Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.8.2017

170831 - Atlantis haki pinnat Espoonlahdesta
Jean osui neljästi. Atlantis kohtasi Espoon Tikan Espoonlahden tekonurmella torstai-iltana. Punapaidat tekivät pelin selväksi heti kättelyssä, sillä jo vartin jälkeen tulostaululla komeilivat lukemat 0-3. Loppunumerot olivat helsinkiläisille 2-7 (1-5).

Atlantis-miehistö esitti avausjaksolla pirteää hyökkäyspeliä, jossa pallo ja miehet liikkuivat. Toinen neljävitonen menikin sitten enemmän yksinyrittämiseksi, kun jokainen haki vuorollaan nimeään maalintekijätilastoon. Tällä kertaa viimeistelyssä onnistuivat Jean (4), Albinot Bekaj, Diego sekä Konan Kouakou.

Atlantiksen seuraava koitos on jo heti lauantaina, kun helsinkiläiset matkaavat uudelleen Espoonlahteen. Tällä kertaa vastaa asettuu EPS klo 14.00.

Atlantiksen kokoonpano: Maxime Fondop, Santeri Saarenpää, Albinot Bekaj, Sergio, Jean, Konan Kouakou (74. Lucas Mekonen), Diego (65. Erik Virolainen), Robert Razmus, Emmanuel Katundu, Clyde Ondo ja Reuben Ortsen.


170829 - SAPA koulutti reservejä
Rasse 4. Atlantiksen reservimiehistö sai tylyä oppia tiistai-iltana, kun SAPAn kokenut miehistö koulutti nuorta Atlantis-joukkuetta. Loppunumerot Käpylän nurmella olivat isännille 4-0 (3-0). Punapaidat pitivät palloa, mutta vihreiden kurinalainen puolustus oli ylivoimainen este Akatemia-beibeille. SAPA sen sijaan hyökkäsi suoraviivaisesti ja iski hyvällä prosentilla pallon neljästi Rasmus Martinin selän taakse.

Atlantis-reservien seuraava koitos on maanantaina 4. syyskuuta, kun joukkue kohtaa Talin nurmella klo 18.15 yhden lohkon kärkijoukkueista Puotinkylän Valtin.


170825 - Atlantis voittoon Bolliksella
Andres pimensi Adin. Atlantis kohtasi Club Latino Espanolin perjantai-iltana Pallokentän tekonurmella. Värikäs näytelmä päättyi lopulta punapaitojen eduksi 0-1 (0-0).

Avausjakso oli molemmilta joukkueilta vaisu esitys. Atlantiksen pelinrakentelu yskähteli pahemman kerran, ja CLE keskittyi lähinnä rikkomaan peliä. Kokenut kehäkettu Adriano oli kuitenkin latinojen kärjessä alituinen pelote punapaitojen alakerralle. Muutamaan otteeseen Adi pääsikin yrittämään maalintekoa, mutta muuten Andres Luga piti miehen hyvin irti pallosta. Kolmen vartin nyhjäämisen jälkeen tauolle lähdettiin maalittomissa tasalukemissa.

Alan Arruda herätteli Atlantis-miehistöä puoliajalla, ja vähitellen hyökkäyspeliin alkoi tulla hiukan ideaakin. Hallinta palkittiin 65. minuutilla, kun Konan Kouakoun vapari upposi 20 metristä vasempaan alanurkkaan. Tämän jälkeen kentällä ei hirveästi jalkapalloa enää nähty. CLE:n futiskulttuuri on hiukan kotimaisesta poikkeava ja tarjoaa kieltämättä yleisölle värikästä nähtävää. Ovatko kaikki temput sitten asiallisia pelikentällä, on jo toinen kysymys. Joka tapauksessa pisteet Atlantikselle, ja punapaidat pääsivät raskaan viikon päätteeksi viettämään vapaata viikonloppua.

Atlantiksen kokoonpano: Maxime Fondop, Santeri Saarenpää (80. Tejan Deen), Sergio, Jean, Konan Kouakou, Andres Luga, Lawrence Simeon, Robert Razmus, Emmanuel Katundu (50. Diego), Obi Metzger ja Clyde Ondo (68. Albinot Bekaj).


