Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-30.09.2021

210929 - Akatemia murskasi sarjajohtajan
Atlantis Akatemia esitti kauden parastaan, kun punapaidat kukistivat FC Futuran Talin hallissa keskiviikkoiltana. Hyvätasoinen Kolmosen koitos päättyi isäntien eduksi maalein 6-2 (1-1).

Avausjakso oli vauhdikasta vääntöä, jossa tunteetkin välillä kuumenivat. Vanha herra Abdul Sesay vei kotijoukkueen johtoon (7'), mutta Anton Britschgi toi porvoolaiset pian tasoihin (18'). Molemmilla oli paikkoja lisäosumiinkin, mutta tauolle lähdettiin tasanumeroissa 1-1.

Toisella jaksolla punapaitojen liike alkoi purra, ja Futura tippui kyydistä. Tämä näkyi myös tulostaululla: 56. Felippe 2-1, 63. Sesay 3-1, 65. David George 4-1, 82. George 5-1, 84. Altin Pllana 6-1 ja 88. Alejandro Löfman 6-2.

Tappiosta huolimatta Futura jatkaa tiukasti lohkon kärjessä kohti nousukarsintoja. Atlantis Akatemia on kiinni kakkospaikassa kolme pistettä porvoolaisten perässä. Päätöskierroksella 9. lokakuuta punapaidat kohtaavat Pallomyllyssä taulukossa kolmantena majailevan FC Kontun.


210929 - Tenkaselle jättisaalis
Atlantis-manageri Aarne Tenkanen on kotiutunut jokasyksyiseltä Ahvenanmaan kalastusturneeltaan. Ahti oli tällä kertaa suonut raspikurkulle antejaan runsaalla kädellä.

- Sain 54 haukea. Meitä oli reissussa kahdeksan kaveria, ja koko muu jengi sai yhteensä vähemmän, mies kertoili vaatimattomaan tapaansa.

Kalojen lisäksi Tenkasen vieheeseen oli kuulemma tarttunut joku makoisa sponssidiilikin. Jäämme odottamaan vahvistusta.


210928 - Akatemia kohtaa Futuran
Atlantis Akatemialla on keskiviikkona edessä mielenkiintoinen koitos, kun sarjakärki FC Futura saapuu vieraaksi Talin halliin. Taisto Kolmosen sarjapisteistä käynnistyy klo 20.15.

Akatemia haki heinäkuussa Porvoosta sarjapisteet maalein 1-3, mikä on edelleen Futuran ainoa tappio tällä kaudella. Porvoolaiset tulevatkin Helsinkiin varmasti revanssi mielessä.


210926 - Myrtsin kirous jatkui
Myyrmäki jäi punapaidoilta jälleen kerran valloittamatta, kun Atlantis-beibit tahkosivat sunnuntaina VJS:n kanssa 2-2 (1-0) tasapelin.

Vieraat hallitsivat pelitapahtumia alusta alkaen, mutta viimeinen puristus puuttui ja viimeistely oli kovin nuhaista. Vantaalaiset sen sijaan hyökkäsivät harvoin, mutta vaarallisesti. Natnael Mustonen vei isännät johtoon avausjakson lopulla (41'), ja Veeti-Verneri Varis iski toisella jaksolla numeroiksi jo 2-0 (68'). Punapaidat heräsivät vasta 84. minuutilla, kun Mohamed Lassoued kaadettiin rangaistusalueella, ja Muhis itse ampui pilkulta kavennuksen. Nyt alkoi myllytys vantaalaisten maalilla. Marcelo puski tasoituksen kulmasta (86'). Sen jälkeen pallo kävi vielä maalikehikoissa, mutta aika loppui kesken. Näin Myyrmäen stadionilla päädyttiin pistejakoon, ja helsinkiläiset joutuivat lähtemään kotiin nälkäisinä.

