Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.12.2020

201231 - Hyvää uutta vuotta!
Uusi vuosi - uudet haasteet. Jos korona sen sallii, Atlantis-joukkueet ovat mukana Kakkosessa, Kolmosessa ja A-poikien SM-karsinnoissa. Mitä muuta vuosi tuo tullessaan?

Atlantis toivottaa kaikille hyvää ja menestyksekästä vuotta 2021!


201229 - Lunta!
Lumi - tarkoittaen nyt taivaalta satavaa jääkiteiden ja ilman muodostamaa kuohkeaa ainetta - saapui lähes parin vuoden tauon jälkeen taas Helsinkiin tuoden iloa ja nautintoa paitsi lapsille myös meille atlantislaisille. Kerros oli toki ohut, mutta maa valkea. Joskus muinoin lumipeite säilyi maassa kuukausia, nykyisin saamme olla iloisia pienistäkin pyryistä.

201227 - Puheenjohtajan mietteitä
Atlantis käynnisti helmikuussa 2018 "Make Atlantis Great Again" -projektin. Tavoitteeksi asetettiin mm. paluu ylempiin sarjoihin, pelaajamäärän kasvattaminen, varainhankinnan monipuolistaminen ja yleensä toiminnan kehittäminen kaikilla osa-alueilla.

Puheenjohtaja Tino Kinnunen summailee kolmen vuoden saavutuksia kohtuullisen tyytyväisenä.

- Olemme saaneet paljon hyvää aikaiseksi. Kilpailullisesti olemme pärjänneet mainiosti. Edustus on vakiinnuttanut paikkansa Kakkosessa, Akatemia Kolmosen kärkipäässä ja A-junnut SM-sarjassa. Beibien kaksi SM-hopeaa ovat jo todella kova saavutus.

- Toiminnan taso joukkueissa on noussut selkeästi, ja ensi kaudella se tulee kehittymään edelleen. Samalla pyrimme koko ajan yhä parempaan kilpailulliseen menestykseen. Akatemia tulee jatkossakin olemaan keskeisessä osassa meidän toiminnassa. Sitä kautta pystymme saamaan hyviä, motivoituneita pelimiehiä Edustukseen ja toivottavasti joku päivä taas eteenpäin kansainvälisillekin kentille.

- Toiminta on kehittynyt merkittävästi myös taustalla. Varainhankinta on monipuolistunut olennaisesti. Taloudellisesti vuodet 2018 ja 2019 olivat erittäin hyviä. Tänä vuonna korona kuritti meitä pahasti, ja tulemme tekemään yli 20.000 euron tappion. Ilman avustuksia ja usealta taholta saamaamme tukea luku olisi vielä paljon rumempi. Se kuitenkin asettaa meille kunnon haasteen ensi vuodelle. Tulos on käännettävä plussalle, ja se tulee vaatimaan hurjasti töitä. Onneksi tulonlähteitä on tänä päivänä useampia, mutta ilmaiseksi emme saa mitään, vaan jokaisen euron eteen on tehtävä tosissaan duunia.

- Pelaajamäärän kasvattaminen sen sijaan ei vielä ole toteutunut. Tarkoitus on käynnistää lisää junioni- ja harrastejoukkueita, ja tässä meillä riittää työsarkaa tuleville vuosille. Tätä kautta voisimme samalla saada apuja kilpajoukkueiden ottelutapahtumien kehittämiseen, mikä myös on yksi lähivuosien haasteita.


201224 - Hyvää ja rauhallista joulua!
Hyvää ja rauhallista joulua!
"Juoksu on päättynyt,
Helsinki loistaa!
Aatto on astunut,"
joulu jo on!"
Eräs jouluruno
Ilmari Kianto
.

201223 - Paha pukki
Atlantis-manageri Aarne Tenkanen viettää joulunaikaa kotimaisemissaan Malmgårdin rauhassa. Keikat eivät nyt korona-aikana miehen joulunviettoa häiritse.

Tenkanen lähettää Atlantis-faneille jouluterveisensä tutun hittibiisinsä Paha pukki sanoin ja sävelin. Ja biisihän ei kerro Teemu Pukista.


201223 - Kestävän energian voimalla?
Ihmiskunta tarvitsee hyvinvointiinsa ympäristöllisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti kestäviä energiaratkaisuja. Oikein valitut poliittiset toimenpiteet tukevat hallittua siirtymistä hiilineutraaliin tulevaisuuteen. Energiaratkaisut ovatkin vuosisatamme tärkeimpiä päätöksiä. Energiasektorilla on pelkästään Euroopassa lähivuosina edessä useiden satojen miljardien investoinnit.

