Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.07.2021

210731 - Tasuri Lahdessa
Reipas ja Atlantis kävivät tiukan väännön Kakkosen sarjapisteistä Lahden Kisapuistossa. Koitos päättyi lopulta pistejakoon maalein 1-1 (0-0).

Atlantis tuli peliin hyvällä sykkeellä. Pallo liikkui ja miehet liikkuivat. Reipas joutui juoksemaan perässä, mutta joukkue puolusti erittäin kurinalaisesti ja helsinkiläisten maalipaikat jäivät vähiin. Viisi-kuusi kertaa punapaidat pääsivät kuitenkin oivaan tekopaikkaan, mutta lahtelaisten maalilla mainiosti torjunut Joona Tiainen onnistui aina venyttämään jonkun ruumiinosan pallon tielle. Vain kerran pallo löysi tiensä Tiaisen selän taakse, kun Konan Kouakoun kova keskityspallo pomppi onnekkaasti kolmen lahtelaisen kautta omaan verkkoon (68'). Helsinkiläiset olivat tällä osumalla pitkään kiinni täydessä pistepotissa, mutta Reipas haki lopussa rajusti tasoitusta, ja 86. minuutilla Atlantiksenkin paidassa aikoinaan esiintynyt topparijärkäle Jussi Hauhia puski keskitysvaparin aivan maalin yläkulmaan. Näin Kisapuistossa päädyttiin lopulta pistejakoon.

Atlantiksen seuraava Kakkosen koitos on ohjelmassa jo ensi tiistaina 3. elokuuta, jolloin joukkue matkustaa MYPAn vieraaksi Kouvolaan.


210730 - Lauantaina Lahteen
Atlantiksen edustusmiehistö matkustaa lauantaina Lahteen, missä helsinkiläiset haastavat isäntäjoukkue Reippaan. Vääntö Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Kisapuiston tekonurmella klo 17.00.

Reipas löytyy sarjataulukosta kuudennelta sijalta kerättyään kahdeksasta ottelusta 11 pistettä. Lahtelaiset osoittivat vaarallisuutensa viimeksi keskiviikkona, kun sarjakärki JäPS sai poistua Kisapuistosta 3-2 tappio niskassaan. Kunnon haaste odottaa näin varmasti helsinkiläisiäkin.


210730 - Akatemia kukisti Kapinan
Atlantis Akatemia haki sarjapisteet Mäntsälästä, missä FC Kapina kukistui kotiareenallaan maalein 1-5 (0-1).

Avausjaksolla helsinkiläiset hallitsivat hienokseltaan kenttätapahtumia, mutta maalipaikat jäivät vähiin. Ainoastaan Mohamed Lassoued onnistui kertaalleen työllistämään tulostaulunhoitajaa (35'). Mutta kun vanha herra Obi Metzger tuli kentälle puoliajalla, vieraiden hyökkäyspeliin tuli heti enemmän ajatusta. Pian rupesi tulemaan myös tulosta: Obi itse 0-2 (56'), Jean 0-3 (69'), Jean 0-4 (76') ja Tommaso Conti (90+4') 1-5.

Akatemia nousi voitolla 17 pisteeseen ja jatkaa tiukasti mukana lohkon kärkikahinoissa. Punapaitojen seuraava Kolmosen koitos on torstaina 5. elokuuta, jolloin kohdataan Mosan Wembleyllä tuttu paikallisvastustaja Malmin Palloseura.


210728 - Akatemia perjantaina Mäntsälään
Atlantis Akatemia matkaa perjantaina Mäntsälään, missä helsinkiläiset haastavat isäntäjoukkue FC Kapinan. Taisto Kolmosen sarjapisteistä käynnistyy Mäntsälän nurmella klo 18.00.

FC Kapina on pirteä sarjanousija, joka on tullut Kolmoseen jäädäkseen. Joukkue taistelee vielä tiukasti paikasta ylempään jatkosarjaan.


210726 - Oi Outo on!
Outokumpu Oyj Atlantiksen sielunkumppani Outokumpu herutti kesähelteilläkin jälleen muutaman lantin seuran kassaan. Pian pari vuotta jatkunut yhteistyö on korona-aikana muodostunut merkittäväksi osaksi seuran varainhankintaa.

