Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.08.2021

210830 - A-junnujen SM-sarja puolivälissä
A-nuorten SM-sarjaa on nyt pelattu kymmenen kierrosta, ja jäljellä on vielä yhdeksän kiekkaa. Koronasiirroista johtuen joukkueilla on hiukan eri määrä otteluita, mutta mitalitaistossa on mukana vielä ainakin puolisen tusinaa joukkuetta. Kuuden kärki ottelukohtaisilla pistekeskiarvoilla on tällä hetkellä: KuPS (2,50), Ilves (2,38), HJK (2,33), PPJ (2,33), Atlantis (2,30) sekä Gnistan (2,11). Odotettavissa on todella mielenkiintoinen syksy.

210829 - Tasapeliputki sai jatkoa
Atlantis tahkosi jo kolmannen perättäisen tasapelin Kakkosessa, kun sunnuntain vääntö Peli-Karhujen kanssa päättyi Arto Tolsa Areenalla tasanumeroihin 1-1 (0-1).

Isännät aloittivat vahvasti, mutta helsinkiläiset pääsivät pian mukaan peliin. Vierailla oli jo muutama oiva maalipaikka, kunnes 23. minuutilla Jeanin käsi osui pallontavoittelutilanteessa vastapelaajan kasvoihin, ja erotuomari Matti Roth passitti Atlantis-hyökkääjän suihkuun. Tämän jälkeen ote siirtyi kotijoukkueelle, mutta punapaidat puolustivat kurinalaisesti, eivätkä isännät järin vaarallisiin tekopaikoihin päässeet. Juuri ennen taukovihellystä vielä vapaapotku vieraille, minkä Dominik Rudenko lähetti maalille ja Miro Marin puski takanurkkaan. Näin tauolle mentiin vierasjohdossa 0-1.

Toisella jaksolla isäntien painostus jatkui, ja vihdoin 53. minuutilla Lennart Voikar pääsi kuudentoista rajalta ampumaan pallon verkkoon. Nyt helsinkiläisetkin lähtivät jälleen hyökkäämään aktiivisemmin, mikä toikin tukun mainioita tekopaikkoja mutta ei kaivattua osumaa. Kotkalaisilla oli myös omat tilaisuutensa, mutta isäntien laukaukset viuhuivat järjestään yli tai ohi Aaro Reiniluodon vartioiman Atlantis-maalin. Kun enempää osumia Arto Tolsa Areenalla ei enää nähty, taisto päättyi lopulta tasanumeroihin 1-1.

Atlantiksen seuraava Kakkosen koitos on ohjelmassa tiistaina 7. syyskuuta, jolloin punapaidat kohtaavat Pallokentällä tutun paikallisvastustajan FC Kiffenin.


210828 - Sunnuntaina Kotkaan
Atlantiksen edustusmiehistö matkaa sunnuntaina Kotkaan, missä helsinkiläiset haastavat isäntäjoukkue Peli-Karhut. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Arto Tolsa Areenalla klo 15.00.

Joukkueet olivat kesäkuussa vastakkain Pukinmäessä. Tuolloin punapaidat nappasivat tiukan väännön jälkeen pinnat maalein 2-1. Tasainen taisto on varmasti luvassa myös sunnuntaina.


210828 - Beibit voittoon Kumpulassa
Atlantis-beibit jatkoivat pirteitä esityksiään A-nuorten SM-sarjassa, kun punapaidat hakivat täydet sarjapisteet Kumpulasta. KäPa joutui antautumaan kotiareenallaan lukemin 1-3 (0-1).

Isännät aloittivat vahvasti, mutta pian ote siirtyi Atlantikselle. Tulostakin syntyi jo 15. minuutilla. Felippe murtautui oikealta läpi ja tarjoili maalille, missä Muad Ahmed survoi pallon sisään. Näin tauolle mentiin vierasjohdossa 0-1.

KäPa tuli toiselle jaksolla ryminällä, ja Luca Pasquale ohjasi nopean vastaiskun päätteeksi tasoituksen (47'). Atlantis kuitenkin kuittasi samantien. David George kaadettiin läpiajossa, ja Dave iski pilkulta vieraat jälleen johtoon (64'). Tämän jälkeen isännät hakivat raivoisasti tasoitusta, mutta Anwar Abdi Atlantis-maalilla oli aivan liekeissä. Anwar poimi pilkun ja otti koko joukon näyttäviä lähitorjuntoja. Myllytys päättyi vasta 88. minuutilla, kun Rafael Lehtonen karkasi KäPa:n puolustukselta ja ampui pallon väkisin alakulmaan. Näin loppunumerot Kumpulan campuksella 1-3.

Atlantiksen seuraava A-nuorten SM-sarjan koitos on ensi sunnuntaina 5. syyskuuta, jolloin Honka saapuu helsinkiläisten vieraaksi Pukinmäkeen.


210828 - B-junnut aloittivat
Atlantiksen B-juniorit pitivät lauantaina ensimmäiset harjoitukset Tapulin tekonurmella. Parikymmentä innokasta pelimiehenalkua pääsivät nauttimaan Moshood Bolan ja Chidera Ajunwokon pätevästä ohjauksesta mainioissa olosuhteissa.

B-juniorit harjoittelevat syksyn Tapulissa. Talvella pojat treenaavat Pallomyllyssä sekä Kartanon lämmitettävällä kentällä. Mukaan ryhmään mahtuu vielä jokunen innokas tulevaisuuden pelimies. Lisätietoja B-junnujen toiminnasta antaa joukkueenjohtaja Mika Laine (p. 0440 965667).


