Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-30.4.2018

180429 - A-junnut hakivat pinnat Jyväskylästä
Fran ampui hattutempun. Atlantiksen A-junnut hakivat tärkeät sarjapisteet Jyväskylästä, kun isäntäjoukkue Komeetat kaatui peräti 0-8 (0-3). Atlantis-maaleista vastasivat tällä kertaa hattutempun viimeistellyt Francisco Fabelo, kahdesti osunut Diakite Aboubacar sekä kertaalleen verkkoa heiluttaneet Mohammed Al-Samarraee, Harry Kossigbo ja Albert Msambya.

Akatemia-beibit olivat ottaneet opiksi avauskierroksen KoiPS-tappiosta, ja asenne oli nyt kohdallaan alusta lähtien. Pallo pantiin liikkeelle, ja kun pahimmat hölmöilyt jäivät pois, niin palkintokin tuli heti.

A-junnujen seuraava koitos on torstaina 10. toukokuuta, kun beibit matkaavat Järvenpäähän JäPS:n vieraaksi.

Atlantiksen kokoonpano: Rasmus Martin, Harry Kossigbo (64. Albert Msambya), Diakite Aboubacar, Kyron Richards, Emmanuel Katundu, Henry Ezeokoli, Ale Reyes, Francisco Fabelo, Oskar Emelianov (67. Mohammed Al-Samarraee), Adhurin Bajraktari ja Fahad Mohamed.


180428 - Oodi Villelle
Punainen 8. Ville Kaipainen oli Atlantiksen keskikentän työmyyrä 2000-luvun alussa. Niittokone ei säälinyt itseään eikä vastustajia, kun väännettiin keskialueen herruudesta. Tuomareille babyface-kasvoinen punainen 8 oli merkitty mies usein jo ennen peliä.

Kaipaisella on aktiivivuosien jälkeenkin ollut läheinen suhde Atlantikseen. Mies on vuosien varrella useampaan otteeseen kantanut kortensa seuran hyväksi ja virtaa tuntuu riittävän edelleen. Kiitos jälleen kerran.


180427 - Atlantiksella maalijuhla Talissa
Adi osui kahdesti. Atlantis vietti melkoista maalijuhlaa Talin hallissa perjantai-iltana, kun punapaidat murskasivat FC Kuusysin peräti 13-1 (7-1). Liekö kyseessä lahtelaisten kunniakkaan seurahistorian suurin tappio?

Atlantiksen riveistä ratkaisijoita löytyi tällä kertaa laajalla rintamalla: Jean (26., 44. ja 66.) osui kolmesti ja Konan Kouakou (11. ja 76.) sekä Adhurin Bajraktari (62. ja 65.) kumpikin kahdesti. Kerran pallon Kuusysin verkkoon iskivät Dassayeev (19.), Santeri Saarenpää (35.), Emmanuel Katundu (50.) sekä Zamyad Bashouki (76.). Kahdesti lahtelaiset sutivat pelivälineen omaan maaliin (3. ja 24.).

Atlantiksen seuraava Kolmosen taisto on ensi perjantaina 4. toukokuuta, kun helsinkiläiset matkaavat Havukoskelle Korso Unitedin vieraaksi.


180426 - Reservit voittoon Pitskussa
Jean palasi punapaitaan. Atlantiksen reservimiehistö kohtasi PK-35:n reservit Pitäjänmäen tekonurmella torstai-iltana. Vauhdikas ja hyvätasoinen Nelosen vääntö päättyi lopulta punapaitojen eduksi 4-2 (3-0).

Akatemia oli saanut peliin vahvistukseksi myös kokeneempaa kalustoa, ja pelimiehet olivat liikkeellä hyvällä työmoraalilla. Paluun Atlantis-paitaan tehnyt Jean osui heti kahdesti ja maanmies Dassayeev kertaalleen. Neljännen osuman iski beibiosaston Diakite.

Reservien seuraava Nelosen taisto on heti Vapun jälkeen keskiviikkona 2. toukokuuta, kun joukkue kohtaa KäPa/NoLen klo 18.15.


180422 - A-junnuille tappio sarja-avauksessa
Lucas raatoi vasempana pakkina. Atlantiksen A-junnujen taival Ykkösessä alkoi tappiolla, kun KoiPS haki Talin hallista sarjapisteet maalein 1-4 (0-2).