Atlantiksen seuraava A-nuorten SM-sarjan koitos on ensi sunnuntaina 3. syyskuuta, jolloin Komeetat Jyväskylästä saapuu Helsinkiin haastamaan punapaitoja Talin hallissa.


210925 - Beibit sunnuntaina Myrtsiin
Atlantiksen A-juniorit suuntaavat sunnuntaina Myyrmäkeen, missä beibit haastavat isäntäjoukkue Vantaan Jalkapalloseuran. Taisto sarjapisteistä käynnistyy klo 17.00.

Myyrmäen stadion on monesti ollut punapaidoille paha paikka. Helpolla ei pisteitä varmasti irtoa tälläkään kertaa, sillä VJS tarvitsee myös lisäpinnoja turvatakseen sarjapaikkansa ensi kaudeksi.


210925 - Atlantiksella maalijuhla
Atlantis-miehistö oli iskussa lauantaina, kun MYPA kukistui Pallomyllyssä tennislukemin 6-0 (2-0).

Punapaidat ottivat komennon alusta alkaen, eikä vieraille montaa tekopaikkaa pelissä siunaantunut. Isännät sen sijaan pääsivät kerrankin nautiskelemaan maaleilla. Varsinkin alakerran päällikkö Victor Shevchenko oli liekeissä. Maalivahti Aku Lindström pudotti Konan Kouakoun vaparin, Sheva kärppänä paikalla ja 1-0 (19'). Hetkeä myöhemmin topparijärkäle puski kulmasta jo 2-0 (32'). Toisella jaksolla asialla olivat Jean (53'), kauden maalitinsä vihdoin avannut Aram Hasanzada (77' ja 91') sekä hattutemppunsa täydentänyt Shevchenko (83').

Voitolla Atlantis samalla varmisti kolmospaikan sarjataulukossa. Kärkikaksikko JäPS & PEPO on jo karussa, eikä keskiryhmäkään enää onnistu saavuttamaan helsinkiläisiä. Pelejä on jäljellä vielä kolme, joista ensimmäinen tulevana lauantaina 2. lokakuuta, jolloin Käpylän Pallo isännöi punapaitoja Kumpulassa.


210924 - Lauantaina vastassa MYPA
Atlantis saa lauantaina vieraita Myllykoskelta, kun MYPA saapuu Helsinkiin haastamaan punapaitoja. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Pallomyllyssä klo 15.00. Otteluun voidaan ottaa rajoitettu määrä yleisöä.

Joukkueet olivat elokuun alussa vastakkain Myllykoskella. Tuolloin helsinkiläiset veivät pinnat mennessään maalein 1-3. MYPA on kuitenkin tuon jälkeen saanut ryhmänsä parempaan iskuun, ja joukkue taistelee raivoisasti sarjapaikastaan. Myllypurossa nähdäänkin lauantaina varmasti tiukka vääntö.


210923 - Akatemia haki pinnat Puotilasta
Puotinkylän Valtti ja Atlantis Akatemia kävivät tiukan väännön Kolmosen sarjapisteistä torstai-iltana. Lepakkovuorolla pelattu koitos päättyi vasta hiukan vaille klo 23, mutta se ei punapaitoja haitannut, sillä vieraat käänsivät ottelun edukseen toisella jaksolla maalein 1-2 (1-1).

Avausjakso mentiin isäntien käsikirjoituksen mukaan. Valtti puolusti kurinalaisesti ja iski vaarallisia vastahyökkäyksiä. Aaro Reiniluoto sai useampaan otteeseen venyä parhaimpaansa, kunnes vihdoin 40. minuutilla Ville Varilan laukaus upposi Atlantis-maaliin. Kuittaus tuli kuitenkin nopeasti. Vain kaksi minuuttia myöhemmin Fesal Mohamedin oikean jalan laukaus upposi takakulmaan. Näin tauolle lähdettiin tasanumeroissa 1-1.