210827 - Beibeillä vastassa KäPa
Atlantiksen A-juniorit kohtaavat lauantaina Käpylän Pallon. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Kumpulan campuksella klo 15.00.

KäPa on vahva junioriseura, jolta nykyisin löytyy iskukykyinen joukkue myös A-junnuihin. Tiukka vääntö varmasti luvassa jälleen kerran.


210827 - Vauhtia ja vaarallisia tilanteita
PKKU:n reservit ja Atlantis Akatemia tarjosivat erikoisen näytöksen Tuusulan nurmella perjantai-iltana. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti täydet 90 minuuttia. Ensin Samuel Leivo iski vajaassa kymmenessä minuutissa taululle numerot 3-0 (2', 6' ja 8'). Vasta tämä herätti helsinkiläiset. Tommaso Conti (14' ja 41') ja Mohammed Lassoued (34') hinasivat numerot tasoihin, mutta juuri ennen taukovihellystä Masi Backström vei isännät jälleen johtoon (45+2'). Atlantis kuitenkin kuittasi heti toisen jakson aluksi, kun Felippe puski numeroiksi 4-4 (48'). Tämän jälkeen vieraat hakivat rajusti voittomaalia, mutta maalihanat olivat jo kiinni, eikä Tuusulassa enempää osumia nähty. Paikalliset kebabit jäivät testaamatta, ja helsinkiläiset palasivat kallella kypärin takaisin stadiin.

Kolmosen alkusarja on nyt saatu päätökseen. Futura (30), Valtti (23), Atlantis Akatemia (22), Kontu (22), PKKU/2 (19) ja MPS (17) jatkavat yläloppusarjaan. Porvoolaisten piste-ero on kuitenkin niin iso, että kilpakumppaneista tuskin enää on suurempaa uhkaa. Futuralla on myös kaikista kolmesta lohkosta paras ottelukohtainen pistekeskiarvo, millä joukkue on vahvasti kiinni suorassa nousussa Kakkoseen.


210826 - Akatemia perjantaina Tuusulaan
Atlantis Akatemia suuntaa perjantaina Tuusulaan, missä vastaan asettuu Pallokerho Keski-Uusimaan reservimiehistö. Taisto Kolmosen sarjapisteistä käynnistyy Tuusulan urheilupuistossa klo 18.45.

PKKU/2 on sarjataulukossa viidentenä ja varmistanut jo paikkansa ylemmässä loppusarjassa. Akatemia on taulukossa tällä hetkellä neljäntenä kolme pistettä isäntien edellä.


210824 - Legendat kohtasivat
Atlantis-legenda Impton Söderlund ja Reipas-legenda Jari Litmanen päätyivät juttusille tiistain pelin jälkeen. Kymppipaidat arvioivat asiantuntevasti illan koitosta ja ikuistivat samalla tapaamisen yhteisvalokuvaan.

210824 - Taas tasapeli
Atlantis ja Reipas eivät kauden toisessakaan kohtaamisessa saaneet selvyyttä keskinäisestä paremmuudestaan. Heinäkuussa Kisapuistossa pisteet jaettiin maalein 1-1, tiistaina Pukinmäessä päädyttiin numeroihin 2-2 (2-1).

Reipas aloitti ryminällä. Isännät olivat vaikeuksissa prässissä, turha rike rangaistusalueella, pallo pilkulle ja Berat Köse 0-1 (6'). Tämän jälkeen ote alkoi siirtyä punapaidoille. Hyökkäyksessä oli enemmän vaarallisuutta kuin aikoihin, kun Jean ja Leo väänsivät kärjessä kovalla asenteella. Pian tuli myös tulosta. Fahad Mohamed vapautti Leon läpiajoon, ja pallo varmasti verkkoon (16'). Jatkoa seurasi 32. minuutilla. Leon keskitys maalille, Jean kamppaili Lahden El Alamin kanssa, ja lopulta pallo lahtelaistopparista omaan maaliin. Näin tauolle mentiin kotijohdossa 2-1.

Toisella jaksolla molemmilla joukkueilla oli omat etsikkoaikansa, mutta kunnon maalipaikkaan Reipas pääsi vasta 82. minuutilla. Isäntien pallonmenetys hyökkäyspäässä, terävä vastaisku, Miska Verkko sai jalan vapaaksi, tykki puhui 20 metristä ja 2-2. Kun enempää osumia Pukinmäen illassa ei enää nähty, nämä jäivät myös loppunumeroiksi.

Atlantiksen seuraava Kakkosen koitos on ohjelmassa ensi sunnuntaina 29. elokuuta, jolloin helsinkiläiset matkaavat Kotkaan Peli-Karhujen vieraaksi.


210823 - Tiistaina vastassa Reipas
Atlantiksen edustusmiehistö saa tiistaina vieraita Lahdesta, kun Reipas saapuu mittaamaan punapaitojen vireen Pukinmäkeen. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Puksun sametilla klo 18.30.

Joukkueet olivat heinäkuussa vastakkain Lahden Kisapuistossa. Tuolloin päädyttiin tiukan väännön jälkeen tasanumeroihin 1-1. Molemmat ryhmät ovat viime viikkoina pelanneet paljon, mikä näkyy sekä loukkaantumisina että pelikieltoina ja varmasti myös väsymyksenäkin. Tiistaina mitataankin, löytyykö punapaidoilta vielä sellaista puristusta, jolla Reipas kaatuisi.


