Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.1.2022

220130 - B-junnut voitokkaina
Atlantiksen B-junnut kohtasivat HJK/Westin Pallomyllyssä sunnuntaina. Raitapaidat kuuluvat B-poikien Kakkosen ennakkosuosikkeihin, mutta tällä kertaa punapaidat olivat liian kova vastus. Atlantis-junnut latoivat taululle loppunumerot 4-1. Maalinteossa onnistuivat Carlos Luht, Joona Nevala, Valtteri Puttonen ja Arttu Kalsi.

Kenny Fahlström kiitteli suojattejaan pelin jälkeen. - Täytyy antaa kiitosta koko joukkueelle. Hyvätasoinen peli, jossa tempo oli kovinta tähän mennessä. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaksi TiPS:n kimppuun.


220129 - Tiukka vääntö Nurmijärvellä
Atlantis kohtasi NJS:n Klaukkalan tekonurmella lauantaina. Ottelu päästiin pelaamaan hyvissä olosuhteissa, juuri ennen kuin lähestyvä talven kovin lumimyräkkä saapui Etelä-Suomeen. Tiukka vääntö päättyi lopulta tasanumeroihin 2-2 (1-0) vieraiden iskiessä tasoitusosuman lisäajan viimeisellä minuutilla.

Molemmilla joukkueilla oli ottelussa omat hallintajaksonsa. Punapaidat ehkä hienokseltaan dominoivat pelitapahtumia, mutta NJS:n prässi puri ja kahdesti pallo iskettiin riiston jälkeen Anwar Abdin selän taakse. Vieraiden maalinteko oli vaikeampaa, ja vasta vaihtomies Franck Nyemb onnistui ohjaamaan pallon isäntien verkkoon - vieläpä kahdesti, joista jälkimmäinen kulmapotkun jälkitilanteesta 94. minuutilla.


220128 - Lauantaina Klaukkalaan
Atlantis-miehistö suuntaa lauantaina Klaukkalaan, missä punapaidat haastavat isäntäjoukkue Nurmijärven Jalkapalloseuran. Viime kaudella joukkueet olivat samassa Kakkosen lohkossa, ja tuolloin helsinkiläiset veivät nimiinsä molemmat koitokset. Nyt on kuitenkin uusi vuosi, ja viheriöllä uudet miehistöt. Atlantiksella mukaan lähtee kokeneemman osaston lisäksi puolisen tusinaa Akatemia-beibiä.

220124 - Make uusi Akatemia-pelaaja
Shadrak Makengo (s. 2003) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2022 kattavan Akatemia-sopimuksen. Laitapuolustaja siirtyy punapaitoihin HJK:n organisaatiosta, missä hän viime kaudella esiintyi U20-joukkueessa.

Moshood Bola toivottaa Makengon tervetulleeksi ryhmäänsä. - Make on luontainen wingback - juoksuvoimainen ja taitava. Pojasta on meille vielä paljon iloa, jos hän on valmis panostamaan futikseen tosissaan.


220122 - Beibit tasapeliin Hämeenlinnassa
Atlantis-beibit hioivat kuvioita alkavia SM-karsintoja varten Hämeenlinnassa lauantai-iltana. Punapaidat kohtasivat Pullerin hallissa isäntäjoukkue HJS:n. Vieraat dominoivat varsinkin avausjaksoa, ja pallo liikkui ajoittain varsin mukavasti. Myös maalipaikkoja syntyi, mutta helsinkiläisten viimeistely oli tuskaista. Kun vielä alakerta haparoi isäntien vastaiskuissa muutamaan otteeseen pahemman kerran, pallo oli pian kahdesti Anwar Abdin selän takana. Punapaitojen onneksi Sami Grönberg oli pelipäällä, ja illan superbeibi tykitti pelivälineen kahdesti isäntien verkkoon. Kun muiden helsinkiläisten ruuti oli märkää, loppunumerot Pullerilla olivat 2-2 (2-1).

220121 - Akatemialla cupissa vastassa AS RaPe
Atlantis Akatemia saa Suomen Cupin ensimmäisellä kierroksella vastaansa Pohjois-Helsingin futisperheeseen kuuluvan AS RaPen. RaPe on vireästi toimiva harrastejoukkue, joka mielellään lähtee haastamaan totisemmin futikseen suhtautuvia ryhmiä. Akatemia-beibit saavatkin olla varuillaan, etteivät kokeneemmat pelimiehet pääse yllättämään.

