Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.10.2022

211029 - Puheenjohtajan mietteitä
Atlantis käynnisti helmikuussa 2018 "Make Atlantis Great Again" -projektin. Tavoitteeksi asetettiin mm. paluu ylempiin sarjoihin, pelaajamäärän kasvattaminen, varainhankinnan monipuolistaminen ja yleensä toiminnan kehittäminen kaikilla osa-alueilla.

Puheenjohtaja Tino Kinnunen summailee viiden vuoden tilinpäätöstä kohtuullisen tyytyväisenä.

- Olemme saaneet paljon hyvää aikaiseksi. Urheilullisesti olemme menneet valtavasti eteenpäin. Vuonna 2018 Edustus pelasi Kolmosessa sekä Akatemia Nelosessa ja A-poikien Ykkösessä. Muita joukkueita ei silloin ollutkaan. Tänä päivänä kaikki kolme pelaavat ylemmissä sarjoissa. Lisäksi meillä on kolme uutta, pirteästi toimivaa joukkuetta. Haluamme pitää hyvää huolta myös näistä harrastejoukkueista, sillä pelaaja- ja joukkuemäärän kasvattaminen on ehdottomasti meidän tavoitteena jatkossakin.

- Tälle vuodelle meillä oli neljä kilpailullista tavoitetta. Saavutimme niistä kolme - voitimme lohkomme Kolmosessa ja Vitosessa sekä vielä A-poikien Suomen mestaruuden. Se on kova saldo.

- Ensi kaudelle tavoitteita ruuvataan jälleen pykälän verran kovemmiksi. Akatemia tulee jatkossakin olemaan keskeisessä roolissa meidän toiminnassa. Sitä kautta pyrimme kehittämään hyviä nuoria, motivoituneita pelimiehiä Edustukseen ja toivottavasti joku päivä taas kansainvälisillekin kentille.

- Toiminta on kehittynyt merkittävästi myös taustalla. Varainhankinta on monipuolistunut olennaisesti. Taloudellisesti vuodet 2018, 2019 ja 2021 olivat todella hyviä. Vuonna 2020 korona kuritti meitä pahasti, ja tänä vuonna vuorostaan Putinin sota rokotti tulosta rajusti. Ensi vuonna tarkoitus on ehdottomasti tehdä jälleen voitollinen tilinpäätös, mutta helpolla se ei tule, sillä jokaisen euron eteen saa tehdä duunia tosissaan.


221025 - Akatemian avoimissa tungosta
Atlantis Akatemian avoimissa harjoituksissa riitti tungosta, kun 75 tulevaisuuden pelimiestä oli saapunut antamaan näyttöjä Akatemian valmennusjohdolle.

Moshood Bola seurasi mielenkiinnolla uusien yrittäjien edesottamuksia. - Hurja määrä innokkaita pelaajia. Suurimmalle osalle meidän uusi kakkosjoukkue on varmasti parempi vaihtoehto, mutta mukana oli myös pelaajia, jotka mielellään näkisi Akatemiassa ensi kaudella. Mikä parasta nämä pojat ovat syntyneet 2005-06.


221024 - Avoimet harjoitukset alkavat tällä viikolla
Atlantis-joukkueiden avoimet harjoitukset alkavat kuluvalla viikolla. B-juniorien (s. 2006-2008) sekä uuden A-juniorijoukkueen (s. 2003-2005) ensimmäiset avoimet treenit pidetään Myllypuron Pallomyllyssä maanantaina 24. lokakuuta klo 20.30. Akatemian (s. 2002-2005) avoimet harjoitukset alkavat Pallomyllyssä tiistaina 25.10. klo 20.00.

Eri joukkueiden avoimet harjoitukset löydät täältä. Tervetuloa mukaan tutustumaan joukkueiden toimintaan!


221023 - Bola ja Marcelo putsasivat palkintopöydän
Lauantain Akatemia-pelin jälkeen koko Atlantis-miehistö suuntasi yhteiselle illalliselle ja täältä edelleen päättäjäissaunaan. Illanvieton lomassa palkittiin tavan mukaan myös muutama kauden aikana ansioitunut atlantislainen.