Atlantiksen vainhankinnasta raskaimman taakan kantava Tino Kinnunen on viime aikoina miettinyt kuumeisesti, miten hyödyntää kestävää energiaa seuran toiminnan rahoituksessa. Kestävää energiaahan Atlantiksessa riittää. Esimerkiksi Konan Kouakoun energia kestää yleensä kevyesti täydet 90 minuuttia. Odotammekin suurella mielenkiinnolla, mitä nannaa Kultasormi-Kinnunen tällä kertaa taikoo.


201220 - Miro jatkaa punapaidassa
Miro Marin (s. 2002) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2021 kattavan pelaajasopimuksen. Toppari siirtyi viime kesänä PK-35:stä Atlantiksen riveihin, nappasi ensin kapteeninnauhan A-junnuissa, sen jälkeen vakipaikan Akatemia-miehistössä ja pian rupesi vastuuta tulemaan myös edustuksen peleissä.

Tommi Ekmark odottaa Marinilta ensi kaudella entistäkin vahvempaa panosta. - Miro on taitava pallon kanssa, ja hänellä on hyvä vasen jalka. Kun saamme fysiikkaa kehitettyä, poika pärjää pian kovissakin väännöissä.


201215 - Sielunkumppani tukena
Outokumpu Oyj Kun hätä on suurin, mitataan myös tosi ystävyys. Kulunut vuosi on ollut Atlantikselle taloudellisesti todella raskas, eikä ensi vuosikaan vielä järin ruusuiselta näytä. Moni taho on kuitenkin tukenut seuran toimintaa eri tavoin, mistä on ollut aivan korvaamaton apu. Viimeisimpänä hätiin riensi vanha sielunkumppani Outokumpu.

Outokumpu oli vielä alkusyksystä täysin alamaissa ja melkeinpä yleinen pilkan aihe. Sen jälkeen kehitys on kuitenkin ollut hurjaa. Tänään yhtiö joutui jo antamaan positiivisen tulosvaroituksen, mikä villitsi markkinat totaalisesti.

Atlantiksen kultasormi Tino Kinnunen on seurannut sielunkumppanin nousua innoissaan. - Yhtiön kehitys on syksyn aikana ollut todella hurjaa. Ja mikä hienointa, siitä sataa muutama ropo myös Atlantiksen laariin. Vaikea sanoin kuvailla, miten arvokas tämä tuki seuralle on.


201215 - A-junnut länsilohkoon
Palloliitto julkisti tiistaina A-nuorten SM-karsintojen alkulohkot. Atlantis on tällä kertaa sijoitettu lohkoon A, missä pelaavat:
 • Atlantis FC (Helsinki)
 • FC Honka (Espoo)
 • FC Inter (Turku)
 • FC Kontu (Helsinki)
 • GrIFK (Kauniainen)
 • HJK (Helsinki)
 • IF Gnistan (Helsinki)
 • KaaPo (Kaarina)
 • PK-35 (Helsinki)
 • TPS (Turku)

Alkulohkot on tarkoitus pelata kaksinkertaisena sarjana, ja molempien lohkojen viisi parasta joukkuetta jatkavat varsinaiseen SM-sarjaan. Lisäksi lohkojen kuutoset pääsevät vielä jatkokarsintoihin.


201212 - Kausikorttitarjous!
Atlantiksen kausikortit kaudelle 2021 nyt tarjoushintaan 40 €/kpl. Tarjous voimassa 31.12.2020 saakka. Kortti oikeuttaa yhden henkilön sisäänpääsyyn Atlantis FC:n Kakkosen, Kolmosen ja A-nuorten kotiotteluihin. Tilaa omasi seuran toimistosta ennen vuodenvaihdetta.

201210 - Mäksälle jatkosopimus
Max Mäkipää (s. 1998) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2021 kattavan pelaajasopimuksen. Puolustaja aloittaa nyt toisen kautensa punapaidoissa.

Tom Weckström on iloinen Mäkipään jatkopäätöksestä. - Mäksä liittyi ryhmään kesällä ja oli tosi tervetullut vahvistus, koska meillä ei vasenjalkaista puolustajaa ollut. Hän saikin heti paljon vastuuta, vaikka kunto ja pelituntuma eivät aivan huipussa olleet. Mutta nyt hän pääsee valmistautumaan ensi kauteen kunnolla, joten luvassa on varmasti vielä parempaa.


