Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.05.2021

210531 - Kelpo haaste heti alkajaisiksi
Atlantista odottaa kunnon haaste heti Kakkosen sarja-avauksessa, kun lohkon ennakkosuosikki PEPO saapuu Lappeenrannasta vieraaksi Pukinmäkeen. Lappeenrantalaiset ovat jo useamman vuoden kuuluneet Kakkosen itälohkon ehdottomiin kärkinippuihin, mutta kerta toisensa jälkeen himoittu nousu Ykköseen on jäänyt vain haaveeksi. Nyt tuo tavoite on tarkoitus saavuttaa.

Atlantis puolestaan lähtee kauteen pirteänä haastajana. Päävalmentaja Tommi Ekmark lupaa juoksuttaa kentälle taitavan ja vauhdikkaan helsinkiläisjoukkueen. - Meillä on laaja rinki, kun kaverit pelaavat Kakkosen lisäksi myös Kolmosta ja A-nuorten SM-sarjaa. Kilpailu pelipaikoista on todella kovaa. Joukkueessa on kokeneita pelimiehiä, mutta myös iso joukko erittäin motivoituneita, nuoria tulevaisuuden pelaajia. Moni Akatemia-pelaaja tullaankin kauden aikana näkemään myös Kakkosen peleissä.

- Tärkeintä kuitenkin on, että kaikkien näiden vaikeuksien jälkeen päästään vihdoin pelaamaan. Nyt sitä todella osaa arvostaa, ja siitä kannattaa nauttia.


210530 - Tiistaina se alkaa
Jalkapallokausi 2021 käynnistyy Atlantiksen osalta vihdoin tiistaina, kun PEPO saapuu vieraaksi Pukinmäkeen. Vääntö Kakkosen sarjapisteistä alkaa klo 19.00.

Koronarajoitukset kevenevät pääkaupunkiseudulla juuri tiistaina. Aikuisten ottelut sallitaan, ja katsomoonkin saa ottaa jonkin verran yleisöä. Odottelemme vielä täsmennystä, onko yleisömäärän raja 50 henkeä vai voiko Puksun katsomon jakaa esim. kahteen 50 hengen lohkoon.

Atlantiksen Kakkosen otteluissa pääsylippujen hinta on aikuisilta 10 euroa sekä opiskelijoilta ja eläkeläisiltä 5 euroa. Kausikortin hinta on ainoastaan 50 euroa, ja kortti oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin Atlantiksen Kakkosen, Kolmosen ja A-nuorten kotiotteluihin kaudella 2021.


210529 - Fahad maajoukkuekomennukselle
Atlantiksen nuori keskikenttätaituri Fahad Mohamed on valittu Somalian maajoukkueeseen Fifa Arab Cupin karsintapeliin Oman - Somalia 20. kesäkuuta. Joukkue kokoontuu jo 4. kesäkuuta harjoitusleirille ja matkaa sieltä suoraan karsintapeliin. Ottelun voittaja selviää joulukuussa Qatarissa pelattavaan Fifa Arab Cupin lopputurnaukseen.

210529 - Akatemian Instagram avattu
Atlantis Akatemian odotettu Instagram-tili on avattu. Toimittajakaksikon Joshua Etie - Adonis Sfishta värikästä tuotantoa löytyy läpi kauden osoitteesta atlantis.ajuniorit. Pysykää kanavalla!

210528 - Beibeillä voitokas kenraali
Atlantiksen A-juniorit kohtasivat PK-35:n vastaavan ryhmän Pihlajamäessä perjantai-iltana. Koranatauko näkyi vielä beibien pelissä. Intoa oli kuin varsoilla kevätlaitumella, mutta järki ei tahtonut pysyä mukana vauhdissa. Molempien joukkueiden viimeinen harjoitusottelu ennen sarja-avausta päättyi kuitenkin Atlantiksen eduksi 2-3 (1-2). Maalintekijöinä kunnostautuivat tällä kertaa Bauraux Amiri, Adonis Sfishta ja Sami Grönberg.

Atlantiksen taival A-nuorten SM-sarjassa alkaa sunnuntaina 6. kesäkuuta, jolloin beibit kohtaavat uudemman kerran PK-35:n. Vääntö sarjapisteistä käynnistyy Pihlajamäen tekonurmella klo 13.00.


