Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-28.02.2021

210227 - Ali Al-Musawi uusi Atlantis-pelaaja
Ali Al-Musawi (s. 1996) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2021 kattavan pelaajasopimuksen. Al-Musawi on Kuopion Palloseuran kasvatti, jolla on useamman vuoden kokemus Kakkosen peleistä. Kuopiossa pallotaituri pääsi muutamaan otteeseen testaamaan myös Veikkausliigan vauhtia. Viime kaudella mies kantoi ylpeänä Mikkelin Pallo-Kissojen pelipaitaa, missä tilastoihin kertyi täydet 17 ottelua ja viisi maalia.

Tommi Ekmark uskoo Al-Musawin tuovan oivan lisän Atlantiksen hyökkäyspeliin. - Ali oli monikäyttöinen pelaaja. Hän pystyy pelaamaan yläkerrassa monessa eri roolissa ja sopii liikkuvana pelaajana mainiosti meidän pelityyliin.


210225 - Alasarja-arkea
Koronapandemia on pistänyt pääkaupunkiseudun jalkapalloseurat ahtaalle paitsi taloudellisesti myös harjoituspaikkojen suhteen. Liiga ja Ykkönen sekä junnut ovat saaneet harjoitella halleissa, mutta esimerkiksi Kakkosen seurat on jätetty täysin oman onnensa nojaan.

Tino Kinnunen on yrittänyt löytää Atlantis-joukkueille harjoituspaikkoja. - Olemme pyrkineet hyödyntämään ulkokenttien vapaita vuoroja sekä kierrelleet lähiseudun yksityisissä halleissa. Aika taiteilua se on ollut, kun joukkueilla on 5-6 tapahtumaa viikossa. Nyt ilmeisesti kaikki hallit laitetaan kiinni, mutta onneksi kevät vähitellen etenee ja ulkokentät rupeavat pian olemaan pelikunnossa. Tämä on myös koronan kannalta varmasti turvallisin vaihtoehto.


210224 - Tasuri Korsossa
Atlantis haastoi pirteästi HIFK:n Korson hallissa keskiviikkona. Tähtirinnat aloittivat ryminällä, ja pallo pysyi Atlantis-päädyssä ensimmäisen vartin. Isännät ottivatkin ansaitun johdon, kun kaukolaukaus yllätti Aaro Reiniluodon. Vähitellen kuitenkin sinisissä pelannut Atlantis-miehistö alkoi päästä peliin mukaan, ja turha kunnioitus karisi otteista. Tauolle mentiin kotijohdossa 1-0.

Toiselle jaksolle Atlantis tuli rohkeammin, ja tilanteita syntyi myös HIFK:n maalille. Ali Al-Musawin ja Aboubacar Diakiten tuplaprässi sai Tino Palmaston vaikeuksiin, ja lopulta Diakitella oli helppo työ iskeä numerot tasoihin. Tämän jälkeen tähtirinnat hakivat uudelleen johto-osumaa, mutta kohtuulliseen vähiin jäivät isäntien paikat. Loppulukemat Korsossa näin 1-1 (1-0).

Atlantis-luotsi Tommi Ekmark kiitteli suojattejaan taiston tauottua. - Tämä oli paras pelimme tähän mennessä. Pelasimme kurinalaisesti, ja Akatemia-pojatkin pysyivät hyvin vauhdissa mukana. Iso kiitos koko joukkueelle kovasta työmoraalista.


210223 - Keskiviikkona vastassa HIFK
Atlantis kohtaa keskiviikkona HIFK:n Veikkausliiga-miehistön. Koitos käynnistyy Korson hallissa klo 15.30.

Tommi Ekmark odottaa innolla keskiviikon vääntöä. - IFK on hyvin valmennettu, taktisesti vahva joukkue. Kova haaste, mutta näistä peleistä pelaajat nauttivat. Myös valmentajalle loistava tilaisuus katsoa, miten pärjää liigakoutsia vastaan.


