Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-30.9.2022

220930- Lauantaina vastassa PeKa
Atlantis saa lauantaina Kakkosen päätöskierroksella vieraita Kotkasta, kun Peli-Karhut saapuu Helsinkiin. Taisto sarjapisteistä käynnistyy klo 14.00. Ottelu pelataan Kartanon uudella ykköstekonurmella Vuosaaressa, koska Pukinmäen nurmi on tältä kaudelta jo suljettu. Peliin on vapaa pääsy.

Heinäkuussa joukkueet olivat vastakkain Arto Tolsa Areenalla Kotkassa. Tuolloin päädyttiin pistejakoon maalein 0-0.


220930 - Beibit lauantaina Kuopioon
Atlantiksen pelit A-nuorten SM-sarjassa jatkuvat lauantaina, kun helsinkiläiset matkaavat Pohjois-Savoon Kuopion Palloseuran vieraaksi. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Lippumäen hallissa klo 12.00.

Joukkueet olivat kesäkuussa vastakkain SM-karsintasarjassa. Tuolloin kuopiolaiset vetivät kotiareenallaan pidemmän korren maalein 2-1, joten punapaidoilla on nyt mahdollisuus revanssiin.


220929 - Valtti nurin Talissa
Atlantis Akatemia kohtasi Puotinkylän Valtin torstai-iltana Talin hallissa. Punapaidat iskivät avausjaksolla pallon kolmesti vieraiden verkkoon ja nappasivat sarjapisteet lopulta maalein 4-0 (3-0).

Akatemia aloitti pirteästi, ja tämä toi nopeasti myös tulosta: Marcelo (Kuva: Mediatiimi) ohjasi maalin edestä 1-0 (2'), Dominik Rudenko samoin 2-0 (16') ja Konan Kouakou tykitti kuudentoista kulmalta vasurillaan 3-0 (20'). Tämän jälkeen meno hiukan rauhoittui, kunnes toisen jakson alussa Valtti lähti vastahyökkäykseen. Punapaitojen alakerta pelasi kuitenkin varmasti, ja kun vieraat eivät saaneet havittelemaansa kavennusosumaa, tunteetkin hiukan kuumenivat. Jean Sr kuitenkin lopetti Valtin pyristelyn iskemällä taululle jo 4-0 (60'). Nyt vauhti kentällä alkoi hiipua, eikä Talissa enempää osumia enää nähty.

Akatemialla on jäljellä vielä kaksi Kolmosen koitosta. Seuraavaksi vastaan asettuu FC Viikingit/SCP. Ottelu pelataan Talin hallissa tiistaina 4. lokakuuta klo 18.15.


220928 - Akatemialla vastassa Valtti
Atlantis Akatemian Kolmosen pelit jatkuvat torstaina, kun joukkue kohtaa Talin hallissa Puotinkylän Valtin. Taisto sarjapisteistä käynnistyy klo 20.15.

Kevätkierroksella Akatemia kaatoi Valtin Puotilassa tiukan väännön jälkeen, ja tasainen koitos on varmasti luvassa tälläkin kertaa. Valtti on sarjataulukossa kolmantena ja omaa yhden sarjan kovimmista hyökkäyskalustoista.


220927 - Pelimiehille luovutusvoitto
Pelimiesten Vitosen kausi päättyi luovutusvoittoon, kun vastustaja FC Viikingit Mordor ei uskaltautunut paikalle. Näin tulos kirjattiin Pelimiesten eduksi 3-0.

Pelimiehet keräsivät kauden 14 ottelusta 12 voittoa, yhden tasurin ja yhden tappion. Ainoa häviö koettiin, kun paikallisvastustaja SUMU kukisti punapaidat.

Pelimiesten ottelut jatkuvat ensi kaudella Nelosessa. Mukaan ryhmään mahtuu myös uusia pelimiehiä.


