Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.3.2019

190331 - Voitokas testipeli Myyrmäessä
Obi osui kahdesti. Atlantiksen testipelit jatkuivat Myyrmäki-hallissa sunnuntaina. Tällä kertaa jalkoihin jäi isäntäjoukkue SexyPöxyt maalein 0-5 (0-4). Selkeistä lukemista huolimatta Tom Weckström löysi pelistä vielä paljon parannettavaa.

- Ensimmäiset puoli tuntia pelasimme hyvin, mutta loppua kohden virheitä rupesi tulemaan liikaa. Pallo ja miehet eivät enää liikkuneet riittävästi, väärissä paikoissa otettiin tarpeettomia riskejä jne. Positiivista oli ehdottomasti Obi Metzgerin pirteä esitys hyökkäyspelin kapellimestarina sekä Alefen jatkuvasti parantuvat otteet kärjessä. Toisaalta taas muutamalle kaverille tämäkin taso osoittautui liian kovaksi.

Atlantiksen testipelit jatkuvat ensi lauantaina, kun punapaidat kohtaavat klo 15.00 JäPS 47:n Järvenpäässä ja klo 21.00 Kiffenin Talin hallissa.


190330 - Voitokas testipeli Tuusulassa
Diakite osui kahdesti. Atlantis hioi kuvioita ja testaili pelaajia Tuusulan tekonurmella lauantaina. Helsinkiläisten peli sujui ajoittain jo kohtuullisen mukavasti, ja isäntäjoukkue PK Keski-Uusimaa jäi jalkoihin maalein 1-4 (1-2). Viimeistelijöinä kunnostautuivat tällä kertaa Diakite Aboubacar (2), Konan Kouakou sekä Jean.

Tom Weckström kiitteli suojattiensa työmoraalia. - Alussa emme olleet kunnolla hereillä, ja PKKU pääsi iskemään johtomaalin. Sen jälkeen duunia painettiin hyvällä asenteella, mutta vieläkin meille tulee liikaa virheitä omassa päässä. Toisella jaksolla vaihdot sotkivat hiukan peliä, mutta halusimme nähdä muutaman testipelaajan.

- Huomenna on jo seuraava testipeli, kun kohdataan Fana Palmroosin SexyPöxyt Myyrmäessä. Silloin tulessa on enemmän Akatemia-pelaajia.


190327 - A-junnujen sarjaohjelma julkistettiin
Suomen Palloliitto Palloliitto julkisti keskiviikkona A-nuorten SM-sarjan kesän otteluohjelman. Atlantis aloittaa Talin hallissa FC Espoota vastaan sunnuntaina 28. huhtikuuta. Kevätkierros päättyy 30. kesäkuuta, kun VJS saapuu Pukinmäkeen. Syyskierros alkaa 3. elokuuta Leppävaarassa FC Espoon vieraana ja loppuu 28. syyskuuta Myyrmäessä VJS:n isännöidessä päätöskierroksen koitosta.

190325 - Akatemian brassipojille 2-vuotiset sopimukset
Jean nähdään taas punapaidassa. Atlantis Akatemian nuori brasilialaiskolmikko Almeida (s. 1999), Gabriel (s. 1999) ja Joao (s. 2000) on allekirjoittanut kaksivuotiset pelaajasopimukset seuran kanssa. Brasiliasta Suomeen kotoutunut kolmikko tähtää tulevaisuudessa vielä isommille kentille.

Atlantis-luotsi Tom Weckström uskoo kolmikon mahdollisuuksiin. - Pojat ovat ansainneet sopimukset. He tekevät duunia määrätietoisesti ja hyvällä asenteella, ja ovat ikäisekseen todella kypsiä kavereita. He olivat myös tärkeässä roolissa hankkimassa Akatemialle SM-sarjapaikkaa. Varmasti joku tai jotkut heistä pelaavat tulevaisuudessa vielä kovemmissa sarjoissa.


190321 - Jean palaa punapaitaan
Jean nähdään taas punapaidassa. Atlantiksen kahden edelliskauden maalitykki Jean nähdään punapaidassa myös alkavalla kaudella. Viime vuonna hyökkääjä paukutti kevätkierroksella 18 osumaa, mutta muutti heinäkuussa työn perässä Portugaliin. Myös peliura jatkui siellä SC Salgueirosin riveissä. Nyt mies on kuitenkin takaisin Suomessa ja ilmeisen pysyvästi, sillä viikko takaperin hän vietti häitä suomalaisen vaimonsa kanssa.

