Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-30.4.2020

200430 - Pelastakaa edes Aarne Tenkanen!
Jos jalkapalloseuroilla ei ole helppoa koronan kurimuksessa, ankeat ovat ajat myös esiintyvillä taiteilijoilla. Atlantiksen lentävä manageri Aarne Tenkanen sinnittelee muiden mukana. Nyt mies järjestää Pelastakaa edes Aarne Tenkanen! -tukikonsertin facebookissa lauantaina 2. toukokuuta klo 21.00. Tule mukaan nauttimaan hyvästä viihteestä ja tukemaan samalla rakasta raspikurkkuamme.

- Persaukiset niin ku atlantislaiset voi kyl zekata ilmasex, taiteilija lupaa hövelisti.


200430 - Fifa suosittelee odottamaan syyskuuhun
Suomen Palloliitto pyrkii käynnistämään kansalliset jalkapallosarjat jo kesäkuussa, mikäli maan hallitus poistaa lähiviikkoina kymmenen hengen kokoontumisrajoituksen. Tällöin Palloliitto antaisi luvan joukkueharjoitusten käynnistämiseen, ja kaksi viikkoa tästä alkaisivat ensimmäiset sarjat pyöriä.

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan lääketieteellinen johtaja Michel D'Hooghe totesi kuitenkin eilen, ettei jalkapalloa pitäisi pelata ennen syyskuuta. Hänen mielestään maailma ei ole valmis kilpailulliseen jalkapalloon, vaan nyt tarvitaan kärsivällisyyttä.

- Jalkapallo on kontaktilaji, ja tässä tilanteessa kontaktin välttäminen on yksi tärkeimmistä asioista.

Suomen Palloliitto ei ainoa kansallinen liitto, joka haluaisi käynnistää sarjat pikaisella aikataululla. Myös esimerkiksi Saksan Bundesliiga ja Englannin Valioliiga yritetään käynnistää jo lähiviikkoina. Näissä sarjoissa pelaajat kuitenkin testattaisiin säännöllisesti koronatartunnan varalta. Suomessa tällaista testausjärjestelmää ei tulisi olemaan.

Esimerkiksi Hollanti ja Ranska ovat jo ilmoittaneet, että näissä maissa jalkapallosarjat jatkuvat vasta syksyllä.


200429 - Kolmoseen tulossa yksinkertainen sarja
Suomen Palloliitto on rakennellut vaihtoehtoisia sarjajärjestelmiä sen mukaan, milloin sarjat päästään aloittamaan. Kolmoseen on tällä hetkellä suunnitteilla 18 joukkueen yksinkertainen sarja. Pelit alkaisivat 10. kesäkuuta ja päättyisivät 10. lokakuuta.

Tässä mallissa Atlantis Akatemia pelaisi 1. lohkossa, jossa mukana olisivat:

 • Atlantis Akatemia (Helsinki)
 • BK-46 (Karjaa)
 • CLE (Helsinki)
 • EIF Akademi (Tammisaari)
 • EsPa (Espoo)
 • FC Espoo/2 (Espoo)
 • FC FINNKURD (Helsinki)
 • FC Kirkkonummi (Kirkkonummi)
 • FC POHU (Helsinki)
 • HPS (Helsinki)
 • HerTo (Helsinki)
 • KäPa (Helsinki)
 • LPS (Helsinki)
 • NuPS (Nummela)
 • SexyPöxyt (Espoo)
 • Tikka (Espoo)
 • Toukolan Teräs (Helsinki)
 • Töölön Taisto (Helsinki)
200428 - Palloliitto haluaisi käynnistää sarjat jo kesäkuussa
Suomen Palloliitto pyrkii käynnistämään jalkapallosarjat jo kesäkuussa, mikäli maan hallituksen päätökset sen mahdollistavat. Tarkoitus on, että juniorisarjat sekä Kakkonen ja aluesarjat saataisiin pyörimään kesäkuun puolivälin paikkeilla. Veikkausliiga ja Ykkönen seuraisivat perässä hiukan myöhemmin, ja ainakin liigassa avauskierrokset pelattaisiin ilman yleisöä.

Palloliitto pyrkii rakentamaan sarjaohjelmat niin, että ohjelmaan jätettäisiin muutama vapaa viikonloppu koronan takia mahdollisesti siirrettäviä otteluita varten. Mikäli jossain joukkueessa esiintyy koronatapauksia, koko joukkue asetetaan karanteeniin ja seuraavan kahden viikon ottelut siirretään.

Palloliitto järjestää Kakkosen seuroille seuraavan tilannepäivityksen jo ensi tiistaina 5. toukokuuta.


200424 - Atlantis Palvelut ahdingossa
Koronavirus on vaikuttanut merkittävästi Atlantiksen varainhankintayhdistyksen Atlantis Palveluiden toimintaan. Yhdistys on viime vuodet ollut keskeisessä osassa seuran varainhankintaa.

