Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.7.2018

180730 - Reservit aloittivat voitolla syyskierroksen
Jose osui kahdesti. Atlantiksen reservimiehistö kohtasi PK-35:n reservit Pihlajamäen tekonurmella maanantai-iltana. Avausjaksolla PK tarjosi odotetun väkevän vastuksen, mutta toisella puolikkaalla isäntien liike hiipui ja punapaidat ratkaisivat väännön edukseen nopeaan tahtiin. Päätösnumerot Pihliksessä olivat lopulta peräti 0-7 (0-1). Tejan Deen osui kolmesti ja Diakite Aboubacar sekä Jose Gaston kahdesti.

Atlantis-reservien seuraava Nelosen koitos on keskiviikkona 8. elokuuta, kun punapaidat kohtaavat KäPa/NoLen Käpylän nurmella klo 19.30.


180729 - Marten Ritson Akatemian tolppien väliin
Marten debytoi Atlantis-paidassa lauantaina. Nuori maalivahtilupaus Marten Ritson (s. 1999) vahvistaa Atlantis Akatemian maalivahtiosastoa. Virolainen Ritson on pelannut ja opiskellut Suomessa jo pitkään, ja poika siirtyi vain 15-vuotiaana SJK:n organisaatioon Seinäjoelle. Ritsonin meriittilistalta löytyy myös muutama ottelu Viron Meistriliigassa Tulevik Viljandin paidassa sekä kokemusta Viron nuorisomaajoukkueringistä.

Maalivahtivalmentaja Vito Diatta toivottaa uuden tulokkaan tyytyväisenä tervetulleeksi. - Marten on ulottuva, moderni maalivahti, jolla on kaikki eväät päästä pitkälle. Nyt tarvitaan vaan paljon töitä ja pelejä alle, jotta loikka seuraavalle tasolle onnistuu.

- Meillä on nyt Akatemiassa erinomainen maalivahtitilanne. Marten, Rasse ja Archie on innokas kolmikko, joka hyvin pystyy haastamaan myös edustuksen Slim Bidhin.


180728 - A-junnut aloittivat voitolla syyskierroksen
Fahad väänsi monta irtopalloa punapaidoille. Atlantiksen A-junnut aloittivat Ykkösen syyskierroksen voitokkaasti, kun Akatemia-beibit kukistivat Mikkelin Palloilijat Talin nurmella lukemin 4-1 (1-0).

Punapaidat olivat joutuneet rustaamaan alakertaa hiukan uuteen uskoon, mutta Harry Kossigbo ja Daniel Åkerlund tuurasivat poissaolijoita mainiosti. Kun vielä Diakite Aboubacar ja Atlantis-paidassa debytoinut Jose Gaston iskivät molemmat pallon kahdesti mikkeliläisten verkkoon, pisteet jäivät Helsinkiin.

A-junnujen Ykkösen A-lohko pelataan syksyllä kahdentoista joukkueen yksinkertaisena sarjana, mistä neljä parasta pääsee talven SM-karsintasarjaan ja kolme viimeisintä tippuu ensi kaudeksi Kakkoseen. Akatemia-beibien mielessä siintää tietty SM-karsinnat. Joukkueella on nyt tilillä kuusi pistettä, kun koossa on voitto avauspelistä sekä kolme lähtöpinnaa kevätkierroksen ykkössijasta. Pelejä on kuitenkin jäljellä vielä kymmenen, joten pitkä taival on beibeillä edessä. Seuraava tilaisuus pistetilin kartuttamiseen on ensi sunnuntaina 5. elokuuta, jolloin Akatemia matkaa Laajasaloon LPS:n vieraaksi.


180727 - Maalijuhla Puksussa
Dassa osui kolmesti. Atlantis avasi Kolmosen syyskierroksen voitokkaasti, kun Töölön Taisto kaatui Pukinmäen nurmella selvin lukemin 8-2 (4-2).

