Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-28.2.2023

230228 - Charlesille jatkosopimus
Charles Katashira (s. 2001) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2023 kattavan pelaajasopimuksen. Hyökkääjä aloittaa nyt toisen kautensa punapaidoissa.

Moshood Bola on erittäin tyytyväinen Katashiran jatkopäätökseen. - Charles on nopea ja vahva. Hän pääsee hyvin maalipaikkoihin. Kun saamme viimeistelyn hiottua samalle tasolle, poika tekee vielä kovaa jälkeä Kakkosessa.


230226 - Beibit kaatoivat Klubin
Atlantis kohtasi HJK:n A-nuorten SM-karsinnoissa sunnuntai-iltana. Bolan beibit tarjosivat kauden parastaan ja latoivat taululle 3-0 (1-0) voittolukemat.

HJK tuli alun vahvasti, mutta vähän kerrassaan ote alkoi siirtyä punasinisille. Palkinto tuli hiukan ennen taukovihellystä, kun Samir Shkreli pääsi ohjamaan reboundin verkkoon (37'). Jatkoa seurasi heti toisen jakson alussa. Moursali Abdou otti pitkän pystysyötön taivasti haltuun ja vippasi pallon Vilho Tuokkolan selän taakse (47'). Loppunumerot viimeisteli vaihtobeibi Alpha Samaila, jonka unelmalaukaus paristakympistä jysähti aivan etuyläkulmaan (76'). Näin kauden tähän mennessä kovatasoisin A-junnupeli päättyi Atlantiksen eduksi 3-0.

Atlantiksen seuraava ottelu P20 SM-karsinnoissa on ensi sunnuntaina 5. maaliskuuta, jolloin joukkue kohtaa Talissa HIFK:n.


230226 - PPJ koulutti Atlantista
Atlantis-miehistö sai tuta kovaa oppia sunnuntaina, kun PPJ koulutti punasinisiä Jätkäsaaren hallissa tylyin lukemin 5-1 (3-0). Atlantiksen ainokaisen viimeisteli Cheikh Toure.

Isännät ratkaisivat koitoksen heti kättelyssä. Vajaat 15 minuuttia ja taululla lukemat 2-0. Nyt vieraat heräsivät ja paikkojakin syntyi, mutta kun palloa ei verkkoon saatu, isännät iskivät vielä kolmannen ennen taukoa. Toisella jaksolla Chicon kavennus toi hetkeksi toivoa Atlantis-leiriin, mutta eväät oli pian syöty, kun PPJ iski vielä kahdesti.

Moshood Bola oli pelin jälkeen varsin lyhytsanainen. - Tarjosimme monelle kaverille näytönpaikan, mutta harva näistä käytti tilaisuutensa hyväksi.

Kokoonpano: Mustafa, Saarenpää, Marcelo, Bekhedda, Nash, Joao, Achenchab, Kouakou, Katashira, Toure ja Platonenko. Vaihdosta mukaan: Virolainen, Lehtovuori, Simon ja Filipe.


230225 - Beibeillä vastassa HJK
Atlantiksen pelit A-nuorten SM-karsinnoissa jatkuvat jälleen sunnuntaina, jolloin Bolan beibit saavat vastaansa HJK:n. Klubi on neljän kierroksen jälkeen karsintalohkon kärjessä puhtaalla pelillä, kun Atlantiksen saldona on kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Kelpo haaste odottaa siis beibejä sunnuntai-iltana. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Talin hallissa klo 20.15.

230225 - Sunnuntaina vastassa PPJ
Atlantis-miehistö kohtaa sunnuntaina PPJ:n. Koitos käynnistyy Jätkäsaaren hallissa klo 13.00.

Atlantiksen entisen maalitykin Kalle Vassen luotsaama PPJ pelaa tulevalla kaudella Kakkosen itälohkossa, missä muiden mukana taistelee myös Atlantis Akatemia.


230225 - EPS nurin Pallomyllyssä
Atlantis-miehistö kohtasi Espoon Palloseuran Pallomyllyssä lauantaina. Isäntien peli pyöri ajoittain varsin mukavasti, mutta espoolaiset pistivät tiukasti hanttiin ja kunnon maalipaikat jäivät vähiin. Kertaalleen pallo kuitenkin saatiin EPS:n verkkoon, kun Konan Kouakou päätti läpiajon tarkkaan sijoitukseen alakulmaan. Näin loppunumerot punasinisten eduksi 1-0 (1-0).

