Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.3.2023

230331 - Beibeillä vastassa Gnistan
Atlantiksen pelit A-nuorten SM-karsinnoissa jatkuvat jälleen lauantaina, jolloin Bolan beibit kohtaavat tutun paikallisvastustajan Gnistanin. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Talin hallissa klo 13.10.

Kevätkierroksella Atlantis oli Pallomyllyssä vahvempi maalein 2-1, mutta täyden päivätyön saivat sinipunaiset tehdä, ennen kuin pisteet irtosivat.


230330 - Kiitokset Raaheen
Atlantiksen sielunkumppani Outokumpu Oyj on aina välistä heruttanut muutaman euron myös Atlantiksen kassaan. Nyt kun Tornion suunnalla on viime viikkoina ollut hiukan hiljaisempaa, toinen teräsjätti SSAB vuorostaan ojentaa auttavan kätensä seuran suuntaan.

SSAB:n Raahen terästehdas on Suomen ylivoimaisesti pahin yksittäinen saastuttaja. Yhtiö kaavailee nyt Raahen tehtaan muuttamista fossiilittomaksi, ja hanke on saanut innostuneen vastaanoton niin poliitikkojen kuin sijoittajien keskuudessa.


230329 - Pelimiehillä voitokas kenraali
Atlantis Pelimiehet viimeisteli kuvioita alkavaa sarjakautta varten, kun Sapan sällit kohtasivat Pakkalan Palloseuran Myyrmäen stadionilla keskiviikkoiltana. Kylmä pakkassää ei hyydyttänyt helsinkiläisten peli-iloa, vaan Pelimiehet latoi taululle selkeät numerot 0-5 (0-2). Muhammad Fazli osui kahdesti ja Moursali Abdou, Collins Bah sekä Ahura Yusefi kukin kertaalleen.

Pelimiesten sarjakausi käynnistyy maanantaina 17. huhtikuuta, jolloin Viikingit SCP saapuu vieraaksi Tapuliin.


230329 - Pidot paranee
Atlantis osallistuu tällä kaudella kahdella joukkueella miesten Kakkoseen. Joukkueet pelaavat kotiottelunsa vuoroviikkoina pääsääntöisesti perjantaisin, joten lähes joka viikko Pihlajamäessä tai Pukinmäessä on tarjolla mielenkiintoinen Atlantis-koitos.

Samalla myös itse ottelutapahtuma kehittyy. Hyvän futiksen lisäksi otteluista löytyvät nyt toimivat oheispalvelut. Perinteisten grilliherkkujen ja virvokkeiden lisäksi tarjolla on mm. olutta. Lisäksi voit hankkia peleistä Atlantiksen fanituotteita.


230328 - Kakkosen paras kausikorttitarjous?
Atlantiksen tulevan kauden kausikortit ovat myynnissä. Kausikortin hinta on ainoastaan 50 euroa, ja kortti oikeuttaa yhden henkilön sisäänpääsyyn sekä edustusjoukkueen että Akatemian kotiotteluihin Kakkosessa ja Suomen Cupissa.

Hanki oma korttisi ennakkoon seuran toimistolta tai pelien yhteydessä lippukassalta. Kortin voit hankkia myös kiertäviltä myyntimiehiltämme.


230326 - Beibeillä maalijuhla Talissa
Atlantis kohtasi Reippaan A-nuorten SM-karsinnoissa sunnuntaina. Bolan beibit olivat taas vaihteeksi pelivireessä ja latoivat taululle selkeät numerot 5-0 (2-0). Maalinteossa kunnostautuivat tällä kertaa Kamwira Kakule kahdesti (14' ja 45+1') sekä Jean (62'), Alpha Samaila (72') ja Moursali Abdou (74') kukin kertaalleen.

Atlantis nousi voitolla jälleen karsintaviivan yläpuolelle, mutta kisa SM-sarjapaikoista jatkuu edelleen äärimmäisen tiukkana. Karsintasarja on nyt puolivälissä, ja seitsemän joukkuetta kisaavat yhä tiukasti viidesta paikasta. Beibien seuraava karsintapeli on ensi lauantaina 1. huhtikuuta, jolloin Talin hallissa vastaan asettuu Gnistan.


230325 - HIFK vahvempi Talissa
Atlantis tarjosi HIFK:lle tiukan vastuksen Talin hallissa sunnuntai-iltana, mutta tähtipaidat ratkaisivat pelin edukseen toisella jaksolla. Loppunumerot olivat kotijoukkueen hyväksi 3-1 (1-1).

