-0).
Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.5.2022

220531 - Beibit väkisin voittoon
Atlantis ja PPJ kävivät rajun väännön A-nuorten SM-karsinnoissa tiistaina. PPJ vei avausjakson nimiinsä, mutta toisella puolikkaalla punapaidat nousivat väkisin voittoon maalein 2-1 (0-1).

PPJ oli kuskin paikalla ensimmäiset 45 minuuttia. Punaiset hallitsivat palloa enemmän, mutta sinisten terävät vastaiskut olivat alati vaarallisia. Yksi näistä toi myös johtomaalin, kun kippari Roni Sperryn leikkasi vasemmalta sisään ja ampui pallon Anwar Abdin selän taakse (22'). Näin tauolle mentiin PPJ-johdossa 0-1.

Toisella jaksolla sinisten liike alkoi hiipua, ja vastaiskut tyrehtyivät nyt alkuunsa. Punaisetkaan eivät tahtoneet päästä kunnon maalipaikoille, ennen kuin Niklas Jokiniemi nousi päärooliin. Ensin tarkka laukaus paristakympistä alanurkkaan toi numerot tasoihin (59'). Hetkeä myöhemmin Nikke tarjoili kaksi loisteliasta sivuvaparia, joista ensimmäinen kolahti pystypuuhun ja toinen Joshua Etien liippauksen jäljiltä PPJ:n verkkoon (88').

Atlantis nousi voitolla sarjataulukossa jälleen ykköseksi, mutta kisa paikoista syksyn SM-sarjaan jatkuu rajuna.


220531 - Edustus kohtaa Suomen Cupissa FC Lahden
Atlantis FC kohtaa Suomen Cupin kuudennella kierroksella vieraskentällä FC Lahden. Tämän koitoksen voittaja saa puolivälierissä kotiareenallaan vastaansa voittajan ottelusta JäPS - AC Oulu.

Kuudennen kierroksen runkopäivä on 15. kesäkuuta, ja ottelu tulee pelata viimeistään 23. kesäkuuta.


220531 - Akatemia kohtaa Regions' Cupissa Malmin Ponnistajat
Atlantis Akatemia kohtaa kauden 2022 Regions' Cupissa kotiareenallaan tutun paikallisvastustajan Malmin Ponnistajat. Tämän puolivälieräottelun voittaja saa välierissä vieraskentällä vastaansa voittajan ottelusta Hyvinkään Palloseura - Inter Turku/2.

Puolivälierien runkopäivä on 2. heinäkuuta, ja ottelu tulee pelata 10. heinäkuuta mennessä.


220530 - Beibeillä vastassa PPJ
A-nuorten SM-karsinnat jatkuvat tiistaina, kun Atlantis-beibit kohtaavat PPJ:n. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Laajasalossa, koska Pukinmäen nurmea ei ole vielä saatu pelikuntoon. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Laajasalon nurmella klo 18.00.

Kevätkierroksella joukkueet kohtasivat Jätkäsaaressa, jolloin tiukka vääntö päättyi lopulta tasalukemiin 2-2. PPJ on sarjataulukossa nyt seitsemäntenä, mutta joukkue taistelee vielä raivoisasti paikasta syksyn SM-sarjaan. Viimeksi kaatui HJK maalein 2-0.


220530 - Pelimiehet voittoon Tapulissa
Atlantis Pelimiehet jatkoi voittokulkuaan Vitosessa, kun MLHF kaatui Tapulin tekonurmella lukemin 9-0 (4-0). Med Bekheddan maalivire jatkui, ja mies iski jälleen hattutempun. Lisäksi Azina Alingue ja Obi Metzger osuivat kahdesti sekä Muad Ahmed ja Adriano kertaalleen. Fanikatsomon suurin mielenkiinto kohdistui kuitenkin siihen, saako kärjessä viilettänyt Anwar Abdi nimensä maalintekijätilastoon. Tällä kertaa mies ei kuitenkaan maalinteossa onnistunut, ja nimi päätyi ainoastaan varoitustilastoon.

220529 - Atlantis voittoon toisella jaksolla
Atlantis-miehistö kohtasi sunnuntaina FC Futuran Pallomyllyssä. Avausjakso oli maaliton, mutta isännät lisäsivät kierroksia toisella ja nappasivat Kakkosen sarjapisteet maalein 1-0 (0-0).

