Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.01.2021

210130 - Atlantis voittoon Vantaalla
Atlantiksen Vantaan vierailu sujui ainakin tuloksellisesti positiivisesti, kun isäntäjoukkue VJS kukistui Aktia Areenalla lukemin 1-5 (1-2). Punapaitojen osumista vastasivat kulmasta kahdesti rokottanut Victor Shevchenko, hurjat kilometrit jälleen kerran kerännyt Konan Kouakou sekä sähäkät Akatemi-beibit Muad Ahmed ja Tommaso Conti.

Selkeistä loppunumeroista huolimatta valmentaja Tommi Ekmark löysi esityksestä vielä paljon parannettavaa. - Meille tulee yhä aivan liikaa virheitä. Yksi syy varmasti on, ettemme ole päässeet harjoittelemaan isolla kentällä. Toisaalta meillä oli tänään kentällä tosi nuori ryhmä. Neljää kaveria lukuunottamatta kaikki olivat A- tai B-ikäisiä. Moni junnuista antoi kuitenkin hyvän näytön, ja he ovat varmasti jatkossakin mukana tappelemassa minuuteista edustusmiehistössä.


200129 - Lauantaina vastassa VJS
Atlantis kohtaa lauantaina Vantaankosken Aktia Areenalla Vantaan Jalkapalloseuran. Koitos käynnistyy klo 17.15, mutta pelataan koronarajoituksista johtuen suljetuin ovin.

Tommi Ekmark nimesi otteluun 22 pelaajaa, joten mahdollisimman moni Atlantis-peluri saa tällä kertaa näytön paikan. Samalla harjoitusrinkiä karsittiin hiukan. Samuel Kenvin, Victor de Paula, Abah Samson ja Emmanuel Sarpong eivät jatka enää joukkueen mukana.


200129 - Atlantis sai kustannustukea
Atlantis FC:lle on myönnetty koronapandemian takia jaettavaa kustannustukea 5.441,45 euroa. Päätöksen perusteena on vertailukauden 1.6.-31.10.2020 liikevaihdon supistuminen 42 %:a edellisvuoden vastaavasta ajanjaksosta.

Puheenjohtaja Tino Kinnunen on tyytyväinen tukipäätökseen. - Meidän koko viime vuoden liikevaihto tippui kolmanneksen edellisvuodesta. Ilman koronaa se todennäköisesti olisi kasvanut 10-20 prosenttia.

- Kustannustuen ansiosta pääsemme lähtemään uuteen kauteen suht puhtaalta pöydältä. Nyt täytyy vain toivoa, että pandemia vähitellen hiipuisi kevään aikana, kun rokotukset etenevät. Silloin urheiluseurojenkin toiminta alkaisi toivottavasti hiljalleen palautua normaaleihin uomiinsa.


210128 - A-nuorten SM-karsinnat siirtyvät
Suomen Palloliitto ilmoitti torstaina, että A-nuorten SM-karsintasarjan aloitus siirtyy myöhäisemmäksi. Alunperin sarjan oli tarkoitus käynnistyä 13. helmikuuta, mutta koronarajoitukset eivät tällä hetkellä mahdollista nuorten valtakunnallista kilpailutoimintaa. Karsinnat on kuitenkin edelleen tarkoitus pelata alkuperäisen suunnitelman mukaisesti kaksinkertaisena sarjana.

210127 - Rafael Lehtonen uusi Akatemia-pelaaja
Rafael Lehtonen (s. 2002) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2021 kattavan Akatemia-sopimuksen. Keskikentän pallotaituri siirtyy punapaitoihin PK-35:n miehistöstä.

Tommi Ekmark uskoo Lehtosen taistelevan tiukasti peliajasta myös edustuksen matseissa. - Rafa on taitava, yritteliäs kaveri, joka haluaa eteenpäin urallaan ja on myös valmis tekemään töitä sen eteen. Tällaisia kavereita otamme mielellään mukaan ryhmään.


210126 - Aaro Reiniluoto uusi Atlantis-peluri
Maalivahti Aaro Reiniluoto (s. 2000) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2021 kattavan pelaajasopimuksen. Reiniluoto siirtyy punapaitoihin PK-35:n miehistöstä. Hän pelasi jo viime kesänä lainasopimuksella Atlantiksen riveissä. Tuolloin tilastoihin kirjattiin kymmenkunta koitosta Kolmosessa ja kaksi Kakkosessa.

Tommi Ekmark toivottaa Reiniluodon tervetulleeksi Atlantikseen. - Aaro on ollut pirteä treeneissä, ja esitys Interiä vastaan oli erittäin lupaava. Ehdottomasti tervetullut lisä meidän maalivahtiosastoon.


200124 - Seuraavaksi VJS
Atlantiksen seuraava harjoitusottelu on ohjelmassa jo ensi lauantaina 30. tammikuuta, kun punapaidat kohtaavat Vantaankosken Aktia Areenalla Vantaan Jalkapalloseuran.

