tarjosivat melkoisen jännitysnäytelmän Porvoon Pallokentällä lauantaina. Ottelu näytti jo päättyvän pistejakoon, mutta niin vain helsinkiläiset jyräsivät viime minuuteilla väkisin voittoon. Loppunumerot Porvoossa olivat helsinkiläisten eduksi 1-2 (0-0).

Avausjakso oli molemmilta joukkueilta tarkkaa peliä, jossa maalipaikoilla ei juuri juhlittu. Helsinkiläiset saivat muutaman puolittaisen tekopaikan. Isännät eivät oikein niitäkään.

Toisella jaksolla paine Futuran maalilla kasvoi, ja palkinto tuli 61. minuutilla, kun Misael Reartelle pedattiin vetopaikka kuudentoista taakse. Misa yllätti niin omat kuin vieraat tykittämällä pallon tarkasti vasempaan alakulmaan. Nyt tuli lisävirtaa porvoolaistenkin hyökkäyspeliin, ja tämä toi tulosta 69. minuutilla, kun sinipunaisten alakerta sähläsi. Aaron Lindholm kiitti ja iski numerot tasoihin. Akatemia ei tästä kuitenkaan lannistunut. Joukkue haki voittomaalia loppuun saakka, ja tämä toteutui 87. minuutilla, kun Mohammed Bakkar sai vasemmalla jalkansa vapaaksi. Mainio keskistys, Chico Toure kiitti ja survoi irtopallon verkkoon. Kun lisämaaleja ei enää nähty, helsinkiläisjuhlat saattoivat alkaa.

Akatemia-luotsi Tom Weckström kiitteli suojattejaan taiston tauottua. - On nämä vaan kovia kavereita. Eivät anna millään periksi. Nytkin voittomaali väännettiin väkisin aivan viime minuuteilla.

Atlantis Akatemian seuraava Kakkosen koitos on sunnuntaina 4. kesäkuuta, jolloin JIPPO Joensuusta saapuu vieraaksi Pihlajamäkeen.


230526 - Akatemia lauantaina Porvooseen
Atlantis Akatemia matkaa lauantaina Porvooseen, missä helsinkiläiset pääsevät haastamaan isäntäjoukkue FC Futuraa. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Porvoon Pallokentän tekonurmella klo 16.00.

Futura on kerännyt neljästä pelistä vasta yhden pisteen, mutta kotiareenallaan porvoolaiset tulevat varmasti taistelemaan raivoisasti avatakseen voittotilinsä. Mutta helpolla ei tule kyllä Akatemiakaan antautumaan.


230526 - Kärkikamppailu päättyi tasanumeroihin
Atlantis FC ja Honka Akatemia hävivät vauhdikkaan ja hyvätasoisen Kakkosen väännön Pihlajamäessä perjantai-iltana. Molemmilla joukkueilla oli ottelussa omat etsikkoaikansa, ja lopulta päädyttiinkin pistejakoon maalein 2-2 (1-1).

Honka aloitti todella terävästi, ja isännät olivat hätää kärsimässä ensimmäisen vartin. Antti Könönen viimeisteli nopeasta vastaiskusta 0-1 jo 8. minuutilla, ja espoolaisilla oli paikkoja lisäosumiinkin, ennen kuin Atlantis sai rivinsä järjestykseen. Tämän jälkeen ote alkoi vähitellen siirtyä kotijoukkueelle, mikä näkyi pian myös tulostaululla, kun Chijioke Ibekwe iski pallon kahdesti espoolaisten verkkoon (34' ja 53'). Honka ei kuitenkaan taipunut, ja vapaaksi unohdettu Otto-Eemeli Niemelä ohjasi kulmasta tasoituksen 72. minuutilla. Kumpikin joukkue haki vielä voittomaalia, mutta enempää osumia Pihliksessä ei enää nähty.

Atlantiksen edustusmiehistön seuraava Kakkosen koitos on maanantaina 5. kesäkuuta, jolloin helsinkiläiset matkaavat Tampereelle haastamaan lohkon toista kärkiryhmää Ilves-Kissoja.


230525 - Perjantaina kärkikamppailu Pihliksessä
Atlantiksen edustusmiehistö saa perjantaina vieraita Espoosta, kun FC Honka Akatemia saapuu Pihlajamäen Algeco Areenalle. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Pihliksen futispyhätössä klo 19.00.

