Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.12.2021

211231 - Hyvää uutta vuotta!
Uusi vuosi, uudet kujeet. Atlantis-joukkueet pelaavat tulevalla kaudella Kakkosessa, Kolmosessa, Vitosessa sekä A-poikien SM-karsinnoissa ja B-poikien Kakkosessa. Tervetuloa mukaan!

Atlantis toivottaa kaikille futisihmisille hyvää, rauhallista ja menestyksekästä vuotta 2022!


211230 - Puheenjohtajan mietteitä
Atlantis käynnisti helmikuussa 2018 "Make Atlantis Great Again" -projektin. Tavoitteeksi asetettiin mm. paluu ylempiin sarjoihin, pelaajamäärän kasvattaminen, varainhankinnan monipuolistaminen ja yleensä toiminnan kehittäminen kaikilla osa-alueilla.

Puheenjohtaja Tino Kinnunen summailee neljän vuoden saavutuksia kohtuullisen tyytyväisenä.

- Olemme saaneet paljon hyvää aikaiseksi. Urheilullisesti olemme menneet selvästi eteenpäin. Edustus on noussut Kakkoseen ja vakiinnuttanut asemansa Kakkosen kärkipäässä. Akatemia on noussut Kolmoseen ja ollut nyt kahdesti lohkokakkonen. A-junnut ovat napanneet kolmesti peräkkäin SM-mitalin.

- Toiminnan taso joukkueissa on noussut selkeästi, ja ensi kaudella se tulee kehittymään edelleen. Samalla haemme jälleen pykälää parempaa kilpailullista menestystä. Akatemia tulee jatkossakin olemaan keskeisessä osassa meidän toiminnassa. Sitä kautta pystymme kehittämään hyviä nuoria, motivoituneita pelimiehiä Edustukseen ja toivottavasti joku päivä taas eteenpäin kansainvälisillekin kentille.

- Toiminta on kehittynyt merkittävästi myös taustalla. Varainhankinta on monipuolistunut olennaisesti. Taloudellisesti vuodet 2018 ja 2019 olivat erittäin hyviä. Viime vuonna korona kuritti meitä pahasti, mutta tämä vuosi tulee jälleen olemaan voitollinen. Tähän meidän on pyrittävä jatkossakin, mutta se ei tule helpolla, sillä jokaisen euron eteen on tehtävä tosissaan duunia.

- Tärkeä saavutus on ehdottomasti myös, että onnistuimme tänä vuonna käynnistämään kaksi uutta Atlantis-joukkuetta - Pelimiehet ja B-junnut. Haluamme pitää hyvää huolta harrastejoukkueistakin, sillä pelaaja- ja joukkuemäärän kasvattaminen on ehdottomasti meidän tavoitteena jatkossakin. Samalla haemme lisää innokkaita ihmisiä mukaan seuran muuhunkin toimintaan.


211228 - Hallit kiinni
Koronapandemia kurittaa edelleen myös urheilua. Sisäharjoitustilat menivät tänään kiinni Helsingissä, ja ne pysyvät suljettuina ainakin 10. tammikuuta saakka. Ainoastaan juniorit voivat tuona aikana harjoitella halleissa.

Atlantis-miehistö harjoitteli vielä eilen Pallomyllyssä ja Liikuntamyllyssä, mutta kun ryhmä vuodenvaihteen jälkeen palaa tositoimiin, treenit jatkuvat Bolliksella ja Kartanon kentällä.


211224 - Hyvää ja rauhallista joulua!
Hyvää ja rauhallista joulua!
"Juoksu on päättynyt,
Helsinki loistaa!
Aatto on astunut,"
joulu jo on!"
Eräs jouluruno
Ilmari Kianto
.

211224 - Lunta!
Lumi - tarkoittaen nyt taivaalta satavaa jääkiteiden ja ilman muodostamaa kuohkeaa ainetta - saapui jouluaattona jälleen Helsinkiin tuoden iloa ja nautintoa paitsi lapsille myös meille atlantislaisille. Kerros oli toki ohut, mutta maa valkea. Joskus muinoin lumipeite säilyi maassa kuukausia, nykyisin saamme olla iloisia pienistäkin pyryistä.