220119 - Reiska uusi Akatemia-pelaaja
Artturi Lehkonen (s. 2002) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2022 kattavan Akatemia-sopimuksen. Toppari siirtyy punapaitoihin Mikkelin Pallo-Kissoista.

Moshood Bola toivottaa Lehkosen tervetulleeksi Atlantikseen. - Olemme etsineet A-junnuihin topparia, ja Tommi suositteli Reiskaa. Katsotaan miten poika pärjää täällä etelässä. Toivottavasti Santtu ja Vise pitävät kaverista huolta, kunnes oppii paikallisille tavoille.


220117 - Stadin futis
Kun Helsingin kaupunki jakoi seuroille talven harjoitusvuoroja marraskuussa, Liikuntaviraston edustajat kertoivat ylpeinä olosuhteiden olevan Bolliksen uuden lämmitettävän kentän myötä nyt paremmat kuin koskaan.

No sitten iski koronan viimeisin aalto, ja hallit menivät aikuisilta kiinni. Sen jälkeen huomattiin, että lämmitys Bolliksen uudella kentällä ei toimi. Tämä korjaantui muutaman viikon päästä, mutta kentän salaojaputket olivat sillä välin ehtineet jäätymään. Nyt odotellaan kevättä ja lämpöä, jotta kenttä joskus saataisiin harjoituskäyttöön.

Tämän jälkeen hajosi Pallomyllyn väliverho. Halli pantiin viikoksi kiinni remontin vuoksi. Lopulta todettiin, ettei verhoa saada korjattua ennen ensi kesää. Verho sidottiin kiinni kattoon, ja halli saatiin takaisin käyttöön.

Nyt Stadin Kakkosen joukkueet yrittävät jälleen löytää vapaita vuoroja harvoilta jäljellä olevilta ulkokentiltä. Ja toivovat, että kovimmat pakkaset ja pahimmat lumimyräkät pysyisivät poissa tänä talvena.


220112 - Uusia junnubeibejä
Atlantis Akatemian harjoitusrinki on täydentynyt neljällä junioripelaajalla, kun mukaan ryhmään ovat liittyneet seuraavat tulevaisuuden pelimiehet:
  • Carlos Luht (s. 2005, HIFK)
  • Elis Meswani (s. 2004, HPS)
  • Joona Nevala (s. 2004, FC Kirkkonummi)
  • Petri Tarvainen (s. 2005, HJK)

Tuoreet junnubeibit hakevat peliaikaa A-junnujen lisäksi myös seuran B-juniorijoukkueesta.


220111 - Amin uusi Akatemia-pelaaja
Amin Omar (s. 2003) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2022 kattavan Akatemia-sopimuksen. Kärkipelaaja siirtyy punapaitoihin Puotinkylän Valtista, missä hän viime kaudella kirjasi tilastoihin 15 peliä ja 3 maalia Kolmosessa.

Moshood Bola on mielissään uudesta kärkipelaajasta. - Olen seurannut Aminia jo pidempään. Hänellä on kaikki eväät futaajaksi, ja hän on osoittanut maalintekotaitonsa jo harjoituspeleissä. Nyt tarvitaan vain kovaa treeniä ja paljon pelejä, niin hyvä tulee.


220111 - Oi Outo on!
Outokumpu Oyj Atlantiksen sielunkumppani Outokumpu jatkaa hurjaa lentoaan. Koko terästeollisuus on koronapandemian jäljiltä rajussa nosteessa. Varsinkin ruostumattoman teräksen hinnat ovat kivunneet taivaisiin, mikä näkyy suoraan Tornion teräsjätin tuloksessa.

Outokummun menestys heruttaa aina jonkun lantin myös Atlantiksen kassaan, ja tämä jo kolmatta vuotta jatkunut yhteistyö on muodostunut merkittäväksi osaksi seuran varainhankintaa.


220109 - Kylmää kyytiä Tampereella
Atlantis-miehistö kohtasi sunnuntaina Pirkka-hallissa Tampere Unitedin. Valmennuskolmikko Tupla-Ekmark & Bola oli pakannut matkaan rutkasti nuoruuden energiaa, mutta TamU:n kokenut miehistö osoitti, että Akatemia-beibeillä riittää vielä matkaa Kakkosen tasolle. Isännät tekivät tasoeron selväksi ja latoivat taululle tylyt loppunumerot 4-0 (2-0).

