-0).
Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.7.2022

220731 - Beibit taipuivat Tapiolassa
Atlantis-beibien Espoon vierailu ei tuonut täydennystä joukkueen pistepussiin. FC Honka oli kotiareenallaan vahvempi maalein 3-2 (1-2).

Avausjaksolla helsinkiläiset olivat toistuvasti vaikeuksissa isäntien nopeiden hyökkäysten kanssa. Kertaalleen Honka niistä myös iski, kun Veli Äijälä viimeisteli 23. minuutilla avausosuman. Atlantiksen momentum tuli jakson lopussa. Ensin Adonis Sfisftan keskityspallo leijaili espoolaismaalin takakulmaan (37'), ja hetkeä myöhemmin Franck Nyembin kanuuna paristakympistä upposi aivan yläkulmaan (40'). Näin tauolle mentiin yllättäen Atlantis-johdossa 1-2.

Toisella jaksolla punapaidat pääsivät paremmin peliin mukaan, ja espoolaisten hyökkäyspelistä oli paras terä poissa. Nyt oli kuitenkin isäntien vuoro iskeä. Kaksi heikosti puolustettua kulmapotkua, ja Leevi Kopra ampui molemmista pallon Anwar Abdin selän taakse (55' ja 58'). Kun Atlantis ei osannut hyödyntää omia paikkojaan, loppunumerot Tapiolan urheilupuistossa olivat 3-2 isäntien eduksi.

Atlantiksen seuraava A-nuorten SM-sarjan ottelu on ensi lauantaina 6. elokuuta, jolloin Kaarinan Pojat saapuu vieraaksi Pukinmäkeen.


220730 - Beibeillä sarja-avaus sunnuntaina
Atlantis aloittaa sunnuntaina pelit A-nuorten SM-sarjassa, kun beibit matkaavat Tapiolaan haastamaan isäntäjoukkue FC Honkaa. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Tapiolan urheilupuiston tekonurmella klo 15.00.

Joukkueet kohtasivat kahdesti jo karsintasarjassa. Punapaidat hakivat pinnat Tapiolasta ja keltamustat Puksusta. Nyt edessä on kolmas ja ratkaiseva koitos. Atlantis joutuu taistoon hiukan kapealla ryhmällä, kun neljä kaveria (Chidera Ajunwoko, Niklas Jokiniemi, Rafael Lehtonen ja Joona Nevala) ovat pelikieltojen tai korttitilien täyttymisen vuoksi sivussa.


220730 - Taistelupiste
Atlantis ja JIPPO tarjosivat värikkään väännön Pukinmäessä lauantaina. Joensuulaiset näyttivät jo vievän sarjapisteet mukanaan, mutta punapaidat nousivat kahden maalin takaa vielä pistejakoon lukemin 2-2 (0-1).

JIPPO aloitti vahvalla prässillä, ja isännät olivat alussa hätää kärsimässä. Vähitellen peli tasaantui, mutta vieraiden komennossa avausjakso mentiin. Jakson ainokainen nähtiin 30. minuutilla, kun joensuulaisten maalitykki Miro Turunen pamautti vaparin 18 metristä Anwar Abdin selän taakse.

Toisella jaksolla Turunen iski heti 46. minuutilla numeroiksi jo 0-2, ja peli tuntui selvältä. Punapaidat eivät kuitenkaan luovuttaneet, ja vähitellen ote alkoi siirtyä isännille. Hallinta palkittiin, kun Jean näytti maalinteon mallia survomalla väkisin kaksi irtopalloa verkkoon (60' ja 69'). Näin numerot olivat tasan. Molemmat joukkueet hakivat tämän jälkeen tosissaan voittomaalia. Vieraat saivat lopussa vielä lisävirtaa, kun kokematon turkulaiserotuomari Einari Sario näki Chijioke Ibekwen ja Charles Katashiran rikkoneen joensuulaispelaajaa (81' ja 88') ja näytti kummallekin punakorttia. Enempää maaleja Pukinmäessä ei kuitenkaan nähty.

Atlantis nousi sarjataulukossa 17 pisteeseen, mikä oikeuttaa seitsemänteen sijaan. Kun häntäpään joukkueet voittivat omat pelinsä, ero putoamisviivaan kutistui viiteen pisteeseen. Seuraava tilaisuus pistetilin kartuttamiseen on tiistaina 9. elokuuta, kun juuri tiukasti putoamista vastaan taisteleva KuPS Akatemia saapuu vieraaksi Pukinmäkeen.


