Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.8.2018

180831 - Vaikeuksien kautta voittoon - jälleen kerran
Konan tykitti avausmaalin. Atlantis kohtasi perjantai-iltana CLE:n Talin hallissa. Latinoryhmä oli odotetun paha vastus, vaikka pisteet lopulta punapaitojen mukaan lähtivätkin maalein 0-3 (0-1).

Avausjaksolla Atlantis pyöritti peliä, mutta CLE:n ultrapuolustusvoittoinen taktiikka teki maalinteosta tuskaa. Kertaalleen punapaidat siinä kuitenkin onnistuivat, kun Konan Kouakoun kanuuna upposi 20 metristä aivan yläkulmaan. Isäntien ainoat tilanteet syntyivät keskialueen pitkistä vapaapotkuista, mutta Atlantis-alakerta selvisi ilmapommituksesta ilman takaiskuja.

Toisella jaksolla latinoiden jalka alkoi painaa, ja peli pyöri lähes tauotta CLE:n maalilla. Punapaitojen viimeistely oli kuitenkin nuhaista, ja vasta 86. minuutilla Sergion murtautuminen toi kaivatun 0-2 osuman. Tämän jälkeen vielä subersub Archie Alatalo yllätti sekä omat että vieraat iskemällä pallon pienestä kulmasta takanurkkaan 91. minuutilla. Näin loppunumerot Talissa olivat 0-3.

Atlantis nousi voitolla 48 pisteeseen ja jatkaa edelleen sarjakärki Lahden Reippaan kiusaamista. Reippaan tähtisikermällä on koossa ainoastaan pinna enemmän. Joukkueet ovatkin vastakkain seuraavalla kierroksella Pukinmäessä perjantaina 7. syyskuuta. Sitä ennen helsinkiläiset matkaavat kuitenkin tiistaina 4. syyskuuta Vaasaan, missä Regions' Cupin välierässä vastaan asettuu FC Kiisto.


180830 - Perjantaina vastassa CLE
CLE Atlantis kohtaa perjantaina Talin hallissa Club Latino Espanolin. Taisto Kolmosen sarjapisteistä käynnistyy klo 19.15.

Kevätkierroksella Atlantis nappasi latinoista helpon voiton Pukinmäessä, mutta nyt joukkue on päässyt oivaan syysvireeseen ja napsinut pinnoja tiuhaa tahtia. Kelpo haaste odottaa siis jälleen kerran punapaitoja.


180828 - A-junnuilla tiukka vääntö Havukoskella
Manny upotti vaparin KoiPS:n verkkoon. KoiPS ja Atlantis kävivät vauhdikkaan ja hyvätasoisen taiston A-junnujen Ykkösessä tiistai-iltana. Helsinkiläiset nappasivat lopulta pisteet mukaansa maalein 1-3 (0-2), mutta isännät tarjosivat tähän mennessä kauden kovimman vastuksen. Beibit kunnostautuivat tällä kertaa erikoistilanteissa. Jose Gaston ja Harry Kossigbo ohjasivat kulmasta pallon verkkoon. Kippari Emmanuel Katundu puolestaan upotti vaparin reilusta paristakympistä aivan ylänurkkaan.

Atlantis jatkaa puhtaalla pelillä Ykkösen A-lohkon kärjessä, mutta seuraavassa pelissä vastus kovenee entisestään, kun myös tappioitta oleva sarjakakkonen IF Gnistan isännöi beibejä sunnuntaina Oulunkylässä.


180826 - A-junnut jatkoivat voittoputkeaan
Dani raatoi kärjessä hyvällä asenteella. Atlantiksen A-junnut saivat sunnuntaina vääntää tosissaan, ennen kuin NJS taipui Pukinmäen nurmella. Loppunumerot olivat kuitenkin isännille 5-2 (3-1). Daniel Åkerlund iski kaksi häkkiä ja Jose Gaston, Emmanuel Katundu sekä Sop Ubah kukin yhden.