Tino Kinnunen on innoissaan yhteistyön tuloksista. - Kun lähdimme rakentamaan tätä toimintamallia, emme osanneet odottaa likimainkaan tällaisia tuloksia. Nyt Outokumpu näyttäisi kantavan meidät vähintäinkin pahimman koronakurimuksen yli, ja toivottavasti siitä tulee yksi seuran talouden tukipilareista myös tuleville vuosille.


210726 - Lahdentie tutuksi
Lahdentie tulee tutuksi Atlantis-joukkueille tällä viikolla. Akatemia matkaa perjantaina Mäntsälään haastamaan isäntäjoukkue FC Kapinaa. Edustusmiehistö puolestaan suuntaa lauantaina Lahteen Reippaan vieraksi. Kaksi kovaa koitosta odottaa näin jälleen helsinkiläisiä.

210724 - NJS nurin Puksussa
Atlantiksen Kakkosen voittoputki sai jatkoa, kun Nurmijärven Jalkapalloseura kukistui Pukinmäessä maalein 2-0 (2-0). Peli ei tällä kertaa suuria hienouksia tarjonnut, mutta täysi pistepotti tyydytti varmasti kotiyleisöä.

Atlantis aloitti pirteästi, ja punapaitojen prässi puri tehokkaasti. Varsinkin pallorosvot Konan Kouakou ja Med Bekhedda saivat vieraiden pelinrakentelun toistuvasti ongelmiin. Tulostakin tuli jo 4. minuutilla, kun Medin riiston päätteeksi Konan ampui numeroiksi 1-0. Kaksikko oli toistamiseen asialla 17. minuutilla. Tuolloin Konanin kaukolaukaus kolahti yläristikkoon, ja Leo Ibekwe iski paluupallon verkkoon. Näin tauolle mentiin kotijohdossa 2-0.

Toisella jaksolla vieraat pääsivät paremmin mukaan peliin. Punapaidat puolustivat kuitenkin kurinalaisesti, ja Sammy Ndjock isäntien maalilla selvisi lopulta kohtuullisen vähin töin. Suuremmalti ei ollut tilanteita enää NJS:n maalillakaan, joten loppunumerot Pukinmäessä olivat 2-0.

Atlantis nousi voitolla 19 pisteeseen. Helsinkiläiset ovat sarjataulukossa kakkosina ja jatkavat yhä sarjakärki Järvenpään Palloseuran takaa-ajoa. Atlantiksen seuraava Kakkosen koitos on ohjelmassa ensi lauantaina 31. heinäkuuta, jolloin joukkue matkustaa Reippaan vieraaksi Lahteen.


210723 - Täsmennys kommenttiin rikosuutisesta
Koska tapaus on herättänyt laajaa huomiota ja paljon kysymyksiä, haluamme vielä selventää seuran kantaa asiaan.

- Saimme vasta tänään tiedotusvälineiden kautta tietoomme kahta pelaajaamme koskevien rikossyytteiden sisällön. Olemme niistä aivan yhtä järkyttyneitä kuin kaikki muutkin. Emme hyväksy väkivaltaa missään muodossa - kaikkein vähiten kun se kohdistuu naisiin tai lapsiin - ja olemme tämän myös pyrkineet kaikissa kommenteissamme tuomaan julki. Olemme todella järkyttyneitä näistä uutisista, puheenjohtaja Tino Kinnunen toteaa.


210723 - Lauantaina vastassa NJS
Atlantis saa perjantaina vieraita Nurmijärveltä, kun NJS saapuu Pukinmäkeen. Vääntö Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Puksun sametilla klo 17.00.

NJS löytyy sarjataulukosta viidenneltä sijalta kerättyään kahdeksasta ottelusta 11 pistettä. Kesäkuussa Atlantis haki Klaukkalasta 0-3 vierasvoiton, ja nurmijärveläiset saapuvatkin varmasti hakemaan revanssia Pukinmäestä.