210822 - Beibeillä maalijuhla
Atlantis paranteli asemiaan A-nuorten SM-sarjassa, kun TPV jäi Pukinmäessä jalkoihin tennislukemin 6-0 (2-0). Kun sarja lähestyy puoliväliä, beibit ovat mukana kahdeksan joukkueen tasaisessa kärkiryhmässä. Tällä hetkellä mitalisijoissa ovat vahvimmin kiinni HJK, KuPS ja Ilves, mutta Atlantis on muiden haastajien kanssa vielä hyvin iskuetäisyydellä.

Punapaidoilta löytyi tänään ratkaisijoita laajalla rintamalla. Nimensä maalintekijätilastoon saivat: Felippe (2'), Mohamed Lassoued (17'), Tommaso Conti (53'), Dominik Rudenko (66'), Mahamed Mahamed (71') ja Impton Söderlund (73').

Atlantiksen seuraava A-nuorten SM-sarjan koitos on ensi sunnuntaina 29. elokuuta, jolloin punapaidat kohtaavat Käpylän Pallon Kumpulan campuksella.


210821 - Beibeillä vastassa TPV
Atlantiksen A-juniorit saavat sunnuntaina vieraita Tampereelta, kun Tampereen Pallo-Veikot saapuu vieraaksi Pukinmäkeen. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Puksun sametilla klo 13.30.

TPV pelaa sekä Miesten Kakkosessa että A-nuorten SM-sarjassa pitkälti A- ja B-junioreilla. Ryhmän iskukyky A-nuorissa riippuu paljolti, minkälaisen ryhmän Paltsarit kulloinkin saavat liikkeelle. Nyt tamperelaisilla ei ole Kakkosen peliä viikonloppuna, joten Helsinkiin saattaa lähteä hyvinkin vahva nippu.


210821 - Lisäajalla tasoihin
Atlantis ja Kiffen kävivät odotetun tiukan väännön Pukinmäessä lauantaina. Ottelu näytti jo kääntyvän vieraille, mutta Atlantis nousi lisäajalla väkisin tasoihin. Loppunumerot olivat 1-1 (0-1).

Punapaidat hallitsivat hienokseltaan avausjaksoa, mutta kovin kummoisia maalipaikkoja hallinta ei tuonut. Vieraat sen sijaan saivat tilaisuutensa 22. minuutilla, kun erotuomari Niko Hänninen määräsi pallon pilkulle Joaon rikkeen seurauksena. Demba Camara iski varmasti numeroiksi 0-1, ja näissä lukemissa mentiin myös tauolle.

Toiselle jaksolle isännät tulivat hakemaan tasoitusta. Tehot kuitenkin olivat yhä kateissa. Urakka vaikeutui entisestään, kun Konan Kouakou sai toisen keltaisen 65. minuutilla. Punapaidat saivat kuitenkin ulosajosta lisää virtaa, ja peliin tuli enemmän suoraviivaisuutta. Tilanteita nähtiin nyt molemmissa päissä kenttää, mutta tolppien välissä Sammy Ndjock ja Niko Tervonen eivät olleet yllätettävissä. Vihdoin 92. minuutilla Jeanin laukaus kuudentoista rajalta upposi Tervosen selän taakse. Näin loppunumerot Pukinmäessä 1-1, mikä ei suurempaa riemua kummassakaan leirissä synnyttänyt.

Atlantiksen seuraava Kakkosen koitos on ohjelmassa jo ensi tiistaina 24. elokuuta, jolloin Reipas saapuu vieraaksi Pukinmäkeen.


210820 - Lauantaina vastassa Kiffen
Atlantiksen edustusmiehistö saa lauantaina vieraita Töölöstä, kun FC Kiffen saapuu Pukinmäkeen. Tiukka paikallistaisto käynnistyy Puksun sametilla klo 17.00.

Kiffen on punapaidoille kovastikin tuttu joukkue, sillä Mustien hurmureiden riveissä viilettää koko joukko entisiä Atlantis-pelureita. Kentällä saatetaan nähdä mm. Demba Camara, Tejan Deen, Bob Diasonama, Severi Murto,Leon Pierce, Misael Rearte ja Cheikh Toure. Kun taustalla vielä häärii vihapuheiden ammattilainen, forumien lokasanko Janne Wikman, luvassa on varmasti kuuma vääntö.


210819 - Kontu kuritti Akatemiaa
Atlantis Akatemia kohtasi FC Kontun Pukinmäen nurmella torstaina. Kontulan ylpeys oli pelätyn paha vastus. Joukkue pelasi kurinalaisesti ja taisteli suurella sydämellä vieden lopulta sarjapisteet mukanaan maalein 0-1 (0-0).

Punapaidat aloittivat pirteästi, ja kertaalleen pallo saatiin jo pilkullekin, mutta Mustapha Coker pamautti sen ylähirteen (15'). Tämän jälkeen peli vähitellen tasaantui. Isännät pitivät palloa, mutta hallinta oli tehotonta, eikä maalipaikkoja syntynyt. Sama meininki jatkui toisella jaksolla, kunnes vieraat näyttivät maalinteon mallia. Nopea vastaisku, Samuel Törö unohtui vapaaksi ja pallo verkkoon (64'). Isännät hakivat vielä tasoitusta, mutta sinipaidat puolustivat kurinalaisesti, eikä Pukinmäessä enempää osumia nähty.

Atlantis Akatemian seuraava Kolmosen koitos on perjantaina 27. elokuuta, jolloin helsinkiläiset matkaavat Tuusulaan PKKU:n reservien vieraaksi.