170823 - Atlantis taas Palloliiton hampaissa
Palloliitto Palloliiton kurinpitovaliokunta on päättänyt vähentää Atlantiksen edustusjoukkueelta tämän kauden sarjataulukosta 12 pistettä viimekesäisen hollantilaispelaajien ottelumanipulaation vuoksi. Vääntö Palloliiton kanssa jatkuu seuraavaksi taas liiton valitusvaliokunnassa.

170823 - A-junnut voittoon Kontulassa
Lucas jaksaa raataa. Atlantiksen A-juniorit nappasivat vaihteeksi helpot pisteet, kun FC Kontu/2 kaatui Kontulan tekonurmella lukemin 7-2 (5-0). Joukkueella on nyt koossa viidestä pelistä 10 pinnaa, jolla punapaidat kisaavat kärkisijoista yhdessä RiPS:n, KyIF:n ja LoPan kanssa.

A-junnujen seuraava peli on sunnuntaina 3. syyskuuta, kun beibit kohtaavat Talin nurmella HJK Westin klo 15.00.


170821 - Deen jälleen pelastava enkeli
Deen osui kahdesti. Atlantiksen reservimiehistö oli jo toistamiseen peräkkäin onnettaren suosiossa, kun punapaidat kukistivat POHU Akatemian Talin nurmella maalein 3-2 (1-0). Punapaitojen esitys oli kovin ponneton, ja joukkue saa olla todella tyytyväinen täyteen pistepottiin. Mikä erikoisinta, reservien pelastukseksi koitui jälleen Tejan Deenin osuma 92. minuutilla. Sama mies ratkaisi edelliskamppailun Gnistan/Ogelia vastaan samoin lukemin ja vieläpä täsmälleen samalla minuuttimäärällä!

Atlantis-reservien seuraava koitos on tiistaina 29. elokuuta, kun joukkue kohtaa Käpylän nurmella SAPAn klo 18.00.


170820 - Cup-juna pysähtyi Kaarinaan
Roba iski avausmaalin. Atlantiksen unelma Regions' Cupin voitosta ja Euroopan kentistä mureni Kaarinassa, kun isäntäjoukkue KaaPo oli vahvempi ja eteni cup-finaaliin maalein 3-1 (1-1).

Atlantis aloitti pirteästi ja otti komennon kentällä. Palkintokin tuli jo 12. minuutilla, kun Jean puski ylärimaan ja Robert Razmus jatkoi paluupallon verkkoon. Maalin jälkeen isännätkin pääsivät peliin mukaan. Punapaidoilla ei kuitenkaan ollut suurempaa hätää, ennen kuin 44. minuutilla vapaaksi unohdettu Matias Hilska puski vapaapotkusta tasoituksen. Näin tauolle lähdettiin tasatilanteessa 1-1.

Toiselle jaksolle KaaPo sai unelma-alun, kun Max Fondop kaatoi kaarinalaishyökkääjän, ja Niklas Kuusio ampui pilkulta numeroiksi 2-1. Atlantis haki raivoisasti tasoitusta, mutta mitä pidemmälle kello kävi, sitä väkinäisemmäksi muuttui punapaitojen yritys. Lopullinen niitti tuli 85. minuutilla, kun Peetu Savolainen ohjasi vapaapotkun jälkitilanteesta loppunumerot 3-1. Näin KaaPo nähdään Regions' Cupin finaalissa Seinäjoella 23. syyskuuta. Vastustajaksi tulee SJK Akatemia.

Atlantis pelasi Regions' Cupissa kuusi ottelua. Lopullinen huipennus eli finaalipaikka jäi harmittavan lähelle, mutta kokonaisuutena cupista jäi varmasti positiiviset muistot. Regions' Cup on hyvin rakennettu kilpailu, jonka suosiota seurojen keskuudessa lisää entisestään, että isoveli Suomen Cup on onnistuttu turmelemaan valitettavan perusteellisesti.

Atlantiksen kokoonpano: Maxime Fondop, Santeri Saarenpää, Alan Arruda (15. Emmanuel Katundu), Sergio, Jean, Cassiano (94. ua.), Konan Kouakou, Lawrence Simeon, Robert Razmus (62. Clyde Ondo), Obi Metzger (62. Albinot Bekaj) ja Jonas Sapienza.