210527 - Tim Martinen uusi Atlantis-pelaaja
Tim Martinen (s. 1999) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2021 kattavan pelaajasopimuksen. Vasemmalla laidalla viihtyvä pallotaituri siirtyy punapaitoihin FC Lahden organisaatiosta. Miehen meriittilistalta löytyy mm. viisi Veikkausliiga-ottelua.

Tommi Ekmark muistaa Martisen omilta pelivuosiltaan. - Pelasin Kissoissa Timiä vastaan. Oli kyllä paha pideltävä. Tuntui, että tuo kaveri pelaa väärässä sarjassa. Sen jälkeen Timillä on kuitenkin ollut erilaista vammaa, ja kaveri on vasta vähitellen toipumassa täyteen iskuun.


210526 - Uusi Media officer
Viljami Jurvanen aloittaa Atlantiksen Media officerina. Media-alan opiskelija pääsee nyt soveltamaan oppejaan käytäntöön, kun Vise ottaa haltuunsa seuran Edustuksen ja Akatemian Facebook-tilit. Edustusjoukkueelle avataan myös oma Instagram-tili, jossa niinikään tulee näkymään uuden Media officerin kädenjälki. Luvassa on perinteisten matsiraporttien lisäksi uutisia ja kuvia joukkueen arjesta, joten tiedossa on varmasti mielenkiintoista seurattavaa.

Atlantis Akatemialle avataan myös oma Instagram-tili, jonka ottaa hoitoonsa tehokaksikko Joshua Etie - Adonis Sfishta. Heidän seurassaan tuskin pääsee pitkästymään.


210525 - Obille kapteenin nauha
Obi Metzger valittiin pelaajiston äänestyksessä Atlantis-miehistön kapteeniksi kaudelle 2021. Avuksi kapteenistoon Obi saa kovan nelikon Med Bekhedda, Antti-Pekka Kesonen, Sammy Ndjock ja Fahad Mohamed.

Akatemian kipparin nauhaa kantaa toinen Atlantis-ikoni Impton Söderlund. Kapteenistoon kuuluvat myös Joshua Etie, Miro Marin sekä Rafael Lehtonen.


210525 - Viikon hedelmä
Mandariini (Citrus reticulata) on pieni sitruspuiden sukuun kuuluva puu ja sen samanniminen hedelmä. Se on lähtöisin Kiinasta, mutta sitä viljellään nykyään eri puolilla maapalloa. Erityisesti näin keväisin mandariini tuottaa suurta iloa ja nautintoa kaikelle kansalle - myös meille atlantislaisille.

210520 - Kakkonen alkaa 1. kesäkuuta
Atlantis aloittaa tämän kauden Kakkosen pelit tiistaina 1. kesäkuuta, jos koronarajoitukset sen vain suinkin mahdollistavat. Tuolloin PEPO saapuisi Lappeenrannasta helsinkiläisten vieraaksi Pukinmäkeen. Koronarajoitusten vuoksi ottelu jouduttaneen kuitenkin pelaamaan joko ilman yleisöä tai rajoitetulla katsojamäärällä. Seuraamme viranomaisten ohjeita ja tiedotamme välittömästi, kunhan saamme tietoa tulevista rajoituksista.

210519 - Amiri Atlantis-paitaan
Bauraux Amiri (s. 2000) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2022 loppuun ulottuvan pelaajasopimuksen. Topparina ja keskikentän pohjalla viihtyvä väkivahva järkäle siirtyy punapaitoihin AC Kajaanin organisaatiosta. Aikaisemmilta vuosilta miehen meriittilistalta löytyy mm. muutama synnyinmaansa Norsunluurannikon nuorisomaaottelu.

Tommi Ekmark on seurannut Amirin kehitystä pitkin kevättä. - Amirilla oli viime kaudella polven ristisidevamma, mikä leikattiin syyskuussa. Hän kuntoutti itseään tunnollisesti ja pääsi helmikuussa mukaan joukkueharjoituksiin. Peli peliltä esitykset ovat parantuneet, ja Ilves-matsissa Amiri oli jo meidän ehdottomia avainpelaajia.