210818 - Akatemialla vastassa Kontu
Atlantis Akatemia saa torstaina vieraita Itä-Helsingistä, kun FC Kontu saapuu Pukinmäkeen. Taisto Kolmosen sarjapisteistä käynnistyy Puksun sametilla klo 19.00. Mikäli sade jatkuu yhtä runsaana huomenna, on mahdollista että ottelu joudutaan siirtämään joko toiselle kentälle tai toiseen ajankohtaan. Ensisijainen tavoite on kuitenkin pelata Pukinmäessä torstaina.

Kontu on jo useamman vuoden kuulunut Kolmosen ehdottomiin kärkiseuroihin, ja Kontulan ylpeys on tälläkin hetkellä sarjataulukossa neljäntenä ainoastaan kaksi pistettä Akatemiaa perässä. Tiukka vääntö siis varmasti luvassa.


200816 - Johtoryhmä koolla
Atlantiksen johtoryhmä kokoontui viikonloppuna manageri Tenkasen Malmgårdin kartanoon. Isäntä oli huolehtinut tarjoilut viimeisen päälle, kun vieraita tuli oikein Helsingistä asti. Kun myös puheenjohtaja Kinnunen oli kerännyt seuran kassasta viimeiset roposet ja hankkinut niillä hiukan kokouseväitä, illan kattaus oli melkoisen ruhtinaallinen.

Harvo tunnetusti tarkkana miehenä valittiin pitämään kokouspöytäkirjaa. Ilta kuitenkin venähti ja muistiinpanot harvenivat. Kun seuraavana päivänä pyrittiin selvittämään, mitä kokouksessa oli tullut päätettyä, pöytäkirjan sivuja löytyi Tenkasen toiletista - paskapaperi kun oli päässyt loppumaan. Illan aikana lienee kuitenkin käsitelty ainakin seuraavia aiheita:

Seuran kirstunvartijalla Kultasormi-Kinnusella oli hyviä talousuutisia. - Tänä vuonna tullaan tekemään voitollinen tilinpäätös. Viime vuonna tehtiin yli 30 tonnia turskaa, niin nyt on pieni pakko päästä plussalle.

- Paljonko?, kysyivät muut kuorossa. - Jos syksy menee hyvin, niin ainakin kymppitonni, Kultasormi tarkensi. - Ei riitä! Nyt painetaan jokainen duunia, ja tehdään se sama kolkyt donaa plussaa, Tenkanen pisti paremmaksi.

Merisalo tarjoutui lähtemään seuran kassan kanssa kasinolle luvaten tuplata sen. Idea kuitenkin kuivui alkuunsa, kun kassa todettiin tyhjäksi.

Tenkanen ehdotti naisjoukkueen perustamista. - Mä voin kerätä jengin. Mul ois hetkessä morsian joka sormelle. Siitä sais jo avauksen. Muut kuitenkin tyrmäsivät idean. - Sä oot jo liian vanha siihen. Ei me mummojengiä perusteta.

Sen sijaan Laineen ehdotus B-junnujoukkueen käynnistämisestä sai innostuneemman vastaanoton. - Mä voin kerätä jengin Kontulan ostarilta. Parempi, että kundit potkivat palloa kuin spugeja ostarilla, Kontulan mies taustoitti ajatustaan.

Ritala kertoi aikovansa lähteä talvella Brasiliaan etsimään uusia talentteja Akatemiaan. - Sambakarnevaaleiltako meinasit löytää?, Sokero tarkensi.

Leinonen puolestaan mietti, miten tuoda seuran juuria enemmän ihmisten tietoisuuteen. - Voisimme hyödyntää paremmin Joharia ja Gödeä. Tenkanen kuitenkin tyrmäsi ajatuksen. - Me ollaan tällaisia lähiörottia nykyisin. Kaupungin valot häikäisee liikaa.

Weckström tyhjensi antaumuksella Tenkasen viskikokoelmaa, mutta meni sitten mietteliääksi ja murahti - Mitä jos me oikeesti noustaiskin Ykköseen?. - Sit sun pitäis hankkia meille isompi bussi et päästäis Rovaniemelle, Järvinen kuittasi.

Jossain vaiheessa aamuyötä kokous jouduttiin päättämään, kun Laine oli lähdössä aamulaivalla Viroon hakemaan uutta kesäkissaa. Ilta oli kuitenkin antoisa ja antoi vankat eväät toiminnan kehittämiseksi tuleville vuosille. Mainioita kehitysideoita oli varmasti koko joukko muitakin, mutta valitettavasti muistiinpanot niistä joutuivat Tenkasen toiletissa perempaan käyttöön.


210815 - Lappeenranta jäi valloittamatta
Atlantiksen Lappeenrannan vierailu ei tuonut täydennystä helsinkiläisten pistepussiin. PEPO osoittautui kotiareenallaan pelätyn kovaksi vastustajaksi ja nappasi sarjapisteet lopulta selvin lukemin 4-1 (1-1).

PEPO tuli ryminällä heti alusta. Helsinkiläisten puolustus ei ollut hereillä, turha kulmapotku, kevyt miesvartiointi ja Nuutti Toiviainen puski pallon verkkoon (2'). Nyt punapaidat heräsivät mukaan peliin. Pallonhallinta siirtyi vieraille, tilanteitakin syntyi ja lopulta myös ansaittu palkinto, kun Antti-Pekka Kesonen pääsi pilkulta viimeistelemään numerot tasoihin (31'). Helsinkiläisillä oli paikkoja enempäänkin, mutta toistamiseen palloa ei enää Craig Hillin selän taakse onnistuttu saamaan. Näin tauolle mentiin tasanumeroissa 1-1.