Atlantis-luotsi Tom Weckström on erittäin tyytyväinen maalitykkinsä paluusta. - Jean on monipuolinen hyökkääjä, joka elää maaleistaan. Viime kaudella hänen puuttumisensa auttamatta näkyi meidän pelissä syyskierroksella, mutta nyt hän on takaisin ja uhkuu pelihaluja.


190318 - Obi palasi harjoituksiin
Obi palasi harjoituksiin. Vanha sananparsi tietää kertoa Obi Metzgerin paluun harjoituksiin olevan varma kevään merkki. Maanantaina tämä päivä vihdoin koitti, kun talven vietosta takaisin Suomeen palannut kokenut sotaratsu liittyi jälleen Atlantiksen harjoitusvahvuuteen. Pian on kevättä ilmassa.

Obi Metzgerin peliura Suomessa alkoi keväällä 2006, kun Sierra Leonesta kylmään pohjolaan kotoutunut lupaava pallotaituri liittyi Atlantis Akatemian rinkiin. Obin johdolla Akatemia nousi tuolloin A-poikien SM-sarjaan ja pärjäsikin siellä mukavasti. Sen jälkeen Obin meriittilistalle on kertynyt mm. 46 Veikkausliiga-ottelua sekä pari maaottelua synnyinmaansa Sierra Leonen paidassa.


190317 - Akatemia kasvoi joukkueeksi
Mestarivalmentaja Atlantis-luotsi Tom Weckström kertaa mietteissään menneen karsintasarjan kokemuksia. - Karsinnat alkoivat niin aikaisin, ettemme olleet vielä valmiita tosipeleihin. Olimme lauma taitavia yksilöitä, jotka tuskin tunsivat toistensa nimiä. Pelasimme ihan hyvät matsit esimerkiksi Kuopiossa ja Myyrmäessä, mutta loppuhetkien sulamiset maksoivat pisteet. Vähitellen palaset kuitenkin alkoivat loksahdella paikoilleen, ja beibit ymmärsivät, että on pelattava joukkueelle, mikäli tässä sarjassa aikoo pärjätä.

- Kaverit myös ottivat hienosti vastuuta. Kun meiltä puuttui puolustajia, koko ikänsä kärjessä pelanneet Impton ja Geno opettelivat uudet roolit alakerrassa. Myös Dani kävi tuuraamassa puolustuksessa tarpeen mukaan. Ymmärrettiin, että joukkueen etu menee omien toiveiden edelle.

- Loukkaantumiset toivat vielä oman lisähaasteen. Kun pienestä ringistä tippui kolme kaveria lasarettiin, loppupeleissä mentiin todella ohkaisella ryhmällä. Tämä näkyi väkisinkin kentällä, mutta jälleen löytyi uusia vastuunkantajia. Mikkelissä toinen veskari kävi iskemässä voittomaalin.

- Vaikeudet myös kasvattivat joukkuehenkeä. Vahvat persoonat, kuten Dani ja Nacho, piiskasivat muita antamaan kaikkensa joukkueen eteen. Kun kolme kierrosta ennen loppua huomattiin, että vielä on pieni sauma ainakin jatkokarsintoihin, JäPS- ja MP-matseista kaivettiin väkisin voitot. Peli ei ollut kaunista, mutta nyt haettiin vain tulosta. Ennen viimeistä Lahti-matsia tiedettiin, että voitolla mentäisiin suoraan jatkoon, ja tämä näkyi sellaisena voitontahtona, että lahtelaiset jäivät täysin jyrän alle.

- Karsintasarja oli meille mainio oppitunti. Kasvoimme yhdeksi joukkueeksi. Tästä on hyvä jatkaa kohti kesän SM-sarjan ja Kolmosen pelejä, Atlantis-luotsi päättää.


190316 - Akatemia SM-sarjaan!!!
Nuoret sankarit Atlantis Akatemia nappasi paikan A-nuorten SM-sarjaan, kun beibit kukistivat FC Lahden Talin hallissa maalein 3-1 (1-1). Lahtelaisille tappio oli sarjassa ensimmäinen.

Atlantis-beibit tiesivät ennen pelin alkua, että voitolla mennään SM-sarjaan ja tappiolla tai tasurilla jäädään todennäköisesti Ykköseen. Voitontahto näkyi katsomoon saakka, kun punapaidat lähtivät kippari Daniel Åkerlundin johdolla kaatamaan lahtelaisia. Tilanteisiin mentiin ryminällä, ja kaksinkamppailut kääntyivät kotijoukkueelle. Maalipaikkojakin syntyi, mutta viimeistely oli totutun vaikeaa. Ja kun isännille ei maistunut, lahtelaiset osoittivat vaarallisuutensa. Emil Yildirim vei nopean vastaiskun päätteeksi vieraat johtoon (28. min.). Punapaidat kuitenkin kuittasivat vain kaksi minuuttia myöhemmin, kun Joao tykitti vapaapotkun 18 metristä lahtelaisten verkkoon. Näissä numeroissa mentiin myös tauolle.