Honka Akatemia on aloittanut kauden vahvasti, ja neljän kierroksen jälkeen joukkue on Kakkosen länsilohkon kärjessä tasapisteissä Ilves-Kissojen kanssa. Atlantis on taulukossa kolmantena pinnan tämän kaksikon perässä, joten Pihliksessä on perjantaina luvassa tasokasta Kakkosen futista.


230524 - Misa palaa Atlantikseen
Misael Rearte (s. 1993) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2023 kattavan pelaajasopimuksen. Keskikentän työmyyrä palaa takaisin Atlantikseen kahden Kiffenissä vietetyn vuoden jälkeen.

Tom Weckström ottaa Rearten mielellään mukaan Akatemia-miehistöön. - Me tunnemme hyvin Misan heikkoudet ja vahvuudet. Kaveri ei ole joukkueen taitavimpia, mutta kentällä hän ei anna milloinkaan periksi. Misa tuo kaivattua kovuutta ja kokemusta meidän Akatemia-ryhmään.


230523 - Akatemia taisteli tasoihin
Atlantis Akatemia ja PEPO tarjosivat kunnon jännitysnäytelmän Pihlajamäessä tiistai-iltana. Isännät veivät avausjakson, mutta toisen jakson alussa PEPO näytti kääntävän pelin edukseen. Akatemia ei kuitenkaan suostunut antautumaan, vaan tuli vielä väkisin tasoihin.

Avausjakso mentiin Atlantiksen hienoisessa kontrollissa. Puolustus pelasi varmasti, ja isäntien prässi puri lappeenrantalaisten pelinrakenteluun. Kertaallen tuli myös tulosta, kun Cheikh Toure tarjoili oikealta nappikeskityksen ja Demba Camara iski volleyn verkkoon (35'). Näin tauolle mentiin kotijohdossa 1-0.

Toiselle jaksolle PEPO tuli kovalla asenteella. Ensin brassikärki Torres onnistui kalastamaan pilkun, jonka mies itse pisti varmasti sisään (52'). Hetkeä myöhemmin isäntien alakerta oli jälleen myöhässä, ja argentiinalaistykki Pablo Stupiski pommitti pallon yläkulmaan (59'). Atlantis ei kuitenkaan suostunut taipumaan. Penkiltä tuli mukaan tuoreita jalkoja, ja paine siirtyi lappeenrantalaisten maalille. Lopulta Cheikh Toure iski kaivatun tasoituksen (72'). Molemmat joukkueet hakivat vielä raivoisasti voittomaalia, mutta enempää osumia Pihliksessä ei enää nähty. Näin loppunumerot 2-2 (1-0).

Atlantis Akatemian seuraava Kakkosen koitos on lauantaina 27. toukokuuta, jolloin helsinkiläiset matkaavat FC Futuran vieraaksi Porvooseen.


230523 - Cupissa vastaan tulee KPV
Suomen Cupin viides kierros arvottiin tiistaina Palloliiton toimistolla. Arpa heitti Atlantiksen vastustajaksi Ykkösen Kokkolan Pallo-Veikot. Ottelu pelataan Helsingissä joko keskiviikkona 31. toukokuuta tai torstaina 1. kesäkuuta.

230523 - Sportcorner Lassila illan otteluisäntä
Sportcorner Lassila toimii Atlantis Akatemia - PEPO -ottelun otteluisäntänä. Kaupintien helmi tarjoaa maukasta ruokaa ja kylmiä juomia sekä nyt myös mainiot saunatilat vaikkapa futisjoukkueelle. Käy tsekkaamassa!

230522 - Pelimiehet voittoon Tapulissa
Atlantis Pelimiehet kohtasi FC POHUn maanantai-iltana Tapulin tekonurmella. Avausjaksolla pallo ja miehet liikkuivat kohtuullisen mukavasti, ja tulostakin tuli, kun Sergio, Charles Katashira ja Moursali Abdou iskivät pelivälineen verkkoon. Toisella jaksolla isäntien ote hiipui, kun jokainen vuorollaan halusi nimeään maalintekijätilantoon. Samalla katosi kurinalaiosuus puolustuspelistä, minkä POHU heti hyödynsikin. Loppunumerot Tapulissa olivat kuitenkin isäntien eduksi 5-2 (4-0).