220925 - Viimeisiä viedään
Sarjakausi 2022 lähestyy päätöstään. Kaikilla Atlantis-joukkueilla on vielä jokunen peli jäljellä: Kakkosessa yksi, Kolmosessa kolme, Vitosessa yksi, A-junnuilla kolme ja B-junnuilla yhteensä kolme. Ensimmäisenä urakkansa saa päätökseen Vitosen Pelimiehet, jolla kauden viimeinen koitos on jo tiistaina Lauttasaaressa.

Kunhan kaikki ryhmät ovat saaneet ottelunsa pelattua, koittaa yhteenvedon aika. Samalla tarkistetaan myös suunnitelmat tulevalle kaudelle. MAGA-projekti jatkuu entisin tavoittein, mutta jokasyksyiseen tapaan tehdään tarvittavat hienosäädöt.


220924 - Atlantis vahvempi maali-ilottelussa
Atlantis haki lauantaina sarjapisteet Etelä-Helsingistä, kun PPJ joutui antautumaan kotiareenallaan Jätkäsaaressa 3-4 (2-2).

Ottelussa riitti tilanteita molemmissa päissä kenttää, kun kummankin joukkueen alakerrat viettivät avoimien ovien päivää. Ensin mentiin punaisten komennossa: Mustapha Coker (Kuva: Juhani Järvenpää) puski 0-1 (12') ja Mauro Severino ampui 60 metristä pallon yli Sam Jammehin 0-2 (35'). Sitten seurasi sinisten etsikkoaika: Emil Pallas sijoitti tarkasti takanurkkaan 1-2 (42') ja heti perään vapaaksi unohdettu vanha kettu Tuomas Mustonen puski taukonumeroiksi 2-2 (45+1'). Mustonen oli uudestaan asialla heti tauon jälkeen (52'). Sitten Tommi Kari otti toisen varoituksen, ja kotijoukkue joutui vajaalle (55'). Nyt oli taas vieraiden vuoro. Ensin Charles Katashira ohjasi 3-3 (67'), ja vihdoin Niklas Jokiniemi naulasi loppunumerot pilkulta (84').

Kakkosen päätöskierros pelataan ensi lauantaina 1. lokakuuta. Atlantis saa tuolloin vieraita Kotkasta, kun Peli-Karhut saapuu Helsinkiin.


220923 - Lauantaina Jätkäsaareen
Atlantiksen pelit Kakkosessa jatkuvat lauantaina, kun punapaidat matkaavat Etelä-Helsinkiin PPJ:n vieraaksi. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Jätkäsaaren tekonurmella klo 15.00.

Joukkueet olivat heinäkuussa vastakkain Pukinmäessä. Tuolloin Atlantis oli vahvempi maalein 2-0. PPJ lähteekin varmasti nyt kotiareenallaan hakemaan revanssia.


220922 - Akatemia voittoon Tapulissa
Atlantis Akatemia kohtasi Malmin Ponnistajat torstai-iltana Tapulin tekonurmella. Punapaidat iskivät avausjaksolla pallon kolmesti malmilaisten verkkoon ja nappasivat sarjapisteet maalein 0-3 (0-3).

Akatemia esitti ensimmäisellä neljävitosella pirteää peliä. Pallo liikkui ja miehet liikkuivat. Tilanteitakin syntyi tasaiseen tahtiin. Vaikka viimeistely ei aivan kohdallaan ollut, pallo saatiin kuitenkin kolmesti Kim Kanervan selän taakse: Jean Jr 0-1 (4'), Med Bekhedda 0-2 (26') (Kuva: Mediatiimi) ja Jean Sr 0-3 (34'). Toisella jaksolla punapaitojen liike oli jäänyt pukukoppiin, ja Ponnistajat pääsi paremmin peliin mukaan. Sammy Ndjock Atlantis-maalilla selvitti kuitenkin varmasti isäntien lähentelyt, ja kun vierailtakaan ei enää suurempaa maalinälkää löytynyt, loppu meni enemmän pelailuksi.