Toisella jaksolla isäntien liike alkoi hiipua, eikä kotijoukkue päässyt enää vastaiskuihin. Puolustussumpun murtaminen oli kuitenkin punapaidoille tutun tuskaista, kunnes 80. minuutilla Chidera Ajunwoko nappasi pallon päällikön ottein ja upotti sen väkisin isäntien maaliin. Valtti oli lyöty. Loppunumerot vieraille 1-2.

Atlantiksen seuraava Kolmosen koitos on ensi keskiviikkona 29. syyskuuta, jolloin sarjakärki FC Futura saapuu vieraaksi Talin halliin.


210922 - Akatemia haastaa Valtin
Atlantis Akatemian suuntaa torstaina Puotilaan, missä punapaidat haastavat isäntäjoukkue Puotinkylän Valtin. Taisto Kolmosen sarjapisteistä käynnistyy klo 20.50.

Joukkueet kohtasivat kesäkuussa Pukinmäessä. Tuolloin vääntö päättyi tasanumeroihin 2-2, joten paremmuutta lähdetään nyt ratkomaan uudemman kerran.


210922 - Mikä ihmeen Adonis?
Viime marraskuussa Akatemian avoimiin harjoituksiin ilmestyi hontelo junnu, jonka suu kävi lakkaamatta. Joku PK-35:n B-junnujen vaihtopelaaja kuulemma. Kun poika vielä treeneissä osoittautui melkoiseksi pujottelukepiksi ja syötöt karkasivat järjestään vastustajalle, valmennus oli jo näyttämässä kaverille ovea.

Edustuksen luottotoppari Victor Shevchenko oli kuitenkin katsomassa harjoituksia, ja hän totesi: - Älkää heittäkö poikaa pois. Sitä kannattaa katsoa pidempään. Niin Adonis Sfishta jäi Atlantikseen.

Vajaassa vuodessa tuo hontelo pujottelukeppi on saanut edes vähän lihaksia luidensa ympärille. Pallokin on ruvennut jo hiukan tottelemaan, ja jopa peliajatus näyttäisi ajoittain kirkastuvan pojalle.

Paljon muutakin on ehtinyt tapahtumaan. Kevään treenimatseissa pujottelukeppi pysäytti liigahyökkääjiä sen verran tehokkaasti, että eteen kiikutettiin 2-vuotinen sopimuspaperi. Kauden aikana vastuuta on tullut A-junnujen SM-sarjassa ja Kolmosessa. Kun pojalla on virtaa kuin pienessä kylässä, otteluita on luonnollisesti kertynyt myös Kutosen Pelimiehissä. Eikä siinä kaikki. Energiaa on riittänyt kentän ulkopuolellekin. Pujottelukeppi otti pian haltuunsa Akatemian Instagram-tilin. Samalla hoitui A-junnujen pelaajaskouttauskin. Nyt kaveri on mukana keräämässä uutta B-junnujoukkuetta. Talkookeikoilla pujottelukeppi on luonnollisesti vakiovieras. Ja vielä - kukahan mahtaa treeneissä kantaa Chrisin apuna vesipulloja?

Jos joka seurassa olisi muutama Adonis, Suomifutis voisi aika paljon paremmin.


210920 - Joaolle jatkosopimus
Joao Costa (s. 2000) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2022 loppuun ulottuvan jatkosopimuksen. Keskikenttätaiturin tie on vienyt Akatemiasta edustusjoukkueeseen, ja tuleva kausi on jo neljäs punapaidassa.

Tom Weckström on seurannut Joaon kehitystä Atlantiksessa. - Joaolla riittää taito, kovuus ja pelisilmä mainiosti Kakkoseen. Nousu seuraavalle tasolle vaatisi fysiikan kehittämistä urheilijan mittoihin. Tässä on meidän haaste ensi talvelle.


