Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-30.04.2021

210430 - Neljä harjoituspeliä
Atlantis pelaa vielä neljä harjoitusottelua ennen sarjapelien käynnistymistä. Lauantaina 8.5. kohdataan Ilves-Kissat Tampereella, keskiviikkona 12.5. HJS Hämeenlinnassa, lauantaina 15.5. KäPa Kumpulassa sekä sunnuntaina 16.5. Ilves/2 Tampereella. Hyviä vääntöjä tiedossa ja samalla myös mainioita näytönpaikkoja Atlantis-pelureille.

210430 - Viimeisin tieto: Kakkonen alkaa 29.-30. toukokuuta
Palloliiton kilpailutyöryhmä päätti perjantaina, että ainoastaan Kakkosen pohjoislohko eli C-lohko aloitetaan suunnitelman mukaisesti 9. toukokuuta. A- ja B-lohkojen uusi aloitusajankohta on viikonloppu 29.-30. toukokuuta. Tämäkin sillä varauksella, että viranomaismääräykset sen tuolloin mahdollistavat.

Käytännössä lykkäys toteutetaan siirtämällä kolme ensimmäistä ottelukierrosta uusille pelipäiville. Muuten otteluohjelma säilyy entisellään, ja sarja on edelleen tarkoitus pelata kaksinkertaisena 22 ottelun kilpailuna.


210428 - A-junnujen sarjajärjestelmä myös uusiksi
Palloliitto ilmoitti keskiviikkona, että A-nuorten SM-karsintasarja jätetään tänä vuonna kokonaan pelaamatta. Sen sijaan pelataan 20 joukkueen yksinkertainen SM-sarja, mihin pääsevät kaikki karsintasarjaan oikeutetut joukkueet. Kullekin joukkueelle tulisi näin 19 ottelua.

SM-sarja on tarkoitus käynnistää kesäkuun alusta, ja päätöskierros pelattaisiin lokakuun viimeisenä viikonloppuna.


210427 - AP Kesonen Atlantis-paitaan
Antti-Pekka Kesonen (s. 1994) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2021 kattavan pelaajasopimuksen. Jyväskylälästä lähtöisin oleva Kesonen on viime vuodet pelannut Mikkelissä, ja viime kaudella mies kantoi kapteenin nauhaa Pallo-Kissoissa.

Tommi Ekmark tuntee Kesosen kouluajoilta saakka. - AP on viimeisen päälle urheilija. Häneltä meidän nuoret pelaajat voivat oppia paljon. AP pystyy pelaamaan monessa roolissa keskialueella ja ylhäälläkin, ja hän tuo joukkueeseen mainion lisävaihtoehdon.


210426 - Kolmosen sarjajärjestelmä uusiksi
Palloliitto pyrkii käynnistämään Kolmosen kesäkuun toisella viikolla. Atlantis Akatemian ensimmäinen peli olisi tässä mallissa 10. kesäkuuta, jolloin Valtti saapuisi vieraaksi Pukinmäkeen.

Kolmonen on nyt tarkoitus pelata 12 joukkueen yksinkertaisena sarjana, minkä jälkeen pelattaisiin jokaisessa lohkossa ylä- ja alaloppusarjat. Näin pelejä tulisi 16 alkuperäiseen 22 sijaan.


210425 - TPS oli vahvempi
TPS oli pelätyn kova vastus Atlantis-miehistölle sunnuntaina. Turkulaiset tulivat avausjaksolle niin aggressiivisesti, etteivät helsinkiläiset saaneet omaa hyökkäyspeliään käyntiin laisinkaan. Isännät sen sijaan loivat maalipaikkoja tasaiseen tahtiin, ja kahdesti pallo iskettiin Aaro Reiniluodon selän taakse (14. Sonny Hilton ja 45. Elmo Heinonen).

Toisella jaksolla asetelmat kuitenkin muuttuivat. Atlantis pelasi rohkeammin, ja tilanteita alkoi syntyä myös turkulaismaalille. Verkkoon asti punapaidat eivät palloa kuitenkaan saaneet. Isännätkään eivät lisäosumia onnistuneet tekemään, joten loppulukemat Kupittaalla olivat turkulaisten eduksi 2-0 (2-0).

