Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.10.2020

201031 - Kauniaisten ihme
GrIFK ja Atlantis tarjosivat Kauniaisten Keskuskentällä todellisen jalkapallotrillerin. Isännät näyttivät jo menevän menojaan avausjaksolla, mutta niin vain punapaidat nousivat toisella puolikkaalla väkisin tasoihin ja lopulta myös riemukkaaseen voittoon lukemin 3-4 (3-0).

GrIFK otti komennon heti alusta, ja pallo oli jo minuutin jälkeen helsinkiläisten tolpassa. Hyökkäykset seurasivat toisiaan, ja lopulta Teemu Koski iski pallon verkkoon 20. minuutilla. Kaksi minuuttia myöhemmin sama mies oli uudelleen asialla. Punapaidatkin saivat rakenneltua muutaman tilanteenpoikasen, mutta viimeistely oli köykäistä. Juuri ennen taukovihellystä isännät iskivät vielä kerran. Sivuvapari puolustettiin huonosti, ja Petter Meyer suti irtopallon verkkoon (45'). Peli oli käytännössä taputeltu.

Toiselle jaksolle tuli kuitenkin uudestisyntynyt Atlantis-joukkue. Nyt löytyi asennetta ja taistelutahtoa. Vähitellen myös isäntien liike alkoi hiipua, ja kun Konan Kouakou tykitti pallon verkkoon 67. minuutilla, punapaidat huomasivat tilaisuutensa. Viisi minuuttia myöhemmin Impton Söderlund ohjasi tilanteeksi jo 3-2. Vain kolme minuuttia tästä, ja Konan ampui numerot tasoihin. Eikä helsinkiläisten nälkä ollut vieläkään tyydytetty. Paine Granin maalilla jatkui, ja 84. minuutilla Dominik Rudenko iski helsinkiläisten voittomaalin. Päätösvihellys käynnisti Atlantis-juhlat. Oli aika ottaa ilo irti, ja päättäjäisillalliselle suuntasi tyytyväinen joukkue.

Atlantis keräsi lopulta 17 ottelusta 26 pistettä, mikä oikeuttaa sarjataulukossa viidenteen sijaan. Tavoiteltu kolmospaikka jäi vain kahden pinnan päähän. Klubi 04 nousee Ykköseen, ja FC Espoo sekä Pallo-Iirot lähtevät hakemaan vauhtia Kolmosesta.


201030 - Lauantaina Kauniaisiin
Atlantis-miehistö suuntaa lauantaina Kakkosen päätöskierroksella Kauniaisiin, missä helsinkiläiset haastavat isäntäjoukkue Grankulla IFK:n. Koitos käynnistyy Kauniaisten keskuskentällä klo 14.00.

GrIFK möyhensi kesällä punapaidat kotiareenallaan tylyin lukemin 5-1. Atlantis lähteekin nyt hakemaan revanssia elokuun verilöylylle. Grani on kuitenkin vahva kotijoukkue, joten melkoinen haaste odottaa punapaitoja kauden päätteeksi.


201028 - Tommi Ekmark uusi Atlantis-valmentaja
Tommi Ekmark on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2021 kattavan valmentajasopimuksen. Tällä kaudella Mikkelin Pallo-Kissoissa vahvaa jälkeä tehnyt valmentajavelho saapuu Helsinkiin joulukuun alussa ja ottaa komentoonsa punapaitojen valmennustiimin.

Ekmark odottaa innolla etelän haasteita. - Mikkelissä oli hyvä olla, ja saavutimme mainioita tuloksia. Atlantis kuitenkin kiinnostaa todella paljon. Joukkueessa on mielettömän taitavia yksilöitä. Jos saamme joukkuepeliä kehitettyä ja kavereiden fysiikkaa parannettua, meillä on koossa vahva ryhmä. Ja Akatemiasta on kasvamassa lisää pelimiehiä. Kaksi peräkkäistä A-nuorten SM-hopeaa on kova näyttö. Ja ensi kaudella pyrimme myös siellä olemaan entistäkin vahvempia.


