Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.1.2023

230131 - Kymppipaita käyttöön
Tulevalla kaudella Atlantis-miehistössä nähdään jälleen pelipaita numero 10, kun Med Bekhedda pukee ylleen himoitun kymppipaidan. Kympillä Atlantiksessa ovat pelanneet mm. legendaariset takavuosien maalitykit Kari Nevala ja Esa Pamppunen, mutta muutoin numero on ollut käytössä hyvin säästeliäästi. Nyt kuitenkin kymppipaita tullaan pitkästä aikaa näkemään jälleen tositoimissa.

230130 - Medille jatkosopimus
Med Bekhedda (s. 1989) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2023 kattavan jatkosopimuksen. Algeriasta kotoisin oleva pallotaituri aloittaa nyt kuudennen kautensa punapaidoissa.

Viime kaudella Akatemian kapteeninnauhaa kantanut Bekhedda on viihtynyt seurassa mainiosti. - Atlantis on minun seurani Suomessa ja haluan joku päivä päättää peliurani täällä. Voin pelata Edustuksessa, Akatemiassa tai Pelimiehissä. Missä vaan tarvitaan ja missä voin olla avuksi.


230129 - Beibit vaikeuksien kautta voitton
Atlantis ja Gnistan kohtasivat sunnuntaina A-nuorten SM-karsintojen avauskierroksella Pallomyllyssä. Molempien kuviot olivat vielä hiukan hakusessa, eikä ottelu suuria hienouksia tarjonnut, mutta kelpo vääntö sarjapisteistä kuitenkin käytiin. Gnistan nappasi johdon, kun Tommi Wartiovaara yllätti Anwar Abdin 23. minuutilla. Punasiniset kuittasivat 31. minuutilla, kun Roope Sipin (Kuva: Juhani Järvenpää) kanuuna upposi yläkulmaan. Pari minuuttia ennen taukovihellystä Atte Karppinen ampui 30 metristä ilkeän vaparin, minkä maalivahti pudotti ja Jean Jr suti irtopallon verkkoon. Toisella jaksolla keltapaitojen askel alkoi painaa, ja Atlantis haki lisäosumia, mutta huonolla tuloksella. Loppunumerot kuitenkin isännille 2-1 (2-1).

Moshood Bola oli taiston tauottua varsin lyhytsanainen. - Tämä ei ollut meiltä hyvä peli, mutta näitä tulee kaikille joskus. Positiivista kuitenkin, että pystyimme voittoon heikollakin pelillä.


230128 - Beibien karsinnat alkavat sunnuntaina
A-nuorten SM-karsinnat käynnistyvät tänä viikonloppuna. Atlantiksen pelit starttaavat sunnuntaina, jolloin Bolan beibit kohtaavat tutun paikallisvastustajan Gnistanin. Taisto sarjapisteistä alkaa Pallomyllyssä klo 20.40.

230127 - TPS nurin Turussa
Atlantis-miehistö oli pelituulella, kun helsinkiläiset kohtasivat Turun Palloseuran perjantaina LähiTapiola Areenalla Turussa. Isännät dominoivat alkua, mutta vähitellen peli tasoittui, ja toisella jaksolla punapaidoilla oli jo parhaat maalipaikat. Yksi näistä myös onnistuttiin hyödyntämään, kun Mauro Severino (Kuva: Juhani Järvenpää) ohjasi Arash Singhin tarjoilusta pallon Jere Koposen selän taakse vajaa kymppi ennen päätösvihellystä. Kun helsinkiläisten alakerta Victor Shevchenkon johdolla hoiti varmasti kotijoukkueen lähentelyt, loppunumerot olivat vieraiden eduksi 0-1 (0-0).

Kokoonpano: Ndjock, Shevchenko, Michalik, Sfishta, Ajunwoko, Rudenko, Karppinen, Bekhedda, Ibekwe, Jean Jr ja Severino. Vaihdosta mukaan: Mustafa, Katashira, Camara, Singh, Mahamed ja Abdou.


230126 - Perjantaina Turkuun
Atlantis-miehistö suuntaa perjantaina Turkuun. Helsinkiläiset lähtevät matkaan haastamaan isäntäjoukkue Turun Palloseuraa. Koitos käynnistyy LähiTapiola Areenalla klo 14.00.