Ensimmäiset puoli tuntia mentiin sinisissä pelanneen Atlantiksen komennossa, mutta hallinta ei näkynyt tulostaululla. Isännät sen sijaan käyttivät heti ensimmäisen paikkansa. Pallas sai jalkansa vapaaksi kuudentoista rajalla ja ampui pallon varmasti takanurkkaan. Hetkeä myöhemmin Severino kaadettiin rangaistusalueella, ja Marcelo ampui pilkulta numerot tasoihin.

Toinen jakso alkoi vielä sinisten lievällä hallinnalla, mutta vähitellen ote alkoi siirtyä tähtipaidoille. Tämä konkretisoitui, kun vuorostaan Ahadi kaadettiin alueella, ja mies itse viimeisteli pilkulta numeroiksi 2-1. Tämän jälkeen Shevchenko hölmöili itselleen ulosajon, ja siihen hiipui sinisten kiri. Hiukan ennen päätösvihellystä Azodo viimeisteli vielä loppunumerot 3-1 HIFK:lle.

Kokoonpano: Ndjock, Mahamad, Shevchenko, Marcelo, Sfishta, Rudenko, Bekhedda, Kouakou, Katashira, Severino ja Ibekwe. Vaihdosta mukaan: Achenchab, Toure ja Marin.


230325 - Valtti koulutti Pelimiehiä
Atlantis Pelimiehet ja Puotinkylän Valtti kävivät tasaisen väännön Pallomyllyssä lauantai-iltana. Pelimiehet kontrolloi hienokseltaan avausjaksoa, mutta Valtti käänsi toisella puolikkaalla pelin rutiinilla edukseen maalein 2-1. Punapaitojen ainokaisen viimeisteli Simon Wangunyu.

Santeri Saarempää harmitteli tappiota. - Teimme paljon vaihtoja ja se sekoitti meidän peliä toisella jaksolla. Eka jakso oli kuitenkin meiltä hyvä.

Pelimiesten seuraava koitos on ensi keskiviikkona 29. maaliskuuta, jolloin joukkue kohtaa PPS:n Myyrmäen stadionilla klo 20.30.


230324 - Kolme kovaa koitosta
Atlantis-joukkueilla on viikonloppuna ohjelmassa kolme tiukkaa vääntöä. Seniorit haastavat lauantai-iltana HIFK:n. Paluuta Veikkausliigaan havittelevat tähtirinnat tarjoavat varmasti tiukan vastuksen Atlantis-joukkueelle. Koitos käynnistyy Talin hallissa klo 20.30.

Pelimiehet on myös tulessa lauantai-iltana. Joukkue kohtaa Pallomyllyssä klo 19.00 Puotinkylän Valtin. Valtti on jo useamman vuoden kuulunut Kolmosen ehdottomiin kärkiryhmiin, joten kelpo haaste odottaa myös Pelimiehiä.

Atlantis-beibien pelit A-nuorten SM-karsinnoissa jatkuvat jälleen sunnuntaina, kun FC Reipas saapuu vieraaksi Taliin. Lahtelaiset ovat sarjataulukossa viidentenä pinnan Atlantiksen edellä, joten luvassa on tiukka vääntö paikasta auringossa. Peli alkaa Talin hallissa klo 14.30.


230322 - EPS vahvempi
Espoonlahden vierailu ei mennyt Atlantikselta ihan putkeen. Huolto unohti banaanit pukukopista, maalivahti unohtui Puksun ärrälle ja peliajatuskin oli tällä kertaa enempi vähempi kateissa. Kun vielä helsinkiläisten alakerta tarjoili isännille kaksi pilkkua ja yhden lahjamaalin, eikä yläkertakaan ollut aivan terävimmillään, loppunumerot olivat espoolaisten eduksi ansaitusti 3-2 (1-1). Atlantis-osumista vastasivat tällä kertaa Jean ja Joao (rp).

Kokoonpano: Volotinen, Mahamad, Bundula, Samajari, Sfishta, Joao, Simon, Hasanzada, Katashira, Jean ja Åkerlund. Vaihdosta mukaan: Miguel, Shkreli ja Kakule.