201026 - Shevalle jatkosopimus
Victor Shevchenko (s. 1991) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2021 kattavan pelaajasopimuksen. Puolustaja aloittaa nyt toisen kautensa punapaidoissa.

Tom Weckström on tyytyväinen luottokipparinsa jatkopäätökseen. - Sheva on viimeisen päälle ammattilainen. Hän tietää, mitä Veikkausliigassa vaaditaan ja on mainio esikuva meidän nuorille pelaajille. Antaa aina kaikkensa ja vaatii sitä myös muilta.


201024 - Taistelupiste
Atlantis-miehistö vieraili lauantaina Tampereella, missä TPV:n isännöimä Kakkosen koitos päättyi lopulta tiukan väännön jälkeen tasanumeroihin 3-3 (1-0). Kyseessä oli samalla paltsarien jäähyväispeli perinteikkäällä Tammelan stadionilla. Tämän jälkeen koko alue tulee kokemaan melkoisen muodonmuutoksen, ja uusi uljas jalkapallostadion pitäisi valmistua muutaman vuoden päästä. Atlantiksellakin on Tammelasta erityisen mieluisia muistoja, sillä syksyllä 2001 punapaidat juhlivat siellä Suomen cupin voittoa, kun Tampere United kaatui finaalissa maalein 0-1.

Tällä kertaa TPV:n Paavo Näykki vei isännät johtoon avausjaksolla (28'), ja sama mies oli toistamiseen asialla 66. minuutilla. Tämän jälkeen helsinkiläisten valmennusjohto laski vanhan sotaratsun, jo eläkepäiviä odottelevan Obi Metzgerin laitumelle, ja nyt alkoi tapahtua. Ensin Obi syötti Impton Söderlundin läpiajoon, ja tämä sijoitti varmasti kavennuksen (71'). Hetkeä myöhemmin pallo kuitenkin pilkulle, mistä Jesse Oksanen ampui numeroiksi jo 3-1 (78'). Mutta Atlantis ei lannistunut. Tommaso Contin pommi upposi tamperelaisten verkkoon 85. minuutilla, ja vain kaksi minuuttia myöhemmin itse maestro Obi tykitti pallon samaan nurkkaan. Molemmat joukkueet hakivat vielä raivoisasti voittomaalia, mutta enempää osumia Tammelassa ei enää nähty, ja näin pisteet menivät jakoon.

Kakkosen päätöskierros pelataan lauantaina 31. lokakuuta, jolloin helsinkiläiset matkaavat GrIFK:n vieraaksi Kauniaisiin.


201023 - Lauantaina Tampereelle
Atlantis-miehistö matkustaa lauantaina Tampereelle, missä helsinkiläiset haastavat Tampereen Pallo-Veikot. Vääntö Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Tammelan stadionilla klo 14.00.

Joukkueet ovat tällä kaudella vastakkain vasta ensimmäistä kertaa. Atlantiksella koossa on 22 pistettä ja sijoitus sarjataulukossa neljäs. Tamperelaiset löytyvät 17 pinnalla taulukosta yhdeksänneltä sijalta.

Atlantis joutuu jälleen matkaan melko repaleisella kokoonpanolla, sillä Victor de Paula on pelikiellossa, ja joukkueen koronaosasto ei ole vielä toipunut pelikuntoon. Lisäksi on koko joukko muita toipilaita, joiden pelikunto selviää vasta perjantain valmistavissa harjoituksissa.


201022 - Akatemiaan hurjasti hakijoita
Atlantis Akatemian uusi tuotantokausi on herättänyt ennätysmäistä mielenkiintoa. Halukkaita yrittäjiä on jo nyt ilmoittautunut enemmän kuin vuosikausiin, ja hakijoiden lähtötasokin on kohtuullisen mukava.

Tom Weckström on seurannut mielenkiinnolla uusien Akatemia-kokelaiden edesottamuksia. - Mukana on paljon viime kaudella BSM-sarjaa tai BSM-karsintoja pelanneita, mutta osalla löytyy kokemusta myös miesten Kakkosesta ja Kolmosesta. Kymmenkunta poikaa on jo käynyt näytillä, ja joukossa on kavereita, joita tullaan varmasti näkemään ensi kaudella myös edustuksen peleissä, jos vain työnteko talvella maistuu.