A-junioreille pyritään myös saamaan muutama harjoitusottelu ennen SM-karsintojen alkua. Karsinnat on kaavailtu aloitettavan 13. helmikuuta, mutta Palloliitto varmasti odottaa maan hallituksen sekä kuntien ratkaisuja, ennen kuin lopullinen päätös aloitusajankohdasta tehdään.


210123 - Hyvä vääntö Turussa
Atlantis pääsi lauantaina haastamaan FC Interin Turun LähiTapiola Areenalla. Isännät olivat odotetun vahvoja, mutta joutuivat tekemään täyden päivätyön ennen kuin voitto heltisi. Loppunumerot kuitenkin turkulaisten eduksi 3-1 (2-0). Maalit: 1-0 Arttu Hoskonen (36'), 2-0 Taiki Kagayama (44'), 2-1 Tommaso Conti (57') ja 3-1 Agustin Pastoriza (81').

Tommi Ekmark oli kohtuullisen tyytyväinen päivän esitykseen. - Meidän päivän teema oli kurinalaisuus, ja siinä onnistuimme suhteellisen hyvin. Yksittäisiä virheitä toki tuli, mutta pitää muistaa, että työ on vasta alussa. Sen sijaan hyökkäyspeli oli varsinkin avausjaksolla vaikeaa, koska jouduimme puolustamaan niin syvältä. Toisella puolikkaalla saimme luotua jo enemmän paikkoja, kun peli muutenkin hiukan tasoittui.

- Ehdottomasti positiivista oli myös huomata, että useampikin meidän pelaaja pärjäsi mainiosti liigavauhdissa. Kentällä nähtiin myös seitsemän Akatemia-pelaajaa, eikä heidän todellakaan tarvitse hävetä esitystään.


210122 - Venäjän karhu
Atlantiksen lumityöosastolla oli perjantaina Kalliossa hiukan haastavampi sisäpihan tyhjennys. Muutaman tunnin urakoinnin jälkeen vauhti rupesi hiipumaan, ja kolat eivät enää liikkuneet entiseen malliin. Venäjän karhu Victor Shevchenko katsoi touhua tovin, murahti sitten muutaman kerran "blyad" ja sen jälkeen lumi sai kyytiä siihen malliin, että junioriosasto katseli touhua suu auki. Sen jälkeen nuorempienkin adonisten kolat alkoivat taas liikkua, ja piha valmistui ajallaan.

210121 - Jaksaa, jaksaa...
Tammikuun lumimyräkät ovat koetelleet Atlantiksen lumityöosaston voimavaroja oikein kunnolla. Kovalla asenteella urakat on kuitenkin hoidettu sovitusti. Samalla pojat ovat saaneet kelpo fysiikkatreenit ja seura tukun arvokkaita pelimerkkejä tulevan kauden läpiviemiseksi suunnitelmien mukaisesti.

210117 - Miikalle jatkosopimus
Miika Ekmark (s. 1993) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2021 kattavan pelaajasopimuksen. Ekmarkin kuulun veljessarjan vanhin painos aloittaa nyt toisen kautensa punapaidoissa.

Miika Ekmark odottaa innolla tulevaa kautta. - Pitkään sain velipojalta ruinata, että kelpuutti mukaan ryhmään. Mutta nyt voi keskittyä täysillä pelaamiseen. Meillä on koossa kova nippu, ja töitä tehdään tosissaan. Uskon, että kesällä meitä ei hevin voiteta.


200115 - Talviklassikon paluu
Vuosien takainen perinteinen talviklassikko FC Inter - Atlantis FC palaa ohjelmistoon, kun helsinkiläiset matkaavat Turkuun haastamaan Interiä lauantaina 23. tammikuuta.

Tommi Ekmark johdattaa suojattinsa mielellään talviklassikkoon. - On mielenkiintoista päästä mittaamaan, missä mennään liigaryhmään verrattuna. Korona on häirinnyt ikävästi meidän valmistautumista nyt tammikuussa, mutta sen kanssa on vain elettävä. Tuntuu silti kohtuuttomalta, että junnutkin häädetään ulos halleista samalla kuin aikuiset rellestävät kapakoissa.


200113 - Kiitos riittää!
Kaipasimme viime viikolla lisää lunta. Kiitos, saimmekin sitä ihan kohtuullisesti. Itse asiassa ihan riittävästi vähäksi aikaa. Jos kainon toiveen vielä saa esittää, niin jatkossa hiukan pienemmissä erissä. Kiitos!

Atlantiksen lumivastaava Victor Shevchenko tosin toppuuttelee, ettei yksi puoli metriä vielä missään tunnu. Kemissä kun oli kuulemma parhaimmillaan reilu metri.


210110 - Uusia beibejä
Atlantis Akatemia on saanut syksyn aikana riveihinsä koko joukon uusia tulevaisuuden pelimiehiä. Muad Ahmed (s. 2001) ja Oliver Alaviuhkola (s. 2003) ovat tulleet HJK:n organisaatiosta, Joshua Etie (s. 2003), Adonis Sfishta (s. 2003) ja Simon Wangunyu (s. 2004) PK-35:stä sekä Trim Osmani (s. 2003) ja Juho Pitkänen (s. 2003) POHUsta.