Avausjakso ei suuria tunteita herättänyt, sillä kummallakaan joukkueella ei ollut oikeastaan yhtään todellista maalipaikkaa. Puoliajalla Tommi Ekmark vaihtoi Mauro Severinon kentälle. Samalla Mustapha Coker siirtyi keskelle. Nyt alkoi tilanteita syntyä. Leo Ibekwe prässäsi pallon punaisille 70. minuutilla, ja viikon kuumin Atlantis-peluri Coker ajoi sisään. Vasen jalka puhui ja 1-0. Isännillä oli paikkoja useampaankin osumaan, mutta tällä kertaa ei uponnut. Viimeisen vartin punapaidat rupesivat varmistelemaan johtoa, ja tämä meinasi kostautua. Kertaalleen pallo kävi ylärimassa, ja muutaman rajun hässäkän porvoolaiset rakensivat Atlantis-maalille, mutta Sammy Ndjockin selän taakse vieraat eivät palloa saaneet.

Voitolla Atlantis nousi sarjataulukossa yhdeksään pisteeseen ja neljännelle sijalle. JIPPO on puhtaalla pelillä kuusi pinnaa karussa, mutta muuten ryhmä on vielä kovin tasainen.


220528 - Sunnuntaina Futura Pallomyllyssä
Atlantis kohtaa sunnuntaina FC Futuran Pallomyllyssä. Pukinmäen nurmi ei ole vielä pelikunnossa, joten kauden ensimmäinen Kakkosen kotipeli taistellaan Pallomyllyssä alkaen klo 16.00.

Ottelussa on lipunmyynti. Aikuisten ottelulippu maksaa 10 euroa, opiskelijoiden ja eläkeläisten 5 euroa. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Kausikortti, joka oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkien Atlantis-joukkueiden kotiotteluihin ainoastaan 50 euroa.

Sarjanousija Futura on uusiutunut melkoisesti tälle kaudelle. Porvoolaisten riveissä nähdään nyt mm. Atlantis Akatemiassa oppia ammentaneet Tommaso Conti ja Michele Desalegen sekä punapaitojen edustusmiehistöstä tuttu Demba Camara. Futura on kerännyt neljästä pelistä 7 pistettä, kun Atlantiksella koossa on pinna vähemmän. Tiukka vääntö varmasti luvassa.


220527 - Tenkaselta uusi hittibiisi
Atlantis-manageri Aarne Tenkanen on ehtinyt pistäytymään myös levytysstudiolla. Uusin biisi "Nahkamarakassi" edustaa ehkä astetta nöyrempää linjaa kuin edellisvuosien tutut tuotokset. Liekö manageri ikääntymässä vai onko Palloliiton asettama panna vienyt parhaan terän miehestä? Katsomoon Tenkanen kuitenkin yhä pääsee, ja mies onkin tavan mukaan tulossa heti sunnuntain kotiavaukseen Pallomyllyyn.

Sitä odotellessa voit tutustua Tenkasen Nahkamarakassiin.


220526 - Pelimiehet jatkoi voitokkaasti
Atlantis Pelimiehet jatkoi voittoputkeaan Vitosessa, kun perinteikäs Itä-Hakkilan Kisa jäi kotiareenallaan jalkoihin tylyin lukemin 0-11 (0-6). Pelituntumaa hakenut Med Bekhedda oli liekeissä iskien pallon peräti kuudesti isäntien verkkoon. Illan toinen Pelimies-hahmo oli tolppien välissä vakuuttavasti debytoinut Eero Kilpinen.

220526 - Beibit hakivat pinnat Myrtsistä
VJS:n ja Atlantiksen kohtaamiset A-pojissa ovat viime vuosina tarjonneet melkoisia jännitysnäytelmiä, eikä torstain koitos varmasti tuottanut pettymystä Myyrmäen stadionin runsaslukuiselle yleisölle. Molempien joukkueiden äänekkäät faniryhmät jaksoivat kannustaa omiaan, mutta päätösvihellyksen kaikuessa oli tällä kertaa helsinkiläisten vuoro juhlia. Loppunumerot punapaitojen eduksi 2-3 (0-1).