210221 - Uusi Atlantis-joukkue Kutoseen
Työnimellä Atlantis FC / Pelimiehet starttaava uusi Atlantis-joukkue aloittaa Kutosessa. Joukkueessa nähdään lukuisia Atlantis-paidasta tuttuja pelimiehiä. Mukana ovat mm. Rasmus Martin, Lucas Mekonen, Armando Pongo, Gedeon Pongo ja Lamin Jammeh. Joukkue harjoittelee Tapulin liikuntapuistossa, ja valmentajaksi on kiikarissa kovan luokan valmentajavelho Moshood Bola.

Jos haluat mukaan Pelimiesten tasokkaaseen ryhmään, ota yhteyttä: Lucas Mekonen (puh. 044 3530509).


210220 - Konkarit pitivät pintansa
Atlantis-beibit haastoivat joukkueen seniorit Kauniaisten hallissa lauantaina. Avausjaksolla junnut liikuttivat palloa näppärästi ja pitivät konkarit puolustuskannalla. Kaksi helppoa virhettä kuitenkin kostautuivat, ja kokenut kettu Ali Al-Musawi rokotti molemmista. Toisella jaksolla nuorisolta loppui usko ja kunto, ja seniorit ottivat komennon. Aram Hasanzada osui vielä kerran, ja näin loppunumerot konkareiden eduksi 3-0 (2-0).

Atlantis-luotsi Tommi Ekmark kiitteli beibien esitystä avausjaksolla. - Pallo liikkui vauhdikkaasti, ja kohtuullisia paikkojakin syntyi. Ainoastaan maalit puuttuivat. Vastaavasti omassa päässä ripaus lisää nöyryyttä, ja takaiskuilta olisi vältytty. Toinen jakso oli sitten jo selvemmin senioreiden.


210219 - Tilipäivä
Outokumpu Oyj Atlantiksen pitkäaikainen sielunkumppani Outokumpu tuo kaiken koronakurjuuden keskellä iloa Atlantis-leiriin. Hedelmäinen yhteistyö on reilun vuoden aikana poikinut mukavan potin, mistä perjantaina seuralle tuloutui ensimmäinen kolmannes.

Yhteistyökuvion rakentanut Tino Kinnunen on riemuissaan projektin onnistumisesta. - Tämä kumppanuus on ollut meille todella merkittävä. Kun korona rajoittaa muuta varainhankintaa, jokainen lisäeuro on urheiluseuroille tänä päivänä iso apu.


210219 - Koronarajoitukset jatkuvat
Harrastustoiminnan rajoitukset jatkuvat Helsingin kaupungin kentillä ja halleissa ainakin maaliskuun loppuun saakka. Lapset ja nuoret voivat edelleen harjoitella sisätiloissa, mutta aikuisten harjoitusvuorot ovat yhä peruttu sekä sisällä että ulkona. Otteluita pääkaupunkiseudulla on mahdollista pelata ainoastaan yksityisillä kentillä.

210218 - JäPS perui - keskiviikkona HIFK
JäPS joutui valitettavasti perumaan perjantaiksi kaavaillun harjoitusottelun pelaajapulan vuoksi. Seuraavaksi Atlantis-miehistö kohtaa ensi keskiviikkona 24. helmikuuta HIFK:n. Ennen tätä ohjelmassa on kuitenkin seuran sisäinen koitos, kun beibien U20-joukkue haastaa lauantaina joukkueen seniorit.

210216 - Tenkanen luomisvireessä
Koronapandemia on pysäyttänyt Atlantis-manageri Aarne Tenkasen keikkakiertueen. Mies ei kuitenkaan ole jäänyt pyörittelemään peukaloita, vaikka hallituksen koronarajoitukset esiintyvää taiteilijaa pahasti jurppivatkin.

- Jos paikalla on artisti, tilaisuuteen saa ottaa kymmenen henkeä. Jos musiikkia soitetaan levyltä, paikalla voi olla vaikka 200 ihmistä. Eipä ole hirveästi viime aikoina keikoille kyselty.