Tom Weckström on seurannut poikien edesottamuksia pitkin syksyä. - Koko seitsikko on kehityskelpoisia kavereita. Perustaidot ovat hallussa ja pelikäsityskin kohtalainen. Ehkä eniten parannettavaa on fysiikassa. Pojat eivät ole tottuneet harjoittelemaan näin kovaa, mutta kaikki ovat olleet treeneissä hyvällä asenteella, ja jo muutamassa kuukaudessa on menty selkeästi eteenpäin.


210109 - Avautuvatko hallit?
Suomen Palloliitto toivoo kaupunkien sallivan mahdollisimman pikaisesti lasten ja nuorten harjoittelun jalkapallohalleissa. Palloliitto haluaa myös turvata miesten Kakkosen toimintaedellytykset ja katsoo, että Kakkosen joukkueet tulee jatkossa rinnastaa pääsarjajoukkueisiin Veikkausliigan ja Ykkösen ohella. Tällöin hallit avautuisivat myös Kakkosen joukkueille.

Helsingin kaupunki päättää ensi torstaina omalta osaltaan Talin ja Myllypuron jalkapallohallien käytöstä.


210107 - Oi Outo On!
Outokumpu Oyj Atlantiksen sielunkumppani Outokumpu on jatkanut loppuvuoden nousukiitoaan myös tammikuussa. Yhdysvalloissa terästeollisuus on viime ajat ollut rajussa nosteessa, ja jenkkimarkkinoilla operoiva suomalaisyhtiö on päässyt mukaan imuun.

Atlantiksen Outokumpu-partneri Tino Kinnunen on seurannut teräsjätin menoa tyytyväisenä. - Tämä kumppanuus on meille todella merkittävä. Kun korona rajoittaa muuta varainhankintaa, jokainen lisäeuro on urheiluseuroille tänä päivänä iso apu.


210107 - Domille jatkosopimus
Dominik Rudenko (s. 2001) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2021 kattavan pelaajasopimuksen. Keskikentän pallotaituri aloittaa nyt kolmannen kautensa punapaidoissa.

Tommi Ekmark odottaa Rudenkolta vahvaa panosta alkavalla kaudella. - Domi on taitava pelaaja, jolla on selkeät tavoitteet. Poika on myös valmis tekemään töitä niiden eteen. Hän on ollut vahva treeneissä, ja kaksi A-junnujen SM-hopeaa sekä iso rooli näissä joukkueissa ovat kova meriitti. Miesten peleihin kaivataan vielä rahtusen lisää voimaa ja kovuutta, mutta odotan Domilta vahvaa panosta meidän kaikissa kolmessa joukkueessa.


210105 - Palloliitto käsittelee perjantaina koronatilannetta
Suomen Palloliitto käsittelee perjantaina koronatilannetta ja sen vaikutuksia kilpailutoiminnan käynnistymiseen. Tässä yhteydessä päätetään myös, käynnistyvätkö A-nuorten SM-karsinnat suunnitelman mukaisesti 13. helmikuuta vai joudutaanko aloitusta lykkäämään myöhäisemmäksi.

210105 - Santeri Suutari uusi Atlantis-pelaaja
Santeri Suutari (s. 1998) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2021 kattavan pelaajasopimuksen. Keskikentän työmyyrä siirtyy punapaitoihin Mikkelin Pallo-Kissoista, missä hän viime kaudella pelasi jokaisessa sarjapelissä täydet 90 minuuttia.

Tommi Ekmark on tyytyväinen saatuaan tutun luottopelaajansa mukaan joukkueeseen. - Santtu on viimeisen päälle joukkuepelaaja. Joukkueen etu menee aina kaiken muun edelle. Kun kuulin hänen suunnittelevan muuttoa Helsinkiin, kysyin samantien mukaan Atlantikseen. Meille Santtu on tervetullut apu sekä edustuksen että Akatemian peleihin.


210102 - Markkinointipäällikkö haussa
Haemme Atlantikseen energistä markkinointipäällikköä hoitamaan mm. seuran markkinointia ja myyntiä, varainhankintaprojekteja sekä ottelutapahtumien järjestelyjä. Oiva tilaisuus tutustua urheilumarkkinoinnin maailmaan. Tehtävä olisi aluksi osa-aikainen esim. opiskelujen ohella, mutta muokattavissa joustavasti henkilön kykyjen ja mahdollisuuksien mukaan. Soveltuu hyvin myös TE-toimiston tarjoamaan työkokeiluun ja/tai palkkatukimahdollisuuden hyödyntämiseen. Lisätietoa pestistä seuran toimistosta.

Kaikki avoimet tehtävät seurassa löydät oheisesta Työpaikat -valikosta.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)