Tommi Ekmark oli pelin jälkeen kallella kypärin. - Tänään olimme pahasti perässä. Töitä on edessä paljon, mutta tiistaina treeneissä jatketaan.


220109 - B-junnujen hyvä vire jatkuu
Atlantiksen B-juniorien pirteät esitykset harjoituspeleissä saivat jatkoa sunnuntaina, kun HJK/West kaatui Talin hallissa maalein 1-0 (0-0). Tasainen vääntö ratkesi toisella jaksolla, kun Eemu Kalsi viimeisteli ottelun ainokaisen osuman.

Joukkueenjohtaja Mika Laine on erittäin tyytyväinen seuran uuden B-junnujoukkueen aloitukseen. - Toiminta on lähtenyt todella hyvin käyntiin, ja pelit ovat parantuneet koko ajan. Treeneissä on hyvä meininki, ja kun osa pojista pääsee vielä harjoittelemaan osin Akatemian mukana, moni kaveri on lyhyessä ajassa mennyt paljon eteenpäin.


220108 - A-junnujen karsintaohjelma valmistumassa
A-nuorten SM-karsintojen otteluohjelma on valmistumassa, ja kevätkierroksen ottelut on jo aseteltu paikoilleen. Atlantis-beibien karsintaurakka alkaa lauantaina 12. helmikuuta, jolloin helsinkiläiset haastavat Myyrmöki-hallissa isäntäjoukkue Koivukylän Palloseuran. Karsinnat päättyvät 2. heinäkuuta Vallilanlaaksossa Käpylän Pallon vieraana.

Molempien karsintalohkojen viisi parasta joukkuetta selviävät varsinaiseen SM-sarjaan. Lisäksi lohkokutoset karsivat viimeisistä paikoista Ykkösen lohkovoittajien kanssa.


220107 - Atlantis sai kustannustukea
Atlantis FC:lle on myönnetty koronapandemian takia jaettavaa kustannustukea 4.807,31 euroa. Kyseessä on kustannustuki 5 eli päätös perustuu vertailukauden 1.6.-30.9.2021 tulojen supistumiseen verrattuna vuoden 2019 vastaavaan ajanjaksoon.

Puheenjohtaja Tino Kinnunen on tyytyväinen tukipäätökseen. - Meidän liikevaihto on tippunut kolmanneksen koronaa edeltävästa ajasta. Ilman koronaa se todennäköisesti olisi kasvanut 10-20 prosenttia. Kustannustuki kattaa tietysti vain osan menetyksistä, mutta ainakin meille se on ollut tuntuva apu.


220106 - Nikke uusi Akatemia-pelaaja
Niklas Jokiniemi (s. 2003) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2022 kattavan Akatemia-sopimuksen. Keskikenttäpelaaja siirtyy punapaitoihin PK-35:n organisaatiosta, missä hän viime kaudella kuului edustusjoukkueen harjoitusryhmään. Kaudella 2020 Jokiniemi valittiin PK:n Vuoden poikapelaajaksi.

Moshood Bola toivottaa Jokiniemen tervetulleeksi Atlantikseen. - Nikke on fiksu pelaaja, jolla on kaikki edellytykset tapella peliajasta miesten otteluissakin. Poika tarvitsee kovia pelejä, ja jos han on valmis painamaan duunia, vastuuta varmasti myös tulee.


220104 - Taas mennään!
Atlantis-miehistö palasi maanantaina jälleen yhteisharjoituksiin. Ensimmäinen treeni oli vielä hakemista, mutta tiistaina kentällä rupesi näkymään jo tuttua sähinää.

Tammikuussa treenikertoja on 4-5 viikossa. Lisäksi jokaiselle viikonlopulle pyritään ohjelmaan saamaan ainakin yksi harjoitusottelu.


220103 - Alokas Ajunwoko
Akatemia-pelaaja Chidera Ajunwoko liittyi maanantaina Suomen Puolustusvoimien miesvahvuuteen. Pelikenttien herrasmies, moninkertainen vihreän kortin ritari havittelee armeijan harmaista kuuden kuukauden pestiä. Siviiliauringon joku aamu vihdoin kajastaessa nuorukaisen haaveissa siintää jalkapalloammattilaisen ura.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)