Artisti on kuitenkin käyttänyt keikkatauon hyödykseen, ja luvassa on uutta Tenkas-musiikkia. Huhutaan jopa, että tuloillaan saattaisi olla uusi Atlantis-biisi. Manageri ei kuitenkaan suostu tätä vahvistamaan.

- Katsotaan, mitä meiltä syntyy. Saattaa sieltä jotain punasinistä ilmestyäkin.

Ainakin toistaiseksi markkinoita siis hallitsee yhä Pukinmäen pitkäaikainen listaykkönen "Taistoon jättiläiset käy..."


210215 - Fahadille jatkosopimus
Fahad Mohamed (s. 2000) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2021 kattavan pelaajasopimuksen. Fahad on Atlantiksen legendaarisen ´00-joukkueen kasvatti, jonka meriittilistalta löytyy mm. kaksi A-poikien SM-hopeaa isossa roolissa.

Moshood Bola on seurannut Fahadin kehitystä pidemmän aikaa. - Fahadin pitäisi tällä kaudella pystyä lyömään itsensä läpi miesten peleissä. Kaksi vuotta sitten näytti jo hyvältä, mutta viime kausi otti takapakkia. Nyt täytyy olla valmis tekemään töitä tosissaan. Meillä on kova kilpailu pelipaikoista kaikissa joukkueissa, eikä mitään tule ilmaiseksi.


210214 - Seuraavaksi JäPS
Atlantiksen seuraava harjoitusottelu on ohjelmassa jo ensi perjantaina 19. helmikuuta, kun helsinkiläiset kohtaavat Järvenpään hallissa paikallisen Palloseuran. JäPS on jo useamman vuoden kuulunut Kakkosen ehdottomiin kärkiryhmiin, joten kelpo haaste odottaa jälleen punapaitoja.

Atlantis-pelureilla on ensi viikonloppuna ohjelmassa toinenkin koitos, sillä lauantaina joukkueen seniorit kohtaavat beibien U20-joukkueen.


210213 - Tasuri Lahdessa
Atlantis kohtasi Lahden Reippaan Mukkulan hallissa lauantaina. Helsinkiläiset hallitsivat hienokseltaan pelitapahtumia ensimmäiset puoli tuntia, mutta Muad Ahmedin hölmöilemä punakortti sotki vieraiden kuviot. Toisella jaksolla Atlantis-miehistö pääsi vajaallakin jälleen paremmin mukaan peliin. Molemmilla oli etsikkoaikansa, ja kumpikin myös onnistui kertaalleen viimeistelyssä. Helsinkiläisten tasoituksen puski kulmasta Max Mäkipää. Loppunumerot näin Mukkulassa 1-1 (0-0).

Atlantis-luotsi Tommi Ekmark löysi helsinkiläisten esityksestä yhä paljon parannettavaa. - Emme vieläkään liikuta palloa tarpeeksi nopeasti. Moni ottaa turhan monta kosketusta, ja peli hidastuu. Toisella jaksolla saimme palloa liikkeelle hiukan nopeammin, ja tilanteitakin syntyi enemmän. Positiivista oli, että emme vajaallakaan olleet missään vaiheessa isommalti vaikeuksissa, mutta hyökkäyspeli tietysti kärsi. Tuollaisia kortteja ei vain saa ottaa. Siinä laittaa koko joukkueen kuseen.


210212 - Lauantaina Lahteen
Atlantis-miehistö suuntaa lauantaina Lahteen, missä helsinkiläiset kohtaavat Mukkulan hallissa Lahden Reippaan. Koitos käynnistyy klo 16.00.

Punapaidat ovat tällä kertaa liikkeellä hiukan kokeneemmalla ryhmällä. Päävalmentaja Tommi Ekmark nimesi otteluun 18 pelaajaa, joista viisi Akatemia-beibejä.