170819 - Sunnuntaina Kaarinaan
KaaPo Atlantis kohtaa sunnuntaina Regions' Cupin välieräpelissä Kaarinan Pojat. Taisto käynnistyy Kaarinan keskuskentän nurmella klo 16.00.

Toisessa välieräparissa vastakkain ovat TuPS ja SJK Akatemia, ja ottelu pelataan sunnuntaina samanaikaisesti Tuusulassa. Välierien voittajat matkaavat 23. syyskuuta Seinäjoelle, missä pelataan loppuottelu Suomen Cupin finaalin esiotteluna.

170819 - A-junnut taistelivat tasapelin
Jonas puski beibien kolmannen. Atlantiksen A-juniorit kävivät kiihkeän väännön sarjajohtaja KyIF:n kanssa Talin hallissa lauantaina. Ajausjakso mentiin tasanumeroissa 1-1, mutta toisella puolikkaalla vieraat näyttivät vievän taiston edukseen, kun he iskivät nopeaan tahtiin pallon kolmesti Rasmus Martinin selän taakse. Akatemia-beibit heräsivät kuitenkin taistelemaan ja kuroivat maali kerrallaan eroa kiinni. Kun kaivattu tasoitus syntyi ottelun lisäajalla, punapaitojen riemulla ei ollut rajoja. Loppunumerot Talissa näin 4-4.

A-junnujen seuraava peli on jo ensi keskiviikkona, kun beibit kohtaavat Kontulan tekonurmella FC Kontun klo 18.00.


170817 - Atlantis ratkaisi toisella jaksolla
Jean puski avausmaalin. Atlantis kohtasi FC POHUn torstai-iltana Talin hallissa. Avausjakso mentiin maalittomana, mutta toisella puolikkaalla pohjois-haagalaiset putosivat kyydistä ja Atlantis nappasi sarjapisteet maalein 0-3 (0-0).

Atlantis aloitti pirteästi, ja punapaidat loivat tukun maalipaikkoja, mutta viimeistely oli hakusessa. POHU puolusti kurinalaisesti ja haki nopeita vastaiskuja. Pariin otteeseen näistä meinasikin syntyä vaarallisia, mutta viime hetkellä Atlantis-puolustus ehti hätiin. Jakson loppua kohden punapaitojen hallinta taas kasvoi, mutta tehot olivat yhä kateissa.

Sergio jaksoi raataa laidallaan.

Toisella jaksolla Atlantis hyökkäsi entistä ahnaammin. Tulostakin tuli vihdoin 55. minuutilla, kun Jean puski takatolpalta pienestä kulmasta pallon verkkoon. Vain kolme minuuttia myöhemmin Emmanuel Katundu survoi palloi toistamiseen isäntien maaliin. Konan Kouakou viimeisteli näyttävän kuvion päätteeksi loppunumerot 73. minuutilla.

Atlantis nousi voitolla 39 pisteeseen. Eroa Honka Akatemiaan on nyt 7 pinnaa, mutta espoolaisilla on ottelu vähemmän pelattuna. Nousutaisto tulee varmasti jatkumaan tiukkana päätöskierroksille saakka.

Atlantiksen seuraava koitos on jo tulevana sunnuntaina, kun helsinkiläiset matkaavat Kaarinaan. Punapaidat kohtaavat Regions' Cupin välierässä isäntäjoukkue KaaPon klo 16.00.

Atlantiksen kokoonpano: Maxime Fondop, Santeri Saarenpää, Sergio, Jean (81. Albinot Bekaj), Cassiano, Konan Kouakou, Lawrence Simeon, Emmanuel Katundu (68. Robert Razmus), Obi Metzger, Clyde Ondo ja Jonas Sapienza.


170816 - Torstaina vastassa POHU
FC POHU Atlantiksen edustusmiehistö kohtaa torstaina FC POHUn. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Talin hallissa klo 20.15.

POHU on kerännyt 13 ottelusta 5 pistettä, millä joukkue on taulukossa toiseksi viimeisenä. Matkaa putoamisviivaan on kuitenkin vain neljä pinnaa, joten juhlavuottaan viettävät pohjois-haagalaiset eivät varmasti ole vielä luopuneet toivosta sarjapaikan suhteen. Kevätkierroksella Atlantis oli Pallomyllyssä vahvempi maalein 5-2, mutta punapaidat joutuivat vääntämään loppuun saakka tosissaan, ennen kuin pisteet irtosivat.