Pelimiesten seuraava koitos on ensi viikon keskiviikkonana 31. toukokuuta, jolloin joukkue kohtaa Myllypurossa Chicken Wingsin.


230522 - Akatemialle tiistaina vieraita Lappeenrannasta
Atlantis Akatemia saa tiistaina vieraita Lappeenrannasta, kun PEPO saapuu Pihlajamäen Algeco Areenalle. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Pihliksen futispyhätössä klo 20.15.

PEPO lukeutuu Kakkosen itälohkon ehdottomiin nousijasuosikkeihin. Kaksi ensimmäistä kierrosta liilapaitojen peli vielä hieman takerteli, mutta viimeksi joukkue kaatoi kotonaan vahvan esityksen jälkeen PK-35:n maalein 2-0.

Atlantis Akatemia on aloittanut sarjan pirteästi. Joukkue on pelannut hyvällä ilmeellä ja kerännyt kolmesta pelistä neljä pinnaa. Tiistaina odottaa jälleen kelpo haaste, mutta helpolla ei Akatemia varmasti antaudu.


230521 - Maalijuhla Laaksolahdessa
Atlantiksen edustusmiehistö vieraili uuteen uskoon rakennetussa Laaksolahden urheilupuistossa sunnuntaina. Helsinkiläiset olivat pelipäällä, ja isäntäjoukkue SexyPöxyt joutui punasinisen jyrän alle. Vieraat latoivat taululle tylyt loppulukemat 1-6 (1-2).

Ottelu sai sähäkän alun, kun pallo oli verkossa kolmesti ensimmäisen viiden minuutin aikana. Ensin Konan Kouakou ehti väliin palautuspalloon ja 0-1 (1'). Pöxyt kuitenkin kuittasi välittömästi - Niklas Geitlin 1-1 (3'). Seuraavaksi läpi Leo Ibekwe ja 1-2 (3'). Toisella jaksolla isäntien jalka alkoi painaa, ja tämä näkyi nyös tulostautulla: Ibekwe 1-3 (57'), Achenchab 1-4 (75'), Kouakou 1-5 (75') ja Lassoued 1-6 (85').

Atlantiksen edustusmiehistön seuraava Kakkosen koitos on ensi perjantaina 26. toukokuuta, jolloin sarjakärki FC Honka Akatemia saapuu vieraaksi Pihlajamäkeen.


230520 - Sunnuntaina Laaksolahteen
Atlantiksen edustusmiehistö suuntaa sunnuntaina Espooseen, missä helsinkiläiset haastavat isäntäjoukkue SexyPöxyt. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Laaksolahden tekonurmella klo 18.00.

SexyPöxyt on kerännyt kolmesta ottelusta kolme pistettä. Pallo-Iirot kaatui Laaksolahdessa 1-0, mutta kärkikaksikko FC Honka Akatemia ja Ilves-Kissat oli vielä liian vahva. Nyt on Atlantiksen vuoro ottaa mittaa sarjanousijasta.


230520 - Beibit tasapeliin Bolliksella
Atlantis kohtasi lauantaina HIFK:n A-nuorten SM-karsinnoissa Pallokentän tekonurmella. Tähtipaidat olivat jälleen paha vastus Bolan beibeille, ja lopulta päädyttiinkin pistejakoon maalein 2-2 (1-1).

Ottelun käsikirjoitus noudatti pitkälti joukkueiden keväistä kohtaamista. Atlantis hallitsi pelitapahtumia ja loi tekopaikkojakin, mutta viimeistely oli tutun tuskaista. HIFK sen sijaan puolusti kurinalaisesti, iski terävästi vastaan ja käytti paikkansa. Näin edettiin: 32. Nikita Kolesnik 0-1, 37. Kamwira Kakule 1-1, 79. Kakule 2-1 ja 88. Thabit Abdi 2-2.

Atlantiksen seuraava karsintapeli on sunnuntaina 28. toukokuuta, jolloin Bolan beibit matkaavat Kuopioon haastamaan isäntäjoukkue Kuopion Palloseuraa.