Atlantiksen A-junnut ovat keränneet syyskierroksen viidestä pelistä viisi voittoa, ja kun kevätkierrokselta tuli palkinnoksi kolme lähtöpinnaa, beibeillä on nyt koossa 18 pistettä, millä joukkue keikkuu tukevasti Ykkösen A-lohkon kärjessä. Seuraava haaste on kuitenkin luokkaa kovempi, sillä beibit matkaavat jo tiistaina Havukoskelle KoiPS:n vieraaksi. Keväällä KoiPS oli ainoa joukkue, joka onnistui kukistamaan Atlantis-beibit.


180825 - Atlantis haki pinnat Nastolasta
Sapa jatkoi maalitehtailuaan. Atlantis matkasi lauantaina Nastolan Urheilukeskukseen. Isäntäjoukkue Nopsa pisti avausjaksolla hyvin kampoihin, mutta toisella puolikkaalla helsinkiläiset menivät menojaan ja nappasivat pisteet mukaansa maalein 0-5 (0-2).

Avausjaksolla Atlantis-hyökkäykset pysähtyivät lähes järjestäen Nopsan puolustusmuuriin. Kertaalleen kuitenkin Dassayeev luikerteli vasemmalta laidaltaan maalille 20. minuutilla ja tarjoili Diakite Aboubacarille, joka ohjasi pallon verkkoon. Pari minuuttia ennen taukovihellystä vieraat iskivät uudelleen, kun Sergion pitkä läpisyöttö tavoitti Santeri Saarenpään ja kippari viimeisteli taukotilanteeksi 0-2.

Jose osui myös kahdesti.

Toisella jaksolla isäntien jalka alkoi painaa, ja tilanteita syntyi Nopsan maalille tasaiseen tahtiin. Kolmesti pallo myös iskettiin verkon perille. Ensin asialla oli vahvaan syysvireeseen yltynyt kippari Saarenpää 53. minuutilla. Tämän jälkeen pirteä vaihtomies Jose Gaston osui myös kahdesti (80. ja 82. min.). Näin loppunumerot Nastolassa olivat 0-5.

Ottelun jälkeen Atlantis-miehistö suuntasi takaisin Helsinkiin ja Pukinmäkeen, missä seuran lentävä manageri Aarne Tenkanen oli järjestänyt joukkueelle maukkaan illallisen ravintola Kaari 18:ssa. Kiitokset sekä Tenkaselle että Kaaren henkilökunnalle!

Atlantis nousi voitolla 45 pisteeseen ja jatkaa edelleen sarjakärki Lahden Reippaan kiusaamista. Reippaan tähtisikermällä on koossa ainoastaan pinna enemmän. Punapaitojen tavoitteena onkin lykätä lahtelaisten nousujuhlia mahdollisimman pitkälle.

Atlantiksen seuraava Kolmosen koitos on perjantaina 31. elokuuta, jolloin punapaidat kohtaavat Talin hallissa CLE:n. Taisto sarjapisteistä käynnistyy klo 19.15.


180824 - Lauantaina Nastolaan
Nastolan Nopsa Atlantis matkustaa lauantaina Nastolaan, missä helsinkiläiset kohtaavat isäntäjoukkue Nastolan Nopsan. Taisto Kolmosen sarjapisteistä käynnistyy Urheilukeskuksen nurmella klo 14.00.

Kevätkierroksella Atlantis teki Nopsasta hakkelusta Pallomyllyssä, mutta nyt edessä on uusi peli ja nastolalaiset vuorostaan omalla kotiareenallaan. Kunnon savotta odottaa jälleen helsinkiläisiä, mikäli pisteitä halutaan mukaan napata.


180823 - Bakayogo löysi paikkansa
Bakayogo. Nuori jalkapalloilijanalku Harry Kossigbo otti kevättalvella yhteyttä Atlantiksen Janne Wikmaniin. Poika kertoi olleensa AC Kajaanin mukana, mutta ei viihtynyt siellä ja etsi nyt seuraa etelämmästä. "- Am goalmachine", hän vakuutti Jannelle. Wikman pyysi kaverin testiin, ja goalmachine otettiin mukaan Akatemia-ryhmään.