170815 - Onnetar helli reservejä
Deen osui kahdesti. Atlantiksen reservimiehistö saalisti täyden pistepotin, kun Gnistan/Ogeli kaatui Pukinmäen nurmella tiukan väännön jälkeen maalein 3-2 (1-2). Tällä kertaa punapaidat saavat olla todella tyytyväisiä tulokseen, sillä Tejan Deenin roikkupallo upposi Gnisun verkkoon 92. minuutilla. Deen ampui myös Atlantiksen avausmaalin, ja reservejä jelppinyt alakerran päällikkö Adams Diabaté puski toisen. Adamsin maalin jälkeen pelattiin pitkään tasanumeroissa, vaikka molemmat hakivat innolla voittomaalia. Rasmus Martinin muutama loistovenytys pelasti punapaidat, ja Deenin voittomaali oli sitten kirsikka kakun päällä.

Atlantis-reservit jatkavat näin edelleen HJK/Laajasalon, Viikingit/SCP:n ja Puotinkylän Valtin kanssa tiukkaa kisaa noususta Kolmoseen. Reservimiehistön seuraava peli on maanantaina 21. elokuuta, kun joukkue kohtaa Talin nurmella POHU/Akatemian klo 18.00.


170814 - Atlantis/Itä kipuamassa kuiville
Manny on saanut raataa myös Idän peleissä. Vitosessa pelaava Atlantis/Itä oli kaavailtu vanhempien herrasmiesten harrastejoukkueeksi, mutta kesän lähestyessä ja terassien auetessa nämä löysivät muita mielenkiinnon kohteita. Niinpä kesän aikana Akatemia-beibit ovat saaneet kantaa päävastuun Idän peleissä. Samalla myös joukkueen menestys on parantunut huomattavasti. Maanantaina Atlantis/Itä kukisti hyvätasoisessa Vitosen kamppailussa Vesa/Töölön maalein 2-1 ja kipusi samalla putoamisviivan paremmalle puolelle. Joukkueella on 12 pelistä koossa 13 pistettä ja sijoitus tällä hetkellä kahdeksas. Pisteitä tarvitaan kuitenkin vielä reippaasti lisää, ennen kuin sarjapaikka on varmistettu myös tulevalle kaudelle.

Atlantis/Idän seuraava ottelu on ensi viikon tiistaina 22. elokuuta, jolloin punapaidat kohtaavat HerTo/3:n Myllypuron tekonurmella klo 20.15.


170813 - A-junnut voittoon Laajasalossa
Bachir iski neljä. Atlantiksen A-juniorit nappasivat vaihteeksi helpot pinnat, kun Akatemia-beibit kukistivat Laajasalon tekonurmella isäntäjoukkue LPS:n maalein 1-7 (1-5). Armeijasta viikonloppuvapaalle päässyt Bachir Mboup oli liekeissä ja iski pallon neljästi laajasalolaisten verkkoon.

A-junnuilla on syyskierroksen kolmesta pelistä koossa kaksi voittoa ja yksi tappio, joten beibit ovat vielä hyvin mukana nousukahinoissa. Seuraava peli kertoo jo enemmän punapaitojen mahdollisuuksista, kun lohkon kärkijoukkue KyIF saapuu ensi lauantaina vieraaksi Talin halliin klo 16.00.


170811 - Atlantis voittoon Puksussa
Puksun sankarit. Atlantis korjasi tärkeät sarjapisteet, kun punapaidat kukistivat EIF Akademin perjantai-iltana Pukinmäen nurmella. Isäntien peli oli hiukan nihkeää, mutta pinnat jäivät kuitenkin Helsinkiin maalein 2-0 (1-0).

Atlantis aloitti terävästi, ja tulostakin tuli jo 14. minuutilla, kun avaukseen noussut Robert Razmus täräytti vasemmalta pallon voimalla maalin kattoon. Punapaitojen hallinta jatkui tämän jälkeenkin, mutta tammisaarelaisten puolustussumppua ei enää toistamiseen murrettu. Näin tauolle lähdettiin kotijohdossa 1-0.

