Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.10.2018

181031 - Vilskettä avoimissa harjoituksissa
Janne Wikman Atlantis Akatemian ja B-junnujen avoimissa harjoituksissa on riittänyt vilkettä lokakuussa. Mukana on ollut koko joukko mielenkiintoisia uusia tulokkaita.

- A-junnuissa meillä on jo vanhastaan koossa kohtuu vahva nippu. Viime kauden ringistä jäi vain muutama yli-ikäiseksi. Lisäksi jollain ei ehkä motivaatio tai taso enää riitä vastaamaan uusia haasteita. Treeneistä on kuitenkin jo nyt löytynyt viisi-kuusi kaveria, joille olemme valmiita tarjoamaan sopimusta. Ja lisää uusia yrittäjiä on tulossa. Monelle olemme valitettavasti joutuneet sanomaan, että he eivät mahdu mukaan, mutta tällä tasolla kyseessä on kilpaurheilu ja tämän ryhmän tavoitteet on asetettu korkealle, Janne Wikman kertoo.

- B-junnujen treeneissä on ollut kymmenisen innokasta kaveria. Lisää tarvitaan ehdottomasti, mutta tässä on jo erittäin hyvä pohja rakentaa.

Akatemian ja B-junnujen avoimet harjoitukset jatkuvat joulukuulle. Varsinainen pre-season käynnistyy heti joulun jälkeen.


181022 - Puheenjohtajan mietteitä
Puheenjohtaja on tyytyväinen menneeseen kauteen. Atlantis FC Edustuksen puheenjohtaja Tino Kinnunen kertaa tyytyväisenä menneen kauden tapahtumia.

- Seurassa on tapahtunut paljon positiivista kauden aikana. Käynnistimme alkuvuodesta "Make Atlantis Great Again!" -projektin, ja siinä päästiin jo hyvään alkuun. Edustusjoukkueella oli mainio kausi. Kolmosessa oltiin omassa lohkossa kakkosia, ja Regions' Cupissa edettiin välieriin. Nuoremmat pistivät vielä paremmaksi. Akatemia-joukkue nousi näytöstyyliin Kolmoseen, ja A-junnut etenivät Ykkösen lohkovoittajina talven SM-karsintoihin. Myös taustavoimiin saatiin lisää pätevää väkeä, ja varainhankinnissakin seuran yhteistyökumppaneiden määrä jatkoi kasvuaan.

- Tätä kehitystä on tarkoitus jatkaa ensi vuonna. Haasteet kuitenkin kasvavat melkoisesti. Nyt meidän pitää rakentaa kaksi kilpailukykyistä joukkuetta Kolmoseen. Kummassakin joukkueessa on kuitenkin valmiina niin vahva pohja, että olen todella luottavainen molempien pärjäämisestä. Myös A-junnuja odottaa tiukka haaste, sillä SM-karsinnat on kova sarja. Meillä on kuitenkin ryhmässä niin hyviä poikia, että Atlantis voi olla korkeallakin siinä kisassa.

- Tarkoitus on myös laajentaa toimintaa. Uutena ollaan käynnistämässä B-junnujoukkuetta, johon näyttäisi olevan hyvin tulijoita. Suunnitelmissa on edelleen myös pikkujunnujen futiskerhon perustaminen. Samoin harrastepuolelle otettaisiin mielellään uusia ryhmiä. FC Invictus toimii aktiivisesti Kutosessa, mutta seurassa olisi tilaa useammallekin harrastejoukkueelle.


181019 - Onnea
Ice cream boy avioliiton satamassa. Atlantis-hyökkääjä Tejan Deen purjehti perjantaina avioliiton satamaan. Tällä kertaa Ice cream boy ei ajautunut paitsioon, vaan oli mies paikallaan ja nappasi kelpo saaliin. Lämpimät onnittelut tuoreelle avioparille!

181019 - Kierrätystä
Uzoho Academy Atlantiksen vanhat pelipaidat saivat uuden elämän, kun ex-junnuvalmentajamme Victor Uzoho pakkasi nipun paitoja matkalaukkuunsa ja vieraillessaan kotimaassaan lahjoitti ne paikallisen Akatemian käyttöön. Toivokaamme pojille menestyksekästä futisuraa. Nämä paidat ovat tottuneet voittamaan.