230519 - Beibeillä vastassa HIFK
Lauantaina pelataan jälleen A-nuorten SM-karsintoja. Atlantis-beibit kohtaavat Töölön Pallokentällä HIFK:n. Ottelu käynnistyy Bolliksen tekonurmella klo 12.30.

Kevätkierroksella joukkueiden keskinäinen kohtaaminen päättyi Talissa tasanumeroihin 1-1. HIFK:n tiivis puolustussumppu oli punapaidoille lähes ylivoimainen murtaa, ja sama haaste odottaa varmasti tälläkin kertaa. Lauantaina selviää, onko Moshood Bola löytänyt tähän oikeat lääkkeet.


230519 - Pelimiehet voittoon kärkimatsissa
Atlantis Pelimiehet kohtasi Käpylän Pallon reservimiehistön perjantai-iltana Oulunkylän Pikkupekka Areenalla. Avausjakso mentiin tasanumeroissa, mutta Atlantis-luotsi Santeri Saarenpää heitti toisella jaksolla kentälle seitsemän paria tuoreita jalkoja, ja mustapaidat tippuivat kyydistä. Supersub Abdullah Benzid osui kahdesti ja Mohammed Bakkar sekä Roope Sipi kumpikin kertaalleen. Näin loppulukemat Ogelissa olivat sinipunaisten eduksi 1-4 (1-1).

Pelimiesten seuraava koitos on jo ensi maanantaina 22. toukokuuta, jolloin FC POHU saapuu vieraaksi Tapuliin.


230516 - Cup-taival jatkuu
Atlantis eteni Suomen Cupissa viidennelle kierrokselle, kun Helsingin Palloseura kaatui kotiareenallaan selkein numeroin 0-6 (0-3).

Atlantis-luotsi Moshood Bola oli rakentanut otteluun toimivan pelisysteemin. Isäntien pelinrakentelu tukahdutettiin tehokkaasti, ja vieraat iskivät maaleja tasaiseen tahtiin: Mauro Severino (11'), Ayyub Achenchab (27'), Chijioke Ibekwe (44' ja 71'), Konan Kouakou (54') sekä Kamwira Kakule (81').

Cupin viidennellä kierroksella on mukana vielä 32 joukkuetta. Otteluparit arvotaan ensi tiistaina 23. toukokuuta, jolloin selviää myös Atlantiksen tuleva vastustaja. Tuo ottelu pelataan 31.5.-1.6.

230515 - Tiistaina Cup-vääntö Paloheinässä
Atlantiksen edustusmiehistö suuntaa tiistaina Paloheinään, missä sinipunaiset haastavat isäntäjoukkue Helsingin Palloseuran. Suomen Cupin neljännen kierroksen koitos käynnistyy klo 20.15.

Joukkueet olivat vastakkain Suomen Cupissa myös viime keväänä. Tuolloin varsinaisella peliajalla päädyttiin tasanumeroihin 2-2, ja Atlantis ratkaisi jatkopaikan vasta pilkkukisassa.


230513 - Beibit kaatoivat Klubin
Atlantis kohtasi lauantaina HJK:n A-nuorten SM-karsinnoissa Pallokentän tekonurmella. Loukkaantumiset hiukan verottivat Bolan beibien iskukykyä, mutta kovalla asenteella joukkue väänsi voiton kotiin maalein 0-1 (0-1).

Atlantis aloitti pirteästi, mutta kippari Joshua Etien loukkaantuminen antoi hetkeksi otteen isännille. Maalitykki Jean siirtyi kuitenkin alakertaan paikkaamaan Joshia, ja Moursali Abdou kirmasi penkiltä kärkeen. Vähitellen sinipunaiset ottivat jälleen hallinnan, ja Moursali kiitti luottamuksesta iskemellä avausosuman 38. minuutilla.

Toisella jaksolla molemmilla joukkueilla oli muutama loistopaikka, mutta sihti ei ollut kohdallaan kummallakaan. Näin Bolliksella ei enempää osumia nähty.

Voitolla Atlantis nousi ainakin hetkeksi sarjataulukossa ykköseksi, mutta koko kärkiviisikko on muutaman pisteen sisällä, kun neljä kierrosta on pelaamatta. Atlantiksen seuraava karsintapeli on lauantaina 20. toukokuuta, jolloin Bolan beibit saavat Bolliksen tekonurmella vastaansa HIFK:n.


