Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.8.2019

190831 - A-junnut veivät derbyn
Roni osui kahdesti Klubin verkkoon. HJK ja Atlantis kävivät vauhdikkaan ja tunteikkaan paikallisväännön A-nuorten SM-sarjassa. Klubi oli liikkeellä vahvalla ryhmällä, mutta punapaidat taistelivat suurella sydämellä ja veivät lopulta sarjapisteet Talin nurmella maalein 1-3 (0-1). Matheus ampui avausjakson ainokaisen upealla vaparilla 20 metristä. Toisella jaksolla vaihtobeibi Ronilson osui kahdesti (52. ja 79. min.). Isäntien ainoan viimeisteli välissä Natnael Mustonen (59. min.).

Tom Weckström kiitteli beibien taistelutahtoa. - Pelissä oli hyvä tempo, mutta jaksoimme tehdä duunia loppuun saakka ja tänään se palkittiin. HJK on aina kiva voittaa.

- Tämä joukkue on paljon enemmän kuin osiensa summa. Kaveria autetaan ja kannustetaan, ja kundit tsemppaavat päätösvihellykseen saakka, vaikka tiukka ottelutahti varmasti painaa jaloissa.

A-junnujen seuraava koitos on sunnuntaina 8. syyskuuta, jolloin Kaarinan Pojat saapuu vieraaksi Pukinmäen nurmelle. Ottelu alkaa klo 14.00.


190829 - Imptonin paluu
Impton antoi vahvan näytön. Atlantis Akatemia tarrasi tiukasti kiinni sarjataulukon kutospaikkaan, kun taulukossa seuraavana majaillut Tuusulan Palloseura kaatui torstaina Pukinmäessä maalein 4-2 (2-0). Kisa tasaisessa keskikastissa jatkuu kuitenkin tiukkana, sillä kierroksia on jäljellä vielä viisi.

Impton Söderlund oli noussut avaukseen ensimmäistä kertaa tänä kesänä. Uutta paluuta tekevä takavuosien junnulupaus antoi valmennusjohdolle vahvan näytön iskemällä pallon kahdesti tuusulaisten verkkoon. Kahdesti osui myös tuoreempi Akatemia-tulokas, vielä B-ikäinen Dennis "Uche" Onuh.

Tom Weckström kiitteli taiston tauottua beibien työmoraalia. - Pojat tekivät töitä hyvällä asenteella. Vielä kun saisimme pallon nopeammin liikkeelle, nämä pelit hoituisivat helpommin. Impton antoi kovan näytön. Liike on parantunut paljon, ja heti tuli tulosta. Myös Uche ansaitsee ehdottomasti kiitokset - kaksi tyylikästä osumaa. Sen sijaan Nachon punainen oli sellaista kurittomuutta, mitä emme voi hyväksyä.

Akatemian seuraava Kolmosen oppitunti on jälleen ensi torstaina 5. syyskuuta, kun beibit matkaavat Leppävaaraan LePa:n vieraaksi. Ottelu alkaa klo 20.15.


190827 - Atlantis haki pinnat Tammisaaresta
Konan toi tehoa punapaitojen hyökkäyspeliin. Atlantiksen edustusmiehistön Tammisaaren vierailu tuotti täyden pistepotin, kun EIF Akademi kaatui Keskuskentällä selkein lukemin 0-7 (0-4). Pelikiellosta vapautunut Konan Kouakou toi rutkasti lisää vauhtia ja vaarallisia tilanteita helsinkiläisten hyökkäyspeliin. Nyt tuli myös tulosta: Demba Camara iski jo avausjaksolla hattutempun (23., 25. ja 43. min), ja Joao viimeisteli neljännen pilkulta (30. min.). Konan (48. min.), Matheus (52. min.) ja Diakite (63. min.) puolestaan osuivat toisella jaksolla.

Valmentaja Tom Weckström oli tyytyväinen pitkään kateissa olleen peli-ilon löytymisestä. - Tänään kentällä oli alusta saakka hyvä meininki. Kaverit nauttivat pelaamisesta, mutta kurinalaisuus säilyi silti kohtuullisen hyvin. Täytyy kuitenkin muistaa, että tällä kertaa vastus ei ollut aivan kovimmasta päästä.