210517 - Viljo ja Vieno Salon säätiö tukee Akatemiaa
Viljo ja Vieno Salon säätiö on myöntänyt 500 euron valmennusapurahan Atlantis Akatemialle. Säätiö tukee menestyneitä TUL:n seurojen urheilijoita ja joukkueita. Jälleen kerran nöyrä kiitos arvokkaasta tuesta.

210516 - Opintomatka Tampereelle
Atlantiksen kevään toinenkin Tampereen vierailu sujui mollivoittoisesti. Ilveksen reservimiehistö oli Kaupin tekonurmella vahvempi maalein 1-0 (1-0). Tappiosarakkeeseen jouduttiin kirjaamaan myös yksi Skoda, joka päätti jäädä Kaupin parkkipaikalle. Helsinkiläisistä saamapuolelle reissulla lieneekin päässyt ainoastaan niinikään Tampereen pyörteisiin unohtunut päävalmentaja Ekmark.

Avausjakso oli kohtuullisen vauhdikasta peliä. Isännät hallitsivat hienokseltaan, mutta myös Atlantiksella oli omat vahvat hetkensä. Jakson ainokaisen osuman upotti kuitenkin 25 metristä aivan yläkulmaan keltapaitojen Linus Rönnberg.

Toinen jakso olikin sitten tamperelaisten dominointia. Aaro Reiniluoto piti kuitenkin vieraat mukana pelissä. Muutamaan otteeseen kolisi maalikehikko, mutta verkkoon asti isännät eivät palloa enää saaneet. Näin loppunumerot Kaupissa Ilveksen eduksi 1-0.


210515 - Sunnuntaina taas Tampereelle
Atlantiksen harjoitusottelut jatkuvat jo sunnuntaina Tampereella, missä helsinkiläiset kohtaavat Ilveksen reservimiehistön. Koitos käynnistyy Kaupin tekonurmella klo 17.30.

Ilves/2 pelasi viime kaudella Atlantiksen tavoin Kakkosen länsilohkossa. Tamperelaiset kisasivat pitkään Klubi 04:n kanssa lohkovoitosta jääden kuitenkin lopulta toiseksi. Nuori, mutta tasokas vastus odottaa Atlantista varmuudella huomennakin.


210515 - KäPa koulutti Atlantista
Atlantis kohtasi Kapylän Pallon lauantaina KäPa Campuksella. Hyvävauhtinen vääntö ratkesi toisella jaksolla, kun isännät latoivat kymmeneen minuuttiin kolme osumaa ja veivät voiton maalein 4-1 (1-0).

Atlantis lähti peliin hyvällä sykkeellä, ja Impton Söderlund iski jo viiden minuutin jälkeen reboundista punapaitojen avausosuman. Atlantis-hallinta jatkui, mutta kun lisäosumia ei syntynyt, KäPa pääsi mukaan peliin, käytti oman paikkansa ja tasoitti taukonumeroiksi 1-1.

Toiselle jaksolle Atlantis tuli jälleen vahvasti, mutta kesken punapaitojen painostuksen isännät karkasivat kolmesti läpiajoon. Lukemat taululla olivat hetkessä 4-1, ja peli oli sillä taputeltu.


210514 - Lauantaina vastassa KäPa
Atlantis-pelit jatkuvat heti lauantaina, kun punapaidat kohtaavat Käpylän Pallon. Koitos käynnistyy KäPa Campuksella klo 16.00.

KäPa pelasi viime kaudella Atlantis Akatemian kanssa samassa Kolmosen lohkossa. Joukkue voitti lohkon tasaisen varman esityksen päätteeksi ja hoiti myös nousukarsinnat tyylikkäästi varmistaen näin nousun Kakkoseen. Käpyläläiset ovat vielä talven aikana vahvistaneet rivejään melkoisesti, joten Atlantis-miehistöä odottaa varmasti jälleen kerran täysi työpäivä.


210514 - OKM tukee Atlantista
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Atlantikselle liikunta- ja urheiluseuroille tarkoitettua seuratoiminnan kehittämistukea 7.500 euroa. Kiitämme nöyrästi tuesta. Avustukset ovat erityisesti näin korona-aikana todella merkittävä apu seuratoiminnalle.