220730 - Miro palaa punapaitaan
Miro Marin (s. 2002) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2022 loppuun ulottuvan pelaajasopimuksen. Viime kaudella Atlantiksen Vuoden pelaajaksi valittu toppari vietti alkukauden PEPOn ringissä Lappeenrannassa, mutta kun peliaikaa Ykkösessä ei siunaantunut toivotusti, mies pakkasi laukut ja suuntasi takaisin Stadiin.

Seurat ovat päässeet sopuun siirtoehdoista, ja Marin on näin edustuskelpoinen jo viikonlopun peleissä.


220729 - Lauantaina vieraita Joensuusta
Atlantis saa lauantaina vieraita Joensuusta, kun Kakkosen sarjajohtaja JIPPO saapuu Pukinmäkeen. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Puksun sametilla klo 17.00.

Joukkueet olivat toukokuussa vastakkain Joensuussa, ja silloin JIPPO oli vahvempi maalein 3-0. Punapaidoille on nyt tarjolla mahdollisuus revanssiin kotiareenalla, mutta joensuulaiset havittelevat paluuta Ykköseen ja pyrkivät varmasti nappaamaan täyden pistepotin myös Pukinmäestä.


220728 - Akatemia vei Koillis-Helsingin derbyn
Malmin Palloseura ja Atlantis Akatemia tarjosivat torstai-iltana vauhdikkaan ja hyvätasoisen Kolmosen paikallistaiston. Punapaidat väänsivät lopulta väkisin pelin edukseen maalein 1-2 (0-0), mutta todella kovan vastuksen Mosan Wembleyn isännät tarjosivat.

Avausjakso oli tarkkaa peliä, jossa maalipaikat olivat vähissä molemmissa päädyissä. Akatemia hallitsi palloa, mutta Malmi puolusti kurinalaisesti ja haki nopeita vastaiskuja.

Moshood Bola juoksutti toiselle jaksolle tuoretta voimaa yläkertaan, ja nyt rupesi tilanteita syntymään isäntien maalille. Vihdoin 68. minuutilla tuli myös tulosta, kun Victor Shevchenko puski Dominik Rudenkon mainiosta kulmasta avausosuman. Isännät eivät tästä kuitenkaan lannistuneet, ja vain hetkeä myöhemmin Atlantis Akatemian kasvatti Oskar Emelianov taituroi pallon Sammy Ndjockin selän taakse (75'). Akatemia haki tämän jälkeen rajusti voittomaalia, ja pian se myös nähtiin. Punapaidassa debytoineen Abubaker Aminin kanuuna paristakympistä kumahti ylähirteen ja siitä maaliahdin selän kautta isäntien verkkoon (79'). Kun enempää osumia Mosassa ei enää nähty, ilta päättyi Atlantis-juhliin.

Akatemia nousi voitolla sarjakakkoseksi vain pinnan kärkijoukkue Puotinkylän Valttia perässä. Seuraava tilaisuus pistetilin kartuttamiseen on taas ensi viikon torstaina, kun HIFK:n reservijoukkue saapuu vieraaksi Pukinmäkeen.


220727 - Akatemialla paikallistaisto
Atlantis Akatemian paikallispelit jatkuvat Kolmosessa, kun punapaidat haastavat torstaina isäntäjoukkue Malmin Palloseuran. Vääntö sarjapisteistä käynnistyy Mosan Wembleyllä klo 20.40.

Joukkueet olivat kevätkierroksella vastakkain Talin hallissa, ja silloin päädyttiin pistejakoon maalein 1-1. MPS on nyt sarjataulukossa kolmantena 20 pisteellä. Akatemian sijoitus on viides, ja pinnoja on koossa 19.


220727 - Mediatiimi ahkeroi
Atlantiksen mediatiimi on kauden aikana saanut kovia vahvistuksia, ja ryhmä onkin viime aikoina työstänyt tasokasta materiaalia seuran Instagram-tileille. Pysy mukana vauhdissa ja ota seurantaan: atlantisfcedustus sekä atlantis.ajuniorit.