Akatemian pelit alkoivat, ja vanttera maalitykki painoi kärjessä kuin herhiläinen. Maaleja ei kuitenkaan syntynyt. Peliaika väheni, ja penkki tuli yhä tutummaksi. Pelikaverit nimesivät pojan pian Bakayogoksi. Sitten kesän peleissä Akatemia-ryhmään iski topparipula. Bakayogo kertoi, että hän osaa pelata sitäkin paikkaa. Valmennusjohto oli skeptinen, mutta päätti antaa pojalle vielä yhden mahdollisuuden. Ohje kuului: "Pelaa seiftiä, ei mitään turhia riskejä." Aina ei peli niin seiftiä ole ollut, mutta tuon jälkeen Bakayogo on pelannut jokaisen A-junnujen ja reservien pelin - tietysti topparina.


180822 - Reservit voittoon Siltiksessä
Slim piti nollan. Atlantiksen reservimiehistö hoiti jälleen yhden rastin Nelosen taipaleellaan, kun MPS/Old Stars kaatui Siltamäen nurmella maalein 9-0 (5-0). Diakite Aboubacar ja Jose Gaston osuivat kumpikin kahdesti, Joshua Blaize-Carr, Tejan Deen, Gilnei ja Emmanuel Katundu kukin kertaalleen. Yksi osuma kirjattiin malmilaisten omaksi maaliksi.

Valmennusjohdon kiitokset keräsi tällä kertaa kuitenkin tolppien välissä hyvällä asenteella torjunut Slim Bidhi. Slim venyi muutamaan mainioon pelastukseen ja piti maalinsa puhtaana varmoin ottein.

Atlantis-reserveillä on jäljellä vielä kuusi Nelosen koitosta. Seuraava haaste odottaa lauantaina 1. syyskuuta, kun punapaidat kohtaavat SUMU/sob:n Myllypuron tekonurmella klo 16.15.


180819 - A-junnuilla maalijuhlat - osa II
Manny kipparoi beibit sarjakärkeen. Atlantiksen A-junnut hakivat helpot sarjapisteet Vuosaaresta, kun isäntäjoukkue FC Viikingit oli liikkeellä kovin nuorella ryhmällä. Loppunumerot olivat vieraille peräti 0-9 (0-5). Diakite Aboubacar osui kolmesti ja Adhurin Bajraktari, Jose Gaston sekä Daniel Åkerlund kukin kahdesti.

Atlantiksen A-junnut ovat keränneet syyskierroksen neljästä pelistä neljä voittoa, ja kun kevätkierrokselta tuli palkinnoksi kolme lähtöpinnaa, beibeillä on nyt koossa 15 pistettä, millä joukkue keikkuu tukevasti Ykkösen A-lohkon kärjessä. Seuraava tilaisuus pistetilin kartuttamiseen on ensi sunnuntaina 26. elokuuta, jolloin NJS saapuu vieraaksi Pukinmäen nurmelle klo 13.00.


180818 - Atlantis haki pinnat Hyvinkäältä
Kippari keräsi tehot 1+1. Atlantis matkasi lauantaina Hyvinkään Urheilupuistoon. Isäntäjoukkue HyPS tarjosi kelpo vastuksen, mutta lopulta helsinkiläiset nappasivat pisteet mukaansa maalein 0-3 (0-1).

Avausjakso oli kohtuullisen tasaista vääntöä. Isännät hakivat pitkillä palloilla väkivahvan Konta Bion päätä, mutta Atlantis-puolustus tunsi Kontan metkut ja piti maalitykin hyvin kurissa. Vieraat hyökkäsivät monipuolisemmin. Kertaalleen tuli myös tulosta, kun Eero Kilpisen ristipallo tavoitti takatolpalta Santeri Saarenpään, ja kippari ohjasi pallon verkkoon. Näin tauolle mentiin vierasjohdossa 0-1.

Toisella jaksolla ote siirtyi enemmän Atlantikselle. Maalipaikkojakin syntyi mukavasti, mutta vain kahdesti pallo saatiin hyvinkääläisten verkkoon. Ensin Saarenpään keskitys tavoitti Nico Weckströmin, ja vanha maaliruisku tykitti suoraan ilmasta 0-2. Hiukan ennen päätösvihellystä Konan Kouakou pelasi Diakite Aboubacarin läpiajoon. Akatemia-beibi viimeisteli varmasti päätösnumerot.