210512 - Voitokas Hämeenlinnan vierailu
Atlantis kohtasi Hämeenlinnan Jalkapalloseuran keskiviikkoiltana Pullerin kentällä. Helsinkiläisten esitys oli nyt huomattavasti pirteämpi kuin viikonloppuna Tampereella. Pallo liikkui, miehet liikkuivat, tilanteita syntyi ja tulostakin tuli, kun Impton Söderlund iski pelivälineen kahdesti isäntien verkkoon. Loppunumerot Pullerilla näin 0-2 (0-0).

Avausjakso oli hyvätasoista Kakkosen futista, jossa molemmilla oli omat etsikkoaikansa. Punapaidat hallitsivat hienokseltaan alkua, sen jälkeen isännillä oli vahva vartti, ja loppua kohden ote kääntyi taas enemmän helsinkiläisille. Tauolle mentiin kuitenkin maalittomissa tasanumeroissa.

Toiselle jaksolle Atlantis tuli vahvasti. Hämeenlinnalaisten vauhti tuntui helteisessä säässä hiukan hiipuvan, ja punapaidat painoivat pelin väkisin isäntien päätyyn. Impton Söderlund päätti tyylikkäästi kaksi näyttävää hyökkäyskuviota (55' ja 65'). Tämän jälkeen peli jälleen tasaantui, ja molemmat joukkueet tarjosivat vaihtopelaajille näytönpaikkoja. Enempää osumia Pullerilla ei kuitenkaan enää nähty.


210511 - Keskiviikkona Hämeenlinnaan
Atlantis-miehistö matkaa keskiviikkona Hämeenlinnaan, missä helsinkiläiset kohtaavat Hämeenlinnan Jalkapalloseuran. Koitos käynnistyy Pullerin tekonurmella klo 19.15.

HJS pelasi viime kaudella Atlantiksen tavoin Kakkosen länsilohkossa ja sijoittui hienosti kolmanneksi. Hämeenlinnalaiset hakivat lokakuussa Helsingistä täyden pistepotin, joten punapaidoille tarjoutuu nyt oiva tilaisuus revanssiin. Kunnon haaste kuitenkin Pullerilla odottaa.


210510 - Viikon hedelmä
Atlantis-väki pääsi maanantaina pitkästä aikaa nauttimaan raikkaista hedelmistä. Päivän ehdoton ykköshedelmä oli omena, tuo valkeamaitoinen, maukas hedelmä, joka on yksi maailman viljellyimmistä hedelmäpuista. Atlantislaisille omenoista on nyt luvassa iloa pidemmäksikin aikaa.

210508 - Tampere jäi valloittamatta
Atlantiksen Tampereen vierailu ei sujunut onnellisten tähtien alla. Peliesitys takkuili, isännät veivät voiton ja alakerran päällikkö Victor Shevchenko kuskattiin ambulanssilla viereiseen sairaalaan.

Ensimmäiset puoli tuntia helsinkiläisten prässipeli tuotti lukuisia riistoja, mutta niitä ei pystytty hyödyntämään. Hyökkäysten rakentelu jäi tehottomaksi pimputteluksi, eikä tekopaikkoja syntynyt. Isännät hyökkäsivät harvoin, mutta sitäkin vaarallisemmin. Kertaalleen kolisi ylärima, ja loput pelasti Aaro Reiniluoto. Näin tauolle mentiin vielä maalittomissa tasalukemissa.

Toisella jaksolla helsinkiläisten pelinrakentelu sai hiukan lisää kierroksia. Vaarallisimmat maalipaikat tulivat kuitenkin edelleen kotijoukkueelle, ja kahdesti pallo myös iskettiin Reiniluodon selän taakse (58. Erkka Helminen ja 68. Nganbe Nganbe). Atlantiksen hyökkäyksiin tuli vaarallisuutta vasta viimeisen vartin aikana. Niko Parkkari ampui 85. minuutilla vieraiden kavennusosuman, ja tämän jälkeen haettiin vielä raivoisasti tasoitusta. Loppunumerot kuitenkin Kaupin urheilupuistossa ansaitusti isäntien eduksi 2-1 (0-0).