220725 - Tapulin ilta
Atlantis Pelimiehet ja PuiU/86 tarjosivat maanantai-iltana värikkään näytöksen Tapulikaupungin liikuntapuistossa. Maaleja syntyi tiuhaan tahtiin molempiin päihin: PuiU iski heti kättelyssä 0-1, Pelimiehet näytti ottavan homman haltuun latomalla taukonumeroiksi 3-1, mutta PuiU nousikin toisella jaksolla tasoihin 3-3, kunnes Pelimiehet teki pelin selväksi viimeistelemällä loppulukemiksi 5-3. Lisädraamaa tarjosi vielä avustavan erotuomarin sairaskohtaus toisella jaksolla. Ambulanssia odoteltiin jokunen tovi, joten päätösvihellys kajahti Tapulissa vasta lähempänä puolta yhtätoista.

Illan kuumin Pelimies oli kadonnutta maalijyvää pari vuotta turhaan etsinyt Tommi Ekmark, joka osui peräti neljästi. Viidennen kaapin iski Joona Nevala.


220723 - KäPa vahvempi Puksussa
Käpylän Pallo haki revanssin toukokuiselle tappiolleen, kun Atlantis-miehistö joutui taipumaan Pukinmäessä maalein 1-2 (1-0).

Atlantiksen alku oli synkkä, kun Rafael Lehtonen hölmöili ulosajon jo 12. minuutilla. Punapaidat eivät tästä kuitenkaan masentuneet, sillä vain kaksi minuuttia myöhemmin Niklas Jokiniemi petasi Mauro Severinolle tekopaikan, ja tämä viimeisteli varmasti avausmaalin. Isännillä oli avausjaksolla jokunen paikka lisäosumiinkin, mutta toista kertaa ei palloa käpyläläisten verkkoon saatu.

Toisella jaksolla valkopaitojen miesylivoima alkoi näkyä. Ensin Marius Söderback ampui paristakympistä numerot tasoihin (48'), ja hetkeä myöhemmin Kristian Yli-Hietanen vei vieraat johtoon (66'). Tommi Ekmark juoksutti kentälle neljä paria tuoreita jalkoja, mutta tällä kertaa ei vaihdoista ollut apua. Isäntien ainoa tekopaikka nähtiin lisäajalla, kun Eero Karjalainen puski keskityspallon verkkoon, mutta avustava näki topparin olleen tilanteessa paitsioasemassa.

Atlantis jatkaa sarjataulukossa seitsemäntenä. Matkaa putoamisviivaan on yhä seitsemän pistettä. Seuraava tilaisuus pistetilin kartuttamiseen on jo tulevana lauantaina 30. heinäkuuta, jolloin kärkijoukkue JIPPO saapuu vieraaksi Pukinmäkeen.


220723 - Dima palaa punapaitaan
Dmitro Platonenko (s. 1996) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2022 loppuun ulottuvan pelaajasopimuksen. Nykyisin laitapakkina viilettävä Atlantis Akatemian kasvatti on mukana jo lauantain KäPa-pelin kokoonpanossa.

Platonenko odottaa malttamattomana pääsyä tositoimiin. - Pelihalut ovat kovat. Ihan sama onko Kakkosen, Kolmosen tai Vitosen peli. Kunhan pääsee taas pelaamaan.


220722 - Lauantaina paikallistaisto Puksussa
Pukinmäen liikuntapuistossa pelataan lauantaina tiukka paikallistaisto, kun Atlantis-miehistö saa vastaansa Käpylän Pallon. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy klo 17.00.

Joukkueet olivat toukokuussa vastakkain KäPa Campuksella, jolloin punapaidat hakivat maukkaan vierasvoiton maalein 2-3. Tämän jälkeen käpyläläiset ovat kuitenkin päässeet rajuun lentoon, ja joukkue taistelee vielä jopa noususta Ykköseen. Atlantiksen kausi ei ole sujunut yhtä suotuisten tähtien alla, mutta kolme viime peliä ovat kuitenkin tuoneet seitsemän pinnaa, ja punapaidat ovat onnistuneet tekemään jo hiukan eroa putoamisviivaan.


220720 - Puistola jäi valloittamatta
Puistolan Urheilijat ja Atlantis Akatemia kävivät keskiviikkona tiukan väännön sarjapisteistä Puistolan mainiolla nurmella. Värikäs Kolmosen koitos päättyi lopulta isäntien eduksi 3-1 (2-0).