Vieraat siirtyivät johtoon 38. minuutilla , kun näyttävän hyökkäyskuvion päätteeksi Shadrak Makengon tarjoilusta Andreas Roth ampui avausmaalin. Toiselle jaksolle VJS tuli vahvasti, ja 58. minuutilla Henrik Kaiteran kaukolaukaus yllätti Anwar Abdin. Tämän jälkeen molemmat joukkueet hakivat voittomaalia, kunnes 75. minuutilla vaihtobeibi Joona Nevalan tarkka laukaus kuudentoista alueen kulmalta upposi isäntien verkkoon. Lisäajalla Nevala jatkoi Franck Nyembin syötöstä numeroiksi jo 1-3 (90+2'), mutta vantaalaiset eivät vieläkään luovuttaneet. Vain minuuttia myöhemmin Delee Rautio toi VJS:n jälleen maalin päähän, kunnes vihdoin erotuomari Mikko Särkiniemen päätösvihellys käynnisti helsinkiläisjuhlat.

Atlantis nousi voitolla vuorostaan sarjataulukossa ykköseksi, mutta koko kärkiviisikko on ainoastaan kahden pisteen sisällä. Lisäksi Honka ja PPJ kyttäävät vielä tiukasti paikkaa viiden joukkoon ja samalla syksyn SM-sarjaan.


220525 - Beibeillä vastassa VJS
A-nuorten SM-karsinnat jatkuvat torstaina, kun Atlantis-beibit suuntaavat Myyrmäkeen haastamaan Vantaan Jalkapalloseuraa. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Myyrmäen stadionilla klo 15.30.

VJS on sarjataulukossa kakkosena 26 pisteellä ja Atlantis kolmantena pinnan perässä. Kevätkierroksella punapaidat olivat tiukan väännön jälkeen vahvempia maalein 4-3. Tasainen taisto on varmasti luvassa tälläkin kertaa.


220525 - Atlantis jatkaa Cupissa
Atlantis-miehistö kohtasi keskiviikkona isäntäjoukkue JIPPOn Suomen Cupin viidennellä kierroksella. Pirteästi esiintyneet helsinkiläiset latoivat taululle 1-3 (0-1) loppunumerot ja jatkavat näin Cupin kuudennelle kierrokselle kuudentoista parhaan joukkoon.

Joensuun Keskuskentän nurmi oli loistokunnossa, ja sää mitä mainioin illan koitokselle. Taisto eteni pitkään maalittomana. Molemmat joukkueet hakivat ratkaisua terävillä vastaiskuilla. Juuri ennen taukovihellystä joensuulaisten kippari Timo Tahvanainen joutui kaatamaan Charles Katashiran, ja Mustapha Coker iski pilkulta paluupallon verkkoon (45+1'). Näin tauolle vierajohdossa 0-1.

Toisella jaksolla isännät hakivat tasoitusta, mutta Sammy Ndjock ei ollut ohitettavissa. Sen sijaan helsinkiläiset tulivat uudelleen. Frank Nyembin tarjoilusta Musti Coker 0-2 (72') ja heti perään sama mies kaukolaukauksella 0-3 (73'). Joensuulaiset eivät kuitenkaan luovuttaneet, ja vihdoin 88. minuutilla Miro Turunen tykitti voimalla kavennuksen. JIPPO haki vielä raivoisasti lisäosumia, mutta aika loppui kesken. Näin Atlantiksen Cup-taival jatkuu.

Suomen Cupin kuudes kierros arvotaan tiistaina 31. toukokuuta. Samalla arvotaan myös Regions' Cupin otteluparit. Atlantis on ainoana seurana mukana vielä molemmissa cupeissa.


220524 - Keskiviikkona Joensuuhun
Atlantis-miehistö matkaa keskiviikkona Joensuuhun. Helsinkiläiset haastavat nyt toistamiseen reilun viikon sisällä isäntäjoukkue JIPPOn. Tällä kertaa kyseessä on Suomen Cupin viidennen kierroksen vääntö. Ottelu käynnistyy Keskuskentän luonnonnurmella klo 18.30.

JIPPO kuritti viimeksi Atlantista maalein 3-0, joten helsinkiläisille tarjoutuu nyt oiva tilaisuus revanssiin.


220524 - Edustuksen kotiavaus siirtyy Pallomyllyyn
Atlantiksen sunnuntainen Kakkosen kotiavaus siirtyy pelattavaksi Pallomyllyssä, sillä Pukinmäen nurmi pysyy suljettuna vielä tämän viikon. Atlantis FC - FC Futura pelataan näin Myllypuron Pallomyllyssä sunnuntaina 29. toukokuuta klo 16.00.