Akatemian seuraava Kolmosen koitos on ensi torstaina 29. syyskuuta, jolloin punapaidat kohtaavat Talin hallissa sarjakolmosen Puotinkylän Valtin.


220921 - Akatemialla vastassa Ponnistajat
Atlantis Akatemian Kolmosen pelit jatkuvat torstaina, kun joukkue kohtaa Tapulin tekonurmella tutun paikallisvastustajan Malmin Ponnistajat. Taisto sarjapisteistä käynnistyy klo 20.00.

Kevätkierroksella Akatemia oli vahvempi Pukinmäessä, mutta koitos ratkesi vasta toisella jaksolla. Tiukka vääntö on varmasti luvassa tälläkin kertaa, kun Ponnistajat lähtee Tapulissa hakemaan revanssia.


220920 - B-junnut hyvässä syysvireessä
Atlantiksen B-juniorit ovat yltäneet mainioon syysvireeseen. Kenny Fahlströmin ja Mika Laineen luotsaamat pallotaiturit johtavat omaa Kolmosen lohkoaan kuuden pisteen erolla, ja Nelosessa punapaidat ovat kakkosena tasapisteissä kärkiryhmä EsPan kanssa.

Atlantiksen B-juniorit aloittavat valmistautumisen uuteen kauteen avoimilla harjoituksilla loka-marraskuussa. Ensimmäiset avoimet harjoitukset pidetään Pallomyllyssä 24. lokakuuta. Uudet yrittäjät tervetulleita!


220919 - Pelimiehet otti revanssin
Atlantis Pelimiehet otti kaivatun revanssin kevätkierroksen tappiolleen, kun Suurmetsän Urheilijat kaatui maanantai-iltana Tapulin tekonurmella maalein 5-0 (3-0). Hyvähenkinen paikallisvääntö sai sopivasti lisämaustetta, kun punapaitojen vasen pakki Ege Zulu viihdytti yleisöä näyttävillä nousuillaan ja osuvilla kommenteillaan. - Mä vaan otin tukea kaverista etten ois kaatunu, pallovirtuoosi sanaili tuomarille saatuaan kortin repimisestä.

Pelimiehillä on jäljellä vielä yksi Vitosen koitos. Joukkue kohtaa ensi viikon tiistaina 27. syyskuuta FC Viikingit Mordorin. Ottelu pelataan Lauttasaaren tekonurmella eli perinteisellä Pyrkän kentällä.


220918 - NJS nurin Puksussa
Atlantis otti sunnuntaina kaivatun revanssin NJS:stä. Kevätkierroksella nurmijärveläiset olivat kotonaan parempia maalein 2-0. Nyt punapaidat tasasivat tilit kukistamalla palokärjet Pukinmäessä samoin lukemin.

Ottelussa molemmat joukkueet esittivät reipasta hyökkäyspeliä. Ainoastaan heppoinen viimeistely sekä kummankin maalivahdin - isäntien Anwar Abdin (Kuva: Juhani Järvenpää) ja vieraiden Aaro Reiniluodon - mainiot torjunnat pitivät lukemat kurissa. Kotijoukkueen ykköstykki Mauro Severino oli kuitenkin nurmijärveläisille liian paha pideltävä. Kirppu iski pallon kahdesti Reiniluodon selän taakse (28' ja 57'), ja kun Anwar toisessa päässä piti maalinsa puhtaana, sarjapisteet jäivät Pukinmäkeen.

Atlantiksella on jäljellä vielä kaksi Kakkosen koitosta, joista seuraava on ohjelmassa ensi lauantaina 24. syyskuuta, kun Tenkasen lähiörotat matkaavat Etelä-Helsinkiin PPJ:n vieraaksi.


220917 - Sunnuntaina vieraita Nurmijärveltä
Atlantiksen pelit Kakkosessa jatkuvat sunnuntaina, kun Nurmijärven Jalkapalloseura saapuu vieraaksi Pukinmäkeen. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Puksun sametilla klo 15.00.