Akatemia aloitti vahvasti, mutta PuiU iski heti ensimmäisestä tilanteesta. Jesperi Kuula puski kulmasta pallon Sammy Ndjockin edestä verkkoon (10'). Jesse Holmström huudatti toistamiseen kotoyleisöä, kun taidokas vapaapotku omalta kenttäpuoliskolta leijaili Ndjockin yli ja 2-0 (31'). Kun punapaidat eivät osanneet hyödyntää hallintaansa, näissä numeroissa mentiin myös tauolle.

Moshood Bola herätteli suojattejaan tauolla ja vaihtoi kentälle kolme paria tuoreita jalkoja. Tämä toikin tulosta, sillä 49. minuutilla Joao kaadettiin. Pallo pilkulle ja Med Bekhedda sijoitti varmasti 2-1. Hetken päästä nähtiin toinen rankkari, mutta tällä kertaa Bekhedda täräytti yläputkeen. Isännät joutuivat vaihtamaan kenttäpelaajan maaliin, kun ykköskassari Tomi Honkaniemi loukkaantui, mutta tämä ei tahtia haitannut. Charles Katashira ja Konan Kouakou karkasivat vuorotellen läpiajoon, mutta molemmat joutuivat vetämään lyhyemmän korren. Yhtä heppoisia olivat punapaitojen muut yritykset. PuiU sen sijaan iski vielä kerran lisäajalla, kun Valtteri Vierikko päätti nopean vastahyökkäyksen tuloksekkaasti (90+6'). Näin isäntien raju taistelu palkittiin, ja pisteet jäivät Puistolaan.


220719 - Akatemialla paikallistaisto
Atlantis Akatemia palaa keskiviikkona kesätauolta tositoimiin, kun punapaidat haastavat Puistolan nurmella isäntäjoukkue Puistolan Urheilijat. Kolmosen paikallistaisto käynnistyy klo 19.00.

PuiU on sarjataulukossa seitsemäntenä 13 pisteellä. Akatemian sijoitus on viides, ja pinnoja on koossa 19. Keskiviikkona olisi jälleen tilaisuus kivuta taulukossa muutama pykälä ylöspäin, mutta helpolla pinnoja ei Koudantieltä irtoa.


220715 - Regions' Cupin välierä 16. elokuuta
Atlantis Akatemia kohtaa Regions' Cupin välierissä Hyvinkään Palloseuran. Cup-taisto käydään Hyvinkään Urheilupuistossa tiistaina 16. elokuuta klo 19.00.

Regions' Cupin toisessa välierässä kohtaavat Kouvolan Jalkapallo ja SexyPöxyt. Välierien voittajat etenevät loppuotteluun, mikä pelataan Olympiastadionilla 1. lokakuuta.


220714 - Franck SM-karsintojen maalipörssin ykkönen
Atlantiksen Franck Nyemb oli A-poikien SM-karsintojen maalintekijätilaston ykkönen. Maaliruisku iski karsinnoissa yhteensä 16 osumaa, mikä on yksi enemmän kuin Reippaan Noa Ahlforsilla. Seuraaviin oli jo isompi ero, sillä HJS:n Eetu Kajanto ja VJS:n Delee Rautio osuivat kumpikin 11 kertaa.

Akatemian muista maalitykeistä Onni Ikonen keräsi kahdeksan kaappia, Amin Omar kuusi ja Andreas Roth viisi.


220713 - A-poikien sarjaohjelma valmis
A-poikien SM-sarjan otteluohjelma valmistui pikavauhtia, ja kaikki ottelut löytyvät nyt myös Atlantiksen kotisivujen Tulevat Atlantis-ottelut -valikosta.

Karsintalohkojen voittajat Atlantis ja HJS saavat sarjaan kolme lähtöpistettä, kakkoset HJK ja KaaPo kaksi lähtöpistettä sekä kolmoset KuPS ja GrIFK yhden lähtöpisteen.


220711 - A-poikien SM-sarja alkaa 31.7.
A-poikien SM-sarja käynnistyy heinäkuun viimeisenä viikonloppuna, jolloin Atlantis-beibit suuntaavat Tapiolaan haastamaan FC Honkaa. Päätöskierros pelataan lauantaina 15. lokakuuta, jolloin helsinkiläiset kohtaavat FC Reippaan Lahdessa.

