Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-30.9.2018

180930 - A-junnujen kausi paketissa
A-poikien Ykkösen mestarit. A-poikien Ykkösen päätöskierros pelattiin sunnuntaina. Sarja päättyi Atlantiksen voitonjuhliin, kun Akatemia-beibit kukistivat VJS:n Myyrmäen stadionilla maalein 0-4 (0-3). Viimeistelijöinä tällä kertaa Diakite Aboubacar kahdesti sekä Adhurin Bajraktari ja Daniel Åkerlund.

Punapaidat olivat sarjassa ylivoimaisia, sillä ero kakkoseksi tulleeseen Gnistaniin venähti lopulta kymmeneen pisteeseen. Myös JäPS ja VJS hankkivat paikan talvella alkaviin A-poikien SM-karsintoihin.

Akatemian valmistautuminen tulevaan kauteen käynnistyy jo 13. lokakuuta. Vähän kerrassaan tahti tiivistyy, joulun alla on pieni loma ja tammikuun lopulla joukkueen tulisi olla täydessä iskussa, kun SM-karsinnat käynnistyvät.


180928 - Reserveille ensimmäinen pistemenetys
Nöyrä poika. Atlantiksen reservimiehistö kohtasi perjantai-iltana FC POHU/IPU:n Talin tekonurmella. Suurta futisjuhlaa ei tällä kertaa tarjottu, mutta muuta oheisohjelmaa Talin teatterissa nähtiin ihan riittämiin. Siinä sivussa pisteet tasattiin sopuisasti maalein 2-2 (0-1).

Akatemia-beibien peli-esitys oli tällä kertaa kovin ponneton. Valmennusjohdon kiitokset keräsi ainoastaan keskikentällä nöyrästi raatanut mussukka Gabriel. Muiden kohdalla palaute ei ollut aivan yhtä positiivista. Takana on pitkä kausi, ja siihen mahtuu väkisinkin niin parempia kuin huonompia pelejä, mutta kentän laidalla värjötelleen valmennuskaksikon Weckström - Bola ilmeet kertoivat, että asiaan tullaan palaamaan harjoituksissa.

Atlantis-reservit kohtaavat Nelosen päätöskierroksella sarjan toisen ilopillerin FC Finnkurdin. Koitos käydään Talin hallissa ensi keskiviikkona 3.10. klo 18.00.


180927 - Atlantis nousi voittoon Riihimäellä
Diakite osui kolmesti Riihimäellä. RiPS ja Atlantis kohtasivat torstaina Riihimäen keskuskentän hyväkuntoisella nurmella. Isännät näyttivät jo vievän taiston nimiinsä, mutta helsinkiläiset käänsivät pelin edukseen toisella jaksolla ja latoivat taululle peräti 2-9 (2-3) loppunumerot.

Atlantis aloitti pirteästi, mutta kun palloa ei saatu verkkoon, oli isäntien vuoro iskeä. Mehmet Gökcil (13.) ja Valtteri Paananen (27.) veivät kotijoukkueen jo 2-0 johtoon, ennen kuin punapaitojen kiri alkoi. Konan Kouakou (29.) ja Diakite Aboubacar (34. ja 42.) käänsivät taukonumeroiksi 2-3 vieraille. Toisella jaksolla punakone jatkoi myllytystään. Maalintekijöinä Sergio (58.), Daniel Åkerlund (70.), Obi Metzger (73.), Konan (75. ja 80.) sekä Diakite (91.).

Atlantis kohtaa lauantaina 6. lokakuuta Kolmosen päätöskierroksella Jokelan Kisan. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Töölön Pallokentän tekonurmella klo 13.00.


180926 - Torstaina Riihimäelle
RiPS Atlantis matkaa torstaina Riihimäelle, missä helsinkiläiset kohtaavat Pallokentän nurmella isäntäjoukkue Riihimäen Palloseuran. Vääntö sarjapisteistä käynnistyy klo 17.45.

RiPS on sarjataulukossa neljäntenä ja tarjoaa kotinurmellaan varmasti kovan vastuksen punapaidoille. Atlantis lähtee kuitenkin matkaan voitto mielessään, joten luvassa on jälleen hyvää Kolmosen futista.