Toisella jaksolla isännät iskivät jälleen heti kättelyssä. Kova keskityspallo, punaisten vartiointi petti ja Nikke Veikkanen ohjasi 2-1 (48'). Helsinkiläisten vielä ihmetellessä tapahtunutta sama kuvio uudestaan ja Veikkanen jo 3-1 (56'). Tähän vielä perään Zachary Sukundan unelmalaukaus yläkulmaan (69') niin peli oli taputeltu. Loppunumerot 4-1 isännille, ja Lappeenrannan kebabrullat jäivät helsinkiläisiltä testaamatta.

Atlantiksen seuraava Kakkosen koitos on ohjelmassa ensi lauantaina 21. elokuuta, jolloin tuttu paikallisvastustaja Kiffen saapuu vieraaksi Pukinmäkeen.


210814 - Sunnuntaina Lappeenrantaan
Atlantis-joukkueiden reissuviikko saa jatkoa, kun edustusmiehistö matkustaa sunnuntaina Lappeenrantaan, missä helsinkiläiset haastavat isäntäjoukkue PEPOn. Vääntö Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Kimpisellä klo 18.30.

Joukkueet olivat vastakkain sarja-avauksessa kesäkuussa, ja silloin päädyttiin tasanumeroihin 1-1. PEPO osoitti kuitenkin vaarallisuutensa, ja punapaidat saivat olla enemmän kuin tyytyväisiä edes yhteen pisteeseen. Viimeksi lappeenrantalaisten iskukyvyn sai tuntea sarjakärki JäPS, joka keskiviikkona joutui taipumaan Kimpisellä maalein 2-1. Melkoinen haaste odottaa Atlantista sunnuntai-iltana.


210814 - Beibit voittoon Kupittaalla
Atlantis-beibit kävivät tiukan väännön Turun Palloseuran kanssa A-nuorten SM-sarjassa. Taisto Kupittaan nurmella päättyi lopulta helsinkiläisjuhliin maalein 1-2 (0-1).

Avausjaksolla punapaidat olivat pirteällä pelipäällä. Atlantis rakenteli näyttäviä hyökkäyskuvioita, mutta tilanteet kariutuivat usein heikkoon viimeiseen syöttöön. Kertaalleen tuli kuitenkin myös tulosta, kun Felippe tykitti pallon 20 metristä voimalla turkulaisten verkkoon (35').

Toiselle jaksolle isännät tulivat vahvasti, ja Jaakko Suominen ohjasi sivuvaparista ansaitun tasoituksen (59'). Tämän jälkeen Atlantis-luotsi Tommi Ekmark otti vaihdosta lisää tulivoimaa, kun Impton Söderlund ja Marcelo saivat komennuksen viheriölle. Ensin Felippe pamautti pallon kahdesti ylähirteen. Sen jälkeen iskivät vaihtobeibit - Marcelo ajoi päätyyn, tarjoili pallon takaviistoon, ja Impton sijoitti kylmästi alakulmaan (82'). TPS rynni vielä lopussa vahvasti, ja tilanteita syntyi molempiin päätyihin, mutta enempää osumia Kupittaalla ei enää nähty.

Atlantiksen seuraava A-nuorten SM-sarjan koitos on ensi viikon sunnuntaina 22. elokuuta, jolloin Tampereen Pallo-Veikot saapuu helsinkiläisten vieraaksi Pukinmäkeen.


210813 - Beibit lauantaina Turkuun
Atlantiksen A-juniorit matkaavat lauantaina Turkuun, missä helsinkiläiset haastavat isäntäjoukkue Turun Palloseuran. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Kupittaan nurmella klo 14.30.

TPS on iso seura, jonka juniorituotanto on tunnetusti vahvaa. Turkulaiset ovat useana vuonna kisanneet kärkisijoista myös A-nuorten SM-sarjassa. Atlantis-beibit pääsevät nyt mittaamaan TPS:n tuoreimman vuosikerran tasokkuuden.


210812 - Akatemia tasapeliin
Atlantis Akatemia kohtasi Kuusysin Pukinmäen nurmella torstaina. Ottelu näytti jo kääntyvän isännille, mutta niin vain lahtelaiset nousivat väkisin tasoihin lisäajalla. Loppunumerot Pukinmäessä 2-2 (1-1).

Avausjakso oli Akatemialta kovin sekavaa. Virheet seurasivat toisiaan, ja peliajatus oli kateissa. Lirinis Haziri vei vieraat johtoon jo 7. minuutilla, mutta Mohamed Lassoued kuittasi hetkeä myöhemmin (11'). Näissä numeroissa mentiin lopulta myös tauolle.

Toisella jaksolla Akatemia sai rivinsä järjestykseen ja haki antaumuksella johtomaalia. Lopulta 88. minuutilla David George karkasi lahtelaisten alakerralta ja viimeisteli varmasti numeroiksi 2-1. Mutta vielä kerran tuli Kuusysi. Vapaapotkusta korkea keskitys, ja hetkeä aikaisemmin kentälle vaihdettu Samuel Nordenswan survoi pallon verkkoon (90+4').

Taiston tauottua Tommi Ekmark ei silitellyt suojattejaan. - Paskoimme pahasti housuihimme lopussa. Mutta tästä on vaan otettava opiksi jatkossa.

Atlantis Akatemian seuraava Kolmosen koitos on torstaina 19. elokuuta, jolloin FC Kontu saapuu vieraaksi Pukinmäkeen.


210811 - Akatemialla vastassa Kuusysi
Atlantis Akatemia saa torstaina vieraita Lahdesta, kun FC Kuusysi saapuu Pukinmäkeen. Taisto Kolmosen sarjapisteistä käynnistyy Puksun sametilla klo 19.15.