Kokoonpano: Ndjock, Mahamed, Marcelo, Samajari, Sfishta, Joao, Bekhedda, Kouakou, Ibekwe, Camara ja Severino. Vaihdosta mukaan: Lassoued, Makengo, Jean Jr, Åkerlund ja Singh.


230224 - Lauantaina vastassa EPS
Atlantis-miehistö kohtaa lauantaina Espoon Palloseuran. Koitos käynnistyy Pallomyllyssä klo 19.00.

EPS pelaa tulevalla kaudella Kakkosen länsilohkossa, missä mukana on myös Atlantiksen edustusryhmä.


230222 - Muhis palaa kotiin
Mohamed Lassoued (s. 2003) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2023 kattavan Akatemia-sopimuksen. Hyökkääjä palaa punasinisiin vietettyään vuoden Nurmijärvellä NJS:n riveissä.

Lassoued palaa innoissaan Atlantis-miehistöön. - Tämä on kuin paluu kotiin. Haluan päästä urallani eteenpäin ja uskon, että Atlantis on tässä vaiheessa minulle paras paikka kehittyä.


230221 - B-junnut hakevat vielä muutamaa vahvistusta
Atlantiksen B-juniorit hakevat vielä muutamaa pelimiehenalkua (s. 2006-2009) tasokkaaseen ryhmäänsä. Erityisesti maalivahtiosasto kaipaa vahvistusta.

Parhaat B-juniorit harjoittelevat Atlantis Akatemian mukana sekä pelaavat B-junnupelien ohella A-nuorten sekä miesten Nelosen otteluissa. Lisätietoja Atlantiksen B-junnujen toiminnasta antaa joukkueenjohtaja Mika Laine (email: mika.laine@atlantisfc.fi ja puh: 0440 965667).


230220 - Demba palaa Atlantikseen
Demba Camara (s. 1995) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2023 kattavan pelaajasopimuksen. Hyökkääjä palaa punasinisiin kahden vuoden tauon jälkeen. Viime kaudella mies oli FC Futuran ykköstykki Kakkosessa.

Moshood Bola toivottaa Camaran lämpimästi tervetulleeksi takaisin kotiin. - Demba on harjoituspeleissä osoittanut olevansa yhä kova tekijä näissä sarjoissa. Hän ei ole vielä täydessä iskussa, mutta parantaa koko ajan. Odotan Dembalta erittäin vahvaa panosta ensi kaudella.


230218 - Pelimiehet voittoon Pallomyllyssä
Atlantiksen Pelimiehet-joukkue kohtasi Malmin Palloseuran Pallomyllyssä lauantai-iltana. Punasiniset dominoivat hienokseltaan tapahtumia täydet 90 minuuttia ja latoivat taululle voittonumerot 4-1 (3-0). Maalinteossa onnistuivat tällä kertaa Muhammad Fazli, Dima Platonenko, Moursali Abdou sekä Rayanne Kone.

Pelaajavalmentaja Santeri Saarenpää osoitti taitojen olevan yhä tallella, ja nuoremmat pelimiehet saavatkin pistää parastaan, mikäli aikovat koutsin penkittää. - Oli kiva pelata pitkästä aikaa. Mutta meillä on iso rinki ja täytyy yrittää järjestää lisää treenimatseja ennen sarjan alkua, jotta saadaan parempi kuva kunkin osaamisesta.


230218 - Kylmää kyytiä Tapiolassa
FC Honka tarjosi kylmää kyytiä Atlantikselle A-nuorten SM-karsinnoissa lauantaina. Espoolaiset olivat kotiareenallaan vahvempia maalein 3-0 (1-0).

Atlantis-beibit hallitsivat avausjaksoa, kunnes 40. minuutilla isännille kulma ja vapaaksi unohdettu Onni Koivusalo puskee 1-0. Toiselle jaksolle helsinkiläiset lähtivät kääntämään peliä, mutta heikolla tuloksella. Espoolaiset dominoivat toista puolikasta ja iskivät vielä kaksi lisäosumaa: 57. Aleksi Pinomaa 2-0 ja 83. Ahmed Mahamud 3-0. Näin Honka nappasi sarjapisteet ansaitusti maalein 3-0.