180923 - Tinderlund Klubin penkiltä Ykkösen maalitykiksi
Tinderlund iskee maaleja Atlantis-paidassa. Daniel Åkerlund pelasi kevätkierroksen HJK:n A-junnuissa. Vaihtopenkki tuli tutuksi, ja jos peliaikaa irtosi, paikka oli puolustuksessa. Kesätauolla Åkerlund vaihtoi Atlantis Akatemiaan. Nyt poika kisaa Ykkösen maalikuninkuudesta yhdessä joukkuetoverinsa Diakite Aboubacarin kanssa. Koossa on 16 osumaa kymmenestä pelistä.

- Sanoin Klubissakin koutsille, että olen parempi hyökkääjänä, mutta tämä ei uskonut. Atlantiksessa sain mahdollisuuden kokeilla kärjessä, ja heti tuli tulosta, Daniel kertaa mennyttä kautta.

Åkerlundin maalivainu on tehnyt vaikutuksen myös Atlantis-luotsi Tom Weckströmiin. - Tinderlund ei ole joukkueen taitavimpia, mutta poika painaa duunia suurella sydämellä. Prässää vahvasti ja viimeistelee yllättävän kovalla prosentilla. Turhat rikkeet vielä pois ja ripaus taitoa lisää, niin hyvä tulee.


180922 - A-junnut nousivat voittoon toisella jaksolla
Bakayogo katkoi varmasti alakerrassa. Atlantis kohtasi lauantaina Pallomyllyssä Riihimäen Palloseuran A-poikien Ykkösessä. RiPS pisti Akatemia-beibit tiukoille, mutta punapaidat ryhdistäytyivät toisella jaksolla ja ratkaisivat koitoksen edukseen. Ensin Diakite Aboubacar tasoitti vieraiden puoliaikajohdon (55. min.). Tämän jälkeen Daniel Åkerlund puski pallon kahdesti riihimäkeläisten verkkoon (64. ja 74. min.). Näin loppunumerot olivat isännille 3-1 (0-1).

Atlantis-beibit kohtaavat sarjan päätöskierroksella 30. syyskuuta Vantaan Jalkapalloseuran Myyrmäen stadionilla klo 13.00.


180920 - Atlantis haki pinnat Vuosaaresta
Konan osui kahdesti Vuosaaressa. Atlantiksen Vuosaaren vierailu sujui tuloksekkaasti, kun Viikingit/SCP jäi kotiareenallaan jalkoihin peräti 1-8 (0-4).

Atlantis teki pelin selväksi jo avausjaksolla. Vieraiden vauhti ja liike olivat liikaa kotijoukkueelle. Vaikka viimeistely ei ollut samaa tasoa, pallo saatiin kuitenkin neljästi vuosaarelaisten verkkoon. Ensimmäisen viikinkipelaaja pisti omiin, toisessa Emmanuel Katundun sivuvapari leijaili suoraan maaliin, kolmannen Diakite Aboubacar viimeisteli läpiajosta ja neljännessä Dassayeev jatkoi reboundin verkkoon.

Toinen jakso meni sitten enemmän pelailuksi. Ensin isännät kavensivat kulmasta. Tämän jälkeen vieraat rokottivat vielä neljästi: Konan Kouakou kahdesti sekä Dassaeev ja Santeri Saarenpää kertaalleen.

Atlantiksella seuraava Kolmosen koitos on ensi torstaina 27. syyskuuta, kun punapaidat matkaavat Riihimäelle RiPS:n vieraaksi. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Keskuskentän tekonurmella klo 18.00.


180919 - Torstaina vastassa Viikingit/SCP
FC Viikingit Atlantis matkaa torstaina Vuosaareen ja kohtaa Kartanon tekonurmella FC Viikingit/SCP:n. Vääntö sarjapisteistä käynnistyy klo 20.15.