220524 - Akatemian PuiU-peli siirtyy
Atlantis Akatemian perjantainen Kolmosen paikallisvääntö Puistolan Urheilijoita vastaan siirtyy pelattavaksi myöhemmin, sillä Puistolan nurmi ei ole vielä pelikunnossa. Uusi ajankohta ottelulle on keskiviikko 20. heinäkuuta klo 19.00.

220522 - Beibeillä maalijuhla
Atlantis-beibit viettivät kunnon maalijuhlaa sunnuntaina, kun punapaidat myllyttivät Pallomyllyssä Gnistania lukemin 9-2 (4-1). Andreas Roth (14', 63' ja 87') ja Franck Nyemb (12', 45+1' ja 90+2') osuivat molemmat kolmesti sekä Shaktar Makengo (8'), Atte Karppinen (72') ja Amin Omar (84') kukin kertaalleen.

Moshood Bola jakoi pelin jälkeen tunnustusta suojateilleen. - Koko joukkue teki töitä hyvällä asenteella, mutta täytyy antaa erityiskiitos Atelle ja Chidulle, jotka raatoivat todella vahvasti. Pelissä oli tänään paljon hyvää, mutta meidän on pystyttävä vielä parempaan, kun kohtaamme muut kärkijoukkueet.

Voitolla Atlantis nousi sarjataulukossa kolmanneksi, mutta kuusi kärkijoukkuetta ovat kolmen pisteen sisällä. Paikkoja aurinkoon eli syksyn SM-sarjaan on kuitenkin jaossa vain viisi, joten kisa jatkunee tiukkana aina karsintojen päätöskierroksille saakka.


220521 - Beibeillä vastassa Gnistan
A-nuorten SM-karsinnat jatkuvat sunnuntaina, kun Atlantis-beibit kohtaavat Gnistanin Pallomyllyssä. Taisto sarjapisteistä käynnistyy klo 13.30.

Kevätkierroksella Atlantis oli Talin hallissa parempi maalein 6-0, mutta viime kierroksilla beibien peli on hiukan yskähdellyt, kun loukkaantumiset ja miesten sarjapelit ovat verottaneet ryhmää. Mutta sunnuntaina joukkue lähtee jälleen jahtaamaan täydennystä pistepussiinsa, sillä kisa SM-sarjapaikoista on ennätysmäisen tiukka.


220520 - Kuopiosta tuliaisia
Kuopion vierailu katkaisi Atlantiksen tuloksettomien vieraspelien sarjan, kun helsinkiläiset nappasivat Väre Areenalta mukaansa täyden pistepotin. Isäntäjoukkue KuPS Akatemia joutui taipumaan kotiareenallaan maalein 0-2 (0-1).

Ottelun ensimmäiset 30 minuuttia mentiin jälleen punapaitojen komennossa, ja riistoista syntyi muutama kohtuullinen maalipaikkakin. Tulostaululle hallinta konkretisoitui 34. minuutilla, kun Mustapha Coker ampui käsivirheestä tuomitun pilkun Otso Virtasen selän taakse. Tähän kuitenkin lopahti helsinkiläisten ote. Pallo ja miehet eivät enää liikkuneet samaan malliin, eikä paikkojakaan syntynyt. Jean kuitenkin survoi kulmapotkun jälkitilanteesta vapauttavan toisen osuman 69. minuutilla. Kun kuopiolaisten hyökkäysten rakentelu oli yhtä tehotonta, ja ensimmäisen Kakkosen ottelunsa pelannut Anwar Abdi poimi varmasti isäntien harvat yritykset, pisteet matkasivat Limon kyydissä Stadiin.


220519 - Perjantaina Kuopioon
Atlantiksen Itä-Suomen kiertue jatkuu perjantaina, kun helsinkiläiset matkaavat Kuopioon haastamaan isäntäjoukkue KuPS Akatemiaa. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Väre Areenalla klo 18.00.

KuPS Akatemia on kerännyt kolmesta ottelusta vasta yhden pisteen, eikä Atlantiksellakaan ole plakkarissa kuin kolme pinnaa, joten Kuopiossa iskevät yhteen kaksi nälkäistä joukkuetta. Molemmat varmasti halajavat täydennystä pistepussiinsa.