Atlantis Akatemiaan on haussa kovan motivaatiotason omaavia, 2001-2004 -syntyneitä tulevaisuuden pelimiehiä. Joukkue osallistuu keväällä 2021 A-nuorten SM-karsintaan. Tavoitteena on paikka kesän SM-sarjaan sekä luonnollisesti mahdollisimman hyvä menestys sarjassa. Kesällä pelataan lisäksi miesten Kakkosta ja Kolmosta, ja myös siellä ollaan liikkeellä kovin tavoittein. Kysy lisätietoja Atlantis Akatemian toiminnasta seuran toimistosta tai suoraan valmentajiltamme, ja matka kohti huippua voi alkaa.


201018 - Koronan kurimuksessa
Atlantiksen valmistautuminen HJS-peliin ei sujunut kovin suotuisten tähtien alla. Maanantain harjoitusten jälkeen yksi pelaaja rupesi oireilemaan. Keskiviikkona hänet testattiin, ja perjantaina tuli positiivinen testitulos. Samalla toinen kaveri asetettiin karanteeniin eri tartuntaketjussa tapahtuneen altistumisen johdosta.

Perjantai-iltapäivällä Palloliiton korona-asiantuntijat totesivat riskin sairastumisen leviämisestä muuhun joukkueeseen sen verran pieneksi, että antoivat luvan jatkaa harjoituksia ja pelejä kehottaen kuitenkin varmistamaan asian vielä hoitaneelta lääkäriltä. Lauantaina tuli vihdoin epidemiologiasta vahvistus, että toimintaa voidaan jatkaa entiseen tapaan, eikä joukkuetta tarvitse asettaa karanteeniin.

Tämä lienee sitä uutta normaalia seuratoiminnassa?


201017 - Turpiin tuli
Atlantis joutui lauantain koitokseen kovin repaleisella ryhmällä, eikä jälki järin kaunista ollut. HJS vei pisteet Hämeenlinnaan ansaitusti maalein 3-5 (2-2). Punapaitojen maaleista vastasivat Obi Metzger (27'), Konan Kouakou (31') ja Abdul Sesay (83').

Tom Weckström oli taiston tauottua kaiken kallella kypärin. - Neljä kaveria oli sivussa jo ennen peliä, ja alkulämmittelyssä tippui vielä kaksi lisää. Mutta eivät poissaolot selitä tällaista esitystä. Emme pelanneet joukkueena, ja varsinkin koko joukkueen puolustuspeli oli halutonta. Paljon pitää parantaa, mikäli meinaamme viimeisissä peleissä pisteille päästä.

Atlantiksen seuraava Kakkosen koitos on lauantaina 24. lokakuuta, jolloin helsinkiläiset matkaavat TPV:n vieraaksi Tampereelle.


201016 - Lauantaina viimeinen kotipeli
Atlantis pelaa lauantaina kauden viimeisen kotiottelunsa, kun Hämeenlinnan Jalkapalloseura saapuu vieraaksi Helsinkiin. Taisto Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Talin hallissa klo 14.00.

Joukkueet ovat tällä kaudella vastakkain vasta ensimmäistä kertaa. Atlantis on sarjataulukossa neljäntenä ja HJS kuudentena ainoastaan kolme pinnaa perässä. Tiukka vääntö siis luvassa jälleen kerran.

Ottelu pelataan Talin hallissa sisätiloissa, joten toivomme yleisön noudattavan turvavälejä mahdollisimman tarkasti sekä käyttävän kasvomaskeja.


201014 - Oletko mestariainesta?
Atlantis Akatemian uusi tuotantokausi alkaa marraskuun alussa, mutta otamme jonkin verran testipelaajia harjoituksiin jo lokakuussa. Haemme mukaan ryhmään kovan motivaatiotason omaavia, 2001-2004 -syntyneitä tulevaisuuden pelimiehiä. Jos tähtäät futiksessa pitkälle ja olet todella valmis tekemään töitä sen eteen, Atlantis Akatemia saattaa olla juuri sinua varten. Akatemiassa ei ole osallistumismaksuja, mutta edellytyksenä on sitoutuminen säännölliseen toimintaan.