Viikingit/SCP aloitti kauden nihkeästi, mutta syksyn myötä joukkue on äitynyt taistelemaan tiukasti sarjapaikastaan ja on kivunnut jo niukasti putoamisviivan paremmalle puolelle. Atlantis puolestaan yrittää palata jälleen voittojen tielle kahden tappiopelin jälkeen. Helpolla Vuosaaresta ei kuitenkaan pisteitä haeta.


180918 - Reservit yhä voittoputkessa
Junior osui kahdesti. Atlantiksen reservimiehistö kohtasi tiistai-iltana Töölön Vesan Talin tekonurmella. Vesa pisti avausjaksolla hyvin kampoihin, mutta toisella puolikkaalla Akatemia-beibit tekivät pelin selväksi. Loppunumerot olivat punapaidoille 6-2 (3-2). Junior Agnero osui kahdesti ja Diakite Aboubacar, Tejan Deen, Gabriel sekä Daniel Åkerlund kukin kertaalleen.

Atlantis-reserveillä on jäljellä vielä kaksi Nelosen koitosta. Seuraava haaste odottaa perjantaina 28. syyskuuta, kun punapaidat kohtaavat FC POHU/IPU:n Talin tekonurmella klo 19.15.


180917 - Diakitelle jatkosopimus
Diakite nähdään punapaidassa myös ensi kaudella. Akatemia-pelaaja Diakite Aboubacar on allekirjoittanut Atlantiksen kanssa kauden 2019 kattavan jatkosopimuksen. Norsunluurannikolta Suomeen kotoutunut oikean laidan pikakiitäjä on iskenyt tällä kaudella Kolmosessa, Nelosessa ja A-poikien Ykkösessä yhteensä 60 maalia. Ensi kaudella odottavat kuitenkin kovemmat haasteet - näistä ensimmäisenä A-poikien SM-karsinnat tulevana keväänä.

180916 - A-junnut kaatoivat Hongan
Tinder-Dani osui tänään kahdesti. Atlantis kohtasi sunnuntaina Pukinmäen nurmella FC Hongan A-poikien Ykkösessä. Espoolaiset olivat liikkeellä nuorella ryhmällä, ja Akatemia-beibit latoivat taululle selkeät numerot 8-0 (5-0). Junior Agnero ja Daniel Åkerlund osuivat kahdesti sekä Diakite Aboubacar, Gabriel, Impton Söderlund ja Sop Ubah kukin kertaalleen.

Atlantis-beibit varmistivat samalla Ykkösen A-lohkon voiton, sillä kakkosena ollut Gnistan hävisi oman ottelunsa. Sarjassa on kuitenkin vielä kaksi kierrosta pelaamatta, ja seuraavaksi punapaidat kohtaavat ensi lauantaina Riihimäen Palloseuran Pallomyllyssä klo 14.00.


180915 - Jose sivussa loppukauden
Jose huilaa loppukauden. Akatemia-pelaaja Jose Gaston loukkasi nilkan nivelsiteet perjantain Atletico-taistossa. Kuvauksissa nivelsiteistä löytyi repeämä, ja seuraavat viisi viikkoa poika kulkee Aircast-tuki jalassaan. Tämän jälkeen alkaa nilkan kuntoutus fysion johdolla. Pallotaituri on kuitenkin täydessä iskussa jo tammikuussa, kun Akatemia aloittaa A-nuorten SM-karsinnat.

180914 - Atletico vei paikallistaiston
Forde raatoi keskikentällä 90 minuuttia. MPS Atletico Malmi oli odotetun paha vastus Pukinmäen derbyssä. Vahvalla asenteella pelannut malmilaisryhmä nollasi Atlantiksen hyökkäystehot ja ja nappasi pisteet maalein 0-1 (0-0).

Avausjakso oli tarkkaa peliä, jossa molemmat joukkueet pyrkivät välttämään virheitä liukkaalla nurmella. Kummallakin oli muutama paikan poikanen, mutta tauolle lähdettiin maalittomissa tasanumeroissa.