Avausjaksolla työnteko ei Akatemia-beibeille maittanut, ja vieraat karkasivat kahdella helpolla maalilla 0-2 taukojohtoon. Valmennusjohto herätteli beibejä tauolla, ja toiselle jaksolle punapaidat tulivatkin paremmalla asenteella. Francisco Fabelo kavensi tilanteeksi 1-2, mutta KoiPS rokotti heti perään vielä kahdesti. Loppu mentiin Atlantiksen painostaessa, mutta vieraat puolustivat kurinalaisesti ja veivät pisteet mukanaan Koivukylään.

A-junnujen seuraava koitos on ensi sunnuntaina 29. huhtikuuta, kun beibit matkaavat Jyväskylään Komeettojen vieraaksi.

Atlantiksen kokoonpano: Joni Lahtinen, Harry Kossigbo (65. Albert Msambya), Kyron Richards, Emmanuel Katundu, Henry Ezeokoli, Lucas Mekonen, Ale Reyes, Francisco Fabelo, Yaqcop Rahmani, Adhurin Bajraktari (69. Fahad Mohamed) ja Mohammed Al-Samarraee (46. Oskar Emelianov).


180420 - Atlantis jatkoon cupissa
Deen keräsi tehot 2+2. Atlantis varmisti paikkansa Regions' Cupin kolmannelle kierrokselle, kun Peto/MJK kaatui Talin hallissa perjantai-iltana maalein 0-5 (0-5). Akatemia-beibi Francisco Fabelo iski hattutempun ja Tejan Deen säesti mainiosti kahdella osumalla ja kahdella maalisyötöllä.

Regions' Cupin kolmannen kierroksen otteluparit arvotaan tiistaina 8. toukokuuta. Kolmas kierros tulee pelata 3. kesäkuuta mennessä. Tässä vaiheessa mukana Cupissa on vielä 32 joukkuetta.

Atlantiksen edustusmiehistön seuraava koitos on ensi perjantaina 27. huhtikuuta, kun joukkue kohtaa Kolmosen ottelussa Kuusysin Talin hallissa klo 20.15.

Atlantiksen kokoonpano: Slim Bidhi, Sebastian Jara, Vyrtyt Rexhepi, Konan Kouakou (58. Dassayeev), Misael Rearte (46. Zamyad Bashouki), Tejan Deen (46. Adhurin Bajraktari), Sergio (52. Mohammed Al-Samarraee), Dima Platonenko, Obi Metzger (52. Yaqcop Rahmani), Lucas Mekonen ja Francisco Fabelo.


180420 - Atlantis/Itä luopuu sarjasta
Atlantis FC Atlantis/Itä joutuu jäämään pois Vitosesta. Joukkue vahvisti perjantaina luopuvansa sarjapaikasta.

Joukkueen puuhamies Janne Wikman on surullinen tapahtuneesta. - Valitettavasti emme saaneet kasaan riittävän laajaa ja laadukasta pelaajarinkiä, jotta osallistuminen sarjaan olisi ollut mahdollista. Vilpittömät pahoittelut sekä Palloliiton Helsingin piirille että muille Vitosen joukkueille, että jouduimme hyppäämään pois juuri ennen sarja-avausta.


180418 - Atlantis haki pisteet Bollikselta
Manny ampui avausmaalin. Atlantis kohtasi keskiviikkona Kolmosen sarja-avauksessa Töölön Taiston Bolliksen tekonurmella. Kaksijakoinen esitys riitti täyteen pistepottiin maalein 1-4 (0-2), mutta valmennusjohdon suurimmat kiitokset keräsi kyllä Taiston makkaratarjoilu, mistä riitti herkkuja vieraillekin.

Atlantis aloitti pirteästi, ja ensimmäiset 30 minuuttia kentällä mentiin vieraiden komennossa. Tulostakin tuli kahdesti, kun ensin kulmapotkukuvio puri ja Emmanuel Katundun keskitys leijaili suoraan takanurkkaan ja hetkeä myöhemmin tuhlaajapoika Tejan Deen sai vihdoin survottua pallon verkon perille. Kelpo paikkoja oli lisäosumiinkin, mutta tällä kertaa ei maistunut. Jakson lopulla Atlantiksen liike alkoi hiipua, ja isännät pääsivät mukaan peliin. Tauolle lähdettiin kuitenkin 0-2 vierasjohdossa.

Dima iski illan neljännen.