Tommi Ekmark kiitteli ottelun jälkeen punapaitojen toisen jakson esitystä. - Avausjaksolla olimme koko ajan perässä, mutta toisella pelasimme fiksummin ja rohkeammin. Noista paikoista olisi kyllä joku maali pitänyt tahdä.

Ekmark laski pelin jälkeen suojattinsa muutaman päivän lomalle. Yhteisharjoituksiin joukkue palaa jälleen torstaina.

- Olemme harjoitelleet viimeiset kolme viikkoa todella kovaa, joten pieni palauttava lepo tulee tarpeeseen. Toivottavasti sarjapelit vain saataisiin käyntiin mahdollisimman pian, jotta pääsisimme vihdoin taas normaalirytmiin, päävalmentaja miettii.


210424 - Sunnuntaina Turkuun
Atlantis-miehistö matkaa sunnuntaina Turkuun, missä helsinkiläiset kohtaavat Turun Palloseuran. Koitos käynnistyy Kupittaalla klo 14.00.

TPS on helsinkiläisille tuttu vastustaja vuosien varrelta. Syksyllä 2000 joukkueet olivat vastakkain Veikkausliigan nousukarsinnoissa. Tuolloin Turussa päädyttiin tasanumeroihin 1-1, mutta kun punapaidat myllyttivät kotonaan turkulaisia maalein 4-1, Atlantis nousi Veikkausliigaan kaudelle 2001. Sen jälkeen TPS on toki esiintynyt liigassa useampaan otteeseen, kun taas Atlantis on pelaillut Ykköstä, Kakkosta ja Kolmosta.


210424 - Pelimiehille kova kiinnitys
Atlantiksen Kutosen joukkue Pelimiehet on tehnyt melkoisen kaappauksen, kun pallovirtuoosi Tommi Ekmark on liittynyt mukaan joukkueeseen. Ekmark kaivaa nappulakengät naftaliinista ja aikoo olla iskussa, kun Kutonen käynnistyy kesäkuussa. Tavoitekin on jo selvillä.

- Lupaan voittaa Kutosen maalikuninkuuden. Ja jos Akatemia tarvitsee vahvistuksia, voin jeesata Kolmosessakin.

Tulemme seuraamaan, onko mies sanojensa mittainen. Vai istuttavatko Bola ja Japhet tähtipelaajaansa penkillä, jos työnteko ei maistu treeneissä?


210423 - Aluesarjat alkavat kesäkuussa
Palloliitto ilmoitti perjantaina, että liiton eteläisen alueen sarjat pyritään käynnistämään 7. kesäkuuta alkavalla viikolla. Atlantiksen Kolmosen ja Kutosen joukkueet Akatemia ja Pelimiehet saavat näin odottaa vielä reilun kuukauden, ennen kuin ne pääsevät tositoimiin.

210423 - Kakkosen aloitus jäi edelleen avoimeksi
Palloliiton järjestämä Kakkosen seurojen kokous ei tuonut kaivattua ratkaisua, milloin ottelut saadaan käyntiin. Valtaosa seuroista haluaisi aloittaa pelit ohjelman mukaisesti 8.-9. toukokuuta, mutta alueelliset koronarajoitukset estävät pelit osassa maata. Nyt seurojen tulee ilmoittaa ensi keskiviikkoon mennessä, mitkä joukkueet voivat pelata kotiotteluita toukokuussa. Tämän jälkeen seurat tapaavat uudelleen lohkoittain, ja ohjelmat pyritään saamaan valmiiksi.

210422 - Tenkasen koronakuulumiset
Siinä missä Atlantis-pelaajat odottavat koronarajoitusten päättymistä ja sarjojen käynnistymistä, manageri Aarne Tenkanen odottaa ravintoloiden avautumista ja pääsyä keikoille.

- Kyllä keikkoja kaipaa. Me vedettiin maaliskuussa yks nettikeikka, missä kävi lähes 50.000 katsojaa. Lisäksi ollu jotain yksityiskeikkoja. Mutta toivottavasti kesäkuussa pääsee jo estradeille.

Raspikurkku ei kuitenkaan ole levännyt laakereilla. - Uusi Atlantis-biisi on pian valmis. Koetetaan saada se sarja-avaukseen.

