Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.3.2020

200330 - Jalkapallotoiminta keskeytyksissä ainakin 13.5. saakka
Palloliiton liittohallitus päätti jatkaa kaiken jalkapallotoiminnan keskeyttämistä ainakin 13. toukokuuta saakka. Tämä päätös on linjassa Valtioneuvoston antamien ohjeiden kanssa. Edelleen liitto ilmoitti, että kilpailutoiminta on mahdollista käynnistää noin kaksi viikkoa sen jälkeen, kun joukkuetoiminta on käynnistynyt eli tämän mukaisesti aikaisintaan kesäkuun alussa.

200329 - Palloliitolta odotetaan päätöksiä
Palloliiton liittohallituksen maanantainen kokous määrää pitkälti suuntaviivat koko futiskaudelle 2020 Suomessa. Seurat odottavat kuumeisesti tietoa, pelataanko jalkapallosarjoja tänä vuonna ja jos pelataan, millaisella aikataululla ja milloin joukkueet siinä tapauksessa voisivat aloittaa yhteisharjoitukset. Samoin odotetaan suurella mielenkiinnolla päätöstä, heruuko liiton EM-kisatuotoista joitain murusia myös koronaviruksen kurittamien seurojen avuksi.

200327 - Uusi erä Atlantis-huiveja
Olemme saaneet uuden erän kysyttyjä Atlantis-huiveja. Huivin hinta on 20 euroa plus postikulut. Voit hankkia omasi Atlantis Shopista. Samasta paikasta löydät myös kaikki muut Atlantis-tuotteet.

200325 - Palloliitto päättää jatkosta 30. maaliskuuta
Suomen Palloliiton liittohallitus kokoontuu maanantaina 30. maaliskuuta pohtimaan jalkapallosarjojen kohtaloa Suomessa kaudella 2020. Tämän jälkeen liiton kilpailutoiminto keskustelee edelleen seurojen kanssa mahdollisesta aloitusajankohdasta ja tämän kauden sarjajärjestelmästä eri sarjatasoilla.

200322 - Seurat vaikeuksissa
Koronavirusepidemia on ajanut monet urheiluseurat vaikeuksiin Suomessa. Erityisen ongelmallisessa tilanteessa ovat jalkapalloseurat. Kausi piti alkaa huhtikuussa, mutta nyt alku on lykkääntynyt hamaan tulevaisuuteen. Samalla on kadonnut pohja myös merkittävästä osasta seurojen varainhankintaa.

Seurat pyrkivät nyt karsimaan kulujaan, jotta toiminta voisi jatkua epidemian joskus hellittäessä. Hallituksen päätös valmiuslain käyttöönotosta mahdollistaa myös määräaikaisten työntekijöiden lomautukset, ja moni jalkapalloseura onkin jo lomauttanut pelaajiaan ja valmentajiaan.

Puheenjohtaja Tino Kinnunen kertoo, että myös Atlantiksessa on mietitty kuumeisesti keinoja selvitä kriisiajan ylitse. - Pyrimme välttämään lomautuksia mahdollisimman pitkälle. Meidän pelaajille maksamat korvaukset eivät ole isoja, mutta tiedämme, että monen kohdalla ne ovat ratkaisevan tärkeitä. Emme halua jättää pelaajia pulaan.

- Viime vuosi oli meille taloudellisesti hyvä, mutta lumeton talvi ja koronavirus ovat nyt ajaneet kassan todella tiukoille. Onneksi meillä ei ole pelaajakorvausten lisäksi juuri muita kiinteitä kuluja. Lähikuukaudet tulevat kuitenkin olemaan melkoista selviytymistaistelua, jos haluamme pitää kiinni sitoumuksistamme.


200318 - Yrityslainaa.net on uusi Akatemia-kummi
Yrityslainaa.net lähtee tukemaan Atlantis Akatemiaa. Yrityslainaa.net on vakuudettomia yrityslainoja vertaileva verkkosivusto. Sivuston kautta voi vertailla ja hakea yrityslainoja niin pienen kuin suuremmankin yrityksen kassan rahoittamiseen.

200316 - Sarjakausi käyntiin aikaisintaan kesäkuussa
Suomen Palloliitto ilmoitti maanantaina, että Ykkösen ja Kakkosen sarjakausi alkaa aikaisintaan kesäkuussa. Sama päätös lienee odotettavissa myös muiden sarjojen kohdalla. Kausi todennäköisesti tulee jatkumaan pidemmälle syksyyn, ja epäilemättä myös sarjajärjestelmiä joudutaan rukkaamaan uuteen uskoon.

Atlantis-miehistö harjoittelee toistaiseksi henkilökohtaisten harjoitusohjelmien mukaan. Paluu yhteisharjoituksiin lienee mahdollista aikaisintaan joskus pääsiäisen jälkeen.


