Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.10.2019

191030 - Zoner uusi yhteistyökumppani
Zoner Oy Zoner Oy on viimeisin tulokas Atlantiksen yhteistyökumppanien joukossa. Zoner on suomalainen internet-palveluita tarjoava yritys. Yhtiön tuotevalikoima kattaa mm. domainit, sähköpostit, kotisivukoneen, WordPress Hostingin, webhotellit, SSL-sertifikaatit sekä virtuaalipalvelimen. Myös Atlantiksen kotisivut ja sähköpostit toimivat Zonerin palvelimella.

191026 - Hyviä näyttöjä testipelissä
Dani luuti vaihteeksi topparina. PK-35 ja Atlantis kävivät vauhdikkaan väännön A-junnujen testipelissä lauantai-iltana. Koitos päättyi lopulta sopuisasti tasanumeroihin 3-3 (1-0), ja molemmat ryhmät pääsivät testaamaan uusia pelaajakokelaitaan. Atlantis-maaleista vastasivat kahdesti osunut Tommaso Conti sekä Ali Chaichai.

Tom Weckström löysi pelistä paljon positiivista. - Täytyy muistaa, että monelle kyseessä oli ensimmäinen peli meillä, ja systeemit olivat uusia. Tämä näkyi varsinkin puolustuspelissä. Toisaalta näki, että ryhmässä on paljon taitoa ja terävää liikettä. Pystyimme luomaan runsaasti maalipaikkoja, vaikka viimeistely oli vielä hakusessa. Joka tapauksessa ehdottomasti positiivinen aloitus.

Seuraava testipeli on ohjelmassa lauantaina 16. marraskuuta, kun Koivukylän Palloseura saapuu vieraaksi Pallomyllyyn. Silloinkin tulessa on A-junnujoukkue - mahdollisesti kuitenkin muutamalla kokeneemmalla pelimiehellä vahvistettuna.


191024 - Adi palaa Atlantikseen
Adi nähdään taas Atlantiksessa. Atlantiksen takavuosien hyökkääjätähti Adriano palaa punapaitoihin. Mies liittyy seuran valmennustiimiin ja ottaa komentoonsa Edustus-, Akatemia- ja A-junnujoukkueet.

Adriano saapui Suomeen keväällä 1999. Cruzeiron sininen peliasu vaihtui Atlantiksen punapaitaan. Nuori brassipoika taisteli lopulta kovalla asenteellaan pelipaikan joukkueesta. Kaudella 2001 Adi viiletti Atlantis-paidassa Veikkausliigassa ja iski voittomaalin Suomen Cupin finaalissa Tampereella. Kaudella 2005 meriittilistalle kertyivät Suomen mestaruus MyPa:n riveissä sekä valinta Veikkausliigan vuoden pelaajaksi. Tämän jälkeen brassitaiturin tie vei Norjan ja Ruotsin ammattilaiskentille. Kaudella 2014 Adi nähtiin jälleen Atlantis-paidassa johdattamassa helsinkiläiset lohkovoittoon Kakkosessa. Nyt on alkamassa miehen kolmas Atlantis-pesti.

Tuore päävalmentaja tarttuu innolla uuteen haasteeseen. - Sain aikoinaan mahdollisuuden tässä seurassa ja silloin minuun luotettiin. Nyt minuun luotetaan taas, ja olen siitä todella kiitollinen. Haluan olla sen luottamuksen arvoinen. Haluan ehdottomasti myös kiittää Interiä, että he vapauttivat minut sopimuksesta ja antoivat luvan tarttua tähän tilaisuuteen.


191023 - Lauantaina ensimmäinen testipeli
PK-35 Atlantis-joukkueiden harjoitukset pyörivät jo toista viikkoa. Treeneissä on riittänyt vilskettä ja vipinää, kun sekä vanhat pelimiehet että uudet yrittäjät ovat antaneet näyttöjä valmennusjohdolle.

Lauantaina ohjelmassa on ensimmäinen testipeli, missä Akatemian testiryhmä kohtaa PK-35:n vastaavan nipun. Tulevaisuuden pallotaiturit esiintyvät lauantai-iltana Pallomyllyssä alkaen klo 19.00.


191023 - Viikon hedelmä
Viinirypäle Viinirypäle on viiniköynnösten hedelmä, josta valmistetaan viiniä, mehua, hilloa, rusinoita ja korintteja tai niitä voidaan syödä sellaisenaan. Rypäleet ovat yksi vanhimpia viljelyskasveja, ja noin puolet maailmassa kasvatetuista hedelmistä on rypäleitä. Rypäleet tuottavat monenlaista iloa jälleen myös meille atlantislaisille.