230321 - Keskiviikkona Espoonlahteen
Atlantis-miehistö suuntaa keskiviikkona Espoonlahteen haastamaan isäntäjoukkue Espoon Palloseuran. Koitos käynnistyy Espoonlahden tekonurmella klo 18.15.

Ottelu oli alunperin tarkoitus pelata jo toissaviikolla, mutta silloin lumimyräkkä teki kentästä pelikelvottoman. Kovin kummoista säätä ei ole luvassa tälläkään kertaa, mutta ainakin kentän pitäisi pysyä sulana.


230320 - Besart palaa Atlantikseen
Besart Mustafa (s. 1999) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2023 kattavan pelaajasopimuksen. Atlantis Akatemian kasvatti on vuosien varrella nähty mm. PK-35:n, KTP:n ja JäPS:n tolppien välissä, mutta nyt liimanäppi palaa takaisin punasinisiin.

Moshood Bola odottaa Mustafalta vahvaa panosta alkavalla kaudella. - Besart on vielä nuori maalivahti, vaikka hänellä on jo paljon kokemusta Kakkosesta ja Ykkösestäkin. Loukkaantumiset ovat häirinneet kehitystä, mutta jos poika säilyy ehjänä, hänestä on meille varmasti paljon apua.

230319 - Beibit hakivat pinnat Söderkullasta
Atlantis kohtasi FC Futuran A-nuorten SM-karsinnoissa sunnuntaina. Bolan beibit ottivat komennon kentällä heti alusta alkaen. Tulostakin tuli, kun Joshua Etie (6') ja Jean (19' ja 29') iskivät pallon puolessa tunnissa kolmesti isäntien verkkoon. Futura ei tästä lannistunut. Kaksi nopeaa vastaiskua (Rouvila 38' ja Roos 52'), ja tilanne oli 2-3. Helsinkiläisten hallinta kuitenkin jatkui, ja vähitellen mureni porvoolaisten puolustusmuuri: 64. Kakule 2-4, 84. Sipi 2-5 ja 90+2. Jean 2-6. Näin arvokkaat sarjapisteet matkasivat vieraiden mukana Helsinkiin.

Atlantis nousi voitolla karsintalohkossa kuudenneksi, mutta kisa SM-sarjapaikoista jatkuu äärimmäisen tiukkana. Kahdeksan kierroksen jälkeen seitsemän kärkijoukkuetta ovat taulukossa ainoastaan neljän pisteen sisällä. Viisi parasta ryhmää pääsee suoraan syksyn SM-sarjaan ja kuudes menee jatkokarsintoihin. Beibien seuraava karsintapeli on ensi sunnuntaina 26. maaliskuuta, jolloin FC Reipas saapuu vieraaksi Taliin.


230318 - Beibeillä vastassa Futura
Atlantiksen pelit A-nuorten SM-karsinnoissa jatkuvat jälleen sunnuntaina, kun helsinkiläiset matkaavat FC Futuran vieraaksi Söderkullaan. Bolan beibien sijoitus sarjataulukossa on tällä hetkellä seitsemäs, joten täydennystä pistepussiin kaivataan kipeästi. Koitos Söderkullan tekonurmella käynnistyy klo 14.00.

230318 - Pelimiehet tasapeliin Hongan B:n kanssa
Atlantis Pelimiehet kohtasi FC Hongan B-juniorit Espoonlahden tekonurmella lauantaina. Vauhdikas vääntö päättyi lopulta tasalukemiin 1-1 (0-0). Helsinkiläisten maalin viimeisteli Samir Shkreli.

Pelimiehet oli saanut kokeneemmasta kaartista vahvistukseksi Charles Katashiran, Besart Mustafan ja Dominik Rudenkon. Kolmikko toikin mukavasti ryhtiä nuoreen ryhmään. Eikä voi ohittaa peli peliltä nuortuvan kippari Santeri Saarenpään panosta puolustuksen johtajana.

Pelimiehet pelaa vielä muutaman harjoitusottelun ennen 17. huhtikuuta koittavaa sarja-avausta. Seuraava koitos on jo ensi lauantaina 25. maaliskuuta, jolloin Puotinkylän Valtti saapuu vieraaksi Pallomyllyyn.