Suomen mestaruudesta kisaavat seuraavat joukkueet:

 • Atlantis FC (Helsinki)
 • FC Honka (Espoo)
 • FC Inter (Turku)
 • FC Reipas (Lahti)
 • GrIFK (Kauniainen)
 • HJK (Helsinki)
 • HJS (Hämeenlinna)
 • Ilves (Tampere)
 • KaaPo (Kaarina)
 • KuPS (Kuopio)
 • TPS (Turku)
 • VJS (Vantaa)

220709 - Tasurilla tauolle
Atlantis-miehistön Kotkan vierailu toi tulokseksi yhden sarjapisteen, kun isäntäjoukkue Peli-Karhujen kanssa nyhjättiin maaliton tasapeli.

Avausjakso oli molemmilta joukkueilta varovaista peliä. Isännillä oli yksi maalipaikka, helsinkiläisillä pari puolikasta. Kippari Santeri Suutari yritti esimerkillään piiskata muuta ryhmää taisteluun, mutta heikohkolla menestyksellä.

Toiselle jaksolle helsinkiläiset tulivat terävästi. Nyt alkoi tilanteita syntyä kotkalaisten maalille. Kun isäntien avainpelaaja Juuso Laitinen hankki punaisen 59. minuutilla, alkoi punapaitojen etsikkoaika. Vieraiden hyökkäyspeli oli kuitenkin hidasta ja viimeistely nuhaista. Kun vielä kotkalaiset taistelivat suurella sydämellä, loppunumerot Arto Tolsa Areenalla olivat 0-0.

Tommi Ekmark ei silitellyt suojattejaan taiston tauottua. - Olimme paskoja tänään. Vain muutama pelaaja oli kunnon asenteella. Nyt kuitenkin kaikille hyvää lomaa. Palataan treeneihin viikon päästä.

Atlantis lähtee sarjatauolle seitsemäntenä. Eroa putoamisviivaan on seitsemän pistettä, mutta vastaavasti sarjakärki JIPPO on jo yhdeksän pinnaa karussa. Pelit jatkuvat lauantaina 23. heinäkuuta, jolloin punapaidat saavat vieraakseen Käpylän Pallon.


220708 - Lauantaina Kotkaan
Atlantis-miehistö matkaa lauantaina Kotkaan, missä helsinkiläiset haastavat isäntäjoukkue Peli-Karhut. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Arto Tolsa Areenalla klo 18.30.

PeKa on kerännyt tähän mennessä 8 pistettä, millä sarjataulukossa ollaan vielä niukasti putoamisviivan alapuolella. Punapaitoja odottaakin varmasti todella nälkäinen kotijoukkue.


220707 - Akatemia vahvempi kärkimatsissa
Atlantis Akatemia ja Toukolan Teräs kävivät tiukan väännön sarjapisteistä torstai-iltana Talin hallissa. Tasokas Kolmosen koitos päättyi lopulta punapaitojen eduksi 3-2 (3-1), mutta ToTe pisti toisella jaksolla isännät kyllä todella tiukoille.

Akatemia sai peliin mainion alun, kun Franck Nyemb puski avausmaalin jo 8. minuutilla ja vajaa kymppi tästä, niin Med Bekhadda jatkoi Konan Kouakoun tarjoilusta numeroiksi 2-0. Juuri ennen taukovihellystä punapaidat eivät saaneet purettua painetta omalla maalilla, ja Karim Jouini rankaisi varmasti (44'). Sergio kuitenkin kuittasi heti seuraavasta tilanteesta lukemiksi 3-1 (45').

Toisella jaksolla Jouini rokotti toistamiseen isäntien alakerran haparoinnista (55'), ja näin ToTe oli jälleen maalin päässä. Kun Adonis Sfishta hölmöili itsensä suihkuun kahdella keltaisella (74'), paine Atlantis-maalilla kasvoi. Lopun punapaidat pelasivat kuitenkin varmasti, ja näin ei Talissa enää enempiä osumia nähty.

Atlantis Akatemia nousi voitolla taulukossa neljänneksi, mutta eroa kärkeen on enää yksi piste ja pelejä rästissä vielä jokunen. Seuraava tilaisuus pistetilin kartuttamiseen on keskiviikkona 20. heinäkuuta, jolloin punapaidat haastavat isäntäjoukkue Puistolan Urheilijat Puistolan nurmella.