Toisella jaksolla isäntien maalipaikkojen tuhlailu jatkui. Punakone jauhoi kuitenkin lisää paikkoja, ja vihdoin 58. minuutilla vaihtobeibi Amit Aryal iski kotijoukkueen johtoon. Tämän jälkeenkin jatkettiin helsinkiläisten komennossa. Vapauttava kolmas osuma nähtiin 73. minuutilla. Diakite Aboubacar ajoi laatikkoon ja pisti pallon pussiin. Tästä Lahti ei enää noussut, ja erotuomari Kim Junnan päätösvihellys käynnisti helsinkiläisjuhlat.

A-lohkosta SM-sarjaan menivät lopulta KuPS (21), Lahti (20), VJS (16) ja Atlantis (14). Karsintapeleihin ylsivät HJK (13) ja PK-35 (12). Klubi kohtaa kotonaan FC Interin ja PK matkustaa Seinäjoelle SJK:n vieraaksi. B-lohkosta SM-sarjaan pääsivät suoraan TPS, FC Espoo, KaaPo ja Ilves.


190315 - Kiffenin vauhti oli liikaa
Eero palasi kokoonpanoon. Atlantis kohtasi Kiffenin Talin hallissa perjantai-iltana. Punapaidoilla oli tulessa kokeneempi osasto, ja Kiffenin vauhti oli vanhuksille auttamatta liikaa. Loppunumerot olivat Mustille hurmureille 2-0 (1-0), eikä paremmuudesta jäänyt epäselvyyttä.

Tom Weckström ei pelin jälkeen silitellyt suojattejaan. - Kuritonta paskaa. Emme pelanneet niin kuin Atlantis-joukkueiden tulee pelata. Eikä testipelaajien osalta tarvitse miettiä jatkoa. Mutta työnteko jatkuu maanantain harjoituksissa.


190314 - SoVo kaatui Eerikkilässä
Konan oli myrkkyä SoVon alakerralle. Atlantiksen Eerikkilän vierailu sujui menestyksekkäästi, kun isäntäjoukkue Someron Voima kaatui selkein numeroin 1-4 (1-3). Helsinkiläisten peliesitys oli varsinkin avausjaksolla lupauksia herättävä, kun sekä miehet että pallo liikkuivat varsin sähäkästi. Toisella jaksolla liike hiukan hiipui, mutta kokonaisuutena punapaidoilta ihan positiivinen esitys.

Atlantis-luotsi Tom Weckström kiitteli pelin jälkeen erityisesti joukkueen nuoriso-osastoa. - Meillä oli tänään monta onnistujaa, mutta erityisen kiva oli seurata Akatemia-beibien rohkeaa ja ennakkoluulotonta peliä. Moni poika osoitti pärjäävänsä mainiosti Kolmosen vauhdissa.

Atlantiksen seuraava koitos on heti perjantaina, kun punapaidat kohtaavat FC Kiffenin Talin hallissa klo 21.00.


190313 - Kolmen pelin viikko
FC Kiffen Atlantis-pelaajilla pitää kiirettä tällä viikolla, sillä punapaidat pelaavat kolmessa päivässä kolme ottelua. Torstaina kohdataan Someron Voima Eerikkilässä, perjantaina Kiffen Talissa ja lauantaina samoin Talissa FC Lahti A-junnujen SM-karsinnan päätöskierroksella. Torstaina Eerikkilään matkaa sekajoukkue, missä puolet on Akatemia-beibejä ja puolet kokeneempaa kalustoa. Perjantaina vanhukset lähtevät haastamaan Kiffeniä, ja lauantaina beibit ottavat mittaa lohkon kärkijoukkueesta FC Lahdesta. Torstain ja perjantain koitoksissa mukana on myös useampi testipelaaja antamassa näyttöjä.

190312 - Futis on maailman suosituin urheilulaji
Pallo Jalkapallo on ylivoimaisesti maailman suosituin urheilulaji. Sitä pelataan ympäri maailmaa, ja sitä voivat pelata kaikenikäiset pelaajat. Säännöt ovat helppo oppia, ja virallisia ja epävirallisia pelejä on meneillään jatkuvasti eri puolilla maailmaa. Jalkapallo on erinomainen harrastus nuorille, mahtava tapa ylläpitää kuntoa, todella kilpailullinen joukkuelaji sekä lisäksi erinomainen kohde vedonlyönnin ystäville.