200919 - Pelimiehet sarjakärkeen
Atlantiksen Kutosessa pelaava harrastejoukkue Pelimiehet on syksyn kuluessa päässyt mainioon lentoon. Sunnuntaina kukistui Pirkkolassa Gnistan Roots peräti 0-7 (0-2), ja samalla Pelimiehet nousi lohkon kärkipaikalle. Joukkueen supertähden Tommi Ekmarkin sihti ei tällä kertaa ollut kohdallaan, mutta muu ryhmä viimeisteli tehokkaammin. Jopa kakkosmaalivahti Oliver Alaviuhkola onnistui saamaan nimensä maalintekijätilastoon.

Pelimiesten seuraava koitos on jo ensi keskiviikkona 22. syyskuuta, jolloin joukkue kohtaa Kontulan tekonurmella FC Degiksen.


210919 - Beibit jatkoivat voittoputkeaan
Atlantis-beibit jatkoivat voitokkaasti A-nuorten SM-sarjassa, kun FC Kontu jäi Pukinmäessä isäntien jalkoihin maalein 5-1 (1-0).

Avausjakso ei ollut punapaidoilta parasta A-luokkaa. Tuttu terävyys puuttui liikkeestä ja aggressiivisuus kaksinkamppailuista. David George oli onneksi kuitenkin pelipäällä, ja hän kävi kertaalleen iskemässä pallon vieraiden verkkoon (12'). Näin tauolle kotijohdossa 1-0.

Tommi Ekmark hiukan herätteli suojattejaan tauolla, ja toiselle jaksolle juoksi jo pirteämpi isäntäjoukkue. Nyt tuli tulostakin eri lailla: 47. Söderlund 2-0, 58. Nkeonyeala 2-1, 60. Söderlund 3-1, 63. George 4-1 ja 86. Söderlund 5-1. Pisteet jäivät Pukinmäkeen, ja Atlantis jatkaa edelleen tiukasti mukana mitalitaistossa.

Atlantiksen seuraava A-nuorten SM-sarjan koitos on ensi sunnuntaina 26. syyskuuta, jolloin punapaidat matkaavat Myyrmäkeen Vantaan Jalkapalloseuran vieraaksi.


210918 - Beibeillä vastassa Kontu
Atlantiksen A-junioreilla on myös edessä paikalliskoitos, kun FC Kontu saapuu sunnuntaina vieraaksi Pukinmäkeen. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Puksun sametilla klo 13.30.

A-nuorten SM-sarjassa on menossa tiukka taistelu sekä mitalisijoista että putoamisesta. Atlantis halajaa täydennystä pistepussiinsa pysyäkseen mukana kärjen vauhdissa. Kontu puolestaan tarvitsee lisäpinnoja turvatakseen sarjapaikkaansa.


210918 - Atlantis vei derbyn
Atlantis ratkaisi toisella jaksolla Kakkosen paikallistaiston, kun punapaidat latoivat pallon kolmesti käpyläläisten verkkoon. Loppunumerot Pukinmäessä olivat 3-0 (0-0).

Isännät aloittivat terävästi, ja ensimmäiset parikymmentä minuuttia olivat melkoista myllytystä KäPan maalilla. Mutta kun tulosta ei tullut, vieraat pääsivät mukaan peliin ja Sammy Ndjock sai muutamaan otteeseen venyä parhaimpaansa Atlantis-maalilla. Tauolle mentiin kuitenkin maalittomissa tasalukemissa.

Toisella jaksolla käpyläläisten hallinta jatkui, kunnes 54. minuutilla Jeanin laukaus yllätti Besart Mustafan. Tämän jälkeen Tommi Ekmark pisti punapaitojen ryhmistystä hiukan uuteen uskoon, ja ote siirtyi isännille. Ensin Impton Söderlund iski reboundista numeroiksi 2-0 (64'), ja hetkeä myöhemmin asialla oli Victor Shevchenko (69'). Tästä ei KäPa enää noussut.