220518 - Akatemian Viikingit-peli siirtyy
Atlantis Akatemian torstainen Kolmosen koitos Viikinkejä vastaan siirtyy pelattavaksi myöhemmin kesällä, sillä Pukinmäen nurmi ei ole vielä pelikunnossa. Tämän takia myös A-junnujen sunnuntainen Gnistan-ottelu pelataan Pukinmäen sijasta Myllypuron Pallomyllyssä.

220518 - Akatemia mukana Regions' Cupissa
Atlantis Akatemia on mukana kauden 2022 Regions' Cupissa, mihin kelpuutettiin kahdeksan Suomen Cupissa parhaiten menestynyttä Kolmosen tai Nelosen seuraa. Mukana kisassa ovat: FC Inter/2, HaPK, KJP, SexyPöxyt, HyPS, NouLa, Malmin Ponnistajat sekä Atlantis Akatemia.

Regions' Cupin arvonta on 31. toukokuuta. Puolivälierät tulee pelata 10. heinäkuuta mennessä ja välierät 21. elokuuta mennessä. Finaali pelataan 1. lokakuuta Olympiastadionilla.


220517 - Cup-taisto 25. toukokuuta
Suomen Cupin viidennen kierroksen ottelu JIPPO - Atlantis FC pelataan keskiviikkona 25. toukokuuta klo 18.30 Joensuun Keskuskentän nurmella. Ottelun voittaja jatkaa Cupissa kuudentoista parhaan joukkoon.

220516 - Pelimiehet jatkoi voitokkaasti
Siinä missä muut Atlantis-joukkueet ovat aloittaneet kauden enempi vähempi yskähdellen, Pelimiehet porskuttaa sarjan kärjessä puhtaalla pelillä. Maanantaina kaatui Tapulissa Kontu/KoVa maalein 8-1 (4-1).

Muad Ahmed teki töitä kovalla asenteella ja iski pallon kolmesti vieraiden verkkoon. Vahvasti esiintyi myös peli-iloa pursunut Chidera Ajunwoko. Tehokaksikko M. Ekmark - T. Ekmark voitti kaksinkamppailuja kovalla prosentilla, mutta maalinteko oli veljeksille jälleen kerran kovin vaikeaa. Lupaavasti esiintyi myös B-junnukolmikko Saleh Al-Anssari - Arttu Kalsi - Hossein Rahmani. Show-puolesta vastasivat tällä kertaa Sammy Ndjock ja Ege Zulu.


220515 - Ei tuliaisia Joensuustakaan
Ei tuonut tulosta edustusmiehistön Joensuun vierailukaan. Ensimmäiset puoli tuntia olivat helsinkiläisiltä mainiota peliä, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän ote siirtyi isännille. Ja siinä missä vieraat eivät hallintaansa hyödyntäneet, JIPPO käytti omat paikkansa ja iski pallon kolmesti Juuso Tammisen selän taakse (Niko Niemeläinen 57', Timo Tahvanainen 66' ja Miika Vainikainen 81'). Näin loppunumerot isäntien eduksi 3-0 (0-0).

Tommi Ekmark oli ottalun jälkeen pettynyt tulokseen. - Pelasimme varsinkin ensimmäisen jakson hyvin, mutta hävisimme pelin molemmissa boxeissa. Omassa päässä puolustimme huonosti tilanteet, joista JIPPO teki maalit. Vastaavasti toisessa päässä olimme liian kesyjä, emmekä hyödyntäneet omia maalipaikkojamme.


220514 - Sunnuntaina Joensuuhun
Atlantis-miehistö matkaa sunnuntaina Joensuuhun, missä helsinkiläiset haastavat isäntäjoukkue JIPPOn. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Koillispuiston tekonurmella klo 17.00.

JIPPO on aloittanut sarjan kahdella voitolla, ja joensuulaisia pidetäänkin ennakkokaavailuissa lohkon suurimpana voittajasuosikkina. Kelpo haaste odottaa siis Atlantis-miehistöä.


220514 - Ei tuliaisia Lahdesta
Reipas ei jaellut almuja Atlantis-beibeille, kun helsinkiläiset vierailivat Kisapuistossa lauantaina. Parhaansa punapaidat yrittivät, mutta heikko viimeistely ja helpot virheet alakerrassa käänsivät pelin isännille. Kun penkiltäkään ei tällä kertaa apuja montaa löytynyt, loppunumerot olivat lahtelaisille 2-1 (1-0). Reippaan osumat viimeistelivät Viljami Heinonen (7') ja Antti Solonen (68'). Atlantiksen ainokaisesta vastasi lisäajalla Amin Omar (90+3').