211222 - TUL tukee Pelimiehiä
Suomen Työväen Urheiluliitto tukee Atlantiksen harrastejoukkue Pelimiehiä myöntämällä joukkueelle 500 euron suuruisen Tradeka jäsenäänestys -stipendin. Stidendin on mahdollistanut Osuuskunta Tradeka. Pelimiehet kiittää!

211221 - A-junnujen karsinnat alkavat 12. helmikuuta
Palloliitto ilmoitti tiistaina, että P20 SM-karsinnat käynnistyvät lauantaina 12. helmikuuta, mikäli koronatilanne sen suinkin mahdollistaa. Karsintojen viimeinen kierros pelattaisiin lauantaina 2. heinäkuuta.

Karsinnat pelataan kahdessa 10 joukkueen lohkossa kaksinkertaisena sarjana. Molemmista lohkoista viisi parasta joukkuetta jatkavat syksyn SM-sarjaan. Lohkojen 6. sijoittuneet karsivat P20 Ykkösen lohkovoittajien kanssa lopuista kahdesta paikasta.

Atlantis on karsinnoissa sijoitettu itälohkoon, jossa mukana ovat:

 • Atlantis FC (Helsinki)
 • FC Honka (Espoo)
 • FC Reipas (Lahti)
 • Gnistan (Helsinki)
 • HJK (Helsinki)
 • KoiPS (Vantaa)
 • KuPS (Kuopio)
 • KäPa (Helsinki)
 • PPJ (Helsinki)
 • VJS (Vantaa)
211220 - Akatemia mukaan Suomen Cupiin
Atlantis osallistuu tulevalla kaudella kahdella joukkueella uudistettuun Suomen Cupiin, kun myös Atlantis Akatemia ilmoittautui mukaan kisaan. Akatemia aloittaa cup-taipaleen heti ensimmäiseltä kierrokselta. Tämä on tarkoitus pelata 5.-19. helmikuuta.

211219 - Beibeillä maali-ilottelu Talissa
Atlantis Akatemia kohtasi Käpylän Pallon A-junnut Talin hallissa sunnuntaina. Käpyläläiset olivat liikkeellä kovin kapealla ryhmällä, eikä paremmuudesta tällä kertaa syntynyt sen suurempaa vääntöä. Atlantis-beibit latoivat taululle loppunumerot 9-0 (8-0). Dominik Rudenko iski viisi ensimmäistä osumaa, Amin Omar seuraavat kolme ja Arash Singh viimeisen.

Tommi Ekmark kiitteli avausjakson esitystä. - Avausjakso oli meiltä hyvää peliä. Pystyimme toteuttamaan niitä asioita, mitä haimmekin. Toki vastus oli tänään turhan kevyt, mutta nämäkin pelit pitää hoitaa ammattimaisesti. Toinen jakso meni kyllä turhan paljon pelailuksi.


211218 - Beibeillä vastassa KäPa
Atlantis Akatemian testipelit jatkuvat sunnuntaina, kun beibit kohtaavat Talin hallissa Käpylän Pallon A-junnujoukkueen. Punapaitojen kokoonpanossa on jälleen mukana sekä sopimuspelaajia että paikkaa ryhmässä kärkkyviä uusia yrittäjiä.

211218 - Samille jatkosopimus
Sami Grönberg (s. 2002) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2022 kattavan Akatemia-sopimuksen. Keskikentän työmyyrä aloittaa nyt toisen kautensa punapaidoissa.

Moshood Bola on tyytyväinen Grönbergin jatkosopimukseen. - Samilla on eväitä ottaa isompikin rooli joukkueessa. Hän haluaa päästä eteenpäin ja tekee tosissaan töitä sen eteen. Turha pimputtelu pois, pallo nopeammin liikkeelle ja rohkeampaa peliä, niin hyvä tulee.


211217 - Kakkonen alkaa vappuna
Palloliiton kilpailutoimen tehokaksikko Peter Lundström - Pekka Soini esitteli perjantaina Kakkosen seuroille suunnitelmia tulevalle kaudelle. Mikäli korona ei jälleen pääse sotkemaan kuvioita, avauskierros pelataan vappuaattona 30. huhtikuuta ja päätöskierros 1. lokakuuta. Tämän jälkeen neljä kärkijoukkuetta vääntäisivät vielä yksinkertaisen loppusarjan.

