Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-29.2.2020

200229 - Beibeillä vastassa PK-35
PK-35 Atlantis-beibien seuraava haaste odottaa sunnuntaina, kun joukkue kohtaa Talin hallissa PK-35:n. Taisto sarjapisteistä alkaa klo 20.15.

PK-35:lla on karsintasarjassa pistetili vielä avaamatta, mutta paikallispeli sytyttää varmasti pihlajamäkeläiset, ja Atlantis-beibejä odottaakin jälleen hikinen iltapuhde, mikäli pistepussiin aiotaan saada kaivattua täydennystä.


200223 - Beibit tasapeliin KäPan kanssa
Fahad väänsi kovalla asenteella. Atlantis ja KäPa kävivät vauhdikkaan väännön sarjapisteistä Talin hallissa sunnuntai-iltana. Mustapaidat nousivat lopulta lisäajalla tasanumeroihin, ja näin pisteet menivät jakoon maalein 2-2 (2-1).

Atlantis sai peliin mainion alun, kun Fahad Mohamed ohjasi jo 4. minuutilla Dominik Rudenkon keskityspallon verkkoon. KäPa kuitenkin kuittasi vain kaksi minuuttia myöhemmin. Brian Mansaray unohtui erikoistilanteessa vapaaksi, ja tämä pääsi helposti puskemaan tasoituksen. Vähitellen peli alkoi kuitenkin kääntyä enemmän punapaidoille. Kaksinkamppailut voitettiin hyvällä prosentilla, ja käpyläläiset joutuivat puolustuskannalle. Vihdoin 31. minuutilla Impton Söderlund vapautti Daniel Åkerlundin läpiajoon, eikä kippari erehtynyt - 2-1. Toisella jaksolla peli jatkui Atlantis-komennossa, mutta kun maalipaikkoja ei pystytty hyödyntämään, koitti vieraiden etsikkoaika. Punapaitojen askel alkoi painaa ja paine isäntien maalilla kasvaa. Lopulta kylmä suihku tuli 91. minuutilla, kun Jan Lahikainen puski kulmasta KäPan tasoituksen.

Kamppailu SM-sarjapaikoista jatkuu todella tiukkana. VJS menee menojaan (12 p.), mutta ainakin viisikko MP (9 p.), KäPa (8 p.), Atlantis (7 p.), KuPS (7 p.) ja Gnistan (6 p.) käy vielä rajua kisaa lopuista kolmesta paikasta. Atlantis-beibien seuraava koitos on ensi sunnuntaina 1. maaliskuuta, jolloin Talissa vastaan asettuu tuttu paikallisvastustaja PK-35.


200222 - Beibeillä vastassa KäPa
Käpylän Pallo Atlantis-beibien karsintapelit jatkuvat sunnuntaina, kun joukkue kohtaa Talin hallissa Käpylän Pallon. Taisto sarjapisteistä alkaa klo 20.15.

KäPa on aloittanut karsinnat vahvasti. FC Lahti ja HJK kaatuivat näytöstyyliin, ja viime kierroksella tuloksena oli tasapeli mestari-KuPS:n kanssa. Atlantis-beibit joutuvatkin nyt todelliseen testiin. Riittävätkö eväät käpyläläisten kyydissä vai ovatko kärkiryhmät tänä vuonna liian vahvoja punapaidoille?


200221 - Kontu nurin toisella jaksolla
Maliki oli pirteä vaihtomies. Atlantis-miehistön kokeneempi kaarti pääsi hakemaan pelituntumaa perjantai-iltana, kun FC Kontu asettui vastaan Talin hallissa. Ajoittain pallo liikkui mukavasti, mutta Kontu puolusti varsinkin avausjaksolla kurinalaisesti ja kunnon maalipaikat jäivät vähiin. Toisella puolikkaalla punapaidat toivat kentälle lisää tuoreita jalkoja, ja kontulalaisten askel alkoi painaa. Vaikka isänniltäkin peliajatus oli välillä kateissa, joukkue latoi kuitenkin voittoon tarvittavat osumat. Loppunumerot Talissa 4-1 (1-1). Ensimmäisen maalin Kontun puolustaja ohjasi omiin, ja loput viimeistelivät Diakite, Maliki Manza sekä Med Bekhedda.