Toisella jaksolla sama tahti jatkui, kunnes 69. minuutilla vapaaksi unohdettu malmilaisten vasen laitapakki Ville Ruuska pääsi iskemään pallon Marten Ritsonin selän taakse. Loppua kohden punapaitojen ote tiivistyi, ja tasoitusta haettiin kunnon ilmapommituksella, mutta tällä kertaa pallo ei verkkoon uponnut. Näin Pukinmäen herruus jäi malmilaisille lukemin 0-1.

Atlantiksen seuraava Kolmosen koitos on ensi torstaina 20. syyskuuta, kun punapaidat matkaavat Vuosaareen Viikingit/SCP:n vieraaksi. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Kartanon tekonurmella klo 20.15.


180913 - Perjantaina vastassa MPS Atletico
MPS Atlantis kohtaa perjantaina Pukinmäen nurmella MPS Atletico Malmin. Kuuma paikallistaisto käynnistyy klo 18.00.

Joukkueiden kohtaamiset ovat perinteisesti olleet tiukkoja vääntöjä. Kevätkierroksella Atlantis oli vahvempi, joten Atletico lähtee perjantaina varmasti tosissaan hakemaan revanssia. Pukinmäessä tarjolla jälleen hyvää Kolmosen futista.


180913 - Reservit jatkoivat voittoputkeaan
Sop upotti eurogoalin. Atlantiksen reservimiehistö kohtasi torstai-iltana HPS:n reservit vauhdikkaassa Nelosen koitoksessa. Vihreäpaidat tarjosivat Paloheinän tekonurmella kunnon vastuksen, mutta Atlantis-beibit nappasivat lopulta pisteet mukaansa maalein 0-3 (0-2). Maalinteossa onnistuivat avausjaksolla Jose Gaston ja Diakite Aboubacar sekä toisella puolikkaalla pallon 30 metristä aivan yläkulmaan tykittänyt Sop Ubah.

Atlantis-reserveillä on jäljellä vielä kolme Nelosen koitosta. Seuraava haaste odottaa ensi tiistaina 18. syyskuuta, kun punapaidat kohtaavat Töölön Vesan Talin tekonurmella klo 20.15.


180910 - Oletko mestariainesta?
Akatemia-beibi. Atlantis Akatemia osallistuu keväällä 2019 A-nuorten SM-karsintaan. Tavoitteena on paikka kesän SM-sarjaan sekä luonnollisesti mahdollisimman hyvä menestys tässä sarjassa. Kesällä joukkue pelaa lisäksi miesten Kolmosta, ja myös siellä ollaan liikkeellä kovin tavoittein.

Haemme mukaan ryhmään kovan motivaatiotason omaavia, 1999-2002 -syntyneitä tulevaisuuden pelimiehiä, joille sitoutuminen 5-6 tapahtumaan viikossa ei tuota ongelmia. Akatemia toimii tiiviissä yhteistyössä seuran edustusjoukkueen kanssa, joten tarjolla on varmasti pätevää oppia.

Lisätietoja Atlantis Akatemian toiminnasta antaa Janne Wikman (email: janne.wikman@atlantisfc.fi ja puh: 040 5532172).


180909 - A-junnuilla maalijuhla Kontulassa
Tinder-Dani iski neljä. Atlantis kohtasi sunnuntaina Kontulan nurmella FC Kontun A-poikien Ykkösessä. Isännät eivät tällä kertaa pystyneet tarjoamaan kovin kummoista vastusta, vaan Akatemia-beibit latoivat taululle selkeät numerot 1-9 (1-3). Daniel Åkerlund osui neljästi, Diakite Aboubacar kolmesti sekä Junior Agnero kertaalleen. Yksi maali lipasahti verkkoon Kontun omasta pelaajasta.

Atlantis-beibit jatkavat Ykkösen A-lohkon kärjessä, ja voiton myötä ero kakkosena olevaan Gnistaniin venähti neljään pisteeseen. Seuraava tilaisuus pistetilin kartuttamiseen on ensi sunnuntaina 16. syyskuuta, kun FC Honka saapuu vieraaksi Pukinmäen nurmelle klo 13.00.