210722 - Uusi Atlantis-biisi Spotifyssa
Aarne Tenkasen & Lauri Salon makuukamariorkesterin viimeisin mestariteos Opus Nautilus nro. 69 eli uunituore Atlantis-biisi löytyy nyt myös Spotifysta. Löydät hittikappaleen täältä. Ole hyvä!

"...Ketkä pyörremyrskyn aikaan saa? Ketä vastustajat kumartaa? Kenen huilun mukaan täällä tanssitaan?..."


210722 - Akatemialla maalijuhla Talissa
Atlantis Akatemia tarjosi kauden parastaan, kun Tuusulan Palloseura jäi punapaitojen jalkoihin Talin hallissa. Loppunumerot olivat isäntien eduksi peräti 10-0 (3-0).

Atlantis-miehistö liikutti palloa vauhdikkaasti, ja vieraat joutuivat juoksemaan perässä. Puoli tuntia TuPS jaksoi pistää tiukasti kampoihin, mutta kun pallo oli ensimmäistä kertaa verkossa, katkesi tuusulalaisten selkäranka. Sen jälkeen lisää ropisi vauhdilla: 31. oma maali, 32. Tim Martinen, 36. Abdul Sesay, 51. Martinen, 54. oma maali, 58. Felippe, 69. Felippe, 75. Felippe, 79. Muad Ahmed ja 83. David George.

Akatemia nousi voitolla 14 pisteeseen ja jatkaa tiukasti mukana lohkon kärkikahinoissa. Punapaitojen seuraava Kolmosen koitos on perjantaina 30. heinäkuuta, jolloin helsinkiläiset matkaavat Mäntsälään FC Kapinan vieraaksi.


210721 - Surullinen uutinen
Atlantis on hyllyttänyt kaksi pelaajaa seuran toiminnasta heihin kohdistuvan poliisin rikostutkinnan ajaksi.

Puheenjohtaja Tino Kinnunen on surullinen tapahtuneesta. - Tämä on todella ikävä tapaus. Molemmat pojat ovat olleet esimerkillisiä urheilijoita, emmekä mitenkään olisi voineet kuvitella heidän joutuvan tällaisiin ongelmiin. Meillä ei ole tarkempaa tietoa, mihin poliisin epäilykset perustuvat, mutta tällaisissa asioissa urheiluseuralla täytyy olla nollatoleranssi. Tätä enempää emme valitettavasti pysty asiasta kertomaan.


210721 - Akatemialla vastassa TuPS
Atlantis Akatemia kohtaa torstaina Tuusulan Palloseuran. Taisto Kolmosen sarjapisteistä käynnistyy Talin hallissa klo 19.15.

TuPS on pelannut sarjassa vasta neljä ottelua, mistä saldona on yksi voitto ja kolme tappiota. Fyysinen tuusulaisjoukkue on kuitenkin monesti ollut Akatemia-ryhmälle hankala vastus, joten kelpo haaste odottaa punapaitoja varmasti tälläkin kertaa.


210719 - Atlantis käynnistää B-junnujoukkueen
Atlantis käynnistää uuden B-juniorijoukkueen. Joukkue aloittaa vielä heinäkuussa ja lähtee mukaan jo syksyn aluesarjaan. Toiminta on ainakin aluksi enemmän harrastepohjalla, mutta parhailla B-junioreilla on mahdollisuus osallistua myös Atlantis Akatemian toimintaan. Mukaan mahtuu vielä lisää innokkaita 2004-07 -syntyneitä pallotaitureita.

Lisätietoja Atlantiksen uudesta B-juniorijoukkueesta: joukkueenjohtaja Mika Laine (puh. 0440 965667) tai seuran toimisto.


210716 - MYPA-peli siirtyy
Kakkosen ottelu MYPA - Atlantis siirtyy koronatapauksen vuoksi parilla viikolla. Alunperin ottelu oli tarkoitus pelata nyt lauantaina 17. heinäkuuta, mutta uusi pelipäivä on tiistaina 3. elokuuta.

Atlantiksen seuraava Kakkosen peli on ensi viikon lauantaina 24. heinäkuuta, jolloin NJS saapuu vieraaksi Pukinmäkeen.