Kuusysi on perinteikäs seura, jonka historiasta löytyy komeita saavutuksia sekä kotimaan kentiltä että kansainvälisiltä areenoilta. Viime kaudet edustusjoukkue on pelannut Kolmosessa tarjoten pääasiassa nuorille lahtelaispelaajille mahdollisuuden hakea kokemusta miesten peleistä.


210811 - Edustus haki revanssin Mikkelistä
Atlantis haki kaivatun revanssin Mikkelistä, kun isäntäjoukkue Pallo-Kissat taipui Urpolan tekonurmella lukemin 0-3 (0-1).

Helsinkiläiset kontrolloivat pelitapahtumia alusta alkaen, mutta lauantain tapaan maalipaikat jäivät avausjaksolla vähiin. Miro Marinin kaukolaukaus kulman jälkitilanteessa yllätti kuitenkin Kissojen maalivahdin Veikka Stålhandin 20. minuutilla. Lisää murheita mikkeliläisille tuli viisi minuuttia myöhemmin, kun Stålhand kaatoi keskialueella Aram Hasanzadan ja sai komennuksen suihkuun. Enempää osumia avausjaksolla ei nähty, joten tauolle lähdettiin vierasjohdossa 0-1.

Toiselle puolikkaalle isännät tulivat hakemaan tasoitusta, mutta nyt Atlantiksenkin hyökkäyspeli oli terävämpää. Tilanteita syntyi, ja vihdoin 73. minuutilla A-P Kesosen vapari reilusta 20 metristä upposi mikkeliläismaaliin. Vanha herra Obi Metzger tyylitteli vielä lisäajalla (90+3') loppunumeroiksi 0-3.

Pelin jälkeen seuran ravintovastaava Janne Romo johdatti joukkueen entisen kotikaupunkinsa ykkösravintolaan, ja mikkeliläiset kebabrullat todettiin empiirisessä testissä hyvinkin kilpailukyisiksi.

Atlantiksen seuraava Kakkosen koitos on ohjelmassa jo ensi sunnuntaina 15. elokuuta, jolloin helsinkiläiset matkaavat Lappeenrantaan PEPOn vieraaksi.


210810 - Keskiviikkona Mikkeliin
Atlantiksen edustusmiehistö matkustaa keskiviikkona Mikkeliin, missä helsinkiläiset haastavat isäntäjoukkue Mikkelin Pallo-Kissat. Vääntö Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Urpolan tekonurmella klo 18.30.

Joukkueet olivat vastakkain jo lauantaina, ja silloin MiPK kävi ryöstöretkellä Pukinmäessä vieden pinnat mukanaan maalein 0-1. Atlantis-luotsi Tommi Ekmark on nyt kehitellyt uudet kuviot, miten mikkeliläisten tiivis puolustusmuuri murretaan. Keskiviikkona nähdään, kuinka hyvin Ekmarkin lääkkeet purevat.


210809 - Pelimiehille voitto
Atlantiksen Pelimiehet-joukkue kohtasi maanantaina Latokartanon tekonurmella FC Spitalin. Tiukka Kutosen vääntö päättyi lopulta Pelimiesten eduksi 1-0 (0-0). Pelimiesten ykkönen oli tällä kertaa hyvällä asenteella topparina luutinut Hamza Lassoued. Vakuuttavasti esiintyi myös tolppien välissä ahkeroinut pikkubroidi Mohamed Lassoued.

Pelimiesten saldo on tähän mennessä seitsemästä ottelusta viisi voittoa ja kaksi tappiota, millä joukkue löytyy sarjataulukosta hienosti kakkospaikalta. Seuraava Kutosen vääntö on ohjelmassa ensi viikon tiistaina, jolloin Pelimiehet kohtaa Talissa FC Degiksen.


210808 - Beibeille tasuri Puistolassa
Atlantis-beibit kohtasivat sunnuntaina A-nuorten SM-sarjassa Hämeenlinnan Jalkapalloseuran. Taisto päättyi lopulta pistejakoon maalein 2-2 (2-0).

Avausjaksolla punapaidat olivat pirteällä pelipäällä. Varsinkin laitalinkit David George ja Mohamed Lassoued loivat tukun kelpo maalipaikkoja. Kahdesti pallo myös iskettiin verkkoon - Impton Söderlund (35') ja George (45'). Kun alakerta Marcelon ja Miro Marinin johdolla pelasi varmasti, tauolle lähdettiin kotijohdossa 2-0.

Atlantis-leirissä pelin kuviteltiin olevan jo selvä. Toisen jakson alku mentiin vielä isäntien komennossa, mutta vähitellen ote siirtyi hämeenlinnalaisille ja yhtäkkiä peli olikin tasan - asialla Eetu Kajanto (74') ja Oskari Luoma (76'). Punapaidat yrittivät vielä kääntää koitosta edukseen, mutta loppurutistus jäi heppoiseksi.

Atlantiksen seuraava A-nuorten SM-sarjan koitos on ensi lauantaina 14. elokuuta, jolloin beibit matkaavat Turkuun haastamaan isäntäjoukkue Turun Palloseuraa.


210807 - Beibeille vieraita Hämeenlinnasta
Atlantiksen A-juniorit saavat sunnuntaina vieraita Hämeenlinnasta, kun Hämeenlinnan Jalkapalloseura saapuu Helsinkiin. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Puistolan nurmella klo 14.00.

HJS on kerännyt kuudesta ottelusta viisi pistettä. Joukkue näytti vaarallisuutensa viime kierroksella pelaamalla tasan sarjakärki KuPS:n kanssa.