230512 - Beibit lauantaina Bollikselle
Lauantaina pelataan jälleen A-nuorten SM-karsintoja. Atlantis-beibit suuntaavat Töölöön, missä he haastavat isäntäjoukkue HJK:n. Ottelu käynnistyy Pallokentän tekonurmella klo 13.30.

Kevätkierroksella Atlantis oli Talissa vahvempi maalein 3-0, mutta sen jälkeen Pasi Pihamaan luotsaama HJK-miehistö on päässyt mainioon iskuun ja joukkue johtaa nyt SM-karsintojen itälohkoa. Atlantis on taulukossa kolmantena kaksi pistettä sinivalkoisten perässä.


230512 - Pelimiehet tasapeliin Vuosaaressa
Atlantis Pelimiehet kohtasi FC Fortunan perjantai-iltana Kartanon tekonurmella. Sapan sällien puolustuspeli ei ollut aivan terävimmillään, ja isännät iskivät nopeilla vastaiskuilla kahdesti pallon Noel Heibin selän taakse. Kertaalleen Fortuna onnistui myös kulmapotkusta ohittamaan Noelin. Kun Kamwira Kakule (52'), Collins Bah (83') sekä Moursali Abdou (85') osuivat puolestaan toiseen päähän, Vuosaaressa päädyttiin lopulta pistejakoon maalein 3-3 (0-0).

Pelimiesten seuraava koitos on perjantaina 19. toukokuuta, jolloin joukkue kohtaa Oulunkylässä Käpylän Pallon reservimiehistön.


230512 - Akatemia tasapeliin Kisapuistossa
Reipas ja Atlantis Akatemia kohtasivat perjantai-iltana Lahden Kisapuistossa. Isännät painoivat päälle, mutta helsinkiläiset taistelivat suurella sydämellä ja väänsivät lopulta pisteen mukaansa maalittomalla tasapelillä.

Avausjakso oli molemmilta tarkkaa peliä. Reipas hallitsi hienokseltaan, mutta mitään sen vaarallisempaa ei kotijoukkuekaan saanut aikaiseksi.

Toisella jaksolla paine Atlantis-maalilla kasvoi, mutta aina löytyi helsinkiläisjalka peittämään isäntien yritykset. Viimeisenä lukkona Besart "Käärijä" Mustafa poimi loput pallot. Akatemia löysi penkiltä uutta virtaa, ja viimeiset minuutit mentiin vieraiden hakiessa voitto-osumaa. Loppunumerot Kisapuistossa kuitenkin 0-0.

Tom Weckström kiitteli taiston tauottua lämpimästi suojattejaan. - Tämä oli todella taistelupinna. Ennen kauden alkua meihin ei juuri uskottu, mutta kolmesta pelistä yksi voitto, yksi tasuri ja yksi tappio on vahva startti. Tästä on hyvä jatkaa.

Atlantis Akatemian seuraava Kakkosen koitos on tiistaina 23. toukokuuta, jolloin PEPO Lappeenrannasta saapuu vieraaksi Pihlajamäkeen.


230511 - Akatemia perjantaina Lahteen
Atlantis Akatemia matkaa perjantaina Lahteen, missä helsinkiläiset haastavat isäntäjoukkue Reippaan. Taisto Kakkosen sarjapisteistä alkaa Kisapuistossa klo 19.00.

Reipas on aloittanut kauden vahvasti. Lahtelaiset ovat kahdesti pelistä keränneet yhden voiton ja yhden tasapelin. Neljällä pisteellä joukkue on sarjataulukossa kolmantena.

Atlantis Akatemialla pisteitä on koossa kolme, ja sijoitus tällä hetkellä seitsemäs. Kisapuistosta ei perinteisesti pinnoja helpolla irtoa, mutta parhaansa nuori Akatemia-ryhmä tulee varmasti tekemään.


230511 - PIF kaatui Bolliksella
Atlantiksen edustusmiehistö palasi voittokantaan torstai-iltana, kun Pargas IF kaatui Töölön Pallokentällä maalein 4-1 (2-1). Kotijoukkueen sankari oli hattutempun iskenyt Jean.

