Uutisarkisto Uutiset

UUTISET 1.-31.7.2017

170731 - Regions' Cupin välieräjoukkueet selvillä
Suomen Palloliitto Suomen Regions' Cupin välieräjoukkueet ovat selvillä. Neljän parhaan joukkoon ovat tiensä raivanneet Atlantiksen lisäksi KaaPo, SJK Akatemia ja TuPS. KaaPo kukisti puolivälierissä Joensuussa Jipon, SJK Akatemia kaatoi kotonaan pilkkukisan jälkeen NJS:n ja TuPS haki jatkopaikan Porista tiputtamalla niinikään pilkkukisan jälkeen ToVen. Välieräparit arvotaan Palloliiton toimistolla huomenna tiistaina.

170730 - A-junnuille tappio sarja-avauksessa
Clyde johti beibien alakertaa. Atlantiksen A-juniorit aloittivat Kakkosen syyskierroksen tappiolla, kun Riihimäen Palloseura haki Talista pisteet maalein 1-3 (0-2). Akatemia-beibit olivat liikkeellä pienellä ryhmällä, ja materiaalin kapeus näkyi ajoittain helppoina virheinä puolustuspelissä. Vastaavasti hyökkäyksistä puuttui tarvittava terävyys, sillä paikkoja saatiin kuitenkin toisella puoliajalla luotua kohtuullisesti.

A-junnujen seuraava peli on ensi sunnuntaina, kun joukkue kohtaa Havukosken tekonurmella Koivukylän Palloseuran klo 20.30.


170729 - Reservit aloittivat syyskierroksen voitolla
Arruda palasi viheriölle. Atlantiksen reservimiehistö aloitti syyskierroksen lauantaina, kun joukkue kohtasi SUMU/sob:n Siltamäen nurmella. Päävalmentaja Alan Arruda teki comebackin viheriölle muutaman kuukauden sairasloman jälkeen ja toi keskikentän kapellimestarina reservien peliin rutkasti lisää ajatusta ja ideaa. Punapaidat nappasivatkin pisteet lopulta selvin lukemin 5-1 (2-1), mutta varsinkin avausjaksolla SUMU tarjosi kelpo vastuksen.

Reservimiehistön seuraava peli on jo ensi tiistaina, kun joukkue kohtaa Talin nurmella FC Jokerit klo 18.00.


170727 - Atlantis haki pinnat Matinkylästä
Jean osui kahdesti. Atlantiksen Espoon vierailu tuotti täyden pistepotin, kun punapaidat kukistivat HooGeen Matinkylän tekonurmella maalein 0-3 (0-2).

Atlantis lähti peliin hyvällä asenteella ja painoi pelin heti alusta isäntien päätyyn. HooGee puolusti kuitenkin kurinalaisesti, ja mainio maalivahti Martti Puolakainen poimi varmasti vieraiden yritykset. Kertaalleen pallo saatiin tolppaankin, mutta tulosta ei tullut ennen kuin kaksikko Konan Kouakou & Jean sai tarpeekseen tuhlailusta. Konan tarjoili 37. minuutilla nappikeskityksen vasemmalta, ja Jean puski pallon verkkoon. Minuuttia myöhemmin samat miehet olivat jälleen asialla. Konan syötti tällä kertaa oikealta, ja Jean jatkoi tilanteeksi jo 0-2. Näissä numeroissa myös puoliajalle.

Amisi ampui ensimmäisen Kolmosen maalinsa.

Toisella jaksolla pelin tempo putosi. Vieraiden suurin maalinälkä oli tyydytetty, ja HooGee oli kovin aseeton Adams Diabatén johtaman Atlantis-puolustuksen käsittelyssä. Atlantis-luotsi Alan Arruda juoksutti kentälle lisää nuorta voimaa, kun kolme Akatemia-beibiä Amisi Msambya, Armando Pongo ja Oheneba Poku-Marboah saivat komennuksen tositoimiin. Pojat osoittivat olevansa luottamuksen arvoisia, kun Amisi Msambyan taikavasuri puhui muutama minuutti ennen päätösvihellystä, ja pallo kolmannen kerran isäntien verkkoon.