Atlantiksen seuraava harjoitusottelu on ohjelmassa perjantaina 6. maaliskuuta, kun Nurmijärven Jalkapalloseura saapuu vieraaksi Taliin.


200220 - Perjantaina vastassa Kontu
FC Kontu Atlantis-miehistö kohtaa perjantai-iltana harjoituspelissä FC Kontun. Koitos käynnistyy Talin hallissa klo 20.30.

Punapaidoilta on tällä kertaa tulessa kokeneempaa kalustoa beibien valmistautuessa jo sunnuntain KäPa-peliin. Valmennusjohto lupaa kuitenkin juoksuttaa kentälle iskukykyisen Atlantis-joukkueen.


200220 - Kolmosen ohjelma valmis
Suomen Palloliitto Palloliitto on saanut aseteltua myös Kolmosen pelit lähes lopulliseen fotmaattiinsa. Atlantis Akatemia pelaa Kolmosen kotiottelunsa Pukinmäen ja Puistolan nurmella. Kevään pelit taistellaan Talin hallissa. Kausi alkaa keskiviikkona 15. huhtikuuta, kun Espoon Tikka saapuu vieraaksi Taliin.

Kaikkien Atlantis-joukkueiden otteluohjelmat löytyvät nyt Tulevat Atlantis-ottelut -valikosta.


200218 - Viikon hedelmä
Viinirypäle Atlantis-väki pääsi tällä viikolla pitkästä aikaa nauttimaan raikkaista hedelmistä. Nyt vuorossa oli rypäle.

Viinirypäle on viiniköynnösten hedelmä, josta valmistetaan viiniä, mehua, hilloa, rusinoita ja korintteja tai niitä voidaan syödä sellaisenaan. Rypäleet ovat yksi vanhimpia viljelyskasveja, ja noin puolet maailmassa kasvatetuista hedelmistä on rypäleitä.


200217 - Kakkosen kotipelit Pukinmäessä
Kakkonen Atlantis pelaa kaikki Kakkosen kotipelinsä Pukinmäen nurmella, jos vain sää sen sallii, ja Puksun sametti on pelikunnossa. Ensimmäinen kotiottelu on ohjelmassa 2. toukokuuta ja viimeinen 3. lokakuuta. Kotipeleistä kahdeksan on lauantaina, kaksi perjantaina ja yksi tiistaina.

Atlantiksen otteluohjelma kenttineen ja kellonaikoineen löytyy kokonaisuudessaan Tulevat Atlantis-ottelut -valikosta.


200215 - Beibit hakivat pinnat Lahdesta
Impton oli liekeissä Lahdessakin. Atlantis-beibit jatkoivat pirteitä esityksiä ja hakivat sarjapisteet Lahdesta. Isäntäjoukkue FC Lahti joutui antautumaan lopulta selvin numeroin 1-6 (1-4).

Isännät aloittivat terävästi, mutta helsinkiläiset pääsivät pian peliin mukaan ja iskivät kaksi nopeaa maalia (8. Impton Söderlund ja 9. Tommaso Conti). Lahti haki kavennusta, mutta 20. minuutilla Impton oli uudelleen asialla, ja numerot jo 0-3. Vihdoin 27. minuutilla mustapaidat osuivat vapaapotkun jälkitilanteesta. Tämän jälkeen oli isäntien etsikkoaika, mutta Atlantis-kippari Daniel Åkerlund lopetti sen lyhyeen ohjaamalla juuri ennen taukovihellystä tilanteeksi jo 1-4.

Impton Söderlund iski heti toisen jakson alkuun kolmannen osumansa (49. min.), ja sen jälkeen peli oli taputeltu. Modou Sabally pääsi vielä lisäajalla kaunistelemaan loppulukemiksi 1-6.