Vuoden Pelaaja Marcelo

Vuoden Pelaajaksi valittiin Marcelo Costa, jonka panos varsinkin A-junnujen menestyksessä oli ratkaisevan tärkeä. Marcelo oli isossa roolissa myös Akatemia-joukkueessa.

Vuoden Atlantis Giant Bola

Vuoden Atlantis Giantiksi valittiin pitkän uran Atlantiksessa tehnyt Moshood Bola. Valmentajavelho luotsasi A-junnut Suomen mestariksi sekä Akatemia-joukkueen Kolmosen lohkovoittoon. Eikä ollut Nokiastakaan Akatemian pysäyttäjäksi tasonmittauksessa. Bola on yhdessä Tom Weckströmin kanssa johdattanut Atlantiksen mitaleille A-nuorten SM-sarjassa nyt neljästi peräkkäin.


221022 - Akatemia voittoon Nokialla
Atlantis Akatemia päätti kauden voitokkaasti, kun Nokian Palloseura kukistui kotiareenallaan maalein 2-5 (0-4). Näin Kolmosen lohkovoittajien tasonmittaus päättyi helsinkiläisten eduksi yhteismaalein 11-2.

Punapaidat saivat peliin mainion startin, kun kippari Med Bekhedda iski kahdesti heti avausminuuteilla (2' ja 6'). Tämän jälkeen vielä Sergio (32') ja Konan Kouakou (38') osuivat ennen taukovihellystä. Toinen jakso menikin sitten enemmän pelailuksi. Jean Jr viimeisteli vielä punaisille (57') ja Jaako Ahokas (49') sekä Aaro Nordvall (90+2') isännille.

Taiston tauottua helsinkiläiset suuntasivat Hämeenlinnaan illalliselle ja täältä edelleen joukkueen kantapaikkaan Puistokulmaan saunomaan.


221022 - Muistoja 23 vuoden takaa
Sunnuntaina 22. lokakuuta 1999 suru-uutinen kohtasi Atlantiksen. Joukkue oli edellisiltana palannut Vaasasta, missä liigakarsintojen toisessa osaottelussa oli kohdattu Vaasan Palloseura. VPS vei liigapaikan yhteismaalein 4-3, ja helsinkiläisten päättäjäisissä tunnelma oli vaisu. Todellinen järkytys koettiin kuitenkin sunnuntai-iltapäivällä, kun tieto karsintapeleissä Atlantis-maalia vartioineen Miki Lehtosen poismenosta saavutti joukkueen. Pelaajat kokoontuivat Pukinmäen vanhaan pukukoppirakennukseen, missä Jari Europaeuksen johdolla puitiin tapahtunutta. Ilmassa oli monia kysymyksiä, osa jäi vaille vastausta ikuisiksi ajoiksi. Mutta Mikin muisto elää.

221021 - Lauantaina Nokialle
Atlantis Akatemia matkaa lauantaina Nokialle, missä helsinkiläiset haastavat isäntäjoukkue Nokian Palloseuran. Tasonmittauksen toinen osaottelu käynnistyy paikallisen Keskuskentän luonnonnurmella klo 14.00.

Joukkueet kohtasivat viime sunnuntaina Pihlajamäessä, ja tuolloin punapaidat olivat vahvempia maalein 6-0. Nyt edessä on kuitenkin uusi koitos nokialaisten kotiareenalla, ja Atlantis-miehistö lähtee varmasti nöyrällä asenteella uuteen taistoon.


221019 - Vanhakallion Perhekoti jatkaa yhteistyökumppanina
Atlantiksen pitkäaikainen yhteistyökumppani Vanhakallion Perhekoti jatkaa yhtenä seuran pääyhteistyökumppaneista myös tulevalla kaudella. Monipuolinen yhteistyö osapuolten kesken on jatkunut tuloksekkaasti jo kymmenen vuotta.

Vanhakallion Perhekoti tarjoaa turvallisen ja kodinomaisen kasvuympäristön huostaanotetuille kouluikäisille nuorille. Perhekoti sijaitsee rauhallisella omakotialueella Puotilassa koulujen ja palveluiden välittömässä läheisyydessä. Alueelta löytyy myös erinomaiset harrastusmahdollisuudet.