Atlantis Akatemia osallistuu keväällä 2021 A-nuorten SM-karsintaan. Tavoitteena on paikka kesän SM-sarjaan sekä luonnollisesti mahdollisimman hyvä menestys sarjassa. Pelaamme kesällä lisäksi miesten Kakkosta ja Kolmosta, ja myös siellä ollaan liikkeellä kovin tavoittein. Kysy lisätietoja Atlantis Akatemian toiminnasta seuran toimistosta tai suoraan valmentajiltamme, ja matka kohti huippua voi alkaa.


201013 - Marcelolle jatkosopimus
Marcelo Costa (s. 2001) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2021 kattavan Akatemia-sopimuksen. Puolustaja aloittaa nyt toisen kautensa punapaidoissa.

Tom Weckström on tyytyväinen luottotopparin jatkosopimukseen. - Marcelo oli tällä kaudella A-junnujen ja Akatemian ehdottomia avainpelaajia. Jos kehitys jatkuu samanlaisena, poika nähdään ensi vuonna varmasti myös edustuksen riveissä. Hän on todella monipuolinen kaveri, joka pystyy pelaamaan sekä alakerrassa että keskikentän pohjalla.


201010 - Beibeille SM-hopeaa
Atlantis-beibit varmistivat A-nuorten SM-hopeamitalit, kun punapaidat hakivat lauantaina riemukkaan vierasvoiton Mikkelistä. Isäntäjoukkue Mikkelin Palloilijat jäi jalkoihin selvin lukemin 0-6 (0-3). Max osui kolmesti (41', 44' ja 56') ja Rodinha (45+1'), Daniel Åkerlund (46') sekä Impton Söderlund (70') kukin kertaalleen.

Ilves pelasi tasaisen vahvan kauden ja vei A-nuorten mestaruuspystin ansaitusti Tampereelle. Helsinkiläiset Atlantis ja HJK nappasivat muut mitalisijat.

Tom Weckström suitsuttaa kiitosta suojateilleen. - Pojilla oli mainio asenne koko kauden. Edes koronatauko ei vienyt pelihaluja. Yritystä riitti joka pelissä. Muutamassa matsissa tehtiin alakerrassa helppoja virheitä, ja ne maksoivat pisteitä, mutta niistä myös otettiin opiksi. Mikä parasta moni pelaaja meni kauden aikana rutkasti eteenpäin.

Weckström katsoo myös jo tulevaisuuteen. - Meillä on nyt SM-hopeaa kahdelta vuodelta peräkkäin. Näistä pojista monelle on tarjolla isoa roolia edustuksessa ja Akatemiassa jo ensi vuonna. Haluamme kuitenkin olla myös A-junnuissa tulevalla kaudella vielä vahvempia. Nämä ovat hyviä pelejä kehittää pelaajia, ja mitä useampi seura panostaa sarjaan, sen paremmin se palvelee kaikkia. Toivottavasti myös Palloliitossa herättäisiin vihdoin kehittämään tosissaan tätä sarjaa. Pelit pitäisi asetella eri päiville kuin miesten pelit, ja ikärajaa voisi ehkä nostaa vuodella tai sallia hiukan enemmän yli-ikäisiä pelaajia. Myös joku porkkana esimerkiksi mitalijoukkueille lisäisi varmasti seurojen mielenkiintoa sarjaa kohtaan. Näin saataisiin pelien tasoa nostettua entisestään.


201009 - Beibit lauantaina Mikkeliin
Atlantis-beibit matkaavat lauantaina Mikkeliin, missä helsinkiläiset kohtaavat A-nuorten SM-sarjan päätöskierroksella Mikkelin Palloilijat. Ottelu alkaa Hänninkentän tekonurmella klo 13.00.

Atlantis on toista vuotta peräkkäin nappaamassa mitalia A-nuorten SM-sarjassa. Beibit kisaavat hopeisista lätkistä yhdessä HJK:n kanssa. Punapaidat ovat pinnan edellä, kun molemmilla on yksi ottelu jäljellä, joten jännitettävää riittää mukavasti vielä viimeiselle kierrokselle.