Avausjakson kaikki osumat tulivat omista virheistä. Paraisten alakerta hölmöili kahdesti, mitkä Jean kylmästi hyödynsi (7' ja 28'). Sammy Ndjock puolestaan seikkaili ulkona maaliltaan 18. minuutilla, ja Ville Pirhonen rokotti armottomasti.

Toisella jaksolla vieraiden jalka alkoi painaa, ja kentällä mentiin Atlantiksen komennossa. Jean täydensi hattunsa heti 47. minuutilla. PIF-maalivahti Milo Kallio kaatoi läpiajossa olleen Mauro Severinon ja lähti samantien suihkuun (85'). Victor Shevchenko survoi vielä reboundista (88') loppunumerot 4-1.

Atlantiksen edustusmiehistön seuraava Kakkosen koitos on sunnuntaina 21. toukokuuta, jolloin joukkue matkaa SexyPöxyjen vieraaksi Laaksolahteen. Ennen tätä vieraillaan kuitenkin tiistaina 16.5. Paloheinässä, jossa Suomen Cupin neljännellä kierroksella vastaan asettuu HPS.


230510 - Torstaina pelataan Bolliksella
Atlantiksen edustusmiehistö saa torstaina vieraita Paraisilta, kun Pargas IF saapuu Helsinkiin Töölön Pallokentälle. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Bolliksen tekonurmella klo 19.00.

Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Pallokentällä, koska Pukinmäen kenttäremontti on myöhässä, ja Puksun sametti aukeaa aikaisintaan kesäkuun alussa. Myöskään Pihliksen Algeco Areena ei tällä kertaa ollut vapaana.

Oheispalvelut Bolliksella ovat torstaina valitettavasti kovin rajoitetut, mutta tarjolla on kuitenkin hiukan juotavaa ja pientä purtavaa. Omat eväät ovat kuitenkin tällä kertaa oiva vaihtoehto.


220509 - Oi Outo on!
Outokumpu Oyj Atlantiksen sielunkumppani Outokumpu jatkaa vahvaa menoaan, vaikka taloustilanne maailmalla synkkenee päivä päivältä. Yhtiö julkisti tiistaina ensimmäisen vuosineljänneksen tulosluvut, jotka ylittivät markkinoiden odotukset reippaasti. Outokummun osakekurssi hypähti hetkessä kymmenisen prosenttia, ja samalla kilahti jälleen muutama lantti myös Atlantiksen kassaan.

Manageri Tenkanen oli sattumalta käväisemässä toimistolla, kun tuo muutaman kympin tukipotti seuran tilille pöllähti. Heti löytyi myös idea potin sijoittamiseksi: - Haetaan tänne koppa bisseä, niin saadaan toimistoon saletisti lisää virtaa.

Puheenjohtaja Kinnunen oli kuitenkin tiukkana. - Koutsit ovat pyytäneet lisää treenipalloja. Hankitaan näillä pari palloa. Tai uudet juomapullot, kun vanhat vähän kärsivät Raumalla.


230508 - Moottoritie on kuuma
Pelle Miljoonan legendaarinen hittibiisi "Moottoritie on kuuma" julkaistiin vuonna 1980. Kappale nousi nopeasti levynmyyntilistojen kärkeen ja ylitti samalla kultalevyrajan.

Atlantis FC aloitti taipaleensa jalkapallon kahdeksannella sarjatasolla myös 1980. Seura nousi nopeasti ylempiin sarjoihin käväisten aina Veikkausliigassa 2001. Ja moottoritie on atlantislaisille toukokuussa perinteisesti todella kuuma.


230507 - Beibeille maukas revanssi
Atlantis kohtasi sunnuntaina FC Hongan A-nuorten SM-karsinnoissa Tapulissa. Honka oli ollut vahvempi Tapiolassa, mutta nyt Bolan beibit nappasivat kunnon revanssin. Loppunumerot Tapulissa olivat 7-2 (3-0) helsinkiläisten eduksi.

Kotijoukkueen ykköstykki oli tällä kertaa Jean (Kuva: Sofian Gezuri), joka upotti pallon peräti viidesti espoolaisten verkkoon (18', 33', 48', 69' ja 83'). Samalla poika antoi valmennusjohdolle vahvan näytön, että käyttöä voisi olla myös Kakkosessa. Loput osumat saivat nimiinsä Mohamed Lassoued (40') ja Kamwira Kakule (55').

