Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.7.2019

190731 - Atlantis vahvempi kärkikamppailussa
Diakite oli iskussa Matinkylässä. Atlantis kohtasi Etelä-Espoon Pallon Kolmosen ykköslohkon kärkikamppailussa keskiviikkona. Ensimmäiset puoli tuntia punapaidat esittivät vauhdikasta peliä, ja Jean iski vielä johtomaalin 23. minuutilla, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin isännät pääsivät mukaan peliin. Viimeinen vartti oli kotijoukkueelta jo melkoista myllytystä Atlantis-maalilla, mutta tällä kertaa vieraat selvisivät sekä tuurilla että taidolla. Näin sarjapisteet matkasivat Helsinkiin maalein 0-1 (0-1).

Valmentaja Tom Weckström manasi pelin jälkeen loppuminuuttien paniikkia. - Ensimmäiset puoli tuntia pelasimme, kuten oli sovittu. Meillä oli paikkoja ratkaista peli niin ekalla kuin tokalla jaksolla, mutta palloa ei vaan saatu verkkoon. Rehellisyyden nimissä kyllä kaverillakin oli toisella jaksolla mestat iskeä pallo tai parikin Almeidan selän taakse, mutta onneksi ruuti oli siellä yhtä märkää kuin meillä.

Edustusmiehistön seuraava Kolmosen koitos on ensi torstaina 8. elokuuta, kun FC Finnkurd saapuu vieraaksi Pukinmäkeen. Taisto sarjapisteistä käynnistyy klo 19.15.


190730 - Akatemia vei Puksun derbyn
Fahad osui Atleticon verkkoon. Atlantis Akatemia vei nimiinsä Pukinmäen derbyn, kun MPS Atletico kaatui tiistai-iltana maalein 3-1 (2-0). Ensimmäiset parikymmentä minuuttia punapaidat olivat melkoisessa mankelissa, mutta kun Atletico ei onnistunut viimeistelyssä, ote alkoi vähitellen siirtyä Akatemialle. Azina Alingue ja Daniel Åkerlund iskivät taukonumeroiksi 2-0, ja kun Fahad Mohamed ampui toisen jakson alkuun pallon kolmannen kerran vieraiden verkkoon, ottelu oli taputeltu. Jesse Ketosen kavennus hiukan ennen päätösvihellystä ei malmilaisia enää pelastanut.

Atlantis-luotsi Tom Weckström kiitteli suojattejaan taiston tauottua. - Alussa olimme vaikeuksissa, mutta kun Atleticon pahin rynnistys oli ohi ja aloimme saada palloa nopeammin liikkeelle, peli pysyi hyvin kontrollissa ja pääsimme pelaamaan meidän vahvuuksilla. Näitä paikallispelejä on aina kiva voittaa.

Akatemian seuraava Kolmosen oppitunti on perjantaina 9. elokuuta, kun beibit kohtaavat Puistolan nurmella toisen paikallisvastustajan Puistolan Urheilijat.


190728 - Kolme kovaa koitosta
Etelä-Espoon Pallo Atlantis-joukkueita odottaa alkavalla viikolla kolme kovaa koitosta. Akatemia on tulessa jo tiistaina, kun Puksun paikallistaistossa vastaan asettuu MPS Atletico Malmi. Atletico oli keväällä Tapanilassa parempi maalein 2-1, joten beibeillä on nyt revanssin paikka. Ottelu alkaa Pukinmäen nurmella klo 19.15.

Edustusmiehistö suuntaa keskiviikkona Matinkylään. Sarjakakkonen Etelä-Espoon Pallo mittaa punapaitojen päivän kunnon. Löytyykö edustuksen kadonnut peli-ilo vai katkaiseeko EsPa Atlantiksen voittokulun? Koitos käynnistyy Matinkylän tekonurmella klo 20.15.

A-junnujen SM-sarjan syyskierros pyörähtää myös käyntiin tulevana viikonloppuna. Atlantis-beibit kohtaavat lauantaina FC Espoon Leppävaaran tekonurmella klo 13.00. Keväällä joukkueet tahkosivat Talissa maalittoman tasapelin, ja tiukka vääntö on varmasti edessä tälläkin kertaa.

190726 - Akatemia taipui taistellen
Domi raatoi laajalla säteellä. TiPS ja Atlantis Akatemia kävivät vauhdikkaan Kolmosen väännön helteisessä Tikkurilan urheilupuistossa perjantai-iltana. Akatemia-beibit haastoivat kokeneen isäntäjoukkueen varsin miehekkäästi, ja vantaalaiset saivat panna parastaan, ennen kuin pisteet lopulta jäivät Tikkurilaan maalein 2-1 (0-0). Punapaitojen ainokaisen viimeisteli vaihtobeibi Letif Muntadar 87. minuutilla.