Moshood Bola ei pelin jälkeen silitellyt suojattejaan. - Me emme pelanneet joukkueena. Yritimme liikaa yksin ja teimme helppoja virheitä. Meillä oli omat maalipaikkamme, mutta hukkasimme ne. Emme saaneet edes pilkkua sisään. Honka oli parempi joukkue ja ansaitsi voittonsa.

Atlantiksen seuraava ottelu P20 SM-karsinnoissa on ensi sunnuntaina 26. helmikuuta, jolloin helsinkiläiset kohtaavat Talissa sarjaa puhtaalla pelillä johtavan HJK:n.


230217 - Lauantaina kaksi koitosta
Atlantis-joukkueilla on lauantaina ohjelmassa kaksi mielenkiintoista koitosta. Bolan beibit kohtaavat A-nuorten SM-karsinnoissa FC Hongan Esport Arenalla klo 14. Molemmilla on kolmen kierroksen jälkeen koossa 6 pistettä, ja joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäin sijoilla 3 ja 4.

Atlantis Pelimiehet saa illalla Pallomyllyssä vastaansa tutun paikallisvastustajan Malmin Palloseuran. Koitos käynnistyy klo 19.00.


230216 - Dani palaa Atlantikseen
Daniel Åkerlund (s. 2000) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2023 kattavan pelaajasopimuksen. Powerstriker palaa punasinisiin vuoden tauon jälkeen.

Iso-D palaa Atlantikseen hyvillä mielin. - Nyt on taas kova motivaatio treenata. Tiedän pystyväni pelaamaan Kakkosessa, kun olen kunnossa ja Bolan kanssa pääsen varmasti kondikseen.


230215 - Konanille jatkosopimus
Konan Kouakou (s. 1995) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2023 kattavan pelaajasopimuksen. Keskikenttäpelaaja aloittaa nyt seitsemännen kautensa punapaidoissa.

Konan Kouakou on valittu Atlantiksen Vuoden pelaajaksi kausien 2017 ja 2020 päätteeksi. Ennen Suomeen muuttoaan mies pelasi Armenian pääsarjassa, missä meriittilistalle kertyi mm. neljä ottelua Europa Leaguen karsinnoissa.

Konan on lähdössä tulevaan kauteen uudella innolla. - Olen viime vuodet pelannut siviilityön ehdoilla. En ole päässyt harjoittelemaan riittävästi, ja se on näkynyt peleissä ja aiheuttanut turhia loukkaantumisia. Nyt haluan vielä kerran panostaa futikseen tosissaan.

Pallotaituri uskoo Atlantiksen mahdollisuuksiin Kakkosessa. - Meillä on todella hyviä kokeneita pelaajia sekä paljon lahjakkaita nuoria. Olen varma, että meillä on ensi kaudella vahvat ryhmät Kakkosessa.


230213 - Mirolle jatkosopimus
Miro Marin (s. 2002) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2023 kattavan jatkosopimuksen. Toppari aloittaa nyt neljännen kautensa punapaidoissa.

Moshood Bola on erittäin tyytyväinen Marinin jatkosopimuksesta. - Miro on parhaillaan armeijassa, mikä väkisin haittaa harjoittelua, mutta uskon vahvasti, että hän pystyy auttamaan meitä tälläkin kaudella. Miro on kentällä luontainen johtaja, joka ohjaamisellaan tekee muiden pelistä helpompaa.


230212 - Beibit iskussa Bolliksella
Atlantis-beibit palasivat voittojen tielle A-nuorten SM-karsinnoissa, kun PPJ kukistui Pallokentän tekonurmella maalein 4-0 (3-0). Sinivalkoiset tarjosivat kelpo vastuksen, mutta tällä kertaa Bolan beibien ruuti oli kuivaa: 10. Roope Sipi 1-0, 21. Chidera Ajunwoko 2-0, 24. Jean 3-0 ja 69. Mohamed Lassoued 4-0. Kun alakerta kippari Adonis Sfishtan (Kuva: Tiina Pirilä) johdolla hoiti urakkansa varmasti, sarjapisteet jäivät kotijoukkueelle lopulta selkein numeroin.

Atlantiksen seuraava ottelu P20 SM-karsinnoissa on ensi lauantaina 18. helmikuuta, jolloin helsinkiläiset suuntaavat Tapiolaan haastamaan isäntäjoukkue FC Honkaa.