191022 - Naisen silmin
Algerialainen jumalolento. Jalkapalloa voi katsoa monin tavoin. Joku ihailee otsikoissa viihtyviä maalitykkejä, toinen loistavia syöttötaitureita, kolmas armottomia taistelijoita. Mutta jotkut voivat pisteyttää pelaajia myös ulkoisen olemuksen perusteella. Seuraavassa unohtumattomia muistikuvia viime kaudelta tässä kategoriassa.

Maalissa nähtiin nuori gaselli Almeida, solakkavartinen poikanen, joka loikki pallojen tielle kuin pantteri.

Puolustuksessa taisteli kaljupäinen Sergio, jonka teräksinen kroppa uhkui raakaa voimaa. Huonoja eivät olleet myöskään pitkäraajainen, maitosuklaan värinen Diego sekä Akatemian elastinen pomppuihme Yago ja räiskyvä germaanitoppari Nacho.

Keskikentällä taituroi suklaasilmäinen Med, tuo algerialainen jumalolento. Kippari Sapa edusti luotettavaa suomenhevosta, joka usein syyttä suotta jää eläväisempien lämminveristen varjoon.

Maaleja iskivät meidän pronssinen Adonis Jean sekä tumma voimapesä Demba, jonka lihaksikkaat reidet pursuivat tiukoista pelishortseista. Melkoinen lihaskimppu oli myös kolmas kova pommittaja Konan, tuo viimeisen päälle treenattu barbaari. Tilanteita heille loi kokenut Obi, jonka pelisilmä toimii yhä niin Pukinmäen viheriöllä kuin Circuksen tanssilattialla.

Nuoremman polven maalitykkejä olivat nuori leijonaharja Dani, joka kodin unelmavävy Impton, Hakunilan hymypoika Gede sekä vilkkusilmäinen brassitaituri Matheus. Odotamme innolla näiden poikien kasvamista miesten mittoihin.

Lisäksi kentän laidalla nähtiin vielä manageri Tenkanen, tuo estraadien raspikurkku ja häpeilemätön sanaseppo, jonka rouhea olemus vetää yhä puoleensa kuin hunajapurkki karhuemoa.

Kuten näette, hyvä jalkapallo-ottelu tarjoaa monta mainiota syytä jättää väliin Kauniit ja rohkeat, somesivut ja jopa parhaat nettikasinot. Katsomossa nähdään varmasti ensi kaudellakin!


191021 - Fashion Center yhteistyökumppaniksi
Fashion Center Fashion Center on liittynyt Atlantiksen yhteistyökumppanien joukkoon. Monipuolinen yhteistyöpaketti mahdollistaa aktiivisen ja molempia osapuolia hyödyntävän kumppanuuden.

Fashion Center on sisäänostajille suunnattu kauppakeskus. Todellinen muodin kohtauspaikka sijaitsee Vantaalla Kehä III:n varrella aivan Vehkalan aseman kupeessa. Saman katon alta löytyy vaate-, kenkä-, asuste- ja sporttimuotia kymmeniltä yrityksiltä ja lähes kahdelta sadalta brändiltä.


191015 - Pirteä startti
Bola vetää treenejä suurella sydämellä. Atlantiksen valmistautuminen tulevaan kauteen käynnistyi tällä viikolla, ja ensimmäiset yhteisharjoitukset on vedetty Bolan komennossa. Mukana on tavan mukaan ollut myös koko joukko uusia yrittäjiä.

Tom Weckström on seurannut pelaajien esityksiä silmä tarkkana. - Näytillä on ollut paljon hyviä poikia. Taso on selvästi kovempi kuin vuosi sitten. Akatemiaan täältä löytyy varmasti uusia pelaajia, ja yksi vanhempikin pelimies on jo antanut vahvat näytöt.

- Otamme ryhmään tälläkin kertaa vajaat 40 pelaajaa, ja näistä ainakin 25 tulee olemaan Akatemia-ikäisiä. Sekä Kakkosen että Kolmosen peleissä tarvitaan kuitenkin myös kokeneempaa kalustoa. Nämä vanhukset tuovat kokemusta kentälle, mutta heillä on iso rooli myös kentän ulkopuolella koulimassa beibejä miesten peleihin.


191013 - Puheenjohtajan mietteitä
Tino kehittää Atlantista maltilla. Atlantis käynnisti helmikuussa 2018 "Make Atlantis Great Again" -projektin. Tavoitteeksi asetettiin mm. paluu ylempiin sarjoihin, pelaajamäärän kasvattaminen ja toiminnan kehittäminen kaikilla osa-alueilla.