- Viime vuosi oli Atlantis Palveluille erittäin hyvä. Saimme uusia asiakkaita, ja toiminta kasvoi. Vielä tämän vuoden alku sujui hyvin. Maaliskuussa kuitenkin kysyntä alkoi hiipua, ja nyt huhtikuussa toiminta on ollut lähes pysähdyksissä, Tino Kinnunen kertoo.

- Mitä kauemmin poikkeustilanne jatkuu, sitä vaikeampaa meidän on rahoittaa seuran toimintaa. Valtion tuki on toistaiseksi valunut lähinnä konsulteille ja maskikauppiaille. Ainoastaan muutama osakeyhtiönä toimiva urheiluseura on päässyt mukaan jaolle. Helsingin kaupunki ja Palloliitto ovat tukeneet seuroja jonkin verran, mutta näillekään hillopurkeille emme ole ainakaan vielä mahtuneet mukaan.


200423 - English site
We have opened an English site with a brief summary of the club's history and strategy. In addition you can find all key contact information there. Please visit our site In English!

200422 - Victor uusi Atlantis-pelaaja
Victor Matheus de Paula (s. 1995) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2020 kattavan pelaajasopimuksen. Mainiosti Suomeen kotoutunut brasilialaispelaaja on aikaisemmin pelannut täällä Mikkelin Pallo-Kissojen ja Klubi 04:n riveissä.

Tom Weckström on saanut brasilialaisesta positiivisen kuvan. - Victor on urheilullinen kaveri, joka ottaa treenit tosi ammattimaisesti. Pelannut viime vuodet topparina, mutta pärjäsi NJS-pelissä erinomaisesti myös keskikentän pohjalla.


200420 - Pienryhmäharjoittelu alkaa
Atlantis aloittaa maanantaina ohjatut pienryhmäharjoitukset edustuksen ja Akatemian pelaajille. Harjoitukset tapahtuvat Palloliiton ohjeistusta noudattaen maksimissaan 3-4 pelaajan pienryhmissä lähikontaktia välttäen.

200417 - Palloliitolta tilannepäivitys 28. huhtikuuta
Suomen Palloliitto järjestää Kakkosen seuroille uuden tilannepäivityksen tiistaina 28. huhtikuuta. Infotilaisuudessa tullaan jälleen käsittelemään tuoreimpia arvioita kilpailujen järjestämisestä, pelitavasta ja ottelukalenterista kaudella 2020.

200416 - Akatemia-pelaajan korona-arkea
Joao muutti jalkapallon perässä Brasiliasta Suomeen tammikuussa 2019. Täällä pitkään asunut tuttu brasilialaispelaaja suositteli pojalle Atlantista. Ensimmäisellä kaudella vastuuta tuli hyvin sekä A-junnuissa että Kolmosessa. Tänä vuonna keskikenttätaiturin oli tarkoitus vakiinnuttaa pelipaikka Kakkosessa. Sitten iski korona.

- Kaikki tapahtui niin nopeasti, ettei sitä oikein ehtinyt tajuamaankaan. Joukkueharjoitukset keskeytettiin, eikä vieläkään tiedetä, milloin niitä voidaan jatkaa, Joao miettii.

- Toisaalta tällä hetkellä on hyvä olla Suomessa. Vanhempani ovat kertoneet, että Brasiliassa tilanne on vielä paljon pahempi.

- Harjoittelen edelleen päivittäin. Käymme joka toinen päivä Almeidan, Maxin ja Yagon kanssa treenaamassa Tapulissa. Muina päivinä teen kotona fysiikkaharjoituksia. Näin olen heti täydessä kunnossa, kun pelit joku päivä taas jatkuvat. Kunpa vaan tietäisi, milloin se tapahtuu.

200414 - Destia jatkaa yhteistyökumppanina
Atlantiksen ja Destian pitkäaikainen yhteistyö jatkuu myös kuluvana vuonna, ja yhtiö on jatkossakin yksi seuran merkittävimpiä yhteistyökumppaneita. Destia on liikenneväylien, liikenne- ja teollisuusympäristöjen ja koko elinympäristön rakentaja sekä näihin liittyvien hoito-, kunnossapito- ja suunnittelupalveluiden moniosaaja. Yhtiö tarjoaa myös laadukasta kiviainesta hoitaen toimitukset kaikkialle Suomeen.

200412 - Vitsit vähissä
Jos ajat ovat jalkapalloseuroille ankeat, helppoa ei ole myöskään Atlantiksen lentävällä managerilla Aarne Tenkasella. Viihdetaiteilijan työkeikat loppuivat samantien, kun ravitsemusliikkeet pistettiin Suomenmaalla kiinni.

