Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.5.2018

180531 - Ei tuliaisia Lahdesta
Sergio ampui helsinkiläisten ainokaisen Kisapuistossa. Atlantis kohtasi Lahden Reippaan Kisapuistossa perjantai-iltana. Odotettu Kolmosen kärkikamppailu oli lopulta isäntien heiniä, ja helsinkiläiset saivat palata tyhjin käsin takaisin Stadiin. Loppunumerot olivat Reippaalle 3-1 (1-0).

Ensimmäiset puoli tuntia olivat tarkkaa peliä, jossa tilanteet olivat kortilla molemmilla joukkueilla, mutta 28. minuutilla nähtiin jo ratkaisun makua, kun Konan Kouakou hölmöili itselleen suihkukomennuksen. Tämä sekoitti punapaitojen pelin, ja Teemu Toukonen pääsi 35. minuutilla puskemaan avausmaalin. Näin tauolle lähdettiin kotijohdossa 1-0.

Toiselle jaksolle Atlantis lähti vajaallakin rohkeasti hakemaan tasoitusta. Tämä nähtiinkin 57. minuutilla, kun Sergio pääsi kulmapotkun jälkitilanteesta iskemään pelivälineen lahtelaisten verkkoon. Isännät kuitenkin kuittasivat 64. minuutilla. Antti Hukka ampui onnistuneen kulmapotkukuvion päätteeksi Reippaan uudelleen johtoon. Atlantis haki jälleen tasoitusta mutta heikolla menestyksellä, ja lopulta Miikka Juven niittasi 84. minuutilla loppulukemat 3-1. Näin Reipas jatkaa sarjakärjessä puhtaalla pelillä, ja Atlantis väijyy kakkosena kolme pistettä perässä.

Atlantiksen edustusmiehistön seuraava koitos on jo maanantaina 4. kesäkuuta, kun punapaidat kohtaavat Regions' Cupissa MPS Atletico Malmin. Tiukka cup-taisto alkaa Pukinmäen nurmella klo 19.15.


180530 - Torstaina Lahteen
Reipas Atlantis matkaa torstaina Lahteen, missä Kisapuiston tekonurmella vastaan asettuu perinteikäs Lahden Reipas. Taisto sarjapisteistä käynnistyy klo 19.30.

Reipas on kerännyt todella nimivahvan nipun tälle kaudelle, ja lahtelaiset havittelevatkin tosissaan nousua Kakkoseen. Alkukaudesta joukkue on ollut Kolmosessa murhaavan tehokas - 6 ottelua, 6 voittoa ja maaliero 33-2. Melkoinen haaste siis helsinkiläisiä odottaa torstaina.


180529 - Reservit kaatoivat PPJ:n
Ale oli keskikentän playmaker. Atlantiksen reservimiehistö kohtasi PPJ:n Pallokentän tekonurmella tiistaina. Punapaidat olivat liikkeellä nuorella miehistöllä, mutta se ei tahtia haitannut. Avausjaksolla pallo liikkui beibiltä beibille, ja tulostakin tuli. Tejan Deen ja Francisco Fabelo osuivat kumpikin kahdesti sekä Diakite Aboubakar ja Med Bekhedda molemmat kertaalleen. Toinen jakso meni beibeiltä taas pelailuksi. Tatsit lisääntyivät, pallo ei enää liikkunut, eikä tulostakaan tullut. Näin loppunumerot lämpimässä kesäillassa Atlantiksen eduksi 0-6 (0-6).

Reservien seuraava Nelosen taisto on perjantaina 8. kesäkuuta, kun joukkue kohtaa HPS/2:n Pukinmäen nurmella klo 18.00.


180527 - A-junnut nousivat vajaalla voittoon
Amisi iski voittomaalin. Atlantiksen A-junnut kohtasivat FC Kuusysin Pukinmäen nurmella sunnuntaina. Akatemia-beibit eivät olleet terävimmillään, ja vaikka maalipaikkoja syntyi jonkin verran, viimeistely oli heppoista. Vasta 60. minuutilla Francisco Fabelo onnistui toimittamaan pallon lahtelaisten maaliin. Peli näytti kääntyvän isännille, mutta vain neljä minuuttia myöhemmin kippari Emmanuel Katundu hölmöili itselleen toisen keltaisen ja samalla komennuksen suihkuun. Nyt koitti vieraiden etsikkoaika. Kuusysin Peter Myller puski tasoituksen 73. minuutilla, ja Rasmus Martin sai venyä parhaimpaansa estääkseen lisäosumat. Sitten lahtelaisten vauhti alkoi hiipua, ja punapaidat huomasivat tilaisuutensa koittaneen. Amisi Msambya huipensi isäntien loppukirin iskemällä voittomaalin 86. minuutilla. Näin pisteet jäivät Helsinkiin lukemin 2-1 (0-0).