Joukkueet olivat Vappuna vastakkain Klaukkalassa, ja silloin NJS oli vahvempi maalein 2-0. Punapaidoilla on nyt kotiareenallaan mahdollisuus napata revanssi palokärjistä.


220917 - TPS nurin Puksussa
Atlantis kohtasi Turun Palloseuran A-nuorten SM-sarjassa lauantaina. Avausjakso mentiin maalittomissa tasanumeroissa, mutta punapaidat ratkaisivat koitoksen edukseen toisella puolikkaalla. Loppunumerot olivat isäntien hyväksi 4-1 (0-0).

Avausjakso oli kotijoukkueen hienoista hallintaa, mutta turkulaisten vastaiskut meinasivat muutamaan otteeseen tehdä tuhojaan. Toisella jaksolla punapaidat saivat lisää tehoa hyökkäyspeliin. Ensin Jean Souza puski avausmaalin 50. minuutilla Amin Omarin nappikeskityksestä. Vain kolme minuuttia myöhemmin Miro Marin ohjasi kulman jälkitilanteesta numeroiksi jo 2-0. Seuraavaksi puhui Timur Saltykovin tykki ja 3-0 (76'). Tämän jälkeen pimputeltiin hiukan omassa päässä, ja Arash Singhille pelattiin avopaikka. Arashin tarkka sijoitus tyhjään maaliin - valitettavasti vain omaan verkkoon (78'). Turkulaiset saivat kavennusosumasta lisää virtaa, mutta lopun isännät pelasivat tarkasti, ja Joona Nevalan vapaapotku lopetti vieraiden pyristelyn (88').

Atlantis nousi sarjataulukossa 16 pisteeseen ja samalla vielä mukaan mitalikamppailuihin. Seuraava tilaisuus pistetilin kartuttamiseen on lauantaina 1. lokakuuta, jolloin helsinkiläiset matkaavat Pohjois-Savoon Kuopion Palloseuran vieraaksi.


220916 - Beibeille vieraita Turusta
Atlantiksen pelit A-nuorten SM-sarjassa jatkuvat lauantaina, kun punapaidat saavat Pukinmäkeen vieraaksi Turun Palloseuran. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Puksun sametilla klo 15.00.

TPS on kerännyt kuudesta pelistä 10 pistettä, kun Atlantiksella on koossa seitsemästä pelistä 13 pinnaa. Molemmat joukkueet havittelevat varmasti vielä mukaan mitalikahinoihin, joten luvassa on takuulla mielenkiintoinen vääntö.


220915 - Akatemia voittoon Talissa
Atlantis Akatemia ja Kontu kävivät värikkään väännön Talin hallissa torstai-iltana. Akatemia viimeisteli avausjaksolla hyvällä prosentilla kolmesti, mutta toisella puolikkaalla vieraat heräsivät tappelemaan tosissaan. Loppunumerot kuitenkin punapaitojen eduksi 4-0 (3-0).

Punapaidat saivat mainion startin, kun David George haastoi oikealla laidalla tuloksekkaasti ja tarjoili nappikeskityksen, jonka ensiesiintymisen Akatemia-paidassa tehnyt Jean Souza puski varmasti verkkoon (7'). Sama mies oli asialla varttia myöhemmin, kun hän jatkoi Konan Kouakoun esityöstä numeroiksi 2-0 (22'). David George iski hetkeä myöhemmin taululle jo 3-0 (27'), ja näissä lukemissa lähdettiin myös tauolle.