- Duunit loppuivat kuin seinään, kun Sanna pisti raflat poseen. Nyt istutaan joka viikonloppu himassa ja vedetään kossua. Onneks muija on vielä töissä, niin se elättää, artisti tarinoi.

- Nuorempana ois pärjänny hyvinkin, kun oli morsian joka sormelle. Oli meinaan silloin aina ykstoista naista tietynlaista.

- Ykskin ex-muija oli kerran viemässä meidän poikaa ekaa päivää eskariin. Äidit siellä kertoivat tädeille lastensa nimiä, ja nämä ihastelivat että onpa herttaista, kun lapset saavat nimensä äitien harrastusten mukaan. Tuulin äiti kun harrasti purjehdusta, Ruusun äiti puutarhanhoitoa jne. Silloin muija sanoi meidän penskalle, että nyt lähdetään kotiin Jorma.

- Pitkään eskarin tädit katsoivat myös toista ex-muijaa, kun tämä vei ekaa kertaa kouluun meidän Laura Jenna Ellinoora Alexandra Camilla Tenkasta.

- Mut näillä korteilla mennään ja nyt ollaan täällä hylätyllä sivuraiteella.

Kiitos Tenkanen, eiköhän tuossa ollutkin taas jo tärkeimmät kuulumiset.


200407 - Omatoimista harjoittelua
Atlantis-pelaajat jatkavat harjoittelua omatoimisesti tai muutaman pelaajan ryhmissä annettujen ohjelmien mukaan. Palloliiton ohjeistuksen mukaan joukkueharjoitukset on toistaiseksi kielletty 13. toukokuuta saakka, joten ainakin siihen saakka jatkuu myös Atlantis-pelaajien omatoimijakso.

200406 - Atlantis-tuotteet Atlantis Shopista
Atlantis Shopista löydät kätevästi kaikki Atlantis-tuotteet. Tarjolla on mm. kaulahuivia, hupparia, t-paitaa sekä pinssiä ja jääkaappimagneettia. Käy vilkaisemassa!

200404 - Palloliitolla useita sarjamalleja
Palloliitto on rakentanut useampia vaihtoehtoisia malleja kauden 2020 sarjajärjestelmäksi sen mukaan, milloin kausi pystytään aloittamaan. Eri sarjatasoille on myös suunniteltu erilaisia ratkaisuja.

Kakkosessa vaihtoehtoisia aloituspäivämääriä ovat 13. kesäkuuta, 4. heinäkuuta, 15. heinäkuuta, 8. elokuuta ja 15. elokuuta. Kaikissa vaihtoehdoissa sarja päättyisi 17. lokakuuta. Näille on rakennettu sarjajärjestelmiä 22, 17 ja 11 ottelulle. 17 ottelun vaihtoehto sisältäisi ensin ns. lähisarjan, missä Atlantis olisi samassa lohkossa FC Espoon, GrIFK:n ja Klubi 04:n kanssa ja tämän jälkeen normaalin yksinkertaisen sarjan. Liitto kuvailee tämänhetkisen tiedon valossa aloittamista kesäkuussa ylioptimistiseksi, heinäkuussa realistiseksi ja elokuussa mahdolliseksi.

Kolmosessa vaihtoehtoina ovat 10. kesäkuuta aloitettava 17 ottelun sarja sekä 29. heinäkuuta aloitettava 11 ottelun sarja. Molemmat sarjat päättyisivät 10. lokakuuta.


200403 - Adi suoritti UEFA A:n
Atlantis-luotsi Adi on saanut valmiiksi UEFA A -valmentajakoulutuksen. UEFA A antaa valmiudet edustustason joukkueiden valmentamiseen ja johtamiseen sekä nuorten huippupelaajien kehittämiseen. Kurssin suorittaminen on myös edellytys valmentamiselle miesten Ykkösessä.

200402 - Shevchenko Atlantis-paitaan
Victor Shevchenko (s. 1991) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa pelaajasopimuksen. Kunhan pelit joku päivä taas käynnistyvät, topparijärkäle tuo rutkasti kokemusta punapaitojen alakertaan. Shevchenko on kotoisin Moldovasta, mutta pelannut Suomessa jo useamman vuoden. Pohjoisen seurat TP-47, KPV ja PS Kemi ovat tähän mennessä saaneet nauttia Shevan palveluksista, mutta nyt mies on asettunut perheineen Vantaalle ja löytänyt Atlantiksesta uuden kodin.

200401 - Iso kiitos tuesta!
Koronavirusepidemian käynnistyttyä moni yritys ja yksityishenkilö on ojentanut auttavan kätensä ja tukenut eri tavoin Atlantiksen toimintaa. Haluamme kiittää lämpimästi kaikkia tukijoitamme, ja yritämme hoitaa vastuullisesti omat sitoumuksemme ja omat tehtävämme tässä vaikeassa tilanteessa. Yhdessä tästä selvitään.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)