180907 - Reipas näytti kaapin paikan
Reipas tyrmäsi punapaidat Puksussa. Lahden Reipas näytti perjantaina Pukinmäessä, että joukkue majailee ansaitusti sarjataulukon kärjessä. Lahtelaiset eivät jättäneet sijaa selittelyille, vaan veivät pisteet mukanaan maalein 0-4 (0-1).

Avausjakso oli vauhdikasta peliä, jossa molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa. Reipas käytti yhden omistaan, kun Teemu Toukonen puski 26. minuutilla pallon isäntien verkkoon. Atlantis sen sijaan tuhnuili omat tilanteensa, joten tauolle lähdettiin vierasjohdossa 0-1.

Toiselle jaksolle punapaidat tulivat hakemaan tasoitusta ja voittomaalia. Lahtelaiset olivat kuitenkin eri mieltä. Olli Tynkkynen iski 61. minuutilla numeroiksi 0-2, ja siihen loppui helsinkiläisten pyristely. Tynkkysen 0-3 (74. min.) ja Riku Heinin 0-4 (88. min.) olivat enää kosmetiikkaa.

Voitolla Reipas käytännössä varmisti nousun Kakkoseen ja täysin anasaitusti. Atlantiksen rahkeet eivät riittäneet enempään kiusantekoon, mutta hyvän kauden ovat pelanneet myös punapaidat. Vielä on kuitenkin neljä koitosta jäljellä. Seuraavaksi lähdetään haastamaan MPS/Atletico Malmia Pukinmäen nurmella ensi perjantaina 14. syyskuuta klo 18.00.


180906 - Perjantaina vastassa Reipas
Reipas Pukinmäen urheilupyhätössä on perjantaina tarjolla upea futisjuhla, kun Lahden Reipas saapuu Atlantiksen vieraaksi. Taisto Kolmosen sarjapisteistä käynnistyy Puksun sametilla klo 18.15.

Lahden Reipas on epäilemättä yksi kaikkien aikojen nimekkäimmistä ja kovimmista joukkueista Kolmosessa. Kevätkierroksella viirupaidat pitivät myös Atlantis-miehistöä täysin oppipojan asemassa, kun joukkue kairasi Kisapuistossa pisteet maalein 3-1.

Lahtelaisten tähtisikermää kannattaa tulla seuraamaan kauempaakin, sillä näillä kentillä harvemmin tuollaista tähtien tuiketta näkee. Luvassa on hieno futistapahtuma. Pääsyliput 5 € sisältäen otteluohjelman sekä kahvin/teen.


180906 - Supersub Archie
Supersub. Archie Alatalo on ollut aivan liekeissä viimeisen viikon. Poika on latonut viikon sisään kolmessa pelissä neljä osumaa - yhden Kolmosessa ja kolme Nelosessa. Mikä erikoisinta, peliaikaa Archie on kellottanut näissä kolmessa pelissä yhteensä puolisen tuntia. Todellinen supersub siis. Samalla poika on antanut kovat näytöt valmennusjohdolle, kun nämä suunnittelevat kokoonpanoa perjantain Reipas-kamppailuun.

180905 - Reservit voittoon subersubin johdolla
Gabriel raatoi jälleen suurella sydämellä. Atlantiksen reservimiehistö kohtasi PPJ/Ruoholahden Pallomyllyssä keskiviikkoiltana. Akatemia-beibit hoitelivat ottelun alta pois ilman sen suurempia ponnisteluja. Loppunumerot olivat punapaidoille 5-0 (2-0). Maalinteossa onnistuivat avausjaksolla Junior Agnero ja Jose Gaston sekä heti tauon jälkeen Diakite Aboubacar. Kaksi viimeisintä iski tulikuuma subersub Archie Alatalo.

Atlantis-reserveillä on jäljellä vielä neljä Nelosen koitosta. Seuraava haaste odottaa ensi viikon torstaina 13. syyskuuta, kun punapaidat kohtaavat HPS:n reservit Paloheinän tekonurmella klo 20.15.


180904 - Cup-matka päätyi Vaasaan
Cup-taival päättyi Vaasassa. Atlantiksen taival Regions' Cupissa päättyi viime vuoden tapaan välieriin, kun isäntäjoukkue FC Kiisto kukisti helsinkiläiset Elisa Stadionilla maalein 3-2 (1-2).