220706 - Akatemia haastaa jälleen sarjakärjen
Atlantis Akatemia pelaa torstaina jo kolmannen kovan pelin viikon sisään, kun joukkue saa vastaansa Kolmosen sarjajohtajan Toukolan Teräksen. Kun Pukinmäen nurmea säästetään Hesa Cupiin, koitos käydään Talin hallissa. Taisto sarjapisteistä käynnistyy klo 20.15.

ToTe on sarjataulukossa piikkipaikalla yhdessä Puotinkylän Valtin kanssa. Molemmat ovat keränneet kymmenestä pelistä 20 pistettä. Akatemian sijoitus on tällä hetkellä viides ja pinnoja on koossa 16. Otteluita on takana seitsemän.


220705 - Akatemia Region's Cupin välieriin
Atlantis Akatemia kohtasi Malmin Ponnistajat Region's Cupin puolivälierissä tiistaina. Punapaidat eivät olleet parhaimmillaan Kartanon tekonurmella, mutta jatkopaikka hoitui silti rutiinilla maalein 4-1 (2-0).

Atlantis-miehistöstä Konan Kouakou oli liekeissä ja iski pallon kolmesti Ponnistajien verkkoon (30', 45' ja 55'). Med Bekhedda osui kertaalleen (69'). Malmilaisten ainokaisen viimeisteli Arttu Peltola (51').

Akatemia eteni voitolla Region's Cupin välieriin, missä vastaan asettuu Hyvinkään Palloseura. Välieräkoitos pelataan Hyvinkäällä 21. elokuuta mennessä.


220704 - Tiistaina Region's Cupia
Atlantis-miehistöjen pelit jatkuvat heti tiistaina, kun Atlantis Akatemia kohtaa Region's Cupin puolivälierissä Malmin Ponnistajat. Cup-taisto pelataan Kartanon tekonurmella klo 18.00.

Joukkueet olivat vastakkain pari viikkoa sitten Kolmosen koitoksessa. Tuolloin punapaidat vetivät pidemmän korren, mutta nyt edessä on uusi vääntö. Lisäksi Akatemia ei Region's Cupissa voi käyttää pelaajia, jotka tällä kaudella ovat pelanneet Kakkosessa.


220702 - PPJ nurin Puksussa
Mainio Atlantis-viikonloppu sai jatkoa lauantai-iltana Pukinmäessä, kun punapaidat kukistivat Kakkosen väännössä Pallo-Pojat maalein 2-0 (0-0).

Avausjakso oli molemmilta joukkueilta tarkkaa peliä, jossa maalipaikoilla ei juhlittu kummassakaan päässä. Roope Sipi pääsi kerran tekopaikkaan, ja loppua kohden myös vieraat onnistuivat muutamaan otteeseen hätyyttelemään Anwar Abdin vartioimaa Atlantis-maalia.

Toiselle jaksolle isännät tulivat terävästi. Kentälle vaihdettu Charles Katashira karkasi oikealta läpiajoon, tarjoili Mauro Severinolle tekopaikan, mutta Ramneek Singh torjui Mauron yrityksen. Roope Sipi ehti kuitenkin ensimmäisenä irtopalloon, ajoi päädystä kohti PPJ-maalia ja terävä laukaus kimposi lopulta omasta pelaajasta vieraiden verkkoon (57'). Jatkoa seurasi vain viisi minuuttia myöhemmin. Niklas Jokiniemi lähetti Severinon läpiajoon. Mauro oli kuitenkin paitsioasemassa, eikä ottanut palloa. Sen sijaan Jokiniemi ryntäsi taustalta oman syöttönsä perään ja nosti pallon tyylikkäästi yli Singhin. Nikelle tehot 1+1, ja tästä PPJ ei enää noussut. Isännät pelasivat varmasti minuutit pois kellosta, ja näin loppunumerot Puksussa 2-0.

Voitolla Atlantis nousi sarjataulukossa 15 pisteeseen. Eroa putoamisviivaan on seitsemän pinnaa, mutta vastaavasti sarjakärki JIPPO on jo yhdeksän pinnaa karussa. Seuraava tilaisuus pistetilin kartuttamiseen on lauantaina 9. heinäkuuta, jolloin helsinkiläiset matkaavat Kotkaan hastamaan isäntäjoukkue Peli-Karhuja.