Vasen pakki syötti avausmaalin.

Atlantis-luotsi Tom Weckström jakoi tällä kertaa kiitosta erityisesti joukkueen kokeneemmalle osastolle. - Vanhuksilla on yleensä järki mukana kentällä, ja tänään he tekivät myös tulosta. Toisaalta täytyy kiittää lämpimästi meidän junioriosastoa Archie Alataloa ja Mark Kaasimaeta, jotka hoitivat oman ruutunsa mainiosti.

Atlantis nousi voitolla 42 pisteeseen ja jatkaa tiukasti Lahden Reippaan tähtisikermän kiusaamista. Reippaalla on koossa pinna enemmän, joten helsinkiläiset ovat vielä mukavasti iskuetäisyydellä, kun seitsemän kierrosta on pelaamatta.

Atlantiksen seuraava Kolmosen koitos on lauantaina 25. elokuuta, jolloin helsinkiläiset matkaavat Nastolan Nopsan vieraaksi. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Nastolan urheilukeskuksen nurmella klo 14.00.


180817 - Lauantaina Hyvinkäälle
HyPS Atlantis matkustaa lauantaina Hyvinkäälle, missä helsinkiläiset kohtaavat isäntäjoukkue Hyvinkään Palloseuran. Taisto Kolmosen sarjapisteistä käynnistyy Urheilupuiston nurmella klo 15.00.

HyPS majailee sarjataulukossa viidennellä sijalla, ja valmentajavelho Mikko Lappalaisen luotsaama hyvinkääläismiehistö lähtee varmasti tosissaan hakemaan revanssia kevätkierroksen tappiolleen. Kelpo haaste odottaa siis jälleen punapaitoja.


180815 - Reservit jatkoivat voittokulkuaan
Jose raatoi isolla säteellä. Atlantiksen reservimiehistö kohtasi SAPAn Kontulan tekonurmella keskiviikkoiltana. Vihreäpaidat puolustivat kurinalaisesti ja tekivät pelistä vaikean Akatemia-miehistölle. Kolmesti beibit saivat kuitenkin pallon SAPAn verkkoon, ja kun Marten Ritson piti omassa päässä maalinsa puhtaan, loppunumerot olivat 3-0 (2-0). Jose Gaston osui kahdesti ja Emmanuel Katundu kertaalleen.

Atlantis-reservit ovat toistaiseksi voittaneet kaikki 13 peliään Nelosessa. Otteluita on jäljellä vielä seitsemän, ja beibit haluavat luonnollisesti voittaa jokaisen. Seuraava haaste on keskiviikkona 22. elokuuta, kun punapaidat kohtaavat Siltamäen nurmella MPS/Old Starsin klo 19.15.


180813 - Rasse ottaa roolia - osa II
Rasse ottaa roolia Atlantiksessa. Akatemia-maalivahti Rasmus Martin on halukas kantamaan kortensa kekoon myös Atlantiksen markkinoinnissa. Urheiluseuran markkinointihan on usein taiteilua pienillä resursseilla ja olemattomalla budjetilla. Esimerkiksi Atlantiksessa markkinointi on viime vuosina rajoittunut lähes pelkästään kotisivujen ja sosiaalisen median hyödyntämiseen.

Rasmus Martin on kuitenkin valmis valjastamaan kykynsä rakkaan seuransa eteen, ja poika on lähtenyt perinteisen kolmijalkaisen sissimarkkinoinnin keinoin tekemään Atlantista tunnetuksi. Rassen ensimmäisenä tavoitteena on hankkia pelaajia pikkujunnujen futiskerhoon, ja tavoitteen saavuttamiseksi hän lupaa panna itsensä täysillä likoon. Toivotamme lämpimästi Rasselle työniloa ja odottelemme mielenkiinnolla tuloksia.