Edustusmiehistön seuraava Kolmosen koitos on ensi viikon perjantaina 6. syyskuuta, kun sarjakakkonen FC Espoo/2 saapuu vieraaksi Pukinmäkeen. Taisto sarjapisteistä käynnistyy klo 18.15.


190826 - Uusi viikko - uudet haasteet
Ekenäs IF Atlantis-joukkueita odottaa tällä viikolla jälleen kolme kovaa haastetta.

Edustusmiehistö matkustaa tiistaina Tammisaareen, missä vastaan asettuu EIF Akademi. EIF:n reservit saavat kotiareenallaan yleensä kasaan vahvan nipun, joten helpolla helsinkiläiset eivät pisteitä mukaansa vie. Koitos käynnistyy klo 18.30.

Akatemia on tulessa torstaina, kun Tuusulan Palloseura saapuu punapaitojen vieraaksi. Tuusulan tuhdit pojat olivat keväällä vahvempia kotonaan, joten beibeille on nyt tarjolla revanssin paikka. Ottelu alkaa Pukinmäen nurmella klo 18.45.

A-junnut jatkavat mitalijahtiaan lauantaina, kun joukkue kohtaa tutun paikallisvastustajan HJK:n Talin nurmella. Vääntö sarjapisteistä käynnistyy klo 15.00.


190825 - A-junnut kaatoivat SJK:n
Eli oli alakerran päällikkö. Atlantis nappasi täyden pistepotin A-nuorten SM-sarjassa, kun SJK kukistui Pukinmäen nurmella maalein 4-0 (3-0). Isännät osuivat jo avausjaksolla kolmesti: 7. min. Dominik Rudenko, 29. min. Gabriel ja 35. min. Diakite Aboubacar. Toisella jaksolla Azina Alingue kaunisteli vielä numeroita iskemällä pallon 78. minuutilla neljännen kerran seinäjokelaisten verkkoon.

Tom Weckström oli tyytyväinen erityisesti ensimmäisen jakson esitykseen. - Ekalla jaksolla pallo liikkui kivasti ja prässikin toimi. SJK oli tänään matkassa nuorella ryhmällä ja pystyimme hyödyntämään heidän kokemattomuuttaan. Toinen jakso meni enemmän pelailuksi, mutta tästä on hyvä jatkaa seuraavaksi Klubin kimppuun.

A-junnujen seuraava koitos on ensi lauantaina 31. elokuuta, kun beibit kohtaavat Talin nurmella paikallisvastustaja HJK:n. Ottelu alkaa klo 15.00.


190823 - Edustus tasapeliin HPS:n kanssa
Demba puski avausmaalin. Atlantis ja HPS tarjosivat vauhdikkaan Kolmosen koitoksen Pallomyllyssä perjantai-iltana. Punapaidat esittivät varsinkin avausjaksolla pirteää peliä, mutta kun maalinteko oli edelleen kovin vaikeaa niin vain HPS nousi toisella jaksolla tasoihin. Päätösnumerot olivat 2-2 (2-1).

Valmentaja Tom Weckström löysi pelistä jo paljon positiivistakin. - Peli oli tänään jo paljon parempaa kuin Nummelassa. Varsinkin ensimmäinen jakso oli hyvä ja kurinalainen. Joudumme kuitenkin tekemään valtavan määrän töitä jokaisen maalin eteen. Sitten meille tulee muutama tyhmä virhe, ja heti soi omissa. Nämä virheet meidän vaan pitää saada pois.

Edustusmiehistön seuraava Kolmosen koitos on jo ensi tiistaina 27. elokuuta, kun helsinkiläkiset matkaavat Tammisaareen EIF Akademin vieraaksi. Taisto sarjapisteistä käynnistyy klo 18.30.


190823 - HPS-peli Pallomyllyssä
Helsingin Palloseura Perjantai-illan Kolmosen koitos Atlantis FC - HPS pelataan Pallomyllyssä alkaen klo 19.30. Pukinmäen nurmi on sateiden vuoksi käyttökiellossa.