Puheenjohtaja Tino Kinnunen summailee tyytyväisenä välitilinpäätöstä.

- Olemme kahdessa kaudessa saaneet paljon hyvää aikaiseksi. Kilpailullisesti olemme pärjänneet mainiosti. Edustus on noussut Kakkoseen, Akatemia Kolmoseen ja A-junnut SM-sarjaan. Beibien SM-hopea oli jo todella kova saavutus. Jätimme taakse monta isoa seuraa.

- Toiminnan taso joukkueissa on noussut selkeästi, ja suunnitelmat ovat valmiina sen kehittämiseksi edelleen. Tarkoitus on samalla vakiinnuttaa paikka liiton sarjoissa. Akatemia tulee kuitenkin jatkossakin olemaan keskeisessä osassa meidän toiminnassa. Sitä kautta pystymme saamaan hyviä, motivoituneita pelimiehiä Edustukseen ja toivottavasti joku päivä taas eteenpäin kansainvälisillekin kentille.

- Toiminta on kehittynyt ja monipuolistunut merkittävästi myös taustalla. Atlantis Palvelut tuo seuralle tasaista tulovirtaa, Tenkanen jaksaa yhä kiertää pitkin maakuntia ja kerätä samalla sieltä tukijoita meille, Tapulin Atlantis kioski tuo apua Akatemian rahoitukseen, yhteistyökumppaneita on löytynyt lisää ja ensi kaudella voimme odottaa pientä tuloa jälleen myös ottelutapahtumista. Taloudellisesti olemme nyt valmiita pelaamaan tällä tasolla.

- Pelaajamäärän kasvattaminen sen sijaan ei ole vielä toteutunut. Tarkoitus on käynnistää lisää junioni- ja harrastejoukkueita, ja tässä meillä riittää työsarkaa tuleville vuosille. Tätä kautta voisimme samalla saada apuja kilpajoukkueiden ottelutapahtumien kehittämiseen, mikä on myös yksi lähivuosien haasteita.


191009 - Akatemia aloittaa maanantaina 14. lokakuuta
Akatemia-beibi Atlantis Akatemia oli kaudella 2019 yksi Helsingin parhaita nuorten pelaajien hautomoita. Uusi tuotantokausi käynnistyy maanantaina 14. lokakuuta, ja tulevalla kaudella toiminnan tasoa tullaan kehittämään entisestään. Jos tähtäät futiksessa pitkälle ja olet todella valmis tekemään töitä sen eteen, Atlantis Akatemia saattaa olla juuri sinua varten. Akatemiassa ei ole osallistumismaksuja, mutta edellytyksenä on sitoutuminen säännölliseen toimintaan.

Haemme nyt ryhmään lisää 2000-2004 -syntyneitä, kovan motivaatiotason omaavia tulevaisuuden pelimiehiä. Ilmoittaudu mukaan tryouteihin oheisella lomakkeella, ja matka kohti huippua voi alkaa.

Lisätietoja Atlantis Akatemian toiminnasta antavat Janne Wikman (p. 040 5532172) ja Moshood Bola (p. 041 3694694).


191007 - Sapa laittaa nappulat naulaan
Ikitaistelija työssään Atlantis-kippari Santeri Saarenpää lopettaa peliuransa tähän kauteen. Saarenpää pelasi punapaidassa viisi kautta keräten tilastoihin isoin minuutein kunnioitettavat 97 sarjapeliä.

- Nyt on aika keskittyä elämässä muihin asioihin ja jättää pelikentät nuoremmille. Haluan lämpimästi kiittää koko joukkuetta ja taustoja, että pääsin vielä viimeisellä kaudellani nauttimaan siitä riemusta, kun saavutimme tavoitteemme ja hankimme nousun Kakkoseen, kippari hyvästeli joukkueensa.

Isot kiitokset myös seuran puolesta pitkäaikaiselle luottopelaajalle - ja jos mieli muuttuu, pukukopissa on aina tilaa pelimiehelle...


191006 - Beibit putsasivat palkintopöydän
Vuoden pelaaja Atlantis-pelaajat viettivät kauden päättäjäisiä ravintola Skandikissa lauantai-iltana. Tavan mukaan tilaisuudessa palkittiin myös kauden aikana ansioituneita pelimiehiä.

Vuoden Akatemia-pelaaja

Akatemian tarkoitus on kehittää pelaajia. Tällä kertaa Akatemia-palkinnon nappasi kauden aikana tasoaan ehkä eniten nostanut keskikentän työmyyrä Fahad Mohamed.