211217 - OKM tukee Atlantista
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Atlantikselle liikunta- ja urheiluseuroille tarkoitettua Covid-19 pandemia-avustusta 8.000 euroa. Avustuksen tavoitteena on lievittää koronaviruspandemian seurauksena aiheutuneita taloudellisia menetyksiä järjestöille. Kiitämme nöyrästi tuesta.

211216 - Arash uusi Akatemia-pelaaja
Arashdeep Singh (s. 2003) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2022 kattavan Akatemia-sopimuksen. Keskikentän pallotaituri on Koivukylän Palloseuran kasvatti, joka viime kaudella pelasi A-nuorten SM-sarjaa Käpylän Pallon riveissä.

Moshood Bola toivottaa Singhin lämpimästi tervetulleeksi Atlantikseen. - Arash on taitava poika. Pallo pysyy mukana pienessäkin tilassa, ja hän osaa myös pelata eteenpäin. Eniten kehitettävää on fysiikassa ja taktisessa osaamisessa, mutta poika on erittäin motivoitunut tekemään töitä ja oppii koko ajan lisää.


211215 - Edustus jatkaa Kakkosen itälohkossa
Palloliiton liittohallitus on vahvistanut tulevan kauden lohkojaot Kakkoseen. Atlantis on tämänvuotiseen tyyliin sijoitettu lohkoon A, missä kisaisivat:
 • Atlantis FC (Helsinki)
 • FC Futura (Porvoo)
 • FC Kiffen (Helsinki)
 • FC LaPa (Lappeenranta)
 • JIPPO (Joensuu)
 • KuPS Akatemia (Kuopio)
 • Käpylän Pallo (Helsinki)
 • Lahden Reipas (Lahti)
 • Nurmijärven Jalkapalloseura (Nurmijärvi)
 • Pallo-Pojat Juniorit (Helsinki)
 • Pallokerho Keski-Uusimaa (Kerava)
 • Peli-Karhut (Kotka)
Liiton kilpailuosasto informoi perjantaina seuroja tarkemmin tulevan kauden suunnitelmista ja aikatauluista.

211214 - Nikolle jatkosopimus
Niko Parkkari (s. 2000) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2022 kattavan pelaajasopimuksen. Oikean laidan pikakiitäjä aloittaa nyt toisen kautensa punapaidoissa.

Tommi Ekmark tietää Parkkarin tavoitteet ja työmoraalin. - Loukkaantumiset pilasivat Nikonkin viime kauden. Paikat rupeavat nyt olemaan kunnossa, ja hän pääsee vuodenvaihteesta mukaan joukkueharjoituksiin. Pojalla on ensi vuonna näytön paikka, mikäli vielä ylempiin sarjoihin mielii.


211213 - Viselle jatkosopimus
Viljami Jurvanen (s. 1999) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2022 kattavan pelaajasopimuksen. Keskikentän työmyyrä aloittaa nyt toisen kautensa punapaidoissa.

Tommi Ekmark odottaa Jurvaselta vahvaa panosta. - Loukkaantumiset pilasivat Visen viime kauden. Hän pääsi vasta syksyllä sellaiseen vireeseen, mitä olimme odottaneet. Visessä on kuitenkin paljon potentiaalia, ja nyt ehjä harjoituskausi, niin poika ottaa roolia Kakkosessakin.


211211 - Voitokas testipeli
Atlantis Akatemian testipeli tarjosi paitsi hienon maalikimaran myös valmennusjohdolle paljon lisätietoa uusista beibikokelaista. Siinä sivussa punapaidat takoivat taululle 8-2 (2-1) voittonumerot. Kabamba Kalabatama ja Amin Omar osuivat kolmesti sekä Mohamed Lassoued kahdesti.

Tommi Ekmark näki esityksessä yhä paljon parannettavaa. - Joukkuepelissä on vielä paljon tekemistä. Samoin monen pelaajan taktisessa osaamisessa. Mutta nyt on vasta joulukuun toinen viikko. Sarja-avaukseen on vielä toista kuukautta aikaa.