180813 - Cupin välierä 4. syyskuuta
FC Kiisto Regions' Cupin välierä FC Kiisto - Atlantis FC pelataan Vaasassa tiistaina 4. syyskuuta. Cup-taisto käynnistyy paikallista aikaa klo 19.00.

Perinteikäs FC Kiisto on Vaasan Kolmosessa toisena ja havittelee tiukasti nousua Kakkoseen. Kelpo haaste odottaa siis punapaitoja.


180812 - A-junnuilla maalijuhlat
Dani iski hattutempun. Atlantiksen A-junnut olivat pelipäällä, kun joukkue kohtasi Järvenpään Palloseuran Pukinmäessä sunnuntaina. Vierailla oli hiukan kokoonpano-ongelmia, mutta beibit eivät tunteneet sääliä vaan latoivat taululle tylyt lukemat 10-1 (5-0). Diakite Aboubacar ja Daniel Åkerlund iskivät molemmat kolme osumaa ja Mohammed Al-Samarraee, Jose Gaston, Emmanuel Katundu sekä Kyron Richards säestivät kukin yhdellä kaapilla.

Atlantis-luotsi Tom Weckström oli pelin jälkeen tyytyväinen suojattiensa esitykseen. - Erityiskiitokset tällä kertaa Danille, joka raatoi kärjessä hyvällä asenteella sekä Fahadille, joka voitti keskikentällä meille monta palloa. Mutta vahva esitys koko joukkueelta.

A-junnujen seuraava Ykkösen koitos on ensi sunnuntaina 19. elokuuta, jolloin beibit matkaavat Vuosaareen FC Viikinkien vieraaksi. Ottelu alkaa Heteniityn nurmella klo 14.00.


180810 - Korso kaatui Puksussa
Dassa ampui avausmaalin. Atlantis kohtasi FC Korso Unitedin Pukinmäen nurmella perjantai-iltana. Hyvä kenttä, lämmin kesäilta, kuuma grilli ja eloisa korsolaisfanijoukko loivat mainiot puitteet ottelulle, mutta tällä kertaa punapaitojen peliesitys ei suurempia kiitossanoja kerännyt. Pisteet jäivät kuitenkin kotiin maalein 3-1 (1-0).

Dassayeev ampui upealla kaukolaukauksella isännät johtoon jo 9. minuutilla, mutta siihen avausjakson ilonaiheet jäivätkin. Paikkoja kyllä luotiin useampaankin osumaan - valitettavasti vain sihti ei ollut kohdallaan.

Toisella jaksolla Atlantis ratkaisi pelin minuutin sisään. Ensin joukkueen ikämies Nico Weckström sijoitti reboundin verkkoon 59. minuutilla, ja vain hetkeä myöhemmin Akatemia-beibi Diakite Aboubacar puski (!) kulmasta numeroiksi 3-0. Korsolaiset kavensivat vielä 63. minuutilla samoin kulmasta, mutta sen totisempaa kiriä vieraat eivät saaneet aikaiseksi. Myöskään isäntien yritykset eivät enää tuottaneet tulosta, joten loppunumerot Pukinmäessä olivat 3-1.

Nico ampui voittomaalin.

Atlantis nousi voitolla vain pisteen päähän sarjakärki Lahden Reippaasta, joka eilen joutui yllättäen tyytymään Kisapuistossa tasapeliin MPS Atletico Malmin kanssa. Näin punapaidoilla on mahdollisuus syksyn mittaan jopa hiukan säikytellä lahtelaista tähtisikermää. Useamman sadan liigaottelun kokemuksen omaava Kolmosen kaikkien aikojen Dream team on toki lohkon selkeä voittajasuosikki, mutta nuori helsinkiläisryhmä vaanii edelleen iskuetäisyydellä ja yrittää lykätä lahtelaisten nousujuhlia mahdollisimman pitkälle.

Atlantiksen seuraava Kolmosen koitos on lauantaina 18. elokuuta, jolloin helsinkiläiset matkaavat Hyvinkään Palloseuran vieraaksi. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Hyvinkään urheilupuiston nurmella klo 15.00.