Atlantis hallitsi hienokseltaan avausjaksoa, mutta myös isännät osoittivat vaarallisuutensa. Diakite Aboubacar vei vieraat johtoon jo 8. minuutilla. Pekka Liukkonen kuitenkin kuittasi ainoastaan neljä minuuttia myöhemmin. Tästä jälleen vain kolme minuuttia, niin Junior Agnero iski numeroiksi 1-2. Enempää osumia ensimmäisellä puolikkaalla ei nähty, vaikka punapaidoilla oli useampikin tontti kaunistella lukemia.

Toisella jaksolla vaasalaiset iskivät pelin tasoihin heti 51. minuutilla, kun William Tuisku ohitti Slim Bidhin. Tämän jälkeen molemmilla joukkueilla oli tilaisuutensa ratkaista koitos, mutta tuloksetta, kunnes 81. minuutilla erotuomari Mikko Juusola näki Sergion rikkoneen rangaistusalueella, ja pallo pilkulle. Matias Träskbäck sijotti varmasti numeroiksi 3-2. Tämän jälkeen vaasalaismaalilla nähtiin melkoista myllytystä, mutta verkkoon saakka punapaidat eivät palloa enää saaneet. Näin FC Kiisto eteni Regions' Cupin loppuotteluun.

Atlantiksen cup-taival hyytyi Vaasaan myös ihan konkreettisesti, sillä joukkueen bussin moottori sanoi yhteystyösopimuksen irti, ja takaisin Helsinkiin köröteltiin kuuttakymppiä. Muutama kirosana siinä paluumatkan aikana pääsi.


180903 - Tiistaina Vaasaan
FC Kiisto Atlantis-miehistö matkustaa tiistaina Vaasaan, missä helsinkiläiset kohtaavat Regions' Cupin välierässä isäntäjoukkue FC Kiiston. Cup-taisto käynnistyy Elisa Stadionilla paikallista aikaa klo 19.00.

Välierän voittaja kohtaa Regions' Cupin finaalissa lauantaina 29. syyskuuta Vantaan Jalkapalloseuran.


180902 - A-junnuille tappio kärkitaistossa
Kyron väänsi vahvalla asenteella. Gnistan ja Atlantis tarjosivat vauhdikkaan ja hyvätasoisen A-poikien Ykkösen ottelun Oulunkylän tekonurmella sunnuntaina. Tasainen vääntö päättyi lopulta isäntien eduksi 3-2 (1-1). Punapaidat tarjosivat kuitenkin kelpo vastuksen ja hallitsivatkin peliä ajoittain, mutta alakerran turhat virheet kostautuivat ja maksoivat tällä kertaa pisteet. Atlantis-maaleista vastasivat Jose Gaston pilkulta (17. min.) ja Daniel Åkerlund (75. min.).

Atlantis-beibit jatkavat tappiosta huolimatta Ykkösen A-lohkon kärjessä, mutta Gnistan nousi vain kahden pisteen päähän. Seuraava tilaisuus pistetilin kasvattamiseen punapaidoilla on ensi sunnuntaina 9. syyskuuta, kun vastaan asettuu FC Kontu Kontulan nurmella klo 14.00.


180901 - Reservit jatkoivat voittoputkeaan
Gabriel ampui avausmaalin. Atlantiksen reservimiehistö hoiti jälleen yhden rastin Nelosen taipaleellaan, kun isäntäjoukkue SUMU/sob kaatui Myllypuron tekonurmella maalein 0-6 (0-3). Jose Gaston osui kahdesti ja Tejan Deen, Gabriel sekä tuore Akatemia-beibi Junior Agnero kukin kertaalleen. Kuudennen osuman iski tulikuuma subersub Archie Alatalo.

Atlantis-reserveillä on jäljellä vielä viisi Nelosen koitosta. Seuraava haaste odottaa ensi keskiviikkona 5. syyskuuta, kun punapaidat kohtaavat PPJ/Ruoholahden Pallomyllyssä klo 20.15.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)