Atlantis-beibit nousivat voitolla kuuteen pisteeseen ja mukaan taisteluun SM-sarjapaikoista, kun kolmannes peleistä on takana. Seuraavalla kierroksella mitataan punapaitojen todellinen iskukyky, sillä vastaan asettuu vielä ilman tappioita oleva Käpylän Pallo. Tiukka paikallisvääntö pelataan Talin hallissa sunnuntaina 23. helmikuuta alkaen klo 20.15.


200214 - Kakkosen otteluohjelma julkistettiin
Kakkonen Suomen Palloliitto julkisti Kakkosen tulevan kauden otteluohjelman. Atlantis aloittaa kauden lauantaina 25. huhtikuuta vieraissa KaaPoa vastaan. Päätöskierros pelataan lauantaina 3. lokakuuta, jolloin HJS saapuu punapaitojen vieraaksi Helsinkiin. Atlantiksen ohjelma kokonaisuudessaan löytyy Tulevat Atlantis-ottelut -valikosta.

200213 - Lauantaina Lahteen
FC Lahti Atlantis-beibien karsintaurakka jatkuu lauantaina Lahdessa, missä helsinkiläiset kohtaavat Mukkulan hallissa isäntäjoukkue FC Lahden. Taisto sarjapisteistä käynnistyy klo 16.30.

FC Lahti on aloittanut karsinnat kahdella tappiolla, mikä ei liigaorganisaatiota varmasti tyydytä. Atlantista odottaneekin tiukka haaste, mikäli beibit meinaavat pisteitä Mukkulasta mukaansa napata. Punapaitojen esitys Gnistania vastaan oli kuitenkin jo lupauksia herättävä, joten helpolla eivät isännätkään tule lauantaina pääsemään.


200211 - Markkinointipäällikkö haussa
Atlantis FC Haemme Atlantikseen energistä markkinointipäällikköä hoitamaan mm. seuran markkinointia ja myyntiä sekä ottelutapahtumien järjestelyjä. Oiva tilaisuus tutustua urheilumarkkinoinnin maailmaan. Tehtävä olisi aluksi osa-aikainen esim. opiskelujen ohella, mutta muokattavissa joustavasti henkilön kykyjen ja mahdollisuuksien mukaan. Soveltuu hyvin myös TE-toimiston tarjoamaan työkokeiluun ja/tai palkkatukimahdollisuuden hyödyntämiseen. Lisätietoa pestistä seuran toimistosta.

Kaikki avoimet tehtävät seurassa löydät oheisesta Työpaikat -valikosta.


200209 - Beibit avasivat voittotilin
Impton osui kahdesti. Atlantis-beibit kohtasivat sunnuntaina IF Gnistanin SM-karsintojen toisella kierroksella. Punapaidat olivat nyt liikkeellä aivan uudella asenteella. Kippari Daniel Åkerlundin johdolla koko joukkue taisteli suurella sydämellä ja nappasi sarjapisteet ansaitusti maalein 0-2 (0-1). Impton Söderlund viimeisteli molemmat Atlantis-osumat - 44. minuutilla Modou Saballyn ristipallosta ja 51. minuutilla Tommaso Contin pystysyötöstä.

Beibien esitys oli nyt selkeästi miehekkäämpi kuin avauskierroksen VJS-tappiossa. Kaksinkamppailuihin mentiin ryminällä, ja valtaosa niistä kääntyi punapaidoille. Pallo liikkui vähemmillä kosketuksilla, ja pelinrakentelu sujui tehokkaammin. Maalipaikkoja syntyi riittävästi useampaankin osumaan, mutta tällä kertaa riitti kaksi nyyttiä.

Atlantis-beibien SM-sarjapaikan metsästys jatkuu ensi lauantaina 15. helmikuuta, kun joukkue kohtaa FC Lahden Mukkulan hallissa klo 16.30.


200208 - Kakkosen ohjelma julkistetaan 14. helmikuuta
Kakkonen Suomen Palloliitto julkistaa Kakkosen tulevan kauden otteluohjelman perjantaina 14. helmikuuta klo 14.02. Kakkonen alkaa lauantaina 25. huhtikuuta ja päättyy lauantaina 3. lokakuuta. Tämän jälkeen kunkin lohkon neljä parasta joukkuetta pelaavat vielä keskenään kolme lisäkierrosta.