230126 - Kakkosen ohjelma valmistumassa
Kakkosen tulevan kauden otteluohjelma on viittä vaille valmis. Palloliiton kilpailutoiminto hioo vielä viimeisiä viilauksia ohjelmaan, ja se tullaan julkistamaan kokonaisuudessaan keskiviikkona 1. helmikuuta klo 14.00.

230125 - Aamutreenit alkavat
Atlantis-pelaajat pääsevät torstaista lähtien kerran viikossa myös aamuharjoituksiin Pallomyllyyn. Akatemia-valmentaja Moshood Bolan johdolla tehdään mm. erilaisia taitoharjoitteita, pelipaikkakohtaisia harjoitteita sekä luonnollisesti monenlaisia viimeistelyharjoitteita.

230124 - Lisää beibejä
Akatemia-ryhmässä on myös joukko nuoria pallotaitureita, joilla ei vielä ole Kakkosessa vaadittavaa pelaajasopimusta, mutta jotka taistelevat peliajasta seuran A- ja B-junnujoukkueissa sekä Pelimiesten Nelosen ryhmässä. Näitä Akatemia-beibejä ovat tällä hetkellä: Tariq Al-Karmo (s. 2006), Masiholla Fazli (s. 2004), Santeri Hirvonen (s. 2005), Joona Nevala (s. 2004), Alpha Samaila (s. 2004) ja Ahura Yusefi (s. 2005).

230123 - Jeanille jatkosopimus
Jean Souza de Almeida (s. 2002) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2023 kattavan pelaajasopimuksen. Maalitykki aloittaa nyt toisen kautensa punapaidoissa.

Moshood Bola on mielissään hyökkääjän jatkosopimuksesta. - Jean oli viime syksynä isossa roolissa A-junnujen mestarijoukkueessa. Hän toi selvästi lisää tehoja meidän hyökkäyspeliin. Nyt pojan pitäisi näyttää, että hän pärjää myös miesten peleissä.


230122 - TiPS nurin Tiksissä
TiPS ja Atlantis kohtasivat sunnuntaina Tikkurilan Urheilupuiston tekonurmella. Hyinen ilma jäädytti pelistä suurimmat hienoudet, mutta ajoittain punapaitojen peli pyöri kohtuullisen mukavasti, ja isännät joutuivat puolustuskannalle. Maalinteko oli kuitenkin vaikeaa, kunnes toisella jaksolla vaihtobeibi Collins Bah iski pallon kahdesti kotijoukkueen verkkoon. Kun myös Samir Shkreli osui kertaalleen, loppunumerot olivat helsinkiläisten eduksi 1-3 (0-0).

Moshood Bola kiitteli suojattejaan taiston tauottua. - Meillä oli tänään käytännössä A-junnujoukkue. Ainoastaan Clinton oli mukana kokeneemmista pelaajista. Siihen nähden tulos oli hyvä, mutta junnuille tulee vieläkin liikaa kosketuksia. Pallo pitää saada liikkeelle nopeammin. Tästä on kuitenkin hyvä lähteä karsintapeleihin.


230121 - Sunnuntaina Tikkurilaan
Atlantis-miehistö suuntaa sunnuntaina Tikkurilaan. Punapaidat lähtevät nuorella ryhmällä haastamaan Kakkosen sarjanousijaa Tikkurilan Palloseuraa. Taisto käynnistyy Urheilupuiston tekonurmella klo 16.30.

230120 - Eero uusi Akatemia-pelaaja
Eero Partonen (s. 2005) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2023 kattavan Akatemia-sopimuksen. Laitapakki siirtyy punapaitoihin Käpylän Pallon riveistä.

Moshood Bola toivottaa Partosen tervetulleeksi Akatemiaan. - Eero on erittäin tavoitteellinen nuori mies. Miesten peleihin on vielä matkaa, mutta kovassa seurassa kehitys voi olla nopeaakin.


230119 - Toimisto muuttaa
Atlantis-toimisto muuttaa kuunvaihteessa uusiin avarampiin tiloihin Eskolantien toiselle puolen. Toimiston uusi osoite on Pukinmäenaukio 2 aivan Puksun aseman välittömässä läheisyydessä.

Postiosoite säilyy entisellään eli: Atlantis FC, PL 35, 00721 Helsinki.


230117 - Makelle jatkosopimus
Shadrak Makengo (s. 2003) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2023 kattavan Akatemia-sopimuksen. Laitapakki aloittaa nyt toisen kautensa punapaidoissa.

