Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-28.2.2019

190228 - Kolmosen sarjaohjelmat valmistumassa
Palloliitto Tulevan kauden Kolmosen sarjaohjelmat on Palloliitossa saatu sorvattua lähes lopulliseen muotoonsa. Atlantis Akatemia aloittaa torstaina 25. huhtikuuta kotipelillä Tikkurilan Palloseuraa vastaan. Seuraavana päivänä vuorossa on Atlantis FC:n sarja-avaus, kun FC HIK saapuu Hangosta vieraaksi Talin halliin. Molempien joukkueiden kauden päätöspelit pelataan lauantaina 5. lokakuuta. Ohjelmat kokonaisuudessaan löytyvät oheisesta Tulevat Atlantis-ottelut -valikosta.

190223 - Akatemia taas tasapeliin
Gabi raatoi keskikentällä vahvat 90 minuuttia. Atlantis Akatemia kohtasi HJK:n lauantaina A-nuorten karsintapelissä. Sarjapisteistä käytiin kunnon vääntö, jossa molemmilla joukkueilla oli tilaisuutensa ratkaista koitos edukseen, mutta lopulta päädyttiin pistejakoon maalein 1-1 (0-1).

Atlantis sai otteluun mainion alun, kun Azina Alingue pääsi jo 7. minuutilla ampumaan pallon HJK:n verkkoon. Tämän jälkeenkin punapaidoilla oli paikkoja lisäosumiin, mutta pallot viuhuivat poikkipuuhun tai päätyverkkoon. Myös raitapaidoilla oli muutama erinomainen tilaisuus, mutta Almeida Atlantis-maalilla venyi näyttäviin torjuntoihin. Toisella jaksolla sama tahti jatkui, kunnes vihdoin 78. minuutilla Helger Hiiesalu pääsi iskemään Klubille tasoituksen. Kun enempää osumia ei enää nähty, Talissa päädyttiin jälleen pistejakoon.

Akatemian seuraava koitos on sunnuntaina 3. maaliskuuta, kun beibit kohtaavat Talin hallissa Järvenpään Palloseuran klo 20.15.


190221 - Atlantis voittoon Eerikkilässä
Amigo on palannut vahvuuteen. Atlantis kohtasi torstai-iltana Forssan Jalkapalloklubin Eerikkilän hallissa. Helsinkiläisten viimeistelytaito tuntui olevan vielä pahasti ruosteessa, mutta punapaidat latoivat silti taululle selkeät loppunumerot 1-5 (0-1). Avausjakson ainokaisesta vastasi jokatalviselta Brasilian lomaltaan tällä viikolla kotiutunut Sergio. Toisella puolikkaalla pirteästi esiintynyt Akatemia-beibi Letif Muntadar osui kahdesti sekä Albinot Bekaj ja Konan Kouakou kumpikin kertaalleen.

Atlantis matkaa toistamiseen Eerikkilään 14. maaliskuuta, jolloin vastaan asettuu tuttu kilpakumppani Someron Voima.


190220 - Torstaina vastassa FJK
FJK Atlantis-miehistö matkustaa torstaina Eerikkilään, missä vastaan asettuu helsinkiläisille uusi tuttavuus, Tampereen Kolmosessa pelaava Forssan Jalkapalloklubi.

Atlantiksella on torstaina tulessa enimmäkseen kokeneempaa kalustoa. Akatemia-ryhmästä mukaan lähtee ainoastaan pari beibiä. Lisäksi kokoonpanossa on näyttöjä antamassa muutama testipelaaja.


190217 - Akatemia jäi tasapeliin
Diakite keräsi tehot 1+1. Atlantis Akatemia lähti kaatamaan PK-35:tä sunnuntai-iltana A-nuorten karsintapelissä. Tiukka vääntö näytti jo kääntyvän punapaidoille, mutta niin vain pihlajamäkeläiset nousivat vielä rinnalle ja pistejakoon maalein 2-2 (0-0).

Avausjaksolla molemmilla joukkueilla oli etsikkoaikansa, mutta osumia ei nähty. Vasta 62. minuutilla Diakite Aboubacar ampui pallon vieraiden verkkoon. Kun Daniel Åkerlund 71. minuutilla viimeisteli Diakiten esityöstä numeroiksi jo 2-0, kaikki näytti hyvältä kotijoukkueelle. PK ei kuitenkaan luovuttanut, vaan iski kahdella erikoistilannemaalilla (78. ja 81. min.) kolmessa minuutissa numerot tasoihin. Kun enempää osumia ei enää nähty, Talissa päädyttiin pistejakoon.