230317 - Ilves-Kissat nurin Kaupissa
Atlantis-miehistö kohtasi Ilves-Kissat Kaupin urheilupuiston tekonurmella perjantai-iltana. Helsinkiläiset aloittivat terävästi ja iskivät vajaassa puolessa tunnissa taululle lukemat 0-3 (Konan Kouakou, Marcelo rp ja Chijioke Ibekwe). Tämän jälkeen vieraiden ote hiukan herpaantui, ja isännät kavensivat numeroiksi jo 2-3. Mohamed Lassoued kuittasi läpiajosta eron taas kahteen maaliin. Kissat osuivat vielä kertaalleen juuri ennen päätösvihellystä, joten loppunumerot Kaupissa olivat 3-4 (1-3).

Kokoonpano: Ndjock, Bundula, Shevchenko, Marcelo, Sfishta, Achenchab, Bekhedda, Kouakou, Camara, Ibekwe ja Severino. Vaihdosta mukaan: Samajari, Joao, Lassoued ja Kakule.


230316 - Perjantaina Tampereelle
Atlantis-miehistö matkaa perjantaina Tampereelle haastamaan isäntäjoukkue Ilves-Kissat. Koitos käynnistyy Kaupin urheilupuistossa klo 18.30.

Ilves-Kissat pelaa tulevalla kaudella Kakkosen länsilohkossa, missä kisaa myös Atlantiksen edustusmiehistö.


230315 - B-junnut kukistivat VJS:n
Atlantiksen B-juniorit kohtasivat VJS:n Töölön Pallokentällä keskiviikkona. Joukkue oli saanut otteluun mukaan viisi Akatemia-pelaajaa, ja peli pyörikin ajoittain varsin mukavasti. Loppunumerot olivat punapaitojen eduksi 4-2.

Kenny Fahlströmin suojatit pelaavat alkavalla kaudella Kakkosen lohkossa 2, missä mukana on 12 kovaa helsinkiläisnippua. Sarja pyörähtää käyntiin heti huhtikuun alussa, ja avauksessa Kennyn konnat saavat vastaansa Toukolan Teräksen.


230312 - Beibien taistelu ei riittänyt
Atlantis kohtasi KuPS:n A-nuorten SM-karsinnoissa sunnuntaina. Bolan beibit olivat liikkeellä hyvällä asenteella, mutta niin olivat kuopiolaisetkin. Vauhdikas koitos oli tiukkaa vääntöä loppuun saakka. Lopulta KuPS vei kuitenkin pitemmän korren maalein 1-2 (0-1).

Oskari Tuovinen vei vieraat johtoon jo 6. minuutilla. Kotijoukkueen takaa-ajo palkittiin vihdoin 75. minuutilla, kun Moursali Abdou ampui kaivatun tasoituksen. Riemua ei kuitenkaan kestänyt pitkään. Isäntien helppo pallonmenetys alakerrassa, ja Oliver Hyvönen pääsi ohjaamaan loppunumerot 1-2 (83').

Atlantiksen seuraava ottelu P20 SM-karsinnoissa on ensi sunnuntaina 19. maaliskuuta, jolloin beibit matkaavat Söderkullaan haastamaan isäntäjoukkue FC Futuran.


230311 - Beibeillä vastassa KuPS
Atlantiksen pelit A-nuorten SM-karsinnoissa jatkuvat jälleen sunnuntaina, kun Kuopion Palloseura saapuu vieraaksi Helsinkiin. Joukkueet ovat sarjataulukossa tasapisteissä sijoilla 6 ja 7, joten kumpikin varmasti janoaa täydennystä pistepussiinsa, sillä SM-sarjaan selviää suoraan viisi parasta kummastakin karsintalohkosta. Ottelu käynnistyy Talin hallissa klo 14.30.

230311 - EPS-peli siirtyi
Atlantiksen Espoonlahden vierailu jäi tällä kertaa luontoretkeksi, sillä lumimyräkkä teki kentästä pelikelvottoman. Uusi yritys on keskiviikkona 22. maaliskuuta klo 19.00.

230310 - Lauantaina Espoonlahteen
Atlantis-miehistö suuntaa lauantaina Espoonlahteen haastamaan isäntäjoukkue Espoon Palloseuran. Koitos käynnistyy Espoonlahden tekonurmella klo 15.00.

EPS pelaa tulevalla kaudella Kakkosen länsilohkossa, missä kisaa myös Atlantiksen edustusmiehistö.


230310 - Kausikortit myyntiin maanantaina
Atlantiksen tulevan kauden kausikortit tulevat myyntiin ensi maanantaina. Kausikortin hinta on ainoastaan 50 euroa, ja kortti oikeuttaa yhden henkilön sisäänpääsyyn sekä edustusjoukkueen että Akatemian kotiotteluihin Kakkosessa ja Suomen Cupissa.