Voitolla Atlantis nousi sarjataulukossa kolmanneksi, mutta koko kärkiviisikko on kolmen pisteen sisällä. Lisäksi kuudentena majaileva Reipas ja seitsemäs VJS väijyvät ainoastaan muutaman pisteen päässä, joten kisa SM-sarjapaikoista jatkuu varmasti rajuna aivan päätöskierroksille saakka. Atlantiksen seuraava karsintapeli on lauantaina 13. toukokuuta, jolloin Bolan beibit haastavat Bolliksen tekonurmella sarjakärki HJK:n.


230506 - Beibeillä vastassa Honka
Sunnuntaina pelataan jälleen A-nuorten SM-karsintoja. Atlantis-beibit saavat vieraita Espoosta, kun FC Honka saapuu Tapulikaupunkiin. Ottelu käynnistyy Tapulin tekonurmella klo 13.00.

Kevätkierroksella Honka oli Tapiolassa vahvempi maalein 3-0, joten isännille tarjoutuu nyt mahdollisuus revanssiin. Haaste on kuitenkin kova, sillä sarjataulukossa espoolaiset ovat kaksi pistettä edellä ennen sunnuntain taistoa.


230506 - Äijänsuon verilöyly
Atlantiksen edustusmiehistön Rauman vierailu ei sujunut onnellisten tähtien alla. Kotijoukkue Pallo-Iirot latoi pallon neljästi Sammy Ndjockin selän taakse (Elias Ahde 4', 21' ja 33' sekä Matias Babb '86). Chijioke Ibekwe ja Charles Katashira hölmöilivät itselleen ulosajot ja samalla pelikiellot tuleviinkin koitoksiin. Ndjock kohteliaana vieraana tarjoili isännille lahjarankkarin. Eikä mennyt muiltakaan ottelu aivan putkeen. Loppulukemat 4-0 (3-0) kertovat olennaisimman.

Moshood Bolan palaute suojateilleen ei tällä kertaa ollut julkaisukelpoista. Sen verran kuitenkin voi tiivistää, että ihan pienillä sakoilla eivät illan sankarit selvinneet.

Atlantiksen edustusmiehistön seuraava koitos on torstaina 11. toukokuuta, jolloin Pargas IF saapuu vieraaksi Helsinkiin. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Töölön Pallokentän tekonurmella.


230505 - Lauantaina Raumalle
Atlantiksen edustusmiehistö matkaa lauantaina Raumalle, missä helsinkiläiset haastavat isäntäjoukkue Pallo-Iirot. Ottelu Äijänsuon stadionilla alkaa klo 14.00.

Pallo-Iirot nousi täksi kaudeksi Kakkoseen. Viime vuonna raumalaiset dominoivat Kolmosen länsilohkoa näytöstyyliin, ja nyt joukkue lähtee intoa täynnä ensimmäiseen Kakkosen kotiotteluunsa.


230505 - Akatemian taistelu ei riittänyt
Atlantiksen ja HJK:n reservijoukkueet iskivät yhteen Pihlajamäessä perjantai-iltana. Tiukka vääntö päättyi lopulta sinivalkoisten eduksi 2-0 (0-0), mutta helpolla eivät pinnat Pihliksestä irronneet.

Avausjakso oli tarkkaa peliä, jossa kummallakaan ryhmällä ei juuri maalipaikkoja ollut. Klubi hallitsi hienokseltaan kenttätapahtumia, mutta mitään sen vaarallisempaa eivät vieraatkaan saaneet aikaiseksi.

Toisella jaksolla tilanteita alkoi syntyä molempiin päihin. Klubi sai tilaisuutensa, kun roolia hakenut erotuomari Osman Mohammadi määräsi pallon pilkulle. Besart Mustafa kuitenkin torjui Stanislav Baranovin yrityksen, ja tämän jälkeen paine siirtyi vieraiden maalille. Miro Marin puski kulmasta pallon tolppaan, mutta verkkoon asti Akatemia ei pelivälinettä saanut. Klubi sen sijaan iski 75. minuutilla nopealla vastaiskulla, jonka David Ezeh päätti tuloksekkaasti. Sama mies oli asialla 83. minuutilla, kun erotuomari Mohammadi toistamiseen määräsi pallon pilkulle. Nyt oli Mustafa aseeton, ja taululla lukemat 0-2. Akatemia haki loppuun saakka kavennusta, mutta tällä kertaa sihti ei ollut kohdallaan.