201209 - Hairmail jatkaa yhteistyökumppanina
Atlantiksen pitkäaikainen yhteistyökumppani Hairmail Oy on pysynyt seuran tukena koko ankean korona-ajan. Monipuolinen yhteistyöpaketti mahdollistaa jatkossakin aktiivisen ja molempia osapuolia hyödyttävän kumppanuuden.

Hairmail on vuonna 1993 perustettu pohjoismainen kampaamotukku, joka palvelee kauneusalan ammattilaisia ja opiskelijoita.


201206 - Markkinointipäällikkö haussa
Atlantis FC Haemme Atlantikseen energistä markkinointipäällikköä hoitamaan mm. seuran markkinointia ja myyntiä, varainhankintaprojekteja sekä ottelutapahtumien järjestelyjä. Oiva tilaisuus tutustua urheilumarkkinoinnin maailmaan. Tehtävä olisi aluksi osa-aikainen esim. opiskelujen ohella, mutta muokattavissa joustavasti henkilön kykyjen ja mahdollisuuksien mukaan. Soveltuu hyvin myös TE-toimiston tarjoamaan työkokeiluun ja/tai palkkatukimahdollisuuden hyödyntämiseen. Lisätietoa pestistä seuran toimistosta.

Kaikki avoimet tehtävät seurassa löydät oheisesta Työpaikat -valikosta.


201204 - Sielunkumppani rientämässä apuun?
Outokumpu Oyj Kulunut vuosi on ollut urheiluseuroille taloudellisesti todella raskas. Myös Atlantiksen tulos näyttäisi muodostuvan pahasti tappiolliseksi.

Tuttu sielunkumppani Outokumpu on kuitenkin ollut viime viikot hurjassa lennossa. Kesällä ja vielä alkusyksystä Outokumpu dumpattiin koronan puristuksessa aivan pohjamutiin, ja yhtiön tulevaisuus nähtiin synkkääkin synkempänä. Sitten tuli koronarokote, ruostumattoman teräksen kysyntä alkoi elpyä, aasialaisen halpateräksen tarjonta Euroopan markkinoilla väheni, Joe Biden lupasi jättimäisiä infrainvestointeja, Outokummun uusi toimitusjohtaja Heikki Malinen esitteli tiukan säästöohjelman jne.

Outokumpu oli yhtäkkiä kaikkien huulilla. Nyt jännitetään, jatkuuko kummun lento vai hyytyykö vauhti kummulla? Ja riittääkö sielunkumppanilta almuja myös Atlantiksen avuksi?


201203 - Almeidalle jatkosopimus
Ramilson Almeida (s. 1999) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2021 kattavan pelaajasopimuksen. Liimanäppi aloittaa nyt kolmannen kautensa punapaidoissa.

Tom Weckström on iloinen Almeidan päätöksestä jatkaa Atlantiksen riveissä. - Almeida osoitti tällä kaudella pärjäävänsä Kakkosessa. Ensi kaudella hänen pitäisi pystyä nousemaan sarjan veskareiden eliittiin. Pojalla on siihen kaikki eväät, kunhan otteisiin saadaan lisää tasaisuutta.


201201 - Kakkonen alkaa 24. huhtikuuta
Palloliiton kilpailuosasto informoi tiistaina Kakkosen seuroja tulevan kauden suunnitelmista. Tarkoitus on, että Kakkonen alkaisi lauantaina 24. huhtikuuta ja päättyisi lauantaina 2. lokakuuta. Tämän jälkeen kunkin lohkon neljä parasta joukkuetta pelaisivat vielä jatkosarjan.

Atlantis on alustavasti sijoitettu lohkoon A, missä kisaisivat:

 • Atlantis FC (Helsinki)
 • FC Kiffen (Helsinki)
 • Järvenpään Palloseura (Järvenpää)
 • Käpylän Pallo (Helsinki)
 • Lahden Reipas (Lahti)
 • Mikkelin Pallo-Kissat (Mikkeli)
 • MYPA Juniorit (Kouvola)
 • Nurmijärven Jalkapalloseura (Nurmijärvi)
 • Pallokerho Keski-Uusimaa (Kerava)
 • Peli-Karhut (Kotka)
 • PEPO (Lappeenranta)
 • SC KuFu -98 (Kuopio)

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)