210807 - Synkkä ja myrskyinen ilta
Atlantiksen lauantai-iltapäivä ei todellakaan sujunut onnellisten tähtien alla. Vettä vihmoi taivaalta, ja katsomoon eksyi vain muutama urhoollinen jalkapallon ystävä. Maksupääte ei kaatosateessa toiminut, joten nämäkin pääsivät ilmaiseksi sisälle.

Itse ottelussa liukas kenttä teki pelinrakentelusta haastavaa, ja punapaitojen hyökkäykset kariutuivat lukuisiin harhasyöttöihin ja tehottomaan pimputteluun. Vieraatkaan eivät maalipaikoilla juhlineet, mutta 5. minuutilla erotuomari Juuso Vuorinen näki Victor Shevchenkon kaataneen mikkeliläishyökkääjän rangaistusalueella. Pallo pilkulle, mutta Sammy Ndjock venytti kätensä eteen ja reboundkin kolahti yläputkeen. Tämän jälkeen ote siirtyi kotijoukkueelle, mutta mikkeliläiset puolustivat suurella sydämellä ja punapaidat eivät saaneet aikaiseksi kuin tuhnuja kaukolaukauksia. Vihdoin 90. minuutilla Miika Ekmark murtautui vasemmalta läpi, vastustaja roikkui kädessä, Ekmark nurin, mutta rankkarin sijaan Vuorinen näytti Ekmarkille filmaamisesta keltaista korttia. Se oli illan toinen ja tiesi näin komennusta suihkuun. Tämän jälkeen tunteet kentällä kävivät kuumina, ja 95. minuutilla ensin Sammy Ndjock hermostui edessään pörränneeseen Kissa-hyökkääjään. Huitaisu, punainen kortti ja pallo pilkulle. Seuraavaksi Shevchenko kertoi näkemyksensä tuomarille. Punainen kortti, ja toppari muiden perässä suihkuun. Lopulta Akeg Deng pääsi ampumaan rankkarin maaliin siirtyneen Med Bekheddan selän taakse. Näin päätösnumerot 0-1 (0-0) vieraille.

Atlantiksen seuraava Kakkosen koitos on ohjelmassa jo ensi keskiviikkona 11. elokuuta, jolloin helsinkiläiset vuorostaan matkaavat Mikkeliin Pallo-Kissojen vieraaksi.


210806 - Lauantaina vieraita Mikkelistä
Atlantiksen edustusmiehistö saa lauantaina vieraita Mikkelistä, kun Mikkelin Pallo-Kissat saapuu haastamaan isäntäjoukkueen Pukinmäkeen. Vääntö Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Puksun sametilla klo 17.00.

Ottelussa riittää varmasti kipinää, sillä punapaitojen riveissä pelaa useita MiPK:n joukkueesta tuttuja pelimiehiä. Lisäksi Atlantis-luotsi Tommi Ekmark oli vielä viime kaudella mikkeliläisjoukkueen peräsimessä. Vastaavasti mikkeliläisten miehistössä nähdään viime kaudella Atlantis-paidassa esiintyneet Michele Desalegen ja Victor de Paula.


210805 - Akatemia haki pinnat Tapanilasta
Atlantis Akatemia vei nimiinsä Koillis-Helsingin derbyn, kun Malmin Palloseura kukistui kotiareenallaan Mosan Wembleyllä maalein 0-2 (0-1).

Avausjakso oli punapaitojen dominointia. Isännät puolustivat kuitenkin kurinalaisesti, ja maalipaikat jäivät vähiin. Lopulta Chidera Ajunwoko kyllästyi tehottomuuteen ja latasi 35 metristä todellisen pommin aivan oikeaan ylänurkkaan - kelpaisi varmasti mihin tahansa maalikoosteeseen. Toisen jakson alkajaisiksi David George murtautui tekopaikkaan, ja pallo varmasti takakulmaan. Tämän jälkeen Akatemian tämän illan kokenut osasto Obi Metzger & Victor Shevchenko sai komennuksen vaihtopenkille. Nyt kentällä oli rutkasti nuorta energiaa mutta hiukan rajallisemmin ajatusta. MPS ottikin pian pelin hallintaansa. Nyt puolestaan punapaidat pysyivät tiukasti muodossa, ja malmilaisten rynnistys jäi tehottamaksi. Näin loppunumerot viileässä kesäillassa 0-2.

Akatemia nousi voitolla 20 pisteeseen ja jatkaa tiukasti mukana lohkon kärkikahinoissa. Punapaitojen seuraava Kolmosen koitos on torstaina 12. elokuuta, jolloin Kuusysi Lahdesta saapuu vieraaksi Pukinmäkeen.


210804 - Akatemialla torstaina paikallisvääntö
Atlantis Akatemian ohjelmassa on torstaina Koillis-Helsingin derby, missä punapaidat haastavat Mosan Wembleyllä isäntäjoukkue Malmin Palloseuran. Taisto Kolmosen sarjapisteistä käynnistyy klo 20.15.

MPS on kerännyt seitsemästä pelistä 13 pistettä, ja joukkue on Atlantiksen tavoin tiukasti kiinni ylemmän jatkosarjan paikassa. Malmilaisten ryhmästä löytyy rutkasti kokemusta aina Veikkausliigasta asti, joten todella mielenkiintoinen haaste odottaa Akatemiaa.