Atlantis joutuu illan peliin jälleen varsin kapealla ryhmällä. Loukkaantumiset ja sairastelut ovat harventaneet rinkiä kovalla kädellä. Lisäksi Konan Kouakou kärsii vielä tämän ottelun BK-pelistä saamaansa pelikieltoa.


190822 - KoiPS koulutti Akatemiaa
Gabi ampui punapaitojen ainokaisen. Atlantis Akatemia sai kovaa oppia tortaina, kun Koivukylän Palloseura latoi Pukinmäessä taululle tylyt numerot 1-4 (0-2). Punapaidat pyörittivät peliä mukavasti ensimmäiset puoli tuntia, mutta kun tulosta ei tullut, vieraat iskivät heti ensimmäisestä paikastaan. Tämä sekoitti isäntien kuviot, ja pian tilanne oli jo 0-4. Gabrielin vaparimaali juuri ennen päätösvihellystä oli laiha lohtu Akatemialle.

Tom Weckström ei silitellyt suojattejaan taiston tauottua. - Meidän peli sekosi yhteen takaiskuun. Sen jälkeen se oli kuritonta pelailua, jossa jokainen yritti itse ratkaista ottelun. Tulos näkyy taululla.

Akatemian seuraava Kolmosen oppitunti on ensi torstaina 29. elokuuta, kun Tuusulan Palloseura saapuu vieraaksi Pukinmäkeen. Ottelu alkaa klo 18.45.


190819 - Kolme kotipeliä
Seinäjoen Jalkapalloklubi Atlantis-joukkueilla on tällä viikolla edessä kolme kovaa haastetta kotoisella Pukinmäen areenalla.

Akatemia on tulessa torstaina, kun Koivukylän Palloseura saapuu punapaitojen vieraaksi. Akatemia haki keväällä sarjapisteet Havukoskelta, joten vantaalaiset saapuvat Pukinmäkeen varmasti revanssi mielessään. Ottelu alkaa klo 19.15.

Edustusmiehistö on vuorossa perjantaina, jolloin vastaan asettuu länsinaapuri HPS. Keväällä tiukka vääntö Paloheinässä päättyi Atlantiksen eduksi, joten tässäkin vieraat ovat revanssia hakemassa. Koitos käynnistyy klo 19.00.

A-junnut jatkavat mitalitaistoaan sunnuntaina, kun SJK saapuu Seinäjoelta vieraaksi Pukinmäkeen. Suurella sydämellä taisteleva beibilauma on tämän hetken kuumin Atlantis-joukkue, ja jos meno jatkuu yhtä hurjana, joukkue muodostaa varmasti rungon Atlantiksen ensi kauden edustusmiehistölle. Ottelu alkaa klo 14.00.


190817 - A-junnut hakivat pinnat Tampereelta
Joao raatoi keskikentällä kovalla asenteella. Atlantis jatkaa tiukasti mukana A-nuorten SM-sarjan mitalikamppailussa, kun beibit hakivat lauantaina täyden pistepotin Tampereelta. Isäntäjoukkue Ilves taipui tiukan väännön jälkeen lopulta maalein 1-2 (1-2).

Helsinkiläiset saivat peliin mainion alun, kun Matheus pamautti avausmaalin vaparista jo 4. minuutilla. Hetkeä myöhemmin sama beibi tykitti pallon voimalla ylähirteen. Vierailla oli muitakin maukkaita paikkoja lisäosumiin, mutta kun maalinteko ei maistunut, Ilves iski. Nopean vastahyökkäyksen päätteeksi Arttu Raittinen ohjasi reboundista tasoituksen (37. min.). Beibit eivät tästä kuitenkaan masentuneet, vaan Diakite Aboubacar ampui vain neljä minuuttia myöhemmin punapaidat uudelleen johtoon.

Toisella jaksolla peli tasottui. Atlantiksen prässipeli ei enää purrut yhtä tehokkaasti, ja mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä kovemmaksi muodostui paine helsinkiläisten maalilla. Jälleen kerran Atlantis-beibit kuitenkin taistelivat suurella sydämellä ja nappasivat lopulta maukkaan voiton Helsinkiin.