180809 - Perjantaina vastassa FC Korso United
FC Korso United Atlantis kohtaa perjantaina kotiareenallaan Pukinmäen nurmella FC Korso Unitedin. Taisto Kolmosen sarjapisteistä käynnistyy Puksun sametilla klo 19.15.

Kevätkierroksella joukkueet olivat vastakkain Havukosken tekonurmella, ja Atlantis sai tehdä täyden päivätyön, ennen kuin pisteet lähtivät Helsinkiin maalein 1-3. Tiukka haaste odottaa punapaitoja varmasti myös perjantaina. Kurinalaisesti puolustavan korsolaisjoukkueen puolustusmuuria ei hevin murreta. Tervetuloa katsomaan, miten Atlantis-miehistö tässä onnistuu.


180808 - Reservit hakivat pinnat Käpylästä
Rasse 0. Atlantiksen reservimiehistö jatkoi voittokulkuaan Nelosessa, kun joukkue kohtasi KäPa/NoLen Käpylän nurmella keskiviikkoiltana. Isännät iskivät avausmaalin pilkulta, mutta sen jälkeen punapaitojen vauhti oli liikaa. Loppunumerot Käpylässä olivat Atlantis Akatemian eduksi 1-7 (1-4). Diakite Aboubacar, Jose Gaston ja Emmanuel Katundu osuivat kahdesti sekä Impton Söderlund kertaalleen. Valmennusjohdon erityiskiitokset keräsi tällä kertaa tolppien välissä toisen jakson näyttävästi torjunut Rasmus Martin.

Atlantis-reservien seuraava Nelosen koitos on keskiviikkona 15. elokuuta, kun punapaidat kohtaavat Kontulan tekonurmella SAPAn klo 20.15.


180807 - Cupin välierissä vastassa FC Kiisto
FC Kiisto Regions' Cupin välieräparit arvottiin tiistaina Palloliiton toimistolla. Liiton miesten lahjomaton arpa lähetti Atlantiksen Vaasaan FC Kiiston vieraaksi. Toisessa välieräparissa kohtaavat Vantaalla VJS ja TPK. Välierät tulee pelata 2. syyskuuta mennessä.

FC Kiisto kohtasi puolivälierissä PK-35:n Pihlajamäessä. PK oli Pihliksessä vahvempi maalein 1-0, mutta joukkueen käytettyä edustusoikeudetonta pelaajaa, Kiisto meni jatkoon lukemin 0-3. Nyt on Atlantiksen vuoro yrittää haastaa perinteikästä vaasalaisseuraa. Vuonna 1904 perustettu Kiisto on Vaasan Kolmosessa toisena ja havittelee tiukasti nousua Kakkoseen. Kelpo haaste odottaa siis punapaitoja jälleen.


180805 - A-junnut vaikeuksien kautta voittoon
Impton palasi avaukseen loukkaantumisen jälkeen. Atlantiksen A-junnut väänsivät maukkaan vierasvoiton, kun Akatemia-beibit kukistivat sunnuntaina isäntäjoukkue LPS:n Laajasalon tekonurmella maalein 3-6 (1-0). Punapaitojen peliesitys ei tällä kertaa silmiä hivellyt, mutta sarjapisteet kairattiin lopulta kovalla asenteella.

Avausjaksolla Akatemia-beibit surffailivat kentällä enempi vähempi puolivaloilla: paljon harhasyöttöjä ja huonoja ratkaisuja. Maalipaikkoja luotiin puolisen tusinaa, mutta tulos ympyriäinen nolla. Isännät sen sijaan iskivät pallon kerran Marten Ritsonin selän taakse, joten tauolle lähdettiin kotijohdossa 1-0.

Gabriel raatoi keskikentällä täydet 90 minuuttia.

LPS iski heti toisen jakson alkajaisiksi tilanteeksi jo 2-0, ennen kuin beibit heräsivät mukaan peliin. Diakite Aboubacar ja Jose Gaston tasasivat numerot, mutta vielä kerran tulivat isännät ja 3-2. Tämän jälkeen ukkoskuuro huuhteli pelaajat. Kun taivas vihdoin selkeni, aukeni myös beibien peli. Ensin Jose tasoitti, ja tämän jälkeen Diakite iski pallon vielä kolmesti Laajasalon verkkoon.