Puoliajalla Atlantis-luotsi Tom Weckström koitti herätellä suojattejaan muistamaan, ettei koitos ole vielä ohi - mutta huonolla tuloksella. Taisto sai rauhassa rakennella hyökkäyksiään, ja kertaalleen isännät osuivat jo ylärimaankin, ennen kuin Tejan Deen karkasi läpiajoon ja iski vieraiden kolmannen osuman. Tämän jälkeen isännätkin vihdoin onnistuivat, kun Niklas Keränen ohjasi vapaapotkun jälkitilanteesta numeroiksi 1-3. Dima Platonenko kuitenkin päätti kotijoukkueen rypistyksen ja iski pallon vielä kertaalleen isäntien verkkoon hetki ennen päätösvihellystä.

Atlantiksen edustusmiehistön seuraava koitos on jo perjantaina, kun joukkue kohtaa Regions' Cupin ottelussa Peto/MJK:n Talin hallissa klo 19.30.

Atlantiksen kokoonpano: Slim Bidhi, Sebastian Jara, Vyrtyt Rexhepi, Santeri Saarenpää, Konan Kouakou, Misael Rearte, Tejan Deen (Adhurin Bajraktari), Sergio, Eero Kilpinen (Dima Platonenko), Emmanuel Katundu (Lucas Mekonen) ja Obi Metzger (Zamyad Bashouki).


180417 - Sarja-avauksessa vastassa Töölön Taisto
Töölön Taisto Atlantis aloittaa Kolmosen kautensa keskiviikkona, kun joukkue matkaa Pallokentälle Töölön Taiston vieraaksi. Vääntö sarjapisteistä käynnistyy Bolliksen tekonurmella klo 20.15.

Töölön Taisto on jo useamman vuoden kuulunut Kolmosen kärkiryhmiin, joten kova haaste odottaa Atlantis-miehistöä Bolliksella. Töölöläisten riveissä pelaa useampikin Atlantiksessa juniorioppinsa saanut pelimies, jotka varmasti haluavat näyttää parastaan keskiviikkona. Tarjolla on hyvää Kolmosen futista!


180416 - Reservit avausvoittoon
Amisi ampui avausmaalin. Atlantiksen reservimiehistö kohtasi PKP:n Nelosen sarja-avauksessa maanantai-iltana. Pitäjänmäen pikkuruinen kenttä sekä fyysinen kotijoukkue tekivät pelistä vaikean punapaidoille, mutta Akatemia käänsi väännön lopulta edukseen lukemin 1-3 (1-1). Atlantis-maaleista vastasivat Amisi Msambya sekä Francisco Fabelo (2).

Reservien seuraava Nelosen koitos on torstaina 26. huhtikuuta, kun joukkue kohtaa samaisella Pitskun tekonurmella PK-35:n kakkosjoukkueen klo 19.15.


180414 - Atlantis päätti talvisarjan voitokkaasti
Konan oli käpyläläisille liian vaikea pysäytettävä. Atlantis kohtasi Käpylän Pallon talvisarjan päätöspelissä Järvenpään hallissa. Punapaitojen peli oli jo varsin mukavasti uomissaan ja loppulukemat näin Atlantiksen eduksi 3-1 (2-0). Viimeistelijöinä kunnostautuivat tällä kertaa Dassayeev, Tejan Deen sekä Akatemia-beibi Harry Kossigbo.

Atlantis-luotsi Tom Weckström oli pelin jälkeen tyytyväinen suojattiensa esitykseen. - Parannettavaa on aina, mutta tänään pelissä oli paljon hyvää. Koko joukkue esiintyi pirteästi, mutta veskarikaksikolle Slim & Rasse täytyy antaa erityiskiitos. Vahvaa suorittamista molemmilta.

- Olemme tehneet duunia 2,5 kuukautta helmikuun alusta tähän päivään, ja nyt olemme valmiita sarjaan. Muutaman pelaajan paperit kun vielä saamme kuntoon, tosipelit voivat alkaa.

Atlantiksen edustusmiehistön sarja-avaus on ensi keskiviikkona, kun joukkue kohtaa Pallokentän tekonurmella Töölön Taiston klo 20.15.


180413 - Lauantaina vastassa KäPa
KäPa Atlantis kohtaa lauantaina Järvenpään talvisarjan päätöspelissä Käpylän Pallon. Abdou Talatin luotsaama nuori käpyläläisjoukkue tarjoaa punapaidoille varmasti kovan haasteen ja kunnon mittarin. KäPa-taisto on samalla kevään viimeinen harjoituspeli. Ensi viikolla ruvetaan jo pelaamaan sarjapisteistä.