Toiselle jaksolle Kontu tuli aggressiivisesti. Kotijoukkue oli ajatellut pelin olevan jo selvä ja joutuikin äkkiä altavastaajaksi. Kun vielä Joao hölmöili itsensä suihkuun kahdella keltaisella (73'), paine punaisten maalilla kasvoi. Sammy Ndjock Atlantis-maalilla ei kuitenkaan ollut yllätettävissä. Kun vielä Adriano karkasi omalta kenttäpuoliskolta läpiajoon ja päätti sen tarkkaan laukaukseen takakulmaan (87'), vääntö oli ohitse.

Akatemian seuraava Kolmosen koitos on ensi torstaina 22. syyskuuta, jolloin punapaidat kohtaavat Tapulin tekonurmella tutun paikallisvastustajan Malmin Ponnistajat.


220915 - Kuukauden hyödyke - kontti
Kontti on tavarankuljetussäiliö, jota voidaan siirtää kuljetusvälineestä toiseen ilman sisällön uudelleenlastausta. Kontit valmistetaan useimmiten teräksestä tai alumiinista. Kontteja käytetään maantie-, rautatie-, lento- ja merikuljetuksissa. Ne on suunniteltu pinottaviksi, helposti siirreltäviksi ja helposti kuljetusvälineeseen kiinnitettäviksi.

Kontti on yksi merkittävimmistä logistisista innovaatioista, ja sitä voidaan pitää yhtenä tärkeimmistä 1900-luvun keksinnöistä. Kontti otettiin käyttöön vuonna 1956, ja vuonna 2015 merikuljetuksissa jo 90 prosenttia irtotavaralasteista kuljetettiin konteissa. Näin kontit tuovat iloa ja elinvoimaa myös meille atlantislaisille.


220914 - Akatemialla vastassa Kontu
Atlantis Akatemian Kolmosen pelit jatkuvat torstaina, kun joukkue kohtaa Talin hallissa FC Kontun. Taisto sarjapisteistä käynnistyy klo 20.15.

Akatemia haki kevätkierroksella voiton Kontulasta, joten sinipaidat saapuvat Taliin varmasti revanssi mielessään. Kontu on sarjataulukossa neljäntenä, ja joukkue on latonut sarjassa toiseksi eniten maaleja. Talissa näin luvassa hyvää Kolmosen futista.


220912 - Pelimiehet voittoon Tapulissa
Atlantis Pelimiehet kohtasi MPS Atletico Akatemian maanantai-iltana Tapulin tekonurmella. Kokenut malmilaisryhmä tarjosi avausjaksolla kelpo vastuksen, mutta toisella punapaitojen vauhti oli liikaa. Loppunumerot olivat isäntien eduksi 7-1 (1-0), mutta Eero Kilpinen sai Atlantis-maalilla venyä useampaan huipputorjuntaan. Lopulta vasta Anselmi Henrikssonin vapari reilusta paristakympistä aivan ylänurkkaan onnistui ohittamaan liimanäpin.

Pelimiehillä on jäljellä vielä kaksi koitosta. Seuraavaksi vastaan asettuu Jakomäen ylpeys SUMU, joka on toistaiseksi ainoana pystynyt kukistamaan punapaidat. Ottelu pelataan Tapulin tekiksellä ensi maanantaina 19.9.


220911 - Beibit voittoon lisäajalla
Atlantis ja HJK tarjosivat melkoisen trillerin A-nuorten SM-sarjassa sunnuntaina. Tiukka vääntö Pukinmäen nurmella ratkesi lopulta lisäajalla punapaitojen eduksi maalein 2-1 (1-1).

Avausjakso oli kotijoukkueen hienoista hallintaa. Kertaalleen pallo saatiin jo Klubin verkkoonkin, mutta erotuomarikolmikko hylkäsi osuman. Vihdoin 41. minuutilla saatiin palkinto, kun Franck Nyemb iski numeroiksi 1-0. Isäntien iloa ei kuitenkaan kestänyt pitkään, sillä vain kolme minuuttia myöhemmin Kawan Barbosa Souza karkasi punapaitojen alakerralta, ohitti Anwar Abdin ja ampui taukotilanteeksi 1-1.