Tom Weckström antoi tappiosta huolimatta kiitosta suojateilleen. - Hyvä taistelu meiltä. Tällä kertaa se ei ihan riittänyt, mutta tästä on hyvä jatkaa.

Atlantis Akatemian seuraava Kakkosen koitos on perjantaina 12. toukokuuta, jolloin helsinkiläiset suuntaavaat Lahteen ottamaan mittaa isäntäjoukkue Reippaasta.


230504 - Klubi 04 Akatemian vieraaksi
Atlantis Akatemian taival Kakkosessa jatkuu perjantaina, kun tuttu paikallisvastustaja Klubi 04 saapuu vieraaksi Pihlajamäkeen. Ottelu alkaa Pihliksen futispyhätössä klo 19.00.

Klubi 04 on yksi Kakkosen itälohkon ehdottomia ennakkosuosikkeja, ja emoseura HJK varmasti haluaa reservinsä uuteen Ykköseen. Raju haaste odottaakin Akatemiaa perjantaina.


230504 - Suomen Cupissa vastassa HPS
Suomen Cupin neljäs kierros arvottiin torstaina Palloliiton toimistolla. Atlantikselle arpa heitti vastustajaksi viime vuoden malliin Helsingin Palloseuran. Viimeksi Atlantis eteni jatkoon pilkkukisan jälkeen, joten tiukka koitos odottaa varmasti jälleen Paloheinässä.

Suomen Cupin neljäs kierros pelataan 17.-21. toukokuuta.


230503 - Team Rogilahti perjantain otteluisäntä
Atlantis Akatemia kohtaa perjantaina Klubi 04:n Pihlajamäen futispyhätössä Algeco Areenalla. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy klo 19.00.

Perjantain otteluisäntänä toimii Kustavin kovin kalakerho Team Rogilahti. Team Rogilahdessa uittelee omaa rogilahteansa myös Atlantiksen lentävä manageri Aarne Tenkanen.


230503 - Kakkosen paras kausikorttitarjous?
Atlantiksen alkavan kauden kausikortit ovat myynnissä. Kausikortin hinta on ainoastaan 50 euroa, ja kortti oikeuttaa yhden henkilön sisäänpääsyyn sekä edustusjoukkueen että Akatemian kotiotteluihin Kakkosessa ja Suomen Cupissa.

Hanki oma korttisi kätevästi otteluiden lipunmyyntipisteestä.


230502 - Pelimiehet kaatoi Ponnarit
Atlantis Pelimiehet kohtasi Ponnistuksen tiistai-iltana Latokartanon tekonurmella. Toukokuun hyinen viima ja kova kenttä tekivät olosuhteista haastavia, mutta joukkueet tarjosivat silti vauhdikkaan ja varsin tasokkaan Nelosen väännön. Tällä kertaa taisto päättyi Atlantiksen eduksi maalein 2-0 (1-0), mutta todella tiukan vastuksen Ponnistus tarjosi. Maalintekijöinä kunnostautuivat Jean ja Sergio rp, mutta ratkaisevassa roolissa oli myös toisella jaksolla pilkun liimannut Noel Heib.

Pelimiesten seuraava koitos on perjantaina 12. toukokuuta, jolloin joukkue kohtaa Vuosaaressa Kartanon tekonurmella FC Fortunan.

230501 - Masi uusi sopimuspelaaja
Masiholla Fazli (s. 2004) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2023 kattavan pelaajasopimuksen. Toppari siirtyi Atlantikseen PPJ:stä viime syksynä. Ura punapaidoissa alkoi A-junnujen vaihtopenkillä, mutta poika nappasi pian paikan junnujen avauskokoonpanossa ja pelasi nyt täydet 90 minuuttia myös Akatemian sarja-avauksessa Kiffeniä vastaan.

Moshood Bola on seurannut Fazlin kehitystä tyytyväisenä. - Masi on oppinut pelaamaan omilla vahvuuksillaan, ja siinä hän on todella hyvä. Avauspelissä on vielä kehitettävää, mutta sekin on parantunut huomattavasti kevään aikana.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)