201007 - Akatemia päätti kauden voittoon
Atlantis Akatemia kohtasi keskiviikkoiltana BK-46:n Karjaan tekonurmella. Avausjaksolla helsinkiläisten hyökkäyspeli oli sähäkkää, ja punapaidat mättivät pallon neljästi karjaalaisten maaliin (Emmanuel Sarpong kolmesti ja Rodinha kerran). Toinen jakso oli sitten vierailta heikompaa tekemistä, ja samalla kotijoukkue löysi jostain lisää virtaa. BK iski kerran pallon helsinkiläismaaliin, mutta loput yritykset Jaakko Kivekäs poimi varmasti. Näin loppunumerot pimeässä, mutta lämpimässä syysillassa olivat Atlantikselle 1-4 (0-4).

Akatemia nousi voitolla 39 pisteeseen, mikä tietää kakkossijaa lohkossa. KäPa etenee lohkovoittajana nousukarsintoihin. Lisäksi karsintoihin pääsee B-lohkosta kaksi joukkuetta kolmikosta Futura, VJS ja TiPS.

Tom Weckström kiittelee suojattejaan mainiosta kaudesta. - Kokonaisuutena täytyy olla todella tyytyväinen Akatemian esitykseen. Pelasimme monessa ottelussa hyvää ja vauhdikasta futista. Maalinteko ehkä eniten kiikasti, ja se maksoi ne muutamat turhat pistemenetykset, joita kauden aikana tuli. Pienestä se oli kiinni. Kolmosen peleistä jäi kuitenkin kokonaisuutena ehdottomasti positiiviset fiilikset. Nämä ovat hyviä tapahtumia niille, jotka eivät saa edustuksessa riittävästi peliaikaa. Tästä on hyvä jatkaa ensi kauteen.


201006 - Akatemia keskiviikkona Karjaalle
Atlantis Akatemia kohtaa Kolmosen päätöskierroksella BK-46:n Karjaalta. Kun Helsingistä ei löytynyt viikolle mitat täyttävää kenttää, joukkueet sopivat, että ottelu pelataan Karjaan tekonurmella keskiviikkona 7.10. klo 19.30.

201005 - Viittä vaille
Atlantis-joukkueiden kausi on viittä ottelua vaille paketissa. Kakkosessa kohdataan vielä kotona HJS sekä vieraissa TPV ja GrIFK. Kolmosen päätöskierroksella BK-46 saapuu Helsinkiin, ja A-junnuissa beibit matkaavat lauantaina Mikkeliin.

Atlantis-luotsi Tom Weckström on tyytyväinen joukkueiden esityksiin. - Lähdimme kaikissa sarjoissa tavoittelemaan sijoitusta kolmen parhaan joukkoon. Kakkosessa olemme nyt neljäntenä pinnan PIF:n perässä. Kolmosessa kakkospaikka on jo varma, ja A-poikien SM:ssä luvassa on joko hopeaa tai pronssia. Nämä ovat kaikki kelpo saavutuksia.

- Positiivista on ehdottomasti myös, että moni Akatemia-pelaaja on kauden aikana mennyt selvästi eteenpäin. Tämä on kuitenkin se alue, missä meidän täytyy jatkossa pystyä vielä parempaan. Haluamme tulevaisuudessa tarjota varsinkin nuorille pelaajillemme sekä laadullisesti että määrällisesti vieläkin parempaa valmennusta. Tätä varten haemmekin nyt täydennystä valmennustiimiimme. Tarkoitus on, että ensi kaudella Akatemia on entistäkin parempi paikka kehittyä jalkapalloilijaksi.


201004 - Atlantis haki voiton Tammelasta
Atlantis nappasi maukkaan päänahan, kun helsinkiläiset nylkivät Ilveksen Tammelassa. Tiukka vääntö päättyi lopulta punapaitojen eduksi maalein 1-3 (1-1).