181016 - Avoimet harjoitukset käynnissä
Bola vetää avoimia treenejä. Atlantis Akatemian avoimet harjoitukset ovat alkaneet. Moshood Bolan johdolla on nyt vedetty muutamat treenit, ja torstaina ohjelmassa on ensimmäinen keskinäinen peli, jossa jo hiukan testaillaan pelaajia tulevaa kautta varten. Syksyn harjoituksissa ja peleissä on aina mukana myös kokeneempia pelimiehiä, jotta tapahtumista saadaan mahdollisimman laadukkaita. Samalla uudet yrittäjät näkevät, mikä on vertailukohta, mikäli Kolmosessa meinaa ensi kaudella peliaikaa saada.

Jos pelaaminen Atlantis-joukkueissa (miesten Kolmonen, A-poikien SM-karsinta ja B-poikien Kakkonen) kiinnostaa ja olet valmis sitoutumaan tavoitteelliseen harjoitteluun, ota yhteyttä Janne Wikmaniin (email: janne.wikman@atlantisfc.fi ja puh: 040 5532172 - iltaisin).


181013 - 75 maalin beibi
Tinderlund ja Diakite. Akatemia-pelaaja Diakite Aboubacar iski kauden 2018 Kolmosen, Nelosen, A-junnujen sekä Regions' Cupin otteluissa yhteensä huikeat 75 maalia. Pelejä tilastoihin kertyi 50 eli tahti oli tasan 1,5 maalia per peli.

Vikkeläjalkainen maalitykki teki vahvan vaikutuksen myös Atlantis-luotsi Tom Weckströmiin. - Diakiten maalimäärä on kyllä uskomaton. Täytyy kuitenkin muistaa, että valtaosa niistä on tehty Nelosessa ja A-junnuissa, ja moni peleistä päättyi meidän murskavoittoon.

- Ensi kaudella haasteet kovenevat olennaisesti. A-junnujen SM-karsinta ja miesten Kolmonen ovat jo sen verran tasokkaita sarjoja, ettei tahti varmasti tule säilymään samanlaisena. Nyt mitataankin, kuinka paljon poika on valmis tekemään töitä ja kehittämään itseään pelaajana. Fysiikan ja puolustuspelin kanssa on eniten tekemistä, mutta myös esimerkiksi laukaisutaitoa voi kehittää vielä paljon. Diakitella on kuitenkin eväät todella pitkälle, jos vaan työnteko maistuu.


181010 - Valtti nurin piirin finaalissa
Piirimestarit. Atlantiksen reservimiehistö kohtasi Helsingin piirin Nelosen finaalissa ykköslohkon voittajan Puotinkylän Valtin. Ensimmäiset puoli tuntia oli tiukkaa vääntöä, ja varsinkin puotinkyläläisten pelätty maalitykki Emrah Okic oli hankala pideltävä punapaitojen puolustukselle. Mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin Atlantis-beibien liike puri. Loppunumerot olivat punapaidoille 6-1 (2-1). Atlantis-maaleista vastasivat Diakite Aboubacar (2), Tejan Deen (2) ja Daniel Åkerlund (1). Yhden pallon Valtin alakerta ohjasi omaan verkkoon.

Piirin finaali oli Akatemia-miehistölle kauden päätöstapahtuma. Tauko ei kuitenkaan muodostu pitkäksi, sillä jo lauantaina alkaa valmistautuminen tulevaan kauteen. Loka-marraskuu mennään parin-kolmen tapahtuman viikkotahdilla, joulun alla on pieni loma ja joulun jälkeen alkaa varsinainen pre-season. A-nuorten SM-karsinta käynnistyy tammikuun lopussa ja miesten Kolmonen huhtikuun puolivälissä.