211210 - Beibeillä vastassa VJS
Atlantis Akatemia pääsee jälleen lauantaina tositoimiin, kun Talin hallissa vastaan asettuu Vantaan Jalkapalloseuran A-junnujoukkue klo 17.00. Punapaidat testaavat pelaajia sekä hiovat kuvioita tammikuussa alkavaan A-nuorten SM-karsintasarjaan. Kokoonpanossa on mukana koko joukko viime kaudelta tuttuja Akatemia-pelaajia sekä myös nippu uusia yrittäjiä.

211207 - Santulle jatkosopimus
Santeri Suutari (s. 1998) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2022 kattavan pelaajasopimuksen. Alakerran luottomies aloittaa nyt toisen kautensa punapaidoissa.

Tommi Ekmark on mielissään Suutarin jatkopäätöksestä. - Santtu ei varmasti ole joukkueen nopein eikä taitavin. Mutta asenne kentällä on niin kova, että se kantaa pitkälle. Kun Santun laittaa kentälle, tietää varmasti mitä saa. Eikä ole mitään eroa, onko kyseessä Edustuksen tai Akatemian peli.


211205 - Anwarille jatkosopimus
Anwar Abdi (s. 2003) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2022 kattavan Akatemia-sopimuksen. Maalivahti aloittaa nyt toisen kautensa punapaidoissa.

Moshood Bola odottaa mielenkiinnolla Abdin esityksiä tulevalla kaudella. - Anwar kehittyi viime kaudella hurjasti Sammyn opissa. Hän oli aivan raakile tullessaan keväällä mukaan, mutta nappasi kesällä paikan A-junnujen maalilla, eikä siitä enää luopunut. Todella lahjakas kaveri, mutta vähäinen pelikokemus näkyy vielä helppoina virheinä, eikä keskittyminen aina riitä täyttä 90 minuuttia. Mutta Sammy ja Toni tekevät pojasta vielä maalivahdin.


211204 - Rafalle jatkosopimus
Rafael Lehtonen (s. 2002) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2022 kattavan Akatemia-sopimuksen. Pallotaituri aloittaa nyt toisen kautensa punapaidoissa.

Tommi Ekmark on mielissään Lehtosen jatkosopimuksesta. - Rafa otti viime kaudella isoja askeleita eteenpäin. Alkukaudesta näytti, että Kakkonen on vielä liikaa, mutta syksyllä hän pärjäsi siellä jo ihan mukavasti. Myös A-junnuissa Rafa oli syksyllä yksi ehdottomia avainpelaajia. Jos kehitys jatkuu samaa rataa, ensi kaudella poika voi ottaa roolia jo Kakkosessakin.


211203 - Koronapassi käyttöön
Koronapandemia kurittaa yhä pahasti myös urheilua. Helsingin kaupungin hallinnoimissa sisäharjoitustiloissa edellytetään huomisesta lähtien koronapassia. Atlantiksen osalta määräys koskee Liikuntamyllyä, Pallomyllyä sekä Talin hallia. Toivottavasti harjoittelu voi näin jatkua turvallisesti, jottei tiloja jouduta sulkemaan viime talven tapaan.

211202 - Miika Ekmark mukaan valmennustiimiin
Miika Ekmark on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2022 kattavan valmentajasopimuksen. Ekmarkin veljessarjan vanhin vesa toimii ensi kaudella seuran edustusjoukkueen ja U20-joukkueen apuvalmentajana. Hän osallistuu luonnollisesti aktiivisesti myös eri ryhmien harjoitusten vetämiseen.

Miika Ekmark hyppää innolla uuteen rooliin. - Olen pitkään miettinyt siirtymistä valmennuspuolelle, ja nyt siihen tuli mainio tilaisuus. Vaikka tämä aluksi on varmasti pitkälle uuden opettelua, uskon vakaasti, että varsinkin nuoremmille pelaajille löytyy myös jotain annettavaa.


211201 - Helsinki tukee Atlantista
Helsingin kaupunki on myöntänyt Atlantikselle helsinkiläisille liikunta- ja urheiluseuroille tarkoitettua korona-avustusta 3.000 euroa. Kiitämme nöyrästi tuesta. Erilaiset avustukset ovat näinä pandemia-aikoina todella merkittävä apu seuratoiminnalle.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)