180412 - Pieni mies - suuri sydän
Bola Valmentajavelho Moshood Bola liittyi Atlantiksen edustusmiehistön ja Akatemian valmennustiimiin maaliskuun alusta ja on tuonut oman pirtsakan lisänsä punapaitojen valmistautumiseen alkavaan kauteen. Mies elää harjoituksissa mukana täydellä sydämellä, mikä myös näkyy ja kuuluu. Entinen Ponnistuksen maalitykki hyppää välistä itse mukaan peliin ja näyttää mallia, miten pallo isketään verkkoon. Jos joku suoritus ei Bolaa tyydytä, sen kuulee Talissa läheiselle golfkentälle saakka. Ja kun mies pääsee vauhtiin, harjoitukset venähtävät helposti kaksituntisiksi, jos vaan vapaata kenttää löytyy.

Pelaajat kuitenkin pitävät Bolan treeneistä. Kuri on tiukka, ja duunia saa painaa tosissaan, mutta hommassa on tekemisen meininki. Ohjenuorana vanha tuttu - no pain, no gain.


180411 - Cup-taisto 20. huhtikuuta
Peto/MJK Regions' Cupin toisen kierroksen ottelu Peto/MJK - Atlantis FC pelataan Talin hallissa perjantaina 20. huhtikuuta alkaen klo 19.30. Peliaika Regions' Cupissa on 2 x 45 minuuttia, ja tasatilanteessa voittaja ratkaistaan rangaistuspotkuilla.

180410 - Cupissa vastassa Peto/MJK
Peto/MJK Atlantis kohtaa Regions' Cupin kakkoskierroksella Peto/MJK:n. Malminkartanon ylpeys pudotti edelliskierroksella FC POHU/Simpsonsin maalein 3-2. Cupin toinen kierros tulee pelata sunnuntaihin 6. toukokuuta mennessä.

180408 - Akatemia voittoon Väiskillä
Rasse 3. Atlantis Akatemia jatkoi testipelejään, kun Akatemia-beibit kohtasivat PPJ:n Väiskin tekonurmella. Ensimmäinen puoli tuntia punapaitojen peli sujui oikein mallikkaasti. Sen jälkeen hyvä ote kuitenkin katosi, ja isännät pääsivät johtoonkin. Lopussa löytyi jälleen sen verran ryhtiä, että Akatemia käänsi pelin edukseen lopulta numeroin 4-3 (1-1).

Testipelaajista Dassayeev antoi näytön maalivainustaan iskemällä pallon kolmesti PPJ:n verkkoon. Francisco Fabelo osui kertaalleen. Toinen testipelaaja Med Bekhedda esitti myös pelimiehen otteita keskikentän pohjalla. Toisaalta osalle junioriosastoa Nelosen taso näytti olevan vielä kohtuullisen haastava.

Atlantis Akatemian seuraava koitos on maanantaina 16. päivä, kun joukkue kohtaa Nelosen sarja-avauksessa PKP:n Pitäjänmäen tekonurmella klo 19.15.


180407 - Atlantis jatkaa cupissa
Amigo nähtiin taas punapaidassa. Atlantis varmisti jatkopaikan Regions' Cupissa ilman suurempia ongelmia, kun punapaidat kukistivat FC Finnkurdin Talin hallissa lauantai-iltana. Siisti koitos päättyi lopulta Atlantiksen eduksi 8-1 (5-0). Tejan Deen osui kolmesti (15., 29. ja 45.) ja Konan Kouakou (40.), Obi Metzger (42.), Sergio (66.), Emmanuel Katundu (80.) sekä Albinot Bekaj (89.) kukin kertaalleen.

Atlantis-luotsi Tom Weckström oli kohtuullisen tyytyväinen varsinkin avausjakson esitykseen. - Ekalla jaksolla pallo ja miehet liikkuivat. Toisella rupesi menemään taas turhan paljon yksinyrittämiseksi. Viimeistelyssä riittää kuitenkin eniten parannettavaa. Paikat pitää hyödyntää kovemmalla prosentilla.

Regions' Cupin toisen kierroksen arvonta on tiistaina 10. huhtikuuta, ja ottelut tulee pelata 6. toukokuuta mennessä.