Tenkanen on myös ehtinyt Libido-nettijulkaisun kansikuvapojaksi. - Tehdään joka perjantai uusi pläjäys. Kyllä sieltä vielä tulee Atlantis-numerokin.


210421 - Contille jatkosopimus
Tommaso Conti (s. 2002) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2021 kattavan Akatemia-sopimuksen. Conti aloittaa nyt toisen kautensa Atlantis-miehistössä. Viime kaudella Vuosaaren pommittaja tykitti punapaidoille näyttäviä osumia niin Kakkosessa, Kolmosessa kuin A-junnuissakin.

Tommi Ekmark odottaa Contilta tehoja tälläkin kaudella. - Tommilla on mainio laukaus. Hän ampuu hyvin molemmilla jaloilla. Kun saamme muunkin pelaamisen kehitettyä samalle tasolle, poika tekee vielä kovaa jälkeä.


210420 - OKM tukee Akatemiaa
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Atlantis Akatemialle liikunta- ja urheiluseuroille tarkoitettua Covid-19 pandemia-avustusta 2.000 euroa. Kiitämme nöyrästi tuesta. Se on tänä päivänä merkittävä apu seuratoiminnalle.

210420 - Koronakokous siirtyy jälleen
Palloliiton järjestämä Kakkosen seurojen tilannekatsaus siirrettiin uudemman kerran. Uusi aika infotilaisuudelle on nyt perjantai klo 13. Tieto koronarajoitusten exit-strategian viimeisimmistä käänteistä ei ollut vielä ehtinyt liiton toimistoon, joten seurat saavat nyt odottaa ainakin loppuviikkoon tietoa sarjojen käynnistymisestä.

210419 - EIF ratkaisi lopussa
EIF ja Atlantis kävivät tiukan väännön Tammisaaren keskuskentällä maanantai-iltana. Pitkään edettiin maalittomissa tasalukemissa, mutta 80. minuutin kohdalla EIF:n Juuso Liukkonen livahti karkuun helsinkiläisten alakerralta ja sijoitti varmasti takanurkkaan ottelun aikonaisen osuman. Näin loppunumerot isännille 1-0 (0-0).

Tommi Ekmark näki tappiosta huolimatta paljon hyvää punapaitojen esityksessä. - Varsinkin avausjakso oli meiltä erittäin hyvää peliä. Loimme aivan riittävästi maalipaikkoja. Niistä olisi pitänyt iskeä tarvittavat osumat. Tappio tietysti aina harmittaa - varsinkin, kun pääsivät niin lopussa ratkaisemaan. Mutta muuten voimme olla esitykseemme tyytyväisiä.


210418 - Maanantaina EIF
Atlantis kohtaa maanantaina Tammisaaressa Ekenäs IF:n. Koitos käynnistyy Keskuskentällä klo 19.00.

EIF on helsinkiläisille tuttu vastustaja vuosien varrelta. Syksyllä 2014 joukkueet olivat vastakkain Ykkösen nousukarsinnoissa. Tuolloin Tammisaaressa päädyttiin tasanumeroihin 3-3, mutta Bolliksella vieraat olivat parempia maalein 1-3. Siitä lähtien vihreäpaidat ovat pelanneet Ykkösessä hyvällä menestyksellä, ja vahva ryhmä tammisaarelaisilla on koossa tälläkin kaudella.


210418 - Kaksijakoinen koitos
Atlantis ja VJS kohtasivat sunnuntaina Oulunkylän Pikkupekka Areenalla. Avausjakso mentiin punapaitojen komennossa, mutta toisella puolikkaalla vantaalaiset olivat niskan päällä. Loppunumerot kuitenkin Atlantiksen eduksi 2-1 (2-0). Diakite viimeisteli molemmat isäntien osumat.