Obi lopetti tammisaarelaisten pyristelyn.

Toinen jakso jatkui Atlantiksen komennossa. EIF puolusti kuitenkin kurinalaisesti, ja mainio maalivahti Mehdi El Moutacim poimi loput. Vihdoin 58. minuutilla Obi Metzger tykitti pallon toistamiseen tammisaarelaisten verkkoon. Tämän jälkeen isäntien peli meni entistä enemmän yksityisyritteliäisyydeksi, kun jokainen vuorollaan yritti saada nimeään maalintekijätilastoon. Enempää osumia Puksun illassa ei kuitenkaan enää nähty.

Nousutaistelu jatkuu edelleen tiukkana. Atlantis on kuitenkin viime kierroksilla saanut mukavasti apuja muilta helsinkiläisjoukkueilta. Viikko takaperin HPS venyi Paloheinässä 2-2 tasapeliin Honka Akatemian kanssa. Eilen MPS/Atletico Malmi kukisti espoolaiset Pukinmäessä 4-3. Atlantiksella on näin neljän pisteen kaula Honka Akatemiaan, kun pelejä on jäljellä yhdeksän. Jaossa on yhä 27 pistettä, joten mitään ei ole vielä saavutettu.

Atlantiksen kokoonpano: Maxime Fondop, Santeri Saarenpää, Alan Arruda (68. Emmanuel Katundu), Sergio, Jean, Cassiano, Konan Kouakou, Robert Razmus, Obi Metzger (78. Amisi Msambya), Clyde Ondo ja Jonas Sapienza.


170810 - Perjantaina vastassa EIF Akademi
Ekenäs IF Atlantis kohtaa perjantaina kotiareenallaan EIF Akademin. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Pukinmäen sametilla klo 19.15.

EIF Akademi on kerännyt 12 ottelusta 21 pistettä, millä joukkue on kisaamassa tiukasti lohkon kolmossijasta heti kärkikaksikon takana. Kevätkierroksella Atlantis haki Tammisaaresta 0-3 vierasvoiton, mutta joutui silloin vääntämään tosissaan, ennen kuin pisteet irtosivat. Tammisaarelaiset ovat päässeet kesän aikana hyvään iskuun, joten raju taisto on varmasti odotettavissa Pukinmäessäkin.


170807 - Reservit kukistivat Ponnistuksen
Lucas on jälleen vauhdissa. Atlantiksen reservimiehistö nappasi helpot sarjapisteet, kun joukkue kukisti Ponnistuksen Myllypuron tekonurmella maanantai-iltana. Perinneseura Ponnistus ei tällä hetkellä ole entisaikojensa vedossa, vaan joutui vastaantulijan rooliin, kun punapaidat latoivat taululle selvät 9-1 (5-1) loppunumerot. Atlantis-reservit jatkavat näin edelleen mukana nousukahinoissa yhdessä HJK/Laajasalon ja Viikingit/SCP:n kanssa.

Reservimiehistön seuraava peli on tiistaina 15. elokuuta, kun joukkue kohtaa Pukinmäen nurmella Gnistan/Ogelin klo 19.15.


170806 - A-junnuilla maalijuhla Havukoskella
Rasse keräsi syöttöpinnan. Atlantiksen Akatemia-beibit olivat vaihteeksi pelipäällä, kun punapaidat hakivat vierasvoiton Koivukylän Palloseurasta. Numerot Havukosken tekonurmella olivat lopulta 1-8 (0-2) helsinkiläisten eduksi. Beibien esitys oli tällä kertaa selkeästi pirteämpi kuin viikon takaisessa sarja-avauksessa Riihimäkeä vastaan, ja tästä on hyvä jatkaa tuleviin koitoksiin.

A-junnujen seuraava peli on ensi sunnuntaina, kun joukkue kohtaa Laajasalon tekonurmella LPS:n klo 14.00.


170804 - Vaikeuksien kautta voittoon - jälleen kerran
Konan osui kahdesti. Atlantis kohtasi Malmin Ponnistajat perjantai-iltana Pukinmäen nurmella. Punapaitojen esitys ei tällä kertaa suuria riemunaiheita tarjonnut, mutta onneksi pisteet tulivat tällä kertaa vaisummallakin suorituksella. Loppunumerot olivat Pukinmäessä isännille 4-1 (1-0).