200314 - Dizer.fi on uusi Akatemia-kummi
DIZER.FI lähtee tukemaan Atlantis Akatemiaa. Sivusto on puhelimien varaosia, suojakuoria ja tarvikkeita myyvä suomalainen verkkokauppa. Verkkokaupasta löytyy korjaussetit tee-se-itse -korjaajille sekä suojakuoret laitteiden suojaamiseen. Toimitukset Suomesta 1-3 arkipäivässä ilman toimituskuluja.

200312 - Palloliitto keskeyttää kilpailutoiminnan
Suomen Palloliiton liittohallitus päätti keskeyttää kaiken kilpailutoiminnan ainakin maaliskuun loppuun saakka. Ainoastaan Suomen cupin neljännesvälierät pelataan tulevana viikonloppuna mutta ilman yleisöä. Koronaviruksen leviämisen estämiseksi Palloliitto suosittelee myös seuroja keskeyttämään harjoitustapahtumat maaliskuun loppuun saakka.

200312 - Koronavirus uhkaa nyt futista
Suomen Palloliitto ilmoittaa perjantaina, miten koronavirus vaikuttaa jalkapallosarjoihin Suomessa ja miten eri sarjojen osalta tullaan toimimaan. Atlantis-miehistö perui varotoimenpiteenä torstain harjoitukset. Jatkosta päätetään perjantaina liiton ohjeistuksen pohjalta.

200311 - TiPS-peli peruuntui
Perjantaiksi kaavailtu harjoitusottelu Tikkurilan Palloseuraa vastaan peruuntuu tikkurilalaisten viikonlopun Suomen cup -ottelun takia. Atlantis-miehistön seuraava harjoituspeli on näin ensi keskiviikkona, kun helsinkiläiset matkaavat Kouvolaan MyPan vieraaksi.

200311 - Haussa apuvoimia kotiotteluihin
Haemme lisää innokkaita apulaisia auttamaan kotiottelujärjestelyissä. Pyrimme rakentamaan otteluista hyviä tapahtumia, ja siihen tarvitsemme mm. järjestysmiehiä, kahviomyyjiä, pallopoikia ym. Kaikki apu on erittäin tervetullutta. Jos haluat mukaan hyvään seuraan, ota rohkeasti yhteyttä toimisto@atlantisfc.fi.

200310 - Tomppa kaipaa junnuille lisää kovia pelejä
Tom Weckström oli tyytyväinen Atlantis-beibien peliesitykseen sunnuntain HJK-ottelussa.

- Ekalla jaksolla emme ehkä uskaltaneet pelata tarpeeksi rohkeasti, mutta toinen oli meiltä hyvä. Harmi ettei tällä kertaa tullut palkintoa. Me tarvitsemme lisää näitä kovia pelejä.

- Palloliitossa suunnitellaan A-junnujen sarjajärjestelmään uudistuksia, ja se on varmasti hyvä asia. Mutta pelkkä järjestelmän muutos ei yksin riitä. Junnupelit täytyisi myös asetella eri päiville kuin miesten pelit. Miesten Ykkönen ja Kakkonen pelaavat yleensä viikonloppuisin. Silloin junnut voisivat pelata esim. tiistaisin tai keskiviikkoisin. Näin saataisiin kaikki parhaat pelaajat mukaan. Ja vielä kun liitto lupaisi mitalijoukkueille porkkanaksi pienet rahapalkinnot, seurat varmasti panostaisivat enemmän A-junnupeleihin, konkarivalmentaja ehdottaa.


200308 - Beibit taipuivat taistellen
Imppu iski jo kauden seitsemännen osumansa. Atlantis ja HJK kävivät vauhdikkaan ja hyvätasoisen karsintaväännön Talin hallissa sunnuntai-iltana. HJK:lla oli kentällä vahva nippu, mutta punapaidat pistivät varsinkin toisella jaksolla rajusti kampoihin. Loppunumerot kuitenkin raitapaitojen eduksi 1-3 (0-1).

Avausjakso mentiin HJK:n komennossa. Atlantis puolusti kuitenkin kurinalaisesti, ja maalipaikat olivat vähissä Klubillakin. Juuri ennen taukovihellystä sinivalkoisten hallinta sai lopulta palkinnon. Pallo pilkulle, ja Enoch Banza laittoi sen varmasti sisään (43. min.).

Toiselle jaksolle Atlantis tuli rohkeammin, ja tilanteita rupesi syntymään myös Klubin maalille. Kesken punapaitojen painostuksen vieraat pääsivät kuitenkin rokottamaan toistamiseen - 62. min. Nooa Laine ja 0-2. Vain kaksi minuuttia tästä, ja sinivalkoisten alakerta tarjoili pallon Impton Söderlundille. Maalitykki iski karsintojen seitsemännen osumansa ja käynnisti uudelleen Atlantiksen kirin. Paikkoja saatiin riittävästi toiseenkin osumaan, mutta aina joko ratkaisusyöttö tai viimeistely takkusivat. Lopulta 86. minuutilla Banza iski illan toisen osumansa ja lopetti punapaitojen pyristelyn.