Voiton myötä Atlantis jatkaa tiukasti mukana A-junnujen Ykkösen kärkikahinoissa. Beibeillä on kuitenkin vielä monta kovaa koitosta jäljellä. A-junnujen seuraava vääntö on tiistaina 5. kesäkuuta, kun FC Kontu saapuu vieraaksi Pukinmäen nurmelle klo 17.30.


180525 - Atlantis voittoon Puksussa
Sergio osui kahdesti CLE:n verkkoon. Atlantis kohtasi CLE:n Pukinmäen nurmella perjantai-iltana. Aurinkoinen kesäilta, makkaragrilli ja punapaitojen iloinen hyökkäyspeli tarjosivat katsojille hyvää viihdettä. Siinä ohessa isännät nappasivat sarjapisteet maalein 7-1 (2-0).

CLE sai tilaisuutensa jo muutaman minuutin pelin jälkeen, kun pallo asetettiin pilkulle Sergion kaadettua vieraiden vikkelän Ruandan. Slim Bidhi venyi kuitenkin torjuntaan, ja sen jälkeen punapaidatkin heräsivät mukaan taistoon. Jean ja Sergio iskivät lopulta pallon kahdesti vieraiden verkkoon ja Dassayeev, Konan Kouakou sekä Sebastian Jara osuivat kukin kertaalleen.

Atlantiksen seuraava Kolmosen vääntö on torstaina 31. toukokuuta, kun punapaidat matkaavat Lahden Kisapuistoon Reippaan vieraaksi. Lohkon kahden kärkijoukkueen kuuma koitos potkaistaan käyntiin klo 19.30.


180524 - Perjantaina kotiavaus Puksussa
CLE Atlantis pääsee perjantaina tutulle kotiareenalleen, kun punapaidat kohtaavat Pukinmäen nurmella Club Latino Espanolin. Taisto Kolmosen sarjapisteistä käynnistyy klo 18.00.

CLE oli viime kaudella yksi Kolmosen väriläiskiä. Joukkue keikkui pitkään mukana nousukahinoissa. Tämä kausi ei ole käynnistynyt yhtä lennokkaasti, mutta Atlantista vastaan latinoryhmä varmasti syttyy parhaimmilleen. Puksussa tarjolla mielenkiintoinen futisnäytelmä.


180522 - Reservit voittoon Pirkkolassa
Med osui taas kahdesti. Atlantiksen reservimiehistö nappasi kuudennen voittonsa Nelosessa, kun joukkue kohtasi SUMU/sob:n Pirkkolan nurmella tiistaina. Akatemia-beibit tekivät pelin selväksi jo avausjaksolla, ja toinen puolikas meni enemmänkin pelailuksi. Loppunumerot olivat punapaidoille 7-1 (5-0). Med Bekhedda ja Francisco Fabelo osuivat molemmat kahdesti sekä Diakite Aboubakar, Tejan Deen ja Kyron Richards kukin kertaalleen.

Reservien seuraava Nelosen taisto on tiistaina 29. toukokuuta, kun joukkue kohtaa PPJ:n Pallokentän tekonurmella klo 20.00.


180519 - A-junnut nousivat ahdingosta voittoon
Adi iski hattutempun toisella jaksolla. Atlantiksen A-junnut kohtasivat Nurmijärven Jalkapalloseuran Klaukkalan tekonurmella lauantaina. Avausjakso oli punapaidoilta melkoista taaperrusta, mutta toiselle jaksolle beibit heräsivät ja käänsivät NJS:n 3-0 puoliaikajohdon lopulta edukseen lukemin 3-5. Diakite Aboubakar käynnisti kirin (51. min.), Fahad Mohamed säesti heti perään (55. min.) ja tämän jälkeen iski Adhurin Bajraktari kolmesti (76., 79. ja 81. min.). Näin loppunumerot Atlantikselle 3-5, ja pisteet matkasivat Helsinkiin.