Tappion myötä Atlantis valahti sarjataulukossa jo kuudenneksi, kun lohkon viisi parasta joukkuetta selviävät syksyn SM-sarjaan. Kuuden kärki on kuitenkin kahden pisteen sisällä, joten kisa jatkuu todella tiukkana.


220513 - Beibit lauantaina Lahteen
A-nuorten SM-karsinnat jatkuvat lauantaina. Atlantis-beibit matkustavat Lahteen, missä helsinkiläiset haastavat isäntäjoukkue FC Reippaan. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Kisapuistossa klo 12.00.

Reipas on kerännyt 11 pelistä 20 pistettä. Lahtelaiset ovat kevään myötä yltyneet hurjaan vireeseen. Joukkue on kuntopuntarin kärjessä ja tiukasti kiinni SM-sarjapaikassa. Melkoinen haaste odottanee siis Atlantis-beibejä.


220512 - Edustus koulutti Akatemiaa
Atlantiksen edustusmiehistö ei jättänyt Akatemia-miehistölle mitään jakoa torstain Cup-väännössä. Keskialueella Akatemia pysyi kohtuu hyvin edustuksen kyydissä, mutta maalien edustoilla oli selkeä ero. Edustuksen hyökkäys oli Charles Katashiran johdolla aivan liian vikkelä Akatemian alakerralle, ja vastaavasti Akatemian hyökkääjät pysyivät helposti edustuksen puolustuksen hoteissa.

Loppunumerot Talissa olivat 0-6 (0-2). Nimensä maalintekijätilastoon saivat kahdesti osuneet Charles Katashira (21' ja 67') ja Rafael Lehtonen (79' ja 86') sekä kertaalleen viimeistelleet Dominik Rudenko (16') ja Jean (48').


220512 - Cup-väännön voittaja matkaa Joensuuhun
Suomen Cupin viides kierros arvottiin torstaina. Tämänpäiväisen Atlantis Akatemia - Atlantis FC paikalliskoitoksen voittaja matkaa seuraavalla kierroksella Joensuuhun, missä vastaan asettuu kaupungin ylpeys JIPPO. Ottelu on kaavailtu pelattavaksi 24.-26. toukokuuta.

220510 - Pelimiehillä maalijuhla
Atlantis Pelimiehet aloitti rehvakkaasti kautensa Vitosessa, kun Laajasalon Palloseuran reservit joutuivat taipumaan selkein lukemin 0-7 (0-5). Amit Aryal ja Sami Ekmark osuivat kumpikin kahdesti sekä Leart Boshnjaku ja Andreas Roth kertaalleen. Yhden isännät sutivat omaan verkkoon.

Pelimiesten kokoonpano sisälsi toimivan sekoituksen kokeneempia pelimiehiä, muutaman Akatemia-beibin sekä pari pirteää B-junnua. Joukkue tulee jatkossakin koostumaan näistä aktiiviuransa jo lopettaneista pelimiehistä, pienemmille minuuteille jääneistä Akatemia-pelaajista sekä edukseen esiintyneistä B-junioreista.


220510 - Tenkaselle pitkä panna
Atlantis-manageri Aarne Tenkanen on saanut Palloliitolta koko loppukauden kattavan porttikiellon tekniselle alueelle ottelutapahtumissa. Ronskista kielenkäytöstään tunnettu Tenkanen harmittelee rangaistusta.

- Olin jo vähän valmistautunut hyppäämään penkin päähän tarvittaessa. Meillä ei ole matsit ihan putkeen menny ja pätevälle koutsille voi tulla tarvetta.


220510 - OKM tukee Atlantista
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Atlantikselle liikunta- ja urheiluseuroille tarkoitettua seuratoiminnan kehittämistukea 5.000 euroa. Kiitämme nöyrästi tuesta ja pyrimme jatkamaan toiminnan kehittämistä valitun strategian mukaisesti.