210715 - Taotao is back
Joao Costa on palannut Atlantis-miehistöön. Keskikenttätaituri lähti viime kauden päätteeksi lyhyelle lomalle kotimaahansa, mutta koronapandemia sotki matkasuunnitelmat. Koronan levitessä Brasiliassa hallitsemattomasti, brasilialaiset eivät enää olleet tervetulleita EU-alueelle. Nyt mies on vihdoin takaisin Suomessa ja odottaa malttamattomana paluuta viheriölle.

- Olen harjoitellut hyvin, mutta kestää varmasti vähän aikaa, ennen kuin pelituntuma täysin palautuu. Hienoa kuitenkin päästä taas mukaan joukkueeseen.


210713 - Mäksä palaamassa viheriölle
Max Mäkipää on toipumassa hyvää vauhtia keväisestä nilkkavammastaan. Topparin nilkka murtui harjoitusottelussa EIFiä vastaan huhtikuussa, mutta nyt mies on jo päässyt vetämään nappulakengät jalkaan.

- Vielä pitää välttää kontaktia, mutta parin-kolmen viikon päästä pitäisi jo päästä täysillä mukaan, Mäksä miettii toiveikkaana.


210712 - Atlantis sai kustannustukea
Atlantis FC:lle on myönnetty koronapandemian takia jaettavaa kustannustukea 5.787,51 euroa. Kyseessä on kustannustuki 3 eli päätös perustuu vertailukauden 1.11.2020-28.02.2021 tulojen supistumiseen edellisvuoden vastaavasta ajanjaksosta.

Puheenjohtaja Tino Kinnunen on tyytyväinen tukipäätökseen. - Meidän koko viime vuoden liikevaihto tippui kolmanneksen edellisvuodesta. Ilman koronaa se todennäköisesti olisi kasvanut 10-20 prosenttia. Kustannustuki kattaa tietysti vain osan menetyksistä, mutta ainakin meille se on ollut merkittävä apu.


210711 - Beibit tasuriin Tapulissa
Atlantis-beibit kävivät Tapulin tekonurmella tiukan väännön FC Lahden kanssa. Maaleja iskettiin vuorotahtiin, ja lopulta päädyttiinkin pistejakoon lukemin 2-2 (0-1).

Atlantis hallitsi ehkä hienokseltaan avausjaksoa, ja punapaidat rakensivat useammankin maukkaan tekopaikan, mutta ruuti ei ollut kuivaa. Lahtelaiset tulivat myös muutamaan otteeseen vaarallisesti, ja isäntien maalilla Anwar Abdi sai venyä parhaimpaansa. Lopulta 39. minuutilla lahtelaisten kippari Veeti Laiho purjehti läpi kentän ja sijoitti vielä pallon Anwarin selän taakse. Näin tauolle mentiin vierasjohdossa 0-1.

Toiselle jaksolle punapaidat tulivat vahvasti, ja kaivattu tasoitus nähtiin 67. minuutilla, kun Miro Marin puski Rafael Lehtosen kulmasta pallon verkkoon. Molemmat joukkueet hakivat vielä voittomaalia, ja 86. minuutilla Samuel Kouhia livahti karkuun isäntien puolustukselta iskien numeroiksi 1-2. Atlantis ei kuitenkaan luovuttanut. Vain kaksi minuuttia edellisestä vaihtobeibi Felippe Moraes ampui kuudentoista kulmalta pallon takanurkasta sisään. Näin loppunumerot Tapulissa 2-2.

Atlantiksen seuraava A-nuorten SM-sarjan koitos on vasta sunnuntaina 1. elokuuta, jolloin helsinkiläiset matkaavat Kaarinaan isäntäjoukkue Kaarinan Poikien vieraaksi.


210710 - Beibeillä vastassa FC Lahti
Atlantis-beibit saavat sunnuntaina vieraita Lahdesta, kun joukkue kohtaa Tapulin tekonurmella FC Lahden. Taisto sarjapisteistä käynnistyy klo 13.30.

FC Lahti on A-nuorten SM-sarjan parin vuoden takainen mestari, ja laadukas nippu lahtelaisilla on tänäkin vuonna liikkeellä. Joukkue on pelannut vasta kolme ottelua, joista saldona on kaksi voittoa sekä tappio KuPS:lle.