Toisella jaksolla molemmilla joukkueilla oli omat etsikkoaikansa. Vieraiden paras paikka nähtiin 72. minuutilla, kun erotuomari Emil Kohvakka pitkän epäröinnin jälkeen määräsi pallon pilkulle. Anwar Abdi kuitenkin poimi sinivalkoisten yrityksen, ja tästä punapaidat saivat uutta virtaa. Lisäajalla nähtiin ratkaisu. Adriano haastoi rohkeasti oikealla, lähetti mainion keskityksen takatolpalle ja juuri kentälle vaihdettu Rayanne Kone puski pallon verkkoon (90+1'). Hetkeä myöhemmin koitti Kohvakan päätösvihellys, ja kotijoukkueen juhlat saattoivat alkaa.

Atlantiksen seuraava A-nuorten SM-sarjan ottelu on ensi lauantaina 17. syyskuuta, kun Turun Palloseura saapuu vieraaksi Pukinmäkeen.


220910 - Beibeillä sunnuntaina paikallistaisto Puksussa
Atlantiksen pelit A-nuorten SM-sarjassa jatkuvat sunnuntaina, kun punapaidat saavat Pukinmäkeen vieraaksi tutun paikallisvastustajan HJK:n. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Puksun sametilla klo 14.00.

Näiden kahden joukkueen kohtaamiset ovat perinteisesti tiukkoja ja usein kuumiakin vääntöjä, joten yleisölle on varmasti luvassa mielenkiintoista nähtävää. Tervetuloa seuraamaan!


220910 - Pistettiin tasattiin Keravalla
PK Keski-Uusimaa ja Atlantis kohtasivat lauantaina Kalevan urheilupuiston tekonurmella. Tasainen taisto päättyi lopulta pistejakoon maalein 1-1 (0-0).

Molemmilla joukkueilla oli ottelussa omat etsikkoaikansa. Avausjaksolla Atlantis piti enemmän palloa, mutta isännät loivat vaarallisemmat tilanteet. Toisen puolikkaan alku mentiin keravalaisten komennossa, ja Oscar Dahlfors veikin kotijoukkueen johtoon 52. minuutilla. Vähitellen ote siirtyi jälleen helsinkiläisille ja ansaittu tasoitus nähtiin 70. minuutilla, kun vaihdosta tullut Mustapha Coker (Kuva: Juhani Järvenpää) ajoi päätyyn ja tarjoili takatolpalle Niklas Jokiniemelle, joka sijoitti pallon varmasti verkkoon. Molemmat hakivat vielä voittomaalia, mutta enempää osumia ei Kalevassa enää nähty.

Atlantiksella on jäljellä vielä kolme Kakkosen koitosta, joista seuraava on ohjelmassa ensi viikon sunnuntaina 18. syyskuuta, jolloin Nurmijärven Jalkapalloseura saapuu vieraaksi Pukinmäkeen.


220909 - Lauantaina Keravalle
Atlantiksen pelit Kakkosessa jatkuvat lauantaina, kun helsinkiläiset matkaavat Keravalle haastamaan isäntäjoukkue PK Keski-Uusimaata. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Kalevan urheilupuiston tekonurmella klo 15.00.

Joukkueet olivat kesäkuussa vastakkain Pukinmäessä, ja silloin Atlantis kylvetti keravalaisia maalein 4-1. PKKU lähtee varmasti kotiareenallaan hakemaan revanssia tappiolleen. Sarjataulukossa kaksikko on ennen lauantain koitosta tasapisteissä molempien kerättyä tähän mennessä 26 pistettä.


220907 - Akatemia jatkoi voitokkaasti
Atlantis Akatemia jatkoi voittokulkuaan Kolmosessa, kun Herttoniemen Toverit joutui antautumaan Laajasalon nurmella maalein 0-4 (0-1).