Atlantis nousi voitolla 30 pisteeseen ja jatkaa kärkijoukkue Honka/Akatemian raivoisaa takaa-ajoa. Punapaitojen seuraava mahdollisuus pistetilin kartuttamiseen on ensi viikon perjantaina 4. elokuuta, kun Malmin Ponnistajat saapuu vieraaksi Pukinmäen sametille.

Atlantiksen kokoonpano: Maxime Fondop, Adams Diabaté, Santeri Saarenpää, Sergio, Cassiano, Jean (86. Oheneba Poku-Marboah), Konan Kouakou, Emmanuel Katundu, Obi Metzger (70. Amisi Msambya), Clyde Ondo ja Jonas Sapienza (81. Armando Pongo).


170726 - Torstaina Matinkylään
HooGee Kolmosen syyskierros käynistyy tällä viikolla, ja Atlantis matkustaa torstaina Matinkylään HooGeen vieraaksi. Taisto sarjapisteistä käynnistyy Matinkylän tekonurmella klo 20.15.

HooGee on kerännyt 11 ottelusta 14 pistettä, millä joukkue on turvallisesti keskikastissa. Espoolaisryhmä ei kuitenkaan ole mikään helppo vastus, sillä Atlantiksella on vielä hyvässä muistissa kevätkierroksen niukka 1-0 kotivoitto huhtikuussa.


170724 - Uusia Atlantis-pelaajia
Tutti palaa kentille. Atlantis-miehistö on saanut kaivattua täydennystä kesätauon aikana. Albinot Bekaj (s. 1993) ja Vyrtyt Rexhepi (s. 1995) vahvistavat kokeneempaa osastoa. Perjantain Honka-pelissä punapaidassa debytoinut Bekaj pelasi viimeksi FC Hongan liigamiehistössä kaudella 2015, mutta paha jalkavamma piti miehen sivussa viheriöiltä lähes kaksi vuotta. Myös Rexhepi on kuntoutumassa polven ristisidevammasta. Toppari nähtiin viime kaudellakin Atlantis-paidassa, mutta polvivamma päätti pelit jo toukokuussa.

Akatemia-ryhmä on myös vahvistunut kolmella tulevaisuuden pelimiehellä. Adama Camara (s. 1998), Albert Msambya (s. 1999) sekä Sauli Pajari (s. 1998) lähtevät mukaan kilvoittelemaan peliajasta Atlantis-joukkueissa.

Atlantis-luotsi Alan Arruda odottaa mielenkiinnolla uusien tulokkaiden panosta syksyn peleissä. - Notilla on kokemusta Veikkausliigasta ja Suomen poikamaajoukkueista. Kunhan saamme miehen täyteen iskuun, hänestä on varmasti paljon iloa. Tutti näytti tasonsa jo viime keväänä, ennen kuin polvivamma lopetti kauden alkuunsa. Hänellä on vielä matkaa pelikuntoon, mutta harjoituksissa näyttää jo hyvältä. Adama, Albert ja Sauli ovat kaikki tunnollisia harjoittelijoita, jotka tuolla asenteella varmasti tulevat menemään eteenpäin syksyn aikana. Haemme vielä ryhmään muutamaa nuorta lisää - ainakin yhtä maalivahtia. Vaatimuksena on kuitenkin sitoutuminen säännölliseen tavoitteelliseen harjoitteluun.


170721 - Atlantis välieriin!
Konan osui kahdesti. Atlantis varmisti paikkansa Regions' Cupin välieriin, kun helsinkiläiset kukistivat perjantai-iltana Honka/Akatemian Pukinmäen nurmella maalein 4-1 (3-0).

Atlantis lähti peliin hyvällä sykkeellä ja iski heti alussa. Konan Kouakoun kanuuna upposi 7. minuutilla 25 metristä espoolaisten verkkoon. Avausmaalin jälkeen Honka otti komennon kentällä, mutta punapaitojen alakerta Adams Diabatén johdolla piti vieraiden lähentelyt kurissa. Kun espoolaiset eivät maalinteossa onnistuneet, isännät iskivät uudelleen. Ensin Jean murtautui oikealta läpi 34. minuutilla. Kova laukaus pienestä kulmasta kimposi Rasmus Viitasesta omaan maaliin. Kotiyleisö sai lisää juhlan aihetta juuri ennen taukovihellystä, kun Adams Diabaté puski Emmanuel Katundun kulman voimalla yläkulmaan. Näin tauolle lähdettiin Atlantis-johdossa 3-0.