Atlantiksen lisäksi muutkin kärkiryhmät VJS:ää lukuunottamatta menettivät tällä kierroksella pisteitä, joten kamppailu SM-sarjapaikoista kiristyi entisestään. Atlantis-beibit matkaavat seuraavaksi tulevana lauantaina Kuopioon, missä helsinkiläisiä odottaa varmasti jälleen melkoinen haaste, sillä isäntäjoukkue KuPS tarvitsee myös kipeästi lisäpisteitä varmistaakseen SM-sarjapaikkansa.


200307 - Beibeillä vastassa HJK
HJK Atlantis-beibien seuraava haaste odottaa sunnuntaina, kun joukkue kohtaa Talin hallissa HJK:n. Taisto sarjapisteistä alkaa klo 20.15.

Atlantis ja HJK halajavat molemmat SM-sarjaan, ja kumpikin tarvitsee vielä kipeästi lisäpisteitä varmistaakseen paikkansa kesän kahinoihin. Klubi on perinteisesti kerännyt aina vahvan nipun Atlantista vastaan, ja tällä kertaa ilmeisesti liikkeellä ollaan vielä tavallistakin kovemmalla ryhmällä. Mainiota futisviihdettä siis luvassa sunnuntai-illan ratoksi.


200306 - NJS nurin Talissa
Jean puski toisen osuman. Atlantis-miehistö kohtasi Nurmijärven Jalkapalloseuran Talin hallissa perjantai-iltana. Avausjaksolla isännät olivat ajoittain pahastikin viennissä, mutta toisella puolikkaalla osat vaihtuivat ja punapaidat ottivat komennon kentällä. Loppunumerot olivat Atlantiksen eduksi 2-0 (1-0). Ensimmäisen osuman iski Sarpong Diakiten läpisyötöstä, ja toisen puski hiukan ennen päätösvihellystä Jean.

Adi kiitteli pelin jälkeen suojattiensa toisen puoliajan esitystä. - Teimme tauolla pari vaihtoa, ja muutimme hiukan pelipaikkoja. Sen jälkeen saimme keskikentän haltuun, ja tämä käänsi pelin meille.

Atlantiksen seuraava harjoitusottelu on ohjelmassa jälleen ensi perjantaina 13. maaliskuuta Talin hallissa. Vastustajaksi on alustavasti sovittu TiPS, mutta tikkurilalaisten cup-kiireet saattavat aiheuttaa muutoksia.


200305 - Perjantaina vastassa NJS
NJS Atlantis-miehistö kohtaa perjantai-iltana harjoituspelissä Nurmijärven Jalkapalloseuran. Koitos käynnistyy Talin hallissa klo 20.30.

Punapaidoilta on tällä kertaa tulessa taas kokeneempaa kalustoa beibien valmistautuessa jo sunnuntain HJK-peliin. Mukana näyttöjä antamassa on myös muutama uusi yrittäjä.


200303 - Baby shark
Baby shark Pelimatkoilla joukkueiden busseissa - varsinkin voitto-otteluiden jälkeen - kaikuu usein laulu. Yleensä joku tuore hitti tai vaikka räppi. Atlantis-beibien bussissa Yago tapailee jotain brassibiisiä, mutta kun musiikkivastaava Daniel Åkerlundin ämyristä kajahtaa tuttu lastenlaulu Baby shark, koko bussi on heti täysillä mukana.

200301 - PK-35 nurin Talissa
Fahad puski avausmaalin. Atlantis-beibit jatkoivat hyviä esityksiään A-nuorten SM-karsinnoissa, kun PK-35 kaatui sunnuntai-iltana Talin hallissa maalein 0-3 (0-1).

Atlantis otti pallonhallinnan heti alusta, mutta punamustat puolustivat tarkasti ja kyttäsivät vaarallisia vastaiskuja. Beibit saivat kertaalleen pallon verkkoon, mutta avustavan lippu oli pystyssä. Juuri ennen taukovihellystä Fahad Mohamed pääsi kuitenkin puskemaan takatolpalta avausosuman. Näin tauolle mentiin Atlantis-johdossa.

Toiselle puoliajalle vaihtobeibi Matheus toi lisää vaarallisuutta hyökkäyspeliin, ja pallotaituri tarjoilikin 58. minuutilla Impton Söderlundille avopaikan, eikä tämä erehtynyt. Tähän katkesi myös PK:n selkäranka. Ensin pihlajamäkeläisten Stefan Rajkovic hölmöili itselleen ulosajon, ja pian tämän jälkeen Atlantiksen keskikentän työmyyrä Victor tykitti loppunumerot 0-3.

Kamppailu SM-sarjapaikoista jatkuu edelleen tiukkana. Tällä hetkellä paikoissa ovat vahvimmin kiinni VJS (13 p.), KäPa (11 p.), MP (10 p.) ja Atlantis (10 p.). Kolmikko KuPS (8 p.), HJK (7 p.) ja Gnistan (6 p.) vaanii kuitenkin aivan iskuetäisyydellä. Atlantis-beibien seuraava koitos on ensi sunnuntaina 8. maaliskuuta, jolloin Talissa vastaan asettuu toinen tuttu paikallisvastustaja HJK.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)