230211 - Beibeillä vastassa PPJ
Atlantiksen pelit A-nuorten SM-karsinnoissa jatkuvat sunnuntaina, jolloin Bolan beibit saavat vastaansa PPJ:n. Molemmilla on kahden kierroksen jälkeen tilillä voitto ja tappio, joten joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäin sijoilla 5 ja 6. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Bolliksen ykköstekonurmella klo 17.10.

230210 - Oi Outo on!
Outokumpu Oyj Atlantiksen sielunkumppani Outokumpu julkaisi torstaina viime vuoden tilinpäätöksen. Vaikka viimeinen neljännes ei enää sujunut alkuvuoden tahtiin, tilikauden tulos oli ennätyksellinen ja myös odotukset tälle vuodelle kohtuullisen positiiviset. Luvut vakuuttivat markkinat, ja yhtiön osakekurssi lähti reippaaseen nousuun.

Atlantiksen finanssivastaava Tino Kinnunen tutkaili Outokummun tilinpäätöstä tyytyväisenä. - Outokummulla menee hyvin, ja se tietää hyvää meillekin, sillä silloin sieltä heruu aina meillekin muutama ropo.


230210 - Domille jatkosopimus
Dominik Rudenko (s. 2001) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2023 kattavan jatkosopimuksen. Pallotaituri aloittaa nyt viidennen kautensa punapaidoissa.

Moshood Bola uskoo Rudenkon nousevan isoon rooliin tulevalla kaudella. - Domi on nuori pelaaja, mutta hänellä on jo kova kokemus näistä peleistä. Hän on erittäin tavoitteellinen urheilija ja viime kauden jälkeen varmasti todella motivoitunut näyttämään osaamisensa myös Kakkosessa.


230208 - Maurolle jatkosopimus
Mauro Severino (s. 1999) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2023 kattavan jatkosopimuksen. Pikakiitäjä aloittaa nyt toisen kautensa punapaidoissa. Viime kaudella Severino oli Atlantiksen tehokkain maalintekijä Kakkosessa iskettyään 19 ottelussa 10 osumaa.

Moshood Bola on erittäin tyytyväinen Severinon jatkosopimukseen. - Mauro on nopea, taitava pelaaja ja hyvä viimeistelijä. Uskon vahvasti, että hän tulee olemaan isossa roolissa meidän hyökkäyspelissä.


230207 - Sapa luotsaa Pelimiehiä
Takavuosien Atlantis-kippari Santeri Saarenpää ottaa komentoonsa Atlantiksen Nelosessa pelaavan Pelimiehet-joukkueen. Viheriöiden ikitaistelija toimii tulevalla kaudella Pelimiesten pelaajavalmentajana.

Saarenpää tarttuu innolla uuteen haasteeseen. - Mikään muu Nelosen joukkue ei varmasti harjoittele niin hyvin kuin nämä pojat. Tässä ryhmässä on monta kaveria, jotka havittevat peliaikaa Kakkosesta tai A-junnuista, ja he ovat varmasti motivoituneita näyttämään parastaan myös Nelosen peleissä.

Pelimiehet ovat seuraavan kerran tositoimissa lauantaina 18. helmikuuta, kun Sapan sällit kohtaavat Pallomyllyssä tutun paikallisvastustajan Malmin Palloseuran.


230206 - Nelonen käynnistyy 17. huhtikuussa
Atlantis Pelimiehet pelaa tulevalla kaudella Nelosen lohkossa 3, jossa ovat mukana:
 • Atlantis FC Pelimiehet
 • Chicken Wings
 • FC Fortuna
 • FC Hieho
 • FC POHU
 • FC Viikingit SCP
 • HJK Laajasalo
 • HPS/2
 • KäPa/2
 • Ponnistus
 • SUMU sob
 • Valtti/2

Lohkovoittaja nousee Kolmoseen, kakkonen menee nousukarsintoihin ja kolme viimeistä lähtevät hakemaan vauhtia Vitosesta.

Pelimiehet aloittaa sarjakauden 17. huhtikuuta, jolloin joukkue kohtaa kotiareenallaan Tapulin tekonurmella FC Viikingit SCP:n. Päätöskierros pelataan 5. lokakuuta.


230205 - Beibeille tappio Myrtsissä
Atlantis-beibit vierailivat sunnuntaina Myyrmäen stadionilla. VJS oli kotonaan odotetun kova vastus ja vei loput sarjapisteet maalein 2-1 (2-0).