Hanki oma korttisi ennakkoon seuran toimistolta tai pelien yhteydessä lippukassalta. Kortin voit hankkia myös kiertäviltä myyntimiehiltämme.


230308 - In memoriam
Gösta Sundqvistin kuolemasta tulee elokuussa kuluneeksi 20 vuotta. Göstaa muistaen Atlantis pelaa tällä kaudella valkealla vierasasulla, mikä oli myös legendaarisen Johanneksen Dynamon pelipaidan väri.

Tulemme vielä kauden mittaan muistelemaan Göstaa useampaan otteeseen sekä julkaisemaan aikalaisten kertomina tarinoita tästä suuresta futispersoonasta, joka jätti nämä maalliset viheriöt niin kovin varhain.


230305 - Beibit tasuriin Talissa
Atlantis kohtasi HIFK:n A-nuorten SM-karsinnoissa sunnuntai-iltana. Jos olivat Bolan beibit iskussa viikko takaperin Klubia vastaan, niin tällä kertaa punasiniset esittivät toisen puolen osaamisestaan. Avausjakso oli ylimielistä sneppailua, joka kostautui 26. minuutilla, kun valkopaidat prässivät pallon Atlantis-päädyssä, ja Moritz Mäkelä viimeisteli avausmaalin HIFK:lle. Toisella jaksolla beibit hakivat tasoitusta, mutta pallo liikkui hitaasti ja kukin vuorollaan yritti itse ratkaista pelin. Lopulta Arash Singh tässä onnistui, kun painava laukaus upposi Nikke Vesterisen selän taakse 90. minuutilla. Näin Talissa päädyttiin pistejakoon maalein 1-1.

Taiston tauottua Moshood Bolalla oli suojateilleen muutama painava kommentti sekä itse pelistä että myös joukkueurheilun pelisäännöistä.

Atlantiksen seuraava ottelu P20 SM-karsinnoissa on ensi sunnuntaina 12. maaliskuuta, jolloin Kuopion Palloseura saapuu vieraaksi Talin halliin.


230304 - Beibeillä vastassa HIFK
Atlantiksen pelit A-nuorten SM-karsinnoissa jatkuvat jälleen sunnuntaina, jolloin Bolan beibit saavat vastaansa HIFK:n. Tähtirintoja luotsaa entinen Atlantis-maalivahti Levan Lomidze. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Talin hallissa klo 20.15.

230304 - NJS nurin Klaukkalassa
Atlantis-miehistö kohtasi Nurmijärven Jalkapalloseuran Klaukkalan tekonurmella lauantaina. Ottelu ei suuria hienouksia tarjonnut, mutta helsinkiläiset olivat avausjaksolla sen verran terävämpiä, että käänsivät väännön edukseen maalein 1-3 (0-2). Mauro Severino osui ensin kahdesti, ja Oskari Hulkko viimeisteli punapaitojen kolmannen Miro Marinin mainiosta tarjoilusta.

Kokoonpano: Ndjock, Mahamed, Shevcenko, Marcelo, Samajari, Joao, Bekhedda, Kouakou, Camara, Jean Jr ja Severino. Vaihdosta mukaan: Lassoued, Åkerlund, Marin, Hulkko, Mu. Fazli ja Filipe.


230303 - Lauantaina Klaukkalaan
Atlantis-miehistö suuntaa lauantaina Klaukkalaan haastamaan isäntäjoukkue Nurmijärven Jalkapalloseuran. Koitos käynnistyy urheilupuiston tekonurmella klo 14.15.

NJS pelaa tulevalla kaudella Kakkosen itälohkossa, missä kisaa myös Atlantis Akatemia.


230302 - Leolle jatkosopimus
Chijioke Ibekwe (s. 1991) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2023 kattavan pelaajasopimuksen. Hyökkääjä aloittaa nyt neljännen kautensa punapaidoissa.

Moshood Bola odottaa Ibekweltä vahvaa panosta tulevalla kaudella. - Leo on Kakkoseen kova luu. Hänellä on kokemusta paljon kovemmistakin sarjoista. Viime kaudella tilastoihin kertyi 15 peliä ja 7 osumaa. Nyt odotan vielä kovempia tehoja.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)