Moshood Bola on mielissään Makengon jatkosopimuksesta. - Make oli viime kaudella yksi eniten kehittyneistä Akatemia-pelaajista. Keväällä peliaika oli tiukoilla A-junnuissa, mutta kesällä hän kellotti jo isoja minuutteja Kakkosessa. Mutta eväitä olisi vieläkin pidemmälle, jos vaan työnteko maistuu.


230116 - Samir uusi Akatemia-pelaaja
Samir Shkreli (s. 2003) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2023 kattavan Akatemia-sopimuksen. Hyökkääjä siirtyy punapaitoihin FC Espoon riveistä.

Moshood Bola toivottaa Shkrelin tervetulleeksi Akatemiaan. - Samirilla on jo kokemusta miesten peleistä Kolmosessa. Nyt tasoa pitäisi nostaa pykälällä ylöspäin. Kaikki edellytykset siihen on, mutta työtä se vaatii.


230115 - KäPa nurin Talissa
Atlantis-miehistö oli vireessä sunnuntaina, kun punapaidat kohtasivat Käpylän Pallon Talin hallissa. Hienoinen hallinta näkyi myös tulostaululla, kun Atte Karppinen tuikkasi avausosuman ensimmäisellä jaksolla, ja Charles Katashira viimeisteli loppunumerot 2-0 toisella puolikkaalla.

Moshood Bola oli tyytyväinen päivän antiin. - Tämä oli meiltä hyvä peli. Joillakin näkyi vielä vähäinen pelituntuma, mutta asenne oli kaikilla kohdallaan.

- Meillä on kuitenkin vielä paljon töitä sekä treenikentällä että taustoissa, ennen kuin koossa on kaksi vahvaa Kakkosen joukkuetta.


230114 - HPS vahvempi Talissa
HPS tarjosi odotetun kovan vastuksen Atlantis-miehistölle lauantaina. Vihreät Jääkärit puolustivat kurinalaisesti ja lähtivät nopeasti teräviin vastaiskuihin. Kahdesti tämä tuotti myös tulosta. Avausjaksolla Sammy Ndjock venyi useampaan näyttävään torjuntaan, mutta kertaalleen pallo saatiin mainion molarimme selän taakse. Toisella jaksolla tolppien väliin tuli Akatemia-beibi Noel Heib, ja kerran joutui myös juniori antautumaan. Kun Daniel Åkerlund ampui avausjaksolla punapaitojen ainokaisen, loppunumerot olivat vihreille 2-1 (1-1).

Moshood Bola antoi suojateilleen pelin jälkeen tiukkaa palautetta. - Vastustaja pelaa Kolmosessa, ja teistä moni haluaisi pelata Kakkosessa. Miten luulette, että se on mahdollista, jos ei pärjää Kolmosen joukkuetta vastaan?


230113 - Viikonloppuna kaksi peliä
Atlantiksella on jälleen kaksi tiukkaa vääntöä tänä viikonloppuna. Lauantaina punapaidat saavat vastaansa Kolmosen ehdottomiin kärkinippuihin kuuluvan HPS:n Talin hallissa klo 19.00. Sunnuntaina päästään haastamaan tuore Ykkösen sarjanousija Käpylän Pallo. Tämä taisto käynnistyy Talin hallissa klo 14.00.

230112 - Bolalle jatkosopimus
Akatemia-valmentaja Moshood Bola on tehnyt uuden vuoteen 2024 ulottuvan jatkosopimuksen Atlantiksen kanssa. Vuodesta 2010 seurassa vaikuttanut valmentajasuuruus johdatti viime kaudella A-juniorit Suomen mestaruuteen ja nosti Akatemian Kakkoseen. Tällä kaudella Bola kantaa päävastuun A-juniorien SM-karsintajoukkueesta sekä Kakkosen Akatemia-joukkueesta.

Tino Kinnunen on erittäin tyytyväinen Bolan jatkosopimukseen. - Bola on ollut uskollisesti mukana niin hyvinä kuin huonoina hetkinä ja tehnyt paljon pyyteetöntä työtä seuran eteen. Hän laittaa itsensä aina täysillä likoon, ja tätä myös pelaajat osaavat arvostaa. Viime vuoden saavutukset olivat loistavia, ja halusimme ne myös palkita.