Reipas on Atlantikselle tuttu kilpakumppani, sillä muutama vuosi takaperin joukkueet kisasivat samassa lohkossa Kolmosessa. Tuolloin Reipas oli parempi ja vei lohkon ykkössijan. Atlantiksen kohtalona oli jäädä kakkoseksi, mutta vuotta myöhemmin punapaidatkin seurasivat perässä Kakkoseen.


210212 - Viljami Jurvanen uusi Atlantis-peluri
Viljami Jurvanen (s. 1999) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2021 kattavan pelaajasopimuksen. Keskikentän työmyyrä siirtyy Atlantikseen Mikkelin Pallo-Kissoissa.

Tommi Ekmark odottaa Jurvaselta vahvaa panosta tulevalla kaudella. - Vise on mikkeliläisen jalkapallokoulun parhaita hedelmiä. MP:n junnu, joka viime kaudella jalostui Kissoissa pelimieheksi. Kun kuulin Visen miettivän muuttoa Helsinkiin, olin heti yhteydessä ja sopimuskin syntyi samantien. Uskon pojan olevan tällä kaudella valmis nostamaan tasoaan vielä pykälän korkeammalle.


210211 - Kevään merkki
Konkaripelaaja Obi Metzger liittyi viikolla Atlantiksen harjoitusrinkiin. Tämä on perinteisesti yhtä varma kevään merkki kuin Nuuskamuikkusen paluu Muumilaaksoon. Kokonaan toinen juttu sitten on, vieläkö talven aikana muumimaisen olemuksen hankkineen Obin jalat liikkuvat sen verran rivakasti, että maestro pysyy nuorempien vauhdissa.

210210 - Kakkosen otteluohjelma julkistettiin
Suomen Palloliitto julkisti keskiviikkona Kakkosen tulevan kauden otteluohjelman. Sarjan on tarkoitus käynnistyä viikonloppuna 24.-25. huhtikuuta. Atlantis kohtaisi avauskierroksella 25.4. vieraissa Käpylän Pallon. Päätöskierros pelataan lauantaina 2. lokakuuta, jolloin helsinkiläiset saavat Pukinmäessä vastaansa PK Keski-Uusimaan. Kauden päätteeksi lohkon neljä parasta joukkuetta pelaavat vielä yksinkertaisen jatkosarjan.

210210 - A-nuorten SM-karsinnat siirtyvät jälleen
Suomen Palloliitto ilmoitti keskiviikkona, että A-nuorten SM-karsintasarjojen aloitus siirtyy ainakin helmi-maaliskuun vaihteeseen. Alunperin sarjan oli tarkoitus käynnistyä 13. helmikuuta, mutta koronatilanne ja alueelliset koronarajoitukset eivät tällä hetkellä mahdollista nuorten valtakunnallista kilpailutoimintaa.

210208 - Aram Hasanzada Atlantis-paitaan
Aram Hasanzada (s. 1994) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2021 kattavan pelaajasopimuksen. Pallotaituri siirtyy punapaitaan FC Vaajakosken riveistä, mutta aikaisemmilta vuosilta meriittilistalta löytyvät mm. A-nuorten Suomen mestaruus JJK:n paidassa sekä kokemusta Veikkausliigasta ja Ykkösestä JJK:n ja KPV:n mukana.

Tommi Ekmark tuntee Hasanzadan kouluvuosilta saakka. - Aram on pallon kanssa todella taitava. Kunhan saamme kaverin täyteen iskuun, hänestä on meille vielä paljon iloa.


210207 - Seuraavaksi Reipas
Atlantiksen seuraava harjoitusottelu on ohjelmassa jälleen ensi lauantaina 13. helmikuuta, kun helsinkiläiset kohtaavat Mukkulan hallissa Lahden Reippaan. Reipas on Atlantikselle tuttu kilpakumppani, sillä muutama vuosi takaperin joukkueet kisasivat samassa lohkossa Kolmosessa. Tuolloin Reipas oli parempi ja vei lohkon ykkössijan. Atlantiksen kohtalona oli jäädä kakkoseksi, mutta vuotta myöhemmin punapaidatkin seurasivat perässä Kakkoseen.