210507 - Lauantaina Tampereelle
Atlantis-miehistö matkaa lauantaina Tampereelle, missä helsinkiläiset kohtaavat Ilves-Kissat. Koitos käynnistyy Kaupin tekonurmella klo 13.00.

Ilves-Kissat pelaa tällä kaudella Kakkosen länsilohkossa. Viime syksynä joukkue voitti oman lohkonsa Kolmosessa ja nousi karsintojen kautta Kakkoseen. Joukkueessa on rutkasti kokemusta Ykkösestä ja Kakkosesta, joten hyvä vääntö tiedossa helsinkiläisille jälleen kerran.


210505 - Otteluohjelmia työstetään
Palloliitossa työstetään parhaillaan kiivaasti eri sarjojen otteluohjelmia. Kakkosen ohjelmaa muokataan siirtämällä ensimmäiset kierrokset pelattaviksi myöhemmin. Samalla tehdään viimeiset viilaukset muiden pelien osalta. Kolmosen ohjelma taas syntyi helposti, kun sarjaa typistettiin ja pelien määrää vähennettiin. A-junnujen sarjaohjelma sen sijaan meni kokonaan uusiksi, kun karsinnat peruttiin ja päätettiin pelata suoraan yksinkertainen SM-sarja. Näille otteluille haetaan nyt pelipäiviä.

Otteluohjelmat löytyvät tuttuun tapaan kotisivuiltamme Tulevat Atlantis-ottelut -valikosta. Päivitämme ottelutietoja sitä mukaan, kun niitä vahvistetaan.


210503 - Uusia atlantislaisia
Atlantiksen keskikentän pallotaituri Med Bekhedda on ahkeroinut myös kentän ulkopuolella. Toinen Bekhedda Jr on nyt nähnyt päivänvalon. Lämpimät onnittelut koko perheelle!

200502 - Vitsit vähissä
Jos Obi Metzger odottaa iltaravintoloiden aukeamista, vielä enemmän sitä odottaa Atlantiksen lentävä manageri Aarne Tenkanen. Viihdetaiteilijan työkeikat loppuivat samantien, kun ravitsemusliikkeet pistettiin Suomenmaalla kiinni.

- Duunit loppuivat kuin seinään, kun Sanna pisti raflat poseen. Nyt istutaan joka viikonloppu himassa ja vedetään kossua. Onneks muija on vielä töissä, niin se elättää, artisti tarinoi.

- Nuorempana ois pärjänny hyvinkin, kun oli morsian joka sormelle. Oli meinaan silloin aina ykstoista naista tietynlaista.

- Ykskin ex-muija oli kerran viemässä meidän poikaa ekaa päivää eskariin. Äidit siellä kertoivat tädeille lastensa nimiä, ja nämä ihastelivat että onpa herttaista, kun lapset saavat nimensä äitien harrastusten mukaan. Tuulin äiti kun harrasti purjehdusta, Ruusun äiti puutarhanhoitoa jne. Silloin muija sanoi meidän penskalle, että nyt lähdetään kotiin Jorma.

- Pitkään eskarin tädit katsoivat myös toista ex-muijaa, kun tämä vei ekaa kertaa kouluun meidän Laura Jenna Ellinoora Alexandra Camilla Tenkasta.

- Mut näillä korteilla mennään ja nyt ollaan täällä hylätyllä sivuraiteella.

Kiitos Tenkanen, nämä on kuultu jo muutamaan otteeseen.


210501 - Moottoritie on kuuma
Moottoritie on kuuma Pelle Miljoonan legendaarinen hittibiisi "Moottoritie on kuuma" julkaistiin vuonna 1980. Kappale nousi nopeasti levynmyyntilistojen kärkeen ja ylitti samalla kultalevyrajan.

Atlantis FC aloitti taipaleensa jalkapallon VII divisioonassa myös 1980. Seura nousi nopeasti ylempiin sarjoihin käväisten aina Veikkausliigassa 2001. Ja moottoritie on atlantislaisille perinteisesti toukokuussa todella kuuma.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)