220702 - Beibit voittivat karsintalohkon
Atlantis-beibit kohtasivat Käpylän Pallon A-nuorten SM-karsintojen päätöskierroksella. Punapaidat hakivat sarjapisteet helteisestä Käpylän urheilupuistosta maalein 0-4 (0-2). Samalla Atlantis nousi karsintalohko B:n ykköseksi, kun Gnistan samanaikaisesti yllätti Kuopion Palloseuran.

Atlantis-beibit joutuivat jälleen taistoon kapealla ryhmällä, mutta onneksi avuksi oli saatu neljä vahvistusta B-junnuista. Nämä olivatkin korvaamaton apu yli 30 asteen kuumuudessa pelatussa koitoksessa.

Ottelun tempo ei kovin korkeaksi noussut, ja toisella jaksolla monella pelaajalla rupesi olemaan polttavassa auringonpaisteessa melkoisia ongelmia. Punapaidoilta löytyi kuitenkin sen verran enemmän juoksuvoimaa, että vastustaja tippui kyydistä. Franck Nyemb osui kahdesti (5' ja 90') sekä Joshua Etie (35') ja Joona Nevala (80') kumpikin kertaalleen.

Atlantis nousi voitolla 37 pisteeseen, mikä riitti lohkon ykköspaikkaan, kun sarjajohtaja KuPS hävisi kotonaan Gnistanille. Atlantis-luotsi Moshood Bola lähettikin pelin jälkeen lämpimät kiitokset Oulunkylän suuntaan. KuPS jäi näin 35 pinnaan, ja väliin ehti vielä HJK (36). Myös Honka (33) ja Reipas (32) varmistivat paikan syksyn SM-sarjaan. VJS:n (30) kohtaloksi jäi joutua jatkokarsintaan.


220701 - Lauantaina Puksuun saapuu PPJ
Atlantis-miehistö on lauantaina tulessa myös Kakkosessa, kun Etelä-Helsingin ylpeys PPJ saapuu pohjoiseen ja Pukinmäkeen. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy klo 17.00.

PPJ on kerännyt yhdeksästä pelistä 11 pistettä, mikä sarjataulukossa oikeuttaa kahdeksanteen sijaan. Atlantiksella koossa on pinna enemmän ja sijoitus taulukossa kuudes.


220701 - Beibeillä vastassa KäPa
A-nuorten SM-karsintojen päätöskierros pelataan lauantaina. Atlantis-beibit saavat päätöskierroksella vastaansa isäntäjoukkue Käpylän Pallon. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Käpylän urheilupuiston kakkosnurmella klo 14.00.

220701 - Akatemia voittoon Puotilassa
Puotinkylän Valtti ja Atlantis Akatemia kävivät rajun väännön sarjapisteistä perjantai-iltana. Molemmilla joukkueilla oli pelissä omat etsikkoaikansa, mutta punapaidat hoitivat lopulta vajaallakin taiston edukseen lukemin 1-3 (1-2).

Akatemia aloitti vahvasti, ja tulostakin tuli, kun ensin Ayoub Camaran keskityspallo leijaili takakulmaan (12') ja hetkeä myöhemmin Muad Ahmed pääsi kulman jälkitilanteesta ohjaamaan numeroiksi jo 0-2 (19'). Peli sai kuitenkin uuden käänteen, kun 38. minuutilla pallo osuu rangaistusalueella Victor Shevchenkon käteen. Shevalle punainen, pallo pilkulle ja Ervis Troka 1-2.

Toiselle jaksolle Valtti tuli kovalla sykkeellä, ja ensimmäinen kymppi oli melkoista isäntien myllytystä miesylivoimalla. Kun tasoitusta ei kuitenkaan tullut, punapaitojen nopeat vastaiskut alkoivat purra. Varsinkin vaihdosta tullut Arash Singh oli liekeissä, ja Arashin esityöstä tuli lopulta ratkaisukin. Juuri kentälle vaihdettu Leart Boshnjaku iski ensikosketuksella Arashin namupassista lukemiksi 1-3 (65'). Nyt alkoi isäntien jalka painaa, ja Akatemia hoiti lopulta vajaallakin pinnat varmasti kotiin.

Atlantis Akatemia nousi voitolla taulukossa neljänneksi, mutta seuraavalla kierroksella vastus sen kuin kovenee, kun sarjakärki Toukolan Teräs saapuu punapaitojen vieraaksi Talin halliin torstaina 7. heinäkuuta.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)