KuPS on vahvasti matkalla kohti A-junnujen Suomen mestaruutta, mutta Atlantis on yhdessä TPS:n kanssa kiinni himmeämmissä mitaleissa. Pelejä on kuitenkin vielä paljon jäljellä, ja ainakin Ilves ja VJS halajavat myös mukaan mitalikamppailuun.

A-junnujen seuraava koitos on ensi sunnuntaina 25. elokuuta, kun SJK saapuu beibien vieraaksi Pukinmäkeen. Ottelu alkaa klo 14.00.


190815 - Ei tuliaisia Nummelasta
Tomppa ei ollut juttutuulella pelin jälkeen. Edustusmiehistön Nummelan vierailu oli odotetun vaikea. Isännät taistelivat suurella sydämellä, ja helsinkiläisten peli yski ajoittain pahemman kerran. Loppunumerot olivat ansaitusti kotijoukkueen eduksi 2-1 (0-0). NuPS:n molemmat osumat tulivat Niko Vuorelan vapaapotkujen reboundeista - ensin Tomi Koski (55. min.) ja hetkeä myöhemmin Egzon Avdi (78. min.) iskivät paluupallot verkkoon. Helsinkiläisten kavennuksen ampui siinä välissä Diakite Aboubacar (74. min.).

Valmentaja Tom Weckström ei pelin jälkeen ollut suuremmin juttutuulella. - Olemme pelanneet jo monta peliä huonosti, ja tänään se vihdoin kostautui. Jos nämä kaverit haluavat ensi kaudella pelata Kakkosessa, paljon pitää parantaa. Näillä esityksillä on turha haaveilla Kakkosen peleistä.

Edustusmiehistön seuraava Kolmosen koitos on ensi perjantaina 23. elokuuta, kun HPS saapuu vieraaksi Pukinmäkeen. Taisto sarjapisteistä käynnistyy klo 19.00.


190813 - Akatemia tasapeliin Ponnistajien kanssa
Misa raatoi kovalla asenteella. Atlantis Akatemian paikallispelien sarja sai jatkoa tiistaina, kun punapaidat kohtasivat Ala-Malmin nurmella Malmin Ponnistajat. Tasainen ja ajoittain kohtuu hyvätasoinenkin Kolmosen koitos päättyi lopulta sopuisasti tasanumeroihin 1-1 (1-1). Atlantiksen ainokaisen viimeisteli kymppipaikalla hyvällä asenteella raatanut Azina Alingue. Myös topparina varmasti katkonut Yago sekä keskikentän työmyyrä Misael Rearte keräsivät pelin jälkeen valmennusjohdon erityiskiitokset.

Akatemian seuraava Kolmosen oppitunti on ensi viikon torstaina 22. elokuuta, kun Koivukylän Palloseura saapuu vieraaksi Pukinmäkeen. Ottelu alkaa klo 19.15.


190812 - Uutta matoa koukkuun
Nummelan Palloseura Viime viikko ei sujunut Atlantis-joukkueilta suotuisten tähtien alla. Tuloksena oli kaksi tappiota ja vain yksi nihkeä voitto. Tällä viikolla punapaitoja odottavat jälleen uudet haasteet.

Akatemia on tulessa jo tiistaina, kun joukkue kohtaa Ala-Malmin nurmella Malmin Ponnistajat. Beibit ovat pelanneet paljon viime päivinä, ja valmennus saattaakin kaivaa reserveistä muutaman parin tuoreita jalkoja. Ottelu alkaa klo 19.15.

Edustusmiehistö matkaa torstaina Nummelaan, missä vastaan asettuu paikallinen Palloseura. NuPS on kotiareenallaan varmasti paha vastus pienellä ryhmällä matkaan joutuvalle Atlantis-joukkueelle. Taisto käynnistyy Kuoppanummen nurmella klo 18.00.

A-junnut puolestaan matkustavat lauantaina Tampereelle, missä beibit lähtevät haastamaan sarjassa neljäntenä majailevaa Ilvestä. Ottelu alkaa Lamminpään nurmella klo 14.00.