200207 - Beibit kohtaavat Gnistanin
IF Gnistan Atlantis-beibit kohtaavat sunnuntaina toisessa karsintapelissään tutun paikallisvastustajan IF Gnistanin. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Talin hallissa klo 20.15.

Gnistan on tosissaan hakemassa paikkaa kesän SM-sarjaan. Oulunkyläläiset kukistivat avauskierroksella MPS:n maalein 1-0, kun taas Atlantis jäi VJS:n jalkoihin peräti 1-5. Punapaidoille sunnuntain koitos onkin jo melkoinen kohtalon peli.


200206 - Jeanille jatkosopimus
Jean jatkaa Atlantis-paidassa. Jean de Lima (s. 1991) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2020 kattavan pelaajasopimuksen. Mainiosti Suomeen kotoutunut maalitykki aloittaa nyt neljännen kautensa punapaidoissa.

Tom Weckström on mielissään hyökkääjän jatkosopimuksesta. - Jean on monipuolinen pelaaja, joka varmasti pärjää Kakkosessakin. Hän on useampana vuonna ollut meidän paras maalintekijä. Viime syksynä meillä oli loukkaantumisten takia pulaa alakerran pelaajista, ja Jean oli loppukaudesta meidän ykköstoppari. Hienoa, että hän on valmis jatkamaan.


200205 - Sielunkumppani karkasi
Outokumpu Oyj Sielunkumppani Outokumpu on viime viikot ollut hurjassa lennossa, mutta nyt ei Atlantis enää pysynyt kumppaninsa vauhdissa. Tämä meni menojaan, kun punapaitojen beibiosasto hyytyi VJS:n käsittelyssä. Seura on nyt taas omillaan, eikä lumesta tietoakaan. Mutta ehkä joku päivä pääsemme vielä uudelleen hyppäämään rakkaan kumppanimme kyytiin?

200204 - Sanni aloitti fysiona
Uusi Atlantis-fysio Atlantis-miehistö sai uuden fysion, kun Sanni Sutinen aloitti tehtävässä tiistaina. Sanni vastaa edustuksen ja Akatemian pelaajien lihashuollosta sekä toipilaiden kuntoutuksesta. Monella Atlantis-pelaajalla ilmenikin äkillinen tarve hieronnalle heti ensimmäisenä päivänä.

200203 - Akatemia mukaan Mosa Cupiin
Mosa Cup Atlantis Akatemia osallistuu lauantaina 11. huhtikuuta pelattavaan Mosa Cupiin. Tapanilan uudenkarhealla tekonurmella pelattavassa pääsiäisturnauksessa Koillis-Helsingin Kolmosen ja Nelosen joukkueet ratkovat keskinäistä paremmuuttaan.

200202 - Sesay palaa Atlantikseen
Sesay palaa punapaitaan. Abdul Sesay (s. 1991) on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2020 kattavan pelaajasopimuksen. Sierra Leonesta lähtöisin oleva pallotaituri pelasi punapaidoissa aikaisemmin kausilla 2012-2014, jolloin tilastoihin kertyi 68 ottelua ja 22 maalia Kakkosessa. Tämän jälkeen Sesayn tie vei perheen mukana pohjoiseen ja oululaisseuroihin viideksi vuodeksi, mutta nyt mies on muuttanut takaisin Helsinkiin.

Abdul Sesayn meriittilistalta löytyy myös seitsemän maaottelua Sierra Leonen paidassa. Viimeisin näistä on viime marraskuulta Lesothoa vastaan.


200201 - Janne uusiin haasteisiin
Janne hakee uusia haasteita. Atlantiksen pitkäaikainen puuhamies Janne Wikman lopettaa seuran palveluksessa ja siirtyy uusien haasteiden pariin. Isot kiitokset Jannelle upeasta työstä seuran eteen ja kaikkea hyvää jatkoon. Kentillä varmasti tavataan.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)