221017 - Avoimet harjoitukset alkavat ensi viikolla
Atlantis-joukkueiden avoimet harjoitukset alkavat ensi viikolla. B-juniorien (s. 2006-2008) sekä uuden A-juniorijoukkueen (s. 2003-2005) ensimmäiset avoimet treenit pidetään Myllypuron Pallomyllyssä maanantaina 24. lokakuuta klo 20.30. Akatemian (s. 2002-2005) avoimet harjoitukset alkavat Pallomyllyssä tiistaina 25.10. klo 20.00.

Eri joukkueiden avoimet harjoitukset löydät täältä. Tervetuloa mukaan tutustumaan joukkueiden toimintaan!


221016 - Akatemialla maalijuhla Pihliksessä
Atlantis Akatemia ja Nokian Palloseura kohtasivat Pihlajamäen MagneCit Areenalla sunnuntaina. Kolmosen lohkovoittajien tasonmittaus kallistui tällä kertaa etelän eduksi. Punapaidat latoivat tulostaululle selkeät numerot 6-0 (1-0).

Isännät ottivat komennon kentällä alusta alkaen. Avausjaksolla nokialaisten puolustusmuuri oli kuitenkin vahva, ja ainoastaan David George onnistui kertaalleen ohittamaan vieraiden maalia vartioineen Juuso Saikkosen (36'). Keltapaidat panostivat teräviin vastaiskuihin, ja pariin otteeseen pallo kävikin Atlantiksen maalikehikoissa.

Moshood Bola juoksutti toiselle jaksolle muutaman parin tuoreita jalkoja ja antoi ohjeeksi pistää palloa nopeammin liikkeelle. Tämä toi myös tulosta, kun vieraiden jalka alkoi painaa: 50. Arash Singh 2-0, 65. Marcelo rp 3-0, 68. Med Bekhedda 4-0, 71. Dominik Rudenko 5-0 ja 76. Bekhedda 6-0.

Joukkueet kohtaavat uudelleen ensi lauantaina Nokian Keskuskentän nurmella. Otteluparin voittaja ratkeaa kahden osaottelun yhteistuloksella.


221015 - Pitkät minuutit
A-nuorten SM-sarjan päätöskierros tarjosi melkoisen jännitysnäytelmän, kun tilanteet eri paikkakunnilla vaihtelivat tiuhaan tahtiin. Mitalijoukkueet olivat lopulta selvillä vasta, kun päätösvihellys oli kajahtanut jokaisella kentällä.

Ensimmäisenä kuului kummia Tampereelta. KuPS oli mennyt heti kättelyssä 0-2 johtoon. Ilves oli samantien putoamassa mitalitaistosta.

Sitten tapahtui Lahdessa. Miro Marin puski helsinkiläiset johtoon (17').

Seuraavaksi tuli tieto Kaarinasta, että KaaPo johtaa 1-0 (24'). HJS kuitenkin kuittasi nopeasti (30').

Lahdessa peli alkoi kääntyä Atlantikselle, kun Roope Sipi (38') ja Chidera Ajunwoko (45+1') viimeistelivät taukonumeroiksi jo 0-3.

Kun myös KaaPo meni juuri ennen taukovihellystä uudelleen johtoon (45'), helsinkiläisten leirissä jo varovasti tuuleteltiin.

HJS ei kuitenkaan luovuttanut. Numerot Kaarinassa olivat pian 2-2 (53'), ja hämeenlinnalaiset jahtasivat voittomaalia, mikä olisi varmistanut heille mestaruuden.

Kun Reipas vielä iski kavennuksen 1-3 (60'), Atlantis-leirissä ilmeet vakavoituivat. Marcelo kuitenkin kuittasi samantien - 1-4 (61'). Adonis Sfishta hetken päästä jo 1-5 (67'). Reipas vielä 2-5 (75') ja Rayanne Kone lisäajalla loppunumerot 2-6 (90+3').

Viimeinen vartti helsinkiläisten vaihtopenkillä seurattiin kuitenkin herkeämättä uutisia Kaarinasta. Kun hiukan ennen loppua tulospalveluun ilmestyi tilanteeksi 3-2, huuto alkoi samantien. Ilo kuitenkin loppui lyhyeen, kun numeroiksi korjattiin uudelleen 2-2. Sen jälkeen vain seurattiin, miten kello sekunti kerrallaan tikitti lisäaikaa. Kun ruutuun vihdoin ilmestyi "Päättynyt 2-2", helsinkiläisjuhlat saattoivat alkaa.

