Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-28.2.2022

220228 - Pelimiesten kausi alkaa 25. huhtikuuta
Atlantiksen harrastejoukkue Pelimiehet aloittaa sarjakautensa huhtikuun 25. päivä, kun punapaidat saavat Tapulin tekonurmella vastaansa PuiU/86:n. Ennen sarjapelien alkua ohjelmassa on vielä jokunen harjoituspeli, joissa hiotaan kuvioita tulevan kauden koitoksiin.

Pelimiehet nousi tälle kaudelle Vitoseen, joten luvassa on kovia 90 minuutin vääntöjä hyvissä olosuhteissa. Jos haluat mukaan tasokkaaseen porukkaan, ota yhteys Atlantiksen toimistoon.


220226 - Edustukselle rökäletappio
Atlantiksen edustusmiehistö sai kylmää kyytiä lauantai-iltana, kun Vantaan Jalkapalloseura nöyryytti punapaitoja kotihallissaan Vantaanlaaksossa peräti 6-1 (5-0).

Helsinkiläiset saivat heti avausjaksolla tylyä oppia. Punapaidat pimputtelivat ja pimputtelivat, kunnes isännät tulivat, nappasivat pelivälineen ja iskivät sen viidesti vieraiden verkkoon. Toisella jaksolla sama toistui vielä kertaalleen, ennen kuin Endrit Mehmeti ampui punapaitojen lohdutusosuman.

Tommi Ekmark oli pelin jälkeen lyhytsanainen. - Huomenna jatkuu. Videopalaveri klo 12.00 ja treenit klo 13.00. Palautetta lienee luvassa.


220226 - Reipas nurin Talissa
Atlantis-beibit ottivat toisen voittonsa A-nuorten SM-karsinnoissa, kun FC Reipas kaatui Talin hallissa maalein 2-0 (2-0).

Avausjakso väännettiin maalittomana, mutta mitä pidemmälle jakso eteni, sitä selkeämmin ote siirtyi isännille. Toisella jaksolla punapaitojen hallinta jatkui, ja pian tuli myös palkinto, kun Shadrak Makengo tarjoili oikealta nappikeskityksen, ja Amin Omar puski pallon verkkoon (49'). Ote säilyi kotijoukkueella maalin jälkeenkin, mutta lisäosumia ei nähty, ennen kuin vaihtobeibi Adriano lisäajalla nosti pallon yli ulkona olleen maalivahti Mikko Yrjölän (90+3'). Näin loppunumerot Talissa 2-0.

Akatemia-valmentaja Moshood Bola kiitteli suojattejaan taiston tauottua. - Jokainen teki töitä erinomaisella asenteella. Pelasimme nöyrästi ja kurinalaisesti, ja ansaitsimme voittomme.


220225 - Beibeillä vastassa Reipas
A-nuorten SM-karsinnat jatkuvat lauantaina. Atlantis-beibit saavat lauantaina vieraita Lahdesta, kun FC Reipas saapuu Talin halliin. Taisto sarjapisteistä käynnistyy klo 14.45.

Reipas aloitti karsinnat 0-2 tappiolla viime kauden mestaria Kuopion Palloseuraa vastaan. Helsinkiin saapuu kuitenkin varmasti vahva ryhmä, sillä varsinkin kevään karsintapeleissä mukana on perinteisesti apuja myös FC Lahden liigaryhmästä.


220222 - Kaikkein kovimmat
Atlantiksen lumityöosasto on talven mittaan ollut mukavasti työllistetty, muutamaan otteeseen jopa pahemman kerran ylityöllistetty. Moni kaveri on käynyt yrittämässä, mutta urakka on osoittautunut vähintäänkin haastavaksi. Vielä useampi on luvannut tulla mukaan sitten seuraavalla kerralla.

Kaksi karpaasia on kuitenkin koko talven painanut duunia läpi tuulen ja tuiskun. Myllypuron messias Christopher Aruna ja Rajakylän raivo härkä Victor Shevchenko ovat hoitaneet ruutunsa vailla moitteen sijaa. Kaksikko on ollut mukana talven jokaisella lumikeikallla.