Atlantiksen seuraava Kakkosen koitos on ohjelmassa ensi lauantaina 25. syyskuuta, jolloin MYPA Myllykoskelta saapuu Helsinkiin. Ottelu pelataan Pallomyllyssä alkaen klo 15.00.


210917 - Lauantaina vastassa KäPa
Pukinmäessä pelataan lauantaina tiukka paikalliskoitos, kun Atlantiksen vieraaksi saapuu Käpylän Pallo. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Puksun sametilla klo 16.00.

Joukkueet eivät ole vielä kohdanneet sarjassa tällä kaudella, mutta toukokuisessa harjoutusottelussa KäPa koulutti punapaitoja lukemin 4-1. Isännille on nyt tarjolla oiva tilaisuus revanssiin.


210916 - Akatemia tasapeliin
Malmin Palloseura ja Atlantis Akatemia kävivät Mosan Wembleyllä vauhdikkaan väännön Kolmosen sarjapisteistä. MPS puolusti syvältä, tukki tehokkaasti maalinedustan ja hyökkäsi tilaisuuden tullen nopeilla vastaiskuilla. Atlantis pyrki murtamaan sumppua keskityspalloilla ja kaukolaukauksilla. Ottelu eteni pitkään maalittomana, kunnes 81. minuutilla Tommaso Contin vasuri puhui ja vihdoin pallo upposi isäntien maaliin. Keltapaidat eivät kuitenkaan antautuneet, ja hetkeä ennen päätösvihellystä sähäkkä Miika Lindqvist karkasi läpiajoon ja ohitti mainiosti torjuneen Aaro Reiniluodon (90'). Näin loppunumerot Tapanilan kylmässä syysillassa 1-1 (0-0).

Atlantiksen seuraava Kolmosen koitos on ensi torstaina 23. syyskuuta, jolloin punapaidat kohtaavat Puotilassa Puotinkylän Valtin.


210915 - Akatemialla torstaina paikallisvääntö
Atlantis Akatemian ohjelmassa on torstaina Koillis-Helsingin derby, missä punapaidat haastavat Mosan Wembleyllä isäntäjoukkue Malmin Palloseuran. Taisto Kolmosen sarjapisteistä käynnistyy klo 20.15.

Joukkueet kohtasivat myös elokuun alussa Tapanilassa. Tuolloin Atlantis haki Mosasta vierasvoiton maalein 0-2, joten isännät lähtevät varmasti hakemaan revanssia torstaina.


200914 - Pelimiehet yläloppusarjassa
Atlantiksen Kutosessa pelaava harrastejoukkue Pelimiehet nähdään syksyn aikana Kutosen yläloppusarjassa. Joukkueen tavoitteena on pelata hyvää futista ja pitää hauskaa jalkapallon parissa. Tiistaina Pelimiehet aloitti yläloppusarjan kaatamalla Pallomyllyssä FC Spitalin maalein 2-0 (0-0).

210912 - Beibit kukistivat Klubin
Atlantis-beibit ottivat maukkaan voiton A-nuorten SM-sarjassa, kun isäntäjoukkue HJK kukistui Bolt Arenalla maalein 0-2 (0-1).

HJK on ollut Atlantis-joukkueille perinteisesti lähes ylipääsemätön este. Kaikkensa Klubi yritti tälläkin kertaa. Kenttä vaihtui ottelupäivän aamulla, pukukoppia ei vieraille herunut jne. Tiukasti raitapaidat panivat hanttiin myös kentällä. Punapaidat olivat kuitenkin nyt liikkeellä niin kovalla asenteella, että isännät jäivät jalkoihin omalla kotiareenallaankin. Tasokas koitos alkoi kallistua vieraille, kun Fesal Mohamed vapautti 11. minuutilla Mohamed Lassouedin avopaikkaan, ja tämä sijoitti pallon varmasti Mathias Ahlbladin selän taakse. Sama kaksikko oli asialla toisen jakson 76. minuutilla, eikä Muhis erehtynyt tälläkään kertaa. Enempää osumia Töölössä ei enää nähty, joten pisteet lähtivät Pohjois-Helsinkiin ja Atlantis-beibit kebabille.