210709 - Akatemia voittoon Porvoossa
Atlantis Akatemia nappasi maukkaan voiton perjantai-iltana, kun sarjajohtaja FC Futura kaatui kotiareenallaan lukemin 1-3 (0-0).

Porvoolaiset aloittivat pirteästi, ja vaaralliset erikoistilanteet seurasivat toisiaan. Isännät hakivat näissä Anton Britschgin päätä, ja muutamaan otteeseen Futuran avausmaali oli todella lähellä. Vähitellen peli kuitenkin tasottui, ja punapaidat ottivat pallonhallinnan. Vierailla oli myös omat paikkansa, mutta tauolle lähdettiin maalittomissa tasanumeroissa.

Toiselle jaksolle Atlantis-luotsi Tommi Ekmark vaihtoi tuoreita jalkoja hyökkäyspäähän, ja tämä toi ratkaisun. Vaihtomiehistä Mohamed Lassoued iski kahdesti (73' ja 90+4') ja Jean kertaalleen (79'). Nico Eerola toi porvoolaiset vielä hetkeksi mukaan kamppailuun (85'), mutta Muhiksen toinen osuma oli lopullinen niitti.

Akatemia nousi voitolla 11 pisteeseen ja sarjataulukossa kakkoseksi. Lohkossa on kuitenkin tasainen neljän joukkueen kärkiryhmä, ja koko nelikko on viiden kierroksen jälkeen vielä kahden pinnan sisällä (Futura 12p., Atlantis ja Valtti 11 p. sekä Kontu 10 p.). Punapaitojen seuraava Kolmosen koitos on torstaina 22. heinäkuuta, jolloin Talin hallissa vastaan asettuu Tuusulan Palloseura.


210708 - Akatemia perjantaina Porvooseen
Atlantis Akatemia matkaa perjantaina Porvooseen, missä punapaidat kohtaavat isäntäjoukkue FC Futuran Keskuskentällä klo 18.30.

FC Futura on aloittanut sarjan vakuuttavasti: neljä ottelua ja neljä voittoa. Joukkue on jo useamman vuoden ollut Kolmosen ehdotonta eliittiä ja halajaa tosissaan nousua sarjaporrasta ylemmäksi. Todella mielenkiintoinen haaste odottaa siis Akatemia-miehistöä.


210707 - Jean liittynyt harjoitusrinkiin
Atlantiksen monivuotinen maalitykki Jean de Lima on jälleen liittynyt mukaan seuran harjoitusvahvuuteen. Hyökkääjä voitti kausilla 2017 ja 2018 seuran maalikuninkuuden. Molempina vuosina mies upotti Kolmosessa 18 nyyttiä.

Viime kaudella Jean oli vielä alkukauden Atlantiksen pelaajaringissä, mutta työkiireet estivät panostamisen jalkapalloon tosissaan. Nyt aikaa löytyy jälleen futiksellekin, ja kun kokenut pelimies on pitänyt kunnostaan huolta, hänet saatetaan hyvinkin nähdä kokoonpanossa pikapuoliin.


210706 - First Profit kuljettaa Atlantis-joukkueet
Tilausbussipalvelu First Profit Oy kuljettaa Atlantis-joukkueet vieraspeleihin tälläkin kaudella. Yhtiön tasokkaat ja ammattitaidolla huolletut bussit ovat hoitaneet helsinkiläisten pelimatkat luotettavasti jo useamman vuoden ajan.

210705 - Helsinki tukee Atlantista
Helsingin kaupunki on kevään hakukierroksella myöntänyt Atlantikselle liikunta- ja urheiluseuroille tarkoitettua Covid-19 korona-avustusta 1.000 euroa. Kiitämme nöyrästi tuesta. Avustukset ovat nyt pandemia-aikana todella merkittävä apu seuratoiminnalle.

210704 - Atlantis haki pinnat Keravalta
Atlantis jatkoi voittoputkeaan Kakkosessa, kun vuorostaan PKKU jäi kotiareenallaan helsinkiläisten jalkoihin maalein 0-4 (0-1).