190811 - KuPS vahvempi kärkikamppailussa
Almeida joutui toisella jaksolla tiukoille. Atlantis ja KuPS kohtasivat A-juniorien SM-sarjan kärkikamppailussa Pukinmäessä. Sade ja liukas kenttä karsivat pelistä hienouksia, mutta tiukkaa taistelua ja rajua yritystä nähtiin senkin edestä. Avausjakso mentiin maalittomissa tasanumeroissa, mutta toisella puolikkaalla vahva kuopiolaisryhmä käänsi ottelun edukseen. Loppunumerot olivat vieraiden hyväksi 0-3 (0-0). Atlantiksen tilaisuus tuli 70. minuutilla, kun pallo vietiin pilkulle 0-1 -tilanteessa, mutta Aapeli Alava poimi Azina Alinguen yrityksen. Tämän jälkeen punapaidat hakivat tasoitusta riskilläkin, mikä lopulta kostautui kahtena lisätakaiskuna.

KuPS nousi voitolla 25 pisteeseen ja on vahvasti menossa kohti Suomen mestaruutta. Atlantis on tappiosta huolimatta yhä toisena 21 pisteellä ja TPS kolmantena pinnan helsinkiläisten perässä. Ilves (18 p.) ja VJS (17 p.) ovat myös tyrkyllä mukaan mitalikamppailuun.

A-junnujen seuraava koitos on ensi lauantaina 17. elokuuta, kun helsinkiläiset matkaavat sarjanelosen Ilveksen vieraaksi Tampereelle. Ottelu alkaa klo 14.00.


190809 - PuiU kuritti Akatemiaa
Martin piti pitkään beibit mukana pelissä. PuiU ja Atlantis Akatemia kävivät vauhdikkaan ja ajoittain kuumankin paikallistaiston Puistolan nurmella perjantai-iltana. Akatemia vei avausjakson Azina Alinguen rankkariosumalla, mutta toisella puolikkaalla isännät käänsivät pelin edukseen ja nappasivat lopulta sarjapisteet maalein 3-1 (0-1).

Atlantis-luotsi Tom Weckström oli pelin jälkeen mietteliäs. - PuiU oli tänään hyvä. Huomattavasti parempi kuin kevätkierroksella, ja he ansaitsivat voiton. Me teimme liikaa virheitä ja hukkasimme omat mestamme. Martin pelasti meidät useampaan otteeseen, mutta maaleille hän ei enää voinut mitään.

Akatemian seuraava Kolmosen oppitunti on jo tiistaina 13. elokuuta, kun beibit kohtaavat Ala-Malmin nurmella toisen paikallisvastustajan Malmin Ponnistajat.


190808 - Vaikeuksien kautta voittoon - jälleen kerran
Sergion osumat käänsivät pelin punapaidoille. Atlantiksen edustusmiehistö jatkoi kompurointiaan Kolmosen ykköslohkossa. FC FINNKURD kaatui Pukinmäen nurmella 4-2 (1-2), mutta jälleen mentiin vaikeimman kautta. Avausjakson löysäily kostui, ja tauolle lähdettiin vierasjohdossa. Toisella puolikkaalla punapaidat saivat ryhtiä peliinsä, ja samalla vieraiden jalka alkoi painaa. Lopulta päivän supersubin Sergion osumat (77. ja 82. min) käänsivät koitoksen isännille. Muista Atlantis-maaleista vastasivat Jean (12. min.) ja kippari Santeri Saarenpää (64. min.).

Valmentaja Tom Weckström kiitteli pelin jälkeen toisen jakson ryhtiliikettä. - Avausjakso oli kyllä meiltä luvattoman huono. Laiskaa ja halutonta peliä. Onneksi heräsimme toiselle jaksolle. Toki myös vastustajan väsyminen ja ulosajo auttoivat osaltaan.

Edustusmiehistön seuraava Kolmosen koitos on ensi torstaina 15. elokuuta, kun helsinkiläiset matkaavat NuPS:n vieraaksi Nummelaan. Taisto sarjapisteistä käynnistyy klo 18.00.