Avausjaksolla punapaidat hallitsivat pelitapahtumia, mutta isännät puolustivat tarkasti. Kun pallo ei liikkunut riittävän sähäkästi, hyökkäykset puuroutuivat HerTon puolustussumppuun. Kertaalleen kuitenkin päästiin pahantekoon, kun David George ohjasi pallon isäntien verkkoon 24. minuutilla.

Toisella jaksolla vihreäpaitojen askel alkoi painaa ja liike hiipua. Tätä Atlantis pääsi hyödyntämään: Konan Kouakou 0-2 (57'), Joao 0-3 (61') sekä Rayanne Kone 0-4 (90+1'). Tilastoihin päätyi myös B-junnu Carlos Luhtin (Kuva: Pia Kankare) ensimmäiset minuutit miesten Kolmosessa.

Akatemian seuraava Kolmosen koitos on ensi viikon torstaina 15. syyskuuta, jolloin punapaidat kohtaavat Talin hallissa lohkon kärkinippuihin lukeutuvan FC Kontun.


220906 - Akatemialla vastassa HerTo
Atlantis Akatemian Kolmosen pelit jatkuvat keskiviikkona, kun joukkue suuntaa Laajasaloon haastamaan Herttoniemen Tovereita. Taisto Kolmosen sarjapisteistä käynnistyy Laajasalon nurmella klo 18.15.

Joukkueet kohtasivat kevätkierroksella Pukinmäessä, jolloin Akatemia oli parempi maalein 3-0. Kurinalaisesti puolustanut HerTo pisti kuitenkin tiukasti kampoihin, ja helpolla ei pinnoja ole varmasti tarjolla tälläkään kertaa.


220906 - Ei mitään jakoa
Atlantis kohtasi tiistaina Reippaan Pukinmäen nurmella. Kevätkierroksella helsinkiläisillä ei ollut mitään palaa Kisapuistossa, eivätkä voimasuhteet olleet tästä mihinkään muuttuneet. Tällä kertaa lahtelaiset takoivat taululle tylyt numerot 0-4 (0-1).

Avausjaksolla Atlantis ei montaa kertaa päässyt yli puolirajan. Punapaidat pelasivat höynää omalla kenttäpuoliskolla, kunnes vieraat tulivat ja nappasivat pallon. Isännät hävisivät kaksinkamppailut järjestään. Ainoastaan kippari Santeri Suutari (Kuva: Juhani Järvenpää) ja muutama harva vähän skrodempi punapaita pystyivät vääntämään tasapäisesti lahtelaisten kanssa. Sankarit saivat olla tyytyväisiä, että leikistä selvittiin yhdellä takaiskulla: Onni Hänninen 0-1 (40').

Toiselle jaksolle kotijoukkue tuli rohkeammin, ja nyt saatiin jo muutama maalipaikkakin. Mutta kun niissä ei onnistuttu, lahtelaiset tulivat ja näyttivät mallia: Asaad Babiker 0-2 (67'), Lirinis Haziri 0-2 (75') ja Onuray Köse 0-4 (89).

Atlantiksen seuraava Kakkosen koitos on jo ensi lauantaina 10. syyskuuta, jolloin helsinkiläiset matkaavat Keravalle haastamaan isäntäjoukkue PKKU:ta.


220905 - Tiistaina vieraita Lahdesta
Atlantis saa tiistaina vieraita Lahdesta, kun Reipas saapuu haastamaan punapaitoja Pukinmäkeen. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Puksun sametilla klo 18.15.

Joukkueet olivat kesäkuussa vastakkain Kisapuistossa, ja silloin Reipas kylvetti helsinkiläisiä maalein 4-1. Atlantikselle olisi näin tiistaina tarjolla revanssin paikka.

Sarjataulukossa Reipas on neljäntenä 32 pisteellä ja Atlantis viidentenä 26 pisteellä. Punapaidoilla on kuitenkin matkaa kärkeen jo 15 pinnaa. Toisaalta putoamisrajallekin on eroa turvalliset 10 pistettä.