220221 - Kakkosen ohjelma julkaistiin
Palloliitto julkisti maanantaina Kakkosen tulevan kauden otteluohjelman. Ohjelma on nyt muutamaa pikkuviilausta vaille valmis, ja sen mukaisesti joukkueet valmistautuvat kauteen. Avauskierros pelataan vappuaattona 30. huhtikuuta, jolloin Atlantis haastaa Klaukkalassa isäntäjoukkue Nurmijärven Jalkapalloseuran. Runkosarjan viimeinen kierros on ohjelmassa lauantaina 24. syyskuuta. Tuolloin punapaidat kohtaavat Jätkäsaaressa PPJ:n. Ohjelma kokonaisuudessaan löytyy Tulevista Atlantis-otteluista.

220219 - Weckström manageriksi
Atlantiksen pitkäaikaisen luottovalmentajan Tom Weckströmin status seurassa on upgreidattu manageri-luokkaan. Weckström liittyy näin lentävän managerin Aarne Tenkasen ja manageri evp:n Markku Ritalan arvokkaaseen seuraan.

Weckström astuu uuteen virkaan hyvillä mielin.- Seuraava upgreidaus meillä onkin sitten Göden seuraksi yläkertaan, mutta toivottavasti tässä ehtii ennen sitä vielä kaikenlaista touhuamaan. Ja jos pelit eivät suju, ainahan sitä voi hypätä takaisin penkin päähän.


220218 - HJK-peli siirtyy
A-nuorten SM-karsintapeli Atlantis - HJK siirtyy lauantailta myöhäisempään ajankohtaan. Syynä siirtoon on HJK:n joukkueessa esiintyneet lukuisat koronatartunnat. Ottelulle pyritään löytämään uusi päivämäärä jahka korona on Töölöstä kaikonnut.

220218 - Beibeillä vastassa HJK
A-nuorten SM-karsinnat jatkuvat lauantaina. Atlantis-beibit saavat lauantai-iltana vastaansa rakkaan paikallisvastustajan Helsingin Jalkapalloklubin. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Talin hallissa klo 20.15.

HJK aloitti karsinnat kukistamalla Käpylän Pallon maalein 2-1. Atlantista vastaan raitapaidat tulevat perinteisesti vahvalla ryhmällä, joten Talissa on varmasti lauantai-iltana luvassa hyvää junnufutista.


220217 - Kolmosen ohjelma valmistumassa
Myös Kolmosen tulevan kauden otteluohjelmaa työstetään parhaillaan Palloliiton toimistossa. Valtaosa peleistä on jo aseteltu paikoilleen. Siirrämme pelit ottelukalenteriin sitä mukaan, kun asettelut valmistuvat. Nyt sieltä löytyvät jo mm. kaikki Atlantis Akatemian Kolmosen kotiottelut.

220216 - Kakkosen ohjelma valmistumassa
Kakkosen tulevan kauden otteluohjelmaa työstetään parhaillaan Palloliitossa kilpailupäällikkö Peter Lundströmin toimesta. Kausi pyörähtää käyntiin vappuaattona 30. huhtikuuta. Otteluohjelman on tarkoitus valmistua kuluvan viikon aikana ja se tullaan julkistamaan ensi maanantaina klo 16.00.

220214 - Pelimiesten kausi alkaa huhtikuun lopulla
Atlantiksen harrastejoukkue Pelimiehet aloittaa sarjakautensa huhtikuun viimeisellä viikolla. Ennen sarjapelien alkua ohjelmassa on vielä jokunen harjoituspeli, joissa hiotaan kuvioita tulevan kauden koitoksiin.

Pelimiehet nousi tälle kaudelle Vitoseen, joten luvassa on kovia 90 minuutin vääntöjä hyvissä olosuhteissa. Jos haluat mukaan tasokkaaseen porukkaan, ota yhteys Atlantiksen toimistoon.


220212 - Edustus myös iskussa
Atlantiksen edustusmiehistö oli myös lauantaina pelipäällä, kun punapaidat kohtasivat Hämeenlinnan Jalkapalloseuran Talin hallissa. Pirteän esityksen jälkeen loppunumerot olivat isännille 4-0 (3-0).

Avausjakso oli Atlantikselta hyvää peliä. Pallo liikkui, ja vieraat saivat tyytyä juoksemaan perässä. Maalipaikkojakin syntyi, ja kolmesti pallo saatiin hämeenlinnalaisten verkkoon. Ensin asialla oli Konan Kouakou ja tämän jälkeen kahdesti Mauro Severino.