Avausjakso mentiin jo Atlantiksen komennossa. Kotijoukkue puolusti kuitenkin kurinalaisesti, ja vieraat pääsivät ainoastaan kerran pahantekoon. A-P Kesonen pelasi seinän Aboubacar Diakiten kanssa, pääsi nokikkain maalivahti Robin Källmanin kanssa ja viimeisteli varmasti (36'). Pallo kimposi lopulta Källmanista verkkoon, ja osuma kirjattiin omaksi maaliksi. Näin tauolle mentiin numeroissa 0-1.

Toisella jaksolla helsinkiläisten painostus jatkui, ja pian isäntien vauhti alkoi hiipua. Diakite karkasi läpiajoon Leo Ibekwen tarjoilusta ja 2-0 (65'). Hetkeä myöhemmin Miika Ekmark yllätti itsensäkin puskemalla A-P Kesosen kulmasta pallon verkkoon (74'). Diakite kaunisteli numeroita vielä lisäajalla (90+2'), kun Aram Hasanzada tarjoili maalitykille avopaikan.

Atlantis nousi voitolla 16 pisteeseen, millä punapaidat ovat lohkon kärjessä tasapisteissä Järvenpään Palloseuran kanssa. Helsinkiläisten seuraava Kakkosen koitos on ohjelmassa lauantaina 17. heinäkuuta, jolloin joukkue matkustaa MYPA:n vieraaksi Kouvolaan.


210703 - Sunnuntaina Keravalle
Atlantiksen edustusmiehistö matkaa sunnuntaina Keravalle PKKU:n vieraaksi. Vääntö Kakkosen sarjapisteistä alkaa Kalevan urheilupuiston tekonurmella klo 17.00.

PKKU on viidestä ottelusta kerännyt vasta kolme pistettä, mutta nuori joukkue on varsinkin kotiareenallaan vaikeasti lyötävissä. Atlantis puolestaan on viime peleissä ollut hyvässä iskussa, mutta saako Tommi Ekmark piiskattua suojattinsa samanlaiseen hurmioon myös Keravalla? Vai onko PKKU-luotsi Rami Hakanpää löytänyt keinot pysäyttää helsinkiläisten liukkaat kärkipelaajat?


210703 - Beibeille avaustappio
Atlantis-beibit joutuivat lauantain taistoon hiukan repaleisella ryhmällä, ja tämä kostautui, kun KuPS vei sarjapisteet mukanaan Kuopioon maalein 1-3 (1-2).

Atlantis aloitti pirteästi. Joukkue pelasi kurinalaisesti, ja 30. minuutilla Impton Söderlund puski kulmasta avausmaalin. Peli kuitenkin muuttui, kun vain kaksi minuuttia myöhemmin Tuukka Partanen pääsi isäntien suosiollisella avustuksella tekopaikkaan ja iski numerot tasoihin. Nyt ote siirtyi vieraille, ja vain neljä minuuttia edellisestä Eliel Seppänen vei vieraat jo johtoon. Näin tauolle mentiin numeroissa 1-2.

Kotijoukkue tuli toiselle jaksolle kääntämään peliä, mutta kiri lopahti alkuunsa, kun David George 57. minuutilla hölmöili itselleen toisen keltaisen ja samalla komennuksen suihkuun. Punapaidat hakivat tasoitusta vajaallakin, mutta heikolla menestyksellä. Lopullinen niitti nähtiin 81. minuutilla, kun Julius Tauriainen puski kulmasta loppunumeroiksi 1-3.

Atlantiksen seuraava A-nuorten SM-sarjan koitos on sunnuntaina 11. heinäkuuta, jolloin FC Lahti saapuu Helsinkiin. Hesa cupin johdosta ottelu pelataan Tapulin tekonurmella.


210702 - Beibeillä vastassa KuPS
Atlantis-beibit saavat lauantaina vieraita Kuopiosta, kun joukkue kohtaa Pukinmäessä Kuopion Palloseuran. Taisto sarjapisteistä käynnistyy klo 15.00.