Atlantiksen seuraava A-nuorten SM-sarjan koitos on ensi sunnuntaina 19. syyskuuta, jolloin FC Kontu saapuu vieraaksi Pukinmäkeen.


210911 - Beibeillä vastassa HJK
Atlantiksen A-juniorit haastavat sunnuntaina kärkijoukkue HJK:n Töölössä. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Bolt Arenalla klo 14.00.

HJK on kerännyt yhdestätoista ottelusta 27 pistettä, kun Atlantiksella koossa on pinna vähemmän. Vaikka mitalitaistossa on mukana vielä ainakin KuPS (12 peliä ja 28 pinnaa) ja PPJ (10 peliä ja 24 pinnaa), Töölössä pelataan sunnuntaina kovilla panoksilla.


210911 - Sarjakärki oli liikaa
Järvenpään Palloseura haki Pukinmäestä sarjapisteet maalein 1-3 (0-2). Kun PEPO samanaikaisesti hävisi oman ottelunsa Myllykoskella, Järvenpäässä voidaan jo ruveta valmistautumaan nousujuhliin.

Lauantain ottelu sujui pitkälti järvenpääläisten käsikirjoituksen mukaan. Atlantis piti palloa, mutta hallinta oli näennäistä, eikä maalipaikkoja syntynyt. Fyysinen vierasjoukkue puolusti kurinalaisesti, lähti terävästi vastaiskuihin ja oli vaarallinen erikoistilanteissa. Tuloksena kolme osumaa: Schwalenstöcker (40'), Ristola (42') ja Kuosa (69'). Atlantis sai paikkoja vasta viimeisen vartin aikana, kun toppari Victor Shevchenko nostettiin ylös, ja hän puskikin isäntien lohdutusosuman (80'). Siihen kotijoukkueen kiri kuitenkin jäi.

Ottelu olisi voinut saada hiukan toisenlaisen luonteen, jos erotuomari Jonathan Mainz avustavineen olisi havainnut Aleksi Ristolan tallovan Konan Kouakoun kädelle hetki ennen taukovihellystä. Ristola kävi myöhemmin rehdisti pyytämässä tekoaan anteeksi, ja Konan lähti tauolla hoitoon, mutta tuomarien mielestä tilanteessa ei ollut kontaktia. Yhtä kaikki JäPS ansaitsi voittonsa ja varmasti myös nousun Ykköseen. Toivotamme vilpittömästi onnea Järvenpäähän!

Atlantiksen seuraava Kakkosen koitos on ohjelmassa ensi lauantaina 18. syyskuuta, jolloin Käpylän Pallo saapuu vieraaksi Pukinmäkeen.


210910 - Lauantaina vastassa JäPS
Atlantiksen edustusmiehistö saa lauantaina kunnon haasteen, kun sarjakärki Järvenpään Palloseura saapuu vieraaksi Pukinmäkeen. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Puksun sametilla klo 16.00.

Atlantis haki kesäkuussa Järvenpäästä maukkaan vierasvoiton maalein 4-5. Sen jälkeen punapaitojen kuntokäyrä on kuitenkin osoittanut alaspäin, kun taas järvenpääläiset ovat jatkaneet vakuuttavaa menoaan lohkon kärjessä. Sarjakakkonen PEPO on vielä mukana nousukamppailussa, mutta tällä hetkellä JäPS on vahvimmin kiinni Ykkösen paikassa.