Atlantis vei Suomen mestaruuden 25 pisteellä. HJS ja KaaPo nappasivat himmeämmät mitalit 23 pinnalla. Syksyllä pahasti hyytynyt Ilves jäi lopulta neljänneksi (21 p.) perässään Honka (21 p.) ja Reipas (20 p.).

Kiitos kaikille A-nuorten SM-sarjaan osallistuneille joukkueille hyvästä ja rehdistä kilpailusta. Mukana oli hyviä joukkueita ja koko joukko tasokkaita pelimiehiä. Toivottavasti Palloliittokin jatkossa panostaa sarjaan enemmän, jotta saisimme siitä tulevina vuosina entistä laadukkaamman kilpailun.


221015 - We Are the Champions!

221014 - Sunnuntaina vieraita Nokialta
Atlantis Akatemia saa sunnuntaina vieraita Nokialta, kun Kolmosen Läntisen B-lohkon voittaja Nokian Palloseura saapuu mittaamaan helsinkiläisten tasoa. NoPS on punapaidoille uusi tuttavuus, sillä joukkueet eivät ole aikaisemmin olleet vastakkain millään sarjatasolla.

Kolmosen Läntisessä B-lohkossa käytiin todella tiukka taisto lohkovoitosta. NoPS ja TPV päätyivät tasapisteisiin, ja joukkueille oli jopa sama maaliero. Nokialaiset nappasivat ykköspaikan, koska tehtyjen maalien määrä oli suurempi kuin tamperelaisilla.

Sunnuntain ottelu pelataan MagneCit Areenalla Pihlajamäessä klo 14.00. Sisäänkäynti Areenalle tapahtuu Rapakiventien puolelta. Ottelussa on lipunmyynti, ja portilla suoritetaan turvatarkastus.


221013 - Beibit lauantaina Lahteen
A-nuorten SM-sarjan päätöskierros pelataan lauantaina. Atlantis-beibit matkaavat Lahteen, missä helsinkiläiset haastavat isäntäjoukkue FC Reippaan. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Kisapuistossa klo 13.00.

Lähtökohdat päätöskierrokselle ovat herkulliset, kun koko kärkiviisikko on kahden pisteen sisällä: HJS (22), Atlantis (22), KaaPo (22), Ilves (21) ja Reipas (20). Atlantis kohtaa lauantaina Reippaan Lahdessa, Ilves kotonaan Kuopion Palloseuran ja Kaarinassa ovat vastakkain KaaPo ja HJS.


221012 - NoPS-peli Pihliksessä
Atlantis Akatemia kohtaa Nokian Palloseuran sunnuntaina Kolmosen lohkovoittajien tasonmittauspeleissä. Ottelu pelataan MagneCit Areenalla Pihlajamäessä klo 14.00. Lämmin kiitos PK-35:lle pelikentän tarjoamisesta.

Sunnuntaina on tiedossa kunnon futisjuhla. Nokialta on tulossa täysi bussilastillinen NoPS-faneja, ja eiköhän Stadistakin löydy kohtuullisesti Atlantis-kannattajia.

Toinen osaottelu pelataan lauantaina 22.10. klo 14.00 Nokian Keskuskentän luonnonnurmella. Stadissa nurmet menivät kiinni jo kuukautta aikaisemmin, joten Nokialta löytyy futiskulttuuria.


221011 - Akatemialle kaksi lisäpeliä
Atlantis Akatemia saa tälle syksylle vielä kaksi mielenkiintoista lisäkoitosta, kun Palloliitto tarjoaa mahdollisuuden Kolmosen lohkovoittajien välisiin tasonmittauspeleihin. Akatemiaa vastaan asettuu kaksiosaisessa otteluparissa Läntisen B-lohkon voittaja Nokian Palloseura. Ensimmäinen osaottelu pelataan Helsingissä sunnuntaina 16. lokakuuta ja toinen osaottelu Nokialla lauantaina 22. lokakuuta. Luvassa on varmasti mielenkiintoisia vääntöjä.