210803 - Edustus haki pinnat Myllykoskelta
Atlantiksen Kouvolan vierailu tuotti lopulta täyden pistepotin, kun isäntäjoukkue MYPA taipui kotiareenallaan maalein 1-3 (1-2). Isännät pistivät kuitenkin tiukasti kampoihin, ja helsinkiläiset saivat tehdä täyden päivätyön, ennen kuin voitto varmistui.

Atlantis aloitti terävästi, ja Konan Kouakou ampui vieraat johtoon jo 3. minuutilla. Nopea avausmaali toi ehkä pienen hyvänolon tunteen, ja kotijoukkue pääsi peliin mukaan. Isäntien fyysiset kärkipelaajat olivat helsinkiläisille vaikeita pideltäviä. Konan iski vielä numeroiksi 0-2 (30'), mutta sen jälkeen MYPAn yritys palkittiin, ja Tomi Räikkönen viimeisteli kavennusosuman kulman jälkitilanteesta (41'). Näin tauolle mentiin vierasjohdossa 1-2.

Toisella jaksolla helsinkiläisten hallinta jatkui, mutta maalinteko oli edelleen vaikeaa. Kotijoukkueen vastaiskut olivat myös alati vaarallisia, ja katsomossa istuneen manageri Aarne Tenkasen ilme rupesi näyttämään jo huolestuneelta. Kesken isäntien rynnistyksen livahti kuitenkin Jean läpiajoon ja nosti pallon varmasti yli vastaan tulleen maalivahti Joel Peltolan. Enempää osumia Myllykoskella ei enää nähty, joten nyt myös seuran edustusmiehistö pääsi tutustumaan paikalliseen kebab-tarjontaan.

Joukkueen kebab-asiantuntija, fysiikkavalmentaja Janne Romo vertaili asiantuntevasti Kaarinan ja Myllykosken rullia. Molemmat saivat kiitosta mm. lihasta, kastikkeesta ja ulkoasusta, mutta tällä kertaa vaaka kallistui hienokseltaan Kaarinan suuntaan. - Koolla on väliä, kuului asiantuntijan perustelu.

Atlantiksen seuraava Kakkosen koitos on ohjelmassa jo ensi lauantaina 7. elokuuta, jolloin Mikkelin Pallo-Kissat saapuu vieraaksi Pukinmäkeen.


210802 - Tiistaina Kouvolaan
Atlantiksen edustusmiehistö matkustaa tiistaina Myllykoskelle, missä helsinkiläiset haastavat isäntäjoukkue MYPAn. Vääntö Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy KSOY stadionilla klo 18.30.

MYPA on vaikean alkukauden jälkeen saanut pelinsä kulkemaan. Lauantaina joukkue kaatoi kotiareenallaan PKKU:n näytöstyyliin lukemin 5-2, ja isännät lähtevät varmasti hakemaan täyttä pistepottia myös tiistaina. Atlantis puolestaan päätyi lauantaina Lahdessa pistejakoon Reippaan kanssa. Helsinkiläisten esitys oli kuitenkin lupauksia herättävä, ja varmasti myös Myllykoskelle lähdetään hakemaan täydennystä pistepussiin.


210802 - Beibit hakivat pinnat Kaarinasta
Atlantis-beibit palasivat voittokantaan A-nuorten SM-sarjassa, kun helsinkiläiset hakivat Kaarinasta sarjapisteet maalein 0-4 (0-2).

Beibit olivat Kaarinassa pirteällä pelipäällä, ja punapaidat loivat molempien laitojen kautta koko joukon maukkaita maalipaikkoja. Viimeistely ei ollut aina parasta A-luokkaa, mutta kahdesti pallo saatiin verkkoon kummallakin jaksolla: Ensin Felippe iski reboundin sisään (15'). Juuri ennen taukovihellystä kippari Impton Söderlund ohjasi Mohammed Lassouedin esityöstä taukonumeroiksi 0-2 (44'). Impton oli asialla myös toisella jaksolla - tyylikäs saksipotku ja 0-3 (56'). Fesal Mohamed pisti vieläkin paremmaksi - hallittu nosto puolesta kentästä leijaili maalivahdin yli verkkoon (89'). Kun vielä topparipari Marcello - Modou Sabally hoiti varmasti kaarinalaisten lähentelyt, loppunumerot olivat 0-4, ja helsinkiläiset lähtivät tyytyväisinä tutustumaan paikalliseen kebab-tarjontaan.

Atlantiksen seuraava A-nuorten SM-sarjan koitos on tulevana sunnuntaina 8. elokuuta, jolloin Hämeenlinnan Jalkapalloseura saapuu beibien vieraaksi Puistolan nurmelle.


210802 - Ali palaa Kuopioon
Alkukauden Atlantis-paidassa esiintynyt Ali Al-Musawi palaa takaisin kotiseudulleen Kuopioon ja siirtyy samalla KuFu98:n riveihin. Seurat ovat sopineet siirtoehdoista, ja Al-Musawi on edustuskelpoinen jo KuFun seuraavassa pelissä tulevana lauantaina. Atlantis kiittää Alia menneestä ajasta ja toivottaa menestyksekästä jatkoa Savon maalle.

210801 - Beibit maanantaina Kaarinaan
Atlantiksen A-juniorit palaavat maanantaina tositoimiin pieneltä kesätauolta, kun joukkue matkustaa Kaarinaan haastamaan isäntäjoukkue Kaarinan Poikia. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Keskuskentän nurmella klo 19.00.

Atlantis aloitti A-nuorten SM-sarjan kolmella voitolla, mutta sen jälkeen seurasivat tappio KuPS:lle ja tasuri Lahden kanssa. Nyt beibit yrittävät paluuta voittokantaan KaaPon kustannuksella.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)