Avausjaksolla punapaidoilla oli tulessa kokeneempaa kalustoa, ja peli rullasi ajoittain varsin mallikkaasti. Prässipeli toimi, ja kaksinkamppailut voitettiin hyvällä prosentilla. Maalipaikkojakin syntyi mukavaan tahtiin. Toisella jaksolla kentällä oli lähes täysin Akatemia-miehistö. Samalla katosi kuitenkin isäntien hyvä ote. Pallo ei enää liikkunut yhtä vauhdikkaasti, ja nähtiin liikaa helppoja virheitä. Vantaalaiset saivatkin tukun maalipaikkoja ja kertaalleen myös pallon Aaro Reiniluodon selän taakse. Punapaidat sen sijaan eivät enää omista paikoistaan onnistuneet. Näin loppunumerot Ogelissa 2-1.


210417 - Sunnuntaina vastassa VJS
Atlantis kohtaa sunnuntaina Oulunkylässä Vantaan Jalkapalloseuran. Joukkueet olivat vastakkain jo tammikuussa Vantaalla, ja tuolloin koitos päättyi punapaitojen eduksi maalein 1-5. VJS on kuitenkin kevään mittaan vahvistanut rivejään ja napsinut viime peleistään kelpo tuloksia. Kunnon vääntö odottaa siis Atlantis-miehistöä jälleen kerran.

210416 - Koronakokous siirtyi ensi viikkoon
Palloliiton järjestämä Kakkosen seurojen tilannekatsaus siirtyy ensi keskiviikkoon. Liiton herroilla ei vielä ollut seuroille uutta kerrottavaa, joten tapaamista päätettiin lykätä ja herrat pääsevät näin valmistautumaan rauhassa viikonlopun viettoon.

210415 - Palloliitossa perjantaina koronakokous
Kakkosen seurat kokoontuvat jälleen perjantaina Palloliiton johdolla keskustelemaan koronapandemian aiheuttamista haasteista tulevan kauden läpiviemiseksi. Liiton herrat kertovat uusimmat tiedot viranomaislinjausten osalta, ja myös seurat pääsevät esittämään omat näkemyksensä. Mikäli muutoksia Kakkosen ohjelmaan ei enää ole tulossa, sarja käynnistyy 6. toukokuuta. Atlantiksen sarja-avaus olisi sunnuntaina 9. toukokuuta NJS:n vieraana.

210414 - Sami Grönberg Atlantis-paitaan
Sami Grönberg (s. 2002) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2021 kattavan Akatemia-sopimuksen. Grönberg siirtyy punapaitoihin Seinäjoen Jalkapallokerhosta. Viime kaudella keskikentän pallotaituri pelasi HJK:n A-junioreissa.

Tommi Ekmark toivottaa Grönbergin tervetulleeksi Atlantikseen. - Samilla on kunnianhimoiset tavoitteet, ja hän on valmis tekemään paljon töitä niiden eteen. Tällainen kaveri sopii erinomaisesti meidän toimintafilosofiaan.


210413 - Tino näkee jo valoa tunnelin päässä
Vuosi 2020 oli Atlantikselle koronan kurimuksessa taloudellisesti todella vaikea. Tämä vuosi näyttää kuitenkin jo paljon paremmalta.

- Teimme viime vuonna yli 30.000 euron tappion. Jos olisimme kevään koronatauon aikana turvautuneet lomautuksiin, olisimme selvinneet vähemmällä, mutta se olisi saattanut monta kaveria todella vaikeaan tilanteeseen. Onneksi meillä oli alla kolme voitollista tilikautta. Syksyllä oltiin kuitenkin jo todella tiukoilla. Ikuinen optimisti Tenkanenkin tiivisti senhetkiset fiilikset vain lyhyesti, että kusessa ollaan, puheenjohtaja Tino Kinnunen muistelee.

- Onneksi tämä vuosi näyttää huomattavasti paremmalta. Talvi ja kevät on mennyt sen verran hyvin, että tulemme hyvin todennäköisesti tekemään voitollisen tilinpäätöksen, jos koronatilanne ei tästä enää hirveästi pahane. Duunia se kyllä tulee vaatimaan helvetisti, mutta jos sillä tästä korona-ajasta selvitään, niin hyvä.


210410 - Klubi 04 kuritti Atlantista
Klubi 04 osoitti Atlantikselle, etteivät joukkueiden voimasuhteet ole muuttuneet talven aikana. Isännät latoivat Töölössä taululle ansaitut voittonumerot 2-0 (2-0).