221010 - Kaksi A-junnujoukkuetta
Atlantiksella on tulevalla kaudella kaksi joukkuetta P20-ikäluokassa. Akatemia-pelaajista koottu kilpajoukkue osallistuu jälleen SM-sarjan karsintoihin ja enemmän harrastepohjainen uusi A-junnujoukkue lähtee mukaan Kakkoseen. Molemmat joukkueet järjestävät loka-marraskuussa avoimia harjoituksia, joihin uudet yrittäjät ovat tervetulleita tutustumaan toimintaan.

Eri joukkueiden avoimet harjoitukset löydät täältä.


221009 - Menihän se!
Atlantis kohtasi sunnuntaina Vantaan Jalkapalloseuran A-nuorten SM-sarjassa. Vantaalaiset pistivät rajusti kampoihin, mutta punapaidat nousivat toisella jaksolla väkisin voittoon. Loppunumerot Pallomyllyssä olivat isäntien eduksi 2-0 (0-0).

Avausjakso mentiin Atlantiksen komennossa, mutta vieraat puolustivat kurinalaisesti ja kun kotijoukkueen viimeistely-yritykset olivat ponnettomia, tauolle lähdettiin maalittomissa tasanumeroissa.

Toisella jaksolla punapaitojen paine VJS-maalilla jatkui. Maalikehikko kolisi useampaan otteeseen ja kahdesti pallo saatiin verkkoonkin, mutta molemmilla kerroilla avustavan lippu pelasti vantaalaiset. Toisaalta isäntien hyökkäysinto avasi tilanteita myös Atlantis-maalille, mutta Anwar Abdi poimi varmasti valkopaitojen lähentelyt. Vihdoin 75. minuutilla Jean Jr murtautui läpiajoon ja ampui pallon takakulmasta sisään. Lopullisen sinetin iski 89. minuutilla Atte Karppinen, jonka pommi 20 metristä sinetöi loppunumerot 2-0.

A-nuorten SM-sarja huipentuu ensi viikonloppuna. Viisi kärkijoukkuetta ovat kahden pisteen sisällä: HJS (22), Atlantis (22), KaaPo (22), Ilves (21) ja Reipas (20). Päätöskierroksella helsinkiläiset matkaavat Lahteen Reippaan vieraaksi, Ilves kohtaa kotonaan Kuopion Palloseuran ja Kaarinassa ovat vastakkain KaaPo ja HJS.


221008 - Tenkaselle potkut - Bola ruoriin
Aarne Tenkasen päävalmentajan pesti jäi lyhyeksi, sillä mies vapautettiin tehtävästä vain muutaman päivän urakoinnin jälkeen. Valmennusvastuun loppukaudeksi ottaa nyt seuran Akatemia-valmentaja Moshood Bola.

- Olin heti järkkäämässä kundeille saunailtaa mut tuli vähän maisteltua tarjoiluja jo edellisiltana. Tai vähän enemmänkin. Kundit jäi sit aika janosiks eikä ne oikein tykänny siitä, Tenkanen myöntää.


221008 - Beibeillä vastassa VJS
Atlantiksen pelit A-nuorten SM-sarjassa jatkuvat sunnuntaina, kun Vantaan Jalkapalloseura saapuu punapaitojen vieraaksi. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Pallomyllyssä klo 14.00.

Joukkueiden kohtaamiset ovat perinteisesti olleet tiukkoja vääntöjä, ja tasainen koitos on varmasti tiedossa tälläkin kertaa.


221007 - Akatemia tasapeliin kärkikamppailussa
Kärkikaksikko Toukolan Teräs ja Atlantis Akatemia kävivät perjantai-iltana tiukan Kolmosen väännön Bolliksen tekonurmella. Reipas syysmyräkkä karsi ehkä suurimmat hienoudet pelistä, mutta yritystä molemmilla joukkueilla riitti aina päätösvihellykseen saakka.