Kotijoukkue aloitti ryminällä, ja vieraat eivät ensimmäisen vartin aikana päässeet juuri keskiviivan paremmalle puolelle. Kulmapotkut seurasivat toisiaan, mutta punapaidat puolustivat kurinalaisesti, ja keltaisten sihti ei ollut kohdallaan. Rasmus Lehtonen vei kuitenkin isännät johtoon 26. minuutilla ampumalla pallon 18 metristä aivan yläkulmaan. Nyt tilanteita alkoi syntyä myös toiseen päähän, ja Aboubacar Diakite iski tasoituksen 34. minuutilla. Molemmilla oli paikat vielä lisäosumiinkiin, mutta tauolle lähdettiin tasanumeroissa 1-1.

Toisella jaksolla Ilveksen vauhti alkoi hiipua, ja ote rupesi siirtymään enemmän punapaidoille. Med Bekheddan johdolla vieraat ottivat komennon keskikentällä, ja nopeat vastaiskut olivat alati vaarallisia. Demba Camara pääsikin 61. minuutilla ohjaamaan helsinkiläisten johtomaalin. Ilves haki tasoitusta, mutta paras terä tamperelaisten hyökkäyksistä oli poissa. Vieraat taistelivat suurella sydämellä, ja Almeida oli tolppien välissä mies paikallaan. Obi Metzger iski 94. minuutilla vastahyökkäyksestä pallon vielä kertaalleen keltaisten verkkoon, ja tämä oli lopullinen niitti Ilveksen arkkuun.

Atlantis nousi voitolla 22 pisteeseen ja sarjataulukossa neljännelle sijalle, kun kolme kierrosta on pelaamatta. Helsinkiläisten seuraava Kakkosen koitos on lauantaina 17. lokakuuta, jolloin Hämeenlinnan Jalkapalloseura saapuu vieraaksi Talin halliin.


201003 - Sunnuntaina Tampereelle
Atlantis-miehistö matkustaa sunnuntaina Tampereelle, missä punapaidat haastavat Ilveksen reservimiehistön. Vääntö Kakkosen sarjapisteistä käynnistyy Tammelan stadionilla klo 15.00.

Joukkueet ovat tällä kaudella vastakkain vasta ensimmäistä kertaa. Ilves/2 on kuitenkin pelannut mahtavan kauden, ja joukkue keikkuu sarjataulukossa tukevasti kakkosena. Kelpo haaste odottaa siis helsinkiläisiä.

Atlantis joutuu matkaan hiukan repaleisella kokoonpanolla, sillä Konan Kouakou ja Victor Shevchenko ovat pelikiellossa. Lisäksi jokunen pelaaja on altistunut koronatartunnalle ja odottaa tietoa testituloksista.


201002 - Maalinteon sietämätön vaikeus
FC POHU ja Atlantis Akatemia kävivät tiukan väännön Kolmosen sarjapisteistä perjantai-iltana Lassilassa. Punapaidat dominoivat peliä, mutta isännät puolustivat kurinalaisesti ja hakivat teräviä vastaiskuja. Kun maalinteko oli Atlantis-miehistölle jälleen kerran melkoista tuskaa, ottelun ratkaisu nähtiin vasta 85. minuutilla Tommaso Contin pommittaessa pallon 25 metristä yläkulmaan. Loppunumerot olivat punapaitojen eduksi 1-2 (1-1).

Akatemia kohtaa Kolmosen päätöskierroksella BK-46:n. Pelipäivä selviää vasta alkuviikosta.


201001 - Akatemialla vastassa FC POHU
Atlantis Akatemia kohtaa perjantaina Lassilan tekonurmella isäntäjoukkue FC POHUn. Taisto Kolmosen sarjapisteistä käynnistyy iltavaloissa klo 20.15.

KäPa on jo varmistanut Kolmosen A-lohkon voiton ja samalla paikan nousukarsintoihin. Atlantis on tiukasti kiinni kakkossijassa, mutta pistemäärä ei riittäne karsintapaikkaan, sillä B-lohkon kakkonen tullee keräämään enemmän pisteitä. Mainio kausi kuitenkin punapaidoilta.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)