181007 - Diakite Vuoden pelaaja
Vuoden pelaaja 2018. Atlantis-pelaajat viettivät kauden päättäjäisiä lauantain JoKi-pelin jälkeen. Samalla julkistettiin myös kauden aikana ansioituneet pelimiehet. Tällä kertaa Akatemia-beibit putsasivat palkintopöydän:
  • Valmentajien ihannepoika: Gabriel
  • Mediatiimin ihannepoika: Daniel Åkerlund
  • Vuoden Akatemia-pelaaja: Emmanuel Katundu
  • Vuoden pelaaja: Diakite Aboubacar

Seremoniamestari Janne Wikman kertoo palkittavien löytyneen suhteellisen helposti. - Valmentajien ihannepoika oli selvä tapaus. Gabi on nöyrällä työnteollaan ehdottomasti ansainnut tittelin. Mediatiimin (entinen Lehdistön) suosikin kisa oli tiukempi. Rasse oli jo viemässä palkintoa, mutta poika hyytyi pahasti syksyllä, ja Tinderlund nousi ohitse parrasvaloihin. Vuoden pelaajaksi oli kaksi vahvaa ehdokasta: Diakite ja Manny. Diakite lopulta vei tittelin, ja Manny oli Vuoden Akatemia-beibi. Vielä kerran onnittelut kaikille palkituille!


181006 - Edustus päätti voitokkaasti
Unelmavävy iski unelmamaalin. Atlantis kohtasi Jokelan Kisan Kolmosen päätöskierroksella lauantaina. Punapaidat olivat varsinkin avausjaksolla pelipäällä ja latoivat Pallokentän tekonurmella selkeät 7-2 (5-0) voittonumerot. Diakite Aboubacar ja Dassayeev osuivat kahdesti sekä Konan Kouakou ja Nico Weckström kertaalleen, mutta päivän komeimmasta vastasi Akatemia-beibi Impton Söderlund, jonka volley upposi 16 metristä aivan tolpan juureen.

Atlantis keräsi 22 pelistä 19 voittoa ja kolme tappiota eli hienot 57 pistettä. Ero voittajajoukkue Lahden Reippaaseen oli kuitenkin selkeä, sillä lahtelaiset saalistivat huikeat 64 pinnaa. Kolmanneksi sijoittuneen MPS Atleticon saldo oli 49 pinnaa. Reipas siis Kakkoseen, ja FC Korso United sekä FC Viikingit/SCP hakevat vauhtia Nelosesta.


181003 - Reserveille tappio päätöskierroksella
Med palasi takaisin kokoonpanoon. Atlantiksen reservimiehistö kohtasi keskiviikkona Nelosen päätöskierroksella FC Finnkurdin. Kurdiryhmä oli tullut hakemaan revanssia kevätkierroksen rökäletappiolleen. Joukkue pelasi kovalla asenteella kurinalaisesti ja nappasi ansaitusti sarjapisteet maalein 0-2 (0-1). Akatemia-beibeiltä puuttui suurin kipinä, ja punapaidat saivatkin jo oivaa oppia ensi kauden tulevista haasteista. Kolmonen ei ole nuorille pojille helppo sarja.

Atlantis-reservit pelaavat vielä Nelosen finaaliottelussa ykköslohkon voittajaa Puotinkylän Valttia vastaan. Koitos käydään Talin hallissa ensi keskiviikkona 10.10. klo 20.00.


181001 - Oletko mestariainesta?
Akatemia-beibi. Atlantis Akatemia osallistuu keväällä 2019 A-nuorten SM-karsintaan. Tavoitteena on paikka kesän SM-sarjaan sekä luonnollisesti mahdollisimman hyvä menestys tässä sarjassa. Kesällä joukkue pelaa lisäksi miesten Kolmosta, ja myös siellä ollaan liikkeellä kovin tavoittein.

Haemme mukaan ryhmään kovan motivaatiotason omaavia, 1999-2002 -syntyneitä tulevaisuuden pelimiehiä, joille sitoutuminen 5-6 tapahtumaan viikossa ei tuota ongelmia. Akatemia toimii tiiviissä yhteistyössä seuran edustusjoukkueen kanssa, joten tarjolla on varmasti pätevää oppia.

Aloitamme valmistautumisen tulevaan kauteen jo lauantaina 13. lokakuuta. Lisätietoja toiminnasta antaa Janne Wikman (email: janne.wikman@atlantisfc.fi ja puh: 040 5532172).

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)