Avausjakso oli beibeiltä heikko esitys. Hienoinen lumisade ja liukas kenttä tekivät olosuhteista haastavia, mikä näkyi helppoina virheinä punasinisten alakerrassa. Isännät hyödynsivät nämä ja iskivät jakson loppuun kaksi osumaa (43' Koivumäki 1-0 ja 45+1' Vigdorov 2-0). Moshood Bola antoi tauolla hiukan palautetta sekä juoksutti kentälle neljä paria tuoreita jalkoja. Tämä toikin heti tulosta, kun Jean puski kulmasta kavennuksen (49'). Enempää osumia helsinkiläiset eivät kuitenkaan onnistuneet taikomaan, joten pisteet Vantaalle maalein 2-1.

Atlantiksen seuraava ottelu P20 SM-karsinnoissa on ensi sunnuntaina 12. helmikuuta, jolloin PPJ saapuu vieraaksi Töölön Pallokentälle.


230204 - VJS nurin Pallomyllyssä
Atlantis-miehistö kohtasi Vantaan Jalkapalloseuran Pallomyllyssä lauantaina. Isäntien peli pyöri ajoittain varsin mukavasti, ja tilanteita syntyi vantaalaisten maalille. Kolme kertaa pallo myös saatiin VJS:n verkkoon - kahdesti asialla oli Chijioke Ibekwe (Kuva: Tiina Pirilä) ja kertaalleen Demba Camara. Näin loppunumerot olivat punasinisten eduksi 3-0 (3-0).

Kokoonpano: Ndjock, Shevchenko, Marin, Nash, Sergio, Rudenko, Bekhedda, Kouakou, Ibekwe, Camara ja Severino. Vaihdosta mukaan: Mustafa, Katashira, Samajar, Hulkko, Joao, Mahamed, Åkerlund, Platonenko ja Pllana.


230203 - VJS-viikonloppu
Atlantis-joukkueet kohtaavat Vantaan Jalkapalloseuran tänä viikonloppuna. Ensin lauantaina punasinisten senioriosasto saa vastaansa VJS:n edustusryhmän. Koitos käynnistyy Pallomyllyssä klo 19.00. Sunnuntaina Atlantis-beibit kohtaavat VJS:n A-nuorten SM-karsinnoissa. Taisto sarjapisteistä alkaa Myyrmäen stadionilla klo 18.00.

230203 - Shevalle jatkosopimus
Victor Shevchenko (s. 1991) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2023 kattavan jatkosopimuksen. Moldovasta kotoisin oleva topparijärkäle aloittaa nyt neljännen kautensa punapaidoissa.

Moshood Bola on erittäin tyytyväinen Shevchenkon jatkosopimukseen. - Sheva on Kakkoseen todella kova luu ja isossa roolissa meidän nuoressa ryhmässä. Hän tuo kaivattua kovuutta ja pääpelivoimaa meidän alakertaan.


230202 - Median kulta-aikaa
Media ja urheilu ovat tänä päivänä erottamaton kaksikko. Urheilu tarjoaa medialle loputtomasti mielenkiintoista sisältöä. Media puolestaan tarjoaa urheilulle kaivattua näkyvyyttä lukuisilla eri alustoilla. Eikä niin pientä urheilijanalkua, etteikö tästä tarinaa syntyisi.

Tällä viikolla Atlantiksen harjoituksissa vieraili Mauro Severinosta kertovan dokumentin kuvausryhmä. Muutama viikko sitten treeneissä pyöri Eero Partosen dokumentin kuvausryhmä. Nyt odotellaan vain, milloin saapuu Aarne Tenkasen futisuraa käsittelevän lyhytdokumentin kuvausryhmä.


230201 - Kakkosen ohjelma vahvistettu
Kakkosen tulevan kauden otteluohjelma on julkistettu. Atlantis FC aloittaa sarjan perjantaina 21. huhtikuuta, jolloin FC Jazz saapuu vieraaksi Helsinkiin. Atlantis FC Akatemia puolestaan starttaa lauantaina 22. huhtikuuta vieraspelillä Kiffeniä vastaan. Päätöskierrokset pelataan viikonloppuna 7.-8. lokakuuta, minkä jälkeen ohjelmassa ovat vielä nousukarsinnat kunkin lohkon viidelle parhaalle joukkueelle.

Kaikki Atlantis-joukkueiden Kakkosen ottelut löytyvät Tulevista Atlantis-otteluista.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)