Atlantis-miehistö aloitti pirteästi, ja terävät hyökkäykset repivät vieraiden alakerran rikki useampaan otteeseen. Varsinkin Diakite Aboubacar ja Dassayeev olivat pelipäällä, ja molemmat iskivät pallon kahdesti töölöläisten verkkoon. Toisaalta myös Taisto pisti isäntien puolustuksen muutamaan otteeseen kunnolla puntariin, ja kahdesti vieraat toimittivatkin pallon Slim Bidhin selän taakse (30. Saku Klinga ja 44. Henri Lassila). Näin tauolle mentiin kotijohdossa 4-2.

Diakite iski myös hattutempun.

Toiselle jaksolle Taisto tuli terävästi ja haki tosissaan kavennusta. Mutta kun vieraat eivät tässä onnistuneet, isännät iskivät jälleen. Sekä Diakite että Dassa täydensivät hattutemppunsa, ja myös Nico Weckström ja Zamyad Bashouki kirjasivat nimensä maalintekijöiden joukkoon. Näin loppunumerot Pukinmäen helteisessä perjantai-illassa olivat 8-2.

Atlantiksen seuraava Kolmosen koitos on viikon päästä perjantaina 3. elokuuta, jolloin helsinkiläiset matkustavat Lahteen FC Kuusysin vieraaksi. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Kisapuiston tekonurmella klo 19.30.


180726 - Perjantaina vastassa Töölön Taisto
Töölön Taisto Kolmosen syyskierros käynnistyy Atlantiksen osalta perjantaina, kun punapaidat kohtaavat kotiareenallaan Pukinmäen nurmella Töölön Taiston. Vääntö sarjapisteistä alkaa klo 19.15.

Töölön Taisto tarjoaa varmasti kelpo haasteen Atlantis-miehistölle. Juuri ennen kesätaukoa joukkue kiusasi sarjakärki Reipasta Lahden Kisapuistossa ja taipui lopulta niukasti maalein 2-3. Nyt töölöläiset yrittävät pisteiden ryöstöä Pukinmäestä.


180719 - Atlantis Regions' Cupin välieriin
Diakite osui kolmesti. Atlantis raivasi tiensä Regions' Cupin välieriin, kun helsinkiläiset kukistivat JäPS 47:n Talin hallissa peräti 10-0 (7-0).

Punapaidat olivat pelipäällä avausjaksolla, ja nuori järvenpääläisryhmä sai tuta kovaa oppia, kun isännät latoivat pallon seitsemästi JäPS:n verkkoon. Toisella puolikkaalla vauhti hiukan hiipui, mutta vieraiden verkko heilui vielä kolmesti. Akatemia-beibi Diakite Aboubakar osui kolmesti, Tejan Deen ja Konan Kouakou kahdesti sekä Dassayeev ja Zamyad Bashouki kertaalleen. Kerran pallo meni järvenpääläistopparista omaan maaliin.

Regions' Cupin välieräparit arvotaan tiistaina 7. elokuuta, ja välierät tulee pelata 2. syyskuuta mennessä. Cupin finaali pelataan 29. syyskuuta.


180711 - Akatemia etsii vielä muutamaa tulevaisuuden pelimiestä
Akatemia-beibi Atlantis Akatemia hakee ryhmäänsä vielä paria tavoitteelliseen harjoitteluun sitoutuvaa 1998-2002 -syntynyttä tulevaisuuden pelimiestä. Akatemia toimii yhdessä seuran edustusjoukkueen kanssa, ja tapahtumia on 5-6 kertaa viikossa.

Akatemia-pelaajat osallistuvat seuran reservijoukkueen ja A-junnujen otteluihin. Parhaat saavat peliaikaa myös edustusmiehistön mukana. Reservit (Nelonen) ja A-junnut (P20 Ykkönen) ovat molemmat kevätkierroksen jälkeen lohkojensa kärjessä ja hakevat tosissaan nousua ylempiin sarjoihin.

Atlantis Akatemian toiminnasta antaa lisätietoa seuran yhteyshenkilö Janne Wikman (puh. 040 5532172).


180710 - Cupissa vastassa JäPS 47
Järvenpään Palloseura Atlantis kohtaa Regions' Cupin puolivälierissä JäPS 47:n. Cup-taisto käynnistyy Talin hallissa torstaina 19. heinäkuuta klo 18.30. Kaikki nurmikentät ovat Helsingissä ensi viikolla kiinni.