A-junnujen seuraava koitos on sunnuntaina 27. toukokuuta, kun beibit kohtaavat Pukinmäen nurmella Kuusysin klo 13.00.


180518 - Atlantis kukisti Nopsan
Nico on palannut Atlantis-paitaan. Atlantis kohtasi Nastolan Nopsan Pallomyllyssä perjantai-iltana. Vieraat olivat liikkeellä kapealla ryhmällä, ja Atlantikselle muodostui lopulta kohtuullisen helppo iltapuhde. Loppunumerot olivat helsinkiläisten eduksi 8-1 (4-0).

Atlantis aloitti terävästi, ja isännät iskivät jo avausjaksolla pallon neljästi lahtelaisten verkkoon: 7. Jean 1-0, 14. Francisco Fabelo 2-0, 39. Konan Kouakou 3-0 sekä 45+2. Fabelo 4-0. Toinen puolikas meni enemmän pelailun merkeissä, mutta punapaidat osuivat vielä neljästi: 53. Jean 5-0, 67. Nico Weckström 6-1, 75. Dassayeev 7-1 ja 78. Jean 8-1.

Atlantiksen seuraava Kolmosen vääntö on perjantaina 25. toukokuuta, kun CLE saapuu punapaitojen vieraaksi Pukinmäen sametille klo 18.00.


180517 - Perjantaina vastassa Nopsa
Nastolan Nopsa Atlantis kohtaa perjantaina Pallomyllyssä Nastolan Nopsan. Taisto Kolmosen sarjapisteistä käynnistyy klo 19.15.

Atlantis ja Nastolan Nopsa eivät ole olleet vastakkain muutamaan kymmeneen vuoteen, joten kohtuullisen uusi tuttavuus pupapaitoja perjantaina odottaa. Nopsa on neljässä pelissä päästänyt omiin ainoastaan seitsemän maalia eli kurinalaisesti puolustava lahtelaisryhmä Pallomyllyyn on odotettavissa. Perjantai-iltana nähdään, riittävätkö isäntien eväät vieraiden puolustussumpun murtamiseeen.


180517 - Reservit voittoon Tapulissa
Med osui kahdesti. Atlantiksen reservimiehistö jatkoi voittoputkeaan Nelosessa, kun joukkue kohtasi MPS/Old Starsin Tapulin tekonurmella torstaina. Malmin kokeneet pelimiehet pistivät kuitenkin todella hyvin kampoihin, ja Akatemia-beibit saavat tyytyväisiä, että pisteet irtosivat lopulta selvin 4-1 (3-0) numeroin. Med Bekhedda iski pallon kahdesti isäntien verkkoon ja Diakite Aboubakar sekä Francisco Fabelo osuivat kumpikin kertaalleen.

Reservien seuraava Nelosen taisto on tiistaina 22. toukokuuta, kun joukkue kohtaa SUMU/SOB:n Pirkkolan nurmella klo 18.00.


180513 - A-junnut kaatoivat Viikingit
Fran iski jälleen hattutempun. Atlantiksen A-junnut kohtasivat FC Viikingit Pallomyllyssä sunnuntaina. Akatemia-beibit olivat jälleen pelipäällä, eikä vuosaarelaisista ollut vastusta, kun punapaidat latoivat taululle lukemat 7-1 (3-0). Francisco Fabelo iski jälleen hattutempun ja Diakite Aboubakar, Adhurin Bajraktari, Emmanuel Katundu sekä Sop Ubah osuivat kukin kertaalleen.

Akatemia-beibit ovat keränneet A-junnujen Ykkösessä neljästä pelistä kolme voittoa ja yhden tappion, mikä käytännössä varmistanee paikan Ykkösen syyskierrokselle. Nyt beibit kisaavat jo sijoituksesta kolmen kärkeen, mikä toisi jonkun lähtöpisteen syksyn sarjaan.

A-junnujen seuraava koitos on ensi lauantaina 19. toukokuuta, kun beibit kohtaavat NJS:n Klaukkalan tekonurmella klo 15.00.


180512 - Moottoritie on kuuma
Moottoritie on kuuma Pelle Miljoonan legendaarinen hittibiisi "Moottoritie on kuuma" julkaistiin vuonna 1980. Kappale nousi nopeasti levynmyyntilistojen kärkeen ja ylitti samalla kultalevyrajan.