210206 - Honka ratkaisi lopussa
Atlantis kohtasi FC Honka Akatemian Kauniaisten hallissa lauantaina. Maaleja iskettiin urakalla molempiin päihin, mutta lopulta koitos kääntyi isäntien eduksi 4-3 (2-0). Helsinkiläisten osumista vastasi tällä kertaa konkariosasto Med Bekhedda, Abdul Sesay ja Aboubacar Diakite.

Atlantis-luotsi Tommi Ekmark harmitteli punapaitojen heikkoa alkua. - Avausjakso oli meiltä todella huono. Prässipeli ei toiminut, puolustuksessa sattui paljon virheitä, hyökkäyksiin lähtö oli aivan liian hidasta... Toinen puolikas oli sitten jo paljon parempaa, vaikka lopun pari herpaantumista maksoivatkin voiton.


210205 - Lauantaina vastassa Honka Akatemia
Atlantis kohtaa lauantaina Kauniaisten VW Areenalla FC Honka Akatemian. Koitos käynnistyy klo 16.30, mutta pelataan koronarajoituksista johtuen suljetuin ovin.

Tommi Ekmark nimesi otteluun jälleen 22 pelaajaa, joten taas pääsee moni Atlantis-peluri näyttämään osaamistaan valmennusjohdolle.


210204 - Niko Parkkari uusi Atlantis-pelaaja
Niko Parkkari (s. 2000) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2021 kattavan pelaajasopimuksen. Nuori laitapakki lähti maailmalle Sotkamosta, pelasi viime kauden Mikkelin Pallo-Kissoissa, ja nyt matka jatkui Helsinkiin ja Atlantikseen.

Moshood Bola seurasi silmä tarkkana Parkkaria tämän ensimmäisissä harjoituksissa. - Sitkeä kaveri. Vaikka hyökkääjä olisi päässyt ohi, se oli hetken päästä jo uudestaan edessä. Todella hyvä poika.


210203 - Muad Ahmed uusi sopimuspelaaja
Muad Ahmed (s. 2001) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2021 kattavan Akatemia-sopimuksen. Hyökkääjä liittyi syksyllä Akatemian avoimiin harjoituksiin, esiintyi pirteästi testipeleissä ja nappasi paikan ryhmästä. Tammikuussa poika haastoi jo ennakkoluulottomasti Interin ja VJS:n puolustajia. Nyt hän pääsee kisaamaan peliminuuteista myös Kakkosen peleissä.

Tommi Ekmark on seurannut mielenkiinnolla Ahmedin kehitystä. - Muad on nopea ja erittäin juoksuvoimainen hyökkääjä. VJS-pelissä hän prässäsi hyvin, pelasi vähillä tatseilla hyviä kombinaatioita ja viimeisteli vielä tyylikkään maalin. Odotan mielenkiinnolla, mihin poika kauden mittaa yltää.


210201 - Beibien karkkipäivä
Atlantis-beibeillä oli maanantaina aihetta juhlaan, kun kiltti Janne-setä avasi Pallomyllyn ovet kahden kuukauden tauon jälkeen. Beibit kirmasivatkin riemumielin pitkin myllyn vihreää veraa. Iloa himmensi ainoastaan tietoisuus, että jossain piilossa vaanii koko ajan ilkeä Krista-täti, joka vain kyttää tilaisuutta pistää myllyn ovet lapsilta säppiin uudemman kerran. Voi, toivottavasti tuhma täti ei aikeissaan onnistu.

210201 - Seuraavaksi Honka Akatemia
Atlantiksen seuraava harjoitusottelu on ohjelmassa taas ensi lauantaina 6. helmikuuta, kun punapaidat kohtaavat Kauniaisten hallissa FC Honka Akatemian. Espoolaiset sijoittuivat viime kaudella Kakkosen itälohkossa kolmansiksi, joten tarjolla on jälleen oiva testipaikka Atlantis-pelureille.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)