JäPS 47 on Atlantikselle tuttu vastustaja niin harjoituspeleistä kuin paljolti myös A-poikien koitoksista. Nuori ja taitava järvenpääläisjoukkue johtaa omaa Nelosen lohkoaan ja tähyää tosissaan nousua Kolmoseen. Kelpo haaste odottaa siis jälleen punapaitoja.


180702 - Atlantis-miehistö lomalle
Atlantis-luotsi Tom Weckström laski suojattinsa pienelle kesälomalle sunnuntain Korsnäsin vierailun jälkeen. Joukkue palaa yhteisharjoituksiin jälleen 11. heinäkuuta.

Weckstöm on kohtuullisen tyytyväinen alkukauden esityksiin. - Pelasimme kolmessa sarjassa sekä Regions' Cupissa yhteensä 35 virallista ottelua, joista voitimme 33. Tasaisuutta ei kuitenkaan ollut vieläkään tarpeeksi. Hyvää peliä saattoi seurata huono, ja usein ailahtelua oli liikaa yhden pelin sisälläkin. Harmi, että yksi huonoista peleistä sattui Reipasta vastaan Lahdessa. Toinen tappio tuli A-junnujen avauspelissä KoiPSia vastaan.

- Joka tapauksessa lähtökohdat syyskierrokselle ovat kaikissa kilpailuissa erinomaiset. Täytyy kuitenkin muistaa, että vielä ei ole mitään saavutettu. Kolmosessa Reippaan varmuus on ihailtavaa, mutta yritämme parhaamme mukaan haastaa lahtelaisia syksyllä. Nelosessa meillä on pieni kaula, mutta perässä tulee nälkäisiä haastajia. Junnuissa sarja alkaa alusta eli jokainen peli on tärkeä sielläkin. Cupissa mukana on vielä kahdeksan nippua, joten haastetta on siinäkin ihan riittämiin.

- Meillä on kuitenkin hyvä ryhmä kaikkiin sarjoihin, ja olemme varmasti harjoitelleet paremmin kuin mikään muu joukkue. Duunia täytyy vaan painaa jatkossakin, niin ehkäpä syksyllä joku palkinto meitä odottaa.


180701 - Atlantis jatkoon cupissa
Sergio oli liekeissä Korsnäsissä. Atlantis raivasi tiensä Regions' Cupin kahdeksan parhaan joukkoon, kun helsinkiläiset kukistivat Korsnäs FF:n Centralidrottsplanilla 0-3 (0-1).

Avausjakso oli molemmilta joukkueilta tarkkaa peliä, mutta mitä pidemmälle se eteni, sitä enemmän siirtyi ote vieraille. Palkinto tuli sivuvaparista 34. minuutilla, kun Dassayeev lähetti vasurillaan kovan kierteisen pallon isäntien maalille. Pallo muutti hiukan suuntaa Korsnäsin puolustajasta ja painui vastustamattomasti takakulmaan. Näin tauolle lähdettiin helsinkiläisjohdossa 0-1.

Toisen jakson alussa Korsnäs tuli jälleen vahvasti, mutta jo 50. minuutilla Sergio nousi vahvasti oikealta laidaltaan ja tarjoili Dassalle avopaikan. Brassi sijotti pallon varmasti verkkoon. Maali katkaisi isäntien pahimman rynnistyksen, mutta nämä eivät luovuttaneet vaan hakivat loppuun saakka kavennusosumaa. Atlantis pelasi kuitenkin kurinalaisesti, eikä Slim Bidhillä ollut missään vaiheessa suurempaa hätää helsinkiläisten maalilla. Vihdoin 88. minuutilla Sergion kanuuna upposi 20 metristä aivan yläkulmaan, ja tämä oli lopullinen niitti Korsnäsin arkkuun. Kun mainiosti tuominneen Mikko Juusolan loppuvihellys kaikui, Atlantis-juhlat saattoivat alkaa. Pitkä kotimatkakin sujui voiton jälkeen rattoisasti, ja bussissa riitti tunnelmaa.

Regions' Cupin puolivälieräparit arvotaan tiistaina 10. heinäkuuta. Puolivälierät tulee pelata 5. elokuuta mennessä.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)