220904 - Taisteluvoitto
Inter ja Atlantis kohtasivat A-nuorten SM-sarjassa sunnuntaina. Tiukka vääntö Turun Kupittaalla päättyi lopulta helsinkiläisten eduksi maalein 0-1 (0-1).

Atlantis-beibit olivat matkassa todella kapealla ryhmällä, mutta se ei tahtia haitannut, sillä asennetta ja taistelutahtoa löytyi nyt senkin edestä. Punapaidat väänsivät suurella sydämellä täydet 90 minuuttia, ja tällä kertaa se myös palkittiin, kun Adonis Sfishta (Kuva: Pia Kankare) päätti läpiajonsa tarkkaan laukaukseen takakulmaan (17'). Isännät saivat pallon kertaalleen pystypuuhun, mutta Joni Niemeä turkulaiset eivät onnistuneet ohittamaan. Vierailla oli myös muutama paikka lisäosumiin, mutta ei tulosta niistäkään. Näin loppunumerot Kupittaalla 0-1, ja kuten tulosurheilussa on tapana, Atlantis-beibit suuntasivat läheiseen ravitsemusliikkeeseen nauttimaan palkintojaan.

Atlantiksen seuraava A-nuorten SM-sarjan ottelu on ensi sunnuntaina 11. syyskuuta, kun Pukinmäen nurmella pelataan kuuma paikallistaisto Atlantis FC - HJK.


220903 - Beibit sunnuntaina Turkuun
Atlantiksen pelit A-nuorten SM-sarjassa jatkuvat sunnuntaina, kun helsinkiläiset matkaavat Turkuun FC Interin vieraaksi. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Energia Areenalla klo 12.15.

Inter on kerännyt SM-sarjassa viidestä pelistä kolme pistettä. Atlantiksella pinnoja on koossa seitsemän, joten molemmat varmasti janoavat täydennystä pistepussiinsa.


220902 - Akatemian avoimet loka-marraskuussa
Atlantis Akatemia järjestää jälleen loka-marraskuussa avoimia harjoituksia ja testipelejä, joihin voi tulla mukaan tutustumaan Akatemian toimintaan.

Akatemia-pelaajat osallistuvat ensi kaudella A-nuorten SM-karsintojen lisäksi näillä näkymin myös Kakkosen, Kolmosen ja Nelosen otteluihin, joten peliaikaa kullekin sopivalla tasolla on varmasti tarjolla riittävästi. Mitään maksuja Akatemiassa ei ole, mutta toisaalta edellytetään säännöllistä osallistumista päivittäiseen tavoitteelliseen toimintaan.

Voit perehtyä Atlantis Akatemiaan myös oheisen esittelyvideon avulla.


220901 - Akatemia otti revanssin
Atlantis Akatemia nappasi kaivatun revanssin, kun Puistolan Urheilijat joutui antautumaan Pukinmäessä maalein 4-0 (1-0).

Avausjaksolla punapaidat hallitsivat pelitapahtumia, mutta vieraat puolustivat todella kurinalaisesti. Maalipaikat olivat kortilla, eikä näitä harvojakaan onnistuttu hyödyntämään, ennen kuin Charles Katashira onnistui lisäajalla ohjaamaan pallon puistolalaisten verkkoon (45+1').

Toisella jaksolla juoni jatkui samanlaisena, kunnes Katashira onnistui toistamiseen 67. minuutilla. Nyt PuiU avasi pakettiaan ja lähti hakemaan kavennusta. Samalla kuitenkin Atlantis-hyökkääjille avautui tilaa, ja Arash Singh (80') sekä Altin Pllana (87') pääsivät vielä kaunistelemaan numeroita.

Akatemian seuraava Kolmosen koitos on ensi keskiviikkona 7. syyskuuta, jolloin punapaidat kohtaavat Laajasalon nurmella Herttoniemen Toverit.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)