Atlantis FC aloitti taipaleensa jalkapallon VII divisioonassa myös 1980. Seura nousi nopeasti ylempiin sarjoihin käväisten aina Veikkausliigassa 2001. Ja moottoritie on atlantislaisille perinteisesti toukokuussa kovin kuuma.


180511 - Atlantiksella maalijuhla Pallomyllyssä
Konan iski hattutempun HyPS:n verkkoon. Atlantis kohtasi Hyvinkään Palloseuran Pallomyllyssä perjantai-iltana. Reilut puoli tuntia HyPS taisteli suurella sydämellä, mutta sen jälkeen isännät menivät menojaan ja latoivat lopulta taululle peräti 8-0 (2-0) päätöslukemat.

HyPS pelasi avausjakson erittäin kurinalaisesti ja puolusti tunnollisesti koko joukkueen voimin. Konan Kouakoun kaksi kaukolaukausta (36. ja 41. min.) mursivat kuitenkin hyvinkääläisten puolustussumpun. Toiselle jaksolle vieraat lähtivät hyökkäämään rohkeammin, mutta nyt punapaidat hyödynsivät tehokkaasti syntyneen tilan: 53. Dassayeev 3-0, 55. Konan 4-0, 59. Saarenpää 5-0, 67. Jean 6-0, 78. Bashouki 7-0 ja 90. Jean 8-0.

Atlantiksen seuraava Kolmosen vääntö on perjantaina 18. toukokuuta, kun Nastolan Nopsa saapuu punapaitojen vieraaksi Pallomyllyyn klo 19.15.


180510 - Perjantaina vastassa HyPS
HyPS Atlantis kohtaa perjantaina Hyvinkään Palloseuran. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Pallomyllyssä klo 19.15.

HyPS on aloittanut sarjan vakuuttavasti kolmella voitolla. Valmentajavelho Mikko Lappalaisen luotsaama hyvinkääläisryhmä mieliikin mukaan lohkon kärkikahinoihin ja tulee varmasti tarjoamaan kelpo haasteen Atlantikselle. Helsinkiläiset janoavat kuitenkin myös täydennystä pistepussiinsa, joten luvassa on kunnon vääntö ja tarjolla hyvää Kolmosen futista.


180510 - A-junnut hakivat pinnat Järvenpäästä
Manny johti beibit voittoon Järvenpäässä. Atlantiksen A-junnut hakivat sarjapisteet Järvenpäästä, kun isäntäjoukkue JäPS kaatui Koivusaaren tekonurmella 3-4 (1-2). Francisco Fabelo osui kahdesti ja Diakite Aboubakar sekä Harry Kossigbo kumpikin kertaalleen. Paikkoja olisi ollut enempäänkin, mutta viimeistelyssä riittää vielä hiomista.

Akatemia-beibit ovat nyt keränneet A-junnujen Ykkösessä kolmesta pelistä kaksi voittoa ja yhden tappion, millä joukkue on hyvin mukana tasaisen lohkon kärkikahinoissa. Seuraava koitos on jo sunnuntaina 13. toukokuuta, kun beibit kohtaavat Pallomyllyssä FC Viikingit klo 14.00.


180508 - Reserveillä maalijuhla Bolliksella
Fran osui jälleen kolmesti. Atlantiksen reservimiehistö kohtasi SAPA:n Pallokentän tekonurmella tiistaina. Akatemia-beibit olivat varsinkin avausjaksolla pelipäällä ja latoivat lopulta taululle selkeät voittonumerot 7-2 (4-0). Francisco Fabelo iski pallon kolmesti isäntien verkkoon ja Diakite Aboubakar, Med Bekhedda, Tejan Deen sekä Albert Msambya osuivat kukin kertaalleen.

Akatemia oli tällä kertaa saanut kokeneemmasta kaartista avuksi Med Bekheddan, Tejan Deenin ja Levan Lomidzen. Kolmikko toi mukavasti kovuutta ja kokemusta beibilaumaan. Varsinkin ensiesiintymisen punapaidassa tehnyt Med näytti junnuille oivaa esimerkkiä.

Reservien seuraava Nelosen taisto on torstaina 17. toukokuuta, kun joukkue kohtaa MPS/Old Starsin Tapulin tekonurmella klo 20.15.