210909 - Vaikeuksien kautta voittoon
Atlantis Akatemia ja PKKU:n reservit tarjosivat Pukinmäessä vauhdikkaan ja ajoittain hyvätasoisenkin Kolmosen koitoksen. Isännät näyttivät jo vievän väännön edukseen, kun Mustapha Coker ampui toisen jakson alussa numeroiksi 3-0 (57'). Abdul Sesay (14') ja Obi Metzger (15') olivat onnistuneet maalinteossa jo avausjaksolla. Sitten punapaidat juoksuttivat kentälle neljä vaihtobeibiä. Peli meni hetkeksi sekaisin, PKKU huomasi tilaisuutensa ja numerot olivat samantien 3-2 (Granath 63' ja Puusaari 69'). Vähitellen isännät saivat rivinsä jälleen järjestykseen, eikä vieraiden loppurypistys tuottanut enää enempää osumia. Näin Akatemia aloitti yläloppusarjan voitokkaasti.

Atlantiksen seuraava Kolmosen koitos on ensi torstaina 16. syyskuuta, kun punapaidat kohtaavat Tapanilassa tutun paikallisvastustajan Malmin Palloseuran.


210908 - Akatemia saa vieraita Tuusulasta
Kolmosen yläloppusarja pyörähtää käyntiin torstaina, kun Pallokerho Keski-Uusimaan reservimiehistö saapuu Atlantis Akatemian vieraaksi Pukinmäkeen. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Puksun sametilla klo 18.00.

Joukkueet olivat vastakkain kaksi viikkoa takaperin Tuusulassa. Tuolloin värikäs koitos päättyi tasalukemiin 4-4. Nyt paremmuutta ratkotaan uudemman kerran.


210907 - Tasapeliputki sai jatkoa
Atlantiksen toinenkin kohtaaminen Kiffenin kanssa päättyi tasanumeroihin, kun joukkueet tiistai-iltana väänsivät maalittoman tasapelin Pallokentän nurmella.

Avausjakso oli vauhdikasta mutta tarkkaa peliä, jossa molemmilla joukkeilla oli muutama paikantynkä. Maalivahdit selvisivät urakastaan kuitenkin kohtuullisen helpolla.

Toisella jaksolla punapaidat saivat paremmin otetta pelistä, ja mitä pidemmälle jakso eteni, sitä kovemmaksi muodostui paine Kiffenin maalilla. Isännät puolustivat kuitenkin kurinalaisesti, ja kun vieraiden ratkaisuyritykset jäivät tuhnuiksi, ei Pallokentällä maaleilla juhlittu.

Atlantiksen seuraava Kakkosen koitos on ohjelmassa ensi lauantaina 11. syyskuuta, jolloin sarjakärki Järvenpään Palloseura saapuu vieraaksi Pukinmäkeen.


210906 - Tiistaina Töölöön
Atlantiksen edustusmiehistö suuntaa tiistaina keskikaupungin valoihin Töölöön, missä lähiöiden kasvatit haastavat isäntäjoukkue FC Kiffenin. Tiukka paikallistaisto käynnistyy Pallokentän nurmella klo 19.00.

Joukkueet olivat elokuussa vastakkain Pukinmäessä. Tuolloin päädyttiin tasanumeroihin 1-1 Jeanin ampuessa tasoituksen lisäajalla.


200905 - Tenkanen luottaa junnuihin
Atlantis-manageri Aarne Tenkanen on viime aikoina seuraillut sarjataulukoita tarkalla silmällä. Nyt suurin mielenkiinto kohdistuu A-junnuihin.

- Kakkosessa JäPS on meiltä jo karannut. Vaikka voitimme keskinäisen Jäkessä, ollaan hukattu liikaa pinnoja tasureihin. Sama juttu Kolmosessa. Futura kaatui Porvoossa, mutta kun ne on hoitanu kaikki muut, eroa on liikaa. Molemmissa sarjoissa kakkos- ja kolmosmestatkin on silti tavoittelemisen arvoisia, manageri miettii.