Jalkapallo tarjoaa näin mahdollisuuksia monelle. Sinun ei tarvitse omata mitään ihmeellisiä taitoja aloittaaksesi jalkapalloharrastuksen, vaan voit aloittaa pelaamisen milloin vain. Voit pelata kaveriporukassa, virallisessa joukkueessa tai joku päivä vaikka Veikkausliigassa.

Tässä artikkelissa kerromme, miksi jalkapallo on maailman suosituin urheilulaji.

1. Helppo pelata

Yksi jalkapallon suosion syistä on siinä, että sitä on niin helppo pelata. Tarvitset vain pallon, kavereita ja jonkin verran tilaa. Voit pelata rannalla, tyhjällä parkkipaikalla, El Salvadorin kaduilla, pellolla, lumihangessa tai vaikka suolla. Tolpiksi voit laittaa kaksi keppiä tai vaikka pari reppua. Yksi maali on yksi piste, ei kolme tai kuusi pistettä.

Voit pelata 2 vastaan 2, 3 vastaan 3 tai vaikka täysillä joukkueilla 11 vastaan 11. Säännötkin voidaan sopia tilanteen ja pelin hengen mukaisiksi. Etkä välttämättä tarvitse mitään kalliita varusteita. Futista voi pelata vaikka paljain jaloin. Pelkkä pallo riittää. Tätä helpommaksi ei pelaaminen enää tule.

2. Edullinen peli

Moniin muihin lajeihin verrattuna jalkapallo on todella edullinen peli. Et tarvitse kalliita varusteita, kuten vaikka jääkiekon tai amerikkalaisen jalkapallon harrastajat. Sama koskee montaa muuta lajia. Futiksessa sen sijaan riittää tarvittaessa pelkkä pallokin. Kengät ja säärisuojat mahdollistavat jo totisemmatkin pelit, ja nekin voi tarvittaessa hankkia pienellä rahalla.

3. Hyviä vedonlyöntikohteita

Koska jalkapallo on maailman suosituin urheilulaji, erilaisia vedonlyöntimahdollisuuksia on huimasti. Markkinoita on paljon, ja voit lyödä vetoa sekä suurista että pienistä peleistä. Esimerkiksi www.mrgreen.com tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia pelata erilaisia futiskohteita.

Vedonlyöntiä voivat harrastaa niin tavalliset futisfanit kuin myös ne, jotka lyövät vetoa ammatikseen. Jokainen omien mieltymystensä ja oman budjettinsa mukaan.

4. Sopii kenelle tahansa

Jalkapallon pelaaminen sopii kenelle tahansa. Sitä voivat pelata nuoret ja vanhat, tytöt ja pojat, köyhät ja rikkaat. Futis ei erottele ihmisiä ihonvärin, sosiaalisen taustan eikä minkään muunkaan seikan perusteella. Peli on sama kaikille.

Lapsille jalkapallo tarjoaa oivan harrastuksen, joka tuo mukanaan pelaamisen ilon lisäksi paljon muutakin hyvää. Se kehittää ryhmätyökykyä, parantaa fyysistä kuntoa, opettaa tekemään nopeita päätöksiä sekä tarjoaa voitonhuumaa ja myös tappion katkeraa kalkkia.

Harrastelijoille jalkapallo tarjoaa mainion mahdollisuuden hauskaan liikunnalliseen yhdessäoloon. Kaveriporukat kokoontuvat futiksen pariin säännöllisesti ympäri maailmaa ja pitävät hauskaa pallon kanssa.

Luonnollisesti jalkapallo tarjoaa paljon mahdollisuuksia myös niille, jotka haluavat siitä ammatin itselleen joko vihreällä veralla tai sen ulkopuolella. Tänä päivänä jalkapallo on maailmanlaajuinen bisnes, joka työllistää valtavan määrän ihmisiä eri puolilla maailmaa.

Yhteenveto

Jalkapallo on jo pitkään ollut maailman suosituin urheilulaji. Pelejä, sarjoja ja turnauksia on jatkuvasti käynnissä ympäri maailmaa, ja katsojia riittää niin isompiin kuin pienempiin tapahtumiin. Neljän vuoden välein järjestettävä World Cup on megaluokan tapahtuma, joka kerää kuukaudeksi koko maailman huomion. Myös Euroopassa pelattava Champions League sekä isoimmat kansalliset sarjat kuten Englannin Premier League, Saksan Bundesliga, Espanjan La Liga sekä Italian Seria A keräävät viikosta toiseen miljoonat ihmiset stadioneille ja television ääreen.