230108 - Beibit voittoon Granissa
Atlantiksen A-juniorit kohtasivat GrIFK:n vastaavan miehistön Kauniaisten hallissa sunnuntaina. Punapaidat olivat liikkeellä nuorella ryhmällä, mikä näkyi pelissä, mutta joukkue iski silti taululle selkeät numerot 0-4 (0-2). Jean viimeisteli kahdesti sekä Eero Paronen ja Samir Shkreli kumpikin kertaalleen.

Moshood Bola ei kuitenkaan silitellyt suojattejaan taiston tauottua. - Pallo liikkui liian hitaasti, ja kosketuksia tuli aivan liikaa. Pelaamme treeneissä jatkuvasti kahden-kolmen kosketuksen pelejä, mutta nyt siitä ei näkynyt jälkeäkään. Vielä on paljon tekemistä, ennen kuin joukkue on valmis SM-karsintoihin.

A-junnujen kakkosjoukkue oli myös tulessa sunnuntai-iltana. Kenny Fahlströmin suojatit kukistivat Talin hallissa Gnistanin vastaavan nipun maalein 5-3 (3-2).


230107 - Pelimiehet voittoon Talissa
Atlantis Pelimiehet kohtasi PK-35:n testimiehistön Talin hallissa lauantaina. Kolmella sopimuspelaajalla vahvistettu Atlantis-miehistö oli pelipäällä ja nappasi voiton maalein 5-2 (4-1). Punapaitojen osumista vastasivat Muhammad Fazli kahdesti sekä Atte Karppinen, Moursali Abdou ja paluun viheriölle tehnyt Erik Virolainen kukin kertaalleen.

Moshood Bola kiitteli Pelimiesten työmoraalia, mutta löysi myös paljon parannettavaa. - Osalla kavereista kunto on luvattoman huono, osalla taas taktisessa osaamisessa on paljon puutteita. Mutta muutama poika kyllä näytti, että käyttöä saattaisi olla Kakkosessakin.


230106 - Viikonloppuna pelataan taas
Atlantis-joukkueita nähdään tositoimissa jälleen viikonloppuna. Lauantaina vahvistettu Pelimiehet-joukkue kohtaa PK-35:n testimiehistön Talin hallissa klo 18.00. Sunnuntaina Bolan beibit (A1) haastavat GrIFK:n A-junnut Kauniaisissa klo 18.30. Myöhemmin illalla Kennyn kollit (A2) kohtaavat vielä Gnistanin A-junnut Talissa klo 20.00.

230105 - Veeti uusi Akatemia-pelaaja
Veeti Kekkonen (s. 2006) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2023 kattavan Akatemia-sopimuksen. Keskikenttäpelaajan edellinen seura on Itä-Hakkilan Kilpa.

Moshood Bola toivottaa nuorukaisen tervetulleeksi Akatemiaan. - Veeti liittyi harjoituksiin vasta muutama viikko sitten, mutta osoitti nopeasti ansaitsevansa paikan ryhmästä. Kokoa ei paljon ole, mutta asennetta senkin edestä. Kiva nähdä, miten pitkälle se vielä kantaa.


230104 - Mielenkiintoisia treenipelejä
Kevään harjoituspelien kalenteri alkaa vähitellen täyttyä. Sovittuina on jo koko joukko mielenkiintoisia vääntöjä. Ykkösen joukkueista kohdataan ainakin KäPa ja TPS, Kakkosen ryhmistä mm. Ilves-Kissat, Klubi 04, NJS ja PK-35 sekä Kolmosesta HPS ja VJS. Yhä on kuitenkin vapaita pelipäiviä, joten ohjelmaan tulee varmasti vielä lisää useampikin kova koitos.

Sovitut harjoituspelit sekä muut Atlantis-ottelut löydät täältä.


230102 - Atlantis mukaan Suomen Cupiin
Atlantis FC on tälläkin kaudella mukana myös Suomen Cupissa. Viime vuonna punapaidat etenivät cupissa 6. kierrokselle, missä FC Lahti oli kotonaan vahvempi maalein 4-2.

Kakkosen joukkueet tulevat mukaan Suomen Cupin 3. kierroksella, mikä pelataan Vapun tienoilla. Tällöin kisan aloittavat myös kaikki Ykkösen joukkueet sekä puolet liigamiehistöistä.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)