Toisella jaksolla pelin tempo hiukan hiipui. Punapaitojen suurin nälkä oli tyydytetty, eivätkä vieraatkaan päässeet pahemmin uhkaamaan Sammy Ndjockin vartioimaa Atlantis-maalia. Juuri ennen päätösvihellystä Severino kuitenkin onnistui vielä kertaalleen, joten lauantai-illan huuma päättyi punapaitojen eduksi 4-0.


220212 - Beibit aloittivat voitolla
Atlantis-beibit aloittivat voitokkaasti A-nuorten SM-karsinnat, kun punapaidat kukistivat Myyrmäki-hallissa Koivukylän Palloseuran maalein 0-5 (0-2).

Atlantis dominoi pelitapahtumia alusta saakka, mutta isännät puolustivat kurinalaisesti, ja vasta 38. minuutilla pallo saatiin KoiPS:n verkkoon, kun Amin Omar sijoitti pilkulta varmasti avausosuman. Juuri ennen taukovihellystä Arsen Grujic iski numeroiksi 0-2 (45').

Toiselle jaksolle KoiPS tuli terävästi, mutta vieraiden valmennusjohto reagoi nopeasti, ja pian ote siirtyi jälleen punapaidoille. Onni Ikonen teki numeroiksi 0-3 (66'), Joshua Etie 0-4 (70') ja Joona Nevala 0-5 (87'). Näin avauspisteet matkasivat Helsinkiin.

Akatemia-valmentaja Moshood Bola kiitteli suojattejaan taiston tauottua. - Tämä oli hyvä startti sarjaan, mutta jatkossa meidän pitää pystyä vielä parempaan. Vastus kovenee varmasti jo seuraavassa pelissä, kun kohtaamme HJK:n.


220211 - SM-karsinnat alkavat
A-nuorten SM-karsinnat alkavat lauantaina. Atlantis-beibit suuntaavaat Myyrmäkeen haastamaan isäntäjoukkue Koivukylän Palloseuraa. Karsintojen avauskoitos käynnistyy Myyrmäki-hallissa klo 13.00.

Akatemia-valmentaja Moshood Bola lähtee luottavaisena karsintoihin. - Olemme harjoitelleet hyvin. Peli ei ole ollut vielä aivan valmista, mutta emmeköhän pian pääse taas mukaan rytmiin. Lohko on kova, mutta uskon vahvasti, että menemme siitä jatkoon.


220209 - Impton Poriin
Pitkän uran Atlantis-paidassa tehnyt Impton Söderlund muuttaa Poriin, missä maalitykki pyrkii avittamaan paikallista FC Jazzia uuteen nousuun kohti pääsarjoja. Impton on allekirjoittanut paprikapaitojen kanssa kauden 2022 kattavan pelaajasopimuksen. Atlantis toivottaa Impulle vilpittömästi onnea Länsi-Suomen valloitukseen.

220208 - Akatemian cup-taival alkaa 6. maaliskuuta
Atlantis Akatemia taival Suomen Cupissa käynnistyy sunnuntaina 6. maaliskuuta, kun punapaidat kohtaavat cupin ensimmäisellä kierroksella AS RaPen. Cup-vääntö käydään Bolliksen uusitulla ykköstekonurmella alkaen klo 19.00.

220206 - Beibeillä nihkeä kenraali
Atlantiksen A-juniorit kohtasivat SexyPöxyjen vastaavan nipun Pallomyllyssä sunnuntaina. Atlantis-beibien kenraaliharjoitus alkaviin SM-karsintoihin ei sujunut käsikirjoituksen mukaan, sillä vieraat olivat vahvempia maalein 0-2 (0-0).

Avausjakso oli hienokseltaan kotijoukkueen hallintaa, mutta tehot olivat punapaidoilta kateissa. Jakson lopulla vielä Chidera "viiden tunnin" Ajunwoko hölmöili itselleen punakortin. Toisella jaksolla espoolaiset ottivat miesylivoimalla komennon ja iskivät pallon kahdesti Anwar Abdin selän taakse.

Akatemia-valmentaja Moshood Bola ei pelin jälkeen silitellyt suojattejaan. - Meidän on oltava paljon kurinalaisempia. Turhat virheet pois, turhat kortit pois. Jos pelaamme joukkueena, meitä on vaikea voittaa, mutta jos olemme kuin lauma kurittomia kakaroita, on turha odottaa menestystä.