- A-junnuissa meillä on vielä saumat saavuttaa jotain. Matseja on paljon jäljellä, mutta PPJ:tä lukuun ottamatta homma on omissa käsissä. Ens sunnuntain Klubi-matsi kertoo jo paljon. Luotto on kuitenkin kova, että mitaliputki saa jatkoa.


210905 - Beibit kaatoivat Hongan
Atlantis-beibit jatkoivat pirteitä esityksiään A-nuorten SM-sarjassa, kun FC Honka jäi punapaitojen jalkoihin Pukinmäessä. Loppunumerot olivat isäntien eduksi 4-0 (2-0).

Espoolaiset aloittivat vahvasti, mutta vähitellen ote alkoi siirtyä Atlantikselle. Tulostakin tuli 23. minuutilla. Mohammed Lassoued tarjoili Impton Söderlundille tekopaikan, ja kippari iski varmasti avausosuman. Joao oli asialla juuri ennen taukovihellystä (44'), ja näin puoliajalle lähdettiin numeroissa 2-0.

Isännät juoksuttivat toiselle jaksolle neljä paria tuoreita jalkoja ja varttia myöhemmin vielä kolme paria lisää. Näin virtaa riitti loppuun saakka, ja kapealla ryhmällä liikkeellä ollut Honka kaatui lopulta ilman suurempia ongelmia. Mohamed Lassoud (53') ja David George (87') pääsivät vielä kaunistelemaan lukemia tulostaululla.

Atlantiksen seuraava A-nuorten SM-sarjan koitos on ensi sunnuntaina 12. syyskuuta, jolloin beibit kohtaavat Pukinmäessä suuren ja mahtavan HJK:n.


210904 - Marcelolle jatkosopimus
Marcelo Costa (s. 2001) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2022 loppuun ulottuvan jatkosopimuksen. Kaudella 2020 toppari valittiin Vuoden Akatemia-pelaajaksi. Tällä kaudella peliaikaa on tullut Akatemian ohella jo edustuksessakin. Tuleva kausi on pallotaiturin kolmas punapaidassa.

Tom Weckström on seurannut Marcelon kehitystä Atlantiksessa. - Marcelo on monipuolinen pelaaja. Nopea, taitava ja riittävän fyysinen. Pystyy pelaamaan topparina, laitapakkina ja keskikentän pohjallakin. Motivoitunut tekemään duunia. Tulee pelaamaan vielä ylempänäkin kuin Kakkosessa.


210904 - Beibeillä vastassa Honka
Atlantiksen A-juniorit saavat sunnuntaina vieraita Espoosta, kun FC Honka saapuu Pukinmäkeen. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Puksun sametilla klo 13.30.

Honka on kerännyt yhdeksästä ottelusta kahdeksan pistettä, ja joukkue tarvitsee vielä lisäpisteitä varmistaakseen paikkansa ensi kauden SM-karsintoihin. Atlantis-beibien puhemies Adonis Sfishta kuitenkin vakuuttaa, että Pukinmäestä pinnoja ei ole tarjolla. Sunnuntaina näemme, puhuuko Ado suulla suuremmalla vai jatkavatko punapaidat mukana mitalitaistossa.


210902 - Viikon vihannes - miniluumutomaatti
Miniluumutomaatti Tomaatti on Perusta ja Chilestä lähtöisin oleva ravintokasvi, joka Kolumbuksen mukana kotoutui Eurooppaan 1498. Suomeen se saapui 1870-luvulla. Nykyään tomaatti on maailman eniten viljelty vihanneksen tavoin käytetty kasvi, josta on jalostettu useita eri lajikkeita.

Atlantislaisille on tällä viikolla tuottanut iloa ja riemua erityisesti miniluumutomaatti. Se sopii mainiosti esimerkiksi salaatteihin sekä ruokien koristeluun. Suomeen miniluumutomaatteja tuodaan erityisesti Espanjasta.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)