Avausjakso oli tarkkaa peliä, missä tilanteet olivat kortilla molemmissa päissä kenttää. Muutamaan otteeseen Klubin liukkaat kärkipelaajat pistivät kuitenkin punapaitojen alakerran ahtaalle, ja kahdesti myös pallo oli Sammy Ndjockin selän takana. Atlantiksen oma hyökkäyspeli sen sijaan oli avausjaksolla kovin verkkaista, ja ainoastaan yksi laukaus saatiin aikaiseksi kohti isäntien maalia.

Toisella puolikkaalla Konan Kouakou toi lisävirtaa punapaitojen prässipeliin, ja samantien tilanteita alkoi syntyä myös Klubin maalille. Vieraiden ruuti oli kuitenkin märkää, eikä palloa verkkoon asti onnistuttu toimittamaan. Kun isännätkään eivät onnistuneet omissa tilanteissaan, enempää osumia Töölössä ei enää nähty.


210407 - Adolle Akatemia-sopimus
Adonis Sfishta (s. 2003) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa 2-vuotisen Akatemia-sopimuksen. Laitapakki siirtyi syksyllä punapaitoihin PK-35:stä.

Moshood Bola kiittelee Sfishtan työmoraalia. - Poika tekee töitä tosissaan ja kehittyy koko ajan. Viime kaudella Ado istui penkillä PK:n B-junnuissa, tänä talvena hän on ollut jo pysäyttämässä Interin ja HIFK:n liigakärkiä.


210406 - Lauantaina vastassa Klubi 04
Atlantis kohtaa tulevana lauantaina Töölössä Klubi 04:n. Koitos käynnistyy jo klo 12.00.

Joukkueet pelasivat viime kaudella samassa Kakkosen lohkossa, ja kolmesti poistuivat raitapaidat kentältä voittajina. Pariin otteeseen Atlantis-miehistö onnistui pistämään vastustajansa tiukoille, mutta klubilaisten luokkaa parempi viimeistelytaito ratkaisi joka kerta väännöt sinivalkoisten eduksi.


210403 - Leolle jatkosopimus
Leonard Chijioke Ibekwe (s. 1991) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2021 kattavan pelaajasopimuksen. Pallotaituri aloittaa nyt toisen kautensa punapaidoissa. Varhaisemmilta vuosilta miehen CV:stä löytyvät mm. Aalborg BK Tanskan pääsarjasta ja Burinam United Thaimaan pääsarjasta sekä neljä peliä Kamerunin U20-maajoukkueessa.

Tommi Ekmark odottaa Ibekweltä vahvaa panosta tulevalla kaudella. - Leo on todella mielenkiintoinen pelaaja. Hänellä oli Suomeen muutettuaan pitkä tauko systemaattisesta harjoittelusta, mikä näkyi viime kaudella toistuvina loukkaantumisina. Nyt pohjia on pyritty rakentamaan huolellisemmin. Mikäli saamme kaverin täyteen iskuun, hänellä on varmasti vielä paljon annettavaa.


210402 - Seniorit kouluttivat beibejä
Atlantis-beibit haastoivat perjantaina joukkueen kokeneemman kaartin keskinäiseen mittelöön, mutta tälläkin kertaa seniorit osoittivat, että junnuilla on vielä matkaa heidän tasolleen. Kelpo vääntö saatiin kuitenkin aikaiseksi joukkueiden kesken.

Pelin jälkeen Tommi Ekmark laski suojattinsa kolmen päivän pääsiäisvapaalle. Takaisin yhteisharjoituksiin ryhmä palaa jälleen ensi tiistaina.


210401 - Muhis uusi sopimuspelaaja
Mohamed Lassoued (s. 2003) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2021 kattavan Akatemia-sopimuksen. Viime kaudella pallotaituri pelasi PK-35:n riveissä B-nuorten SM-sarjaa.

Tommi Ekmark odottaa mielenkiinnolla Lassouedin panosta tulevalla kaudella. - Muhis on nopea, taitava ja omaa mainion laukauksen. Jos saamme pojan vielä sisäistämään joukkuepelin vaatimukset, hän tulee haastamaan tiukasti meidän kokeneempaa hyökkäyskalustoa.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)