Atlantis siirtyi johtoon 27. minuutilla, kun Med Bekhedda riisti pallon keskialueella ja vapautti nopealla oivalluksella Jean Juniorin läpiajoon. Tämä viimeisteli varmasti lukemiksi 0-1. Isännät kuitenkin kuittasivat 38. minuutilla, kun Artturi Paavola jatkoi etutolpalta kulmapotkun Sammy Ndjockin selän taakse. Toisella jaksolla sinisissä vieraspaidoissa esiintynyt Akatemia sai myötätuulen selän taakse, ja isäntien maalikehikot kolisivatkin muutamaan otteeseen. Enempää osumia Bolliksen syysillassa ei kuitenkaan nähty, joten päätöskierroksen kärkikamppailu päättyi pistejakoon maalein 1-1.

Atlantis Akatemia keräsi Kolmosessa 22 ottelusta 56 pistettä, kun kakkoseksi sijoittunut ToTe sai kokoon 49 pinnaa. Puotinkylän Valtti oli 45 pisteellä kolmas. Häntäpäässä FC Viikingit SCP ja FC POHU joutuvat hakemaan ensi kaudella vauhtia Nelosesta.


221006 - B-junnuilla avoimet harjoitukset
Atlantiksen B-juniorit järjestävät syksyn aikana joukon avoimia harjoituksia, joihin 2006-08 -syntyneet tulevaisuuden pelimiehet ovat tervetulleita tutustumaan joukkueen toimintaan. B-junnujen ensimmäiset avoimet harjoitukset pidetään Myllypuron Pallomyllyssä maanantaina 24. lokakuuta klo 20.30 sekä torstaina 27. lokakuuta samoin klo 20.30. Lisätietoja avoimista harjoituksista ja B-juniorien toiminnasta antaa Mika Laine (puh. 0440 965667).

221006 - Akatemialla vastassa ToTe
Atlantis Akatemia haastaa perjantaina Kolmosen päätöskierroksella sarjakakkosen Toukolan Teräksen. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Töölön Pallokentän ykköstekonurmella klo 20.00.

Kevätkierroksella Akatemia voitti joukkueiden keskinäisen kohtaamisen maalein 3-2, mutta todella tiukalle ToTe punapaidat laittoi.


221005 - Ekmarkille potkut - Tenkanen ruoriin
Atlantis-valmentaja Tommi Ekmarkin sopimus on purettu, ja manageri Aarne Tenkanen vetää loput tämän kauden Kakkosen pelit.

- Pojalla menivät omat ja seuran intressit hiukan sekaisin. Mutta tekevällehän sattuu. Kiitämme menneistä vuosista, ja kuten tapana on sanoa, toivotamme lämpimästi onnea uusien haasteiden parissa, Tenkanen taustoittaa.

- Tosiasiahan on, että tavoittelimme myös Kakkosessa selkeästi parempaa menestystä, kuin mitä saavutimme. Nyt on aika laittaa uutta matoa koukkuun ja pyrkiä jälleen takaisin kärkikahinoihin.


221004 - Maalijuhla Talissa
Atlantis Akatemia kohtasi FC Viikingit SCP:n torstai-iltana Talin hallissa. Tällä kertaa punapaidat pääsivät helpolla ja saivat nautiskella maalijuhlasta laajalla rintamalla: 2. Jean Jr 1-0, 25. Sergio 2-0, 42. David George 3-0, 53. Konan Kouakou 4-0, 62. Arash Singh 5-0, 66. Jean Sr 6-0, 77. Adriano Mvondo 7-0, 81. Rayanne Kone 8-0, 85. Joao 9-0 ja 90. Kone 10-0. Viikingit ei tällä kertaa pystynyt tarjoamaan samanlaista vastusta kuin kesällä Hettarilla.

Seuraava koitos onkin sitten luokkaa kovempi, sillä Akatemia haastaa perjantaina Kolmosen päätöskierroksella sarjakakkosen Toukolan Teräksen. Ottelu käynnistyy Töölön Pallokentän ykköstekonurmella klo 20.00. ToTe on voittanut putkeen seitsemän viime peliään, joten kelpo haaste odottaa Atlantis-miehistöä Bolliksella.


221003 - Akatemialla vastassa Viikingit
Atlantis Akatemian Kolmosen pelit jatkuvat tiistaina, kun joukkue kohtaa Talin hallissa FC Viikingit SCP:n. Taisto sarjapisteistä käynnistyy klo 18.15.