180508 - Cupissa vastassa MPS/Atletico Malmi
MPS Atlantis kohtaa Regions' Cupin kolmoskierroksella MPS/Atletico Malmin. Atletico on punapaidoille tuttu paikallisvastustaja. Viime kaudella joukkueet olivat vastakkain kahdesti, ja kumpikin vei yhden kohtaamisen nimiinsä. Myös tällä kaudella Atlantis ja Atletico pelaavat samassa Kolmosen lohkossa. Cupin kolmas kierros tulee pelata sunnuntaihin 3. kesäkuuta mennessä.

180507 - Herrasmiesjojot
Hessu & Mika Atlantiksen taustaryhmä sai tälle kaudelle kovat vahvistukset, kun Henrik Harvo ja Mika Laine ottivat hoitoonsa joukkueenjohtajan tehtävät. Tehokaksikko vastaa jojon roolista niin edustuksen, reservien kuin A-junnujenkin otteluissa. Miehillä on entuudestaan pitkä kokemus vastaavista tehtävistä Atlantiksen junioriorganisaatiossa.

Henrik Harvo kuvailee toimenkuvan sisältöä. - Pyrimme hoitamaan hommat tyylikkäästi ilman turhaa meuhkaamista. Ennen peliä kättelemme vastustajat ja tuomarit, tarkistamme useampaan otteeseen että pöytäkirja on varmasti kunnossa, pidämme matsipalaverin dumareiden kanssa, katsomme että kaikkien pelaajien varusteet ovat ok ja banaanit sopivan kypsiä. Pelin aikana pidämme vaihtopenkin kurissa ja suoritamme vaihdot. Voittopelin jälkeen kiitämme vastustajaa hyvästä pelistä ja dumareita mainiosta suorituksesta. Tappiopelin jälkeen kiitokset ovat vähän laimeampia. Matkapelit ovat sitten oma juttunsa. Niissä hommaa riittää jo enemmän.


180504 - Atlantis haki pinnat Havukoskelta
Konan syötti kaksi maalia toisella jaksolla. Atlantis kohtasi FC Korso Unitedin Havukosken tekonurmella perjantai-iltana. Punapaitojen esitys oli kaukana parhaasta, mutta pisteet lähtivät kuitenkin Helsinkiin maalein 1-3 (1-1).

Korso United ei ole sarjan taitavin eikä kovakuntoisin joukkue, mutta pelaa omilla vahvuuksillaan ja on varsinkin omalla kotiareenallaan vaikea vastus kaikille lohkon joukkueille. Atlantis sai johtomaalin 18. minuutilla, kun Dassaeev iski pallon isäntien verkkoon. Korso kuitenkin kuittasi nopeasta vastaiskusta vain kuusi minuuttia myöhemmin. Atlantis ratkaisin koitoksen toisen jakson alussa, kun Jean viimeisteli kahdesti Konan Kouakoun esityöstä (56. ja 60.). Tästä isännät eivät enää nousseet. Mutta eivät maalanneet helsinkiläisetkään enempää. Yhteistyöllä väsynyttä vastustajaa olisi rokotettu varmasti vielä lisää, mutta nyt nähtiin ainoastaan yksinyrittämistä, paitsioita ja luokatonta viimeistelyä. Paljon jäi parannettavaa seuraavaan Kolmosen peliin, mikä on perjantaina 11. toukokuuta, kun Hyvinkään Palloseura saapuu punapaitojen vieraaksi Pallomyllyyn klo 19.15.


180502 - Reservit voittoon Talissa
Levan piti nollan. Atlantiksen reservimiehistö kohtasi KäPa/NoLen Talin hallissa keskiviikkona. Avausjakson käpyläläiset pistivät rajusti kampoihin, mutta toisella puolikkaalla punapaitojen vauhti oli liikaa. Loppunumerot olivat peräti 5-0 (1-0).

Akatemia oli tällä kertaa liikkeellä varsin nuorella ryhmällä. Ainoastaan Tejan Deen ja Levan Lomidze edustivat kokeneempaa kaartia. Tämä ei kuitenkaan menoa haitannut. Se mitä voimassa hävittiin, korvattiin taidolla ja nopeudella. Diakite Aboubacar iski hattutempun ja Francisco Fabelo säesti yhdellä osumalla. Kerran mustapaidat pistivät pallon omaan verkkoon.

Reservien seuraava Nelosen taisto on tiistaina 8. toukokuuta, kun joukkue kohtaa SAPA:n Pallokentän tekonurmella klo 20.15.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)