Akatemian seuraava koitos on lauantaina 23. helmikuuta, kun beibit kohtaavat Talin hallissa HJK:n klo 17.30.


190214 - Kolmosen kotiottelut Puksussa ja Pallomyllyssä
Kotiareena Palloliitto rakentaa parhaillaan Kolmosen tulevan kauden sarjaohjelmaa. Atlantis pelaa kesän nurmipelit tuttuun tapaan Pukinmäen sametilla ja kevään sekä syksyn tekonurmipelit Pallomyllyssä Myllypurossa. Ottelut löytyvät oheisesta Tulevat Atlantis-ottelut -valikosta.

190209 - Ei tuliaisia Myyrmäestä
Dani ampui Atlantiksen ainokaisen. Atlantis Akatemian Myyrmäen vierailu ei tuonut täydennystä punapaitojen pistepussiin. Isäntäjoukkue VJS käänsi pelin edukseen toisella jaksolla ja nappasi sarjapisteet lukemin 2-1 (0-1).

Avausjaksolla Atlantis-beibien peli oli hyvin kontrollissa. Joukkue pelasi kurinalaisesti ja piti isännät poissa maalipaikoilta. Punapaidat rakensivat itse muutaman oivan tekopaikan, mutta viimeistely oli tutun tahmeaa, kunnes vihdoin 43. minuutilla kippari Daniel Åkerlund iski pallon isäntien verkkoon. Näin tauolle mentiin vierasjohdossa 0-1.

Toisella jaksolla Atlantis-miehistön puolustuspeli ei ollut enää yhtä kontrolloitua, ja vantaalaiset pääsivät kahdesti rokottamaan: 55. min. Charles Katashira 1-1 ja 71. min. Rony Kaateri 2-1. Punapaitojen tehottomuus hyökkäyspäässä sen sijaan jatkui entisellään, eikä Myyrmäessä enempää helsinkiläisosumia nähty.

Akatemian seuraava koitos on sunnuntaina 17. helmikuuta, kun beibit kohtaavat Talin hallissa PK-35:n klo 20.15.


190208 - Atlantis suoraan 2. kierrokselle Regions' Cupissa
Palloliitto Kauden 2019 Regions' Cupin ensimmäisen kierroksen otteluparit arvottiin Palloliitossa perjantaina. Atlantikselle peliä ei vielä tullut, sillä kahden viime kauden välieräjoukkue arvottiin suoraan toiselle kierrokselle. Regions' Cupin toinen kierros arvotaan 2. huhtikuuta.

190204 - Ruuhkaa sairastuvalla
Samuel joutui keppiosastoon. Atlantis Akatemian miehistö on harventunut ikävästi kesken SM-karsintojen, kun sekä Dominik Rudenko että Samuel Jorge joutuivat sivuun loppupeleistä. Molemmilla on jalkapöydässä hiusmurtuma. Tällä hetkellä kaksikko kulkee kepeillä, ja arvioitu toipumisennuste on 5-6 viikkoa. Mikäli toipuminen sujuu ennakoidusti, pojat ehtivät pelikuntoon ennen huhtikuun sarja-avausta, mutta karsintapelit jäävät kummaltakin väliin.

190202 - Honka tarjosi kylmää kyytiä
Nacho ampui Atlantiksen ainokaisen. Atlantis Akatemia sai lauantaina tuta kylmää kyytiä A-nuorten SM-karsintasarjassa, kun FC Honka haki sarjapisteet Talin hallista maalein 1-6 (1-2).

Avausjaksolla Atlantis-beibit olivat vielä pelissä mukana. Honka pääsi kuitenkin kahdesti rokottamaan, kun Robi Lindfors (29. min) ja Santeri Huusko (40. min) iskivät pallon Martin Kellan selän taakse. Ignacio Ruiz toi punapaidat vielä mukaan taistoon tykittämällä vaparin espoolaisten verkkoon juuri ennen taukovihellystä. Toiselle jaksolle Atlantis lähti kääntämään peliä edukseen, mutta Honka oli toista mieltä. Vartin sisällä pallo oli kolmesti isäntien maalissa, ja ottelu oli ohitse. Lopussa espoolaiset osuivat vielä kertaalleen, joten loppunumerot oli tylyt 1-6.

Akatemian seuraa koitos on jälleen ensi lauantaina 9. helmikuuta, kun beibit kohtaavat Myyrmäen hallissa VJS:n klo 20.00.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)