220509 - Cup-vääntö torstaina
Suomen Cupin neljännen kierroksen paikalliskoitos Atlantis Akatemia - Atlantis FC pelataan torstaina 12. toukokuuta klo 18.00 Talin hallissa. Cupin sääntöjen mukaan peliaika on 2 kertaa 45 minuuttia, minkä jälkeen tasatilanteessa seuraa suoraan rangaistuspotkukilpailu.

220509 - Pelimiehet aloittaa tiistaina
Atlantis Pelimiehet aloittaa kautensa Vitosessa tiistaina. Vastaan asettuu Kartanon tekonurmella klo 20.20 sarjajohtaja LPS/2. Laajasalon reservit voittivat ensimmäisen pelinsä selkein lukemin 6-0. Pelimiehille luvassa siis kelpo haaste heti alkajaisiksi.

220508 - Atlantis valloitti KäPa Campuksen
Atlantis haki sunnuntaina sarjapisteet KäPa Campukselta, kun isäntäjoukkue Käpylän Pallo joutui antautumaan kotiareenallaan maalein 2-3 (1-2).

Punapaidat aloittivat pirteästi. Prässi puri ja tilanteita syntyi isäntien maalille. Jean iski riiston jälkeen avausosuman 10. minuutilla. Paikkoja oli enempäänkin, mutta sihti oli heikko. Vieraiden puolen tunnin hallinnan jälkeen KäPa pääsi peliin mukaan, ja pian vapaaksi unohdettu Ilmari Lappalainen jatkoi sivuvaparista numerot tasoihin (33'). Charles Katashira iski kuitenki vielä ennen taukovihellystä. Näyttävät harhautukset ja pallo vasurilla tolpan kautta verkkoon - 1-2 (41').

Toiselle jaksolle isännät saivat vahvan alun, kun Atlantis-maalilla Sammy Ndjock hörppäsi pallon jalkojensa välistä, ja Samir Kantelisella oli helppo työ jatkaa peliväline tyhjään maaliin (52'). Punapaidat eivät kuitenkaan tästä lannistuneet. Prässi ei enää purrut samalla tavoin kuin avausjaksolla, mutta 78. minuutilla Mauro Severino nappasi pallon ja nosti sen ulkona seikkailleen KäPa-vahti Luka Nokelaisen ylitse verkkoon. Tähän eivät mustapaidat enää pystyneet vastaamaan, ja näin Atlantis avasi pistetilinsä Kakkosessa.


220507 - Sunnuntaina Kakkosen derby
Atlantis-miehistö suuntaa sunnuntaina Vallilanlaaksoon, missä punapaidat haastavat isäntäjoukkue Käpylän Pallon. Taisto sarjapisteistä käynnistyy KäPa Campuksella klo 18.30.

KäPa kukisti avauskierroksella kotonaan Peli-Karhut maalein 3-1, kun taas Atlantis kärsi Klaukkalassa 0-2 tappion NJS:lle. Nyt punapaidat yrittävät avata pistetiliään tutun paikallisvastustajan kustannuksella.


220507 - Klubi vei kuuman derbyn
HJK oli omalla kotiareenallaan pelätyn kova vastus Atlantis-beibeille. Punapaidat loivat koko joukon maalipaikkoja, mutta kun niitä ei hyödynnetty, isännät käyttivät omat tilaisuutensa ja iskivät pallon kahdesti Anwar Abdin selän taakse. Loppunumerot Töölössä olivat 2-0 (1-0). Atlantiksen iltaa synkensivät vielä Chidera Ajunwokon ja Adonis Sfishtan hölmöilemät punakortit, mitkä veivät parhaan tehon beibien toisen jakson kiristä.

Moshood Bola ei taiston tauottua silitellyt suojattejaan. - Meillä oli paikkoja riittävästi, mutta jos palloa ei mistään saada verkkoon, näitä pelejä on vaikea voittaa. Ja oli tuomarista mitä mieltä tahansa, on omaa hölmöyttä, jos hänelle antaa mahdollisuuden antaa näitä kortteja.


220506 - Beibeillä vastassa HJK
A-nuorten SM-karsinnat jatkuvat lauantaina. Atlantis-beibit matkaavat lähiöiden varjoista Töölön parrasvaloihin haastamaan isäntäjoukkue Helsingin Jalkapalloklubia. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Bolt Areenalla klo 15.30.