Perjantain sankareita.

Toiselle jaksolle Honka lähti hakemaan kavennusta. Konan Kouakou lopetti kuitenkin espoolaisten kirin 62. minuutilla, kun mies tykitti neljännen kerran pallon Atte Paunion selän taakse. Tähän hyytyi vieraiden rynnistys, ja samalla hiipui ottelun tempo. Juho Ojanen toi Hongalle pientä lohtua ampumalla kavennuksen 90. minuutilla, mutta sen enempää eivät keltapaidat päässeet isäntien maalia ahdistelemaan.

Atlantis eteni voitolla Regions' Cupissa neljän parhaan joukkoon. Muut puolivälierät pelataan reilun viikon päästä, ja välieräparit arvotaan 1. elokuuta.

Atlantiksen kokoonpano: Maxime Fondop, Adams Diabaté, Santeri Saarenpää, Albinot Bekaj (66. Clyde Ondo), Sergio, Cassiano, Jean, Konan Kouakou, Lawrence Simeon, Emmanuel Katundu ja Jonas Sapienza.


170720 - Perjantaina cup-taisto Pukinmäessä
FC Honka Pukinmäen nurmella pelataan perjantaina tiukka cup-vääntö, kun Atlantis ja Honka/Akatemia taistelevat paikasta Regions' Cupin välieriin. Koitos alkaa klo 19.00.

Atlantis ja Honka/Akatemia ovat olleet tällä kaudella vastakkain jo kertaalleen. Espoolaiset olivat kesäkuussa Tapiolan tekonurmella parempia maalein 2-1. Nyt Atlantikselle tarjotaan mahdollisuutta revanssiin, mutta todella kova haaste punapaidoille on tiedossa.

Regions' Cupin 6. kierroksella mukana on vielä 8 joukkuetta. Voittajat jatkavat elokuussa pelattaviin välieriin, ja cupin loppuottelu pelataan 23. syyskuuta.


170717 - Imptonille pitkä huili
Impton joutui sairastuvalle. Akatemia-hyökkääjä Impton Söderlund loukkasi lonkkansa Helsinki Cupin peleissä. Magneettikuvaus paljasti repeämän reiden lähentäjälihaksen jänteessä, ja alustava toipumisennuste on kolmen kuukauden luokkaa. Loppukauden pelit jäävät näin väliin, ja syksy tulee kulumaan salilla kuntoutuksen merkeissä. Mutta sieltä on hyvä ponnistaa tulevalle kaudelle entistä vahvempana.

170716 - Regions' Cupissa vuorossa puolivälierät
Suomen Palloliitto Suomen Regions' Cup on edennyt puolivälieriin. Mukaan ilmoittautui 135 joukkuetta, joista nyt on jäljellä kahdeksan parasta. Luvassa on neljä tiukkaa puolivälierävääntöä.

Atlantis kohtaa perjantaina 21.07. Pukinmäessä Honka/Akatemian. Vastakkain on Kolmosen ykköslohkon kärkikaksikko. Kesäkuussa Honka oli Tapiolassa vahvempi 2-1, joten Atlantis hakee nyt kotiareenallaan revanssia.

NJS matkustaa perjantaina 28.07. SJK/Akatemian vieraaksi Seinäjoelle. NJS on Uudenmaan kolmoslohkon kärkijoukkue ja SJK puolestaan tiukasti kiinni nousupaikassa Vaasan Kolmosessa.

JIPPO saa seuraavana päivänä Joensuun Keskuskentällä vastaansa KaaPon. JIPPO johtaa Itä- ja Keski-Suomen Kolmosen lohkoaan, kun taas KaaPo on Länsi-Suomen Kolmosessa piikkipaikalla.

Maanantaina 31.07. Uudenmaan lohkokuutonen TuPS matkustaa ToVen vieraaksi Toejoen Wembleylle. ToVe rökitti Atlantista TUL Cupin finaalissa, joten kova haaste odottaa tuusulalaisiakin Porissa.


170713 - B-junnut putosivat pilkuilla
Helsinki Cup Atlantis FC/Uusimaa kävi tiukan väännön KäPa/Rangersin kanssa Helsinki Cupin pudotuspeleissä. Varsinainen peliaika päättyi lukemiin 0-0, mutta käpyläläiset olivat pilkkukisassa taitavampia maalein 5-3 ja nappasivat jatkopaikan. Atlantis-junnuilta kuitenkin onnistunut turnaus, johon mahtui monta hyvää peliä.