Vuoden pelaaja

Vuoden pelaajaksi oli monta hyvää ehdokasta. Lopulta palkinto päätettiin jakaa kahden sekä A-junioreissa että edustusjoukkueessa vahvaa työtä tehneen tulevaisuuden pelimiehen kesken. Almeida ja Joao olivat isossa roolissa molempien joukkueiden menestyksessä kauden aikana.


191005 - Edustus tasapeliin päätöskierroksella
Demba osui kahdesti. Atlantiksen edustusmiehistö päätti Kolmosen kautensa tasapeliin Myllypuron tekonurmella. Atlantis ja BK-46 kävivät tiukan, mutta rehdin väännön sarjapisteistä, mikä lopulta päättyi tasalukemiin 2-2 (1-0). Punapaidat liikuttivat palloa varsinkin avausjaksolla mukavasti, mutta tällä kertaa viimeistely oli isännille tuskaa. Ainoastaan Demba Camara onnistui saamaan pelivälineen kahdesti karjaalaisten mainiosti torjuneen Tom Grönroosin selän taakse (27' ja 74'). Vastaavasti omassa päässä tuli muutama helppo virhe, joista vieraiden kokeneet ketut Niklas Roiha (67') ja Nicholas Brain (83') rokottivat heti.

Edustus keräsi lopulta Kolmosen lohkossaan 57 pistettä. Toiseksi tullut Espoon reservijoukkue sai kokoon 42 pinnaa. HIFK:n reservit ja FC HIK putosivat Neloseen.

Punapaitojen paras maalintekijä Kolmosessa oli 21 kertaa osunut Demba Camara. Jean onnistui maalinteossa 18 kertaa ja Konan Kouakou 13. Ainoana täydet 22 ottelua tilastoihin kirjasi beibiosaston Amit Aryal. Poika iski myös mukavat 5 maalia.


191005 - Akatemia päätti voitokkaasti
Maliki ampui avausmaalin. Atlantis Akatemia päätti voitokkaasti Kolmosen kautensa, kun isäntäjoukkue HooGee taipui Matinkylän tekonurmella lukemin 1-5 (0-3). Helsinkiläisten maaleista vastasivat Maliki Manza (29'), Dominik Rudenko (42'), Oskar Emelianov (43' ja 54') sekä Dennis Onuh ('83).

Akatemia nousi voitolla 30 pisteeseen, mikä riitti lohkossa kuudenteen sijaan. Sijoittuminen kuuden parhaan joukkoon oli myös Akatemian tavoitteena ensimmäisellä Kolmosen kaudellaan. PK-35 voitti lohkon, ja LePa sekä HooGee joutuvat hakemaan vauhtia Nelosesta.

Akatemian paras maalintekijä Kolmosessa oli Ronilson, joka iski pallon vastustajan verkkoon kuudesti. Täydet 22 ottelua pelasi ainoana maalivahti Martin Kella.


191003 - Tähtäätkö huipulle? Tule Atlantis Akatemiaan
Akatemia-beibi Atlantis Akatemia oli kaudella 2019 yksi Helsingin parhaita nuorten pelaajien hautomoita. Uusi tuotantokausi käynnistyy lokakuussa, ja tulevalla kaudella toiminnan tasoa tullaan kehittämään entisestään. Jos tähtäät futiksessa pitkälle ja olet todella valmis tekemään töitä sen eteen, Atlantis Akatemia saattaa olla juuri sinua varten. Akatemiassa ei ole osallistumismaksuja, mutta edellytyksenä on sitoutuminen säännölliseen toimintaan.

Haemme nyt ryhmään lisää 2000-2004 -syntyneitä, kovan motivaatiotason omaavia tulevaisuuden pelimiehiä. Ilmoittaudu mukaan tryouteihin oheisella lomakkeella, ja matka kohti huippua voi alkaa.

Lisätietoja Atlantis Akatemian toiminnasta antavat Janne Wikman (p. 040 5532172) ja Moshood Bola (p. 041 3694694).


191001 - Viimeisiä viedään
BK-46 Atlantis-joukkueiden kausi 2019 saa päätöksensä lauantaina, kun ohjelmassa on Kolmosen viimeinen kierros.

Akatemia kohtaa klo 13.00 Matinkylän tekonurmella espoolaisryhmä HooGeen. Edustus puolestaan aloittaa oman urakkansa klo 16.15 Myllypuron tekonurmella, ja vastaan asettuu BK-46 Karjaalta.

Lauantain jälkeen Atlantis-pelaajat saavat nauttia reilun viikon lomasta. Lokakuun puolivälistä palataan vähän kerrassaan yhteisharjoituksiin. Mukaan liittyy myös koko joukko uusia yrittäjiä. Samalla aletaan solmia lisää pelaajasopimuksia tulevalle kaudelle.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)