Atlantis-luotsi Tom Weckström kiitteli pelin jälkeen suojattejaan. - Hyvä taistelu meiltä. Pari pientä virhettä kostautuivat heti, mutta niistä täytyy vaan ottaa opiksi. Nämä pelit lohkon kärkijoukkueita vastaan ovat meille todella arvokasta oppia. Vähän kerrassaan pystymme tarjoamaan niille yhä paremman ja paremman vastuksen.

Akatemian seuraava Kolmosen oppitunti on ensi tiistaina 30. heinäkuuta, kun tuttu paikallisvastustaja MPS Atletico saapuu vieraaksi Pukinmäen nurmelle.


190724 - Edustus haki pisteet Hangosta
Obi oli punapaitojen playmaker. Atlantiksen edustusmiehistö haki keskiviikkona sarjapisteet Hangosta maalein 1-3 (0-1). Isännät pistivät kuitenkin tiukasti kampoihin, ja helsinkiläisten voittoon tarvittiin lopulta Almeidan mainio pilkuntorjunta toisella jaksolla. Atlantis-maaleista vastasivat Demba Camara (23. min.) sekä toisella jaksolla kahdesti osunut Jean (59. ja 63. min.).

Valmentaja Tom Weckström ei pelin jälkeen ollut järin tyytyväinen suojattiensa esitykseen. - Pelasimme ensimmäiset kymmenen minuuttia todella hyvää futista, mutta sen jälkeen vauhti rupesi hiipumaan ja menimme mukaan isäntien tempoon. Lopussa tämä meinasi kostautua, mutta onneksi Almeida pelasti ja poimi pilkun.

Edustusmiehistön seuraava Kolmosen koitos on ensi keskiviikkona 31. heinäkuuta, kun punapaidat kohtaavat Matinkylässä sarjakakkosen Etelä-Espoon Pallon.


190721 - Taas mennään
FC HIK Atlantis-joukkueet palaavat alkavalla viikolla taas tositoimiin. Edustusmiehistö matkaa keskiviikkona Hankoon, missä Rukki Arenalla vastaan asettuu isäntäjoukkue FC HIK klo 18.30. Hankolaiset janoavat pisteitä uusiakseen sarjapaikkansa. Atlantis puolestaan koettaa löytää kadonnutta peli-iloa ja saada punakoneen taas hyrräämään ilman riitasointuja. Keskiviikkona nähdään, kumpi onnistuu tavoitteessaan paremmin.

Akatemia-joukkue suuntaa perjantaina Tikkurilaan haastamaan sarjakolmosta Tikkurilan Palloseuraa. TiPS haki kevätkierroksella sarjapisteet Pallomyllystä maalein 2-4, joten punapaidoilla olisi nyt revanssin paikka. Ottelu pyörähtää käyntiin Urheilupuiston nurmella klo 19.00.


190717 - No pain no gain
Bola vetää Atlantis-pelaajien pallotreenit. Atlantiksen joukkueenjohtaja Mika Laine katsoo tyytyväisenä, kun kolmisenkymmentä sinipaitaa rääkkää itseään Tapulin nurmella. Menossa on Sergion vetämä fyysinen harjoitus, ja silloin yleensä hiki virtaa.

- Atlantiksessa on paljon nuoria pelaajia, joilla on kovia tavoitteita futiksen suhteen. Meidän pitää pystyä tarjoamaan heille valmennusta, joka mahdollistaa näiden tavoitteiden saavuttamisen, joukkueenjohtaja kertoo.

- Olemme nyt löytäneet hyvän kombinaation valmennustiimiin. Tomppa vastaa taktisesta puolesta, Bola vetää palloharjoitukset, Sergio huolehtii fysiikkatreeneistä, Levan hoitaa veskarit ja Toni huolehtii lihashuollosta. Chris tekee ison urakan, kun hoitaa koko ryhmän varustehuollon.


190715 - Akatemia-beibit viihtyvät kimpassa
Beibejä työssä Atlantis Akatemia on kauden aikana kääntänyt monta tiukkaa peliä edukseen. Joukkueessa ei ole supertähtiä - mitä nyt korkeintaan omasta mielestään - mutta sitäkin enemmän asennetta ja yhteishenkeä. Näiden avulla on useampikin tasainen vääntö hoidettu kotiin.

Akatemia-pelaajat viettävät harjoitusten ja otteluiden lisäksi muutenkin paljon aikaa yhdessä. Viimeksi tänään beibit olivat talkookeikalla Hämeenlinnassa pystyttämässä Metallican esiintymislavaa. Seuraavaksi toiveissa olisi kuulemma illanvietto perinteisessä suomalaisessa rantasaunassa.


190714 - Puolimatkan krouvi
Tomppa on kohtuulliseen tyytyväinen kevätkierrokseen. Tämän kauden sarjat ovat nyt puolivälissä, ja Atlantis-joukkueet ovat taulukoissa sijoittuneina kohtuullisen mukavasti. Tom Weckström ruotii seuraavassa joukkueiden esityksiä.