170712 - B-junnut lohkovoittoon Hesa Cupissa
Helsinki Cup Atlantis FC/Uusimaa on kovassa iskussa Helsinki Cupin B-junnujen sarjassa. Joukkue voitti C-lohkon kerättyään neljästä pelistä 10 pistettä maalierolla 14-4. Atlantis-miehistö kohtaa torstain pudotuspeleissä yhden lohkon ennakkosuosikeista KäPa/Rangersin. Ottelu pelataan Pallokentän Saharassa klo 11.10.

160710 - Erac-Rakenne jatkaa yhteistyökumppanina
Erac-Rakenne Oy Korjaus- ja muutosrakentamisen vankka ammattilainen Erac-Rakenne Oy jatkaa tälläkin kaudella Atlantiksen edustusmiehistön yhteistyökumppanina. Erac-Rakenne on korjausrakentamiseen erikoistunut yritys, joka on peruskorjannut ja uudistanut kiinteistöjä pääkaupunkiseudulla yli kahdenkymmenen vuoden ajan.

170705 - Jannella haku päällä
Janne kartoittaa pelaajamarkkinoita. Atlantiksen pääscoutti Janne Wikman kartoittaa parhaillaan pelaajamarkkinoita syyskierrosta varten.

- Olemme pelanneet alkukauden erittäin pienellä ringillä. Haemme nyt ryhmään yhtä-kahta kokeneempaa pelaajaa sekä muutamaa Akatemia-pelaajaa, jotka pystyisivät harjoittelemaan ja pelaamaankin edustuksen mukana. Lisäksi haussa on yksi maalivahti.

Wikman pitää kuitenkin riman korkealla. - Pelaajilta vaaditaan kovaa sitoutumista, sillä varsinkin Akatemia-pelaajilla toimintaa on lähes päivittäin. Vastineeksi on sitten tarjolla huippuluokan valmennusta sekä mahdollisuus harjoitella edustusmiehistön mukana.


170704 - Arruda tyytyväinen cup-arpaan
Arruda haluaa revanssin Hongasta. Atlantis-luotsi Alan Arruda oli tyytyväinen Regions' Cupin arvontatulokseen. - Tässä vaiheessa mukana ei ole enää helppoja vastustajia. Meille on hyvä, että saimme peliin kotiin ja olen varma, että pelaajat haluavat revanssin Hongasta. Ei tuota ongelmia motivoida joukkuetta tähän otteluun.

Arruda arvostaa muutenkin cup-pelit korkealle. - Regions' Cup on sarjapelien ohella meidän toinen päätavoite tällä kaudella. Kyseessä on hieno kilpailu, ja tavoittelemme ilman muuta tosissaan cup-kannua. Harmi, ettemme ole mukana myös Suomen Cupissa, mutta se kilpailu ei nykyisellään ole mielekäs kuin korkeintaan liigaseuroille.


170704 - Regions' Cupissa vastassa Honka/Akatemia
FC Honka Regions' Cupin kuudes kierros on arvottu tänään Palloliitossa. Atlantis kohtaa kuudennella kierroksella kotonaan FC Honka/Akatemian. Cup-taisto pelataan Pukinmäen nurmella perjantaina 21. heinäkuuta klo 19.00.

Honka/Akatemia pelaa Atlantiksen kanssa samassa Kolmosen lohkossa, ja joukkueet kisaavat tiukasti lohkovoitosta sekä noususta Kakkoseen. Kevätkierroksella kaksikko oli vastakkain Tapiolan tekonurmella, ja espoolaiset ratkaisivat koitoksen edukseen viime hetken osumalla lukemin 2-1. Nyt Atlantikselle tarjotaan mahdollisuutta revanssiin, mutta todella kova haaste punapaidoille on tiedossa.

Regions' Cupin 6. kierroksella mukana on vielä 8 joukkuetta. Voittajat jatkavat elokuussa pelattaviin välieriin, ja cupin loppuottelu pelataan 23. syyskuuta.