190807 - Bussi katsastettu
Atlantis Bussi Atlantis Bussi kävi jälleen vuosikatsastuksessa, ja sai leiman moitteita. Näin yksi seuran talouden tukijaloista on valmiina palvelukseen taas vuodeksi eteenpäin.

- Veimme bussin tavan mukaan Tenkasen korjaamolle, missä se pistettiin taas priimakuntoon. Sen jälkeen katsastus oli enää pelkkä muodollisuus, kertoo seuran ajoneuvovastaava Mika Laine.


190807 - Veikkauksen monopoli Suomi-futiksen ongelma
Veikkaus Suomessa rahapelimonopoli on vielä voimissaan, vaikka se monessa muussa Euroopan maassa on jo kuopattu. Pohjoismaista Tanska avasi markkinat kilpailulle vuonna 2012 alkaen myymään lisenssejä ulkomaisille peliyhtiöille. Naapurimaamme Ruotsi siirtyi lisenssijärjestelmään tammikuussa 2019. Sen sijaan Norjassa on vielä Suomen kaltainen rahapelien yksinoikeusjärjestelmä.

Veikkaus Oy:llä on Suomessa monopoliasema rahapelimarkkinoilla. Siihen liitettiin vuoden 2017 alussa Fintoto ja Raha-automaattiyhdistys, minkä jälkeen kaikki rahapelitoiminta Suomessa on tapahtunut Veikkauksen alaisuudessa.

Suomi on joutunut useampaan otteeseen selvittämään monopolinsa perusteita EU-komissiolle. Veikkaus on perustellut monopoliasemaa rahapelihaittojen ehkäisyllä, ja ainakin toistaiseksi komissio on antanut siunauksensa Suomen yksinoikeusjärjestelmälle. Myös Kilpailuvirasto on vaatinut selvitystä siitä, tuottaako rahapelimonopoli ylipäätään niitä hyötyjä, joilla sen olemassaoloa perustellaan. Viimeksi kohua herätti Veikkauksen radiomainos, jonka katsottiin rohkaisevan ongelmapelaajia jatkamaan pelaamistaan. Poliisihallitus oli jo muutama viikko aikaisemmin jättänyt Veikkaukselle selvityspyynnön yhtiön Keno-peliin liittyvästä mainoksesta. Lopulta Veikkaus katsoi itse parhaaksi pistää jäihin kaikki mainoskampanjansa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos julkaisi maaliskuussa tutkimuksen, jonka mukaan Suomessa oli vuonna 2015 124.000 ongelmapelaajaa, ja tämän jälkeen hallitsemattomasti pelaavien ongelmat ovat vain pahentuneet. Nykyisin vain viiden prosentin pelaajista arvioidaan vastaavan jopa puolesta suomalaisten rahapelaamisen potista. Erityisesti kotona ja internetissä pelaaminen on lisääntynyt merkittävästi viime vuosina.

THL:n tutkimuksen mukaan myös rahapelien markkinointi koettiin ongelmaisena erityisesti rahapeliongelmaisten keskuudessa. Peliklinikan asiakkaat tiedostivat markkinoinnin pelaamista lisäävän vaikutuksen yhä vahvemmin, vaikka se ei heidän mukaansa suoraan kasvattanutkaan heidän pelaamisensa määrää.

Ruotsin tie

Mitä sitten on tapahtunut Ruotsissa, kun pelimonopoli purettiin vuoden alusta? Ruotsin jalkapallolle päätös oli todellinen lottovoitto. Unibet ryhtyi kahden ylimmän sarjatason, Allsvenskanin ja Superettanin, pääsponsoriksi 12-vuotisella sopimuksella, mikä takaa ruotsalaiselle huippujalkapallolle vuosittain vähintään 14 miljoonaa euroa. Kasvua vanhaan sopimukseen tuli 40 prosenttia. Entinen pääsponsori oli Svenska Spel eli Ruotsin kansallinen peliyhtiö. Nykyisin myös moni pienempi seura on tehnyt markkinointisopimuksia peliyhtiöiden kanssa.

Ruotsin valtio sai myymistään pelilisensseistä sievoisat tulot. Heti vuoden alussa 69 rahapeliyhtiötä hankki lisenssin, ja lähes 30 jäi jonottamaan. Myös mainosmarkkinat ovat saaneet ison piristysruiskeen, kun peliyhtiöt ovat napanneet tuntuvan siivun varsinkin televisio- ja radiomainonnasta.