220205 - Tasuri Korsossa
Atlantis kohtasi tutun paikallisvastustajan Klubi 04:n Korson hallissa lauantai-iltana. Vauhdikas koitos päättyi lopulta tasanumeroihin 2-2 (1-1).

Avausjakso oli hyvää Kakkosen futista. Kentällä oli vauhtia, ja taitoa riitti molemmilla joukkueilla. Klubi hyödynsi 10. minuutilla Sammy Ndjockin harhasyötön ja iski avausosuman. Atlantis kuitenkin kuittasi hetkeä myöhemmin, kun Clinton puski kulmasta numerot tasoihin. Loppu mentiin ehkä hienokseltaan punapaitojen komennossa, mutta enempää osumia avausjaksolla ei nähty.

Toiselle jaksolle Klubi tuli vahvasti. Terävä hyökkäys ja numerot samantien 2-1. Mitä pidemmälle jakso eteni, sitä enemmän ote siirtyi isännille. Punapaitojen vauhti alkoi hiipua, ja ainoastaan Sammy Ndjockin mainiot torjunnat estivät lisäosumat. Kun Adonis Sfishta vielä hölmöili itselleen suihkukomennuksen, peli näytti selvältä. Mutta Atlantis löysi vielä vajaallakin voimia loppukiriin. Kunnon myllytys Klubin maalilla, minkä päätteksi Dominik Rudenko ampui tasoituksen. Näin loppunumerot Korsossa 2-2.


220204 - Obi mukaan valmennustiimiin
Obi Metzger liittyy mukaan Atlantiksen valmennustiimiin Ekmarkin veljesten, Bolan sekä fysiikkavalmentaja Janne Romon seuraksi. Valmentamisen ohella kokenut kehäkettu nähdään yhä myös viheriöllä Akatemian ja Pelimiesten taistoissa.

Metzgerillä on takanaan mittava peliura. MB Freetownin kasvatti aloitti uransa Suomessa Atlantis Akatemian riveissä vuonna 2005. Atlantiksen ohella pallotaituri on esiintynyt FC Hakan ja FC Viikinkien paidassa Veikkausliigassa sekä synnyinmaansa Sierra Leonen eri maajoukkueissa.


220203 - Aamutreenit käyntiin
Koronarajoitusten poistuttua Atlantis-miehistö pääsee aloittamaan myös aamuharjoitukset. Kaikki kynnelle kykenevät pelimiehet kokoontuvat kerran viikossa aamupäivisin Pallomyllyyn ylimääräisiin harjoituksiin.

Tommi Ekmark on tyytyväinen, että aamutreenit saatiin vihdoin käyntiin. - Nämä täydentävät hyvin normaaleja iltaharjoituksia. Tänäänkin paikalla oli kohtuullisen iso ryhmä, vaikka illalla on vielä sali- ja pallotreenit.


220202 - Atlantis sai kustannustukea
Atlantis FC:lle on myönnetty koronapandemian takia jaettavaa kustannustukea 2.000,00 euroa. Kyseessä on kustannustuki 5 eli päätös perustuu vertailukauden 1.6.-30.9.2021 tulojen supistumiseen verrattuna vuoden 2019 vastaavaan ajanjaksoon.

Tino Kinnunen on tyytyväinen tukipäätökseen. - Meidän liikevaihto on tippunut kolmanneksen koronaa edeltävästa ajasta. Ilman koronaa se todennäköisesti olisi kasvanut 10-20 prosenttia. Kustannustuki kattaa tietysti vain osan menetyksistä, mutta ainakin meille se on ollut tuntuva apu.


220201 - Myllyt auki!
Kun koronan kurimus alkoi vihdoin osoittaa helpottumisen merkkejä, Helsingin kaupunki reagoi nopeasti. Kaupungin sisäliikuntatilat avattiin 1. helmikuuta myös aikuisille. Näin Atlantis-joukkueetkin pääsevät jälleen täysimääräisinä harjoittelemaan Pallomyllyyn ja Liikuntamyllyyn.

Tommi Ekmark on riemuissaan rajoitusten päättymisestä. - Olemme viime viikot joutuneet harjoittelemaan ulkokenttien vapailla vuoroilla. Nyt pääsemme taas omille vuoroillemme Pallomyllyyn. Myös Liikuntamyllyn aukeaminen on todella tärkeää fysiikkatreenien kannalta.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)