Atlantiksen kokoonpano: Levan Lomidze, Sebastian Jara, Vyrtyt Rexhepi, Santeri Saarenpää, Konan Kouakou, Misael Rearte (46. Lamin Jammeh), Tejan Deen (53. Albinot Bekaj), Sergio, Eero Kilpinen (75. Fahad Mohamed), Emmanuel Katundu (85. Yaqcop Rahmani) ja Obi Metzger (70. Adhurin Bajraktari).


180406 - A-poikien Ykkösen lohkojako valmis
Palloliitto Palloliitto on vahvistanut lohkojaon A-poikien (eli nykyiseltä nimeltään P20) Ykkösen kevätkierrokselle. Atlantis pelaa A-lohkossa, jossa mukana ovat:
 • Atlantis FC (Helsinki)
 • FC Honka (Espoo)
 • FC Kontu (Helsinki)
 • FC Kuusysi (Lahti)
 • FC Viikingit (Helsinki)
 • JJK (Jyväskylä)
 • Jyväskylän Komeetat (Jyväskylä)
 • JäPS (Järvenpää)
 • KoiPS (Vantaa)
 • NJS (Nurmijärvi)
 • RiPS (Riihimäki)
 • VJS (Vantaa)
Lohkon yhdeksän parasta joukkuetta jatkavat Ykkösessä myös syyskierroksella. Kolme viimeistä hakevat vauhtia Kakkosesta. Atlantiksen avauspeli on sunnuntaina 22. huhtikuuta, jolloin Akatemia-beibit kohtaavat Talin hallissa Koivukylän Palloseuran.

180405 - Regions' Cup alkaa lauantaina
FC Finnkurd Atlantiksen taival tämänvuotisessa Regions' Cupissa käynnistyy tulevana lauantaina, kun punapaidat kohtaavat FC Finnkurdin Talin hallissa klo 19.00. Ottelun voittaja jatkaa cupin 2. kierrokselle, mikä arvotaan tiistaina 10. huhtikuuta.

Finnkurd-peli on samalla Atlantiksen ensimmäinen virallinen peli alkavalla kaudella. Kolmonen käynnistyy 18. huhtikuuta ja Nelonen jo kaksi päivää aikaisemmin 16. päivä. A-poikien Ykkönen starttaa ilmeisesti huhtikuun viimeinen viikonloppu.


180404 - Akatemia voittoon testipelissä
Manny luuti vaihteeksi topparina. Atlantis Akatemia kohtasi KäPa/NoLen Kumpulanlaakson tekonurmella keskiviikkoiltana. Akatemia-beibit pyörittivät peliä ajoittain näyttävästi, mutta tehot olivat varsinkin avausjaksolla vielä hiukan hakusessa. Toisaalta puolustuspäässä muutama helppo virhe näkyivät heti tulostaululla. Toisella jaksolla punapaidat käänsivät kuitenkin taiston edukseen, kun Henry Chibuike ja Francisco Fabelo osuivat kumpikin kahdesti. Loppunumerot Kumpulanlaaksossa olivat Atlantikselle 4-3 (0-1).

Punapaitojen miehistössä oli vielä useampi kaveri antamassa näyttöjä alkavaa kautta varten. Kokenut Eero Kilpinen oli beibien joukossa rauhallinen isähahmo ja osoitti, että pelitaidot eivät seitsemän vuoden tauolla ole kadonneet mihinkään. Kärjessä raatanut Francisco Fabelo oli toinen, joka kirjautti selkeän plussan valmennusjohdon mustaan kirjaan.

Atlantis Akatemian seuraava ottelu on jo ensi sunnuntaina, kun beibit kohtaavat PPJ:n Väinämöisen kentällä klo 12.00.


180401 - Uusi Atlantis-joukkue Kutoseen
Harrastemanageri Wikman Uusi Atlantis-joukkue Atlantis FC / FC Invictus aloittaa Kutosessa. Virolaistaustainen ryhmä on pelannut jo useamman vuoden harrastesarjoissa ja lähtee nyt ensimmäistä kertaa mukaan piirinsarjoihin.

Atlantiksen harrastejoukkueista vastaava Janne Wikman toivottaa uuden tulokkaan tervetulleeksi seuraan. - Otamme mielellään uusia joukkueita mukaan Atlantikseen. Me olemme edullinen vaihtoehto futiksen harrastamiselle, ja pystymme myös auttamaan joukkueita harjoitusvuorojen ja varusteiden hankkimisessa.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)