190310 - Akatemia taisteli pinnat Mikkelistä
Supersub Atlantis Akatemia matkasi sunnuntaina Mikkeliin hakemaan täydennystä pistepussiinsa A-nuorten SM-karsinnoissa. Kun isäntäjoukkue oli liikkeellä samoin ajatuksin, Urpolan tekonurmella nähtiin vauhdikas vääntö sarjapisteistä. Tällä kertaa Akatemia-beibeiltä löytyi asennetta ja voitontahtoa kääntää peli edukseen, ja lopulta pinnat matkasivat Helsinkiin lukemin 2-3 (0-1).

Joukkueet mättivät maaleja vuorotahtiin. Alefe vei helsinkiläiset johtoon jo 12. minuutilla. Isäntien Eero Ylönen kuittasi 57. minuutilla. Kippari Daniel Åkerlund puski punapaidat uudelleen johtoon 74. minuutilla, mutta MP:n Lauri Ihalainen iski numerot taas tasoihin 81. minuutilla. Molemmat hakivat voitto-osumaa loppuun saakka, ja nyt Akatemia-beibeiltä löytyi vääntöä hoitaa homma kotiin. Vaihtobeibi Martin Kella tykitti 86. minuutilla ensimmäisellä kosketuksellaan pallon voimalla mikkeliläisten verkkoon. Tähän isännät eivät enää pystyneet vastaamaan.

A-nuorten karsintalohko on ennen päätöskierrosta mahdollisimman kiharainen. Lahti ja KuPS ovat jo varmistaneet paikkansa kesän SM-sarjaan, mutta kuusikosta VJS (13), HJK (13), Atlantis (11), Honka (9), PK-35 (9) ja Gnistan (9) tulisi vielä löytää kaksi joukkuetta suoraan SM-sarjaan, kaksi jatkokarsintoihin ja kaksi jäämään Ykköseen. Atlantiksen kohtaloksi voi koitua mikä tahansa kolmesta vaihtoehdosta. Ensi lauantain päätöskierroksella Akatemia-beibit kohtaavat Talin hallissa kärkijoukkue FC Lahden klo 17.00.


190304 - Sergiosta fysiikkavalmentaja
Fysiikkavalmentaja työssään. Sergio on liittynyt mukaan Atlantis Edustuksen ja Akatemian valmennusryhmään. Pallotaituri vastaa jatkossa pelaamisen ohella pelaajien fyysisestä valmennuksesta.

Tom Weckström uskoo Sergiolla olevan paljon annettavaa joukkueelle. - Sergio on tehnyt pitkään töitä oman fysiikkansa eteen. Hänellä on vahva tietämys alasta ja todella laaja valikoima erinomaisia harjoitteita.


190303 - Akatemialle tärkeät pinnat
Luottotoppari Söderlund Atlantis Akatemia kohtasi Järvenpää Palloseuran sunnuntai-iltanana Talin hallissa. Molemmat joukkueet janosivat sarjapisteitä, mutta tällä kertaa Atlantis ei antanut voiton lipua käsistä, vaan nappasi pinnat maalein 1-0 (0-0).

Punapaidat dominoivat kenttätapahtumia hienokseltaan molemmilla jaksoilla. Hyökkäykset päättyivät kuitenkin järjestäen huonoon viimeiseen syöttöön tai heikkoon viimeistelyyn. Toisaalta isäntien puolustus Impton Söderlundin ja Daniel Åkerlundin johdolla pelasi tarkasti, ja Almeida Atlantis-maalilla selvisi lopulta kohtuullisen helpolla. Punaisten hyökkäys toi kuitenkin kerran tulostakin, kun 56. minuutilla Alefe päätti nopean vastaiskun upottamalla pallon JäPS:n verkkoon. Tämä riitti tällä kertaa kolmeen pisteeseen.

Akatemia nousi voitolla sarjataulukossa kahdeksaan pisteeseen ja kuudenneksi, ja beibit ovat näin jälleen mukana kisaamassa paikoista kesän SM-sarjaan, kun kaksi kierrosta on pelaamatta. Seuraava koitos on ensi sunnuntaina 10. maaliskuuta, kun helsinkiläiset matkaavat Mikkeliin MP:n vieraaksi. Päätöskierroksella sarjakärki FC Lahti saapuu Atlantiksen vieraaksi Taliin.


Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)