Molemmat joukkueet ovat vahvasti matkalla syksyn SM-sarjaan. HJK on kerännyt yhdeksästä pelistä 19 pistettä, Atlantiksella pinnoja on kolme enemmän. Sarjapaikkaan vaadittaneen kuitenkin reilut 30 pinnaa, joten urakkaa riittää vielä molemmilla.


220506 - Akatemialla maalijuhla
Atlantis Akatemia tarjosi perjantaina huomattavasti pirteämmän esityksen kuin kahdessa ensimmäisessä pelissä. Isäntäjoukkue FC POHU jäi kotiareenallaan Lassilassa jalkoihin selvin lukemin 2-8 (2-3). Maalintekijöitä löytyi tällä kertaa laajalla rintamalla: Victor Shevchenko (rp 11'), Franck Nyemb (25'), Onni Ikonen (35'), oma maali (51'), Niklas Jokiniemi (59'), Med Bekhedda (67'), Azina Alingue (70') sekä Arash Singh (90+1').

Moshood Bola jakoi kiitosta suojateilleen. - Toisella jaksolla pelissä oli jo hiukan sitä ilmettä, mitä haemmekin. Toki vastustaja väsyi selvästi, mikä helpotti meidän urakkaa. Mutta teimme yhä liikaa virheitä omassa päässä, ja tämä maksoi kaksi takaiskua avausjaksolla. Nämä virheet pitää saada pois.


220505 - Akatemia kohtaa POHUn
Atlantis Akatemia haastaa perjantaina FC POHUn tämän kotiareenalla. Taisto Kolmosen sarjapisteistä käynnistyy Lassilan tekonurmella klo 20.15.

Akatemia on aloittanut kauden yskähdellen, ja kahdesta pelistä koossa on ainoastaan yksi pinna. POHU on tasapisteissä, joten molemmat joukkueet halajavat varmasti täydennystä pistepussiinsa.


220505 - Oi Outo on!
Outokumpu Oyj Atlantiksen sielunkumppani Outokumpu jatkaa vahvaa menoa koronapandemiasta ja Venäjän erikoisoperaatiosta huolimatta. Yhtiö julkisti torstaina ennätyksellisen tuloksen vuoden ensimmäiseltä neljännekseltä. Samalla kilahti jälleen muutama lantti myös Atlantiksen kassaan.

Manageri Tenkanen oli sattumalta käväisemässä toimistolla, kun tuo 25 euron tukipotti tilille pöllähti. Heti löytyi myös idea potin sijoittamiseksi: - Haetaan tänne koppa bisseä, niin saadaan toimistoon saletisti lisää virtaa.

Puheenjohtaja Kinnunen oli kuitenkin tiukkana. - Koutsit ovat pyytäneet lisää treenipalloja. Hankitaan näillä pari palloa.


220504 - Kakkosen kotiavaus vaihtuu vieraspeliksi
Atlantiksen sunnuntainen kotiottelu Käpylän Palloa vastaan vaihtuu vieraspeliksi Vallilanlaaksossa. Pelipaikaksi kaavailtu Talin halli on kunta-alan lakon vuoksi suljettu vielä sunnuntaina, joten joukkueet ovat sopineet otteluiden vaihtamisesta päittäin. Sunnuntaina 8. toukokuuta klo 18.30 siis KäPa - Atlantis FC Vallilanlaaksossa ja lauantaina 23. heinäkuuta klo 17.00 Atlantis FC -KäPa Pukinmäessä.

220504 - Moottoritie on kuuma
Pelle Miljoonan legendaarinen hittibiisi "Moottoritie on kuuma" julkaistiin vuonna 1980. Kappale nousi nopeasti levynmyyntilistojen kärkeen ja ylitti samalla kultalevyrajan.

Atlantis FC aloitti taipaleensa jalkapallon kahdeksannella sarjatasolla myös 1980. Seura nousi nopeasti ylempiin sarjoihin käväisten aina Veikkausliigassa 2001. Ja moottoritie on atlantislaisille toukokuussa perinteisesti todella kuuma.


220503 - Cup-peli siirtyy
Suomen Cupin neljännen kierroksen paikalliskoitos Atlantis Akatemia - Atlantis FC siirtyy myöhäisemmäksi, koska pelipaikaksi kaavailtu Talin halli on kunta-alan lakon vuoksi suljettu. Yritämme parhaillaan yhdessä Palloliiton kanssa löytää ottelulle uutta pelipäivää.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)