Atlantis otti kentällä komennon heti alusta, mutta mitä pidemmälle jakso eteni maalittomana, sitä paremmin Ponnistajat pääsi peliin mukaan. Loppua kohden ote alkoi jo siirtyä keltamustille, kunnes 44. minuutilla Emmanuel Katundu yllätti Kim Kanervan pienestä kulmasta, ja näin tauolle lähdettiin kotijohdossa 1-0.

Arruda joutui raatamaan jo kentälläkin.

Toiselle jaksolle Atlantis lähti tappamaan peliä. Kaikki näyttikin hyvältä, kun Konan Kouakou iski pallon toistamiseen malmilaisten verkkoon. Sitten Adams Diabaté hölmöili itselleen toisen keltaisen, ja sitä myöten isännät vajaalle. Ponnistajat rankaisi välittömästi - tilanne 2-1. Malmilaisten huuma kesti kuitenkin vain hetken. Punapaidat saivat rivinsä jälleen järjestykseen, ja lopussa Konan sekä Santeri Saarenpää kaunistelivat numeroita väsyneiden vieraiden kustannuksella. Päätöslukemat näin 4-1, mutta tällä kertaa numerot kyllä kaunistelevat pelitapahtumia Atlantiksen eduksi.

Atlantiksen kokoonpano: Maxime Fondop, Adams Diabaté (62. ua.), Santeri Saarenpää, Alan Arruda, Sergio, Jean, Konan Kouakou, Emmanuel Katundu (83. Armando Pongo), Obi Metzger (60. Tejan Deen), Clyde Ondo ja Jonas Sapienza.


170803 - Perjantaina vastassa Malmin Ponnistajat
Malmin Ponnistajat Atlantis kohtaa perjantaina paikallisottelussa Malmin Ponnistajat. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Pukinmäen sametilla klo 18.00.

Ponnistajat on kerännyt 11 ottelusta 18 pistettä, millä joukkue on sarjataulukossa turvallisesti keskikastissa. Kevätkierroksella Atlantis haki Tapulista 2-4 vierasvoiton, mutta joutui silloin todella tiukoille malmilaisten kanssa. Töitä punapaidat joutuvat varmasti tekemään rutkasti tälläkin kertaa, mikäli meinaavat täyden pistepotin ottelusta napata.


170801 - Reservit voittoon Talissa
Roba jatkoi maaliputkeaan. Atlantiksen reservimiehistö kohtasi FC Jokerit Talin nurmella tiistai-iltana. Avausjaksolla punapaitojen peli ei ottanut millään sujuakseen, mutta toisella puolikkaalla vastustajien väsyessä kentällä oli tilaa ja isännät pääsivät helposti kaunistelemaan lukemia. Loppunumerot olivat Atlantikselle 6-0 (1-0), mutta suuria riemunaiheita joukkueen esitys ei tällä kertaa aiheuttanut. Reservit jatkavat kuitenkin mukana nousutaistelussa yhdessä HJK/Laajasalon ja Viikingit/SCP:n kanssa.

Reservimiehistön seuraava peli on ensi maanantaina, kun joukkue kohtaa Myllypuron tekonurmella Ponnistuksen klo 18.00.


170801 - Regions' Cupin välierissä vastassa KaaPo
KaaPo Regions' Cupin välieräparit on arvottu tänään Palloliitossa. Atlantis kohtaa vieraskentällä Kaarinan Pojat. Välierätaisto pelataan sunnuntaina 20. elokuuta.

KaaPo käy Länsi-Suomen Kolmosessa kovaa taistelua noususta Kakkoseen. FC Åland on tällä hetkellä lohkon piikkipaikalla, mutta KaaPo ja Pallo-Iirot hengittävät tiukasti niskaan. Regions' Cupissa kaarinalaiset näyttivät vaarallisuuteensa pudottamalla puolivälierissä Jipon Joensuussa maalein 0-1.

Toisessa välieräparissa kohtaavaat TuPS ja SJK Akatemia. Välierien voittajat matkaavat 23. syyskuuta Seinäjoelle, missä pelataan loppuottelu Suomen Cupin finaalin yhteydessä.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)