KuPS on A-nuorten SM-sarjan toissavuotinen mestari, ja Kuopiosta sarjaan löytyy perinteisesti aina varsin laadukas nippu. Kelpo haaste siis tarjolla Atlantis-beibeille jälleen kerran.


210702 - Akatemia tasapeliin
Atlantis Akatemia kohtasi Riihimäen Palloseuran Pukinmäen nurmella perjantai-iltana. Tiukka taisto päättyi lopulta pistejakoon maalein 1-1 (0-1).

Akatemian avausjakso oli jälleen kerran nihkeä. Junnumainen pimputtelu ei tehonnut aggressiivisesti prässänneeseen vierasjoukkueeseen. RiPS sen sijaan hyödynsi fysiikkaansa, ja 15. minuutilla Olli-Pekka Höynälä survoi kulmasta pallon Aaro Reiniluodon selän taakse. Isäntien tilanteet jäivät vähiin, ja näin tauolle lähdettiin vierasjohdossa.

Atlantis-luotsi Tommi Ekmark vaihtoi toiselle jaksolle kolme paria tuoreita jalkoja, ja varttia myöhemmin vielä muutaman lisää. Nyt ote kääntyi punapaidoille, ja paine siirtyi vieraiden päätyyn. RiPS puolusti kuitenkin kurinalaisesti, ja vasta 80. minuutilla vanha herra Obi Metzger onnistui toimittamaan pallon vieraiden maaliin. Kun enempää osumia ei nähty, loppunumerot Puksun sametilla olivat 1-1.

Akatemian seuraava Kolmosen koitos on ensi viikon perjantaina 9. heinäkuuta, jolloin punapaidat matkaavat Porvooseen haastamaan sarjakärki FC Futuraa.


210701 - Akatemia saa vieraita Riihimäeltä
Atlantis Akatemia kohtaa perjantaina Riihimäen Palloseuran Pukinmäen nurmella. Vääntö Kolmosen sarjapisteistä alkaa klo 19.15.

RiPS on pelannut sarjassa vasta kaksi ottelua, joista tuloksena yksi voitto ja yksi tappio maalierolla 2-3. Kotona kaatui FC Kuusysi 2-0, mutta vieraissa sarjakärki FC Futura puolestaan kuritti riihimäkeläisiä maalein 3-0. Nyt Akatemia pääsee mittaamaan raitapaitojen iskukyvyn Puksun sametilla.


210701 - Voittoputki sai jatkoa
Atlantis otti jo neljännen perättäisen voittonsa Kakkosessa, kun KuFu-98 jäi Pukinmäen nurmella isäntien jalkoihin maalein 4-0 (3-0).

Atlantis aloitti heti isännän ottein. Paine pysyi kuopiolaisten päädyssä, ja pallo kävi kahdesti maalikehikossakin, ennen kuin Aboubacar Diakite onnistui iskemään sen verkkoon (20'). Leo Ibekwe oli asialla vajaa kymppi myöhemmin (29'), ja Med Bekhedda osui vielä kertaalleen ennen taukovihellystä (36'). Näin puoliaikanumerot Atlantiksen eduksi 3-0.

Toisella jaksolla isäntien ote kirposi, kun Victor Shevchenko kommentoi erotuomari Pouria Notashin vihellyksiä sen verran tomerasti, että sai palkinnoksi punakortin (50'). KuFu pääsi miesylivoimalla rakentamaan paremmin omia hyökkäyksiä, mutta punapaidat puolustivat kurinalaisesti, ja Sammy Ndjock kotijoukkueen maalilla selvisi lopulta kohtuullisen helpolla vieraiden Usman Salen ahdisteluista. Diakite sen sijaan karkasi vielä kertaalleen kuopiolaisten alakerralta ja iski taululle loppunumerot 4-0 (52').

Atlantis nousi voitolla 13 pisteeseen, millä punapaidat ovat edelleen tiukasti mukana lohkon kärkikahinoissa. Seuraava Kakkosen koitos on ohjelmassa jo ensi sunnuntaina 4. heinäkuuta, jolloin helsinkiläiset matkaavat Keravalle PKKU:n vieraaksi.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)