Ottelun positiivisinta antia punapaitojen kannalta olivat toisen jakson ryhtiliike ja kolme pistettä sekä Impton Söderlundin paluu avaukseen pitkän loukkaantumiskierteen jälkeen. Maalisihti ei vielä ollut kohdallaan, mutta pelisilmä on tallella.

A-junnujen seuraava Ykkösen koitos on ensi sunnuntaina 12. elokuuta, jolloin JäPS saapuu vieraaksi Pukinmäen nurmelle klo 13.00.


180804 - Regions' Cupin välieräjoukkueet selvillä
Suomen Palloliitto Viimeinenkin Regions' Cupin välieräjoukkue selvisi lauantaina, kun PK-35 pudotti FC Kiiston maalein 1-0. Välierissä ovat näin mukana Atlantis FC (Helsinki), PK-35 (Helsinki), TPK (Turku) sekä VJS (Vantaa).

Välieräparit arvoitaan tiistaina 7. elokuuta, ja ottelut tulee pelata 2. syyskuuta mennessä.


180803 - Atlantis haki pinnat Lahdesta
Henry debytoi Kolmosessa. Atlantis haki sarjapisteet Lahden Kisapuistosta, kun helsinkiläiset kukistivat isäntäjoukkue FC Kuusysin 1-3 (0-1).

Avausjakso oli Atlantikselta vaisu esitys, vaikka Dassayeev ohjasi pallon lahtelaisten verkkoon jo parin minuutin pelin jälkeen. Ehkä nopea johtomaali tuuditti punapaidat helpon voiton odotukseen, sillä liike hiipui ja työnteko ei enää maistunut. Vasta valmennuksen puoliaikaherättely sai tossuihin taas liikettä, ja samantien tuli myös tulosta. Ensin Diakite Aboubacar iski mielipaikaltaan numeroiksi 0-2, ja heti perään Jose Gaston ohjasi takatolpalta jo 0-3. Kuusysi iski kavennusmaalin 10 minuuttia ennen loppua, mutta sen ihmeellisempää loppukiriä isännät eivät saaneet aikaiseksi. Näin sarjapisteet matkasivat Atlantiksen mukana Helsinkiin.

Jose iski maalin Kolmosen debyytissään.

Helsinkiläiset olivat tällä kertaa matkassa kohtuullisen nuorella ryhmällä. Korttitilien täyttymiset ja loukkaantumiset olivat karsineet kokeneempaa osastoa, ja peräti neljä Akatemia-beibiä pääsivät tekemään debyyttinsä Kolmosessa. Henry Ezeokoli ja Marten Ritson kellottivat täydet 90 minuuttia. Jose Gaston hyppäsi kehiin puoliajalla, ja Daniel Åkerlund raatoi laidalla viimeiset parikymmentä minuuttia. Kun vielä Diakite Aboubacar, Emmanuel Katundu ja Impton Söderlund olivat tuttuun tapaan mukana, kentällä nähtiin peräti seitsemän Akatemia-pelaajaa. Ja mikä huomionarvoista, beibiosasto keräsi valmennusjohdolta suurimmat kiitokset pelin jälkeen.

Atlantiksen seuraava Kolmosen koitos on viikon päästä perjantaina 10. elokuuta, jolloin helsinkiläiset kohtaavat kotiareenallaan Pukinmäessä FC Korso Unitedin. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Puksun sametilla klo 19.15.


180802 - Perjantaina Lahteen
FC Kuusysi Atlantis-miehistö matkustaa perjantaina Lahteen, missä vastaan asettuu perinteikäs FC Kuusysi. Taisto Kolmosen sarjapisteistä käynnistyy Kisapuistossa klo 19.30.

Atlantis kukisti Kuusysin selvin numeroin kevätkierroksella Helsingissä, mutta tämän jälkeen lahtelaiset ovat saaneet pelin paremmin uomiinsa ja lähtevät varmasti tosissaan hakemaan revanssia kotiareenallaan.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)