Entä sitten Svenska Spel? Myös kansallisen peliyhtiön tulot ovat Ruotsissa kasvaneet monopolin purkamisen jälkeen. Samoin kävi Tanskassa sikäläisen Danske Spilin kohdalla.

Suomen tie

Suomi-futis saa yhä vain haaveilla naapurimaan rahavirroista. Myös valtio jää edelleen paitsi lisenssimyynnin tuotoista ja mainosmarkkinat peliyhtiöiden euroista. Pelaajat sentään voivat vapaasti valita, mikä pelipaikka heille on järkevin. Moni onkin päätynyt pelaamaan suomenkielisille nettikasinoille, koska palautusprosentit ovat näillä yleensä järjestäen korkeampia kuin Veikkauksella.


190805 - Atlantis Kahvio palvelee jälleen
Kuopion Palloseura Atlantis Kahvio Tapulikaupungin liikuntapuistossa on jälleen avoinna pienen kesätauon jälkeen. Kahvio palvelee liikuntapuiston käyttäjiä arki-iltaisin aina syyskuun lopulle asti. Tarjolla on monenmoista suolaista ja makeaa herkkua keittiömestari Janne Wikmanin valikoimasta.

190805 - Uusi viikko - uudet haasteet
Kuopion Palloseura Atlantis-joukkueita odottaa tällä viikolla jälleen kolme kovaa koitosta. Edustusmiehistö kohtaa torstaina Pukinmäessä FC FINNKURDin. Kurdien mukana pelaa useampikin Atlantikselle tuttu pelimies, jotka varmasti haluavat näyttää punapaidoille osaamistaan. Tiukka taisto käynnistyy Puksun sametilla klo 19.15.

Akatemia suuntaa perjantaina Puistolaan, missä isäntäjoukkue PuiU janoaa revanssia kevään tappiolleen. Punapaidat joutuvat jälleen panemaan parastaan, jotta pistetili karttuisi. Ottelu alkaa Puistolan nurmella klo 19.15.

A-junnut saavat sunnuntaina vieraita Kuopiosta, kun sarjan kärkijoukkue KuPS saapuu vieraaksi Pukinmäkeen. Beibit lähtevät kuitenkin tosissaan haastamaan nimekästä kuopiolaisryhmää. Keväällä Atlantis yllätti keltapaidat Kuopiossa, mutta toista kertaa nämä tuskin aliarvioivat helsinkiläisiä. Tarjolla onkin tiukkaa vääntöä ja varmasti tasokasta junnufutista. Ottelu alkaa klo 14.00.


190803 - A-junnut tasapeliin Leppävaarassa
Domi iski tasoituksen. Atlantiksen A-juniorit kohtasivat syyskierroksen avauspelissä FC Espoon. Tiukka vääntö Leppävaaran tekonurmella päättyi lopulta tasanumeroihin 1-1 (1-1). Mustafa Beyai vei isännät johtoon jo 9. minuutilla, ja Dominik Rudenko survoi helsinkiläisten tasoituksen 39. minuutilla. Toisella jaksolla molemmilla joukkueilla oli paikkansa iskeä voittomaali, mutta enempää osumia Lepuskissa ei enää nähty.

Atlantis-luotsi Tom Weckström harmitteli pelin jälkeen hukattuja maalipaikkoja. - Meillä oli riittävästi paikkoja ratkaista tämä peli, mutta tänään ei uponnut. Pojat yrittivät varmasti parhaansa, mutta meille tuli liikaa huonoja suorituksia. Yksi sellainen maksoi myös takaiskumaalin. Mutta tästä täytyy vaan ottaa opiksi ja lähteä ensi viikonloppuna tosissaan haastamaan KuPSia.

A-junnujen seuraava SM-sarjan koitos on sunnuntaina 11. elokuuta, kun sarjajohtaja KuPS saapuu Kuopiosta vieraaksi Pukinmäkeen. Ottelu alkaa klo 14.00.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)