- Edustusjoukkue on pelannut tuloksellisesti hyvin, mutta varsinkin 4-5 viimeistä ottelua ovat olleet meiltä huonoja. Pelaamme aivan liian hitaasti. Joukkueessa on monta pelaajaa, jotka rakastavat palloa turhan paljon. Näillä esityksillä Kakkoseen olisi turha edes lähteä. Meidän on pystyttävä kehittämään peliämme.

- Akatemia on Kolmosessa hakemassa oppia ja fysiikkaa. Turhia pinnoja on menetetty ihan kokemuksen puutteen vuoksi, ja osalle pojista Kolmonen on vielä liian kova sarja, mutta pelit ovat palvelleet hyvin tarkoitustaan.

- A-junnujen SM-sarja on ollut meiltä kokonaisuudessaan positiivisin esitys. Joukkueen peli on kehittynyt talvesta paljon, kurinalaisuutta on tullut lisää, ja tuloksetkin ovat parantuneet. Toivottavasti pojat jaksavat painaa syyskierroksen yhtä hyvällä asenteella.


190713 - Paluu arkeen
Fysiikkavalmentaja pääsi töihin Atlantis-pelaajat palasivat lauantaina yhteisharjoituksiin pienen kesäloman jäljiltä. Fysiikkavalmentaja Sergio otti joukon komentoonsa reiluksi tunniksi, minkä jälkeen pukukoppiin palasi hikisiä, mutta tyytyväisiä kavereita.

- Teki todella hyvää, puuskutti keskikentän työmyyrä Dominik Rudenko.

Atlantis-joukkueiden pelit jatkuvat keskiviikkona 24. heinäkuuta, kun edustusmiehistö matkustaa Hankoon FC HIK:n vieraaksi.


190703 - Kalliit pisteet
Tomppa oli todella pettynyt joukkueensa esitykseen. Atlantiksen edustusmiehistö haki sarjapisteet Karjaalta maalein 1-2 (0-1), mutta siihen ottelun postitiivinen anti helsinkiläisittäin jäikin. Joukkueen esitys oli kuriton, mikä huipentui Konan Kouakoun ottamaan typerään punaiseen korttiin (81. min.) ja siitä aiheutuvaan pitkään pelikieltoon. Erotuomari Abdirahman Sugullella ei ollut paras päivänsä, mutta ei sitä todellakaan ollut myöskään Atlantis-joukkueella, joka keräsi ottelussa peräti kahdeksan korttia.

Valmentaja Tom Weckström oli pelin jälkeen kovin vähäsanainen. - Nyt täytyy ensin vähän rauhoittua. Sen jälkeen mietitään, mitä tehdään, mutta seurauksia tästä varmasti tulee.


190702 - Akatemia voitolla lomalle
Roni osui kahdesti HooGeen verkkoon. Atlantis Akatemia päätti Kolmosen kevätkierroksen voitokkaasti, kun HooGee kukistui Talin hallissa maalein 3-1 (1-0). Ronilson jatkoi hyvää maalivirettään ja osui kahdesti espoolaisten verkkoon (12. ja 66. min.). Dominik Rudenko vastasi kolmannesta osumasta sijoittamalla vaparin 18 metristä yläkulmaan (56. min.).

Atlantis-luotsi Tom Weckström laski suojattinsa pelin jälkeen pienelle lomalle. - Kevätkierros sujui meiltä ihan kohtuullisesti. Joukkoon mahtuu hyviä otteluita ja vähän huonompia otteluita, mutta sijoitus on keskikastissa ja oppia saimme roppakaupalla, joten voimme olla tyytyväisiä. Nyt ohjelmassa on viikon loma, minkä jälkeen työnteko jatkuu taas yhdessä.

Akatemian seuraava Kolmosen oppitunti on perjantaina 26. heinäkuuta, kun punapaidat kohtaavat Tikkurilassa syyskierroksen avausottelussa isäntäjoukkue Tikkurilan Palloseuran.


190701 - Kahta vaille
BK-46 Atlantis-miehistöjen kevätkierros on kahta koitosta vaille valmis. Akatemia saa tiistaina vastaansa HooGeen Espoosta. Espoolaiset nappasivat viime kierroksella ensimmäisen voittonsa ja taistelevat tiukasti sarjapaikastaan, joten punapaidatkin saavat varmasti panna parastaan, mikäli meinaavat pistetiliään kartuttaa. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Talin nurmella klo 19.15, sillä Pukinmäen nurmea säästetään Hesa cupia varten.

Edustusjoukkue matkaa keskiviikkona Karjaalle BK-46:n vieraaksi. Karjaalaiset pelasivat vielä viime kaudella Kakkosessa, ja ryhmästä löytyy rutkasti kokemusta kovista peleistä. Joukkue lähtee varmasti kotinurmellaan tosissaan kaatamaan helsinkiläisiä. Taisto sarjapisteistä alkaa klo 18.30.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)