Kevätkierroksella Akatemia haki sarjapisteet Heteniityn kentältä maalein 2-6, mutta vääntö ratkesi vasta toisella jaksolla väsyn hiipiessä vuosaarelaisten puseroihin.


221001 - Kakkonen päättyi voitokkaasti
Atlantis päätti kauden 2022 Kakkosen pelit voitokkaasti, kun Peli-Karhut joutui antautumaan Kartanon kentällä maalein 4-1 (2-0). Samalla varmistui lopullisesti, että kotkalaisten tie vie kauden päätteksi Kolmoseen.

PeKa saapui Helsinkiin hakemaan täyttä pistepottia, sillä runsasmaalisella voitolla joukkueella olisi vielä ollut pieni mahdollisuus sarjapaikan säilyttämiseen. Kotkalaisten toivo hiipui kuitenkin nopeasti, sillä punapaidat hallitsivat pelitapahtumia, ja isäntien kuuma kärkikaksikko Chijioke Ibekwe (19') ja Charles Katashira (28') iski jo avausjaksolla pallon kahdesti vieraiden maalia vartioineen Aleksi Partasen selän taakse.

Toisella jaksolla Samuel Takala herätti vielä pienen toivonkipinän kotkalaisleirissä iskemällä nopean kavennusosuman (53'), mutta kipinä hiipui pian, kun kello kävi ja Ibekwe teki lisää tuhojaan: 3-1 67. minuutilla ja vielä 4-1 juuri ennen päätösvihellystä (89'). Näin loppunumerot olivat Vuosaaressa punapaitojen eduksi 4-1.

Atlantis keräsi kauden 22 ottelussa 36 pistettä, mikä toi sarjataulukossa viidennen sijan. Kärkinelikko JIPPO (49 p. ), KäPa (48 p.), Reipas (47 p.) ja Kiffen (38 p.) jatkaa vielä pelejä erillisessä noususarjassa. PeKa ja FC LaPa puolestaan joutuvat ensi kaudella hakemaan vauhtia Kolmosesta.


221001 - Beibit voittoon kahden maalin takaa
Atlantis matkasi lauantaina Kuopioon haastamaan isäntäjoukkue Kuopion Palloseuraa A-nuorten SM-sarjassa. Keltapaidat näyttivät ratkaisevan taiston edukseen heti kättelyssä, mutta niin vaan helsinkiläiset nousivat parin maalin takamatkalta lopulta voittoon lukemin 2-4 (2-3).

Viime kauden mestarit aloittivat Lippumäen hallissa vahvasti. Saif Joseph vei pariin otteeseen Adonis Sfishtaa pahemman kerran. Ensin hän tarjoili Tuomas Pippolalle, joka iski numeroiksi 1-0 (5'). Toisella kerralla Joseph ampui itse pallon Anwar Abdin selän taakse (16'). Atte Karppinen toi kuitenkin helsinkiläiset mukaan peliin 27. minuutilla. Sfishta löi lisää löylyä viisi minuuttia myöhemmin, kun vasemman jalan vapaapotku upposi isäntien verkkoon (32'). Seuraavaksi Miro Marin puski Sfishtan kulmasta tilanteeksi jo 2-3 (39'). Näissä numeroissa mentiin myös tauolle.

Toisella jaksolla kentälle vaihdettu Chidera Ajunwoko otti keskikentän haltuunsa. Tilanteita saatiinkin KuPS-maalille, mutta vasta Karppisen tykki 25 metristä oikeaan yläkulmaan aiheutti töitä tulostaulun hoitajalle (76'). Enempää osumia ei Lippumäessä nähty. Näin pisteet matkasivat Helsinkiin ja beibit pääsivät täyttämään ebergiavarastojaan paikalliseen kantapaikkaansa.

Atlantis nousi sarjataulukossa 19 pisteeseen, millä joukkue on vielä hyvin mukana mitalikahinoissa. Ilves on jo hiukan karussa, mutta kolmikko HJS, Atlantis ja KaaPo on tällä hetkellä tiukimmin kisaamassa himmeämmistä mitaleista. Punapaitojen seuraava koitos on ensi sunnuntaina 9. lokakuuta, jolloin tuttu kiistakumppani VJS saapuu vieraaksi Pallomyllyyn.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)