170702 - ToVe vei TUL Cupin
TUL Cupin pokaali jäi Poriin. TUL Cupin voittopokaali ei matkannut Atlantiksen mukana Helsinkiin, sillä isäntäjoukkue Toejoen Veikot oli vahvempi finaalissa ja vei voiton maalein 3-0 (0-0).

Avausjakso oli vahdikasta peliä. Pienellä ja muhkuraisella kentällä hienoudet jäivät vähiin, mutta molemmat joukkueet väänsivät kovalla asenteella. Atlantis hallitsi hienokseltaan pelitapahtumia, kun taas isännät panostivat vaarallisiin nopeisiin vastaiskuihin. Kummallakin oli muutama mainio maalipaikka, mutta vielä ei osumia nähty.

Toisella jaksolla tiukka vääntö jatkui. Ratkaisu nähtiin 59. minuutilla, kun Matias Koskinen purjehti Atlantis-puolustuksen keskeltä vetopaikkaan ja pallo verkkoon. Helsinkiläisillä oli vielä paikkansa tasoittaa, mutta kun niitä ei käytetty, ToVe iski uudestaan 76. minuutilla. Pallo kimposi tolpasta Max Fondopiin ja lopulta hänestä omaan maaliin. Viimeinen niitti oli, kun Tero Laiho viimeisteli porilaisten kolmannen osuman 81. minuutilla. Näin isännät juhlivat ensimmäistä TUL Cupin voittoaan.

Finaali Toejoen Wembleyllä oli hyvä tapahtuma ja cup kokonaisuudessaan mielenkiintoinen turnaus. Atlantis oli mukana ensimmäistä kertaa, ja vaikka finaalitappio varmasti joukkuetta kaivertaa, kokemus oli kuitenkin erittäin positiivinen.

Atlantiksen kokoonpano: Maxime Fondop, Adams Diabaté, Santeri Saarenpää, Sergio, Cassiano, Jean, Konan Kouakou, Emmanuel Katundu, Obi Metzger, Clyde Ondo (55. Eri Virolainen) ja Jonas Sapienza.


170701 - Sunnuntaina Poriin
Toejoen Veikot Atlantis matkustaa sunnuntaina Poriin, missä helsinkiläiset kohtaavat TUL Cupin finaalissa Toejoen Veikot. Cup-taisto käynnistyy Toejoen Wembleyllä klo 15.00.

ToVe on Atlantikselle uusi tuttavuus. Joukkueet eivät ole aikaisemmin olleet vastakkain millään tasolla. Tällä kaudella porilaiset pelaavat Kolmosessa kovassa Länsi-Suomen lohkossa. ToVe on vielä tiukasti mukana kärkikahinoissa ainoastaan kolme pistettä sarjajohtaja KaaPoa perässä. Kelpo haaste odottaa siis Atlantista sunnuntaina.


170701 - A-junnut Kakkoseen
Jonaksen osuma ei riittänyt voittoon. Atlantiksen A-juniorit kohtasivat FC Kontun A-poikien Ykkösen päätöskierroksella lauantaina. Tiukka taisto Kontulan nurmella päättyi lopulta tasanumeroihin 2-2 (0-1). Samalla varmistui Akatemia-beibien putoaminen Kakkoseen syyskierrokselle.

Atlantis aloitti terävästi, ja Gonzalo Orozan roikku upposi isäntien maaliin jo 2. minuutilla. Punapaidoilla oli paikkoja lisäosumiinkin, mutta vasta toisen jakson alussa Jonas Sapienza puski kulmasta numeroiksi 0-2. Kontu pääsi kuitenkin mukaan peliin, kun Atlantiksen puolustuksen paitsioansa petti ja Joona Tukiainen viimeisteli kavennuksen 64. minuutilla. Tukiainen osui vielä toistamiseen pilkulta 71. minuutilla. Atlantiksella oli useampikin laatupaikka iskeä voittomaali, mutta tällä kertaa ei onnistunut, joten loppunumerot Kontulassa 2-2.

Atlantis saalisti sarjassa yhden voiton ja kolme tasuria, mikä tietää putoamista Kakkoseen syyskierrokselle. Monessa ottelussa oli erinomaiset saumat napata lisäpisteitä, mutta tämä kevät meni opetteluun ja syyskierroksella haetaan paluuta Ykköseen.

Uutisarkisto (täältä löydät Atlantis-uutiset tammikuusta 1998 lähtien)